Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-07, 14:09   #721
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nieźle

wiecie co, ja może niepotrzebnie panikuje ... ale umówiłam się dziś jeszcze na prywatną wizytę po 20. leżę, a całe podbrzusze mam napięte i bolesne ... nie wydaje mi się, aby to była rwa. nie wiem czy mi coś da a wizyta, może wyrzucę w błoto 160 zł, ale potrzebuje konsultacji z innym lekarzem.
vil trzymam kciuki jak coś to przynajmniej będziesz spokojna

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
humpback, vil84, cloche, candace trzymam kciuki za wizyty
dzięki ale to jeszcze tyyyyyle czasu
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:10   #722
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
sharp, ja już po

faaaajnie! mojej mamy kumpela w wieku 42 lat wpadła... a miała już dwie odchowane córki, bo z pierwszą wpadła w wieku 17 lat, a drugą zrobiła zaraz potem do kompletu. no i na początku była przerażona, ale teraz wszystko jest w porzątku i kolejna córa jest zdrowa i jest oczkiem w głowie całej rodziny!

Borys fajne imię... no ale jak już piesek tak ma ... zęba sobie sama chyba przypiłuję ale nie drapie jednak, tylko jak zassę policzek

idź, bo ja się nie uspokoję.......... to nie jest normalne. nawet jak to ta rwa, to brzuch nie powinien się tak napinać
no własnie,maleństwo będzie mega rozpiesszczone
super

lepiej żeby nas przybywało niż ubywało..

siedzenie u rodziców ma swój urok
wcinam wieelkie naleśniory z czekoladą i ananasem

za dwanascie dni gin!

i znów będzie zje bka za wagę, powoli przestaje widzieć się tam na dole

zaraz do pracy,jak mi się nie chce..

vil-moim zdaniem bardzo dobrze robisz

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2012-12-07 o 14:12
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:11   #723
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!

Mogę dołączyć?? Wiedzę, że jest tu parę dziewczyn z wątku PM2012.
Przygnała mnie do was konkretna sprawa. A mianowicie badania prenatalne...moja Pani doktor poleca, a ja nie wiem co robić. Jeśli pisałyście na ten temat to może dowiem się chociaż w którym wątku?

Aaaa termin 10 czerwca
Gdyby mój lekarz nie mógł na swoim sprzęcie sprawdzić najważniejszych rzeczy to pewnie bym poszła ale podarowałabym sobie test z krwi (o ile usg by wyszło dobrze).
A tak poza tym to witamy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:14   #724
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam zdjęcia mojej "przyszłej woalki"
Ten stroik jest z pasmanterii a siatka z kwiaciarni
w weekend zamierzam do tego przysiąść i stworzyć woalkę
bo czas ucieka... i chciałabym już mieć już spokojna głowę
A ja myslalam patrzac na pierwsza miniaturke ze to jakis sztuczny pajak
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:18   #725
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny!

Przygnała mnie do was konkretna sprawa. A mianowicie badania prenatalne...moja Pani doktor poleca, a ja nie wiem co robić. Jeśli pisałyście na ten temat to może dowiem się chociaż w którym wątku?

Aaaa termin 10 czerwca
witamy

A czemu masz wątpliwości czy robić?
ja robiłam tylko usg i jestem spokojna wiedząc, że maluszek zdrowy
test z krwi i ew. amniopunkcje rozważałabym tylko przy złych wynikach usg
Stary 2012-12-07, 14:22   #726
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny!

Aaaa termin 10 czerwca
dołącz, będzie raźniej
ja nie robiłam prenatalnych. większość jednak się zdecydowała... ja pogadałam z ginem i to jest tak: jeśli potrzebujesz, żeby się uspokoić, to zrób. ale musisz też mieć świadomość, co zrobić, jak wyjdzie np. 70% ryzyko jakiejś choroby - robiłabyś wtedy badanie inwazyjne, które może prowadzić do poronienia?
ja stwierdziłam, że nie wiedziałabym, co z tym "fantem" zrobić. powiedziałam ginowi, że jeśli na połówkowym i tak będziemy oglądać narządy i w razie czego działać, to nie potrzebuję innych badań. bo na połówkowym można np. stwierdzić, czy będzie wada serca, i podać odpowiednie leki, które już w brzuszku mogą dzidzi pomóc czyli jest konkretny plan działania w razie wu
ale jeśli się stresujesz i masz obawy, to daj sobie zrobić to dokładniejsze usg i będzie jasne, czy trzeba badać coś dalej
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:22   #727
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
witamy

A czemu masz wątpliwości czy robić?
ja robiłam tylko usg i jestem spokojna wiedząc, że maluszek zdrowy
test z krwi i ew. amniopunkcje rozważałabym tylko przy złych wynikach usg
Dziękuję za miłe powitanie.

JEśli chodzi o te badania to mojej pani doktor chodzi o badanie usg i jakiś test z krwi w szpitalu w Katowicach. Wiem, że ona wszytskim pacjentkom to poleca bo koleżanka ostatnio urodziłą i też jej polecała.
A wątpliwości mam bo po pierwsze ani wiek bo mam 24 lata ani jakieś przypadki w rodzinie i kwalifikują mnie do takich badań. Z jednej strony mogłabym to zrobić bo nie jest to inwazyjne badanie, ale z drugiej nawet jakby było cos nie tak to dla mnie nic to nie zmienia, a tylko bym się denerwowała do konca ciązy wiec to jeszcze gorzej dla maluszka chyba. A znam przypadki błędnych diagnoz ( np. że dziecko nie ma nocka i podniebienia), a urodziło sie całkiem zdrowe...Mam mętlik w głowie. Mama mówi, że nie ma sensu tego robić, Tż też tak twierdzi. Ja byłam twardo za tym, żeby nie robić ale pani doktor mi cały czas mówi o ty, ale w usg które mi robi co wizyte jest w porządku i opic tego pierwszego ( z 3 któe sią obowiązkowe ) też jest dobry.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:28   #728
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nieźle

wiecie co, ja może niepotrzebnie panikuje ... ale umówiłam się dziś jeszcze na prywatną wizytę po 20. leżę, a całe podbrzusze mam napięte i bolesne ... nie wydaje mi się, aby to była rwa. nie wiem czy mi coś da a wizyta, może wyrzucę w błoto 160 zł, ale potrzebuje konsultacji z innym lekarzem.
Jeżeli Cię to uspokoi, to moim zdaniem dobrze robisz!

justyna_g4- witaj
Ja ostatnio miałam robione AFP we krwi (było w badaniach zleconych przez lekarza) no i na USG gin pomierzył NT i NB i było ok. Więcej nie zalecał, a nawet gdyby, to nie wiem czy bym się zdecydowała.

Kurdę, nadrabiałam prawie pół godziny, cytowałam więcej i mi wszystko wcięło!

Mąż zasnął, ja idę poczytać "Damę w opałach", a później kino

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:29   #729
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

JEśli chodzi o te badania to mojej pani doktor chodzi o badanie usg i jakiś test z krwi w szpitalu w Katowicach. Wiem, że ona wszytskim pacjentkom to poleca bo koleżanka ostatnio urodziłą i też jej polecała.
A wątpliwości mam bo po pierwsze ani wiek bo mam 24 lata ani jakieś przypadki w rodzinie i kwalifikują mnie do takich badań. Z jednej strony mogłabym to zrobić bo nie jest to inwazyjne badanie, ale z drugiej nawet jakby było cos nie tak to dla mnie nic to nie zmienia, a tylko bym się denerwowała do konca ciązy wiec to jeszcze gorzej dla maluszka chyba. A znam przypadki błędnych diagnoz ( np. że dziecko nie ma nocka i podniebienia), a urodziło sie całkiem zdrowe...Mam mętlik w głowie. Mama mówi, że nie ma sensu tego robić, Tż też tak twierdzi. Ja byłam twardo za tym, żeby nie robić ale pani doktor mi cały czas mówi o ty, ale w usg które mi robi co wizyte jest w porządku i opic tego pierwszego ( z 3 któe sią obowiązkowe ) też jest dobry.

jeśli nie jesteś przekonana to nie rób ja też mam 24 lata i żadnych chorób w rodzinie, ale dla mnie oczywiste było, że chce maluszka zbadać, chociażby żeby wiedzieć, że będzie trzeba je leczyć itp. po urodzeniu.
Stary 2012-12-07, 14:30   #730
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny!

Aaaa termin 10 czerwca
Hmm na USG takie to i tak już za późno, jak masz termin na 10 czerwca, no może ze 2-3 dni Ci zostały.
Co do krwi, to zdecydowały się tutaj może 4-5 dziewczyn.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:35   #731
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Hmm na USG takie to i tak już za późno, jak masz termin na 10 czerwca, no może ze 2-3 dni Ci zostały.
Co do krwi, to zdecydowały się tutaj może 4-5 dziewczyn.
Mi pani doktor powiedziała, że pierwsz etakie badanie robi sie w 12 tygodniu, a drugie moża w 20 i wtedy są w stanie nawet stwierdzić nie tylko wady genetyczne ale też już rozwojowe. mam dać jej znać na nastepnej wizycie czyli 27 grudnia.

Laura

Stary 2012-12-07, 14:35   #732
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny!

Aaaa termin 10 czerwca
Hej pewnie,że możesz

Napisz coś więcej o sobie i czuj się jak u siebie

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:36   #733
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
wcinam wieelkie naleśniory z czekoladą i ananasem
aaa a ja powiedziałam mężowi że chce placki ziemniaczane. chyba zmienię zdanie

justyna ja dziś idę na usg genetyczne, i jak wyjdą jakieś nieprawidłowości i moja gin skieruje mnie na dalsze badania, to ja pójdę. ale ja wiem że ona nie radzi tego każdej pacjentce. w takiej sytuacji jak twoja pewnie bym nie robiła
Stary 2012-12-07, 14:39   #734
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Mi pani doktor powiedziała, że pierwsz etakie badanie robi sie w 12 tygodniu, a drugie moża w 20 i wtedy są w stanie nawet stwierdzić nie tylko wady genetyczne ale też już rozwojowe. mam dać jej znać na nastepnej wizycie czyli 27 grudnia.
Ja mam termin na 1 czerwca i jestem w 15 tygodniu i 1 dniu, więc u Ciebie minus 10 dało mi że jesteś w 13 tygdoniu 4 dniu?!

Dlatego napisałam, że za późno...
No chyba, że mówimy o tym połówkowym właśnie w 20 tyg, to co innego...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:43   #735
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hej pewnie,że możesz

Napisz coś więcej o sobie i czuj się jak u siebie
Coś wiecej czyli co chcecie wiedzieć??
Mam 24 lata. Ślub wzieliśmy w październiku. Wiedzieliśmy od początku, że chcemy sie starać o maluszka zaraz po ślubie a może i nawet miesiać wcześniej. Od lipca brałam femibion. Lekarz mnie trochę nastraszył, że mogę być chora na endometriozę i mieć problem z zajściem w ciążę ale na szczeście wszytsko się udało.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
aaa a ja powiedziałam mężowi że chce placki ziemniaczane. chyba zmienię zdanie

justyna ja dziś idę na usg genetyczne, i jak wyjdą jakieś nieprawidłowości i moja gin skieruje mnie na dalsze badania, to ja pójdę. ale ja wiem że ona nie radzi tego każdej pacjentce. w takiej sytuacji jak twoja pewnie bym nie robiła
Ja już jakiś czas chodzę do niej i wiem jaka jest. Bardzo sie asekuruje zawsze. Mam wrażenie, że ona chce żebym zrobiła te badania, żeby siebie ubezpieczyć jakby coś przeoczyła to te badania na pewno by jej pokazały i nie byłoby na nią...

Laura

Stary 2012-12-07, 14:44   #736
humpback
Zakorzenienie

przyszła paczka z prezentem dla męża i już czeka w paczkomacie a już się zaczęłam obawiać że nie zdążą
Stary 2012-12-07, 14:46   #737
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam termin na 1 czerwca i jestem w 15 tygodniu i 1 dniu, więc u Ciebie minus 10 dało mi że jesteś w 13 tygdoniu 4 dniu?!

Z tym moim terminem to wiesz niby z ostaniej miesiączki wyszedł jej 10 czerwiec i jak byłam wczoraj u niej to mi powiedziała, że 1 dzień 13 tygodnia. Na tym pierwszym usg wyszło jej, że 17 czerwiec.

A co do tych badań to nie to samo co to połówkowe usg bo to ona będzie mi robić, a na tamte badania miałabym jechać do katowic do szpitala. No i właśnie kosztuje 250zł

Laura

Stary 2012-12-07, 14:49   #738
cloche
Zakorzenienie

zjadłam pyszny barszczyk.....
naleśniki z musem jabłkowo-mangowym (hehe, jak to brzmi) będą na kolację

Cytat:
Cytat:

no właśnie, na to prenatalne już za późno, no i sama widzisz, że nie ma czym się stresować, nic nie wskazuje na problemy, wszystko rozwija się póki co prawidłowo. a diagnozy błędne faktycznie się zdarzają, chociaż podobno tylko w 5% przypadków. ale nie ma co teraz się stresować
tak więc, Justynko (tak? ), na następnej wizycie daj znać swojej gince, że to szczegółowe badanie w 20tym tygodniu chętnie zrobisz - bo właśnie wtedy nie tylko genetyczne problemy, ale i wady rozwojowe da się wykryć, a najlepsze z tego wszystkiego, że można wiele z nich nawet leczyć
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 14:53   #739
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już jakiś czas chodzę do niej i wiem jaka jest. Bardzo sie asekuruje zawsze. Mam wrażenie, że ona chce żebym zrobiła te badania, żeby siebie ubezpieczyć jakby coś przeoczyła to te badania na pewno by jej pokazały i nie byłoby na nią...
fajnie że tak szybko udało wam się z maluszkiem
jeżeli powodem skierowania na badania jest chęć asekuracji lekarza, to bym się poważnie zastanowiła nad badaniami i lekarzem ja robię tylko to co muszę, i jeśli są uzasadnione wątpliwości czy obawy a twoja lekarka da ci skierowanie na te badania, tak by było to refundowane czy musisz wyłożyć dodatkowo kasę?

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no właśnie, na to prenatalne już za późno, no i sama widzisz, że nie ma czym się stresować, nic nie wskazuje na problemy, wszystko rozwija się póki co prawidłowo. a diagnozy błędne faktycznie się zdarzają, chociaż podobno tylko w 5% przypadków. ale nie ma co teraz się stresować
tak więc, Justynko (tak? ), na następnej wizycie daj znać swojej gince, że to szczegółowe badanie w 20tym tygodniu chętnie zrobisz - bo właśnie wtedy nie tylko genetyczne problemy, ale i wady rozwojowe da się wykryć, a najlepsze z tego wszystkiego, że można wiele z nich nawet leczyć
cloche ma rację
i znowu te naleśniki

mówicie że po czekoladzie maluch jest bardziej ruchliwy? to dzisiaj najem się jeszcze nutelli, a co!
Stary 2012-12-07, 14:56   #740
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli powodem skierowania na badania jest chęć asekuracji lekarza, to bym się poważnie zastanowiła nad badaniami i lekarzem ja robię tylko to co muszę, i jeśli są uzasadnione wątpliwości czy obawy a twoja lekarka da ci skierowanie na te badania, tak by było to refundowane czy musisz wyłożyć dodatkowo kasę

Z tego co ona mówiła to ona załatwia termin, a z racji tego, że nie mam w rodzinie przypadków, ani nie ma wiecej niż 35 lat to muszę zapłacić za to 250zł. W sumie i tak miałam zrobić usg 3d wiec praktycznie tyle samo to kosztuje.

Laura

Stary 2012-12-07, 14:57   #741
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

A ja właśnie jestem w trakcie obiadu ale ziemniaki przesoliłam a brokuła rozgotowałam (lubię takiego twardego) bo tego mam jajo sadzone ale też mi nie podchodzi

za to rozmrażam truskawki i zrobię sobie koktajl truskawkowo-bananowo-kiwiowy

Stary 2012-12-07, 14:59   #742
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4
Z tego co ona mówiła to ona załatwia termin, a z racji tego, że nie mam w rodzinie przypadków, ani nie ma wiecej niż 35 lat to muszę zapłacić za to 250zł. W sumie i tak miałam zrobić usg 3d wiec praktycznie tyle samo to kosztuje.
a to by było razem z usg3g, zamiast czy oprócz tego?w sumie w 20t to już fajnego człowieczka można zobaczyć
Stary 2012-12-07, 15:06   #743
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

mialam dokladnie takie same watpliwosci jak Ty badania prenatalne odpuscilam...skoro lekarz prowadzacy mowi, ze wszystko ok, to musze mu ufac. nie ma co panikowac, gdyby lekarza cos niepokoilo sam wyslalby Cie na takie badania. wypytywalam tutaj dziewczyn czy robily itd. mnie duzo pomogla strona http://sodowski.pl to klinika w Katowicach. poczytaj sobie my zrezygnowalismy, bo to juz naprawde szczegolowe badania...lepiej zrobic sobie dokladne badania polowkowe (w polowie ciazy), a wczesniej nie panikowac, bo musi byc dobrze.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 15:06   #744
ankaaa206
Wtajemniczenie

Helloł
z racji tego iż mężu pojechał na zjazd jem chitosy serowe i piję pepsi, a co tam nie robię dziś obiadu Maluch dzisiaj szaleje w brzuchu, a najbardziej jak się zestresowałam, że mam odwozić małza na pkp bo tych oblodzonych drogach, i właśnie nie wiem czy nie ruszyć do rodziców na sob-niedz, straszna panikara jestem na drodze tym bardziej oblodzonej. Jutro wybieram się na łowy lumpkowe, mam nadzieję że maluchowi coś kupię, dostałam wczoraj siatkę z ciuszkami od kuzynki ale większość to takie zimowe - jej mala jest z października więc i tak będę musiała dużo dokupić. Fajnie tak prać, prasować i milion razy składać i układać te malutkie ciuszki, nie mogę się już doczekać maluszka. Za 12 dni wizyta, mam nadzieję że pokaże nam co ma między nogami nasz mały Leoś/Julka

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 15:07   #745
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A ja właśnie jestem w trakcie obiadu ale ziemniaki przesoliłam a brokuła rozgotowałam (lubię takiego twardego) bo tego mam jajo sadzone ale też mi nie podchodzi

za to rozmrażam truskawki i zrobię sobie koktajl truskawkowo-bananowo-kiwiowy
mi jajka w ogóle ostatnio nie podchodzą ale koktajlik to bym chętnie wciągnęła zresztą czytając o jedzeniu zaczynam się robić głodna, a obiad dopiero za 2h
Stary 2012-12-07, 15:11   #746
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli powodem skierowania na badania jest chęć asekuracji lekarza, to bym się poważnie zastanowiła nad badaniami i lekarzem ja robię tylko to co muszę, i jeśli są uzasadnione wątpliwości czy obawy a twoja lekarka da ci skierowanie na te badania, tak by było to refundowane czy musisz wyłożyć dodatkowo kasę?
ja nawet jak dostalam skierowanie, to badanie mialo byc platne bo nie mam skonczonych 35 lat, nie ma chorob w rodzinie itd., a lekarz tez sam nie zauwazyl nic niepokojacego. skierowanie wypisal, bo zapytalam o te badania i czy moze polecic jakiegos lekarza.

Justyna, skad jestes? bo mnie tez bielski lekarz wysylal do katowic

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
a to by było razem z usg3g, zamiast czy oprócz tego?w sumie w 20t to już fajnego człowieczka można zobaczyć
mysle, ze tu chodzi o usg, ale w tym systemie komputerowym, ktorzy wszystko mierzy wedlug jakichs tam norm. zerknij na www.sodowski.pl
250zl usg, kolejne 200 krew.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 15:13   #747
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
super
a ja mam wizytę na 21.12 usg połówkowe
jak te 2 tygodnie na zwolnieniu szybko minęły szok, ale ciesze się ze wreszcie wyjdę na miasto, porobię zakupy, prezenty, wrócę do pracy normalnie się cieszę
no to wizytujesz dzień po mnie fajnie, że już wtedy będziemy znały płeć, mam nadzieję, że nasze dzieci nam to ujawnią!
ja jeszcze pracuje, co prawda już mniejszy wymiar godzin, ale nie narzekam na nudę, bo ja zawsze mam coś do roboty
Stary 2012-12-07, 15:13   #748
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
mi jajka w ogóle ostatnio nie podchodzą ale koktajlik to bym chętnie wciągnęła zresztą czytając o jedzeniu zaczynam się robić głodna, a obiad dopiero za 2h
No mi właśnie też średnio ale nie miałam nic innego na obiad a mężul nie poszedł na zakupy. Zjadłam tylko żółtka

-------
Boszzzz
Dobrze, że siedzę w kuchni bo bym chałupę z dymem puściła!! Przed chwilą robiłam coś obok kuchenki i wydawało mi się, że jakaś ciepła, no ale przecież niedawno wyłączyłam palniki to może tak być....

Teraz się odwracam, patrzę a pod patelnią płomień Jakieś.... pół godziny się paliło Ale patelnia nie ruszona a nic nie słyszałam bo jajca robię bez tłuszczu

Stary 2012-12-07, 15:17   #749
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Albo 3d albo te badania bo w sumei koszt praktycznie taki sam. Jak powiedziałam babce, że chce 3d zrobić to mi powiedziała, że to jest tylko bajer dla rodziców i dla niej nie ma to żadnej wartości medycznej i że jak mam za dużo pieniędzy to mogę robić.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mialam dokladnie takie same watpliwosci jak Ty badania prenatalne odpuscilam...skoro lekarz prowadzacy mowi, ze wszystko ok, to musze mu ufac. nie ma co panikowac, gdyby lekarza cos niepokoilo sam wyslalby Cie na takie badania. wypytywalam tutaj dziewczyn czy robily itd. mnie duzo pomogla strona http://sodowski.pl to klinika w Katowicach. poczytaj sobie my zrezygnowalismy, bo to juz naprawde szczegolowe badania...lepiej zrobic sobie dokladne badania polowkowe (w polowie ciazy), a wczesniej nie panikowac, bo musi byc dobrze.
Stronę na pewno poczytam bo już sama nie wiem co robić...

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
j
Justyna, skad jestes? bo mnie tez bielski lekarz wysylal do katowic
Z okolic Wadowic.

Laura

Stary 2012-12-07, 15:19   #750
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Albo 3d albo te badania bo w sumei koszt praktycznie taki sam. Jak powiedziałam babce, że chce 3d zrobić to mi powiedziała, że to jest tylko bajer dla rodziców i dla niej nie ma to żadnej wartości medycznej i że jak mam za dużo pieniędzy to mogę robić. .
No taka prawda w sumie Mój gin ma taki sprzęt ale wszystko sprawdza w 2d a ostatnio mi puścił na chwilę 3d i powiem szczerze, że w 2d bardziej mi się podobało

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości