|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
a szanse na płeć moim zdaniem duże! |
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
bylam na szybkim spacerze, 20 min i jakos mi tak lepiej
mroz to jednak fajny wynalazek! teraz dokonczylam moja ogorkowa (bo wsuwam ja juz 3 dzien ) i juz w ogole mam lenia. mieso mielone i mi sie chce rozmrozic (za pozno wyjelam z zamrazarki), wiec na 2 danie bedzie trzeba troche poczekac. moze nawet do jutra, hehe.
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli pod warunkiem, że nie zmarzniesz jak ja dzisiaj.
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2012-12-07 o 16:44 |
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, dlatego nie zrobilam dluzszego spaceru
i tak wrocilam do domu z wieeelkimi rumiencami, a jak sciagnelam spodnie, to mialam czerwoniutkie uda czas zaczac wkladac rajstopy...
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
metropolitan-fakt,u gory sa przezroczyste.. ale mam akurat grubsz-100den wiec jakby na brzuchy byly takie jak nizej to by cisnelo..
sa mega wygodne |
|
|
|
#786 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja też nie
chociaż kot mnie zawsze budzi, to wtedy automatycznie wstaje i idę siku, żeby mi się potem nie zachciało ![]() Cytat:
jeszcze z 1,5 miesiąca temu kot mi skoczył z parapetu na brzuch, bolało jak diabli i to przesądziło sprawę.Cytat:
![]() a co do rajstop, zgadzam się w 100%, dziś mi przyszły dwie kolejne zamówione pary ![]() i tuniczka i sweterek z all... i rogal z motherhood ale ogromny karton jest, poczekam aż mąż wróci i rozpakuje |
||
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Pop troszkę napisalyscie
zaraz nadrobie tylko przyniosą sobie jedzonko byliśmy z Tz na spacerze i u cioci. Pogoda u nas dziś była piekna
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwal sie koniecznie. masz dzisiaj spoznione "mikolajki"
|
|
|
|
|
#789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mężuś wrócił przed chwilą z pracy i na poprawę mojego humoru przytachał do domu choinkę, i kupił w końcu wieżę
|
|
|
|
|
#790 |
|
siedzę i myślę
|
Witajcie
Ma lub miała któraś z Was problem z dziąsłami ? Zauważyłam, że są czerwone i tak jakby napuchnięte Wizyta u dentysta konieczna...
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie masz
|
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
nie sądzę że dentysta pomoże. Któraś dziewczyna polecała płyn do płukania ust- kupiłam i pomogło.
|
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego krwawią.. ale w ciąży to "normalne" |
|
|
|
|
#795 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
A do dentysty lepiej pójdę, bo wiem, że mam jakieś ubytki, których jeszcze przed ciążą nie zdążyłam wyleczyć
|
|
#796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do Tz wiesz to nie jest tak ze nie poswieca mi uwagi,wrecz przeciwnie,jak przychodzi z pracy to cale popoludnia spedzamy razem,to ja chcialabym np zobaczyc co u Was,albo czyms sie zajac i nie moge bo On chce pobyc ze mna,a ja mam czas na pisanie z Wami i robienie innych rzeczy jak On jest w pracy,takie jest Jego zdanie. Jego poprzednie zwiazki byly jak dla mnie,nie do przyjecia,ale jego bylym partnerkom (byl w 2 powaznych zwiazkach) odpowiadaly trojkaty itp.Takze wczoraj Tz tlumaczyl mi,a przynajmniej sie staral ze nie chce juz takiego zycia,ze sie wyszalal i teraz chce stworzyc ze mna "normalna" rodzine. A ego podbudowywuje sobie w czasie pracy...wiem ze fizycznie mnie nie zdradza,bo wraca zawsze po pracy do domu,wrecz jak pracuje gdzies w poblizu to przyjezdza na kawe do domu w czasie przerwy. Ja poprostu jakos zle sie z tym czuje,czuje sie jak idiotka,moj facet bajeruje inne a ja tak poprostu mam przymknac na to oko
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#797 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() A i od jakiegoś czasu mam ślinotok ... Czuję się jak jakiś śliniący się psiak...
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-12-07 o 17:21 |
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też kupiłam dzisiaj choinkę, taka malutka sztuczna około 50cm, bo duża w tym roku nam odpada.
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
ja sprobowalabym pasty elmex zielonej - do odslonietych szyjek zebowych albo meridol do krwawiacych dziasel. mozesz tez zadzwonic do dentysty i zapytac co poleca. najwazniejsze to zaczac dzialac, bo o zeby w ciazy trzeba dbac szczegolnie. moja dentystka zlosci sie jak ktos mowi, ze "w ciazy to normalne", bo krwawienie nigdy nie bierze sie znikad. owszem to czeste, ale trzeba dzialac, zeby nie bylo problemu. opowiadala mi tez, ze przychodza pozniej 30letnie zadbane kobity, ktore pewnie wydaly majatek na kremy na rozstepy, jedrnosc biustu itd. a zeby tak zaniedbaly, ze tuz po porodzie wypadaly jeden za drugim...i jedyna opcja w wieku 30 lat! jest proteza albo implanty.
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2012-12-07 o 17:24 |
|
|
|
#800 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mogę
mój mąż biega po domu, robi obiad, w przerwach wyciąga bombki i ubiera choinkę, wyjąc "Stiiiiilleeee naacht, heeeeeeilige nacht" jeszcze wyciągnął karton z wszelkimi świątecznymi ozdobami i zarządził święta ![]() Karolina, na dziąsła Eludril najlepszy !!!! |
|
|
|
#801 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
W poniedziałek dzwonię do dentysty, a dzisiaj kupuję jakąś dobrą pastę i miękką szczoteczkę
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj muszę wymarudzić, żeby do piwnicy po światełka poszedł ... pewnie nie obejdzie się bez czekoladki
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem tak-są babki które potrafią przymknąć oko na takie zachowanie,i takie które tego nie potrafią.. i nie ma w tym nic złego. ja bym mojego rozszarpała gdyby mnie "zdradzał" i nie chodzi mi tu o fizyczna nawet zdradę, ale nawet o zbytnie zaangażowanie w jakąkolwiek znajomość z inna babką ![]() taka juz jestem i mój o tym wie.. jeśli Ci to przeszkadza-powiedz mu to otwarcie. nie musisz się zgadzać na tolerowanie jego puszenia się do innych. TY jesteś jego kobietą i to CIEBIE ma adorowac,bajerowac |
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kotletow mielonych nie bedzie, bo mieso nadal sie rozmraza. trudno, ziemniaki, jajko sadzone i fasolka szparagowa musza mi dzisiaj wystarczyc w sumie piatek jest :P przez to siedzenie w domu zupelnie stracilam poczucie dni tygodnia, kalendarza itd. poszlabym do pracy...ehh.
|
|
|
|
|
#805 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Ha ha szalony mąż Ja z choinką poczekam do następnego tygodnia.Oczywiście można go używać w ciąży ?
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie jest VVGH ?!
odzywała się jakoś? |
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wsadzam takie cuda na szybkie odmrażanie do kombiwara na 40 stopni około i działa.
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie miec juz w domu ten klimat, wlaczyc sobie wieczorem lampki na choince. co roku robie tez lampioniki z mandarynek albo pomaranczy, wbijam w nie gozdziki. do srodka wklady swieczkowe...pieknie pachna i cudnie wygladaja.
|
|
|
|
|
#809 |
|
siedzę i myślę
|
Ostatnio odzywała się 2 grudnia i od tamtej pory cisza.
|
#810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
miło Cię tu spotkać wdg UsG mam termin na 16 czerwca wiec podobnie.Ja tych badan nie robie bo lekarz sprawdził na swoim sprzecie na normalnej wizycie i jest ok, a co by nie wyszło nie usunę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

) i juz w ogole mam lenia. mieso mielone i mi sie chce rozmrozic (za pozno wyjelam z zamrazarki), wiec na 2 danie bedzie trzeba troche poczekac. moze nawet do jutra, hehe.

i tak wrocilam do domu z wieeelkimi rumiencami, a jak sciagnelam spodnie, to mialam czerwoniutkie uda 

Wizyta u dentysta konieczna...

Czuję się jak jakiś śliniący się psiak...