Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-07, 10:57   #1591
gda
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
O ja naiwna, do tej pory tak myślałam :P Kurcze, przeszliśmy teraz tylko na moje mleko, zasypia mi przy piersi, a jak odkładam to się budzi i tak w kółko, zapada w drzemkę na 2 -3 minuty a potem dawaaaj. Na szczęście śpi na spacerach, ale nie jestem w domu nic w stanie zrobić, bo cały czas muszę być przy niej
Wiem, że przynudzam z tym swoim "sposobem", ale ja dzięki temu się uwolniłam od noszenia Henia i jego spania tylko na moich rękach...

Owiń ją w coś dość ciasno, żeby rączki też były schowane, weź na ręce i bujaj góra-dół, płynnie, najlepiej uginając kolana. I rób szum ustami. Jak zaśnie to ułóż ją w jakimś przytulnym miejscu (ja kładę w pościeli i obstawiam poduchami), lekko na boczku. Jeśli używasz smoczka, to możesz też dać.

U nas to zadziałało i teraz zasypia tak w 5 minut. I śpi potem do 1h nawet
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 10:59   #1592
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Widzę, że ma taki tryb:
-wstaje rano, 1,5-2h aktywności
-drzemka 45min do 1h
-znowu aktywność od 1h-2h
-drzemka

I tak cały dzień. Tylko popołudniu potrafi pospać 2h. Na spacerze godzinka snu i się wybudza niestety....

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Może być alergia albo nietolerancja pokarmowa.
Bartoszek ma podobny tryb dnia. Dodałabym tylko, że w czasie porannej aktywności potrafi godzinę znęcać się nad ślimaczkiem z leżaczka.
Co do tej kupki to nie wiem ile trwa takie pienienie, bo dziś nie zdążyłam założyć pampersa a kupka już na przewijaku była. W następnej już nie widziałam nic. Zastanawiam się co ja mogłam zjęść w ostatnim czasie Jedyną nowością jaką wprowadziłam są herbatki na laktacje

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
ja pije codziennie rano rozpuszczalną z jednej łyżeczki z mlekiem.

Piękne zdjęciekochana radość mnie rozpiera,że u Was tak pięknie!
Zaglądaj często i pisz jak sie czujeciejak będziesz kiedyś chciała to czekam na zdjęcie brzusia na meilu.

Dzień dobry,
mnie będzie mało troszke przez weekend od dzisiaj
bo w niedziele chrzciny i dzisiaj musze konkretnie ogarnąć mieszkanko bo robimy w domu,nie chciałam z dwójką dzieci sie po restauracjach szwędaćno i chrzestna ma 4 tyg córke więc najlepiej Nam będzie ostatecznie w domu. A co sie z tym wiąże-dużo pracy.
Jutro musze zacząć szykować jedzonko,żeby na niedziele rano zostało zrobienie obiadu. Dobrze,że mąż w domu jutro to pomoże.
Tylko nie mam pomysłu co do jedzenia zrobić oprócz obiadu

Gracjankowi wczoraj nie pozwoliłam dać zastrzyku....może źle robie bo powinien je wybrać,ale ja nie będę na to patrzyła. Nie gorączkuje i nic mu nie dolega. Ale tak jak pediatra kazała daje mu syrop co kilka godz.
W końcu jest wesoły i nie ma do mnie żalu,chociaż w nocy sie budzi kilka razy z okropnym płaczemale zapomni szybko,mam nadzieje.

Fabiankowi coś w nosku furkota,musiałam mu wyczyścić,mam nadzieje,że mi sie nie rozchoruje.

Miłego śnieżnego dnia
Biedny ten Twój synek, mam nadzieję, że zastrzyki już nie będą potrzebne. Ja też nie mogę patrzeć na cierpienie małego. We wtorek szczepienie, już drże na samą myśl o 3 wkłuciach.
Stary 2012-12-07, 11:06   #1593
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Melcia też sobie dolewa..

Nivea, 2w1

Dla Was Melania
Melcia jest słodziutka taka!! i te oczka ma tak niesamowite - po raz nie wiem już który będę się zachwycać!
hehe mamy takie same sweterki
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Jak to u tego co robił Wam sesję w ciąży to będą extraSuper Zuzka i kombinezon świetny,ile dałaś?
tak tak, u tego samego. Dawid jest naszym nadwornym fotografem. Sesja ślubna w górach, sesja ciążowa już za nami i pewnie mnóstwo innych jeszcze przed Szczerze Go polecam. Jakbyście chciały, to jeździ chyba po całej Polsce i pstryka zdjęcia
Cytat:
Choooociaż mąż kupił Nuka i mały się zassał na jakiś czas! Hurraaaa!
i super! próbuj i Ty dawać Heniowi.
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
witam się z Wami - dzień dobry
u nas śnieżnie ... zima zawitała tylko na jak długo ?
u nas za oknem też biało i mroźnie. I cały czas sypie. Chyba dziś darujemy sobie spacer, bo nie chce mi się z fotelikiem i wszystkim innym tarabanić do garażu i później z powrotem. Wczoraj z ciekawości zaczęłam mierzyć nam czas. Samo wybranie się z domu zajmuje przynajmniej kwadrans - jeśli wszystko jest przygotowane a mała nakarmiona i przewinięta. dojście do garażu od nas z bloku to kolejne 5 minut. zapakowanie się w wózek, itd też z 5. no i tak się zbiera...
Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Wszystkie z Was wstawiają zdjęcia swoich cudeniek to i ja wstawię, chociaż u mnie na razie w brzuchu! Całuję Was Dziewczynki!
cudowności! wzruszyłam się i łezka się w oku zakręciła! piękny Maluszek - rośnij zdrowo słoneczko małe

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
mamusie karmiące-jaką kawe pijecie?zwyklą,inke czy rozpuszczalną?
zwykłą z ekspresu (czasami nawet smakową sobie zrobię np. czekoladowa albo karmelowa) praktycznie pół na pół z mlekiem.
rozpuszczalna to świństwo jest według mnie. nie tylko smakk ma średni ale nie wiadomo, co tam jeszcze jest.
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Katee27

napewno zgubilam bo chcialam kupic platki Oskarowi i wyciagłam 5 zl i 50 zl bo tyle mialam jakby mi do tych 5zl brakło,a platki kosztowaly 4,99 tak 50 zostala mi w kurtce w kieszeni i pewnie jak wyciagalam telefon to poszly sie paść chyba to Bog mi pokazał,ze mam nie oszczedzac bo chcialam sobie kupic leginsy norweskie ale sobie mysle ze szkoda mi kasy to mam
widzisz, musisz też i sobie kupić coś. Może jeszcze jakoś 50 zl sie znajdzie?
a co to za leginsy norweskie, bo nie słyszałam? z jakimś wzorem?
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
U nas pięknie za oknem biało słoneczko świeci,delikatny mrozik tak to ja lubie i z tej okazji jutro ubieram choinkę
ależ się dziewczyny spieszycie z choinkami.
my choinkę zawsze ubieramy w wigilię. Mamy żywe drzewko. zresztą, o ile uwielbiam choinkę, to nienawidzę jej ubierać. w domu zajmował się tym tata, a teraz ten obowiązek spoczywa na mężu. To zresztą zajęcie dla chłopa a oni o dziwo chyba to lubią, bo nigdy nie protestują. W przyszlym roku pewnie Zuzanka bedzie asystować

Kate, za ten kombinezon zapłaciłam 12 zł

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-12-07 o 16:30
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 11:12   #1594
marta1986222
Zakorzenienie

Właśnie śpiewam Zuzi piosenki a ona tak sie cieszy

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 11:20   #1595
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
dziękuję za aprobatę prośby o maila

któraś odważna by mi podać namiary?
Nie wiem jak dużymi bym musiała napisać.
W każdym bądź razie dziekuje i jak już wczoraj pisałam, łaski nie potrzebuje.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 11:22   #1596
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

http://moda.allegro.pl/legginsy-spod...828769833.html
Stary 2012-12-07, 11:30   #1597
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
jejku chce mi się barszczu ukraińskiego macie sprawdzony przepis ??????? jeszcze nigdy nie gotowałam to była fuch mojej mamci no ale dzisiaj muszę go zjeść
jenyyy ale mi smaka narobiałaś
Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Wszystkie z Was wstawiają zdjęcia swoich cudeniek to i ja wstawię, chociaż u mnie na razie w brzuchu! Całuję Was Dziewczynki!
jakie kochane malenstwo.jeszcze niedawno nasze takie małe były.aż sie wzruszyłam
niech rośnie zdrowo kruszynka
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Może źle się wyraziłam. Chodziło mi o to czy nie masz tak że Leoś chce na przykład cały dzień na rękach, że ledwo go na chwilę odłożysz a tu ryk, że do kibla z dzieckiem musisz iść bo sam chwili nie wyleży. O to mi chodziło.
zdarza sie nie powiem.no ale widocznie tego potrzebuje więc sie przytulamy cały dzień.dobrze sie wtedy sprawdza chusta a do łazienki pakóje go w fotelik samochodowy jak pozniej spojrzy na mnie tymi wielkimi oczkami i sie usmiechnie to mi sie cos na serduchu robi i te jego gorsze dni mi sie lepiej znosi

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:

Owiń ją w coś dość ciasno, żeby rączki też były schowane, weź na ręce i bujaj góra-dół, płynnie, najlepiej uginając kolana. I rób szum ustami. Jak zaśnie to ułóż ją w jakimś przytulnym miejscu (ja kładę w pościeli i obstawiam poduchami), lekko na boczku. Jeśli używasz smoczka, to możesz też dać.

też tak robie
szybko działą u nas

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
fajne.chyba sobie zakupie
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 11:32   #1598
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
no nie anusia tos dorobiła teraz bedzie mnie nosic zeby kupic bo bardzo fajne a jak jakościowo ?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 11:36   #1599
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak dużymi bym musiała napisać.
W każdym bądź razie dziekuje i jak już wczoraj pisałam, łaski nie potrzebuje.
Ja bym Ci chętnie podała, ale nie mam tej wiadomości, a hasło mam po prostu zapamiętane w Mozilli.

My dzisiaj byłyśmy na badaniu słuchu we śnie. Jak dla mnie horror. Próby uśpienia Mai o 8 rano gdzie w nocy przesypia po 10 godzin nie były łatwe, ale udało się. Wszystko jest dobrze. Teraz badanie w 9 miesiącu, ale to już normalne.
Stary 2012-12-07, 11:51   #1600
Konto usunięte

anusia a w ogóle to Ci miałam na fb pisać że miałaś sliczna suknie slubna

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
My dzisiaj byłyśmy na badaniu słuchu we śnie. Jak dla mnie horror. Próby uśpienia Mai o 8 rano gdzie w nocy przesypia po 10 godzin nie były łatwe, ale udało się. Wszystko jest dobrze. Teraz badanie w 9 miesiącu, ale to już normalne.
ciesze sie ze wszystko dobrze
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 12:01   #1601
zielona1911
Zakorzenienie

maggie
tak z takim wzorem.Podobno hit tej zimy
http://www.google.pl/imgres?q=leggin...w=1366&bih=645

A Domiś konczy dzis 3 miesiace
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 12:05   #1602
marzenka1984
Rozeznanie

Do kiedy najpozniej trzeba z bioderkami pierwszy raz isc?
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 12:05   #1603
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
chociaz ja mam nogi troche grube wiec niewiem jak bede wygladac,w czarnych jest ok,ale z takim wzorem moge wygladac jak słoniątko
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 12:20   #1604
gda
Zakorzenienie

Cytat:
chociaz ja mam nogi troche grube wiec niewiem jak bede wygladac,w czarnych jest ok,ale z takim wzorem moge wygladac jak słoniątko
Aż zamówiłam te w gwiazdki

Niania elektroniczna pokazuje, że w sypialni jest... 28 stopni!
Stary 2012-12-07, 12:21   #1605
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
dzien dobry

u mnie tez na reszcie pada snieg

maleństwo spi,wiec mam chwilke.dzis na 12 kontrola tych nieszczesnych bioderek
trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
o rany az sie lezka kreci w oczku

Melania jak zawsze sliczna A powiedz mi jak ubierasz jej spodnie to zakladasz jej pod spod pod ta bluzeczke jeszcze jakies body? zaczynam pomalu eksperymentowac z ciuchami i tak mysle ze jakies body na szelkach i dopiero spodnie i bluzka poradz

Asiuulka no Jas po prostu tak wyglada cudnie w tym stroju zakochałam sie !!! ze tez ja mam do tesco nie po drodze i daleko
Ja nie Colds ale ja ubieram body z krotkim i na to bluzeczke
Cytat:
No niestety to jego wada - jest głośny...

Te oklaski to za szybko... Teraz już nie chce zassać, wypycha językiem Tylko mój mąż potrafi mu go wsadzić odpowiednio! Szkoda, że wyjeżdża

Piękne! I buciki też? Chyba muszę się wybrać

Mój jak był w wieku Twojej Zosi, też potrafił przez cały dzień pospać np. 2 godziny i być 11 godzin aktywnym! Aż odkryłam, że on jest naprawdę wymęczony i jak tylko widzę, że pierwszy raz ziewa, to robię swoje 5S i dzięki temu zasypia. (Bo wcześniej myślałam, że jak będzie chciał zasnąć, to po prostu zaśnie )

Widzę, że ma taki tryb:
-wstaje rano, 1,5-2h aktywności
-drzemka 45min do 1h
-znowu aktywność od 1h-2h
-drzemka

I tak cały dzień. Tylko popołudniu potrafi pospać 2h. Na spacerze godzinka snu i się wybudza niestety....

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Może być alergia albo nietolerancja pokarmowa.
Fajne sa ciuchy w tesco az dziwne a co do trybu dnia mamy tak samo tyle ze ja bujam mojego w wozku
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
ja pije codziennie rano rozpuszczalną z jednej łyżeczki z mlekiem.

Piękne zdjęciekochana radość mnie rozpiera,że u Was tak pięknie!
Zaglądaj często i pisz jak sie czujeciejak będziesz kiedyś chciała to czekam na zdjęcie brzusia na meilu.

Dzień dobry,
mnie będzie mało troszke przez weekend od dzisiaj
bo w niedziele chrzciny i dzisiaj musze konkretnie ogarnąć mieszkanko bo robimy w domu,nie chciałam z dwójką dzieci sie po restauracjach szwędaćno i chrzestna ma 4 tyg córke więc najlepiej Nam będzie ostatecznie w domu. A co sie z tym wiąże-dużo pracy.
Jutro musze zacząć szykować jedzonko,żeby na niedziele rano zostało zrobienie obiadu. Dobrze,że mąż w domu jutro to pomoże.
Tylko nie mam pomysłu co do jedzenia zrobić oprócz obiadu

Gracjankowi wczoraj nie pozwoliłam dać zastrzyku....może źle robie bo powinien je wybrać,ale ja nie będę na to patrzyła. Nie gorączkuje i nic mu nie dolega. Ale tak jak pediatra kazała daje mu syrop co kilka godz.
W końcu jest wesoły i nie ma do mnie żalu,chociaż w nocy sie budzi kilka razy z okropnym płaczemale zapomni szybko,mam nadzieje.

Fabiankowi coś w nosku furkota,musiałam mu wyczyścić,mam nadzieje,że mi sie nie rozchoruje.

Miłego śnieżnego dnia
Ja bym jednak dala dokonca jest jest cos zaleconego przez lekarza to trzeba wybrac dokonca nie mozna tak przerywac sobie ooo w srodku. jasiu dostawal po dwa dziennie przez 6 dni ale wolalam sie przemeczyc niz znowu mialby byc chory i wyladowac zW szpitalu. Troszke nieodpowiedzialne z Twojej strony.

Oooo matko ubrac dwojke dzieci na snieg tosz to masakra i zrobic tak aby male nie wylo a drugie sie nie spocilo ale dalam rade nawet odsniezylam chodnik u siebie zeby ludzie sie nie pluli ze nie ma odsniezonego
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 12:21   #1606
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Mi pediatra kazała na usg iść między 2 a 3 miesiącem, ale jak zadzwoniłam się umówić na wizytę właśnie na przełomie listopada i grudnia to mnie zwyzywali, że za późno, że to się robi wcześniej i w sumie poszłam jak Maja kończyła 2 miesiące.
Stary 2012-12-07, 12:48   #1607
Sojka1990
Zadomowienie

Jezusie ale mam koszmar z małą
te zęby wychodzące nas wykończą.. od 2 dni mała je tylko zimne mleko a itak jest przy jedzeniu krzyk ale jak dam ciepłe to w ogóle nie ma mowy o jedzeniu tak biedna piszczy że mi serducho pęka.. w nocy dziś mimo że budziła się 3 razy to od 22 kiedy nakarmiłam ją na śpiocha aż do 9 rano zjadła tylko 30ml..
Stary 2012-12-07, 12:56   #1608
Iwoncia81
Zakorzenienie

Sojka stresujesz mnie tymi zębami u Zośki. Ja już dziś posłałam tżta do apteki co jakiś żelik kupi na te ząbki bo cholera wie kiedy u nas sie zacznie

Moje bobo ostatnio już domaga sie większej ilości mleka.
Pije już 150ml zagęszczonego kaszką a czasem domaga sie więcej

Na fb wstawiłam ale nie wszystkie dziewczyny tam są to wstawie i tutaj fotke, jakie fajne pieluszki w biedronce świąteczne są
To mój wczorajszy golasek obchodzący 3 m-ąc na świecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1354881330755.jpg (64,4 KB, 46 załadowań)
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:03   #1609
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

Lena polubiła leżaczek
a jeszcze nie tak dawno wyła gdy tylko ją do niego włożyłam, pamiętacie zdjęcie?

skoro zaczyna ją wreszcie coś interesować to zamówiłam dziś matę Tiny Love i pierwsze grzechotki, będzie pod choinkę

jeśli chodzi o zasypianie to u nas nie ma większego problemu, biorę małą na kolana, zaczynam śpiewać a ta po kilku minutach odpływa
ale włączam suszarkę, też działa błyskawicznie

później wstawię fotkę moich lumpkowych zdobyczy, najpierw muszę tę stertę wyprać

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
do 12 tygodnia.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:04   #1610
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem, że przynudzam z tym swoim "sposobem", ale ja dzięki temu się uwolniłam od noszenia Henia i jego spania tylko na moich rękach...

Spróbuję
teraz małpiszon zasnął 2 h temu i jeszcze się nie obudził
nakarmimy się i pójdziemy na spacer...
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:07   #1611
Sojka1990
Zadomowienie

Zośka też już kima prawie 3 godziny w huśtawce,, boże jedyny co ja bym bez tego sprzętu zrobiła
Kurcze 300zł wydane w ciuchu?? to jakieś drogie te szmateksy..
Jakiś czas temu za dwie reklamówki ubrań Zosi zapłaciłam 40zł..
Stary 2012-12-07, 13:12   #1612
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
u nas za oknem też biało i mroźnie. I cały czas sypie. Chyba dziś darujemy sobie spacer, bo nie chce mi się z fotelikiem i wszystkim innym tarabanić do garażu i później z powrotem. Wczoraj z ciekawości zaczęłam mierzyć nam czas. Samo wybranie się z domu zajmuje przynajmniej kwadrans - jeśli wszystko jest przygotowane a mała nakarmiona i przewinięta. dojście do garażu od nas z bloku to kolejne 5 minut. zapakowanie się w wózek, itd też z 5. no i tak się zbiera...

ależ się dziewczyny spieszycie z choinkami.
my choinkę zawsze ubieramy w wigilię. Mamy żywe drzewko. zresztą, o ile uwielbiam choinkę, to nienawidzę jej ubierać. w domu zajmował się tym tata, a teraz ten obowiązek spoczywa na mężu. To zresztą zajęcie dla chłopa a oni o dziwo chyba to lubią, bo nigdy nie protestują. W przyszlym roku pewnie Zuzanka bedzie asystować
Ja nie znoszę zbierać się na spacer, do wyjścia przygotowuję się już od rana kiedy mogę - pakuję torbę, rozkładam ubranko, przynoszę gondolę...

A choinki nie lubię rozbierać wszędzie igły
Cytat:
U mnie 21,5... zazdroszczę ludziom centralnego ogrzewania! i po nogach mi jeszcze wieje.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Jezusie ale mam koszmar z małą
te zęby wychodzące nas wykończą.. od 2 dni mała je tylko zimne mleko a itak jest przy jedzeniu krzyk ale jak dam ciepłe to w ogóle nie ma mowy o jedzeniu tak biedna piszczy że mi serducho pęka.. w nocy dziś mimo że budziła się 3 razy to od 22 kiedy nakarmiłam ją na śpiocha aż do 9 rano zjadła tylko 30ml..
Oj bidki nie strasz Sojka

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

Lena polubiła leżaczek
a jeszcze nie tak dawno wyła gdy tylko ją do niego włożyłam, pamiętacie zdjęcie?

skoro zaczyna ją wreszcie coś interesować to zamówiłam dziś matę Tiny Love i pierwsze grzechotki, będzie pod choinkę

jeśli chodzi o zasypianie to u nas nie ma większego problemu, biorę małą na kolana, zaczynam śpiewać a ta po kilku minutach odpływa
ale włączam suszarkę, też działa błyskawicznie

później wstawię fotkę moich lumpkowych zdobyczy, najpierw muszę tę stertę wyprać
Jak ja zaczęłabym śpiewać na dobranoc nie wiem co by było :P raczej krzyk niż sen
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:13   #1613
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

napisałam się nawklejałam zdjęc i wsio szlag trafiło, bo miałam chwilowy brak internetu - normalnie ten provider tak mi na nerwy działa że o mamo

Nisia u nas USG bioderek pierwsze było zrobione w pierwszych dniach życia jeszcze w szpitalu, i w książeczce mieliśmy zaleconą kontrolę za 2 m-ce, gdyż u niej było wszystko w porządku, natomiast ortopeda, jak byłiśmy w 8 tygodniu życia Sonii powiedział, że najlepszy obraz USG bioderek i wadę wykrywa się do 6 tygodnia. Później te stawy coraz bardziej się rozwijają.

Wczorajszy dzień miałam totalnie zalatany bardziej w domu, non stop coś robiłam, a to ciacho a to cepeliny na obiadek prasowanie, pranie. Sprzątanie, bo przygotowywałam się do przyjazdu babć (jednej prawdziwej drugiej przyszywanej) i Świętego Mikołaja w którego postać wcielił się mój najmłodszy braciszek. To był jego debiut i powiem aktorstwo pierwsza klasa.

O to fociszki

PC066562.jpg - przepytka

PC066564.jpg - prezenty to jest to

PC076574.jpg - ja też potrafię się bawić

Córa z tego wrażenia poszła spać po 23, Sonia wizytę Mikołaja przespała obudziła się jak święty pojechał rozwozić dalej prezenty

Iwoncia - super te pieluszki - a syncio - rewelacja

Sojka - u mojej starszej córki na ząbkowanie rewelacyjnie sprawiły się takie granulki Camomila Dagomed 44 (lek homeopatyczny) wiem, że większość jest sceptycznie nastawiona na tego typu medykamenty, ale działało super.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:14   #1614
marzenka1984
Rozeznanie

Zapisałam swoją dzidzie do ortopedy do lux medu na usg bioderek. W poniedziałek, koszt 188 zł. masakra.

Chyba pójdę na spacer mimo śniegu padającego, niech się gruby dotleni
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:15   #1615
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Spróbuję
teraz małpiszon zasnął 2 h temu i jeszcze się nie obudził
nakarmimy się i pójdziemy na spacer...
idziecie na spacer?u mnie na accuweather jest -3 a real feel -11.ja sie nie ruszam
Stary 2012-12-07, 13:20   #1616
gda
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38015437]idziecie na spacer?u mnie na accuweather jest -3 a real feel -11.ja sie nie ruszam[/QUOTE]

U mnie i u Marzenki z -3, ale odczuwalna podobno -5. To na luzie można iść na spacer Ja jeszcze się zastanawiam, ale pewnie pies mnie przymusi Tylko chyba muszę terenowe kółka wyjąć do wózka
Stary 2012-12-07, 13:20   #1617
tamlin111
Zakorzenienie

Zatłukę dziś tego potwora.
Sam nie wie czego chce a mnie już kur...ica bierze.
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Super.

Cytat:
A Domiś konczy dzis 3 miesiace
Najlepszego

Cytat:
No właśnie, legginsy fajne ale nóżki chudziutkie trzeba mieć bo wzorek jeszcze dodaje kilogramów.

Cytat:
Sauna.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja bym jednak dala dokonca jest jest cos zaleconego przez lekarza to trzeba wybrac dokonca nie mozna tak przerywac sobie ooo w srodku. jasiu dostawal po dwa dziennie przez 6 dni ale wolalam sie przemeczyc niz znowu mialby byc chory i wyladowac zW szpitalu. Troszke nieodpowiedzialne z Twojej strony.
Przecież daje syrop zamiast zastrzyku.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Na fb wstawiłam ale nie wszystkie dziewczyny tam są to wstawie i tutaj fotke, jakie fajne pieluszki w biedronce świąteczne są
To mój wczorajszy golasek obchodzący 3 m-ąc na świecie
Jaki fajny i pieluchy super. Ale Alanek drobiutki.
Stary 2012-12-07, 13:22   #1618
sandra23s
Zadomowienie

dzieki dziewczyny za kciuki ale niestety jeszcze miesiąc z tym dziadostwem nas czekajest juz duzo lepiej,ale jeszcze(panewka w lwym bioderku ma kąt 60 st.)lekarz powiedzial,ze do konca roku powinno być dobrze.poszerzyl jej jeszcze tą szyne i podciągnął do gory,zeby miala kolanka wyżej.napewno teraz jeszcze bardziej bedzie jej w tym niewygodnieno ale trzeba zęby zacisnąć i wytrwac...4-go stycznia kontrola

zielona 100 latek dla Dominika

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:26   #1619
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

my spacerujemy codziennie dzisiaj rano odprowadzałyśmy starsza siostrzyczkę do przedszkola i za chwilę wybywamy by ją odebrać a na 16 pomykamy na hip-hop

Ale mamy swoje sprawdzone metody gruby śpiwór z tchibo, kombinezon, gruba warstwa kremu na buziolkę i luzik Sonii cieplusio jest

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:26   #1620
Konto usunięte

Cytat:
U mnie i u Marzenki z -3, ale odczuwalna podobno -5. To na luzie można iść na spacer Ja jeszcze się zastanawiam, ale pewnie pies mnie przymusi Tylko chyba muszę terenowe kółka wyjąć do wózka
fajnie Wam.w tym miescie albo ☠☠☠☠zi albo powietrze takie ze lepiej nawet okien nie otwierac bo smierdzi tymi pyłami
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Zatłukę dziś tego potwora.
Sam nie wie czego chce a mnie już kur...ica bierze.
tamlin wdech,wydech
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości