Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-08, 13:13   #2911
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

A takie znalazłam kiedyś w kalendarzu i się uwzięłam

Ale spokojnie, nie będzie aż tak, źle-> córka nam się urodzi więc nie skrzywdzimy dziecka tym imieniem

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 13:17   #2912
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Córka- Alicja
Syn- Saturnin
Lepiej dla dziecka co by się córką urodziło

Zrobiłam sobie herbatę i zostawiłam w kuchni... i pomyłam podłogi więc muszę czekać aż wyschną...grr.....

Twój własny komentarz bezbłędny Ale nie obraź się - to była moja pierwsza myśl jak przeczytałam tego Saturnina
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 13:23   #2913
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Twój własny komentarz bezbłędny Ale nie obraź się - to była moja pierwsza myśl jak przeczytałam tego Saturnina
Spokojnie, śmiem nawet wnioskować, że to świadczy o Twojej NORMALNOŚCI

Na pocieszenie tylko dodam, ze jak się jednak urodzi syn to dostanie od rodziców jakieś normalne imię Ale jeszcze nie wiemy jakie

Ps. co nie zmienia, że Saturnin dalej mi się podoba

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2012-12-08 o 13:25
Stary 2012-12-08, 13:50   #2914
malinka0525
Zadomowienie

Moja znajoma dała swojemu synowi na imię Lotar niektóre imiona mnie wręcz zadziwiają

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 14:31   #2915
La_Mezcla
Wtajemniczenie

Z damskich podoba mi sie jeszcze Milena - Marlena (ale zle mi sie kojarzy :P ), z meskich malo ktore mi sie podoba, kiedys Mikolaj ale tak juz nazwal syna kuzyn mojego chlopaka, Fabian zle sie koajrzy mojej przyjaciolce, wiec Florian ? a pozniej Florek ? ee tez chyba odpada :P
Stary 2012-12-08, 14:40   #2916
strawberry162
Rozeznanie

Witam się z Wami
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ok to wklejam zdjecie sory za jakosc robione tel przy takim sobie swietle...
nie wypchniety brzuchol wogole zauwazylam ze zaczol "rosnac" od dolu?:P tak wiecie od wysokosci pepka.. no i sorka za koszulke moja (tzn TZ) moja do spania hehe
Cudowny
Ja jestem dzis załamana Okropnie się boję że z Maleństwem coś nie tak Kurde no sama się nakręcam ale jak widzę wasze brzuszki to mam dosyć Jestem w 8t6d a brzuszka właściwie brak, rano jak wstanę to jestem płaska Wcześniej jakoś nie zwracałam no to uwagi Kiedyś wieczorem wyciągnęłam miare i było 77 ale na drugi dzień rano było 75 i tak jest codziennie. W ciągu dnia mnie wywala ale to na pewno wzdęcia
Już od jakiegoś czasu mam złe przeczucia. Objawy wszystkie minęły poza niechęcią do mięsa. Boje się o moją Kruszynkę(
Fatalnie się przez to czuję Teraz juz nawet brzuch nie jest twardy tylko miękki;(

Antonisia

Edytowane przez strawberry162
Czas edycji: 2012-12-08 o 14:42
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 14:46   #2917
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami

Cudowny
Ja jestem dzis załamana Okropnie się boję że z Maleństwem coś nie tak Kurde no sama się nakręcam ale jak widzę wasze brzuszki to mam dosyć Jestem w 8t6d a brzuszka właściwie brak, rano jak wstanę to jestem płaska Wcześniej jakoś nie zwracałam no to uwagi Kiedyś wieczorem wyciągnęłam miare i było 77 ale na drugi dzień rano było 75 i tak jest codziennie. W ciągu dnia mnie wywala ale to na pewno wzdęcia
Już od jakiegoś czasu mam złe przeczucia. Objawy wszystkie minęły poza niechęcią do mięsa. Boje się o moją Kruszynkę(
Fatalnie się przez to czuję Teraz juz nawet brzuch nie jest twardy tylko miękki;(
Jeżeli Cię to pocieszy, to mnie w 9 tygodniu jak ręką odiął wszystkie objawy minęły z dnia na dzień! I to prawie na dwa tygodnie! Potem codziennie wymiotowałam, znów przeszło i teraz znów wróciło

A co do brzucha... to ja jestem w 13t 0d i jest cały czas taki sam jak był
A we wtorek dzieciątko było całe i zdrowe na usg

Mały
Stary 2012-12-08, 14:55   #2918
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Jeżeli Cię to pocieszy, to mnie w 9 tygodniu jak ręką odiął wszystkie objawy minęły z dnia na dzień! I to prawie na dwa tygodnie! Potem codziennie wymiotowałam, znów przeszło i teraz znów wróciło

A co do brzucha... to ja jestem w 13t 0d i jest cały czas taki sam jak był
A we wtorek dzieciątko było całe i zdrowe na usg
Pocieszyło Ale i tak trochę się boje Dobrze że w poniedziałek mam wizyte bo inaczej to bym chyba osiwiała. Myślałam że u mnie szybko będzie widać brzusio bo jestem dość szczupła (160 cm i 50 kg) ale widocznie będzie inaczej
Jak w poniedziałek zobacze moje Maleństwo całe i zdrowe to na bank będę ryczeć jak bóbr;p Oj oby tak było

Antonisia
Stary 2012-12-08, 15:49   #2919
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Margosiu, imie SATURNIN, piekne!!! mi się podoba, i mam kolegę który się tak nazywa, więc dla mnie to normalne imię!)

mój tż chłopaka chce dla syna Jenson!, jak ten z formuły 1!!! haha przechlapane mam

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 15:50   #2920
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Nie ma co sie martwic brzuszkami, jednej szybciej widac innej nie. Nie ma co sie nakrecac, u mnie brzuch jest ale jako ciaza spozywczaobstawiam 4 tyg i z galaretki zacznie sie robic twardy.

Ponadto mdlosci mam calodzienne fuck dobijcie mnie i juz, mam nadzieje ze szybciej sie skoncza niz przy Marysi.

Ogladamy z Marysia Julie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 15:52   #2921
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

strawbery no co Ty wariujesz!! o co się niby martwisz? że co nagle ciąża zniknęła? wyparowała?? no daj spokój.
jestem w ciąży i wszystko dobrze i masz to szczęście, że bez objawowo przechodzisz ciążę.
a każda z nas by chciała mieć płaski brzuch przez całe życie! także nic tylko się cieszyć hahah. (znając życie wywali Cię po 6 miesiącu i wtedy my będziemy Ci zazdrościć)

Stary 2012-12-08, 15:58   #2922
strawberry162
Rozeznanie

Kochane jesteście dziewuszki Wiedziałam że u was znajde pocieszenie Czy u Was w Tesco też jest stoisko z żelkami Candy King? Jeżeli tak to polecam takie duże czerwone zwinięte w ślimaka Niebo w gębie No i Tosia/Staś je uwielbia

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
strawbery no co Ty wariujesz!! o co się niby martwisz? że co nagle ciąża zniknęła? wyparowała?? no daj spokój.
jestem w ciąży i wszystko dobrze i masz to szczęście, że bez objawowo przechodzisz ciążę.
a każda z nas by chciała mieć płaski brzuch przez całe życie! także nic tylko się cieszyć hahah. (znając życie wywali Cię po 6 miesiącu i wtedy my będziemy Ci zazdrościć)
Wiem że przesadzam ale to hormony Zawsze miałam z nimi problem przed okresem a teraz jest po prostu istne piekło;p Humor zmienia mi się z prędkością światła;p Juz nawet tż ma mnie dosyć

Antonisia
Stary 2012-12-08, 16:09   #2923
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

strawbery no to się uspokój, bo stres też nie jest dobry dla dziecka.
poczytaj o tym jak stresowanie wpływa na organizm cieżarnej to Ci sie odechce

Stary 2012-12-08, 16:20   #2924
BelleFramboise
Raczkowanie

U mnie syn będzie Iwo (chyba), a córa to jeszcze nie wiem dokładnie może Pola?! mało które imię mi się podoba
Wieczorkiem mam zamiar pstryknąć sobie( jestem zdana na siebie bo Tża nie ma) zdjęcie brzuszka, jak znajdę kabel to Wam wrzucę

Teraz wcinam pyszny rosołek

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 16:31   #2925
Syl993
Zadomowienie

Mam poranne mdlosci jak jestem glodna i tylko wtedy ;d, wymiotuje wtedy jakims kwasem czy czyms, straszne, przy lozku juz zrobilam sobie miejsce na jakies ciasteczka zbozowe itp, zeby choc dojsc do tej lodowki.
Dziewczyny pisalyscie, ze was wysypuje na twarzy to samo mialam i kolezanka poradzila mi myc twarze szmatka muslinowa, a ze ja jej nie posiadalam to wzielam takie malutkie reczniczki i namaczamy recznik w cieplej wodzie, przykladamy do twarzy, potem jakis zelik i myjem 1-2 min. Pomoglo, w koncu pozbylam sie tego gowna na twarzy ;d
Ej zauwazylyscie, ze nie przetluszczaja sie wam tak wlosy jak kiedys ? Zawsze mylam codziennie teraz myje co drugi dzien.
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 16:51   #2926
roxy20
Raczkowanie

Hej,nie było mnie od wczoraj po południu a tu tyle do nadrobienia,śliczny brzuszek, witam nowe mamusie, i trzymajcie się wszystkie
pozdrowienia dla was i maluszków
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 16:58   #2927
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
No co Ty mówisz
Ja w poprzedniej ciąży chyba do 13 tygodnia spokojnie chodziłam w dżinsach normalnych i w ogóle nie myślałam, żeby mi brzuch było widać.
W tej ciąży no trochę mi poszło do przodu, ale to z powodu tego, że mam trochę osłabione mięśnie (czyt. takie, nad którymi nikt nie pracował) plus tzw. ciążę spożywczą

Z czego chcesz mieć brzuch, jak Twoje dziecko ma może z 3-4 cm? Jak będzie miało 20 i ważyło pół kilo to rozumiem, to już się będzie musiało gdzieś pomieścić, ale teraz - spokojnie!!!

A objawy powoli znikają. Mnie już też tak strasznie nie mdli, jak w 6-7 tygodniu (mam na liczniku równo skończony 8t).

Uwierz mi, że nie chciałabyś mieć mdłości do połowy czy końca ciąży. Zbliżasz się powolutku do II trymestru.

Oczywiście nic Cię tak nie uspokoi, jak wizyta u lekarza, jednak bądź zawsze dobrej myśli
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 17:53   #2928
magdalennne
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam do was prośbę. Możecie mi wyjaśnić o co chodzi z tymi wszystkimi usg? Bo mam wrażenie, że z kim nie rozmawiam to mówimy o czymś innym i nie możemy się dogadać

To między 11 a 14 tygodniem to usg genetyczne? I tam się bada m.in. tą przeziorność karkową? Nie jest obowiązkowe? I nie koniecznie są to badania inwazyjne.

W 20. tygodniu robi się USG połówkowe i ono jest obowiązkowe? I tutaj znowu jest jakieś dodatkowe USG?

Potrzebuję jakiegoś logicznego wyjaśnienia
Stary 2012-12-08, 19:23   #2929
d0tkaaa
Zakorzenienie

czesc wszystkim co tu taka cisza jak na polu mroz?

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Dziewczyny mam do was prośbę. Możecie mi wyjaśnić o co chodzi z tymi wszystkimi usg? Bo mam wrażenie, że z kim nie rozmawiam to mówimy o czymś innym i nie możemy się dogadać

To między 11 a 14 tygodniem to usg genetyczne? I tam się bada m.in. tą przeziorność karkową? Nie jest obowiązkowe? I nie koniecznie są to badania inwazyjne.

W 20. tygodniu robi się USG połówkowe i ono jest obowiązkowe? I tutaj znowu jest jakieś dodatkowe USG?

Z mila checia bym Ci odpowiedziala ale tez do konca niewiem i potrzebuje takiego wyjasnienia.. jak ktoras odpowie to bedziemy wdzieczne

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 20:03   #2930
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Margosiu, imie SATURNIN, piekne!!! mi się podoba, i mam kolegę który się tak nazywa, więc dla mnie to normalne imię!)

mój tż chłopaka chce dla syna Jenson!, jak ten z formuły 1!!! haha przechlapane mam
He he he Ja do końca będę wszystkim wmawiać, ze będzie Saturnin, ale tak na całe życie to Dziecku nie dam, bo nie będzie miało życia w szkole
Mój się uparł tylko na Alicję więc luz

Cytat:

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
czesc wszystkim co tu taka cisza jak na polu mroz?

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Z mila checia bym Ci odpowiedziala ale tez do konca niewiem i potrzebuje takiego wyjasnienia.. jak ktoras odpowie to bedziemy wdzieczne

Między 11 a 14 tygodniem jest usg genetyczne lub inaczej zwane prenatalnym (to to samo usg)...
Ja miałam to wykonane standardowo na wizycie, ale podobno nie jest obowiązkowe
Z tym, że ja wszystkim polecam
Gin zmierzył Maluszka, zbadał NT(czyli przezierność karkową), sprawdził przepływ żył, czy serduszko jest zbudowane z dwóch komór i dwóch przedsionków oraz czy zastawka działa ok, sprawdził czy ma dwie ręce (i po pięć paluszków u każdej) i dwie nogi... sprawdził czy narządy wewnętrzne są po prawidłowych stronach ciała, i jeszcze coś w pępowinie badał, ale nie wiem co No i oczywiście tętno...

Oczywiste jest również, że podczas badania my mieliśmy ogromną radochę bo oglądaliśmy Malucha z każdej strony i cieszyliśmy się jak głupole

Jeżeli jakieś wyniki wyszłyby złe to wtedy dopiero lekarz zleciłby nam test z krwi, bo oznaczałoby to możliwość jakiejś wady, w celu potwierdzenia lub wykluczenia- jeżeli i test z krwi byłby niepokojący to wtedy ewentualne badania inwazyjne...

W 20 tygodniu jest badanie usg połówkowe, i na pewno badają tam dokładniej serduszko, ale osobiście jeszcze nie byłam więc nie wiem...

Jeśli macie jakieś jeszcze pytanie do tego usg prenatalnego to piszcie, bo nie wiem co jeszcze o nim można by powiedzieć

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2012-12-08 o 20:05
Stary 2012-12-08, 20:10   #2931
Konto usunięte

W 20. tygodniu po prostu dokładniej bada się narządy dziecka, kręgosłup, mózg, itd. I łożysko.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 20:14   #2932
stokrotka24
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Cytat:
Spokojnie, śmiem nawet wnioskować, że to świadczy o Twojej NORMALNOŚCI

Na pocieszenie tylko dodam, ze jak się jednak urodzi syn to dostanie od rodziców jakieś normalne imię Ale jeszcze nie wiemy jakie

Ps. co nie zmienia, że Saturnin dalej mi się podoba
nie słyszałam o takim imieniu

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Moja znajoma dała swojemu synowi na imię Lotar niektóre imiona mnie wręcz zadziwiają
masakra:c ojest:

Cytat:
Witam się z Wami

Cudowny
nie martw się kochana, jeszcze za wcześnie na brzuch, zobaczysz za kilka miesięcy będziesz nawet już go miała dosyć taki będzie duży. W poniedziałek masz wizytę to się uspokoisz, na pewno jest dobrze
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
dołączam się, też zsypana ;/
ja też niestety

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Robię kopytka, pierwszy raz, ktoś chce?
ja chętnie, uwielbiam
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
No właśnie myślałyście już o imionach? Z poprzednim nie mieliśmy dużo problemów. W sumie rzuciliśmy 5 pomysłów i Małgosia nam podpasowała i zostało. Teraz coś czuję będzie problem.
mi dla chłopca podoba się Krystian, Kryspin i Łukasz ale mojemu tz oczywiście nie. On wymyślił Witold normalnie bym go zabiła jak by tak dał dziecku na imię. Z damskich imion to podoba mi się Ania, Natalka, Aniela i Gabrysia (to najbardziej), ale konkretów nie mamy ustalonych.

Ale jestem dzisiaj zmęczona, padam normalnie, wstałam o 6 i to pewnie dlatego.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 20:17   #2933
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

mi dla chłopca podoba się Krystian, Kryspin i Łukasz ale mojemu tz oczywiście nie. On wymyślił Witold normalnie bym go zabiła jak by tak dał dziecku na imię. Z damskich imion to podoba mi się Ania, Natalka, Aniela i Gabrysia (to najbardziej), ale konkretów nie mamy ustalonych.
Natalka
ale moja siostra tak ma

Miałam w żłobku chłopca- Gabrysia, i dla takiego Malucha mi się podoba, ale Gabriel dla mężczyzny już mi nie pasuje

Mały
Stary 2012-12-08, 20:26   #2934
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Natalka
ale moja siostra tak ma

Miałam w żłobku chłopca- Gabrysia, i dla takiego Malucha mi się podoba, ale Gabriel dla mężczyzny już mi nie pasuje
ta wersja dla chłopca nie bardzo mi się podoba. A Natala dałam sobie na bierzmowaniu na drugie imię bo też mi się bardzo podoba Z męskich imion jeszcze Dominik mi się widzi.

Łukaszek
Stary 2012-12-08, 20:35   #2935
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ta wersja dla chłopca nie bardzo mi się podoba. A Natala dałam sobie na bierzmowaniu na drugie imię bo też mi się bardzo podoba Z męskich imion jeszcze Dominik mi się widzi.
Do porodu to możemy sobie codziennie zmieniać... A potem nie ma, że się odwidzi do końca życia już tak zostanie

Mały
Stary 2012-12-08, 20:41   #2936
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Między 11 a 14 tygodniem jest usg genetyczne lub inaczej zwane prenatalnym (to to samo usg)...
Ja miałam to wykonane standardowo na wizycie, ale podobno nie jest obowiązkowe
Z tym, że ja wszystkim polecam
Gin zmierzył Maluszka, zbadał NT(czyli przezierność karkową), sprawdził przepływ żył, czy serduszko jest zbudowane z dwóch komór i dwóch przedsionków oraz czy zastawka działa ok, sprawdził czy ma dwie ręce (i po pięć paluszków u każdej) i dwie nogi... sprawdził czy narządy wewnętrzne są po prawidłowych stronach ciała, i jeszcze coś w pępowinie badał, ale nie wiem co No i oczywiście tętno...

Oczywiste jest również, że podczas badania my mieliśmy ogromną radochę bo oglądaliśmy Malucha z każdej strony i cieszyliśmy się jak głupole

Jeżeli jakieś wyniki wyszłyby złe to wtedy dopiero lekarz zleciłby nam test z krwi, bo oznaczałoby to możliwość jakiejś wady, w celu potwierdzenia lub wykluczenia- jeżeli i test z krwi byłby niepokojący to wtedy ewentualne badania inwazyjne...

W 20 tygodniu jest badanie usg połówkowe, i na pewno badają tam dokładniej serduszko, ale osobiście jeszcze nie byłam więc nie wiem...

Jeśli macie jakieś jeszcze pytanie do tego usg prenatalnego to piszcie, bo nie wiem co jeszcze o nim można by powiedzieć
Dziękuję ci za odpowiedź. Ale w takim razie ja ciągle nie rozumiem dlaczego moja gin wysyła mnie na to usg do innego lekarza i jeszcze mam zapłacić 250zł, skoro u niej za wizytę bule 100. A to wypadałoby w tym samym okresie, co mam u niej badanie. Chyba muszę się jej zapytać o co kaman.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Natalka
ale moja siostra tak ma

Nasza córa będzie Natalia A syn - Kamil. Chyba, bo moja mama mnie zniechęca, bo się jej nie podoba.
Stary 2012-12-08, 20:44   #2937
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję ci za odpowiedź. Ale w takim razie ja ciągle nie rozumiem dlaczego moja gin wysyła mnie na to usg do innego lekarza i jeszcze mam zapłacić 250zł, skoro u niej za wizytę bule 100. A to wypadałoby w tym samym okresie, co mam u niej badanie. Chyba muszę się jej zapytać o co kaman.

Z tego co słyszałam (więc źródło pewne nie jest), nie każdy ginekolog porywa się na dokładne mierzenie dziecka, nie czuje się do tego kompetentny, lub ma za słaby sprzęt... A po za tym w cenie badania możesz mieć już usg+testy z krwi I dlatego to tyle kosztuje...

Ja za to usg też musiałam dopłacić 80zł za wizytę +80zł za usg...

Mały
Stary 2012-12-08, 20:45   #2938
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Nasza córa będzie Natalia A syn - Kamil. Chyba, bo moja mama mnie zniechęca, bo się jej nie podoba.
to moze dlatego co ja sie pytalam tez wczoraj o to prenatalne genetyczne tylko ze w 3d odrazu.one sa drozsze i z tego co wiem nie kazdy gin ma takie urzadzenie do usg3d(moge sie mylic)bo moje te badanie tez ok 200...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 20:45   #2939
Konto usunięte

Czasami wysyłają do lepszych gabinetów USG, albo może do tego USG trzeba jakiegoś certyfikatu? Tego już nie wiem.
W każdym razie ja też będę robić w innym gabinecie.

PS. Ja jestem Natalia i jeśli się zastanawiacie nad tym imieniem, to powiem Wam, że ja się tam cieszę, że mnie rodzice tak nazwali, to wdzięczne imię, jest dużo zdrobnień i dobrze brzmi zarówno dla dziecka, jak i dla dorosłej osoby.

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-12-08 o 20:47
Stary 2012-12-08, 21:42   #2940
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Do porodu to możemy sobie codziennie zmieniać... A potem nie ma, że się odwidzi do końca życia już tak zostanie
no dokładnie, moja przyjaciółka miała wybrane imię dla chłopca do samego porodu się tak trzymali z imieniem, a jak mały się urodził to dali inaczej bo tamto imię nie pasowało im

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38038310]Czasami wysyłają do lepszych gabinetów USG, albo może do tego USG trzeba jakiegoś certyfikatu? Tego już nie wiem.
W każdym razie ja też będę robić w innym gabinecie.

PS. Ja jestem Natalia i jeśli się zastanawiacie nad tym imieniem, to powiem Wam, że ja się tam cieszę, że mnie rodzice tak nazwali, to wdzięczne imię, jest dużo zdrobnień i dobrze brzmi zarówno dla dziecka, jak i dla dorosłej osoby. [/QUOTE]
ja nie wiem jak to z tymi usg jest, wiem, ze moja ginka ma super sprzęt więc pewnie on będzie to robiła, mam nadzieję, że nie każde dopłacać za 3d. Jak byłam kiedyś z koleżanką na wizycie jak ona była w ciąży to lekarka zrobiła właśnie 3 d żebym ja lepiej widziała i kasy od niej nie wzięła dodatkowej. Zobaczymy jak ze mną będzie. Przecież i tak się dużo płaci za wizytę, ja płacę 100 zł z usg za każdym razem

Łukaszek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości