|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Podziękował za wczorajsze życzenia dla Domisia
Śliczne macie dzieciaczki Mama mi gdzies tam w DE kupilam tanio sterylizator i podgrzewacz do butelek z Aventu,w sumie niewiem na co mi to,ale fajny prezent. Słoiczki bede podgrzewac,chociaz w sumie pozniej moze sie przydac.Jak narazie jestem nastawiona na dluuugie karmienie piersią. Niektóre widzialam mają probemy z laktacją. Wczoraj przeglądałam pisemko i byla reklama tabletek na pobudzenie pokarmu LACTINATAL cena ok 13zl. Sama nie probowalam,ale moze ktores z Was akurat pomoże. My mamy temp 23stopnie i powiem ze nie jest za fajnie,najlepiej dla mnei to tak 25 ![]() Biedna Anesh.... ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- O kurde Jasiowi tez cos jest? Nawet niewiedzialam,tak to jest jak czasem czytam po łebkach. Zdrowia dla wszystkich dzieci ![]() Ja tez kupuje w lumpkach ciuchy,ale teraz to one wygladają jakby przeszly 2 wojne swiatową. Takie sprane,brzydkie,wyblakłe. Dobrze ze 56 juz jest troszke maławe wiec wezmę sie i zamowie kilka rzeczy na allegro bo az wstyd.. Temu sie tak zaczelam zastanawiac bo bylam ostatnio u kolezanki,gdzie lezalysmy na tej samej sali z dzieciaczkami i jej córeczka tak pieknie ubrana a moj taki kocmołuszek
|
|
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
a teraz odpiszę na to co pamiętam:
Katee super wiadomość z bioderkami Lilka jak dobrze, ze jeszcze z kimś porozmawialiście o tym ciemiączku. już będziesz wiedziała, ze każdą niepokojącą informację trzeba jeszcze konsultować. Takie zachowanie lekarza nazywam brakiem profesjonalizmu. Pamiętam jak z 2 - miesięcznym Pawełkiem byłam na konsultacji u chirurga z powodu przepukliny. Pani doktor odwinęła pieluszkę i wydała dźwięk przerażenia - to też się poczułam strasznie. I mieliśmy mieć zabieg w wieku 3 -miesięcy. Byłam przerażona. Poszliśmy do innego lekarza i udało się przedłużyć ten czas do roku. A ja w tym czasie nie dość, że dowiedziałam się wszystkiego jak to wygląda to miałam czas na przygotowanie psychiczne. Asiulka a Zuzia miała tego smoka do spania? Nam w żłobku pomogli się go pozbyć. Doczytałam, ze biedulka z gorączką - też zdróweczka życzę ![]() Maggie a propo zdjęć - miałam już wcześniej pytać - Twój avatarek to też sesja z gór? A propo pokarmu to słuchajcie piję herbatkę z hippa, karmi i jest duuuuuża poprawa. Być może teraz przez tą chorobę też nie mam czasu zastanawiać się czy jest ten pokarm czy nie. Zupełnie o tym nie myślę - ma byc i koniec - i jest I nie odciągałam ostatnio za dużo. W piątek tylko raz po karmieniu 60ml z jednej piersi - tej z której karmiłam.
Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-12-08 o 09:21 |
|
|
|
#1773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś wyczytałam, że jeśli po karmieniu dziecka odciągnie się z tej samej piersi co najmniej 10 ml to jest to znak, że jest dużo pokarmu. Maja ma właśnie drzemkę a ja piję sobie Karmi Malinowe. Zawsze piję je na noc, ale chyba Tamlin pisała, że wydaje jej się, że lepsze efekty są w dzień więc dzisiaj piję w dzień ![]() Idziecie dzisiaj na spacer? Do mnie już tata dzwonił, że jest super zimno i może lepiej żebym nie wychodziła, ale może koło 12 na jakieś 45 minut to byłoby ok.
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-12-08 o 09:23 |
|
|
|
|
#1774 |
|
Wtajemniczenie
|
Piękna zima za oknem
A ja uziemiona Byłam na mailu - kolejne sympatyczne mamusie widziałam i ich piękne dzieciaczki Nasze wątkowe maleństwa najpiękniejsze Iwoncia mam ten sam bujaczek co Ty i też średnio jestem zadowolona. To myślicie, że chustawka to dobry pomysł?np. z bright start? Leżaczek bym do rodziców zawiozła.... ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Nisia ja właśnie stwierdziłam, że jak nie musze to nie męczę cycków. Ostatnio jak odciągałam w poniedziałek to miałam wrażenie, że jeszcze wolniej mi nachodzi Ale wtedy miałam straszną fazę na walkę o pokarm i już przy odciąganiu się stresowałam ile mi się uda. Więc pewnie to też miało wpływ.
|
|
|
|
#1775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
katiem zdrówka Wam życzę ... jak kaszelek ? co ile czyścisz nosek? ja wyczytałam że nie powinno się częściej niż co karmienie ale nie wiem czy to prawda jest... u nas od rana lepiej, kaszelek zanikł i katarek mniejszy prawie nic obserwujemy dalej
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A,że miał gorączke ponad 39 stopni trzeba było ją szybko zbić i nie dopuścić ponownie do takiej. Więc po dwóch zastrzykach gorączki nie miał wcale,dlatego postanowiłam oszczędzić mu tego bólu i na siłe wmuszać w niego syrop. Pediatra kazała go dawać co 4 godz. Mimo,że może postąpiłam nie odpowiedzialnie,odstawiła m zastrzyki i Gracjanek pije co 4 godziny syrop i temp ma cały czas 36 i pare kresek .A,że nie ma już chorego gardełka to syrop go nie drapie i nie wymiotuje,więc zastrzyki są zbędne. Za to Fabianek ma katar lece do apteki po maść majerankową i wode morską jak radziła Tamlin miłego weekendu bo moge nie mieć czasu już zajrzeć ![]() wrzuciłam zdj na fb z wizyty mikołaja
|
|
|
|
|
#1778 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki Nisia
Jejku To kurcze chyba pomyślę - prezent na święta jak znalazł, a może mama się dołoży. I bujaczek pójdzie do rodziców bo tam jesteśmy 2 razy w tygodniu. |
|
|
|
#1779 | |
|
Rozeznanie
|
Bartoszek wstał o 9
, ale ma spanie Taka kupa była, że myliśmy w umywalce Lilka cieszę się bardzo, że wszystko ładnie się skończyło. Ja mam dość tych lekarzy pediatrów. Z jedną starą babą strasznie się pokłóciłam. Badała nas przed szczepieniem i jak rozbierałam małego powiedziałam do niego "cio" a ona do mnie z tekstem, że na szepionke 5 w 1 nie mamy kasy bo na logopede zaoszczędzamy. No i zaczęła się wymiana zdań. Stara menda. Cytat:
|
|
#1780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze, chyba muszę sobie termometr zainstalować... Macie takie zewnętrzno-wewnętrzne co się stawia na parapecie?
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak na szybko reszta pózniej idę robić obiad |
|
|
|
|
#1783 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1784 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć mamuśki
wpadam tylko na chwilkę, bo zaraz lece do miasta u nas na minusie 10 stopni masakra , zima na całego.. w nocy znowu miałam kryzys laktacyjny musiałam dać mm..dziś rano juz normalnie karmiłam, nie wiem ogólnie czemu nagle zanika pokarm ![]() katiem mi się podoba bardziej 2 huśtawka
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-12-08 o 10:33 |
|
|
|
#1785 |
|
Rozeznanie
|
Witamy
![]() U nas na termometrze -15 Dzień rozpoczęliśmy od kupy po szyję Wszystkie nasze małe laleczki z wątku są prześliczne, napatrzeć się nie mogę Dziewczyny mam pytanie, Wasze maluchy też często przejawiaja jeszcze odruch moro? |
|
|
|
#1786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A avatarek z naszej górskiej poślubnej sesji. Więcej fotek na fb ![]() Cytat:
jak mi sie spać chce... kawką trzeba się ratować
|
|
|
#1788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I Zuzia lubi huśtawkę? A herbatkę w Rossmanie kupuję |
|
|
|
|
#1789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Wczoraj zamilkłam, bo z Matim walczyłam a później jego debilnym ojcem. Co do Mateusza to dałam mu w końcu czopek i.... nic. Jak widać to droga w jedną stronę. Pochłonął czopa po prostu. Dopiero dużo dużo później trochę zrobił tej kupy. A jego ojciec... no jak on mnie wnerwia. Ja mam wrażenie że on mnie nie słucha. Prosiłam kilka razy od kilku tygodni aby swoje narzędzia zabrał mi z pokoju. Prosiłam aby mi uszczelnił kabinę prysznicową bo chcę ją wyszorować, a zaleję łazienkę jak będę spłukiwała. Prosiłam o wiele innych rzeczy, a ten ma w du.pie. Cholerny leń, syfiarz. Ja mówię, ten kiwa łbem jak te pieski z samochodu co to przez tylną szybę za czasów prl-u wystawały. I co to daje? Nic. Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę, ja karnisza nie mam w jednym pokoju, a grzejnik nowy leży za kanapą, a stary ogromny żeliwny i ohydny wisi. |
||
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katiem - drugi fajniejszy, tylko że te huśtawki są do 9 kg, długo nie poużywasz...
Darknet dla każdego. Przewodnik po ukrytych stronach Tora: Baza adresów onion BRUTAL SEARCH - See the DarkNet as it is—mostly in numbers, without censorship Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-08 o 10:58 |
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Katiem Zuzia smoka miała nie tylko do spania
dzisiaj miała kryzys bo znalazła swojego ulubionego smoka który kiedys zginął juz nawet kolejkę sprzątala zeby oddać byle dostać smoka ale nie daliśmy sie Lilka super ze sor skonsultowalusviw i taka diagnoza. Niektórzy lekarze to konowaly normalnie! My dziś nie wychodzimy bo z zuzka teraz jak jest przeziebiona to lekarz mówił ze do minus 5 mamy minus 10
|
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Ja już ubrałam choinkę ![]() Potem wstawię fotki. Nie wiem czy dzisiaj wychodzić bo jest -10
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
w rosmanie nie patrzyłam. w sumie już dawno nie byłam.Dzięki za podpowiedź, bedę m usiałą się wybrać
A huśtawkę Zuzanka polubiła tydzień temu. I nawet z godzinę mogłaby się hysiać. kiedyś miałam kilka zdjęć w albumie na wizażu, ale teraz chyba nie działają. Cytat:
Nie denerwuj się na Kropka. Zastosuj metodę kija i marchewki. Dopóki czegoś nie zrobi, to nici z przyjemności ![]() Dla mojego to wszystko, o co poproszę jest "zaraz". I to zaraz trwa nawet kilka tygodni. wczoraj proszę "załóż małęjpo kąpieli czapeczkę". oczywiscie usłyszałam magiczne zaraz. Po kilku godzinach, gdy wzięłam ją do karmienia pytam znowu : miałeś założyć jej czapeczkę". "Zaraz to zrobię" - odpowiada mój mąż. ja: "dzięki, już nie trzeba. już ją założyłam i zdążyłam zdjąć" (czapkę zakłądam jej na pół godzinki do godzinki po kąpieli)
|
|
|
#1794 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa o tym nie pomyślałam kurcze
dzięki to muszę to przemyśleć. Ale na moje warunki lokalowe tylko taka mała się zmieści![]() A dziewczyny jeszcze mam pytanie. bo byliśmy u lekarza w czwartek. I osłuchowo było czysto. Ale generalnie schizę mam bo weekend, sama z dwójką i boję sie czegoś przeoczyć. Młody ma trochę wiekszy katar, ale poza tym bez zmian - kaszel, nie ma gorączki, pogodny. I nie wiem kiedy powinnam się zaniepokoić czy wezwać kogoś do domu. Jestem spanikowana trochę
|
|
|
|
#1795 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Super
Cytat:
Cytat:
Co do Pepco... Chciałam Pauli kupić rajstopy Hello Kitty - cienkie szmaty, kupiłam w tamtym roku Disney ze Spidermanem - szmaty, także niewiem czy w Pepco Wola to prawdziwa Wola bo Disney i Hello Kitty na pewno nie. Cytat:
Ja na spacer nie idę bo nie mogę, ale może mama zabierze dzieciaki. Cytat:
Cytat:
U mnie jest w Rossmannie. |
|||||
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głębokue to dziadostwo jest tak samo jak nasz bujak. Tż pomajstrował i złagodził kąt ale nadal nie pasuje mi to. Czytałam o małym Bolku i zryczałam sie znowu ![]() Konczi czym Cie tż wnerwił kochana?? Tule ciepło Moje dziecko po dwóch dniach kupsko trzasnął że hohohooooo ![]() I na dodatek spał 5 godzin we własnym łóżeczku dzisiejszej nocy Ale ja niewyspana oczywiście
|
|
|
|
|
#1797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witajcie Kobietki Mój klusek dzisiaj w nocy od 01:30 pospał do 7:30 ![]() i od 7:30 śpie do teraz, ale mam nadzieje, że obudzi się o 12 na butle.Gorące buziaki dla chorujących dziaciaczków Nie wiem czy iść na spacer dzisiaj, przy takim mrozie? |
|
|
|
|
#1798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Alanek podnosi główke!!!!!!!!!!!!!!!
Aż wrzasłam z tego powodu ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

I nie odciągałam ostatnio za dużo. W piątek tylko raz po karmieniu 60ml z jednej piersi - tej z której karmiłam.

Ale wtedy miałam straszną fazę na walkę o pokarm i już przy odciąganiu się stresowałam ile mi się uda. Więc pewnie to też miało wpływ.

i zrobic tak aby male nie wylo a drugie sie nie spocilo
ale dalam rade nawet odsniezylam chodnik u siebie zeby ludzie sie nie pluli ze nie ma odsniezonego 

zakupilam te wola i super, gumka szeroka nic nie uciska, jakosciowo tez ekstra