|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
anoxee ale ekspresowa przesyłka! a ja czekam dalej na prezent dla męża i mam nadzieję że dziś już dotrze ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
a ja chcę w ogóle coś poczuć w brzuchu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Wrzucam Wam zdjęcia mojej "przyszłej woalki"
![]() Ten stroik jest z pasmanterii a siatka z kwiaciarni ![]() w weekend zamierzam do tego przysiąść i stworzyć woalkę ![]() bo czas ucieka... i chciałabym już mieć już spokojna głowę |
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem ciekawa efektu końcowego!
|
|
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i okazało się, że dziewczyna. To od porodu w ogóle nic nie wypił...Ostatnio go spotkalam to mi mowił, żeby nie wierzyć USG bo to różnie może być . Biedny taki był zbity z tropu, ale z dziewczyny też się cieszy![]() a i witam się poranno-poludniowo. Jakoś slabo mi dzisiaj.. |
|
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem ciekawa efektu końcowego. Koniecznie wrzuć zdjęcia. A jaki kolor będzie sukienki??
|
|
|
|
#667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w jakim kolorze będzie sukienka? Cytat:
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem ciekawa
oczywiście mam w głowie wymyślone jak to ma wyglądać, tylko nie wiem jak ta siatkę przymocuję i uformuję tak jak chcę ![]() sukienka jest niebieska(taka chabrowa) ma czarny pasek pod biustem i czarny okrągły kołnierzyk |
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana, ozdobiłam pierniki,są cudne
![]() teraz mam gorącą czekoladę na miły początek dnia ![]() popłaciłam wszyyyystkie opłaty i.. byle do premii ![]() kupiłam wczoraj 3xśliczne body, zapłaciłam niecałe 15pln ![]() w pepco mój tż zaczął pracę i się nie odzywa, ale niech pracuje.. w końcu będzie lepiej ![]() Coś się działo? za wszystkie wizytujące.. i trzymajcie kciuki by mój gamoń skończył mi sklep dziś bo jak nie to będzie lańsko ![]()
|
|
|
|
#670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dlatego inwestuję 3 stówki w usg 4d, żeby się lekarzowi pępowina z siuraskiem nie pomyliłaCytat:
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 3d jest super do obejrzenia twarzy, chyba uwierzę w płeć jak mi powiedzą to samo na 2d i 4 d
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się zastanawiałam po co Ci ten fiolet do woalki... ![]() Czy któraś boryka się z problemem suchej skóry na twarzy? Bo odkąd jestem w ciąży to mam nawet łupież w brwiach
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
chciałam was nadrobić po wizycie, ale co przerzucę na następną stronę, to już kolejna się "pisze"...
![]() no więc opiszę może, co z mojej wizyty wynikło. a wynikło wszystko w porządku, dzidzia ma dość miejsca, dowcipny odczyn pH idealny, dalej jestem schudnięta, ale brzusio już nawet w nieobciśniętych ciuchach się pokazuje ![]() gin powiedział, że teraz to takie ogólne usg, żeby mnie uspokoić, ale mam za 2 tygodnie przyjść jeszcze raz, to obejrzymy wszystko dokładniej i sprawdzimy kręgosłup. i potem po świętach zrobimy połówkowe. aaa, i póki co moje przeczucia się sprawdzają - wygląda raczej na siusiaka ech... mam małego siusiaka w brzuchu zatem Jenny, wpisz proszę na 20.12. wizytę ![]() no czyli teoretycznie trzeba być już nieźle wkurzonym na swoje dziecię, jak się je chce tak nazwać Cytat:
ciekawe, co gin powie na te bóle... ![]() Cytat:
nie dawaj się! rozpieszczanie rozpieszczaniem, ale babcie widujące się z wnukami codziennie nie powinny tak robić! wręcz mogłyby się zająć czymś twórczym z maluchem, pomóc w edukacji! to dużo da, a maluchy są szczęśliwe, jak mogą się czegoś nauczyć w formie zabawy - no i skutki pozytywne, aż miło!
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się odpicować, poodkurzać i pomyć naczynia, bo koleżanka do mnie wpadnie na kawę i pogaduchy
Wzięłam leki i już mi troche lepiej ale cos mnie brzuch pobolewa ![]() Do póxniej
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy... pochwalę się efektem końcowym o ile będzie czym
|
|
|
|
|
#677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam suchą ale tylko jak nie smaruje kremy nie pomagają? ja bym spróbowała olejek arganowy![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
super:P ależ Ci zazdroszczę
|
|
|
#678 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem. taksówki to zdzierstwo. w jedną str zapłaciłam 27 zł, w drugą 40. za 10 min jazdy
weszłam do gabinetu, pani dr pyta czy przeszło, powiedziałam że nie, ale mam swoją teorię że to naderwane mięśnie. a ta mi mówi, że to są pierwsze skurcze, i za wcześnie nawet na leki i że w domu leżeć, wstawać tylko do wc, jakby bolało po obu stronach, to do szpitala. i że nie wysyła mnie tam, bo wysiądę psychicznie. ja już byłam zielona ze strachu.potem wzięła mnie na usg, wszystko było idealnie, łożysko się przesunęło i minęło zagrożenie przodującego łożyska gigancik mały jest wymiarowo na 22 tydzień ![]() a potem tak sobie gadałyśmy, widziała jak się gramolę z tej leżanki, powtórzyłam jej, że boli głównie jak coś robię lewą nogą - zmieniam pozycję czy coś, i nagle mi powiedziała że jej te wszystkie objawy pasują do rwy kulszowej i że to musi być to. nawet mi do karty wpisała taką diagnozę. i powiedziała że niepokoić się, jak ból będzie w okolicy pępka i poniżej, i jakby bolało tak jak przed okresem ... nie wiem do końca co o tym myśleć, wróciłam teraz to mnie zaś pobolewa ... ale jeśli to faktycznie rwa, to maleństwu nic nie grozi. tylko ja mam się nastawić na większy ból i uważać na skurcze - ale do końca nie wiem jak rozpoznać, czy to skurcz ... mam zacząć brać witaminki, obojętnie jakie, najlepiej centrum materna z dha, na drugą połowę ciąży. i odstawiamy hormony
|
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#680 | ||
|
Zakorzenienie
|
a to jeszcze odpiszę
![]() Cytat:
![]() jak wylądowałam w szpitalu to miałam zrobione usg normalne i potem lekarz przełaczył na 3d żeby mi pokazać dzieciaczka - więc tak naprawdę to jest zwykłe usg tylko z opcjami 3d/4d ![]() Zreztą płeć jak płec - chcę mieć pewność, ze wszystko jest w najlepszym porządku ![]() Cytat:
kolejny siurasekGratulacje!!!
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
nie.. nie.. Ten fiolet to mój kocyk na którym rozłożyłam te rzeczy
![]() Cytat:
Gratulacje ![]() No i za kolejnego siusiaka ![]() Colorblue masz coraz większe szanse na dziewczynki, bo na razie prawie sami chłopcy się ujawniają
|
|
|
|
|
#682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi się z czoła sypie nie wiem co z tym zrobić,zawsze miałam przetłuszczającą się cerę a tu taki psikus :P Cytat:
![]() ![]() klask i: cieszę się,że wszystko ok
|
||
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno będziesz troszkę spokojniejsza ![]() dla Twojego łożyska, że zgodziło się współpracować ![]() co do witaminek to polecam pharmaton matruelle ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Aaaa i jeśli już mowa o kolejnych wizytach to: Jenny jak zauważysz to wpisz mi wizytę na 07.01. 2013 ![]() w grudniu jeszcze mnie odwiedzi położna ale to już mniej istotne |
|
|
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cloche brawo za wizytę, i za kolejnego mężczyznę po tamtej stronie brzucha ![]() axella pokaż te piękne pierniki ![]()
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Halooo
Ja właśnie skończyłam sprzątać. Trochę mi to zeszło. W ogóle coś mnie brzuch pobolewa. Coś jak się dzidzia poruszała wcześniej tylko że o wiele mocniej. Mam nadzieję że to znów maleństwo a nie coś innego ![]() Byłam wczoraj w rossmanie i nie było ŻADNYCH oliwek No i wczoraj moja mama zachorowała na anginę, leży w domu z 40 stopniami gorączki. Tata się poślizgnął na lodzie i ma nogę w gipsie. A bratowa wylądowała w szpitalu bo ma nawrót choroby Chyba byliśmy bardzo niegrzeczni w tym roku.Lecę was nadrabiać |
|
|
|
#686 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i za siuśka![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#687 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja małżowi powiedziałam przez telefon, że chyba synuś jednak będzie, to aż słychać było, że nieśmiało się uśmiecha bidak nie wiedział, co powiedzieć!Cytat:
![]() a co do twojego chłopa - może warto mu zaufać? chyba faktycznie potrzebuje czasem podbudować swoje ego, to wszystko ![]() może mi łatwo mówić, bo mój chłop z dziewczynami nie pisze nie chodzi do baru, poświęca mi masę uwagi (a teraz to już w ogóle ), no i da się zauważyć, że jego ego jest hohoooooooo! nie musi go więcej podbudowywać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja się nie mogę doczekać
|
|
#688 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale ważne, że z maluchem OK, a Ty się oszczędzaj ![]() Cytat:
Cytat:
Buuucan, lonely gratuluję ruchów ![]() U mnie coś od 4 dni daje znać i codziennie tak samo (raz, dwa razy dziennie), ale w innych miejscach, ale nie nastawiam się, że to dziecko bo chyba za wcześnie?!
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-12-07 o 12:44 |
|||||
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam to samo :/ zwłaszcza dziwi mnie to, skoro od początku ciąży zwiększyłam ilość wypijanej wody z 250 ml do 2l. Podobno bardzo dobry jest krem Iwostin z lipidami. A może to przez ogrzewanie w mieszkaniu? Muszę kupić też nawilżacz na kaloryfery.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

a ja chcę w ogóle coś poczuć w brzuchu 

za wszystkie wizytujące.. 
a 3d jest super do obejrzenia twarzy, chyba uwierzę w płeć jak mi powiedzą to samo na 2d i 4 d
i że w domu leżeć, wstawać tylko do wc, jakby bolało po obu stronach, to do szpitala. i że nie wysyła mnie tam, bo wysiądę psychicznie. ja już byłam zielona ze strachu.

klask i: cieszę się,że wszystko ok
Chyba byliśmy bardzo niegrzeczni w tym roku.
Mi zawsze powtarzano ze trzeba wylac okreslona dla kazdego z osobna ilosc lez zeby przyniosly ukojenie.Trzymaj sie Kochana