|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
A takie znalazłam kiedyś w kalendarzu i się uwzięłam
Ale spokojnie, nie będzie aż tak, źle-> córka nam się urodzi więc nie skrzywdzimy dziecka tym imieniem
|
#2912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twój własny komentarz bezbłędny
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pocieszenie tylko dodam, ze jak się jednak urodzi syn to dostanie od rodziców jakieś normalne imię Ale jeszcze nie wiemy jakie ![]() Ps. co nie zmienia, że Saturnin dalej mi się podoba
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-12-08 o 13:25 |
|
|
|
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
Moja znajoma dała swojemu synowi na imię Lotar
niektóre imiona mnie wręcz zadziwiają |
|
|
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
|
Z damskich podoba mi sie jeszcze Milena - Marlena (ale zle mi sie kojarzy :P ), z meskich malo ktore mi sie podoba, kiedys Mikolaj ale tak juz nazwal syna kuzyn mojego chlopaka, Fabian zle sie koajrzy mojej przyjaciolce, wiec Florian ? a pozniej Florek ? ee tez chyba odpada :P
|
#2916 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się z Wami
Cytat:
Ja jestem dzis załamana Okropnie się boję że z Maleństwem coś nie tak Kurde no sama się nakręcam ale jak widzę wasze brzuszki to mam dosyć Jestem w 8t6d a brzuszka właściwie brak, rano jak wstanę to jestem płaska Wcześniej jakoś nie zwracałam no to uwagi Kiedyś wieczorem wyciągnęłam miare i było 77 ale na drugi dzień rano było 75 i tak jest codziennie. W ciągu dnia mnie wywala ale to na pewno wzdęcia![]() Już od jakiegoś czasu mam złe przeczucia. Objawy wszystkie minęły poza niechęcią do mięsa. Boje się o moją Kruszynkę (Fatalnie się przez to czuję Teraz juz nawet brzuch nie jest twardy tylko miękki;(
Edytowane przez strawberry162 Czas edycji: 2012-12-08 o 14:42 |
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do brzucha... to ja jestem w 13t 0d i jest cały czas taki sam jak był ![]() A we wtorek dzieciątko było całe i zdrowe na usg
|
|
#2918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze że w poniedziałek mam wizyte bo inaczej to bym chyba osiwiała. Myślałam że u mnie szybko będzie widać brzusio bo jestem dość szczupła (160 cm i 50 kg) ale widocznie będzie inaczej Jak w poniedziałek zobacze moje Maleństwo całe i zdrowe to na bank będę ryczeć jak bóbr;p Oj oby tak było |
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Margosiu, imie SATURNIN, piekne!!! mi się podoba, i mam kolegę który się tak nazywa, więc dla mnie to normalne imię!
)mój tż chłopaka chce dla syna Jenson!, jak ten z formuły 1!!! haha przechlapane mam |
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma co sie martwic brzuszkami, jednej szybciej widac innej nie. Nie ma co sie nakrecac, u mnie brzuch jest ale jako ciaza spozywcza
Ponadto mdlosci mam calodzienne fuck Ogladamy z Marysia Julie
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
strawbery no co Ty wariujesz!! o co się niby martwisz? że co nagle ciąża zniknęła? wyparowała?? no daj spokój.
jestem w ciąży i wszystko dobrze i masz to szczęście, że bez objawowo przechodzisz ciążę. a każda z nas by chciała mieć płaski brzuch przez całe życie! także nic tylko się cieszyć hahah. (znając życie wywali Cię po 6 miesiącu i wtedy my będziemy Ci zazdrościć) |
|
|
|
#2922 | |
|
Rozeznanie
|
Kochane jesteście dziewuszki
Czy u Was w Tesco też jest stoisko z żelkami Candy King? Jeżeli tak to polecam takie duże czerwone zwinięte w ślimaka ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
Zawsze miałam z nimi problem przed okresem a teraz jest po prostu istne piekło;p Humor zmienia mi się z prędkością światła;p Juz nawet tż ma mnie dosyć
|
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
strawbery no to się uspokój, bo stres też nie jest dobry dla dziecka.
poczytaj o tym jak stresowanie wpływa na organizm cieżarnej to Ci sie odechce |
|
|
|
#2924 |
|
Raczkowanie
|
U mnie syn będzie Iwo (chyba)
mało które imię mi się podoba![]() Wieczorkiem mam zamiar pstryknąć sobie( jestem zdana na siebie bo Tża nie ma) zdjęcie brzuszka, jak znajdę kabel to Wam wrzucę ![]() Teraz wcinam pyszny rosołek
|
|
|
|
#2925 |
|
Zadomowienie
|
Mam poranne mdlosci jak jestem glodna i tylko wtedy ;d, wymiotuje wtedy jakims kwasem czy czyms, straszne, przy lozku juz zrobilam sobie miejsce na jakies ciasteczka zbozowe itp, zeby choc dojsc do tej lodowki.
Dziewczyny pisalyscie, ze was wysypuje na twarzy to samo mialam i kolezanka poradzila mi myc twarze szmatka muslinowa, a ze ja jej nie posiadalam to wzielam takie malutkie reczniczki i namaczamy recznik w cieplej wodzie, przykladamy do twarzy, potem jakis zelik i myjem 1-2 min. Pomoglo, w koncu pozbylam sie tego gowna na twarzy ;d Ej zauwazylyscie, ze nie przetluszczaja sie wam tak wlosy jak kiedys ? Zawsze mylam codziennie teraz myje co drugi dzien. |
|
|
|
#2926 |
|
Raczkowanie
|
Hej,nie było mnie od wczoraj po południu a tu tyle do nadrobienia,śliczny brzuszek, witam nowe mamusie, i trzymajcie się wszystkie
pozdrowienia dla was i maluszków
|
|
|
|
#2927 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja w poprzedniej ciąży chyba do 13 tygodnia spokojnie chodziłam w dżinsach normalnych i w ogóle nie myślałam, żeby mi brzuch było widać. W tej ciąży no trochę mi poszło do przodu, ale to z powodu tego, że mam trochę osłabione mięśnie (czyt. takie, nad którymi nikt nie pracował ) plus tzw. ciążę spożywczą Z czego chcesz mieć brzuch, jak Twoje dziecko ma może z 3-4 cm? Jak będzie miało 20 i ważyło pół kilo to rozumiem, to już się będzie musiało gdzieś pomieścić, ale teraz - spokojnie!!! A objawy powoli znikają. Mnie już też tak strasznie nie mdli, jak w 6-7 tygodniu (mam na liczniku równo skończony 8t). Uwierz mi, że nie chciałabyś mieć mdłości do połowy czy końca ciąży. Zbliżasz się powolutku do II trymestru. Oczywiście nic Cię tak nie uspokoi, jak wizyta u lekarza, jednak bądź zawsze dobrej myśli
|
|
|
|
|
#2928 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam do was prośbę. Możecie mi wyjaśnić o co chodzi z tymi wszystkimi usg? Bo mam wrażenie, że z kim nie rozmawiam to mówimy o czymś innym i nie możemy się dogadać
![]() To między 11 a 14 tygodniem to usg genetyczne? I tam się bada m.in. tą przeziorność karkową? Nie jest obowiązkowe? I nie koniecznie są to badania inwazyjne. W 20. tygodniu robi się USG połówkowe i ono jest obowiązkowe? I tutaj znowu jest jakieś dodatkowe USG? Potrzebuję jakiegoś logicznego wyjaśnienia
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc wszystkim
co tu taka cisza jak na polu mroz?![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
jak ktoras odpowie to bedziemy wdzieczne
|
|
|
|
|
#2930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do końca będę wszystkim wmawiać, ze będzie Saturnin, ale tak na całe życie to Dziecku nie dam, bo nie będzie miało życia w szkole ![]() Mój się uparł tylko na Alicję więc luz ![]() Cytat:
Cytat:
Między 11 a 14 tygodniem jest usg genetyczne lub inaczej zwane prenatalnym (to to samo usg)... Ja miałam to wykonane standardowo na wizycie, ale podobno nie jest obowiązkowe Z tym, że ja wszystkim polecam Gin zmierzył Maluszka, zbadał NT(czyli przezierność karkową), sprawdził przepływ żył, czy serduszko jest zbudowane z dwóch komór i dwóch przedsionków oraz czy zastawka działa ok, sprawdził czy ma dwie ręce (i po pięć paluszków u każdej) i dwie nogi... sprawdził czy narządy wewnętrzne są po prawidłowych stronach ciała, i jeszcze coś w pępowinie badał, ale nie wiem co Oczywiste jest również, że podczas badania my mieliśmy ogromną radochę bo oglądaliśmy Malucha z każdej strony i cieszyliśmy się jak głupole ![]() Jeżeli jakieś wyniki wyszłyby złe to wtedy dopiero lekarz zleciłby nam test z krwi, bo oznaczałoby to możliwość jakiejś wady, w celu potwierdzenia lub wykluczenia- jeżeli i test z krwi byłby niepokojący to wtedy ewentualne badania inwazyjne... W 20 tygodniu jest badanie usg połówkowe, i na pewno badają tam dokładniej serduszko, ale osobiście jeszcze nie byłam więc nie wiem... ![]() Jeśli macie jakieś jeszcze pytanie do tego usg prenatalnego to piszcie, bo nie wiem co jeszcze o nim można by powiedzieć
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-12-08 o 20:05 |
|||
|
|
|
#2931 |
|
Konto usunięte
|
W 20. tygodniu po prostu dokładniej bada się narządy dziecka, kręgosłup, mózg, itd. I łożysko.
|
|
|
|
#2932 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja też niestety ja chętnie, uwielbiam Cytat:
Ale jestem dzisiaj zmęczona, padam normalnie, wstałam o 6 i to pewnie dlatego.
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moja siostra tak ma ![]() Miałam w żłobku chłopca- Gabrysia, i dla takiego Malucha mi się podoba, ale Gabriel dla mężczyzny już mi nie pasuje
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2936 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
A syn - Kamil. Chyba, bo moja mama mnie zniechęca, bo się jej nie podoba.
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co słyszałam (więc źródło pewne nie jest), nie każdy ginekolog porywa się na dokładne mierzenie dziecka, nie czuje się do tego kompetentny, lub ma za słaby sprzęt... A po za tym w cenie badania możesz mieć już usg+testy z krwi Ja za to usg też musiałam dopłacić 80zł za wizytę +80zł za usg...
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2939 |
|
Konto usunięte
|
Czasami wysyłają do lepszych gabinetów USG, albo może do tego USG trzeba jakiegoś certyfikatu? Tego już nie wiem.
W każdym razie ja też będę robić w innym gabinecie. PS. Ja jestem Natalia i jeśli się zastanawiacie nad tym imieniem, to powiem Wam, że ja się tam cieszę, że mnie rodzice tak nazwali, to wdzięczne imię, jest dużo zdrobnień i dobrze brzmi zarówno dla dziecka, jak i dla dorosłej osoby.
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-12-08 o 20:47 |
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38038310]Czasami wysyłają do lepszych gabinetów USG, albo może do tego USG trzeba jakiegoś certyfikatu? Tego już nie wiem. W każdym razie ja też będę robić w innym gabinecie. PS. Ja jestem Natalia i jeśli się zastanawiacie nad tym imieniem, to powiem Wam, że ja się tam cieszę, że mnie rodzice tak nazwali, to wdzięczne imię, jest dużo zdrobnień i dobrze brzmi zarówno dla dziecka, jak i dla dorosłej osoby. [/QUOTE]ja nie wiem jak to z tymi usg jest, wiem, ze moja ginka ma super sprzęt więc pewnie on będzie to robiła, mam nadzieję, że nie każde dopłacać za 3d. Jak byłam kiedyś z koleżanką na wizycie jak ona była w ciąży to lekarka zrobiła właśnie 3 d żebym ja lepiej widziała i kasy od niej nie wzięła dodatkowej. Zobaczymy jak ze mną będzie. Przecież i tak się dużo płaci za wizytę, ja płacę 100 zł z usg za każdym razem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Ale jeszcze nie wiemy jakie
Okropnie się boję że z Maleństwem coś nie tak
KCIUKI DLA ADASIA

mało które imię mi się podoba
) plus tzw. ciążę spożywczą