|
|
#1111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Prezenty.Co już kupiłyście??
Cytat:
A jak nie będzie, to daj znać, to może u mnie będzie, to wtedy byśmy się dogadały! ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Ojej! Jednak ten zestaw był od 29ego listopada, więc powinien jeszcze być!!! Patrz: http://tugazetka.pl/lidl/2012.11.29....,do,kaligrafii Zestaw do kaligrafii , cena 34,99 PLN za 1 opak. - 30 części - w zestawie: obsadka z drewna, 5 piór do kaligrafi , kałamarz z tuszem, pieczęć z ozdobnym wzorem lilii, sztabka wosku do pieczętowania wraz knotem, 10 kart podwójnych z pasującymi kopertami, składane pudełko
|
|
|
|
#1112 |
|
Przyczajenie
|
Hej wszystkim
Może i ja się dołączę do wątku Mam 13 lat. W tym roku postanowiłam choć troszkę odwdzięczyć się rodzicom,babci i siostrze za te wszystkie,coroczne,cudown e prezenty. Nie dysponuję wieloma pieniędzmi,więc postanowiłam zakupić drobiazgi,które każdy z nich uwielbia.Mama - Jej ulubiony jedwab do włosów Biosilk,którego nigdy jej nie za dużo + myślałam o jakiejś herbacie. Polecicie jakiś fajny,trochę mniej oklepany smak ? Może cynamonowa? Mama nie chce słodyczy,a herbatki uwielbia,więc czemu nie ?Tata- Tu mam problem. Wiem,że na pewno kupię wielką czekoladę z całymi orzechami.. Dokupić coś jeszcze? Myślałam nad kilkoma maszynkami do golenia,bo ciągle wysyła mnie i siostrę do sklepu.. : ) Babcia- Na bank kupię jej marcepanowe słodkości,które uwielbia,a prawie wcale ich nie dostaje. Myślę : co jeszcze ? Siostra ( 11 lat ) - Tu mam problem.. Chyba zakupię jakieś fajne mydełko w motywie świątecznym i słodycze ( już nawet wiem jakie ) : P Przyjaciółki ( 14,14,13 lat) - Kupię im podobne prezenty,one się pomiędzy sobą nie przyjaźnią,ale mają dużo wspólnego. Wszystkie z nich to tak jak ja maniaczki kosmetyków . W Rossmanie widziałam fajnie zapakowane,lawendowe zestawy : Body lotion + żel pod prysznic + jakaś czekolada : ) Koleżanka,którą wylosowałam w klasie : uwielbia malować paznokcie,więc zakupię z 2 lakiery,jakiś fajny rossmanowski zestaw i coś słodkiego ( do 20 zł ) |
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś to była droga nowość teraz "wszędzie" można je dostać" za 35zł.
|
|
|
#1114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po internetowych sklepach z gadzetami anime/mange robilam juz rozeznanie. Ale w tym momencie to chyba wolalabym jednak kupic cos w zwyklym sklepie, niz przez internet. Wiem, ze Mloda z tomiku jej ulubionej mangi ucieszy sie najbardziej to chociaz tyle ![]() A co to nohohon to pojecia nie mialam. Musialam wklepac więc w google Podoba mi się to "cos" hah. Ale pewnie w jakims zwyklym sklepie stacjonarnym czegos takiego nie dostane, nie?
|
|
|
|
#1115 |
|
Zadomowienie
|
Nie widziałam w stacjonarnych niestety.
|
|
#1116 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1117 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() aska85 - MEEEEGA ten zestaw!
|
|
|
#1119 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w tym roku nie miałam pomysłów, brakuje mi jeszcze części prezentów i muszę ograniczyć koszta
. Na razie tacie kupiłam książkę, a mamie szlafrok. Siostrze kliknęłam puder, kupiłam jakąś "lepszą" maseczkę do twarzy i coś jeszcze chce jej dorzucić, siostrzenicy kupiłam Barbie i bajki do poczytania i na pewno dokupię słodycze (w sumie miałam największą frajdę wybierając prezent dla niej ), a psom smakołyki. Została mi jeszcze babcia i chyba kupię jej jakieś kosmetyki. A sobie zamierzam kupić książkę .
|
|
#1120 |
|
Przyczajenie
|
Allmode, jestem zauroczona Twoim pomysłem z Hogwartem!
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Wtajemniczenie
|
W tym roku mam ustalone z rodziną, że nie robię wielkich prezentów. Zostaje brat i TŻ, dla reszty robię własnoręcznie pralinki i pierniczki
![]() Brat: oryginalna gra Minecraft TŻ: gra na xboxa, ???? |
|
|
|
|
#1122 |
|
Rozeznanie
|
Rodzice: zegar dworcowy biały, do powieszenia, pasuje im do pięknej jasnej sypialni
Mama: zegarek, książka , clinique pod oczy Tata: płyta do nauki angielskiego, jack daniels, jakieś praliny(uwielbia czekoladę) ![]() Brat: prawdopodobnie płyta i książka TŻ:szczoteczka elektryczna do zębów, sobię również sprawię ![]() Babcia: broszka z cyrkoniami i bursztynem pięknie zapakowana Ciocia: kosmetyki Yves Rocher, kosmetyczka Reszta Rodzinki:wina, czekoladki,kay,ciastka..w szystko pięknie zapakowane To chyba wszystko. Na szczęście większość mam, ale zauważyłam,że już są ogromne kolejki w sklepach i korki przed centrami handlowymi....chyba mnie wykończy ta bieganina i mój portfel również
|
|
#1123 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam już prawie wszystko:
mama: kardigan + biovital tata: maszynka gilette fusion +wkłady i biovital TŻ: sweter, płyta z ulubionym zespołem + śliwki w czekoladzie, które uwielbia siostra 1: kapcie + czapka panda + czekoladki współpracownicy: symbolicznie - aniołki na choinkę z masy solnej siostra 2 + szwagier: jako że spodziewają sie dzidziusia poradniki w oczekiwaniu na dziecko + 1 rok z życia dziecka (dokupię najpewniej jeszcze jakieś t-shirty) zostało do kupienia: siostra 3: planuję kupić zestaw różnych herbatek nawagę + skrzyneczka na herbatę mama TŻ: tu mam problem - dla niej również myślałam o zestawie różnych herbat na wagę + np książka "drugi oddech", ewentualnie zrobimy z TŻ burzę mózgów i kupimy coś większego razem brat - tu wielka niewiadoma! absolutnie nie mam pomysłu, kosmetyki dostał ode mnie ostatnio, ubrania też często dostaje. Najprawdopodobniej złożę się z siostrą i szwagrem i kupimy mu nawigację samochodową. Jutro wybieram sie do galerii więc mam nadzieję że zostanie mniej
|
|
|
|
|
#1124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Malinovva - dzięki za pomysł z zestawem z Lidla ![]() Dziś (po wizycie w najbliższym Lidlu, telefonie do informacji Lidl w sprawie dostępności towaru w innym w sklepie niż ten, telefonie ponownym, bo źle zapisali mój mail, szaleńczym biegu zakończonym wywrotką na śniegu i tour de Poznań tramwajami) ZAKUPIŁAM ![]() Został prezent dla Sis
|
|
|
#1125 |
|
Raczkowanie
|
Ja w końcu postawiłam na elegancję żołnierską! Haa koszula ale doradźcie jak najszybciej granatowa? http://www.denley.pl/product-pol-620...GRANATOWY.html czy może ta?http://www.denley.pl/product-pol-980...FIOLETOWY.html
|
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1127 |
|
Zadomowienie
|
to może i ja podzielę się tym co już mam
![]() mama- sweter + perfum tata- bluza + muszę mu jeszcze dokupić jakiś drobiazg ale nie wiem co.. brat- słuchawki babcia- książka Szymona Hołowni kuzynka- seans w grocie solnej i jakaś sól do kąpieli lub termofor- nie wiem co lepsze? ciocia- to samo co kuzynce wujek- wielka niewiadoma kuzyn1- dobrze byłoby coś do samochodu, ale pomysłu brak kuzyn2- koszulka z Decathlonu- gra w piłę, więc przyda mu się drobiazgi dla znajomych: kupiłam różne mydełka/sole itp. do kąpieli, dodam coś słodkiego, zawinę w celofan i ładnie ozdobię ![]() wracam do czytania wątku i szukania inspiracji
|
|
|
|
|
#1128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1129 |
|
Zadomowienie
|
eh brat wymyślił sobie konsolę wii a tu wszyscy prócz matki mu już kupili prezenty i nie ma kto się z nią zrzucić...
Pół prezentów już do mnie dotarło i są spakowane Tylko wstążki już pozakręcałam i boję się, że mi się pozgniatają w podróży pociągiem... Pozytywny szok dziś przeżyłam - przesyłka zwykła z Japonii szła 9 dni roboczych a z pewną księgarnią internetową po południu zatwierdzałam zamówienie i jeszcze dziś je wysłali (bo dostałam info z paczkomatów, że w drodze). Tak można robić prezenty, bezstresowo.
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam tego "Messiego"
Wybrałam się na zakupy wczoraj-o ludu, co się wczoraj w tej galerii działo, człowiek na człowieku A kolejka do kasy w Empiku to około 30 osób Dobrze chociaż,że było trzech kasjerów Weszłam tam i szukam, szukam-myślę"nie ma" ale spytałam, uprzejmy pan poszukał, stwierdził że są jeszcze jakieś ostatnie sztuki bo "Messi"idzie jak ciepłe bułeczki i znalazł na szafie na samej górze schowane ostatnie spakowane 8 sztuk Rozczarowała mnie troszkę co prawda jakość papieru w tej książce(jest taki jakby żółty), no ale mam nadzieję,że Tż się ucieszy I teraz się waham czy pisać jakąś dedykację. Bo jak napiszę to już wiadomo że jej nie zamienie w razie (odpukać)gdyby jednak czytał... A z drugiej strony chciałabym mu coś napisać... może więc wydrukować na oddzielnej kartce i włożyć w książkę?Sama nie wiem. W ogóle to trochę nie wiem jak jest z praktyką oddawania książek bo przecież równie dobrze można by było przeczytać i oddać, więc tak naprawdę to nie wiem, czy zwroty są w ogóle w praktyce możliwe. Wie coś może ktoś na ten temat , czy nie robią problemów? Bo jesli robią to walnę tę dedykację na stronie w książce i tak nie wiem co napisać troszkę... Myślałam o tym,że skoro tytuł ksiązki to "Messi, chłopiec który zawsze się spóźniał a dzis jest pierwszy"to napisałabym coś w stylu" Messi jest pierwszy, ale to Ty dla mnie zawsze będziesz nr 1"Nie wiem , nie znam się Rzadko piszę dedykacje... Może coś doradzicie?
|
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
mama - ksiazka J.K.Rowling Trafny wybor - do tego chce jej dokupic taki komplet lazienkowy (pojemnik na mydlo itd) i cos jeszcze, moze jakies kolczyki
brat - zegarek Casio i chce kupic mu sweter w reserved ktory sobie wypatrzyl tata - rozgladam sie za cyfrowa ramka ale troche sa drogie..
|
|
#1134 | |
|
Rozeznanie
|
Si!
![]() Cytat:
![]() Jak nie wiesz czy wpisać, to może daj do środka zakładkę-dedykację. Możesz zrobić ją sama, ale są różne różniste piękne i tanie zakładki, zarówno słodko-pierdzące, zabawne, poważne, jak i takie... o "średnim stopniu słodkości"? Na bank znajdziesz coś odpowiedniego, choćby zwykłą z fajnym zdjęciem, którą możesz z tyłu podpisać.Dziś byłam z mamą w sklepie i mój TŻ dostanie ogromną filiżankę do kawy z dedykacją "Zamiast wiadra" (bo jak On jest u mnie, to pije rano kawę w takim kubku, w jakim my normalnie jemy zupę i mama się śmieje, że pije w wiadrze ).A przyjaciółka na urodziny (zaraz po Świętach) dostanie cieplutki kocyk na nową kanapę ^^
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwne, że tak mało Messiego, w moim empiku leży i się kurzy dedykacja fajna sprawa, sama chyba też coś skrobnę w książkach dla tż - uzbierałam dla niego na razie 3, czekam tylko aż wpadnie jakaś zniżka prezentu od Ciebie przecież nie może wyrzucić, a jak pożyczy to będzie wększe prawdopodobieństwo, że książka wróci
|
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Yee! Koniec zakupów, wszyscy kupieni
|
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie został do obkupienia jeszcze tata - tu miał być alkohol, ale może wzięłabym mu jakiś film na dvd..
![]() no i jeszcze pies ale tu się wstrzymam, widziałam fajną psią zabawkę w empiku, poczekam na zniżkę, bo dosyć droga..
|
|
|
#1138 |
|
Przyczajenie
|
Gdybym tylko ja to wiedział jak zwykle na ostatnią chwilę.
|
|
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jednak ja chciałabym coś napisać tam, a jak widuję zakładki to nie ma za bardzo gdzie tam czegoś napisać? A jednak jak nie robią problemów ze zwrotem to nie chcę ryzykować i wpisywać na stronie w książce, bo a nóż widelec ją może czytał?(choć wątpię, bo na razie zaczytany jest w "Cień wiatru"
|
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Wtajemniczenie
|
może macie jakiś fajny pomysł na prezent? bo nie wiem co kupić mojej przyjaciółce, niedawno urodziła dziecko, chciałabym coś naprawdę fajnego, myślałam o lampie solnej, ale nie wiem....może coś doradzicie?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

Może i ja się dołączę do wątku
). Jeśli to nie wyjdzie to muszę myśleć nad czymś innym... (Jakieś pomysły dla piętnastoletniej fanki Japonii, japońskiego i nade wszystko wielbiącej mangę i anime?
Wiem, ze Mloda z tomiku jej ulubionej mangi ucieszy sie najbardziej to chociaz tyle 

. Na razie tacie kupiłam książkę, a mamie szlafrok. Siostrze kliknęłam puder, kupiłam jakąś "lepszą" maseczkę do twarzy i coś jeszcze chce jej dorzucić, siostrzenicy kupiłam Barbie i bajki do poczytania i na pewno dokupię słodycze (w sumie miałam największą frajdę wybierając prezent dla niej
), a psom smakołyki. Została mi jeszcze babcia i chyba kupię jej jakieś kosmetyki. A sobie zamierzam kupić książkę