Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-08, 09:00   #1771
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Podziękował za wczorajsze życzenia dla Domisia

Śliczne macie dzieciaczki

Mama mi gdzies tam w DE kupilam tanio sterylizator i podgrzewacz do butelek z Aventu,w sumie niewiem na co mi to,ale fajny prezent. Słoiczki bede podgrzewac,chociaz w sumie pozniej moze sie przydac.Jak narazie jestem nastawiona na dluuugie karmienie piersią.

Niektóre widzialam mają probemy z laktacją. Wczoraj przeglądałam pisemko i byla reklama tabletek na pobudzenie pokarmu LACTINATAL cena ok 13zl. Sama nie probowalam,ale moze ktores z Was akurat pomoże.

My mamy temp 23stopnie i powiem ze nie jest za fajnie,najlepiej dla mnei to tak 25

Biedna Anesh....

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

O kurde Jasiowi tez cos jest? Nawet niewiedzialam,tak to jest jak czasem czytam po łebkach.
Zdrowia dla wszystkich dzieci

Ja tez kupuje w lumpkach ciuchy,ale teraz to one wygladają jakby przeszly 2 wojne swiatową. Takie sprane,brzydkie,wyblakłe. Dobrze ze 56 juz jest troszke maławe wiec wezmę sie i zamowie kilka rzeczy na allegro bo az wstyd.. Temu sie tak zaczelam zastanawiac bo bylam ostatnio u kolezanki,gdzie lezalysmy na tej samej sali z dzieciaczkami i jej córeczka tak pieknie ubrana a moj taki kocmołuszek
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 09:11   #1772
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

a teraz odpiszę na to co pamiętam:

Katee super wiadomość z bioderkami

Lilka jak dobrze, ze jeszcze z kimś porozmawialiście o tym ciemiączku. już będziesz wiedziała, ze każdą niepokojącą informację trzeba jeszcze konsultować. Takie zachowanie lekarza nazywam brakiem profesjonalizmu. Pamiętam jak z 2 - miesięcznym Pawełkiem byłam na konsultacji u chirurga z powodu przepukliny. Pani doktor odwinęła pieluszkę i wydała dźwięk przerażenia - to też się poczułam strasznie. I mieliśmy mieć zabieg w wieku 3 -miesięcy. Byłam przerażona. Poszliśmy do innego lekarza i udało się przedłużyć ten czas do roku. A ja w tym czasie nie dość, że dowiedziałam się wszystkiego jak to wygląda to miałam czas na przygotowanie psychiczne.

Asiulka a Zuzia miała tego smoka do spania? Nam w żłobku pomogli się go pozbyć. Doczytałam, ze biedulka z gorączką - też zdróweczka życzę

Maggie a propo zdjęć - miałam już wcześniej pytać - Twój avatarek to też sesja z gór?

A propo pokarmu to słuchajcie piję herbatkę z hippa, karmi i jest duuuuuża poprawa. Być może teraz przez tą chorobę też nie mam czasu zastanawiać się czy jest ten pokarm czy nie. Zupełnie o tym nie myślę - ma byc i koniec - i jest I nie odciągałam ostatnio za dużo. W piątek tylko raz po karmieniu 60ml z jednej piersi - tej z której karmiłam.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-12-08 o 09:21
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 09:21   #1773
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A propo pokarmu to słuchajcie piję herbatkę z hippa, karmi i jest duuuuuża poprawa. Być może teraz przez tą chorobę też nie mam czasu zastanawiać się czy jest ten pokarm czy nie. Zupełnie o tym nie myślę - ma byc i koniec - i jest I nie odciągałam ostatnio za dużo. W piątek tylko raz po karmieniu 60ml z jednej piersi - tej z której karmiłam.
Ja też ją piję, ale nie wiem czy ma jakiś wpływ, gdyż nie odciągam mleka, ale odpukać, z karmieniem nie mam problemów.
Kiedyś wyczytałam, że jeśli po karmieniu dziecka odciągnie się z tej samej piersi co najmniej 10 ml to jest to znak, że jest dużo pokarmu.
Maja ma właśnie drzemkę a ja piję sobie Karmi Malinowe. Zawsze piję je na noc, ale chyba Tamlin pisała, że wydaje jej się, że lepsze efekty są w dzień więc dzisiaj piję w dzień
Idziecie dzisiaj na spacer? Do mnie już tata dzwonił, że jest super zimno i może lepiej żebym nie wychodziła, ale może koło 12 na jakieś 45 minut to byłoby ok.

Edytowane przez Nisia4
Czas edycji: 2012-12-08 o 09:23
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 09:29   #1774
katiem
Wtajemniczenie

Piękna zima za oknem Widzę już kolejną osobę idącą do lasku z aparatem.
A ja uziemiona

Byłam na mailu - kolejne sympatyczne mamusie widziałam i ich piękne dzieciaczki

Nasze wątkowe maleństwa najpiękniejsze

Iwoncia mam ten sam bujaczek co Ty i też średnio jestem zadowolona.
To myślicie, że chustawka to dobry pomysł?np. z bright start? Leżaczek bym do rodziców zawiozła....

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Nisia ja właśnie stwierdziłam, że jak nie musze to nie męczę cycków. Ostatnio jak odciągałam w poniedziałek to miałam wrażenie, że jeszcze wolniej mi nachodzi Ale wtedy miałam straszną fazę na walkę o pokarm i już przy odciąganiu się stresowałam ile mi się uda. Więc pewnie to też miało wpływ.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-08, 09:33   #1775
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
To myślicie, że chustawka to dobry pomysł?np. z bright start? Leżaczek bym do rodziców zawiozła....[COLOR="Silver"]
Katiem, mój brat jak urodziła się mu córa kupił coś tego typu http://allegro.pl/fisher-price-husta...836181723.html Nie było to dokładnie to ponieważ było to prawie 6 lat temu, pamiętam, że dali wtedy za taką huśtawkę coś około 1 tys. zł, ale mała tylko w tym się uspokajała, bo generalnie pierwsze miesiące była bardzo płaczliwa. Więc dla nich był to genialny pomysł. Szkoda, że bratowa ją później za grosze sprzedała bo była oczywiście w stanie idealnym, a dzisiaj by przydała się mnie...
Stary 2012-12-08, 09:38   #1776
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny - piszę szybko póki Kuba śpi.

Nocka kiepska - karmienie - odciąganie z noska katarku i obserwacja kaszelku

Mąż pojechał do pracy i do jutra go nie ma. Zresztą On też chory.

Najlepiej teraz czuje się Paweł - od którego wszystko się zaczęło. Ja tak sobie, ale najgorzej Kuba. Daję mu nurofen, wit C, syrop wykrztuśny, ściągam katarek z noska, oklepuję....jeszcze muszę go osłuchać bo u lekarza byliśmy w czwartek.

Kciuki za Jaśka i Majeczke by szybko wrócili do domku.

katiem zdrówka Wam życzę ... jak kaszelek ? co ile czyścisz nosek? ja wyczytałam że nie powinno się częściej niż co karmienie ale nie wiem czy to prawda jest...
u nas od rana lepiej, kaszelek zanikł i katarek mniejszy prawie nic obserwujemy dalej
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 09:39   #1777
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki

Ja nie Colds ale ja ubieram body z krotkim i na to bluzeczke

Fajne sa ciuchy w tesco az dziwne a co do trybu dnia mamy tak samo tyle ze ja bujam mojego w wozku

Ja bym jednak dala dokonca jest jest cos zaleconego przez lekarza to trzeba wybrac dokonca nie mozna tak przerywac sobie ooo w srodku. jasiu dostawal po dwa dziennie przez 6 dni ale wolalam sie przemeczyc niz znowu mialby byc chory i wyladowac zW szpitalu. Troszke nieodpowiedzialne z Twojej strony.

Oooo matko ubrac dwojke dzieci na snieg tosz to masakra i zrobic tak aby male nie wylo a drugie sie nie spocilo ale dalam rade nawet odsniezylam chodnik u siebie zeby ludzie sie nie pluli ze nie ma odsniezonego
Może i nie odpowiedzialne,ale gdyby Gracjanek nie wymiotował przez chore gardło syropami to by nie dostał zastrzyków.
A,że miał gorączke ponad 39 stopni trzeba było ją szybko zbić i nie dopuścić ponownie do takiej.
Więc po dwóch zastrzykach gorączki nie miał wcale,dlatego postanowiłam oszczędzić mu tego bólu i na siłe wmuszać w niego syrop.
Pediatra kazała go dawać co 4 godz.
Mimo,że może postąpiłam nie odpowiedzialnie,odstawiła m zastrzyki i Gracjanek pije co 4 godziny syrop i temp ma cały czas 36 i pare kresek.
A,że nie ma już chorego gardełka to syrop go nie drapie i nie wymiotuje,więc zastrzyki są zbędne.

Za to Fabianek ma katara jutro chrzciny
lece do apteki po maść majerankową i wode morską jak radziła Tamlin

miłego weekendu bo moge nie mieć czasu już zajrzeć

wrzuciłam zdj na fb z wizyty mikołaja

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 09:41   #1778
katiem
Wtajemniczenie

dzięki Nisia
Jejku boska huśtawka - ale cena też....
To kurcze chyba pomyślę - prezent na święta jak znalazł, a może mama się dołoży. I bujaczek pójdzie do rodziców bo tam jesteśmy 2 razy w tygodniu.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-08, 09:42   #1779
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Bartoszek wstał o 9 , ale ma spanie
Taka kupa była, że myliśmy w umywalce

Lilka cieszę się bardzo, że wszystko ładnie się skończyło. Ja mam dość tych lekarzy pediatrów. Z jedną starą babą strasznie się pokłóciłam. Badała nas przed szczepieniem i jak rozbierałam małego powiedziałam do niego "cio" a ona do mnie z tekstem, że na szepionke 5 w 1 nie mamy kasy bo na logopede zaoszczędzamy. No i zaczęła się wymiana zdań. Stara menda.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Ja tez kupuje w lumpkach ciuchy,ale teraz to one wygladają jakby przeszly 2 wojne swiatową. Takie sprane,brzydkie,wyblakłe. Dobrze ze 56 juz jest troszke maławe wiec wezmę sie i zamowie kilka rzeczy na allegro bo az wstyd.. Temu sie tak zaczelam zastanawiac bo bylam ostatnio u kolezanki,gdzie lezalysmy na tej samej sali z dzieciaczkami i jej córeczka tak pieknie ubrana a moj taki kocmołuszek
Ja ostatnio zamawiałam ze smyka. Cenowo wyszło identycznie jak na allegro z przesyłką. A masz pewność, że dobrej jakości ubrania i nie spiorą się za chwile. Przesyłkę miałam za darmo, bo zamówienie powyżej 120zł.
Stary 2012-12-08, 09:53   #1780
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Bartoszek wstał o 9 , ale ma spanie
Taka kupa była, że myliśmy w umywalce

Lilka cieszę się bardzo, że wszystko ładnie się skończyło. Ja mam dość tych lekarzy pediatrów. Z jedną starą babą strasznie się pokłóciłam. Badała nas przed szczepieniem i jak rozbierałam małego powiedziałam do niego "cio" a ona do mnie z tekstem, że na szepionke 5 w 1 nie mamy kasy bo na logopede zaoszczędzamy. No i zaczęła się wymiana zdań. Stara menda.
????????????????szok normalnie

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-08, 10:00   #1781
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
hej mamuśki
wszystkie dzieciaczki są boskie !!!

Asia mam nadzieje, całą noc siedziałam przy Dusi i patrzyłam czy kaszle ... zakasłała po tym jak pociągła noskiem .. aż 3 razy w nocy ... z rana ściągałam jej to co było ale nie za wiele .. zaaplikowałam już aerozolek i teraz się bawi dzieciątko moje kochane

mąż mnie wq ... pacan .... Colds zdrówka kochana
A czym Cię wq.... zdenerwował ten pacan?

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja też ją piję, ale nie wiem czy ma jakiś wpływ, gdyż nie odciągam mleka, ale odpukać, z karmieniem nie mam problemów.
Kiedyś wyczytałam, że jeśli po karmieniu dziecka odciągnie się z tej samej piersi co najmniej 10 ml to jest to znak, że jest dużo pokarmu.
Maja ma właśnie drzemkę a ja piję sobie Karmi Malinowe. Zawsze piję je na noc, ale chyba Tamlin pisała, że wydaje jej się, że lepsze efekty są w dzień więc dzisiaj piję w dzień
Idziecie dzisiaj na spacer? Do mnie już tata dzwonił, że jest super zimno i może lepiej żebym nie wychodziła, ale może koło 12 na jakieś 45 minut to byłoby ok.
Idę Małżon w pracy do 14 to pójdziemy go odebrać Kurcze, chyba muszę sobie termometr zainstalować... Macie takie zewnętrzno-wewnętrzne co się stawia na parapecie?
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 10:12   #1782
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Może i nie odpowiedzialne,ale gdyby Gracjanek nie wymiotował przez chore gardło syropami to by nie dostał zastrzyków.
A,że miał gorączke ponad 39 stopni trzeba było ją szybko zbić i nie dopuścić ponownie do takiej.
Więc po dwóch zastrzykach gorączki nie miał wcale,dlatego postanowiłam oszczędzić mu tego bólu i na siłe wmuszać w niego syrop.
Pediatra kazała go dawać co 4 godz.
Mimo,że może postąpiłam nie odpowiedzialnie,odstawiła m zastrzyki i Gracjanek pije co 4 godziny syrop i temp ma cały czas 36 i pare kresek.
A,że nie ma już chorego gardełka to syrop go nie drapie i nie wymiotuje,więc zastrzyki są zbędne.

Za to Fabianek ma katara jutro chrzciny
lece do apteki po maść majerankową i wode morską jak radziła Tamlin

miłego weekendu bo moge nie mieć czasu już zajrzeć

wrzuciłam zdj na fb z wizyty mikołaja
Zuzia tez wczoraj miała gorączkę zwymiotowala strop dałam czopek i po gorączkę. A tez ma zapalenie gardła

To tak na szybko reszta pózniej idę robić obiad
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 10:27   #1783
katiem
Wtajemniczenie

pomożecie wybrać?
http://allegro.pl/hustawka-lezaczek-...823197244.html

http://allegro.pl/bright-starts-leza...827938654.html

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-08, 10:32   #1784
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

cześć mamuśki
wpadam tylko na chwilkę, bo zaraz lece do miasta
u nas na minusie 10 stopni masakra , zima na całego..
w nocy znowu miałam kryzys laktacyjny musiałam dać mm..
dziś rano juz normalnie karmiłam, nie wiem ogólnie czemu nagle zanika pokarm

katiem mi się podoba bardziej 2 huśtawka czy to leżaczek jest ?

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-12-08 o 10:33
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 10:39   #1785
afternoon
Rozeznanie

Witamy
U nas na termometrze -15
Dzień rozpoczęliśmy od kupy po szyję

Wszystkie nasze małe laleczki z wątku są prześliczne, napatrzeć się nie mogę

Dziewczyny mam pytanie, Wasze maluchy też często przejawiaja jeszcze odruch moro?
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 10:41   #1786
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
cześć mamuśki
wpadam tylko na chwilkę, bo zaraz lece do miasta
u nas na minusie 10 stopni masakra , zima na całego..
w nocy znowu miałam kryzys laktacyjny musiałam dać mm..
dziś rano juz normalnie karmiłam, nie wiem ogólnie czemu nagle zanika pokarm

katiem mi się podoba bardziej 2 huśtawka czy to leżaczek jest ?
Oba to takie leżaczko - huśtawki

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-08, 10:50   #1787
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Maggie a propo zdjęć - miałam już wcześniej pytać - Twój avatarek to też sesja z gór?

a ja nigdzie nie mogę znaleźć tej herbatki z hippa. Macie pojęcie, ze nigdzie w sklepach nie ma. chyba przez all trzeba zamówić będzie...

A avatarek z naszej górskiej poślubnej sesji. Więcej fotek na fb
ta druga mi się podoba bardziej. moze dlatego, ze Zuźka ma z tej firmy tylko starszy model

jak mi sie spać chce... kawką trzeba się ratować

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 10:53   #1788
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
a ja nigdzie nie mogę znaleźć tej herbatki z hippa. Macie pojęcie, ze nigdzie w sklepach nie ma. chyba przez all trzeba zamówić będzie...

ta druga mi się podoba bardziej. moze dlatego, ze Zuźka ma z tej firmy tylko starszy model

Nie mam fb
I Zuzia lubi huśtawkę?
A herbatkę w Rossmanie kupuję

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-08, 10:54   #1789
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Wczoraj zamilkłam, bo z Matim walczyłam a później jego debilnym ojcem.
Co do Mateusza to dałam mu w końcu czopek i.... nic. Jak widać to droga w jedną stronę. Pochłonął czopa po prostu. Dopiero dużo dużo później trochę zrobił tej kupy.
A jego ojciec... no jak on mnie wnerwia. Ja mam wrażenie że on mnie nie słucha. Prosiłam kilka razy od kilku tygodni aby swoje narzędzia zabrał mi z pokoju. Prosiłam aby mi uszczelnił kabinę prysznicową bo chcę ją wyszorować, a zaleję łazienkę jak będę spłukiwała. Prosiłam o wiele innych rzeczy, a ten ma w du.pie. Cholerny leń, syfiarz. Ja mówię, ten kiwa łbem jak te pieski z samochodu co to przez tylną szybę za czasów prl-u wystawały. I co to daje? Nic.
Cytat:
no fajne. może bym sobie zamówiła?
choć w sumie ja to w leginsach raczej nie chodzę, bo mi dziwnie tak z tyłkiem na wierzchu (nawet jak jakieś tuniki noszę, to tak się dziwnie czuję)
O na mnie to strasznie działa jak widzę te dziewczyny w legginsach i dupa na wierzchu. Kurde legginsy to nie spodnie, prędzej rajstopy. Raz nawet w jakim programie w tv zwracali na to uwagę, że dziewczyny teraz naciągną legginsy i uważają że spodnie mają a wyglądają jakby zapomniały spódnicy. A najgorzej jak te legginsy prześwitują i gacie na wierzchu Kobieta jestem ale wtedy za taką prawie że gołą dupą się oglądam, może dziewcze przekonane o swej zaje.bistości coś zatrybi.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
super krzeselko az sobie dam do obserwowanych mi sie od dawna marzy takie http://allegro.pl/krzeselko-3-w-1-fr...847608526.html ale tz powiedzial ze zwariowałam
I ma rację

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
mąż mi w końcu zainstalował karnisz w salonie i mam firankę i zasłonki
i żyrandol zamontował i kinkiet nad stołem
no i choinkę rozłożył ale jeszcze nie jest ubrana
Zazdroszczę, ja karnisza nie mam w jednym pokoju, a grzejnik nowy leży za kanapą, a stary ogromny żeliwny i ohydny wisi.
Stary 2012-12-08, 10:56   #1790
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

Ja polecam herbatki z herbapolu, tylko warto zamówić na doz. pl i odebrać w aptece jak masz te apteki u siebie bo prawie o połowę taniej niż w normalnie w aptece

Katiem - drugi fajniejszy, tylko że te huśtawki są do 9 kg, długo nie poużywasz...

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-12-08 o 10:58
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 10:56   #1791
Asiuulka89
Zakorzenienie

Katiem Zuzia smoka miała nie tylko do spania dzisiaj miała kryzys bo znalazła swojego ulubionego smoka który kiedys zginął juz nawet kolejkę sprzątala zeby oddać byle dostać smoka ale nie daliśmy sie

Lilka super ze sor skonsultowalusviw i taka diagnoza. Niektórzy lekarze to konowaly normalnie!

My dziś nie wychodzimy bo z zuzka teraz jak jest przeziebiona to lekarz mówił ze do minus 5 mamy minus 10
Stary 2012-12-08, 11:02   #1792
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Ja już ubrałam choinkę
Potem wstawię fotki.

Nie wiem czy dzisiaj wychodzić bo jest -10

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 11:11   #1793
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam fb
I Zuzia lubi huśtawkę?
A herbatkę w Rossmanie kupuję
w rosmanie nie patrzyłam. w sumie już dawno nie byłam.Dzięki za podpowiedź, bedę m usiałą się wybrać
A huśtawkę Zuzanka polubiła tydzień temu. I nawet z godzinę mogłaby się hysiać.
kiedyś miałam kilka zdjęć w albumie na wizażu, ale teraz chyba nie działają.
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Wczoraj zamilkłam, bo z Matim walczyłam a później jego debilnym ojcem.
Co do Mateusza to dałam mu w końcu czopek i.... nic. Jak widać to droga w jedną stronę. Pochłonął czopa po prostu. Dopiero dużo dużo później trochę zrobił tej kupy.
A jego ojciec... no jak on mnie wnerwia. Ja mam wrażenie że on mnie nie słucha. Prosiłam kilka razy od kilku tygodni aby swoje narzędzia zabrał mi z pokoju. Prosiłam aby mi uszczelnił kabinę prysznicową bo chcę ją wyszorować, a zaleję łazienkę jak będę spłukiwała. Prosiłam o wiele innych rzeczy, a ten ma w du.pie. Cholerny leń, syfiarz. Ja mówię, ten kiwa łbem jak te pieski z samochodu co to przez tylną szybę za czasów prl-u wystawały. I co to daje? Nic.

O na mnie to strasznie działa jak widzę te dziewczyny w legginsach i dupa na wierzchu. Kurde legginsy to nie spodnie, prędzej rajstopy. Raz nawet w jakim programie w tv zwracali na to uwagę, że dziewczyny teraz naciągną legginsy i uważają że spodnie mają a wyglądają jakby zapomniały spódnicy. A najgorzej jak te legginsy prześwitują i gacie na wierzchu Kobieta jestem ale wtedy za taką prawie że gołą dupą się oglądam, może dziewcze przekonane o swej zaje.bistości coś zatrybi.
włąśnie, dla mnie to takie bardziej rajstopy więc dlatego mi dziwnie. Mam nawet jedyną parę (w ciąży sobie kupiłam) imitujące jeansy. Mają nawet kieszonki w tyłu, ale z przodu już suwaka nie mają, więc w domu w nich chodzę i jak karmię małą i bluzkę do góry zawijam to mi dziwnie, że ten tyłek mam na wierzchu.

Nie denerwuj się na Kropka. Zastosuj metodę kija i marchewki. Dopóki czegoś nie zrobi, to nici z przyjemności
Dla mojego to wszystko, o co poproszę jest "zaraz". I to zaraz trwa nawet kilka tygodni.
wczoraj proszę "załóż małęjpo kąpieli czapeczkę". oczywiscie usłyszałam magiczne zaraz. Po kilku godzinach, gdy wzięłam ją do karmienia pytam znowu : miałeś założyć jej czapeczkę". "Zaraz to zrobię" - odpowiada mój mąż.
ja: "dzięki, już nie trzeba. już ją założyłam i zdążyłam zdjąć" (czapkę zakłądam jej na pół godzinki do godzinki po kąpieli)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 11:12   #1794
katiem
Wtajemniczenie

Iwa o tym nie pomyślałam kurcze dzięki to muszę to przemyśleć. Ale na moje warunki lokalowe tylko taka mała się zmieści

A dziewczyny jeszcze mam pytanie. bo byliśmy u lekarza w czwartek. I osłuchowo było czysto. Ale generalnie schizę mam bo weekend, sama z dwójką i boję sie czegoś przeoczyć. Młody ma trochę wiekszy katar, ale poza tym bez zmian - kaszel, nie ma gorączki, pogodny.
I nie wiem kiedy powinnam się zaniepokoić czy wezwać kogoś do domu. Jestem spanikowana trochę

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-08, 11:13   #1795
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
U nas lepiej. Katar i kaszel powoli ustepuja.
Super

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
tak w ogóle to chciałam wam polecić te rajstopki co kiedyś tamlin o nich pisała WOLA, najlepsze sa!! a sprawdzilam juz kilka i ze smyka i z mothercare, wszystkie wydawaly mi sie ze cisna w brzuszku a wzorki na nich odciskaly sie małej na nózkach zakupilam te wola i super, gumka szeroka nic nie uciska, jakosciowo tez ekstra
Coccodrillo też są super, a teraz kupiłam w Tesco te F&F i też są super.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki,przydały się.Już nie muszę Kuby szeroko pieluchowaćKontrola dopiero między 16 a 18 miesiacem życia.

Ps.WOLA są w pepco na pewno na 116-120po 9,99 kupiłam starszemu 2pary,dla młodszego dostałam,ale nie wiem,gdzie zakupione
Super że z bioderkami dobrze
Co do Pepco... Chciałam Pauli kupić rajstopy Hello Kitty - cienkie szmaty, kupiłam w tamtym roku Disney ze Spidermanem - szmaty, także niewiem czy w Pepco Wola to prawdziwa Wola bo Disney i Hello Kitty na pewno nie.

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja też zaraz sobie otworzę, bo przez tą moją chorobę mam mniej pokarmu.
Ja na spacer nie idę bo nie mogę, ale może mama zabierze dzieciaki.

Druga fajniejsza.

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, Wasze maluchy też często przejawiaja jeszcze odruch moro?

Cytat:
U mnie jest w Rossmannie.
Stary 2012-12-08, 11:23   #1796
Iwoncia81
Zakorzenienie

Mnie ani jedno ani drugie nie podchodzi ze względu na to że dziecko w tym krzywo leży. No bo siedzieć jeszcze nie potrafi.
Głębokue to dziadostwo jest tak samo jak nasz bujak.
Tż pomajstrował i złagodził kąt ale nadal nie pasuje mi to.

Czytałam o małym Bolku i zryczałam sie znowu

Konczi czym Cie tż wnerwił kochana?? Tule ciepło

Moje dziecko po dwóch dniach kupsko trzasnął że hohohooooo
I na dodatek spał 5 godzin we własnym łóżeczku dzisiejszej nocy
Ale ja niewyspana oczywiście
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 11:36   #1797
marzenka1984
Rozeznanie

Druga opcja

Witajcie Kobietki

Mój klusek dzisiaj w nocy od 01:30 pospał do 7:30 i od 7:30 śpie do teraz, ale mam nadzieje, że obudzi się o 12 na butle.

Gorące buziaki dla chorujących dziaciaczków niech zdrowieją szybciutko.

Nie wiem czy iść na spacer dzisiaj, przy takim mrozie?
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 11:41   #1798
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Iwa o tym nie pomyślałam kurcze dzięki to muszę to przemyśleć. Ale na moje warunki lokalowe tylko taka mała się zmieści

A dziewczyny jeszcze mam pytanie. bo byliśmy u lekarza w czwartek. I osłuchowo było czysto. Ale generalnie schizę mam bo weekend, sama z dwójką i boję sie czegoś przeoczyć. Młody ma trochę wiekszy katar, ale poza tym bez zmian - kaszel, nie ma gorączki, pogodny.
I nie wiem kiedy powinnam się zaniepokoić czy wezwać kogoś do domu. Jestem spanikowana trochę
A jak przykladasz reke do pleckow to mu cos tam rzezi? I o ile rzezi mu tylko jak oddycha nosem a po odciagnieciu nie to nie masz sie czym martwic, jesli rzezi caly czas to pediatra by sie przydal. No i sprawdz jak spi czy oddycha wolno czy klatka piersiowa mu szybko chodzi. Tyle co moge pomoc.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Druga opcja

Witajcie Kobietki

Mój klusek dzisiaj w nocy od 01:30 pospał do 7:30 i od 7:30 śpie do teraz, ale mam nadzieje, że obudzi się o 12 na butle.

Gorące buziaki dla chorujących dziaciaczków niech zdrowieją szybciutko.

Nie wiem czy iść na spacer dzisiaj, przy takim mrozie?
Z Zuza jak byla mala to chodzilam na taki mroz jakby teraz byla zdrowa tez bysmy poszli.
Stary 2012-12-08, 11:43   #1799
Iwoncia81
Zakorzenienie

Alanek podnosi główke!!!!!!!!!!!!!!!
Aż wrzasłam z tego powodu
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 11:54   #1800
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Mnie ani jedno ani drugie nie podchodzi ze względu na to że dziecko w tym krzywo leży. No bo siedzieć jeszcze nie potrafi.
Głębokue to dziadostwo jest tak samo jak nasz bujak.
Tż pomajstrował i złagodził kąt ale nadal nie pasuje mi to.

Czytałam o małym Bolku i zryczałam sie znowu

Konczi czym Cie tż wnerwił kochana?? Tule ciepło

Moje dziecko po dwóch dniach kupsko trzasnął że hohohooooo
I na dodatek spał 5 godzin we własnym łóżeczku dzisiejszej nocy
Ale ja niewyspana oczywiście
Huśtawki głębokie fakt ale wystarczy w tą dziure na pupe włożyć poduszkę albo złożony kocyk i już maluch leży praktycznie na płasko. u nas Zośka się buja w huśtawce od pierwszego tygodnia zycia właśnie dzięki temu że zrobiłam z siedzenia leżanke

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Alanek podnosi główke!!!!!!!!!!!!!!!
Aż wrzasłam z tego powodu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości