|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Lewek
- za życzonka!Maggie ja Cię nie mam na fb
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
Dziękuję. Trzymaj się Anesh, niebawem będziecie w domku, całe i zdrowe ![]() Na spacer w końcu nie poszłam bo o 11 Maja usnęła, a ja razem z nią i wstałyśmy dopiero teraz, a o 16 mamy gości.
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- afternoon miała katar! ale niekończący się... dostałam skieropwanie na rtg płuc i badania z krwi |
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Anesh jak Majeczka?
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny lecę się trochę położyc, jestem taka padnięta przez tę sytuację... NApisałam Dearlie bardzo długiego smsa, poproszę, żeby Wam przekazała, bo już nie mam siły drug raz pisać.
Dziękuję za wszystkie życzenia, wierzę, że Majeczka niedługo będzie zdrowa. Chociaż wczoraj byłam załamana... |
|
|
|
#1836 |
|
Zadomowienie
|
Jak wstawic zdjecie na mail???
|
#1837 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() wpadam tylko powiedziec dzien dobry i szykuje sie bo idziemy na ognisko.da dworze - 10 bedzie fajniewpadne wiezcorem.pa
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przekazuję wiadomość od Anesh ( przepraszam, że dopiero teraz, ale mam bardzo zakręcony dzień.
Wiadomość od Anesh: Mała miała przedłużający się katar i z tego się to wszystko rozwinęło! Więc mimo wszystko dobrze, że jestem przewrażliwiona i tak chodziłam z nią do lekarza. Acha! I ona osłuchowo była czysta,dopiero rtg wykazało zmiany. Dziękuję Wam bardzo! Widać, że jest bardzo słaba, cały czas śpi, zazwyczaj to ja ją budzę do karmienia... być może to po czopku, który wczoraj dostała na uspokojenie... Sama dobrze nie wiem czy dobrze zrobiła, że zgodziłam się, żeby jej go podali, ale po tym wczorajszym dniu tak płakała, że aż powietrze ciążko łapała, więc chyba to lepsze... I jeszcze od wczoraj jej nie dałam kropelek na brzuszek - zwyczajnie zapomniałam w tych wszystkich emocjach i była strasznie zagazowana. W nocy przez ten czopek, spała od 21:30 do 5, ja nie spałam od 2 już, bo bolały mnie piersi i co chwila chodziłam patrzeć co u niej, bo jej łóżeczko stoi tak, że nie widzę jej główki, a nie pozwalają mi go przesunąć... A na łóżku nie chciałam jej mieć, bo jest straszne wąskie. Wkładając jej pierś do buzi, odpychała. Warunki są dobre, jestem sama z Majeczką w pokoju i naprzeciwko jest nasza znajoma z synkiem, więc czasem sobie pogadamy. Co u Was? Jak Kraven z Jasiem? Tamlin już zdrowa?
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
O ile dobrze pamiętam to są dwie opcje, albo po prostu wysyłasz na nasz wspólny adres ze swojego prywatnego, albo zapisujesz na mailu jako kopię roboczą.
|
#1840 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
byłam dziś z Leośkiem przy -7 mam nadzieje ze mu nic nie bedzie ale ciepło go ubrałam i wyszłam w poludnie jak słonko swieciło.nie mozemy przeciez całą zime w domu sie kisic ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- można tez wysłać ze wspólego na wspólny |
|
|
|
|
#1841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba piersi muszą się przyzwyczaić do tego ssania. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Martwię się bo moja niunia od paru dni zaczęła ulewać,wcześniej zdarzało się to sporadycznie a teraz co każde karmienia,przed chwilą miała drzemkę,wstała i tak ulała że ja i ona w mleku,pomóżcie
|
#1843 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
Ze względu na ten czosnek to bym troszkę się obawiała co z brzuszkiem Henia. a wczoraj robiłam na obiad łososia pieczonego z sosem śmietanowo-czosnkowo-ziołowo-serowym. I Zuźce nic nie jest może uczulać już wysłałam Ci zaproszenie Trzymam kciuki za szybki powrót Majeczki do zdrowia a my dziś bylismy na godzinnym spacerku mimo mrozu. dziś tylko -5 i bez wiatru więc nawet przyjemnie było o kurcze, nie wiem, co Ci poradzić. Zuźka ulewa, gdy wkłada prawie całe rączki do buzi. a odbiło jej się przed drzemką?
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1846 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
U mnie przygotowania do chrztu pełną parą, także się nie udzielam i nie nadgonię ![]() Trzymajcie kciuki, żeby się wszystko udało. Co ja bym zrobila bez swojej rodziny... no i bez Was ![]() Pozdrawiam, |
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Odbiło jej się zawsze jątak długo trzymam aż odbije,martwię się
|
#1848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny,
chyba ze 2 dni mnie nie było. Nie wiem jak Wy to robicie że macie na wszystko czas.. Ja znów się pokłóciłam z TŻ ... nie wyrabiam.Cytat:
Cudny skarbek Cytat:
Kciuki za Majeczkę, biedactwo Cytat:
![]() Co do spacerków to ja jeszcze nie wyszłam odkąd spadł śnieg, chyba z czystego lenistwa i jak popatrzę na te chodniki.. Poza tym ledwo wyrabiam z obowiązkami domowymi w ciągu tych chwil które mały mi daje. Jakaś chyba słabo zorganizowana jestem czy co. Dziewczyny czy Wasze dzieci miały pleśniawki? Bo mój chyba ma, koleżanka poradziła mi tantum verde i psikam. Strasznie marudny zrobił się podczas jedzenia chyba z tego powodu właśnie, wcześniej też był, ale teraz to jest ryk. Ma biały nalocik na dolnej i górnej wardze. A wczoraj usypiałam go od 20 do 23 Na przemian płakał, śmiał się, jadł albo się po prostu gapił. Coś to spowijanie też nie sprawdziło się albo ja to źle robiłam, bo cierpliwości już nie miałam.Idę nadrabiać dalej. |
|||
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza choinka
|
#1850 |
|
Wtajemniczenie
|
Anesh kochana trzymajcie się skarby
I kurcze szok bo który lekarz przy katarze wysyła na rtg???? Znalazłam huśtawkę - cena mi się nie podoba, ale mamunia powiedziała, że dołoży. I dylemat - z lwem czy ze ślimaczkiem ![]() Anusiaanusia ja byłam u lekarza w czwartek. A dzisiaj zostałam zupełnie sama w dwójką. Więc w grę wchodziłoby tylko wezwanie lekarza do domu. Na szczęście nie jest gorzej. |
|
|
|
#1851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do mnie mama wczesniej wpadla to pomogla troszke ![]() upiekłam sernika i murzynka tort jutro do odebrania![]() sałatki mam-warzywną i z pieczarkami,wędlinke,pomi dorki i papryczke czerwona w słoiku ![]() do obiadu dwie surówki,a na obiadek rosół,ziemniaczki i do wyboru schabowy,mielony lub pieczone udko .No i karkówka zapiekana z ziemniaczkami .Myślę,że starczy w końcu to tylko 14 osób![]() u Nas w nocy było -17 jutro zamarzniemy w Kościele ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Marta u mnie ulewanie na porządku dziennym i to od początku. Ale pediatra nie każe się martwić póki przybiera. Ale jeśli u Ciebie to wyjątkowa sytuacja to nie wiem niestety
![]() Sliczna choinka Lewek a w środku w buźce też?podniebienie?pleśniaw ki wywołuje candida albicans - czyli grzyb - nie wiem czy Tantum jest na grzyba. Gdy Paweł brał antybiotyk to miał też pleśniawki i pomogła nystatyna - ale musisz sprawdzić czy można u takich maluchów i czy nie jest na receptę. ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
lub taką: http://www.brightstarts.pl/index.php...ydowa-lew-6985 To sie napracowałaś kochana na pewno wszystko się uda |
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie wiem, co poradzić
![]() moze to jednorazowo tylko. Cytat:
![]() Pamiętam, że Któraś z Dziewczyn (Agaton to nie Ty przypadkiem?) kupiła ten wózek baby heaven alu line. Fajny jest? i faktycznie lekki?
|
|
|
#1854 | ||
|
Rozeznanie
|
U mnie tak się zdarzyło. Po każdym jedzonku ulewało się. Też się przeraziłam, ale przeszło po czkawce.
Raz go też przekarmiałam, bo teściowa stwierdziła, że za mało je ![]() Cytat:
W takim razie zdrówka dla KubusiaCytat:
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz wczoraj też nie chciał długo zasnąć, ale to już był problem męża, bo ja w kinie byłam Ja daję radę tu pisać, bo raz w tygodniu mam pomoc, sprząta i prasuje wszystko. A obiadki robi mąż albo moja mama wpada. Ja chyba zacznę gotować jak synek zacznie jeść normalne potrawy Także mi zostają takie codzienne czynności do obrobienia, jak pranie, zrobienie śniadania, kolacji, odkurzenie i mycie podłogi. Na luzie mogę to robić podczas godzinnych drzemek Henia.A o co się pokłóciliście? ![]() Mój jutro o świcie wylatuje |
|
|
|
|
#1856 |
|
Konto usunięte
|
i ja go mam.fajny,duża gondola takze Leo ma dużo miejsca.jedyna jego wada to to ze ciezki.u mnie w bloku to jeszcze spoko bo nie mam schodków ale jak ide do mamy albo do babci to musze dzwigac
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38035606]i ja go mam.fajny,duża gondola takze Leo ma dużo miejsca.jedyna jego wada to to ze ciezki.u mnie w bloku to jeszcze spoko bo nie mam schodków ale jak ide do mamy albo do babci to musze dzwigac[/QUOTE]
Też mam w swoim Bugaboo Cameleon wielką gondolę i do tego waży 9 kg, więc jest super. I kółeczka skrętne bez problemu po śniegu suną
|
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też często piszę a do tego sprzątam,prasuję,gotuję więc chyba jestem dobrze zorganizowana co
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38035606]i ja go mam.fajny,duża gondola takze Leo ma dużo miejsca.jedyna jego wada to to ze ciezki.u mnie w bloku to jeszcze spoko bo nie mam schodków ale jak ide do mamy albo do babci to musze dzwigac[/QUOTE] też do mam
|
#1859 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1860 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38036079]u mnie jest podobnie.tzn sprzatac musze sama ale juz widze ze cos musze wykombinowac bo z tym nie daje juz rady a obiadki albo przynosi mama albo męzu gotuje albo cos zamawiam.zaczne gotowac jak Leo zacznie jesc stale posiłki bo mam zamiar karmic go metodą BLW[/QUOTE]
Na czym dokladnie polega ta metoda? Nie chce mi sie przeszukiwac netu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.

- za życzonka!

bedzie fajnie

a potem elegancko szybciutko

klask i:

Na przemian płakał, śmiał się, jadł albo się po prostu gapił. Coś to spowijanie też nie sprawdziło się albo ja to źle robiłam, bo cierpliwości już nie miałam.