|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
![]() ja sie dzisiaj obudziłam i brzch jak by mniej bolał w sumie to prawie nie boli i sie zastanawiam co tu zjesc zeby nie zacząl bolec znowu no to wciągnęlam pączka i kiwi a tera zczekam na efekty ![]() u nas bielutko az miło sie robi na sercu |
||
|
|
|
#632 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
Ale i tak mnie najbardziej rozwala argument, że ktoś się zna bo tyle dzieci wychował. Ale jak je wychowywał to już niewiadomo nie? no bo my przecież tego nie widziałyśmy, umówmy się, niejjedno dziecko się samo wychowuje i na ludzi tez wyrasta, więc dla mnie to akurat żaden argument. nooo.... wiem, szok. dobra lecę do sklepu po mięsko na rosołek dla mojego kurczaczka
|
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Hump... uwielbiam ją...
|
#634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wagi, to kuzyna syn ma rok i niecałe 3 miesiące i waży 14 kg. Ale nie jest spasiony, on jest po prostu wieeeelki.
|
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
myślę czy jechać już czy za chwilę?
![]() Muszę pojechać do salonu, do banku, do księgowego i do koleżanki |
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#638 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, idę przemrozić dupsko. W sumie nie mam celu.
Chociaż mogę bilety do kina odebrać, żeby później nie jechać pół godziny przed seansem... O! Mam już cel!
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam po wizycie Wam przekazać, że... moja waga stoi.
Nie wiem co to za waga w gabinecie, ale już ją lubię. No i wyszliśmy z gabinetu, a tż mi śpiewa: Jaaa, uwielbiam ją, ona tam jest i tańczy dla mnie, boooo dobrze to wie, że porwę ją i schowam w sercu na dnie. Goopol Poznajcie naszego okruszka.
|
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
Z OM miałam 11t3d, a z USG 12t5d, więc tydzień i dwa dni jest dziecko większe, niż powinno.
Z OM termin porodu wychodzi na 22.06, w 7tc wpisał mi do karty 21.06, a teraz mi wpisał 20.06, a na wydruku z USG, gdzie jest podana wielkość dzidziusia mam TP 13.06. |
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny maluch A TŻ słodki Jeeeej... kiedy będzie poniedziałek
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślisz , że dowiesz się na następnej płci??
|
|
#644 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No to zobaczymy. Idę 27.12. Kicham płeć, ważne żeby wszystkie pomiary można było w końcu porobić i oby było wszystko w porządku. A co do wielkości, to tak, rośnie byk. |
||
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do płci to nam ma powiedzieć teraz, to będzie 16t6d - czyli dokładnie na kolejnej wizycie po tej z pomiarami. Wydaje mi się, że Wam powie na jeszcze kolejnej, nie na tej 27.12. Ale może się mylę
|
|
|
|
|
#646 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamuski
![]() Kurcze chcialam wszystko nadrobic i odpisac ale czytam i czytam i konca nie widac,wiec sobie odpuscilam bo oczy zaczely mi sie zamykac Przedewszystkim Meli Kochana jak juz pisalam wczesniej baaardzo Ci wspolczuje,poniekad wiem co przezywasz,pisze poniekad poniewaz jak stracilam mojego maluszka w 7 tyg nie slyszalam wczesniej serduszka,nie widzialam jak sie rusza itp a mimo wszystko bylo cholernie ciezko,ale zaufaj mi to straszne cierpienie z czasem minie,bol zostanie,ale bedziesz postrzegac to juz troszke inaczej,i choc bedzie ciezko,nawet jak ponownie zajdziesz w ciaze zawsze bedziesz pamietac o Ksawciu,liczyc ze mialby juz tyle i tyle lat,i rozmyslac jakby to bylo...tak to juz niestety jest ![]() WIEDZ ze jesli przynosi Ci to ulge,jesli jest Ci latwiej jak sie nam wygadasz,to pisz ile wlezie i choc czasem ja (bo strasznie przezywam takie rzeczy) czy pozostale dziewczyny beda przezywac ze nie powinnysmy czytac takich historii bo to sprawia ze sie schizujemy,to nie znaczy ze nie chcemy zebys tu z nami byla...pisz,placz a z czasem bedzie lzej Mi zawsze powtarzano ze trzeba wylac okreslona dla kazdego z osobna ilosc lez zeby przyniosly ukojenie.Trzymaj sie Kochana Mysle ze dziewczyny zgodza sie z tym co napisalam ?! U mnie co do Tz to hmm musze pomyslec,bo chyba poprostu chodzi o to zebym odpuscila,zebym przestala byc zazdrosna,bo niby nie mam o co jak to On twierdzi,bo jest ze mna,kocha mnie i maluszka i juz zawsze z nami bedzie,a to ze z innymi popisze sobie o ☠☠☠☠☠☠☠ach to tym sie mam nie przejmowac. Jak to stwierdzil,sa na tyle puste ze nie da sie z nimi o niczym innym rozmawiac jak tylko o seksie itp. Po czym ja stwierdzilam (to juz sobie w myslach) ze poprostu jako facet,takie rozmowy podbudowuja Jego ego Jak to jeszcze powiedzial : "przeciez one wiedza ze istniejesz,wiedza o maluszku,a do tego sa ponad tysiac kilometrow od nas..." A co do mnie to dalej pobolewa mnie ten brzuch z prawej strony,ale to tak chwile boli,pozniej znow nie boli,raz mocniej,raz slabiej,juz sama nie wiem co o tym myslec...wczoraj myslalam ze to z nerwow,ale dzis jestem spokojna ![]() Kurcze padam na twarz,kumpela poprosila mnie wczoraj zebym zostala jej z mala bo chciala na impreze mikolajkowa z chlopakiem isc,a dla mnie to dodatkowy grosz,ktory teraz bardzo jest mi potrzebny.Wrocilam do domu o 3.30 i wstalam o 7,i po spaniu Postaram sie doczytac i cos popisac ![]() za wszystkie wizytujace dzisiaj mamuski ![]() Vil trzymaj sie Kochana,bedzie dobrze !!!
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
To samo chciałam napisać
Cytat:
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
łeee.. to nie dużo.. zwłaszcza biorąc pod uwagę lokalizację
![]() No mój gin nie zrócił mi na to uwagi, a ja oczywiście zapomniałam zapytać. Ale przeglądał dokładnie wszystkie wyniki Cytat:
![]() no i za stojącą wagę zazdroszczę ![]() Widzę, że kolejny Tż zwariował i śpiewa tą piosenkę.. Choć mojemu ostatnio przeszło. A wczoraj mój gada do brzuszka na dobranoc i nagle się wystraszył i mówi do mnie: kurde może ja za głośno mówię, może on już zasną i go drażnię |
|
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
nuna ja uwielbiam pastorałkę „Aniołowie biali” za ten tekst:
„Aniołowie, Aniołowie biali o przyświećcie blaskiem skrzydeł swoich by do Boga trafił ten zgubiony i ten co się oczu podnieść boi, i ten który bez nadziei czeka, i ten rycerz w poszarpanej zbroi, by jak człowiek szedł do Boga-Człowieka Aniołowie, Aniołowie biali” w ogóle już się nie mogę doczekać kolęd ![]() axella czekam dalej na link do sklepu wciąż się wstrzymuje z zakupami prezentów, a chciałabym żeby zdążyły dotrzeć przy ewentualnym zamówieniu
|
#651 |
|
Rozeznanie
|
Anoxe sliczny maluszek,i
dla Tz ![]() A i widzialam ze byl poruszany temat poboznosci hmm ja swego czasu latalam do Kosciola na wszystkie mozliwe msze,tzn w kazda niedziele,w czwartki mielismy msze szkolna,w soboty zgrupowania Dzieci Maryi,jak bylam starsza to przeszlam na zgrupowania Oazy,i msze mlodziezowe w piatki,wyjazdy na rekolekcje i takie tam,wiekszosc znajomych uwazala ze zostane zakonnica,a tymczasem od dluzszego czasu jestem osoba nie praktykujaca,jakos tak patrzac na to co sie dzieje w "Kosciele" i troche tez towarzystwo mialo wplyw...teraz chodze swiecic jajeczka
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zapomniałam Wam napisać że wczoraj z całą pewnością po raz pierwszy poczułam kopa Zjadłam zupkę i dostałam chyba w podziękowaniu, że taka pyszna kopniaczka
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#656 |
|
Zadomowienie
|
Wooooooow! Wczoraj zamówiłam małżowi kable hdmi na all i to ok. 11:30 i wyobraźcie sobie, że polecony priorytet właśnie mi przyniosła pani listonosz do domciu. :szok:
Się małż ucieszy i pewnie weekend będzie pod znakiem testowania telewizora na playu. No i tak mi zerkała na brzuszek, ciekawe czemu.
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
popojutrze
zleci raz-dwaanoxee dla dzieciaczka cudo!candace za kopniaczka
|
#658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję!!! Cytat:
pff, pewnie myślała, że się najadłaś ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i tak w ogóle witam się z Wami dziewczyny : D wczorajsza impreza świetna, babcia z dziadkiem byli tak wzruszeni, że aż mi się płakać chciało : ) i okazało się, że mój TŻ ma przymusowy urlop 24 grudnia, a to jego ostatni dzień i znowu nie pójdzie ze mną na wizytę, bo miał teń dzień brać wolny 27 ale szefowa nakazała inaczej! : ( Edytowane przez storyl Czas edycji: 2012-12-07 o 11:50 |
|
|
|
|
#660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ten mój Wariat to zawsze z jakimś takim tekstem wyskoczy..
ale przy tym strasznie mnie rozczula takim mówienie Cytat:
Jestem wierząca i ma to dla mnie dużą wartość.. ale nie popadam w paranoje tak jak moja babcia która ciągle słucha radia Maryja itp. Racjonalnie patrzę na to co się dzieje w Kościele i czasem aż mnie mierzi... ![]() Ale i tak chodzimy z Tż w każdą niedzielę i świeta na Msze Święte. Tak dla siebie... nie dla księży... Cytat:
ja przedwczoraj i wczoraj wieczorem przed snem jak leżałam poczułam takie delikatne jakby motylki w brzuchu fantastyczne uczucie, ale trwało bardzo krótko chcę jeszcze...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.

bo ona wszystko wie lepiej
Co za lekarz 
Ale nie jest spasiony, on jest po prostu wieeeelki.

No i wyszliśmy z gabinetu, a tż mi śpiewa: Jaaa, uwielbiam ją, ona tam jest i tańczy dla mnie, boooo dobrze to wie, że porwę ją i schowam w sercu na dnie.

Mi zawsze powtarzano ze trzeba wylac okreslona dla kazdego z osobna ilosc lez zeby przyniosly ukojenie.Trzymaj sie Kochana
za wszystkie wizytujace dzisiaj mamuski