Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-07, 21:43   #3031
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Lecę dziewuszki. Tz przyszedł z pracy-musimy trochę pobyć razem
Poza tym zmęczona jestem,idę się kąpać.
Do juterka.Chociaż przez ten weekend nie bedzie mnie dużo bo mężuś ma wolne wreszcie nie będę w weekend sama. Dobranoc wszystkim
Stary 2012-12-07, 21:44   #3032
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dooobra laski. Ja lecę spać, bo jutro uczelnia od 8:00 do 21:00. Dobrej nocki i miłej soboty!
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 21:44   #3033
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
tak trzeba prac.. a jaka waga dzieciatka ? wiesz?

ja dzis u dentysty bylam, jeszcze w poniedzialek i koniec poki co, jeszcze po porodzie mam sie zglosic ale juz ze znieczuleniem bedzie mi cos robic bo ponoc strasznie bolesne wiec woli poczekac do rozwiazania

wizyte u gin mam w czwartek (no w koncu bo ciekawa jestem wagi synka )
Waga 1770g i najlepsze obok napisane +/-700g więc jaki jest sens tego pomiaru?
No ciekawe jaki ten Twój chłopiec duży już i co ma długie a co krótkie

A denstystę to ja powinnam dawno odwiedzić ale jakoś mi wiecznie nie po drodze Obudzę się z ręką w nocniku jak mi wylecą....

No to jutro z rana pranie: baldachimy, ochraniacze, rożki itd itd ehhh i mam to na stary, obrzydliwy strych wywiesić?
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 21:47   #3034
sylwietta1988
Zakorzenienie

dla Szaji brawa

ja uciekam sprzed komputera bo plecki bolą, oj- babcinie sie czuje wieczorami....

ale na spanie to mi sie nie zapowiada... ciekawa jestem jak noc minie...

gdyby któras spac nie mogła to na TVN chyba zaraz po 22 zaczyna sie piękny film "Wróg u bram"- rewelacyjny jest, już kiedys widziałam także polecam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 21:47   #3035
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Lecę dziewuszki. Tz przyszedł z pracy-musimy trochę pobyć razem
Poza tym zmęczona jestem,idę się kąpać.
Do juterka.Chociaż przez ten weekend nie bedzie mnie dużo bo mężuś ma wolne wreszcie nie będę w weekend sama. Dobranoc wszystkim
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dooobra laski. Ja lecę spać, bo jutro uczelnia od 8:00 do 21:00. Dobrej nocki i miłej soboty!
Oj, coś dzisiaj wcześniej się katapultujecie
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 21:50   #3036
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
dziewczyny te u których nie pisze imienia malucha wybrałyście coś już? np ellmi, meduzza, szklanka ? i inne :P
U mnie będzie Marysia albo Weronika, oba tak samo mi się podobają. Mąż wolałby Marysię, a ja się waham, bo za to Weronika mniej popularne.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 21:53   #3037
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Suzi, Weronika bardzo popularne tak samo jak Wiktoria, u nas nie ma klasy prawie bez Weroniki.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 21:56   #3038
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Oj, coś dzisiaj wcześniej się katapultujecie
Ja nie bo moje dziecię jeszcze kończy budować jakiś mur z klocków i zapowiedziało że nie pójdzie spać dopóki nie skończy ostatniego etapu
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 21:56   #3039
mala_19kw
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38025031]Dziewczyny, uwaga, piszę, co mam w torbie, może którejś coś się narzuci jeszcze?

- 3 koszule karmiące
- 6 par gaci poporodowych bawełnianych
- 2 pary skarpetek
- nakładki na sutki
- ziajka sutkowa
- smoczki uspokajacze
- podkłady porodowe SENI sztuk 10 (2 opakowania)
- podpaski poporodowe giganty bela, 2 paczki
- duży i mały ręcznik
- kosmetyczka (gąbka, biały jeleń, szczotka, pasta, balsam do ciała, grzebień, płyn do garów, włosy umyję jeleniem też, muszę jakiś krem do buzi wziąć jeszcze + kolorówkę)
- wkładki laktacyjne
- 4 tetrówki
- kapcie (ale chyba sobie kupię takie podróby croksów, by pod prysznic tez były od razu)
- kubek + sztućce

------------------------------
Na pewno muszę jeszcze coś na wierzch - nie szlafrok, sweterek rozpinany jakiś wezmę lub polarek, coś do czytania, mp3 z audiobookiem, ładowarkę + telefon, tantum rosa (nie kupiłam jeszcze), talerzyk!, dokumenty. CO JESZCZE? nie lubię się pakować, zawsze o czymś zapomnę...[/QUOTE]

staniki?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 22:02   #3040
suzi31
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38025031]Dziewczyny, uwaga, piszę, co mam w torbie, może którejś coś się narzuci jeszcze?

- 3 koszule karmiące
- 2 pary skarpetek
- nakładki na sutki
- ziajka sutkowa
- smoczki uspokajacze
- duży i mały ręcznik
- kosmetyczka (gąbka, biały jeleń, szczotka, pasta, balsam do ciała, grzebień, płyn do garów, włosy umyję jeleniem też, muszę jakiś krem do buzi wziąć jeszcze + kolorówkę)
- wkładki laktacyjne
- 4 tetrówki
- kapcie (ale chyba sobie kupię takie podróby croksów, by pod prysznic tez były od razu)
- kubek + sztućce

Na pewno muszę jeszcze coś na wierzch - nie szlafrok, sweterek rozpinany jakiś wezmę lub polarek, coś do czytania, mp3 z audiobookiem, ładowarkę + telefon, tantum rosa (nie kupiłam jeszcze), talerzyk!, dokumenty. CO JESZCZE? nie lubię się pakować, zawsze o czymś zapomnę...[/QUOTE]
Stanik do karmienia, golarka, dezodorant, chusteczki higieniczne i ważne pomadka ochronna. O - i niedrapki.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38025214]Suzi, Weronika bardzo popularne tak samo jak Wiktoria, u nas nie ma klasy prawie bez Weroniki.[/QUOTE]
Widzisz, a ja znam tylko 1 To może jednak Marysia

Biorę też więcej małych ręczników, bo szybko się zafajdają.

Edytowane przez suzi31
Czas edycji: 2012-12-07 o 22:04
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 22:04   #3041
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Ja te 5 lat temu nigdzie nie mogłam dorwać sopelka, było z nim w moim miasteczku niczym z krasnoludkami - wszyscy o nim słyszeli, ale nikt go nigdy nie widział Z tego co wtedy czytałam w necie, był dużo tańszy i chyba nie trzeba było do niego filtrów wymiennych. A końcówki pewnie się niewiele różnią bo cóż tam w sumie można wymyślić, musi być kształt podobny bo przecież przeciętne dziecko ma raczej standardowy nosek i nikt nie próbuje która końcówka będzie pasować, każda powinna
Właśnie patrzę na allegro, widzę że teraz sopelek ma 3 wymienne końcówki, kiedyś chyba tak nie było, a to fajna sprawa
Ja kupiłam na doz
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
no, jak sie takiego karmi, to niech sobie na to jedzenie zapracuje tym i owym- np

prac trzeba jak najbardziej, ten zapach nowosci- taki chemiczny, fuuuuuuuj
a córcia- pewnie koszykarka

Lenova, brzus jak malowany a czapeczka całkiem, całkiem

Laski- zaczynam pęczniec, znaczy sie woda w organizmie sie zbiera- kostek już prawie nie mam, takie fajoskie mam teraz- kołeczki od kolan do palców
Ja palce urak mam jak paróweczki masakra
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 22:09   #3042
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
dla Szaji brawa

ja uciekam sprzed komputera bo plecki bolą, oj- babcinie sie czuje wieczorami....

ale na spanie to mi sie nie zapowiada... ciekawa jestem jak noc minie...

gdyby któras spac nie mogła to na TVN chyba zaraz po 22 zaczyna sie piękny film "Wróg u bram"- rewelacyjny jest, już kiedys widziałam także polecam
Uwielbiam ten film

Kurdę zaczynam puchnąc,czuje się jak pulpecik , łapy mam jak pudzian, kopyta też

i boli mnie piczka... tak jakby wargi , mięśnie, nie wiem mam nadzieję że mi się tam nic nie rozwiera....
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 22:14   #3043
Kija80
Zadomowienie

Proszę o oklaski dla Grzesia, właśnie skończył ostatni poziom i stwierdził że teraz może iść spać Jak to dobrze że na jutro mamy jeszcze jedno pudło klocków od Mikołaja
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 22:18   #3044
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę o oklaski dla Grzesia, właśnie skończył ostatni poziom i stwierdził że teraz może iść spać Jak to dobrze że na jutro mamy jeszcze jedno pudło klocków od Mikołaja
Słodziak
Stary 2012-12-07, 22:20   #3045
mikakrolikowa
Zakorzenienie

http://tvnplayer.pl/programy-online/...03E06,629.html
Ciekawy odcinek dużo o niemowlaku
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 22:23   #3046
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Uwielbiam ten film

Kurdę zaczynam puchnąc,czuje się jak pulpecik , łapy mam jak pudzian, kopyta też

i boli mnie piczka... tak jakby wargi , mięśnie, nie wiem mam nadzieję że mi się tam nic nie rozwiera....
Witamy w klubie spuchniętych ciężarówek
A boląca piczka to masakra, jakby się godzinę siedziało na jakimś kołku i taki ból od tego został A mi teraz jeszcze doszedł ból jak przy okresie..

A film jest za-je-bi-sty, szczególnie wątek miłosny

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2012-12-07 o 22:28
Stary 2012-12-07, 22:31   #3047
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny, wróciłam!!! narazie was nie nadrobiłam, muszę się pozbierać... powiem wam, że to były najgorsze 3 dni w moim życiu
ale od początku:

we wtorek od 6 rano mała się nie ruszała, o 15 wyruszyłam do lekarza, przez korki byłam tam dopiero o 17'!!! a normalnie jadę 15 min cholerny śnieg, myślałam, że umrę w tym samochodzie, w dodatku mąż wyjechał na delegację, więc byłam sama, on co chwilę dzwonił, no cyrk na kółkach... ale dojechałąm, położna taaakie oczy na moją wieść i mówi, że najpierw ktg - mają nowe i jest czułe na każdy ruch, nawet taki, jakiego ja nie czuję... no więc mnie podłączyła i malutka ulga - słychać tętno... piękne 140 na minutę ale... zero ruchu! nic! ona nic mi nie powiedziała, ale po 10 minutach zawołała lekarza - ten przyszedł, popatrzył i nerwow: szybko do badania! ja łzy w oczach, no i poszliśy. w badaniu gin wszystko w porządku, na usg... a tu co? tętno jest, a dziecko nieruchome! niiiic, ani paluszki się nie ruszają! szybko zbadała przepływ krwi, wszystko w porządku, więc zaczęliśmy ją zaczpiać, szturchać, a ona nic! po 5 minutach zaczepiania mlasknęła sobie... i tyle to lekar zaczął ją badać raz jeszcze i znów to samo-przepływy ok, dziecko łądnie urosło, ale się nie rusza więc stwierdził, że nie ma co przedłużać, dziecko żyje ale nie wiadomo co się dzieje, więc szybko do szpitala. Pytam się, czy jechać do jego szpitala (30km dalej) a on: na to nie ma czasu no to ja w ryk, a on, że narazie mam nie pałakać, bo jest wszystko w porządku, ale ciąża to nie matematyka i on nie wie co taki bezruch oznacza i lepiej nie ryzykować. więc ja szybko do domu, pakowałam się w pośpiechu, pojechałam do teściów, zostawiłam auto i zawieźli mnie na izbę przyjęć. W sumie byłam tam o 21, jakoś tak szybko to zleciało, że nie wiem. Pielęgniarka przyszła za izbę po 20 min (!!!) i się pyta co się stało, więc jej mówię, że nie czuję ruchów dziecka, a ta do mnie z ryjem (przepraszam za określenie), że jaka ze mnei matka, skoro dopiero o 21 orientuję się, że coś jest nie tak, skoro dziecko się od rana nie rusza. więc jej zaczynam tłmaczyć wszystko od początku, a ta na koniec: to po co pani przyjechała do szpitala, skoro lekarz już stwierdził, że wszystko jest w porządku! ja pier... no ale powiedziałam sobie, że robię to dla mojego dziecka i muszę to znieść. ktg w porządku. przyszedł lekarz, zbadał no i wzięli mnie na oddział. A tam następna baba: a pani nie widzi, że do najchudszych nie należy? Pani nigdy nie będzie czuła ruchów tak jak (uwaga, moja epilepsja tu sięgnęła zenitu) NORMALNA osoba! no ja piernicze, to ja przytyłam tyle od 6 rano, że wcześniej normalnie dziecko czułam a teraz nie, czy jak? no ale pominę tenb fakt, położyła mnie na sali i co? du.pa, nic. Po godzinie idę do niej, czy będę mieć jeszcze jakieś badania czy co, a ona do mnie: ktg wyszło w normie, więc nie wiem czego Pani nie rozumie. Po prostu dziecko śpi, więc niech Pani też idzie spać! no masakra... mijała godzina za godziną, dziecko się nie ruszało, nie wiedziałam co się dzieje, nikt do mnie nie przychodził, myślałam, że zwariuję! dopiero ok 1-2 w nocy ania delikatnie mnie kopnęła, więc troszkę mi ulżyło, no ale to było raz i znów cisza. O 7 przyszła babka z detektorem tętna, na jej widok aż mi ulżyło, i jej mówię, że na nią czekałam, a ta: jejku, dziecko jest jeszcze małe, nie musi pani przecież wszystkiego czuć! poza tym dziecko też śpi! no ale tętno było, ok 9 rano Ania dostała czkawki, więc było mi już troszeczke lżej. W ten dzień zrobili mi jeszcze usg i 2 razy ktg + 2 razy badanie tętna detektorem, ale ania już miała pojedyńcze ruchy no i wczoraj to już zupełnie ją czułam, może nie tak jak wcześniej, ale ją czuję. Więc dzisiaj wyszłyśmy od tych głupich bab!
Generalnie nikt poza moim ginem się nie zainteresował brakiem ruchów, ważne, że tętno było teorii dlaczego jej nei czuję było miliard, typu, że jestem za gruba, że się za barodze zestresowałam, że dziecko jest za małe (1900gram!) albo że jest za duże i nie ma miejsca itd
No ale ważne, że żyjemy i się ruszamy, i że nie musimy już znosić tych okropnych piguł
Trochę siedzę z duszą na ramieniu, po prostu teraz każde 10 minut bez jej ruchu wprowadza mnie w niepokój, dlatego czekam z niecierpliwością na rozwiązanie.

A teraz idę sobie zrobić kawę, i chyba nie dam rady was nadrobić (ponad 30 stron od wtorku! ) ale was przelecę, co by wam i mi było miło
dobre, że jesteś a personel... PFFFF!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Kochane, przepraszam,że krzyczę ale chciałabym być ok wobec Was więc spieszę wyjaśnić dlaczego nie udzielam się na forum

Wiem,że wiele z Was o mnie pyta i dziewczyny pisały także na priv-dziękuję Wam kochane, ja także ciągle o Was myślę

Otóż po ostatnim wydarzeniu z Hosenką, pewne rzeczy jakie zostały opisane w klubie po prostu mną wstrząsnęły a dyskusja nie wiedzieć czemu została usunięta- ja tam wyraziłam swoje zdanie i napisałam,że nie wierzę w to co czytam i dziękuję bardzo za miło spędzony czas ale tu dla mnie nie ma miejsca.

Rozumiem,że wiele z Was nie zdażyla tego przeczytać bo dyskusja zostala usunięta dlatego pozwalam sobie napisać raz jeszcze,że dzięki za wszystko kochane

Bardzo proszę o uszanowanie mojej decyzji - nie ma czego rozpatrywać i onanizować się tematem,tym bardziej nie zamierzam nikogo oceniać

Będę na pewno Was podczytywać i obiecuję przeslać info jak tylko maleństwo pojawi sie na świecie.

Ściskam serdecznie a przy okazji bardzo proszę o cieple myśli dla Hosenki bo one teraz bardzo tego potrzebuje
no, ja nie zdążyłam i za*ebiście, że nam się wątek rozp*ierdala...
Trzymaj się i dawaj znać
Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość

☠☠☠☠a, zaraz wyjdę stąd, z siebie, z domu, i dziecko ze mnie też wyjdzie.

Wpadnę tutaj, jak mi hormony opadną.
o widzę, że drugi taki nerwus na wątku, jak ja

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38021932]Miałyśmy nie wracać, ale jednak - ciekawa jestem, która z Was była na tyle niepoważna, że to, co napisałam - wysłała do H.? Gratuluję rozsądku, a raczej jego braku, własnie mi ręce do ziemi opadły.

WIęcej to tematu nie wrócę, bo szkoda słów.[/QUOTE]

ja pier*dolę miało być zaufanie do siebie itp, a tu ładne rzeczy wychodzą... jak ktoś chciał komuś humor poprawić, to faktycznie genialny pomysł...
Pięknie... I osoba, która odiwania takie rzeczy jest dorosła i będzie (jest?) matką?!!!!

dziewczyny,ale mnie krzyż naiwania ....

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 22:39   #3048
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

o widzę, że drugi taki nerwus na wątku, jak ja

dziewczyny,ale mnie krzyż naiwania ....
Dobrze wiedzieć, że jest jeszcze druga taka buzująca się
Ta, krzyż, lędźwie....
Stary 2012-12-07, 22:55   #3049
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38021932]Miałyśmy nie wracać, ale jednak - ciekawa jestem, która z Was była na tyle niepoważna, że to, co napisałam - wysłała do H.? Gratuluję rozsądku, a raczej jego braku, własnie mi ręce do ziemi opadły.

WIęcej to tematu nie wrócę, bo szkoda słów.[/QUOTE]

;| nie no laski, bez komentarza......

Ja żem przyjechala do tesciowej z tztem;d ale slisko na drodze aaaaaaaaaaaaa !! zycze Wam miłego weekendu ;*ide w kime bo mi juz nogi skakają ;/ cmokas

Lnova lasencjo Ty ;* mega brzusio! ;D

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 22:57   #3050
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Z łóżka chciałam Wam się jeszcze pożalić, że po sprzątaniu ból podbrzusza mam niemiłosierny razem z bólem na dole pleców
ale widzę, że tu też jak nie ból cipek to krzyża
Biedne my jesteśmy, mi troszkę kąpiel pomogła a teraz idę leżakować i spać
Buuziaki
Stary 2012-12-07, 22:58   #3051
bijkora
Rozeznanie

ja też już zmykam czekam na TŻ zaraz powinien być po tej Rumunii Podobno ma dla mnie jakis prezent
Słodkich snów

Włosomaniaczka

Stary 2012-12-07, 23:07   #3052
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Z łóżka chciałam Wam się jeszcze pożalić, że po sprzątaniu ból podbrzusza mam niemiłosierny razem z bólem na dole pleców
ale widzę, że tu też jak nie ból cipek to krzyża
Biedne my jesteśmy, mi troszkę kąpiel pomogła a teraz idę leżakować i spać
Buuziaki
Takie jesteśmy matki bolejące po prostu

Też się czołgam do łózia, miłej i przede wszystkim przespanej nocy wszystkim Paniom!
Stary 2012-12-07, 23:13   #3053
ania13.03
Zadomowienie

Takiego dlugiego posta wysmarowalam i mi zamknelo cala przegladarke buu
Napisze wiec tylko, ze baardzo mi przykro z powodu odejscia marsi A co do sprawy z H. to az nie chce mi sie w to wierzyc, ze ktos mogl zachowac sie az tak glupio

pstryczku wielkie brawa za wage Synka szkoda, ze nie udalo sie juz zrobic zdjecia. Szaja kiedys pisala, ze dzieci po wyjsciu wygladaja calkiem inaczej ale ja sie z tym nie zgodze. Moja Gabi wygladala baardzo podobnie Zaluje, ze tym razem sie nie zdecydowalismy na 3d

ewulkaaa ciesze sie, ze u Was juz wszystko ok

Lenova, ten brzuszek to jakby do Ciebie doklejony, taka chudzinka z Ciebie Slicznie wygladasz

Suzi Weronika chyba bardziej popularne ale dla mnie ladniejsze od Marysi.

bokeh u nas na dzien dzisiejszy bedzie Liliana ale to jeszcze nie na 100%

Ja tez zmykam do wanny bo Tz zaraz wraca z pracy Milego wieczoru dziewczyny

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2012-12-07 o 23:15
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 23:34   #3054
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

dzis przegladalam nagrania choru ze slowenii i jak nie lubie tej piosenki to ich wersja mnie rozwalila i zadziwila http://www.youtube.com/watch?v=n_6nqw2OYvY
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 23:36   #3055
Debrah
Zakorzenienie

Rany! Ile nadrabiania!

Od razu mówię, że się zatrzymałam na 94 stronie. Na razie cytuję tylko troszkę i zaraz wrócę do czytania

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jest cos takiego60x60: http://allegro.pl/podklady-do-przewi...843070213.html
60x90 http://allegro.pl/podklady-do-przewi...842338714.html

Moze nazwa "do przewijania" Cie zmylila?
Pewnie tak i nie zauważyłam, że są jeszcze większe. Trudno

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

debrah ja też wczoraj zgrzeszyłam, zjadłam pasek czekolady karmelowej :/ odnośnie prania to ja też co trochę piorę a dna kosza na brudy to od dawna nie widziałam...
Ja po wizycie. Kooopę czasu to zajęło!
No, ale do rzeczy: mam glukometr, wykupiłam igły i paski i od jutra zacznę dietę bo dziś i tak dzień rozwalony. Ale w ramach wprawienia się chciałam spróbować i melduję, że:

Jak przyszłam do gabinetu : byłam godzinę po śniadaniu : zmierzono mi cukier i... 76. Czyli norma.

Potem w domu zjadłam zupę pomidorową z białym ryżem, zupa zabielona jogurtem i zaraz potem pół banana (wzięłam tylko pół bo tak pisało w tabelce, że pół mogę zjeść na raz).. mierzę cukier po godzinie 78.
No to już się zdziwiłam i myślę, zrobię ostatni eksperyment. Zjadłam dość dużą drożdżówkę z kruszonką [zuoooooo ] z jabłkami.
Mierzę cukier po godzinie i 10 minutach ( bo w łazience za długo siedziałam) : 92. A myślałam, że po takiej bombie, to skoro mam nietolerancję glukozy to już musi wyjść wysoki. A tu znowu norma.

DZIEWCZYNY CUKRZYCOWE:

Jak wyglądały Wasze początki z dietą i pomiarami cukru??

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
a propos cukrzycy, to ja ostatnio zjadłam ciasta kawałek i kawałek tortu u babci i cukier normalny, a dziś zjadłam kanapkę z pasztetem, własnej roboty, do tego paprykę i dupa cukier 132... dziwne...
a mi się dzisiaj mała rozpycha, czuję ją jednocześnie w okolicy pępka i od razu szarpanie za ścięgna w miednicy, czy coś...i oczywiście od razu sikuuuuuu

a ja w niedzielę kończę 30 tydzień...coraz bliżej
a może jakiś zły chleb był?

Z tą poradnią to też dziwna sprawa, bo kontrolę mam.. 4 stycznia. A ja (planowana CC) w sumie mogłabym koło 15stego po prostu urodzić, więc kontrola i dalsze zalecenia na nic się nie zdadzą....

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy czkawka u naszych maluchow to takie miarowe, powtarzalne "stukniecia" trawajace nawet kilka minut?
Jesli tak, to wczoraj pierwszy raz poczulam cos takiego, teraz znow
A jak to nie czkawka, to hmm...
Tak, to czkawka.
Też długo nie wiedziałam co to jest

Refleksja na dziś : ja mam chyba dość mały brzuch. Panie z korytarza miały WIELKIE brzuszki, a większość w ciąży młodszej niż moja.. Mam nadzieję, że to nie jest objaw czegoś.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 23:57   #3056
elllmi
Zakorzenienie

hej
co tu się porobiło od rana
nie wierzę, że któraś wysłała te klubowe rozmowy
marsi, jak już będziesz wiedziała, czy cc w grudniu czy styczniu, to daj znać

wizyta i gina zaliczona: ja nic nie przytyłam od ostatniego razu, mały 500g więcej, więc pod koniec 36 tygodnia waży 2600 - nie jest źle wymacała mnie trochę bardziej boleśnie niż zwykle, ale szyjkę mam ok, tylko mówi, że główka strasznie nisko jest i napiera mocno i mam leżeć jak najwięcej
poza tym przyszedł mi przewijak, rogal i rożek, pare aptecznych rzeczy i powoli odhaczam na liście

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
jutro otwierają stok narciarski niedaleko mnie abuuuuu abuuuuuu ide chyba zaraz przymierzyć mje spodnie narciarskie hahaha
u mnie też otwierają i już od paru dni słyszę armatki jak śniegiem napierdzielają i mi się chce

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
dziewczyny te u których nie pisze imienia malucha wybrałyście coś już? np ellmi, meduzza, szklanka ? i inne :P
no przecież ja mam imię cały czas w podpisie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 03:10   #3057
gochaa_p
Zakorzenienie

kurcze dziewczyny - wszystkie już macie torby popakowane??? bo ja jeszcze o tym nawet myśleć nie zaczełam :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 07:44   #3058
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Rany! Ile nadrabiania!

Od razu mówię, że się zatrzymałam na 94 stronie. Na razie cytuję tylko troszkę i zaraz wrócę do czytania

Pewnie tak i nie zauważyłam, że są jeszcze większe. Trudno

Ja po wizycie. Kooopę czasu to zajęło!
No, ale do rzeczy: mam glukometr, wykupiłam igły i paski i od jutra zacznę dietę bo dziś i tak dzień rozwalony. Ale w ramach wprawienia się chciałam spróbować i melduję, że:

Jak przyszłam do gabinetu : byłam godzinę po śniadaniu : zmierzono mi cukier i... 76. Czyli norma.

Potem w domu zjadłam zupę pomidorową z białym ryżem, zupa zabielona jogurtem i zaraz potem pół banana (wzięłam tylko pół bo tak pisało w tabelce, że pół mogę zjeść na raz).. mierzę cukier po godzinie 78.
No to już się zdziwiłam i myślę, zrobię ostatni eksperyment. Zjadłam dość dużą drożdżówkę z kruszonką [zuoooooo ] z jabłkami.
Mierzę cukier po godzinie i 10 minutach ( bo w łazience za długo siedziałam) : 92. A myślałam, że po takiej bombie, to skoro mam nietolerancję glukozy to już musi wyjść wysoki. A tu znowu norma.

DZIEWCZYNY CUKRZYCOWE:

Jak wyglądały Wasze początki z dietą i pomiarami cukru??

a może jakiś zły chleb był?

Z tą poradnią to też dziwna sprawa, bo kontrolę mam.. 4 stycznia. A ja (planowana CC) w sumie mogłabym koło 15stego po prostu urodzić, więc kontrola i dalsze zalecenia na nic się nie zdadzą....
a mi wcale na kontrolę nie kazali przyjechać, tylko zadzwonić gdyby coś było nie tak, a tak to kontrolować u lekarza prowadzącego...
ja od ponad tygodnia miałam dwa razy za wysoki cukier, ale raz po ketchupie a drugi raz po papryce chyba, bo chleb jem ciągle ten sam...pełnoziarnisty...
Stary 2012-12-08, 07:58   #3059
sylwietta1988
Zakorzenienie

- 3 koszule karmiące
- 2 pary skarpetek
- nakładki na sutki
- ziajka sutkowa
- smoczki uspokajacze
- duży i mały ręcznik
- wkładki laktacyjne
- 4 tetrówki
- kubek + sztućce

Szajka, a reczniki papierowe? ja wzielam jedna rolkę do wycierania "krocza" + 1 rolka papiuru tojtojowego, koszulka do porodu? ja mam jescze opaske i frotke (dluzsze włosy), mydełko do buzi bambino dla siebie i chusteczki nawilzone- i oczywiscie suszaraka (nie umiem bez niej zyc)
Cytat:
to ja sie zastanawiałam co to za ewenement , ze zały dzien sie grzecznie bawi a to Grzes i wszystko jasne mój brat Grzes jak jeszcze nie chodził to w łóżeczku pół dnia kontemplowal łyzeczke plastikową
kurczę, jakie te Grzesie są fajne

ja, o dziwo, jak sie położyłam wieczorem tak obudziłam sie na siku przed 7 dopiero jakim cudem? jestem w szoku bo do tej pory to min. 4-5 razy wstawałam... a opilam sie wieczorem jak bąk... no cóz, są rzeczy na ty swiecie, które sie nawet fizjologom nie sniły i nie ma co z nimi dysjkutowac

juz po sniadanku jestem, zaraz pomyje podlogi i łazienke póki pałera mam a po południu robie sie na bóstwo i idziemy na dół do tesciowej na zaległą Barbórkę, ale sie OŻRĘ takie pyszne ciasta piecze he he he, chyba nawet obiadu gotowac nie bede
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 08:01   #3060
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
ja, o dziwo, jak sie położyłam wieczorem tak obudziłam sie na siku przed 7 dopiero jakim cudem? jestem w szoku bo do tej pory to min. 4-5 razy wstawałam... a opilam sie wieczorem jak bąk... no cóz, są rzeczy na ty swiecie, które sie nawet fizjologom nie sniły i nie ma co z nimi dysjkutowac
ja wstaje co 30 min - 1 h Moj pęcherz przyzwyczaja mnie chyba do karmienia piersią bo synek tak właśnie sie budził często
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości