Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-07, 14:48   #4201
Koshatka
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Tak do włosów przetłuszczających się i z problemem łupieżu. Przedłuża świeżość włosów - jestem z niego zadowolona.

Myślałam nad zamówieniem z Pollena Eva (szampony i mydło w płynie, odzywka) ale przeraza mnie znow ta masa kosmetykow wiec chyba nie zamowie.
Przedłuża świeżość włosów również ten z czarnej rzepy. Mam dylemat czy zamówić ten brzozowy bo czytałam że szamponów przeciwłupieżowych nie powinno się stosować w "trybie ciągłym".

Gdybym miała dostęp do ich produktów w fajnej cenie normalnie w drogeriach to też bym nie zamawiała większych ilości.
Stary 2012-12-07, 17:38   #4202
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

widzę, że ostatnio ruch w kosmetykach do twarzy u mnie też, zużyłam Nivea Visage Young, Pure Effect, Control Shine! (żel - krem do twarzy) - lubiłam go, lekki, nawilżający, pod makijaż w sam raz Dziś zużyję ostatnią kapsułkę z moich ulubionych Rossmann, Rival de Loop, Anti - Age Pflegekapseln (Tygodniowa kuracja przeciwzmarszczkowa w ampułkach)

muszę coś przywieźć z zapasów z domu, bo mam tu w Bydzi tylko Clarena luksusowy krem mikrokolagenowy z multipeptydami 30ml i jest go mniej niż pół ).

jak na razie nic nie kupiłam, choć byłam wczoraj w Rossie i wydałam ponad stówę kupiłam mamie 2 deo, siorze zestawik adidasa, papier toaletowy, kilka ozdóbek choinkowych, podgrzewacze i jakies drobiazgi i tak zeszło za to dziś w pepco poszło też z 70zł, kupiłam puzzle dla siory, parę kolorowanek dla córeczki przyjaciółki, dozownik na mydło w płynie, ściereczki, potpourri i tyle
dobrze, że nie kupiłam nic kosmetycznego
Stary 2012-12-07, 17:56   #4203
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Czesc wszystkim!
Pada snieg!!!!
Pies sie tak ucieszyl, ze zaczal szurac pyskiem po ziemi i go jesc a potem biegal jak szalony i lapal go w locie

Bylam w miescie i kupilam super swiateczna pizamke (granatowa z sarenka/reniferkiem a spodnie sa w biale gwiazdki)
i jeansy w Stradivarius bo bylo -20%

A w Bottega Verde kupilam olej lniany, ciekawe jak sie sprawdzi na koncowki (konczy sie moj jedwab z biovaxu).

Smiac mi sie chcialo ze jak zaczal padac snieg to nagle pusto sie w miescie zrobilo...prawdzi wa katastrofa dla Wlochow te 3 platki sniegu!

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 18:36   #4204
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
O Ty kozo.

Cytat:
Mam zużycie - litrowy szampon Pollena Eva brzozowy

Kupiłam dziś w końcu porządnie ocieplone kozaki. Chodziłam za nimi chyba ze 3 tygodnie, wybrzydzałam, a jak spadł śnieg i przymroziło, to kupiłam w 15 minut

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 20:10   #4205
gabipati
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam kilka kremów które są swietne dla mojej cery i uzywam ich naprzemiennie bo tez czytałam ze skora przyzwyczaja sie do skladnikow i juz nie czerpie z nich nic dla siebie. Dlatego trzeba co jakis czas zmieniac kosmetyki.

Sprobuje jeszcze raz tej maseczki Sake, jak dalej mnie zburaczy to oddam/wyrzuce.

, dla mnie byłby to nie lada wyczyn , tym bardziej szampon, kiedyś miałam litrowy żel p. prysznic i myślałam , że się w tej butli rozmnaża.

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
widzę, że ostatnio ruch w kosmetykach do twarzy u mnie też, zużyłam Nivea Visage Young, Pure Effect, Control Shine! (żel - krem do twarzy) - lubiłam go, lekki, nawilżający, pod makijaż w sam raz Dziś zużyję ostatnią kapsułkę z moich ulubionych Rossmann, Rival de Loop, Anti - Age Pflegekapseln (Tygodniowa kuracja przeciwzmarszczkowa w ampułkach)

muszę coś przywieźć z zapasów z domu, bo mam tu w Bydzi tylko Clarena luksusowy krem mikrokolagenowy z multipeptydami 30ml i jest go mniej niż pół ).

jak na razie nic nie kupiłam, choć byłam wczoraj w Rossie i wydałam ponad stówę kupiłam mamie 2 deo, siorze zestawik adidasa, papier toaletowy, kilka ozdóbek choinkowych, podgrzewacze i jakies drobiazgi i tak zeszło za to dziś w pepco poszło też z 70zł, kupiłam puzzle dla siory, parę kolorowanek dla córeczki przyjaciółki, dozownik na mydło w płynie, ściereczki, potpourri i tyle
dobrze, że nie kupiłam nic kosmetycznego
ja na dniach wykończę kolejny krem do twarzy z YR , w poprzednim miesiącu zużyłam a raczej powykańczałam końcówki 2 kremów,
nareszcie opanowuje sytuację w szufladce z kremami i mam nadzieję, że zachowam umiar.

z kapsułek Rival de Loop też byłam zadowolona, chętnie zafunduję skórze taką kurację , szczególnie zimą gdy skórę mam przesuszoną a te olejki super nawilżają.

też jeszcze w grudniu nie kupiłam nic kosmetycznego -
jestem z siebie dumna

Cuciola, fajnego masz psa nie ma co.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 21:31   #4206
Ł@siczk@
Zakorzenienie

A ja dzis kupilam w Rossie herbate o smaku sernika z truskawkami, dobra

Poza tym, nakupilam dla Hani zapas pieluszek i chusteczek nawilzanych i na Mikolaja spozniony prezent - grzechotke

Ja tam sie ciesze, ze jest zima, najfajniej, jak jest mroz, duzo sniegu i swieci sloneczko

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 21:41   #4207
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Też ja lubię . Piję już chyba czwarte opakowanie.
Zawsze jak jest promocja na herbatki King's Crown, to kupuję ulubione smaki na zapas

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2012-12-07, 21:53   #4208
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Przedłuża świeżość włosów również ten z czarnej rzepy. Mam dylemat czy zamówić ten brzozowy bo czytałam że szamponów przeciwłupieżowych nie powinno się stosować w "trybie ciągłym".

Gdybym miała dostęp do ich produktów w fajnej cenie normalnie w drogeriach to też bym nie zamawiała większych ilości.
Ja stosowałam cały czas ten szampon i mi nic złego nie zrobił. Co prawda ja nie mam łupieżu wiec nie wiem jak się sprawuje przy tym problemie. Mam tylko wrazenie, że ten szampon wypłukiwał mi farbe z włosów, ale czy to rzeczywiscie mozliwe? Może tak dobrze oczyszczał włosy, że farba szybciej schodziła

Też mam właśnie ten problem, że kosmetyków z Polleny Evy u mnie szukac ze swieca a jak juz sa to w wysokich cenach. Mam ciocie w Łodzi i zawsze jak do nich jezdze to kupuje cos z Evy ale na razie nie zapowiada sie bym tam jechała.

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
, dla mnie byłby to nie lada wyczyn , tym bardziej szampon, kiedyś miałam litrowy żel p. prysznic i myślałam , że się w tej butli rozmnaża..
Ja też nie lubię takich duzych ilosci. Przede mną kolejny szampon XXL - litrowy z algami z CECE

Cytat:
Też piłam tą herbatę i mi srednio podpasowała. Tzn pierwsze kilka saszetek super potem juz mniej. najbardziej lubię tą orientalną i truskawki ze smietaną. Kocham karmelową. Mam teraz afrykańską rooibos z rosska i jest strasznie naaromatyzowana.
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 21:59   #4209
Koshatka
Zakorzenienie

Mnie w szamponach nie przerażają wielkie pojemności. Zawsze kupuję te same i jak się kończą to mnie to nie cieszy bo to oznacza kolejne zapasy.

Macie jakiś pomysł na krem pod oczy na zmarchy?

A co herbat z Rossmanna to ja żałuję że wycofali liściaste i zostały same śmieci w saszetkach.
Stary 2012-12-07, 21:59   #4210
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Też ja lubię . Piję już chyba czwarte opakowanie.
Zawsze jak jest promocja na herbatki King's Crown, to kupuję ulubione smaki na zapas
Poleć smaki
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 22:00   #4211
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
A ja czekoladę i chałwę. I $$$.
Nie obchodzisz Mikołaja, ale kaskę z tej okazji to chętnie przyjmiesz, co?

Cytat:
Ja dostałam słodycze i kilogram żelków od TZ - 10 różnych paczuszek z zelkami. Jako dziecko nie jadłam żelkow a teraz uwielbiam

A to dziwnie...

Fajnie
Czemu dziwnie?

Cytat:
Ja stosowałam cały czas ten szampon i mi nic złego nie zrobił. Co prawda ja nie mam łupieżu wiec nie wiem jak się sprawuje przy tym problemie. Mam tylko wrazenie, że ten szampon wypłukiwał mi farbe z włosów, ale czy to rzeczywiscie mozliwe? Może tak dobrze oczyszczał włosy, że farba szybciej schodziła
Podobno tak właśnie działa szampon przeciwłupieżowy na farbę
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 22:02   #4212
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Nie obchodzisz Mikołaja, ale kaskę z tej okazji to chętnie przyjmiesz, co?
A komu miałam oddać?
Stary 2012-12-07, 22:13   #4213
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

gani ja tez kocham herbate karmelowa z Rossmana ale za to tej truskawkowej ze smietana niezbyt lubie.

Konik ja tez zauwazylam ze po przeciwlupiezowym farba szybciej schodzi i na wlosowym dziewczyny radza nim myc ciemne wlosy jesli sie chce szybciej pozbyc koloru...wiec chyba wlasnie tak oczyszczajaco dziala.

Stary 2012-12-07, 22:15   #4214
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Poleć smaki
Owoce leśne-wanilia, karmelowa, orientalna i wspomniany truskawkowy sernik. Lubię też biedronkowe cynamon-pomarańcza i miód-wanilia, a ostatnio posmakowała mi też malina-kardamon w piramidkach

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
A komu miałam oddać?
Na pewno byłoby wielu chętnych

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2012-12-07, 23:31   #4215
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Dzięki
A czemu na dzień się przestałaś kremować?
Mam go na swojej liście do kupienia...
Bo mi się skóra świeciła, a odkąd zaczęłam rano po umyciu skóry używać toniku i na to podkład i puder to skóra wygląda cały dzień ok

Ja też nic nie dostałam oprócz czekoladki w pracy. U nas też kupiłam prezenty tylko dzieciom.

Koniku, ja też uwielbiam żelki - jestem maniaczką śmiej żelków kwaśnych
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 00:06   #4216
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:

A co herbat z Rossmanna to ja żałuję że wycofali liściaste i zostały same śmieci w saszetkach.
No właśnie zauważyłam to, dlaczego nie ma już herbat liściastych i kaw w tych torebkach? Ktoś wie?

Zalogowałam się na helfy.pl i chciałabym kupić mydełko sesa do włosów. Znacie ten sklep internetowy? Polecacie cos?
Stary 2012-12-08, 02:19   #4217
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:

Nie dopatrzyłam

Pewnie, że się pozużywa . Krem do stóp też kupiłam jakoś za grosze, podobnie kremy Suhady (jakoś po 4,49zł bodajże każdy )
czasami się taka promocja trafi, że rozum przestaje działać
Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
YR przesłał mi paskudną ofertę Mikołajkową

ulala trochę Ci się tego nazbierało ale nie martw się dasz radę pozużywać też miałam takie zapasy R]
też dostałam tą ofertę, ale nie wiem czmeu była w spamie

Pewnie, ze dam radę Planuję już całkiem się zpasów wyzbyć Tym bardziej, że doszłam do wniosku, że promocja 3złote na kosmetyku to żadna promocja i jak mam kupić i on ma leżeć bo tańszy pare złotych to potem kupię w normalnej cenie
Cytat:
Sklep byś mogła otworzyć
e.
a propo sklepu od kilku dnich na stronie internetowej Sekretów urody jest info "Pobież gazetkę .." Błędy każdemu mogą się zdarzyć ale tam to już z tydzień jest I tak jak zawsze wejdę to mnie śmieszy to pobież

Cytat:
T
Myślałam nad zamówieniem z Pollena Eva (szampony i mydło w płynie, odzywka) ale przeraza mnie znow ta masa kosmetykow wiec chyba nie zamowie.
często zastanawiam się nad zamówieniem tam, ale jakos zawsze potem wizja zapasów mnie zniechęca.

Koniku co do maseczki to u mnie normalnie jest żadnych zaczerwień ani nic. Moja Siostra i brat też jej uzywają i zero zaczerwien.
W ogóle to mój brat jak zawsze do domu na weekend przyjadę to mi maseczki podkrada Ta z sake lubi ma nawet swojąAle jestem zniego zadowolona bo zaczął i tonik i żele do mycia twarzy stosować plus tabletki i po trądziku już prawie ani śladu

Co do Mikołaja to dostałam od rodziców pieniądze. I już ich nie mam Kupiłam buty zimowe i sweterek miętowy rozpinany w housie w promocji -40%
A z Tz się widze dopiero w poniedziałek wiec zobaczymy

Dobrze, ze jutro mam na 14 zajęcia to chociaz rano posprzątam, zupę ugotuję i się pouczę
Stary 2012-12-08, 07:14   #4218
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Owoce leśne-wanilia, karmelowa, orientalna i wspomniany truskawkowy sernik. Lubię też biedronkowe cynamon-pomarańcza i miód-wanilia, a ostatnio posmakowała mi też malina-kardamon w piramidkach

Dobrze, że dodałaś że lubisz te 2 smaki z biedronki, bo ich nie znoszę więc chyba nasze kubki smakowe mają inne preferencje Za to uwielbiam roiboos original z biedronki. Piję ją maniakalnie od kilku dobrych lat. Miałam roiboos wielu firm, ale ta mi smakuje najlepiej

Dzisiaj idę do rossmana po wazelinę dla psa na łapy, bo kuleje na mrozie. Mam nadzieję, że na wazelinie się skonczą zakupy

Zużyłam żel do rąk SOS z YR oraz wywaliłam błyszczyk z NYXA, którego miałam ponad 2 lata i który się zaczął "slinić" i paprać wszystko do okoła.
Stary 2012-12-08, 08:08   #4219
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
też dostałam tą ofertę, ale nie wiem czmeu była w spamie

a propo sklepu od kilku dnich na stronie internetowej Sekretów urody jest info "Pobież gazetkę .." Błędy każdemu mogą się zdarzyć ale tam to już z tydzień jest I tak jak zawsze wejdę to mnie śmieszy to pobież
Los miał nadzieję, że ją przeoczysz

Pewnie zapomnieli dodać "po": Pobież po gazetkę , np. do kiosku

Cytat:
Dobrze, że dodałaś że lubisz te 2 smaki z biedronki, bo ich nie znoszę więc chyba nasze kubki smakowe mają inne preferencje Za to uwielbiam roiboos original z biedronki. Piję ją maniakalnie od kilku dobrych lat. Miałam roiboos wielu firm, ale ta mi smakuje najlepiej
Najwyraźniej tak

Dziewczyny - klub

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2012-12-08, 11:00   #4220
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Zalogowałam się na helfy.pl i chciałabym kupić mydełko sesa do włosów. Znacie ten sklep internetowy? Polecacie cos?
henny khadi
Cytat:
o mniam! nie wiedziałam, że taka jest! ja z rossa piję tylko magic moments

zużyłam wczoraj ostatnią już maskę z pepco - Reipinol'a - rozświetlającą z wyciągiem z morwy. OK, przyjemna, na pewno lepsza niż rumiankowa
http://darika.pl/maska-relaksacyjna-...55b7411ff8675a

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

ah, i przybył mi żel pod prysznic (no bo cóżby innego ) Aldo Vandini, Spirit of India, Spicy Shower Gel (taki jak ten krem, tylko żel: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...and-cream.html)

Edytowane przez Agniesia666
Czas edycji: 2012-12-08 o 11:02
Agniesia666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 12:59   #4221
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Zużyłam płyn do demakijażu YR bławatek, mam mieszane uczucia.
Stary 2012-12-08, 13:25   #4222
zywieczdroj
Zakorzenienie

Zużyłam maseczkę do twarzy Oriflame Pure Skin. Fajna była.
Mnóstwo rzeczy mi się kończy i nie mam tu żadnych zapasów, a w domu będę dopiero w przyszły weekend. Może wytrwam jakoś na próbkach. Nie mogę nic kupić, nie!

Tylko zamówienie jakieś olejowe by się zdało zrobić...
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 14:38   #4223
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

zużyłam przed chwilą jeszcze Veet, Krem do depilacji z mleczkiem z lotosu i wyciągiem z jaśminu 100ml. Nie mam teraz żadnego kremu do depilacji
Stary 2012-12-08, 19:04   #4224
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Kupilam dzis w Biedronie Rooibosa waniliowo-miodowego, pycha

Ledwo dodzwigalam do domu siaty z zakupami, nie umiem kupic malo w Biedronce, wszystko kusi

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:00   #4225
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Kupilam dzis w Biedronie Rooibosa waniliowo-miodowego, pycha
Uwielbiam tą herbatę!
Stary 2012-12-09, 09:24   #4226
Lynn
Zakorzenienie

Chyba jestem jedyną której nie smakuje

Z helfów polecam hennę khadi oraz wodę różaną Hydrolaty z BU mogą się przy niej schować!
Stary 2012-12-09, 09:35   #4227
Aniusia1408
Zadomowienie

A ja mam już 3 zakupy na grudzień:
* serum do włosów Radical 30ml
* mus do twarzy matujący Avon
* żel pod prysznic Avon

A zużyć nadal brak Ale widzę już kilka denek ;p

A co herbaty to muszę ją wypróbować

BLOG

Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:28   #4228
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Ja ostatnio zuzywam probki

Stary 2012-12-09, 10:54   #4229
porzeczka2602
Zakorzenienie

Zużyłam ostatnio:
-szampon nivea 50 ml
-żel pod prysznic lirene 10 ml x 2
Na plus jest:
-balsam do ciała avon mleko i miód 200 ml - dostałm w paczce rozwaloną buteleczkę i avon da mi nowy dla klientki a ten sobie przełożyłam do słoiczka

Chciałam tez wyciągnąć z moich zapasów jakąś pełnowymiarową odżywkę do włosów ale nic nie mogę znaleść poza biedronkową odżywką diplon Musze tam kiedyś posprzątać bo powinno cosik jeszcze być z pantene
Wyjęłam więc mini odżywke pantene 75 ml więc powinna w grudniu jeszcze pójść

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:58   #4230
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba jestem jedyną której nie smakuje

Z helfów polecam hennę khadi oraz wodę różaną Hydrolaty z BU mogą się przy niej schować!

Właśnie planuję zrobić zamówienie na helfach, ale to dopiero po świętach i zamówić wodę różaną, olej kokosowy i hennę

Na mnie hydrolat oczarowy chyba nie działa.... A jak na Ciebie działa woda różana?
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości