Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-07, 13:28   #1621
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Aż zamówiłam te w gwiazdki

Niania elektroniczna pokazuje, że w sypialni jest... 28 stopni!
u nas jest góra 20-21.
daj znac jak przyjda jak sie prezentuja!!

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38015437]idziecie na spacer?u mnie na accuweather jest -3 a real feel -11.ja sie nie ruszam[/QUOTE]

my juz po, bylismy 40 minut

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:28   #1622
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za kciuki ale niestety jeszcze miesiąc z tym dziadostwem nas czekajest juz duzo lepiej,ale jeszcze(panewka w lwym bioderku ma kąt 60 st.)lekarz powiedzial,ze do konca roku powinno być dobrze.poszerzyl jej jeszcze tą szyne i podciągnął do gory,zeby miala kolanka wyżej.napewno teraz jeszcze bardziej bedzie jej w tym niewygodnieno ale trzeba zęby zacisnąć i wytrwac...4-go stycznia kontrola

zielona 100 latek dla Dominika

trzymamy kciuki za ładnie rozwinięta panewkę

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:28   #1623
Konczita
Zakorzenienie

mamcie mam szybkie pytanie jaki rozmiar zakupić czapeczki na all .. jak to się przelicza w rozmiary bo ja nie kumam tego ni w ząb !

zrobiłam barszcz ukraiński - zapraszam !
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:34   #1624
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
mamcie mam szybkie pytanie jaki rozmiar zakupić czapeczki na all .. jak to się przelicza w rozmiary bo ja nie kumam tego ni w ząb !

kupujac czapke dla oskara mierzylam mu głowe,wiec chyba trzeba tez zmierzyc. Dominik ma zimowa na rozm 36/38.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:35   #1625
Iwoncia81
Zakorzenienie

Konczi dla Ciebie
http://www.kochamczapki.pl/rozmiar-c...ek-dziecka.php
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:36   #1626
zielona1911
Zakorzenienie

Dziękujemy za życzonka.
Ide ciacho jakie upiec
Stary 2012-12-07, 13:42   #1627
Konczita
Zakorzenienie

dziękuję bardzo dziewczynki .. już zmierzyłam - dużą ma tę główkę
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:54   #1628
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
no nie anusia tos dorobiła teraz bedzie mnie nosic zeby kupic bo bardzo fajne a jak jakościowo ?
Nie kupowałam ich jeszcze. Planuje poszukać w sklepie, żeby obejrzeć w realu, bo trzeba sprawdzić czy w ogóle dla mnie będą się nadawać, bo moje nóżki do najszczuplejszych właśnie nie należą Leginsy albo rajstopki

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38013874]anusia a w ogóle to Ci miałam na fb pisać że miałaś sliczna suknie slubna[/QUOTE]

Ach dziękuje, wisi właśnie w szafie, szkoda mi ją sprzedać

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
chociaz ja mam nogi troche grube wiec niewiem jak bede wygladac,w czarnych jest ok,ale z takim wzorem moge wygladac jak słoniątko
Tego również się obawiam

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Mi pediatra kazała na usg iść między 2 a 3 miesiącem, ale jak zadzwoniłam się umówić na wizytę właśnie na przełomie listopada i grudnia to mnie zwyzywali, że za późno, że to się robi wcześniej i w sumie poszłam jak Maja kończyła 2 miesiące.
Mnie też kołują strasznie w tej kwesti, nie ma poprostu ustalonego precyzyjnego trybu badania tych bioderek i każdy zleca jak mu się podoba. My pierwsze USG mieliśmy 7 listopada, następne 11 grudnia, czyli miesiąc później. Koleżanka znów miała pierwsze jak mała miała 2 m-ce, a następne na przełomie 4-5 m-ca.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Jezusie ale mam koszmar z małą
te zęby wychodzące nas wykończą.. od 2 dni mała je tylko zimne mleko a itak jest przy jedzeniu krzyk ale jak dam ciepłe to w ogóle nie ma mowy o jedzeniu tak biedna piszczy że mi serducho pęka.. w nocy dziś mimo że budziła się 3 razy to od 22 kiedy nakarmiłam ją na śpiocha aż do 9 rano zjadła tylko 30ml..
Nie ma nic aptecznego żeby trochę jej ulżyć??? Już się boję co to będzie u nas. Zauważyłam, że małego już coś w tych dziąsełkach drażni

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Na fb wstawiłam ale nie wszystkie dziewczyny tam są to wstawie i tutaj fotke, jakie fajne pieluszki w biedronce świąteczne są
To mój wczorajszy golasek obchodzący 3 m-ąc na świecie
Słodki, te pieluszki są fajne

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38015437]idziecie na spacer?u mnie na accuweather jest -3 a real feel -11.ja sie nie ruszam[/QUOTE]

U mnie podobnie, nie ide na spacer, bo mi się nie chce tego wózka pchać po zaśnieżonych chodnikach. Wyjdę na 20 minut na balkon, trochę się przewietrzymy.

Cytat:
U mnie i u Marzenki z -3, ale odczuwalna podobno -5. To na luzie można iść na spacer Ja jeszcze się zastanawiam, ale pewnie pies mnie przymusi Tylko chyba muszę terenowe kółka wyjąć do wózka
Ten śnieg strasznie lepki jest, więc terenówki obowiązkowo

U nas cały czas sypie
Mały śpi już 2,5 godziny. Jak to możliwe
Stary 2012-12-07, 13:59   #1629
Iwoncia81
Zakorzenienie

Kobietki, jakie macie te huśtawki co tak zachwalacie?
Możecie podać jakiś namiar na to cudo?

Ja mam bujaczek ale to dla nas średni zakup
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:12   #1630
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
dziękuję bardzo dziewczynki .. już zmierzyłam - dużą ma tę główkę
Konczi tylko taka rada, lepiej kup większą troszkę i pod spód najwyżej założysz bawełnianą czapeczkę bo jak kupisz dopasowaną to na pewno będziesz musiała kupować za miesiąc kolejną. Ja Mateuszowi kupiłam dopasowaną i po miesiącu kupowałam nową. Teraz wzięłam większą, ale bawełnianej nie nakładam, bo nawet jak kręci główką to uszka ma skryte.
Stary 2012-12-07, 14:18   #1631
Kalpana
Zakorzenienie

Krystianek dostał wczoraj od mojej koleżanki takiego żółwika: http://allegro.pl/canpol-pluszowa-za...817370539.html
Fajny jest, gra, świecą mu się poliki, ogon mu szeleszczy i pod ogonem ma lusterko. TŻ się nim wczoraj bawił Tak więc jakby któraś była zainteresowana, to polecam. Zobaczymy czy Mały będzie nim zainteresowany jak będzie w fazie zabawek Na razie intensywnie wpatruje się w karuzelę i gada do niej
A tak w ogóle, to dostał sporo grzechotek i kilka ubranek, więc Mikołajki miał udane

Laski, powiedzcie mi, gdzie warto jechać nad morze (do jakiej miejscowości). Myślimy, żeby w wakacje wybrać się z Krystiankiem. Ja wiadomo, że chciałabym się poopalać i pochlupać, ale zależy mi, żeby było coś fajnego do zwiedzania (np. zamki), bo TŻ je lubi zwiedzać. No i żeby tam drogo nie było....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:20   #1632
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Sojka stresujesz mnie tymi zębami u Zośki. Ja już dziś posłałam tżta do apteki co jakiś żelik kupi na te ząbki bo cholera wie kiedy u nas sie zacznie

Moje bobo ostatnio już domaga sie większej ilości mleka.
Pije już 150ml zagęszczonego kaszką a czasem domaga sie więcej

Na fb wstawiłam ale nie wszystkie dziewczyny tam są to wstawie i tutaj fotke, jakie fajne pieluszki w biedronce świąteczne są
To mój wczorajszy golasek obchodzący 3 m-ąc na świecie
Swietne pieluszki zuzi by sie podobaly bo w pampersach do wyboru ma tylko 5 zwierzaczkow a to ona nam podaje pieluszki
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
napisałam się nawklejałam zdjęc i wsio szlag trafiło, bo miałam chwilowy brak internetu - normalnie ten provider tak mi na nerwy działa że o mamo

Nisia u nas USG bioderek pierwsze było zrobione w pierwszych dniach życia jeszcze w szpitalu, i w książeczce mieliśmy zaleconą kontrolę za 2 m-ce, gdyż u niej było wszystko w porządku, natomiast ortopeda, jak byłiśmy w 8 tygodniu życia Sonii powiedział, że najlepszy obraz USG bioderek i wadę wykrywa się do 6 tygodnia. Później te stawy coraz bardziej się rozwijają.

Wczorajszy dzień miałam totalnie zalatany bardziej w domu, non stop coś robiłam, a to ciacho a to cepeliny na obiadek prasowanie, pranie. Sprzątanie, bo przygotowywałam się do przyjazdu babć (jednej prawdziwej drugiej przyszywanej) i Świętego Mikołaja w którego postać wcielił się mój najmłodszy braciszek. To był jego debiut i powiem aktorstwo pierwsza klasa.

O to fociszki

Załącznik 5012421 - przepytka

Załącznik 5012418 - prezenty to jest to

Załącznik 5012419 - ja też potrafię się bawić

Córa z tego wrażenia poszła spać po 23, Sonia wizytę Mikołaja przespała obudziła się jak święty pojechał rozwozić dalej prezenty

Iwoncia - super te pieluszki - a syncio - rewelacja

Sojka - u mojej starszej córki na ząbkowanie rewelacyjnie sprawiły się takie granulki Camomila Dagomed 44 (lek homeopatyczny) wiem, że większość jest sceptycznie nastawiona na tego typu medykamenty, ale działało super.
Ale strasza jest duza ona ma 5lat czy 6? Nie moge sobie wyobrazic Zuzi takiej duzej
U mnie na tvn meteo jest -4a odczuwalna -3 a na tym weather odczuwalna -7 i ktoremu tu wiezryc w kazdym razie na spacerku bylismy
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Przecież daje syrop zamiast zastrzyku.

.
Ale syrop a antybiotyk co to cinnego chyba ze ten syrop to ten sam lek co. Wzastrzyku to przepraszam

Jeszcze dzisiaj nic nie zdazylam zjesc obiad zamowilam bo wiedzialam ze nie dam rady zrobic z moim straszym diablem ogolnie zuza chyba przestaje potrzebiwac drzemki w dzien wiec caly czas na chodzie i sie bawimy

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Krystianek dostał wczoraj od mojej koleżanki takiego żółwika: http://allegro.pl/canpol-pluszowa-za...817370539.html
Fajny jest, gra, świecą mu się poliki, ogon mu szeleszczy i pod ogonem ma lusterko. TŻ się nim wczoraj bawił Tak więc jakby któraś była zainteresowana, to polecam. Zobaczymy czy Mały będzie nim zainteresowany jak będzie w fazie zabawek Na razie intensywnie wpatruje się w karuzelę i gada do niej
A tak w ogóle, to dostał sporo grzechotek i kilka ubranek, więc Mikołajki miał udane

Laski, powiedzcie mi, gdzie warto jechać nad morze (do jakiej miejscowości). Myślimy, żeby w wakacje wybrać się z Krystiankiem. Ja wiadomo, że chciałabym się poopalać i pochlupać, ale zależy mi, żeby było coś fajnego do zwiedzania (np. zamki), bo TŻ je lubi zwiedzać. No i żeby tam drogo nie było....
My jezdzimy do kolobrzegu co roku co do cen nie powiem bo my tam mamy mieszkanie ale kolobrzeg jest fajny zawsze sie cos tam dzieje fajne duze plaze i swietne lody
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:30   #1633
colds
Zakorzenienie

U mnie jest niby -6, ale cóż. Spacerek się należy

Ja nie mogę takich leginsów. Dupe miałabym jak słoń

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Do kiedy najpozniej trzeba z bioderkami pierwszy raz isc?
Nie wiem, aleeeee.. Dopiero wczoraj zauważyłam, że jutro mam ostatni termin 2. usg bioderek

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Jak długo wasze dzieci są aktywne? Zośka skończyła dziś 7 tygodni, czy 3 godziny bez spania to nie za długo?
Melcia, w sumie od skończenia 5tygodni, spi do 10. Później harcuje do 12, drzemka godzinna, i zabawa do 16/17 po czym nynki do kąpieli, czyli do 20 . Jak jest śpiąca to jest płaczliwa.. Wtedy otulam Ją kocykiem, kładę do łóżeczka albo na sofę, daje Pana Sowe + pieluchę + smoczek. Po czym pielucha trafia na twarz, Pan Sowa jest przytulony, a smoczek w buzi

Cytat:
Melania jak zawsze sliczna A powiedz mi jak ubierasz jej spodnie to zakladasz jej pod spod pod ta bluzeczke jeszcze jakies body? zaczynam pomalu eksperymentowac z ciuchami i tak mysle ze jakies body na szelkach i dopiero spodnie i bluzka poradz
Naczy na tym zdjęciu to Melcia ma na sobie:
pampers raz
body z długim rękawkiem, na to rajstopki. Ta bluzka jest z krótkim rękawkiem, więc na to to bolerko/sweterkoooo . No i spodnie. A jak idziemy na dwór to skarpety na girki.
Melcia jak nie jest przykryta kocem, w domu, to Jej zimno, zmarzluch jeden

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Melcia jest słodziutka taka!! i te oczka ma tak niesamowite - po raz nie wiem już który będę się zachwycać!
hehe mamy takie same sweterki

Nie wiem jak Wasz sweterek, ale nasz jest z lumpa

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-12-07 o 14:31
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:31   #1634
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Asiulka starsza to sześciolatka

Tamlin - yama yama yama cobyś trochę oddechu złapała - maluchy potrafią dać czasem popalić i nie tylko te najmłodsze

Adunia89 - kochana najserdeczniejsze gratulację, niech maleństwo zdrowiuśko rośnie pod twoim serduszkiem no i chwal się brzusiem - a na wiosnę bo to już niebawem zobaczymy tę wspaniałą istotkę

Zielona - wszystkiego najlepszego dla Dominisia

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:34   #1635
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38015658]fajnie Wam.w tym miescie albo ☠☠☠☠zi albo powietrze takie ze lepiej nawet okien nie otwierac bo smierdzi tymi pyłami

tamlin wdech,wydech[/QUOTE]

mieszkasz w Hucie?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:35   #1636
colds
Zakorzenienie

Melcia właśnie zasypia w bujaczku.. Smok w buzi, oczka maleńkie, a łapkami trzyma Pana Sowe
Stary 2012-12-07, 14:36   #1637
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Zośka też już kima prawie 3 godziny w huśtawce,, boże jedyny co ja bym bez tego sprzętu zrobiła
Kurcze 300zł wydane w ciuchu?? to jakieś drogie te szmateksy..
Jakiś czas temu za dwie reklamówki ubrań Zosi zapłaciłam 40zł..
Ja przeważnie chodze do ciucha jak jest wyprzedaż po złotówce I o ile z dorosłych ciuchów nie ma już nic fajnego, to w dziecięcych można znaleźć perełki. Szczerze mówiąc rzadko kupuję jej coś w normalnym sklepie.
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za kciuki ale niestety jeszcze miesiąc z tym dziadostwem nas czekajest juz duzo lepiej,ale jeszcze(panewka w lwym bioderku ma kąt 60 st.)lekarz powiedzial,ze do konca roku powinno być dobrze.poszerzyl jej jeszcze tą szyne i podciągnął do gory,zeby miala kolanka wyżej.napewno teraz jeszcze bardziej bedzie jej w tym niewygodnieno ale trzeba zęby zacisnąć i wytrwac...4-go stycznia kontrola

zielona 100 latek dla Dominika
Oj, umęczycie się biedactwa. Miejmy nadzieję że już będzie ok po następnej kontroli

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Naczy na tym zdjęciu to Melcia ma na sobie:
pampers raz
body z długim rękawkiem, na to rajstopki. Ta bluzka jest z krótkim rękawkiem, więc na to to bolerko/sweterkoooo . No i spodnie. A jak idziemy na dwór to skarpety na girki.
Melcia jak nie jest przykryta kocem, w domu, to Jej zimno, zmarzluch jeden

Nie wiem jak Wasz sweterek, ale nasz jest z lumpa
Ciepło ją ubierasz.... no ale skoro zmarzlak

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Asiulka starsza to sześciolatka
Wyglada co najmniej na 8

Nowa ukochana zabawka Alicji - podkład do przewijania
Stary 2012-12-07, 14:38   #1638
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Melcia właśnie zasypia w bujaczku.. Smok w buzi, oczka maleńkie, a łapkami trzyma Pana Sowe
moja spi w wozku,ostatnio polubila

chcialam sie pochwalic,ze u mnie waga -1 kgjeszcze 3kg i bedzie gut

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:40   #1639
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam
Mała właśnie zasypia w bujaczku, wielki czas bo marudna dziś okropnie
Byłam na spacerku ale wytrzymałam tylko pół godziny, tak zimno brr
aga_ton pisałaś o pampersach 2 że są w promocji w rosmanie, wiesz może do kiedy ta promocja?

ale mam dziś lenia..

zapomniałam, dla solenizanta naszego dziś 3 miesięcznego Dominika wszystkiego najlepszego

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-12-07 o 14:41
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:41   #1640
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
mieszkasz w Hucie?
nie ale w hucie to akurat lepsze powietrze niż w reszcie miasta bo huta bardziej na gorce jest

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
U nas cały czas sypie
Mały śpi już 2,5 godziny. Jak to możliwe
chyba to przez ta pogode bo Leo na zmiane dzis spi i je
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:43   #1641
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
witam
Mała właśnie zasypia w bujaczku, wielki czas bo marudna dziś okropnie
Byłam na spacerku ale wytrzymałam tylko pół godziny, tak zimno brr
aga_ton pisałaś o pampersach 2 że są w promocji w rosmanie, wiesz może do kiedy ta promocja?

ale mam dziś lenia..

zapomniałam, dla solenizanta naszego dziś 3 miesięcznego Dominika wszystkiego najlepszego
pytanie co prawda nie do mnie, ale promocja w ross chyba do 13 grudnia http://www.promobaby.pl/promocja-11373.html
Stary 2012-12-07, 14:43   #1642
marzenka1984
Rozeznanie

Mój klusek ubrany i gotowy na spacer hehe dziwie się, że się nie obudziła pierdoła.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0594.jpg (40,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0598.jpg (62,8 KB, 29 załadowań)
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:46   #1643
lilka00
Wtajemniczenie

Hej, wpadłam powiedzieć co u nas, nie nadrobię, bo od wczoraj mam jakaś infekcję żołądkową i co chwilę muszę biegać na kibelek .

Mój TŻ był dzisiaj u pediatry, bo dopiero dzisiaj rano były wyniki krwi i z ta gospodarka wapniowo - fosforowa i jest wszystko ok. Był u innej pediatry i ta powiedziała, że nie ma co się przejmować tym ciemiączkiem, szczególnie, że Kinga miała od urodzenia małe. Moja teściowa dzwoniła wczoraj do znajomej neurolog i też mówiła, że to nie jest wielki problem . Na prawdę nie rozumiem po co tamta baba mi nagadała takich rzeczy, tak się zestresowałam, że przypuszczam, że przez to wszystko się rozchorowałam. Sorki, jak jest trochę nieskładnie, ale mam 38, 5 stopni, od lat tyle nie miałam, już przy 37, 5 przeważnie umieram. Na wszelki wypadek dostaliśmy skierowanie do lekarza od metabolizmu, żeby ostatecznie wykluczyć, że coś jest nie tak, ale nie wiem jakiej choroby metabolicznej może być objawem to małe ciemiączko, a TŻ się nie dopytał .

I wcześniej z tego wszystkiego nie napisałam, ile Kinga waży, ma 7 tygodni i 5800 gr i 61 cm, grubasek mój. Najgorsze, że leki, które można brać jak się karmi mi mi nie pomagają i chyba na 2-3 dni muszę przejść na mm i odciągać pokarm, mam nadzieję, że to nie zaburzy mi karmienia i będę mogła do niego wrócić po małej przerwie.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:46   #1644
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Mój klusek ubrany i gotowy na spacer hehe dziwie się, że się nie obudziła pierdoła.
Mamo!!!! Nic nie widzę!!!

Gdzie kupię niedrogo skrzynię na zabawki taką plastikową? Wiem że były w biedronie niedawno, ale jakoś się nie zdecydowałam i żałuję

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-12-07 o 14:49
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:47   #1645
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
pytanie co prawda nie do mnie, ale promocja w ross chyba do 13 grudnia http://www.promobaby.pl/promocja-11373.html
dziękuje bardzo Iwa

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:53   #1646
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Mamo!!!! Nic nie widzę!!!

Gdzie kupię niedrogo skrzynię na zabawki taką plastikową? Wiem że były w biedronie niedawno, ale jakoś się nie zdecydowałam i żałuję
Hahaha dokładnie w Ikei są fajne skrzynie na zabawki
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:54   #1647
Katee27
Zadomowienie

witam się z Kubą na rękach,ciezko pisac.
trzymac kciuki,dzis wizyta u ortopedy po 16-ej

Cytat:
Mój już miał skok, kilka dni temu

Ja też się nie poddaję z cycem! Ale już była taka histeria przy cycku, że dałam mm i odciągnęłam z obu do wylania. Potem koło 22 dałam już cyca I spał do teraz, czyli 5 godzin! I strzelił pięknie kupką, aż przeciekła Może to mm wieczorne, też mu trochę pomogło z wypróżnieniem...?

Niestety mój nie sypia dobrze w wózku, no i nie chce smoka, więc nie mam tak łatwo

Choooociaż mąż kupił Nuka i mały się zassał na jakiś czas! Hurraaaa!
my tez mamy nuka i jak mu sie nie przytrzyma to wypluwa.Potem cos napisze o skokach.

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Drugi trymestr dał trochę ukojenia, brzuszek już widoczny, a ja nie mogę się nim nacieszyć

Powtarzałyście, że kiedyś zaświeci słoneczko, a więc teraz u mnie, mimo zimy za oknem, lato w pełni. I niech tak zostanie

Wszystkie z Was wstawiają zdjęcia swoich cudeniek to i ja wstawię, chociaż u mnie na razie w brzuchu! Całuję Was Dziewczynki!
wzruszyłam sie tym cudemuwielbiam takie zdjecia

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Katee27

napewno zgubilam bo chcialam kupic platki Oskarowi i wyciagłam 5 zl i 50 zl bo tyle mialam jakby mi do tych 5zl brakło,a platki kosztowaly 4,99 tak 50 zostala mi w kurtce w kieszeni i pewnie jak wyciagalam telefon to poszly sie paść chyba to Bog mi pokazał,ze mam nie oszczedzac bo chcialam sobie kupic leginsy norweskie ale sobie mysle ze szkoda mi kasy to mam
a moze Bóg Ci chciał pokazac,byś pilnowała piniedzy i nosiła w portfelu a nie w kurtce?

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Jak długo wasze dzieci są aktywne? Zośka skończyła dziś 7 tygodni, czy 3 godziny bez spania to nie za długo?
oj aktywny,spi tylko na spacerze i ostatnio jak marudzi po południu,wsadzam go do wózka i zaraz spi.To powietrze mroźne tak na niego działa.

Cytat:
I moje ciekawskie dziecko
Piękna Ala.Pokazałam ją Kubusiowi,bo akurat z nim na ręce,popatrzył chwile i zaraz łeee...maruda moja.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
ależ się dziewczyny spieszycie z choinkami.
my choinkę zawsze ubieramy w wigilię. Mamy żywe drzewko. zresztą, o ile uwielbiam choinkę, to nienawidzę jej ubierać. w domu zajmował się tym tata, a teraz ten obowiązek spoczywa na mężu. To zresztą zajęcie dla chłopa a oni o dziwo chyba to lubią, bo nigdy nie protestują. W przyszlym roku pewnie Zuzanka bedzie asystować
Ja lubię ubierać choinkę,gorzej z rozbieraniem jak tych igieł pełno wszędzie,bo się sypią

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:58   #1648
zielona1911
Zakorzenienie

Katee27
a no możechociaz wolałam tą moją opcję zeby na sobie nie oszczędzać

Kurde bedzie na wigilie moja siostra ,ona ma 9 lat i bzika na punkcie Monster High ale kurde ceny lalek mnie powalają znalazłam dosc ładne podróby,myslicie ze bedzie zadowolona?
http://allegro.pl/monster-high-club-...821693827.html
Stary 2012-12-07, 15:02   #1649
sandra23s
Zadomowienie

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
witam się z Kubą na rękach,ciezko pisac.
trzymac kciuki,dzis wizyta u ortopedy po 16-ej

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 15:04   #1650
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha dokładnie w Ikei są fajne skrzynie na zabawki
nie no, 160 km nie będę jechać po skrzynkę
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Piękna Ala.Pokazałam ją Kubusiowi,bo akurat z nim na ręce,popatrzył chwile i zaraz łeee...maruda moja.
"łeee, brzydal"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości