|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() Owiń ją w coś dość ciasno, żeby rączki też były schowane, weź na ręce i bujaj góra-dół, płynnie, najlepiej uginając kolana. I rób szum ustami. Jak zaśnie to ułóż ją w jakimś przytulnym miejscu (ja kładę w pościeli i obstawiam poduchami), lekko na boczku. Jeśli używasz smoczka, to możesz też dać. U nas to zadziałało i teraz zasypia tak w 5 minut. I śpi potem do 1h nawet
|
|
|
|
|
#1592 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
Co do tej kupki to nie wiem ile trwa takie pienienie, bo dziś nie zdążyłam założyć pampersa a kupka już na przewijaku była. W następnej już nie widziałam nic. Zastanawiam się co ja mogłam zjęść w ostatnim czasie Jedyną nowością jaką wprowadziłam są herbatki na laktacje![]() Cytat:
|
|
#1593 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Melcia jest słodziutka taka!! i te oczka ma tak niesamowite - po raz nie wiem już który będę się zachwycać!
hehe mamy takie same sweterki ![]() Cytat:
Szczerze Go polecam. Jakbyście chciały, to jeździ chyba po całej Polsce i pstryka zdjęciai super! próbuj i Ty dawać Heniowi. Cytat:
Cytat:
zwykłą z ekspresu (czasami nawet smakową sobie zrobię np. czekoladowa albo karmelowa) praktycznie pół na pół z mlekiem. rozpuszczalna to świństwo jest według mnie. nie tylko smakk ma średni ale nie wiadomo, co tam jeszcze jest. Cytat:
a co to za leginsy norweskie, bo nie słyszałam? z jakimś wzorem? Cytat:
my choinkę zawsze ubieramy w wigilię. Mamy żywe drzewko. zresztą, o ile uwielbiam choinkę, to nienawidzę jej ubierać. w domu zajmował się tym tata, a teraz ten obowiązek spoczywa na mężu. To zresztą zajęcie dla chłopa a oni o dziwo chyba to lubią, bo nigdy nie protestują. W przyszlym roku pewnie Zuzanka bedzie asystować![]() Kate, za ten kombinezon zapłaciłam 12 zł
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-12-07 o 16:30 |
|||||
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie śpiewam Zuzi piosenki a ona tak sie cieszy
|
#1595 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
W każdym bądź razie dziekuje i jak już wczoraj pisałam, łaski nie potrzebuje. |
|
|
|
|
#1596 |
|
Rozeznanie
|
|
#1597 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() niech rośnie zdrowo kruszynka Cytat:
jak pozniej spojrzy na mnie tymi wielkimi oczkami i sie usmiechnie to mi sie cos na serduchu robi i te jego gorsze dni mi sie lepiej znosi![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
szybko działą u nas ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak jakościowo ?
|
|
|
|
|
#1599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My dzisiaj byłyśmy na badaniu słuchu we śnie. Jak dla mnie horror. Próby uśpienia Mai o 8 rano gdzie w nocy przesypia po 10 godzin nie były łatwe, ale udało się. Wszystko jest dobrze. Teraz badanie w 9 miesiącu, ale to już normalne.
|
|
#1600 | |
|
Konto usunięte
|
anusia a w ogóle to Ci miałam na fb pisać że miałaś sliczna suknie slubna
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
maggie
tak z takim wzorem.Podobno hit tej zimy ![]() http://www.google.pl/imgres?q=leggin...w=1366&bih=645 A Domiś konczy dzis 3 miesiace |
|
|
|
#1602 |
|
Rozeznanie
|
Do kiedy najpozniej trzeba z bioderkami pierwszy raz isc?
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1605 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a co do trybu dnia mamy tak samo tyle ze ja bujam mojego w wozku ![]() Cytat:
Oooo matko ubrac dwojke dzieci na snieg tosz to masakra i zrobic tak aby male nie wylo a drugie sie nie spocilo ale dalam rade nawet odsniezylam chodnik u siebie zeby ludzie sie nie pluli ze nie ma odsniezonego
|
||||
|
|
|
#1606 |
|
Zadomowienie
|
Mi pediatra kazała na usg iść między 2 a 3 miesiącem, ale jak zadzwoniłam się umówić na wizytę właśnie na przełomie listopada i grudnia to mnie zwyzywali, że za późno, że to się robi wcześniej i w sumie poszłam jak Maja kończyła 2 miesiące.
|
#1607 |
|
Zadomowienie
|
Jezusie ale mam koszmar z małą
![]() te zęby wychodzące nas wykończą.. od 2 dni mała je tylko zimne mleko a itak jest przy jedzeniu krzyk ale jak dam ciepłe to w ogóle nie ma mowy o jedzeniu tak biedna piszczy że mi serducho pęka.. w nocy dziś mimo że budziła się 3 razy to od 22 kiedy nakarmiłam ją na śpiocha aż do 9 rano zjadła tylko 30ml..
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka stresujesz mnie tymi zębami u Zośki. Ja już dziś posłałam tżta do apteki co jakiś żelik kupi na te ząbki bo cholera wie kiedy u nas sie zacznie
![]() Moje bobo ostatnio już domaga sie większej ilości mleka. Pije już 150ml zagęszczonego kaszką a czasem domaga sie więcej ![]() Na fb wstawiłam ale nie wszystkie dziewczyny tam są to wstawie i tutaj fotke, jakie fajne pieluszki w biedronce świąteczne są ![]() To mój wczorajszy golasek obchodzący 3 m-ąc na świecie
|
|
|
|
#1609 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
Lena polubiła leżaczek a jeszcze nie tak dawno wyła gdy tylko ją do niego włożyłam, pamiętacie zdjęcie? ![]() skoro zaczyna ją wreszcie coś interesować to zamówiłam dziś matę Tiny Love i pierwsze grzechotki, będzie pod choinkę ![]() jeśli chodzi o zasypianie to u nas nie ma większego problemu, biorę małą na kolana, zaczynam śpiewać a ta po kilku minutach odpływa ![]() ale włączam suszarkę, też działa błyskawicznie ![]() później wstawię fotkę moich lumpkowych zdobyczy, najpierw muszę tę stertę wyprać ![]() do 12 tygodnia. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz małpiszon zasnął 2 h temu i jeszcze się nie obudził nakarmimy się i pójdziemy na spacer... |
|
|
|
|
#1611 |
|
Zadomowienie
|
Zośka też już kima prawie 3 godziny w huśtawce,, boże jedyny co ja bym bez tego sprzętu zrobiła
![]() Kurcze 300zł wydane w ciuchu?? to jakieś drogie te szmateksy.. Jakiś czas temu za dwie reklamówki ubrań Zosi zapłaciłam 40zł..
|
#1612 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A choinki nie lubię rozbierać wszędzie igłyU mnie 21,5... zazdroszczę ludziom centralnego ogrzewania! i po nogach mi jeszcze wieje. Cytat:
nie strasz Sojka Cytat:
|
|||
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nisia u nas USG bioderek pierwsze było zrobione w pierwszych dniach życia jeszcze w szpitalu, i w książeczce mieliśmy zaleconą kontrolę za 2 m-ce, gdyż u niej było wszystko w porządku, natomiast ortopeda, jak byłiśmy w 8 tygodniu życia Sonii powiedział, że najlepszy obraz USG bioderek i wadę wykrywa się do 6 tygodnia. Później te stawy coraz bardziej się rozwijają. Wczorajszy dzień miałam totalnie zalatany bardziej w domu, non stop coś robiłam, a to ciacho a to cepeliny na obiadek prasowanie, pranie. Sprzątanie, bo przygotowywałam się do przyjazdu babć (jednej prawdziwej drugiej przyszywanej) i Świętego Mikołaja w którego postać wcielił się mój najmłodszy braciszek. To był jego debiut i powiem aktorstwo pierwsza klasa. O to fociszki ![]() PC066562.jpg - przepytka ![]() PC066564.jpg - prezenty to jest to ![]() PC076574.jpg - ja też potrafię się bawić ![]() Córa z tego wrażenia poszła spać po 23, Sonia wizytę Mikołaja przespała obudziła się jak święty pojechał rozwozić dalej prezenty Iwoncia - super te pieluszki - a syncio - rewelacja Sojka - u mojej starszej córki na ząbkowanie rewelacyjnie sprawiły się takie granulki Camomila Dagomed 44 (lek homeopatyczny) wiem, że większość jest sceptycznie nastawiona na tego typu medykamenty, ale działało super.
|
#1614 |
|
Rozeznanie
|
Zapisałam swoją dzidzie do ortopedy do lux medu
na usg bioderek. W poniedziałek, koszt 188 zł. masakra.Chyba pójdę na spacer mimo śniegu padającego, niech się gruby dotleni
|
|
|
|
#1615 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38015437]idziecie na spacer?u mnie na accuweather jest -3 a real feel -11.ja sie nie ruszam[/QUOTE]
U mnie i u Marzenki z -3, ale odczuwalna podobno -5. To na luzie można iść na spacer Ja jeszcze się zastanawiam, ale pewnie pies mnie przymusi Tylko chyba muszę terenowe kółka wyjąć do wózka |
|
|
|
#1617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zatłukę dziś tego potwora.
Sam nie wie czego chce a mnie już kur...ica bierze. Cytat:
Najlepszego Cytat:
Sauna. Cytat:
Jaki fajny i pieluchy super. Ale Alanek drobiutki. |
|||
|
|
|
#1618 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny za kciuki
jest juz duzo lepiej,ale jeszcze(panewka w lwym bioderku ma kąt 60 st.)lekarz powiedzial,ze do konca roku powinno być dobrze.poszerzyl jej jeszcze tą szyne i podciągnął do gory,zeby miala kolanka wyżej.napewno teraz jeszcze bardziej bedzie jej w tym niewygodnie no ale trzeba zęby zacisnąć i wytrwac...4-go stycznia kontrolazielona 100 latek dla Dominika
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
my spacerujemy codziennie
![]() Ale mamy swoje sprawdzone metody gruby śpiwór z tchibo, kombinezon, gruba warstwa kremu na buziolkę i luzik Sonii cieplusio jest
|
#1620 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

i tak w kółko, zapada w drzemkę na 2 -3 minuty a potem dawaaaj. Na szczęście śpi na spacerach, ale nie jestem w domu nic w stanie zrobić, bo cały czas muszę być przy niej 

Jedyną nowością jaką wprowadziłam są herbatki na laktacje

chyba to Bog mi pokazał,ze mam nie oszczedzac bo chcialam sobie kupic leginsy norweskie ale sobie mysle ze szkoda mi kasy to mam

ale dalam rade nawet odsniezylam chodnik u siebie zeby ludzie sie nie pluli ze nie ma odsniezonego