|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Lecę dziewuszki. Tz przyszedł z pracy-musimy trochę pobyć razem
![]() Poza tym zmęczona jestem,idę się kąpać. Do juterka.Chociaż przez ten weekend nie bedzie mnie dużo bo mężuś ma wolne
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dooobra laski.
Ja lecę spać, bo jutro uczelnia od 8:00 do 21:00. Dobrej nocki i miłej soboty!
|
|
|
|
#3033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ciekawe jaki ten Twój chłopiec duży już i co ma długie a co krótkie A denstystę to ja powinnam dawno odwiedzić ale jakoś mi wiecznie nie po drodze Obudzę się z ręką w nocniku jak mi wylecą....![]() No to jutro z rana pranie: baldachimy, ochraniacze, rożki itd itd ehhh i mam to na stary, obrzydliwy strych wywiesić?
|
|
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
dla Szaji brawa
![]() ja uciekam sprzed komputera bo plecki bolą, oj- babcinie sie czuje wieczorami.... ale na spanie to mi sie nie zapowiada... ciekawa jestem jak noc minie... gdyby któras spac nie mogła to na TVN chyba zaraz po 22 zaczyna sie piękny film "Wróg u bram"- rewelacyjny jest, już kiedys widziałam także polecam |
|
|
|
#3035 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3036 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3037 |
|
Konto usunięte
|
Suzi, Weronika bardzo popularne
|
|
|
|
#3038 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38025031]Dziewczyny, uwaga, piszę, co mam w torbie, może którejś coś się narzuci jeszcze?
- 3 koszule karmiące - 6 par gaci poporodowych bawełnianych - 2 pary skarpetek - nakładki na sutki - ziajka sutkowa - smoczki uspokajacze - podkłady porodowe SENI sztuk 10 (2 opakowania) - podpaski poporodowe giganty bela, 2 paczki - duży i mały ręcznik - kosmetyczka (gąbka, biały jeleń, szczotka, pasta, balsam do ciała, grzebień, płyn do garów, włosy umyję jeleniem też, muszę jakiś krem do buzi wziąć jeszcze + kolorówkę) - wkładki laktacyjne - 4 tetrówki - kapcie (ale chyba sobie kupię takie podróby croksów, by pod prysznic tez były od razu) - kubek + sztućce ------------------------------ Na pewno muszę jeszcze coś na wierzch - nie szlafrok, sweterek rozpinany jakiś wezmę lub polarek, coś do czytania, mp3 z audiobookiem, ładowarkę + telefon, tantum rosa (nie kupiłam jeszcze), talerzyk!, dokumenty. CO JESZCZE? nie lubię się pakować, zawsze o czymś zapomnę...[/QUOTE] staniki?
|
#3040 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38025031]Dziewczyny, uwaga, piszę, co mam w torbie, może którejś coś się narzuci jeszcze?
- 3 koszule karmiące - 6 par gaci poporodowych bawełnianych - 2 pary skarpetek - nakładki na sutki - ziajka sutkowa - smoczki uspokajacze - podkłady porodowe SENI sztuk 10 (2 opakowania) - podpaski poporodowe giganty bela, 2 paczki - duży i mały ręcznik - kosmetyczka (gąbka, biały jeleń, szczotka, pasta, balsam do ciała, grzebień, płyn do garów, włosy umyję jeleniem też, muszę jakiś krem do buzi wziąć jeszcze + kolorówkę) - wkładki laktacyjne - 4 tetrówki - kapcie (ale chyba sobie kupię takie podróby croksów, by pod prysznic tez były od razu) - kubek + sztućce ------------------------------ Na pewno muszę jeszcze coś na wierzch - nie szlafrok, sweterek rozpinany jakiś wezmę lub polarek, coś do czytania, mp3 z audiobookiem, ładowarkę + telefon, tantum rosa (nie kupiłam jeszcze), talerzyk!, dokumenty. CO JESZCZE? nie lubię się pakować, zawsze o czymś zapomnę...[/QUOTE] Stanik do karmienia, golarka, dezodorant, chusteczki higieniczne i ważne pomadka ochronna. O - i niedrapki. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38025214]Suzi, Weronika bardzo popularne Widzisz, a ja znam tylko 1 To może jednak Marysia ![]() Biorę też więcej małych ręczników, bo szybko się zafajdają. Edytowane przez suzi31 Czas edycji: 2012-12-07 o 22:04 |
|
|
|
#3041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurdę zaczynam puchnąc,czuje się jak pulpecik , łapy mam jak pudzian, kopyta też i boli mnie piczka... tak jakby wargi , mięśnie, nie wiem mam nadzieję że mi się tam nic nie rozwiera....
|
|
|
|
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
Proszę o oklaski dla Grzesia, właśnie skończył ostatni poziom i stwierdził że teraz może iść spać
Jak to dobrze że na jutro mamy jeszcze jedno pudło klocków od Mikołaja |
|
|
|
#3044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
http://tvnplayer.pl/programy-online/...03E06,629.html
Ciekawy odcinek dużo o niemowlaku
|
#3046 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A boląca piczka to masakra, jakby się godzinę siedziało na jakimś kołku i taki ból od tego został A film jest za-je-bi-sty, szczególnie wątek miłosny
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2012-12-07 o 22:28 |
|
|
|
|
#3047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a personel... PFFFF!!!!!!! ![]() Cytat:
Trzymaj się i dawaj znać ![]() Cytat:
widzę, że drugi taki nerwus na wątku, jak ja ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38021932]Miałyśmy nie wracać, ale jednak - ciekawa jestem, która z Was była na tyle niepoważna, że to, co napisałam - wysłała do H.? Gratuluję rozsądku, a raczej jego braku, własnie mi ręce do ziemi opadły.WIęcej to tematu nie wrócę, bo szkoda słów.[/QUOTE] ja pier*dolę Pięknie... I osoba, która odiwania takie rzeczy jest dorosła i będzie (jest?) matką?!!!! dziewczyny,ale mnie krzyż naiwania ....
|
|||
|
|
|
#3048 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38021932]Miałyśmy nie wracać, ale jednak - ciekawa jestem, która z Was była na tyle niepoważna, że to, co napisałam - wysłała do H.?
Gratuluję rozsądku, a raczej jego braku, własnie mi ręce do ziemi opadły.WIęcej to tematu nie wrócę, bo szkoda słów.[/QUOTE] ;| nie no laski, bez komentarza...... Ja żem przyjechala do tesciowej z tztem;d ale slisko na drodze aaaaaaaaaaaaa !! zycze Wam miłego weekendu ;*ide w kime bo mi juz nogi skakają ;/ cmokas ![]() Lnova lasencjo Ty ;* mega brzusio!
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Z łóżka chciałam Wam się jeszcze pożalić, że po sprzątaniu ból podbrzusza mam niemiłosierny razem z bólem na dole pleców
![]() ale widzę, że tu też jak nie ból cipek to krzyża Biedne my jesteśmy, mi troszkę kąpiel pomogła a teraz idę leżakować i spać Buuziaki
|
#3051 |
|
Rozeznanie
|
ja też już zmykam
czekam na TŻ zaraz powinien być po tej Rumunii Podobno ma dla mnie jakis prezent ![]() Słodkich snów
|
|
#3052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też się czołgam do łózia, miłej i przede wszystkim przespanej nocy wszystkim Paniom! |
|
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
Takiego dlugiego posta wysmarowalam i mi zamknelo cala przegladarke
Napisze wiec tylko, ze baardzo mi przykro z powodu odejscia marsi A co do sprawy z H. to az nie chce mi sie w to wierzyc, ze ktos mogl zachowac sie az tak glupio pstryczku wielkie brawa za wage Synka szkoda, ze nie udalo sie juz zrobic zdjecia. Szaja kiedys pisala, ze dzieci po wyjsciu wygladaja calkiem inaczej ale ja sie z tym nie zgodze. Moja Gabi wygladala baardzo podobnie Zaluje, ze tym razem sie nie zdecydowalismy na 3d ![]() ewulkaaa ciesze sie, ze u Was juz wszystko ok Lenova, ten brzuszek to jakby do Ciebie doklejony, taka chudzinka z Ciebie Slicznie wygladasz ![]() Suzi Weronika chyba bardziej popularne ale dla mnie ladniejsze od Marysi. bokeh u nas na dzien dzisiejszy bedzie Liliana ale to jeszcze nie na 100% ![]() Ja tez zmykam do wanny bo Tz zaraz wraca z pracy Milego wieczoru dziewczyny
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2012-12-07 o 23:15 |
|
|
|
#3054 |
|
Wtajemniczenie
|
dzis przegladalam nagrania choru ze slowenii i jak nie lubie tej piosenki to ich wersja mnie rozwalila i zadziwila http://www.youtube.com/watch?v=n_6nqw2OYvY
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#3055 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Rany! Ile nadrabiania!
Od razu mówię, że się zatrzymałam na 94 stronie. Na razie cytuję tylko troszkę i zaraz wrócę do czytania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No, ale do rzeczy: mam glukometr, wykupiłam igły i paski i od jutra zacznę dietę bo dziś i tak dzień rozwalony. Ale w ramach wprawienia się chciałam spróbować i melduję, że: Jak przyszłam do gabinetu : byłam godzinę po śniadaniu : zmierzono mi cukier i... 76. Czyli norma. Potem w domu zjadłam zupę pomidorową z białym ryżem, zupa zabielona jogurtem i zaraz potem pół banana (wzięłam tylko pół bo tak pisało w tabelce, że pół mogę zjeść na raz).. mierzę cukier po godzinie 78. No to już się zdziwiłam i myślę, zrobię ostatni eksperyment. Zjadłam dość dużą drożdżówkę z kruszonką [zuoooooo Mierzę cukier po godzinie i 10 minutach ( bo w łazience za długo siedziałam) : 92. A myślałam, że po takiej bombie, to skoro mam nietolerancję glukozy to już musi wyjść wysoki. A tu znowu norma. DZIEWCZYNY CUKRZYCOWE: Jak wyglądały Wasze początki z dietą i pomiarami cukru?? Cytat:
Z tą poradnią to też dziwna sprawa, bo kontrolę mam.. 4 stycznia. A ja (planowana CC) w sumie mogłabym koło 15stego po prostu urodzić, więc kontrola i dalsze zalecenia na nic się nie zdadzą.... Cytat:
Też długo nie wiedziałam co to jest ![]() Refleksja na dziś : ja mam chyba dość mały brzuch. Panie z korytarza miały WIELKIE brzuszki, a większość w ciąży młodszej niż moja.. Mam nadzieję, że to nie jest objaw czegoś. |
||||
|
|
|
#3056 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
co tu się porobiło od rana ![]() nie wierzę, że któraś wysłała te klubowe rozmowy ![]() marsi, jak już będziesz wiedziała, czy cc w grudniu czy styczniu, to daj znać ![]() wizyta i gina zaliczona: ja nic nie przytyłam od ostatniego razu, mały 500g więcej, więc pod koniec 36 tygodnia waży 2600 - nie jest źle wymacała mnie trochę bardziej boleśnie niż zwykle, ale szyjkę mam ok, tylko mówi, że główka strasznie nisko jest i napiera mocno i mam leżeć jak najwięcej![]() poza tym przyszedł mi przewijak, rogal i rożek, pare aptecznych rzeczy i powoli odhaczam na liście Cytat:
Cytat:
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny - wszystkie już macie torby popakowane??? bo ja jeszcze o tym nawet myśleć nie zaczełam :/
|
#3058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja od ponad tygodnia miałam dwa razy za wysoki cukier, ale raz po ketchupie a drugi raz po papryce chyba, bo chleb jem ciągle ten sam...pełnoziarnisty...
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
- 3 koszule karmiące - 6 par gaci poporodowych bawełnianych - 2 pary skarpetek - nakładki na sutki - ziajka sutkowa - smoczki uspokajacze - podkłady porodowe SENI sztuk 10 (2 opakowania) - podpaski poporodowe giganty bela, 2 paczki - duży i mały ręcznik - kosmetyczka (gąbka, biały jeleń, szczotka, pasta, balsam do ciała, grzebień, płyn do garów, włosy umyję jeleniem też, muszę jakiś krem do buzi wziąć jeszcze + kolorówkę) - wkładki laktacyjne - 4 tetrówki - kapcie (ale chyba sobie kupię takie podróby croksów, by pod prysznic tez były od razu) - kubek + sztućce ------------------------------ Na pewno muszę jeszcze coś na wierzch - nie szlafrok, sweterek rozpinany jakiś wezmę lub polarek, coś do czytania, mp3 z audiobookiem, ładowarkę + telefon, tantum rosa (nie kupiłam jeszcze), talerzyk!, dokumenty. CO JESZCZE? nie lubię się pakować, zawsze o czymś zapomnę...[/QUOTE] Szajka, a reczniki papierowe? ja wzielam jedna rolkę do wycierania "krocza" + 1 rolka papiuru tojtojowego, koszulka do porodu? ja mam jescze opaske i frotke (dluzsze włosy), mydełko do buzi bambino dla siebie i chusteczki nawilzone- i oczywiscie suszaraka (nie umiem bez niej zyc) Cytat:
i wszystko jasne mój brat Grzes jak jeszcze nie chodził to w łóżeczku pół dnia kontemplowal łyzeczke plastikową kurczę, jakie te Grzesie są fajne ja, o dziwo, jak sie położyłam wieczorem tak obudziłam sie na siku przed 7 dopiero jakim cudem? jestem w szoku bo do tej pory to min. 4-5 razy wstawałam... a opilam sie wieczorem jak bąk... no cóz, są rzeczy na ty swiecie, które sie nawet fizjologom nie sniły i nie ma co z nimi dysjkutowac juz po sniadanku jestem, zaraz pomyje podlogi i łazienke póki pałera mam a po południu robie sie na bóstwo i idziemy na dół do tesciowej na zaległą Barbórkę, ale sie OŻRĘ he he he, chyba nawet obiadu gotowac nie bede
|
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Moj pęcherz przyzwyczaja mnie chyba do karmienia piersią
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.

Ja lecę spać, bo jutro uczelnia od 8:00 do 21:00.
Dobrej nocki i miłej soboty!

)

tym i owym- np 

więc stwierdził, że nie ma co przedłużać, dziecko żyje ale nie wiadomo co się dzieje, więc szybko do szpitala. Pytam się, czy jechać do jego szpitala (30km dalej) a on: na to nie ma czasu
no to ja w ryk, a on, że narazie mam nie pałakać, bo jest wszystko w porządku, ale ciąża to nie matematyka i on nie wie co taki bezruch oznacza i lepiej nie ryzykować. więc ja szybko do domu, pakowałam się w pośpiechu, pojechałam do teściów, zostawiłam auto i zawieźli mnie na izbę przyjęć. W sumie byłam tam o 21, jakoś tak szybko to zleciało, że nie wiem. Pielęgniarka przyszła za izbę po 20 min (!!!) i się pyta co się stało, więc jej mówię, że nie czuję ruchów dziecka, a ta do mnie z ryjem (przepraszam za określenie), że jaka ze mnei matka, skoro dopiero o 21 orientuję się, że coś jest nie tak, skoro dziecko się od rana nie rusza. więc jej zaczynam tłmaczyć wszystko od początku, a ta na koniec: to po co pani przyjechała do szpitala, skoro lekarz już stwierdził, że wszystko jest w porządku!
ja pier... no ale powiedziałam sobie, że robię to dla mojego dziecka i muszę to znieść. ktg w porządku. przyszedł lekarz, zbadał no i wzięli mnie na oddział. A tam następna baba: a pani nie widzi, że do najchudszych nie należy? Pani nigdy nie będzie czuła ruchów tak jak (uwaga, moja epilepsja tu sięgnęła zenitu) NORMALNA osoba! no ja piernicze, to ja przytyłam tyle od 6 rano, że wcześniej normalnie dziecko czułam a teraz nie, czy jak? no ale pominę tenb fakt, położyła mnie na sali i co? du.pa, nic. Po godzinie idę do niej, czy będę mieć jeszcze jakieś badania czy co, a ona do mnie: ktg wyszło w normie, więc nie wiem czego Pani nie rozumie. Po prostu dziecko śpi, więc niech Pani też idzie spać! no masakra... mijała godzina za godziną, dziecko się nie ruszało, nie wiedziałam co się dzieje, nikt do mnie nie przychodził, myślałam, że zwariuję! dopiero ok 1-2 w nocy ania delikatnie mnie kopnęła, więc troszkę mi ulżyło, no ale to było raz i znów cisza. O 7 przyszła babka z detektorem tętna, na jej widok aż mi ulżyło, i jej mówię, że na nią czekałam, a ta: jejku, dziecko jest jeszcze małe, nie musi pani przecież wszystkiego czuć! poza tym dziecko też śpi!
a personel... PFFFF!!!!!!! 
- nie ma czego rozpatrywać i onanizować się tematem,tym bardziej nie zamierzam nikogo oceniać
widzę, że drugi taki nerwus na wątku, jak ja
Gratuluję rozsądku, a raczej jego braku, własnie mi ręce do ziemi opadły.

6 5 4 3 2 1
jestem w szoku bo do tej pory to min. 4-5 razy wstawałam... a opilam sie wieczorem jak bąk... no cóz, są rzeczy na ty swiecie, które sie nawet fizjologom nie sniły i nie ma co z nimi dysjkutowac
he he he, chyba nawet obiadu gotowac nie bede