|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
TŻ wczoraj mnie wkurzył miał iść na chwilę na 1 piwo i wiadomo jak się to skończyło...Pisałam, dzwoniłam: "będę za chwilę".... jeszcze zdziwiony, że ja obrażona: "ale co się takiego stało?" a dziś do pracy miał na 8 i od rana na przeciwbólach oczywiście.... Czasem mam wrażenie, że ważniejsi są znajomi, żeby dobrze o nim myśleli niż zgoda w domu....A później wielce zdziwieni, że takie się wredne baby robimy z czasem: TO ONI NAS DO TEGO ZMUSZAJĄ;/
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
meduza, ale czemtu Ty sie złoscisz ze na przeciwbólach? jemu głowe rozwala nie Tobie, wiec lajcik
|
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje że z każdym dniem będzie lepiej! buziaki, dasz rade
|
|
|
#3094 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Kurze starte, poodkurzałam i się zmęczyłam
A mężuś siedzi sobie na kompie i się tylko spytał jak skończyłam "Już?"
|
|
|
|
#3097 |
|
Lurker ;)
|
Debrah- kobieto ja takiego cukru nawet na czczo nigdy nie mam, zawsze kolo 90....a jak po posilkach 130 to sie ciesze...Gdzie oni Ci cukrzyce wmawiaja...
ewadylewska- w mojej rozpisce od poloznej papryke mam w grupie warzyw ktorych nie mam liczyc i moge jesc do woli Hosenko- widac, ze jestes silna kobieta, mam nadzieje, ze w dalszym zyciu szczescie Cie nie ominie! Dzis jedziemy po prezenty dla dzieciakow, lazenie wsrod lalek i misiow
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jaki krem ochronny do buzki dla dzidzi polecacie?? zem nie zapisalam
|
|
#3099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3100 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawiasem mówiąc, cukrzyca to nie tylko wysoki poziom - to także hipoglikemia, czyli w odwrotną stronę - niedocukrzenie, któraś tu chyba też taki numer ma, nie?
|
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze i ja kupie ten nivea hmm... ja to kupie oilatum i jakąś oliwke do główki z hippa chyba hmm ale to w pon w rosmanie ![]() Tzt powiedział ze jak kupie dzidzi niepotrzebne rzeczy to bedzie bardzooooooooooo zly a przecież nie chce kupować pierdół, no ale mi nie wierzy /
|
|
|
#3102 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
cos ostatnio za bardzo za mna slodkie chodzi ![]() Cytat:
![]() buhha no mam nadzieje ze to co tzreba ma dlugie ![]() Cytat:
zagladaj tu do Nas i trzymaj sie dzielnie
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3104 |
|
Lurker ;)
|
Szaja- wiem wiem, ale Debrah chyba stosuje diete obnizajaca poziom cukru
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
raczej nie obniżającątylko nie podnosszącą, utrzymującą w normie
|
#3106 |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ się wq..wiłam !!!!!
![]() Mam dziś zajęcia, na pierwsze ćw nie poszłam z tego względu że mąz dziś miał nockę i nie zdążyłby wrócić żeby mnie zawieźć, ale w sumie to nic bo już i tak mam zaliczony ten przedmiot, postanowiłam więc że pójde na kolejne ćwiczenia dopiero , i jak już wychodizmy z domu to okazało się że akumulator się w samochodzie rozładował !!!! Nie miał kiedy qrwa tylko akurat dziś :[[[ Miałam jechać autobusem ale i ta bym nie zdążyła bo to 1,5 godziny drogi z dwiema przesiadkami ze względu na pogodę to i tak bym się spóźniła , a nawet na głupi przystanek ledwo bym doszła. A na ostatnich cwiczeniach mam kolokwium i musze pojechać , także już chyba zaraz zacznę wychodzić z domu żeby zdążyć ... I jeszcze mąż ma gorączkę i leży umierający, |
|
|
|
#3107 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja Cie proszę ! ![]() Cytat:
Cytat:
ciągle tu wszystkie o Was myślimy ! trzymaj się dzielnie kochana.... dobrze że się odezwałaśCytat:
Spoko tylko urodze pokarmie... i tez pójde na impreze taką na chwilkę Cytat:
Ale zimno na dworze... a my nie mamy lodówki włożyłam sobie na balkon jogurty.... i mam lody jogurtowe....
|
|
#3108 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta.
Ja po wizycie czwartkowej. W poradni cukrzycowej zdecydowano o podniesieniu insuliny. Dodali mi po jednej jednostce do każdego posiłku + insulinę przed obiadem ale tylko 2 jednostki. Śniadanie-4 j obiad-2j kolacja-3j Więc 6 razy pomiar cukru + 3x insulina. Jeszcze dobrze że nie wprowadzili mi tej nocnej bo już wg byłoby kiepsko. Z radosnych wieści : Moja dziewczynka ma się dobrze. Waży 1500 mam I stopień dojrzałości łożyska a mała ma położenie główkowe U gina mam się zgłosić za 2 tygodnie w związku z tym że mam tą cukrzycę a jego po świętach nie będzie. |
|
|
|
#3109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ściskam Ci mocno i życzę dużo siły dla Ciebie i Tż
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, trzymajcie sie dzielnie
![]() Dziewczyny, ja tez dzisiaj od rana tak wqrwiona jak jeszcze chyba nigdy, wiecie, zaczyna sie od malych rzeczy a konczy na wielkich A tymczasem biore sie za prasowanie! I ja sie nad soba uzalam, jeszcze jeden taki tekst a moze wracac do mamusi!!!
|
#3111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- hosenko
|
|
|
|
|
#3112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wczoraj miałam gorszy dzień. Nie miałam humoru i byle co mnie denerwowało. W sumie byłam bliska łez z byle głupoty. Ah wracając do łożyska to w 31 tyg miałyście jakie stopnie bo ja mam I st i nie wiem czy powinnam się cieszyć czy martwić.
|
|
|
|
|
#3113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ajjj nie denerwuj się i nie sprzuntaj az tyle! kto jak kto maleńka, ale Ty to sobie daruj. Ja jestem wkurzona tez jakos tak bez powodu. Nie moge sie normalnie juz przytulić do tzta ;(( i w ogole spac nie moge w nocy, tragedia... zjadlabym sernika wiedenskiego.. ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
nie masz sie czym martwić, ja w 31 miałam II stopień, teraz juz mam III...
|
|
|
#3114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też w 31 miałam I, wydaje mi sie I jeszcze nie tak źle wiadomo im później tym lepiej, ale skala jest 4 stopniowa Cytat:
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zdaje sobie z tego sprawe, szczerze to troche siedze juz jak na szpilkach, bo w pon juz 37 tydz, dzidzia donoszona, to moge już sie rozpakowywać ale ja chce pojeść w wigilie
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najedzenia się żadne tam wesołych świąt tylko weź sie kobieto najedz a potem hulaj duszo piekła nie ma ![]()
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to najcudowniejsze życzenia jakie dostałam do tej pory ![]()
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie do was dziewczęta mianowicie kupujecie spiworek taki do wózka, czy może taki jakby do ubrania z rączkami ale ze zszytymi nóżkami czy sam kombinezonik i na to kocyk ????
|
#3119 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam wszystko Hippa a do buziulki na mroz właśnie nivea na kazda pogode [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38030735]Ale Debrah chyba miała nietolerancję glukozy, prawda? Nawiasem mówiąc, cukrzyca to nie tylko wysoki poziom - to także hipoglikemia, czyli w odwrotną stronę - niedocukrzenie, któraś tu chyba też taki numer ma, nie? [/QUOTE]ale w poradni nie stosuja czegos takiego jak nietolerancja. jak przychodzi babka, a jeszcze w ciazy to juz w ogole, z podwyzszonym wynikiem to juz jest na cenzurowanym bo ma "cukrzyce". dopiero potem wychodza takie kwiatki ![]() nie ma sie co stresowac, koniec koncow na dobre to wychodzi - ginekolog robi usg za kazdym razem bo musi sprawdzac jak tam malenstwo a i w szpitalu bardziej sie o Ciebie troszczą ![]() a tak z ciekawości - a jesli chodzi o niedocukrzenie to na glukozie 50/75 wynik tez byłby za wysoki? ![]() Cytat:
I to bardzo dobrze, ja teraz ma II/III Cytat:
![]() No cóż, jak to w weekend Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3120 |
|
Raczkowanie
|
Uh muszę coś ugotować a nie mam natchnienia.
Poza tym mam trochę naczyń do umycia -znowu U nas te naczynia non stop myję i ciągle narastają. ![]() Skrzaty brudzą czy co? A ja nie znoszę ich zmywać może raz te skrzaty mogłyby pozmywać zamiast brudzić -zwłaszcza ten jeden skrzat co ma 186 cm Kurczątko ,kasa nam płynie. Wczoraj wybrałam z bankomatu i już wszystko rozrządzone na co pójdzie i tyle pieniądze swoje widziałam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

TŻ wczoraj mnie wkurzył miał iść na chwilę na 1 piwo i wiadomo jak się to skończyło...Pisałam, dzwoniłam: "będę za chwilę".... jeszcze zdziwiony, że ja obrażona: "ale co się takiego stało?" a dziś do pracy miał na 8 i od rana na przeciwbólach oczywiście.... Czasem mam wrażenie, że ważniejsi są znajomi, żeby dobrze o nim myśleli niż zgoda w domu....

ciągle tu wszystkie o Was myślimy ! trzymaj się dzielnie kochana.... dobrze że się odezwałaś