Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-08, 20:09   #1891
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
hej mamcie
dzisiaj cały dzien na pełnych obrotach - sprzątanie na świeta, pokój i kuchnia gotowe, choinka stoi jeszcze Duśki pokój i sypialnia .... ale padam ... dzisiaj zachciało mi się kapusty z grochem aaaaa tak a propo to jutro testuję stresa mam nie ?

Tamlin zamówiłam większą czapeczkę teraz nie wiem czy nie za dużą heh Duska ma około 40 cm a ja wzięłam 42 jak będzie za wielka to zwiążę ją u góry bądź będę zakładać bawełnianą .... no zobaczymy

Anesh szok że osłuchowo było czysto a zapalenie jest ehh zdrówka, mała szybko wróci do zdrowia zobaczysz .... a powiedz czy ona kaszlała?? katarek miała stale czy taki delikatny ???

Iwcia - dla Alanka cudnie !!!!!
Martuś piękna choinka moja też już stoi

Aniu trzymam kciuki za jutro hmmm ktoś jeszcze ma chrzciny więc by wszystko było cudnie

Upiekł już ktoś pierniczki ????
My dzisiaj nigdzie nie wyszliśmy bo mała ma ten katarek mimo wsio .. ściągamy jej ale jakos strach mnie nachodzi ... w pn pójdziemy na kontrolę
Ja kupiłam 5 sztuk, wystarczy. Nie chce mi się piec.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja mam już wszystko posprzątane w każdej dziurze bo sukcesywnie zaczęłam jakieś 2 tygodnie temu codziennie po trochu bo wiedziałam ze przy niuni będzie ciężko w jeden dzień jak kiedyś posprzątać wszystko.
Szybka jesteś, ja skończe za tydzień w sobote. Okna z zewnątrz umyte na szczęście.

Cytat:
Aftin
Też słyszałam że najlepszy na pleśniawki. Mojej koleżanki niuniek miał i pediatra kazał zastosować właśnie Aftin, choć na ulotce piszę, że można po roku

Dzidzia wykąpana. Męża w dalszym ciągu nie ma a zaraz znajomi przyjdą.

Życzę udanych Chrzcin, ubierzcie się grubo do Kościółka
Stary 2012-12-08, 20:13   #1892
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Lewek w temacie ginekologów i krępacji, pamiętam jak leżałam na patologii i przyszły pierwsze skurcze, lekarz dyżurujący wziął mnie na fotel, bada i nagle mówi:" ojej, jaka malutka i ciaśniutka ta ci......ka". Wcięło mnie wtedy.
A potem jak urodziłam i leżałam już na poloznictwie, tego samego lekarza spotkałam na korytarzu, zagadał o poród i dziecko, w pewnym momencie złapał mnie za piersi z tekstem "o, mięciutkie są, to dobrze".
co za gościu

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
. I jeszcze znów wróciłam do Was

Do mnie raz w tygodniu przyjeżdża teściowa "pomagać". Ostatnio jak była to mały spał ponad 3 godziny, ja gotowałam obiad, a ona siedziała. Zapytała mnie czy coś mi pomóc, więc mówie, żeby poprasowała. Rozstawiłam deske, żelazko, za 5 minut jest już w kuchni i mówi, że skończyła (prasowanie na conajmniej półtorej godziny). Ide zobaczyc więc to pranie, a tam wszystko poukładane ale nie uprasowane Pytam więc czemu tak, a ona, że tego to nie trzeba prasować, samo się rozprostuje jak się założy

To ze wróciłaś do nas to najlepsze co zrobiłaś

A co do teściowej

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 20:34   #1893
maggie123
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za odp. w kwestii wózka - byłam ciekawa, czy faktycznie jest dużo lżejszy niż captiva, czy jednak nie
Cytat:
Ja też często piszę a do tego sprzątam,prasuję,gotuję więc chyba jestem dobrze zorganizowana co
jeszcze piorę, maluję się, ćwiczę.
i ciągle wydaje mi się, że mi czas ucieka przez palce i mam złą organizację
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

Ja wczoraj byłam u mojego ulubionego gina na kontroli Normalnie brakuje mi tych co miesięcznych wizyt, fajny facet, zawsze mówił: no to teraz się pośmiejemy, proszę stanąć na wagę i: dba Pani o nasze dziecko, a po urodzeniu wysłałam mu smsa i oddzwaniał z gratulacjami i pyta czy podobny trochę do niego
Ale mnie wczoraj trochę wystraszył, podczas badania usg patrzy w me wnętrze i mówi: no proszę! a mnie się słabo zrobiło bo pomyślałam, że jestem w ciąży A on tylko dostrzegł zaczynającą się owulacje i powiedział że to mit że kobiety karmiące nie mogą zajść w ciąże i kazał mi uważać przez następne 3 dni na chłopów No i powiedział, że widzi po czymśtam (ja nie pamiętam zazwyczaj tych jego opowieści anatomicznych) że @ nie powinna się pojawić do ok pół roku A w ogóle to wzięłam pigułki.

daj przepis

ja znów ma schizy, że jestem w ciąży. niby robiłam test, ale... @ nadal nie ma. no a 3 razy były bez zabezpieczenia no i mam stracha...
na wszelki wypadek łykam kwas foliowy...

Lewek, to ten przepis. tylko nie miałam pleśniowego sera i dałam zwykły żółty, tylko starty. i robiłam bez oliwek, bo też nie miałam Pięknie mi się rozpuścił http://www.biedronka.pl/str/4/i/671.php
Cytat:
A gin nie tylko fajny ale i młody i przystojny Pyta mnie czy już był seks po, mówię że tak, no i jak było? no trochę boleśnie mówię. W trakcie tej rozmowy usiadłam na samolocik i rozłożyłam grzecznie nóżki A pan doktor stanął nade mną i zaczyna mi tłumaczyć z czego wynikał ów ból, jak to członek ociera i coś tam No ale on jest taki, że ja się przy nim nie krępuje (aż tak )
i mówił, że ten ból przejdzie kiedyś? bo u mnie conajwyżej boli trochę mniej, ale ciągle boli

Cytat:
Maggie napisz mi czy Twojej Zuzi tez tak długo utrzymuje sie katarek?
teraz jakby mniej ten nosek przytkany. Niby jeszcze wieczorami i w nocy mi delikatnie chrumka, ale zdecydowanie mniej. Ciągle sól fizjologiczna i woda morska w użyciu. ale nic się nie da odciągnąć.
Twą Zuzię też nadal męczy?
Cytat:
A ja sprzątam, piore, prasuje, codziennie spaceruje i w dodatku gotuje. W poniedziałki na fitnesie od 17:30-20:20, wtorek i czwartek 17:30-19. Dodam, że codziennie jestem umalowana i uczesana
Tego powera dostałam jak zaczęłam ćwiczyć. I jeszcze znów wróciłam do Was

Także zapierdzielam jak mały samochodzik od poniedziałku do soboty, ale niedziela jest moja. Małego tylko karmię Jej to już jutro ten błogi dzień

Do mnie raz w tygodniu przyjeżdża teściowa "pomagać". Ostatnio jak była to mały spał ponad 3 godziny, ja gotowałam obiad, a ona siedziała. Zapytała mnie czy coś mi pomóc, więc mówie, żeby poprasowała. Rozstawiłam deske, żelazko, za 5 minut jest już w kuchni i mówi, że skończyła (prasowanie na conajmniej półtorej godziny). Ide zobaczyc więc to pranie, a tam wszystko poukładane ale nie uprasowane Pytam więc czemu tak, a ona, że tego to nie trzeba prasować, samo się rozprostuje jak się założy
ciekawa teoria?

Iwoncia, który z tych telefonów jest najsensowniejszy?
zależy mi, żeby był gps z mapami, które można wgrać na tel. żeby nie było potrzeby każdorazowo łączyć się z netem podczas drogi, bo nie zawsze jest zasięg na trasie, dobry aparat
na droższe, które mi się mega podoobają (iphone albo samsung galaxy sIII) niestety mnie nie stać (jeszcze)
doradzisz coś? (kolejność przypadkowa) please
1. htc 7 mozart
2.htc desire c
3. nokia lumia 610
4. samsung galaxy ace II
5. samsung omnia m
6. sony xperia j

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 20:39   #1894
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:

Ja wczoraj byłam u mojego ulubionego gina na kontroli Normalnie brakuje mi tych co miesięcznych wizyt, fajny facet, zawsze mówił: no to teraz się pośmiejemy, proszę stanąć na wagę i: dba Pani o nasze dziecko, a po urodzeniu wysłałam mu smsa i oddzwaniał z gratulacjami i pyta czy podobny trochę do niego
Ale mnie wczoraj trochę wystraszył, podczas badania usg patrzy w me wnętrze i mówi: no proszę! a mnie się słabo zrobiło bo pomyślałam, że jestem w ciąży A on tylko dostrzegł zaczynającą się owulacje i powiedział że to mit że kobiety karmiące nie mogą zajść w ciąże i kazał mi uważać przez następne 3 dni na chłopów No i powiedział, że widzi po czymśtam (ja nie pamiętam zazwyczaj tych jego opowieści anatomicznych) że @ nie powinna się pojawić do ok pół roku A w ogóle to wzięłam pigułki.

Ja do sprzątania biorę pomoc ale rzadko, choć ostatnio stwierdziłam, że chyba zwiększę tą częstotliwość. Gotuję codziennie lub co 2 dzień. Mieszkanie muszę ogarnąć choć, bo źle się czuję jak jest brudno, a i tak nigdy mi się nie udaje tak jakbym chciała, kurz pojawia się w zastraszającym tempie.
A pokłóciliśmy się, bo mu wygarnęłam jak mało się udziela w domu i przy małym i że nie wychodzi sam z inicjatywą tylko ja go muszę o wszystko prosić. A ponieważ on bardzo źle znosi krytykę to usłyszałam kilka przykrych słów, w związku z czym ja siedzę w sypialni od rana a on w drugim pokoju i jakoś nie mam ochoty na rozmowę. Nie wiem jak z nim postępować, jak rozmawiać.. Jak go o coś poproszę to nie powiem zrobi, choć nie do końca tak jakbym chciała, ale czemu ja muszę mówić co trzeba zrobić i to jeszcze mam to zrobić tak umiejętnie żeby sienie poczuł skrytykowany. Sam to tylko opróżni zmywarkę i wyniesie śmieci, no i samochodem się zajmie. To są jego obowiązki w domu.. A i kąpiemy razem małego.
Super ginekolog ja do swojej nawet nie mam chęci iść po zaświadczenie o becikowe głupia baba.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38036649]marzenko blw to metoda wprowadzania stałych pokarmów do diety dziecka, pozwalająca na naukę samodzielnego jedzenia od chwili startu.ale duzo by pisac wiec lepiej przeszukaj neta jesli chcesz cos wiecej sie dowiedziec.ja własnie ksiazke o blw czytam.w skrocie omija sie etap papek i karmienia łyzeczka[/QUOTE]

Dzieki za odpowiedz wydaję się fajną metodą, poczytam sobie o tym.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 20:44   #1895
Asiuulka89
Zakorzenienie

Witam wieczorową pora my z tzetem jyz lozku ja miedzy jasiem a zuzia zuzia znowu wieczorem miała 39,9. Aż dzwonilam do pediatry bo sie przestraszylam bo po ibum temp nie spadała. Kazał dać cxopek naproxen na szczęście po tym spadła a teraz ja kontrolujemy.

Anedh biedna Maja.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 20:53   #1896
marta1986222
Zakorzenienie

Maggie znowu ma biała wydzieline z noska

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-08, 20:58   #1897
gda
Zakorzenienie

No dziewczyny, super macie organizację!

Ja oczywiście też codziennie jestem umalowana, codziennie myję i suszę włosy i starannie się ubieram
Ale gotowanie mi zajmuje z 5 godzin! Ja muszę mieć odpowienie warunki, wszystko czyściutkie, przygotowywać etapami, wszystko co ubrudzę, od razu umyć. Składniki przygotować do miseczek. No komedia jest jak ja gotuję, takie moje natręctwo Także przy dziecku, to się nie da...

No i spaceruję codziennie minimum 2 godziny, często 3.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:06   #1898
katiem
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38037048]my używalismy nystatyny ale bez szału.nie bardzo pomogła[/QUOTE]

Ja właśnie nie pamiętam czy działała bo jakoś rok temu było.
Ale w sumie u takiego maluszka to za dużego wyboru pewnie nie ma.

Kurcze nie znałam tej strony Biedronki

Z kwestii smaku polecam zupę kalafiorową z kurkami, zupę marchewkową, z zielonego groszku, porowo - ziemniaczaną.
chleby
tort schwarcwaldzki
papryka faszerowana z fetą, kutia
to tak co pamiętam.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Ja też z tych co mają motorek w tyłku. Ale myślę sobie, że w dużej mierze jest to kwestia naszego samopoczucia, nastroju. mając dobre dni jesteśmy w stanie góry przenosić - przynajmniej ja tak mam.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:07   #1899
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
wiem że jeszcze sie używa roztworu fioletu a niektóre mamy siuskami bobasa traktuja to swinstwo co wydaje mi sie troche kontrowersyjnym pomysłem
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:07   #1900
katiem
Wtajemniczenie

Asiulka zdrówka dla córci.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-08, 21:07   #1901
Asiuulka89
Zakorzenienie

Co do nysyatyny u Zuzi działała ale w połączeniu z wit c.
Stary 2012-12-08, 21:08   #1902
katiem
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38038659]wiem że jeszcze sie używa roztworu fioletu a niektóre mamy siuskami bobasa traktuja to swinstwo co wydaje mi sie troche kontrowersyjnym pomysłem [/QUOTE]
też gdzieś to czytałam.
Bo w ogóle są ludzie którzy piją własny mocz

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-08, 21:09   #1903
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Filpi obudził się , troszke zjadł i znowu przysnął.

Lewek w temacie ginekologów i krępacji, pamiętam jak leżałam na patologii i przyszły pierwsze skurcze, lekarz dyżurujący wziął mnie na fotel, bada i nagle mówi:" ojej, jaka malutka i ciaśniutka ta ci......ka". Wcięło mnie wtedy.
A potem jak urodziłam i leżałam już na poloznictwie, tego samego lekarza spotkałam na korytarzu, zagadał o poród i dziecko, w pewnym momencie złapał mnie za piersi z tekstem "o, mięciutkie są, to dobrze".

Ja z kwestii smaku robiłam już różne rzeczy, makarony, z tego co pamiętam to zapiekane bolognese, ten z szynką parmeńską i śmietanką...jeszcze muszelki makaronowe z mozzarellą,pyszne pierogi ze szpinakiem , fetą i kurczakiem, pizzę,przepysznego kurczaka limonkowo-miodowego. Tyle jestem w stanie przypomnieć sobie na te chwilę
No to już lekka przesada...

Cytat:
A ja sprzątam, piore, prasuje, codziennie spaceruje i w dodatku gotuje. W poniedziałki na fitnesie od 17:30-20:20, wtorek i czwartek 17:30-19. Dodam, że codziennie jestem umalowana i uczesana
Tego powera dostałam jak zaczęłam ćwiczyć. I jeszcze znów wróciłam do Was

Także zapierdzielam jak mały samochodzik od poniedziałku do soboty, ale niedziela jest moja. Małego tylko karmię Jej to już jutro ten błogi dzień

No to stwierdzam, że ja to wobec tego leń jestem
A Twoje dziecię śpi w dzień??
A z teściowej niezła spryciula
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:12   #1904
lidka0308
Zadomowienie

Witam się wieczorkiem dopiero

mieliśmy dziś gościa - moja koleżanka przyjechała w odwiedziny i dopiero na wizaż weszłam

dziś sobota a wy tyle natrzaskałyście że aż w szoku jestem
zazwyczaj w weekend spokojniej bywało

Konczi dobrze że u Dusi lepiej
Katee wspaniale że podwójne pieluchowanie odeszło w niepamięć

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Wczoraj zamilkłam, bo z Matim walczyłam a później jego debilnym ojcem.
Co do Mateusza to dałam mu w końcu czopek i.... nic. Jak widać to droga w jedną stronę. Pochłonął czopa po prostu. Dopiero dużo dużo później trochę zrobił tej kupy.
A jego ojciec... no jak on mnie wnerwia. Ja mam wrażenie że on mnie nie słucha. Prosiłam kilka razy od kilku tygodni aby swoje narzędzia zabrał mi z pokoju. Prosiłam aby mi uszczelnił kabinę prysznicową bo chcę ją wyszorować, a zaleję łazienkę jak będę spłukiwała. Prosiłam o wiele innych rzeczy, a ten ma w du.pie. Cholerny leń, syfiarz. Ja mówię, ten kiwa łbem jak te pieski z samochodu co to przez tylną szybę za czasów prl-u wystawały. I co to daje? Nic.

O na mnie to strasznie działa jak widzę te dziewczyny w legginsach i dupa na wierzchu. Kurde legginsy to nie spodnie, prędzej rajstopy. Raz nawet w jakim programie w tv zwracali na to uwagę, że dziewczyny teraz naciągną legginsy i uważają że spodnie mają a wyglądają jakby zapomniały spódnicy. A najgorzej jak te legginsy prześwitują i gacie na wierzchu Kobieta jestem ale wtedy za taką prawie że gołą dupą się oglądam, może dziewcze przekonane o swej zaje.bistości coś zatrybi.

I ma rację

Zazdroszczę, ja karnisza nie mam w jednym pokoju, a grzejnik nowy leży za kanapą, a stary ogromny żeliwny i ohydny wisi.
kochana nie ma czego zazdrościć bo ja w mieszkaniu jeszcze mam całe mnóstwo rzeczy do zrobienia i też mąż przystopował i się nie kwapi tylko w czołgi gra w wolnej chwili
ale akurat mi to nie przeszkadza w większości dni
a jak czasem mu przypomnę żeby coś zrobił to zrobi

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Alanek podnosi główke!!!!!!!!!!!!!!!
Aż wrzasłam z tego powodu
no to cudnie!!!!!!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:12   #1905
Asiuulka89
Zakorzenienie

A co do organizacji to do przedszkola niestety jeżdżę na szybko uczesana i niepomalowana. Jakbym miała sie malować to bym musiała wstawać o 6 :p a wole sie wyspać. Obiag zazwyczaj gotuje choć ostatnio oleam o zamawiam bo przez spotkania brak czasu a jak jest chwila to wole ja poświęcić synkowi. Jedynie jak zuza w domu czyli w sobotę gotuje a w niedziele sie stosujemy na mieście.
Stary 2012-12-08, 21:12   #1906
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Ja oczywiście też codziennie jestem umalowana, codziennie myję i suszę włosy

.

Też Ci tak włosy wypadają

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-08, 21:18   #1907
Konto usunięte

Cytat:
też gdzieś to czytałam.
no w ogóle gdzies czytałam o jakims plemieniu co ludzie sobie pija siuski i myja nimi twarz.fujccccc

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-12-08 o 21:23
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:25   #1908
katiem
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38038822]no wogle gdzies czytałam o jakims plemieniu co ludzie sobie pija siuski i myja nimi twarz.fujccccc[/QUOTE]
A na włosy maska stolcowa ha ha

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

A w ogóle to zeżarłam tabliczkę czekolady...

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-08, 21:26   #1909
lidka0308
Zadomowienie

wszystkim chorym mamusiom i dzieciaczkom zdrówka mnóstwo

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
wróciłam z miasta, zimnica jak nie wiem
ja dziś napewno nie idę na spacer z małą na ten mróz brr
kupiłysmy szatkę z chrzestną i zaniosłyśmy do wyhaftowania
także na chrzciny mam już wszystko
Poszłam też po pampersy, dobrze że poszłam rano bo 3 paczki aby były.

tak, bardzo ciężko
nawet tu narzekałam że badziew kupiłam a potem elegancko szybciutko
tylko teraz pokarmu brak i chyba do szafeczki pójdzie

Anesh kochana myślami jestem z Wami
no właśnie u mnie też stres załatwił pokarm niestety a miałam go co niemiara na początku
ale nie poddawałam się i karmię nadal więc walcz niegrzeczna
co prawda muszę od czasu do czasu dokarmić bo nawet jak mała obali dwa cycki to zdarzy sie że jej za mało ale tak jest tylko czasami

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Lilka cieszę się bardzo, że wszystko ładnie się skończyło. Ja mam dość tych lekarzy pediatrów. Z jedną starą babą strasznie się pokłóciłam. Badała nas przed szczepieniem i jak rozbierałam małego powiedziałam do niego "cio" a ona do mnie z tekstem, że na szepionke 5 w 1 nie mamy kasy bo na logopede zaoszczędzamy. No i zaczęła się wymiana zdań. Stara menda.

Co jest z tymi lekarzami . Zero profesjonalizmu, na prawdę brak słów. Ja też nie kupiłam 5 w 1 może dlatego babsko mi przedstawiło jakiś mega czarny scenariusz , cholerka ich tam wie.

W ogóle chciałam się jeszcze poskarżyć, że mam kryzys laktacyjny, przez ten stres, przez chorobę obecną mam połowę tego co wcześniej i muszę trochę dokarmiać dziecko mm, mam nadzieję, że jak wyzdrowieję to wszystko wróci do normy. Piję herbatkę laktacyjną, chyba nie zaszkodzi mi na żołądek. Leki na szczęście trochę pomogły, ale temperaturę 37,5 mam ciągle.

Dzieciaczki wszystkie prześliczne, fajnie ogląda się zdjęcia takich ładnych i szczęśliwych bobasków, sama słodycz! [/QUOTE]

matko czemu te piersi takie wrażliwe na stresy?
ja już się modlę żeby jak będę miała następnego maluszka w pracy był święty spokój bo ja pokochałam karmienie piersią
Stary 2012-12-08, 21:26   #1910
Konto usunięte

Cytat:
masakra.własnie sobie wyobraziłam jak sobie to nakładają
Stary 2012-12-08, 21:28   #1911
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

Ja oczywiście też codziennie jestem umalowana, codziennie myję i suszę włosy i starannie się ubieram
Ale gotowanie mi zajmuje z 5 godzin! Ja muszę mieć odpowienie warunki, wszystko czyściutkie, przygotowywać etapami, wszystko co ubrudzę, od razu umyć. Składniki przygotować do miseczek. No komedia jest jak ja gotuję, takie moje natręctwo Także przy dziecku, to się nie da...

dobre. To nieźleś sobie męża dobrała, że Ci gotuje. W ogóle się powtórzę znów, ale zazdroszczę Ci go i już.

Choco, Tamlin, Marta - dzięki za podpowiedzi.
Stary 2012-12-08, 21:28   #1912
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Też Ci tak włosy wypadają
Tak... Jest tragedia po prostu. Chyba niedługo wyłysieję...

Kwestię smaku uwielbiam - makarony, faszerowane bakłażany, zupy, sałatki, zapiekanki. Tam nie ma złego przepisu!

A co do siuśków - może to i obrzydliwe, ale najpiękniejsze włosy jakie widziałam w życiu, należały do dziewczyny, która je płukała codziennie rano we własnym moczu Mówiła, że wypada jej ok. 10 włosów dziennie, a błyszczały jak... Psu jajca?
Stary 2012-12-08, 21:32   #1913
gda
Zakorzenienie

Cytat:
dobre. To nieźleś sobie męża dobrała, że Ci gotuje. W ogóle się powtórzę znów, ale zazdroszczę Ci go i już.

Choco, Tamlin, Marta - dzięki za podpowiedzi.
Czasem gotuje, czasem przywozi z garmażu, ale głodną mnie nie zostawi! I dziękuję w imieniu męża!

Który zresztą właśnie się pakuje Jutro o świcie zostaję sama na 9 dni... No ale mama u mnie zanocuje z pon. na wt., bo do szkoły muszę iść.
Stary 2012-12-08, 21:35   #1914
katiem
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38038937]masakra.własnie sobie wyobraziłam jak sobie to nakładają[/QUOTE]

A propo tego typu kosmetyków to kiedyś było na rynku cos takiego jak "pomada ojca Grzegorza"- chyba zakonnika. Poleciła mi kosmetyczka do tłustej i mieszanej cery. Kupiłam. I wyglądało to jak ......hmm......pomada ojca Grzegorza ni to mydło w płynie - białe - lepkie. I mąż się śmiał, że głupia kasę wydałam a On mi taką pomadę może taniej zrobić

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-08, 21:38   #1915
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
jeszcze piorę, maluję się, ćwiczę.
i ciągle wydaje mi się, że mi czas ucieka przez palce i mam złą organizację

ja znów ma schizy, że jestem w ciąży. niby robiłam test, ale... @ nadal nie ma. no a 3 razy były bez zabezpieczenia no i mam stracha...
na wszelki wypadek łykam kwas foliowy...

Lewek, to ten przepis. tylko nie miałam pleśniowego sera i dałam zwykły żółty, tylko starty. i robiłam bez oliwek, bo też nie miałam Pięknie mi się rozpuścił http://www.biedronka.pl/str/4/i/671.php

i mówił, że ten ból przejdzie kiedyś? bo u mnie conajwyżej boli trochę mniej, ale ciągle boli
Ja się nie maluję, a czesać nie mam co. Nie stroję się też, w ogóle chodzę w kółko w tym samym, nie prasuję bo nie mam czasu, boszsz... ale jestem zaniedbana. No i w dodatku mam wciąż 7kg na plusie i ten brzuch...masakra.

Co do bólu... Wiesz, on mi to ładnie wytłumaczył skąd on się bierze, ale raz że jakoś nie mogłam się w pełni skupić w tej pozycji w której byłam w owej chwili, a dwa że nawet jakby się skupiła to i tak nie zapamiętałabym o co to dokładnie chodzi. Ale ja nie pytałam kiedy przejdzie, ponieważ mnie jakoś za 3 razem nie bolało już. Także przejdzie na pewno, któraś z dziewczyn pisała kiedyś że to kwestia długiej i namiętnej gry wstępnej, i chyba coś w tym jest

Dzięki za przepis!

Cytat:

Kurcze nie znałam tej strony Biedronki

Z kwestii smaku polecam zupę kalafiorową z kurkami, zupę marchewkową, z zielonego groszku, porowo - ziemniaczaną.
chleby
tort schwarcwaldzki
papryka faszerowana z fetą, kutia
to tak co pamiętam.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Ja też z tych co mają motorek w tyłku. Ale myślę sobie, że w dużej mierze jest to kwestia naszego samopoczucia, nastroju. mając dobre dni jesteśmy w stanie góry przenosić - przynajmniej ja tak mam.
Dzięki za polecane przepisy.
A co do zorganizowania to z pewnością dużo od nastroju zależy, u mnie to też od aury za oknem. Wkurza mnie to, że o 16 jest już noc i wówczas nic już się robić nie chce.
Stary 2012-12-08, 21:42   #1916
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

O, na allegro są?
Bo my mamy kilka par z Disney'a, ale właśnie te z wzorkami wszystkie odciskają się Małej na nóżkach.. Natomiast resztę mamy bez wzorków Co by problemu sobie samemu nie robić

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

ja tez te Disney miałam i one tyle szkoda narobiły wola na allegro kupilam, nie wiem gdzie mozna je dostac indziej. i tez kupuje teraz gladkie najpraktyczniejsze, zawsze do sukiekni beda pasowac

Cytat:

Coccodrillo też są super, a teraz kupiłam w Tesco te F&F i też są super.
a widzisz o coccodrillo nie pomyslałam, a do tesco mi nie po drodze zawsze

Cytat:

Pokażę pozniej bo teraz obiad majstruję

Dearlie zazdroszczę bo moja Zuzia żadnej babci nie ma

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Aha pisałyście o legginsach,ja je uwielbiam

Praktycznie chodzę w nich cały czas tylko że do nich noszę dłuższe tuniki lub sukienkę i nigdy nie ubrałabym takich co prześwitują.

ja tez uwielbiam legginsy, tylko te takie mięsiste
i tez mi sie cos dzieje jak widze te panny z tyłkiem prześwitującym, albo lepsze biala spodnica i czarne majty

Cytat:
Nasza choinka
sliczna!!

[QUOTE=Lewek;38034985]Cześć Dziewczyny,

chyba ze 2 dni mnie nie było. Nie wiem jak Wy to robicie że macie na wszystko czas.. Ja znów się pokłóciłam z TŻ ... nie wyrabiam.

/QUOTE]

moja spi 2h po spacerze wiec wtedy i tez jak ja karmie to zerkam na wizaz

Cytat:

My dzisiaj nigdzie nie wyszliśmy bo mała ma ten katarek mimo wsio .. ściągamy jej ale jakos strach mnie nachodzi ... w pn pójdziemy na kontrolę
ja zrobilam takie http://www.mojewypieki.com/przepis/szybkie-pierniczki polecam bo naprawdę sa pyszne, od kilku lat je robimy!!

Cytat:

Ja Matiemu też 42 kupiłam i wcale dużo za duża nie jest
ja tez mam na 42 i jest ok, a Giulia ma glowke 39 obecnie.

Cytat:

ja tez tak mam zaraz musze umyc, nie moglabym jesc w spokoju widzac ta sterte naczyn. ze mnie to taki len ze nie raz mi ciezko nawet do zmywarki zapakowac

Cytat:
Tak... Jest tragedia po prostu. Chyba niedługo wyłysieję...
mi tez leca, bez przerwy znajduje ja na Giulii!!!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:48   #1917
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem gotuje, czasem przywozi z garmażu, ale głodną mnie nie zostawi! I dziękuję w imieniu męża!

Który zresztą właśnie się pakuje Jutro o świcie zostaję sama na 9 dni... No ale mama u mnie zanocuje z pon. na wt., bo do szkoły muszę iść.
Gdyby mój wyjechał to pewnie nie bardzo bym odczuła nawet.. smutne to. Źle bym się czuła tylko w nocy, bo nie lubię być sama, no i pogadać nie byłoby z kim.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
A propo tego typu kosmetyków to kiedyś było na rynku cos takiego jak "pomada ojca Grzegorza"- chyba zakonnika. Poleciła mi kosmetyczka do tłustej i mieszanej cery. Kupiłam. I wyglądało to jak ......hmm......pomada ojca Grzegorza ni to mydło w płynie - białe - lepkie. I mąż się śmiał, że głupia kasę wydałam a On mi taką pomadę może taniej zrobić
Stary 2012-12-08, 21:50   #1918
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

dopiero mam chwilkę bo mała dopiero usnęła...
cały dzień na nogach, tylko z nią siedź, gadaj i dawaj butlę ...wcina dzisiaj ponad 100 ml co 1,5 godziny...
ukończy mnie ta dziewczyna

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

U mnie przygotowania do chrztu pełną parą, także się nie udzielam i nie nadgonię
Trzymajcie kciuki, żeby się wszystko udało.
Co ja bym zrobila bez swojej rodziny... no i bez Was

Pozdrawiam,
kciuki za jutro

Cytat:
Cześć Dziewczyny,

Dziewczyny czy Wasze dzieci miały pleśniawki? Bo mój chyba ma, koleżanka poradziła mi tantum verde i psikam. Strasznie marudny zrobił się podczas jedzenia chyba z tego powodu właśnie, wcześniej też był, ale teraz to jest ryk. Ma biały nalocik na dolnej i górnej wardze.
A wczoraj usypiałam go od 20 do 23 Na przemian płakał, śmiał się, jadł albo się po prostu gapił. Coś to spowijanie też nie sprawdziło się albo ja to źle robiłam, bo cierpliwości już nie miałam.

Idę nadrabiać dalej.
aftin na zmianę z nystatyną (nystatyna na receptę). ciężko powiedzieć, które skuteczniejsze bo miałam smarować na przemian.

Cytat:
Nasza choinka
bardzo ładna

a ja Wam pozazdrościłam i też niedługo ubiorę swoją, a co

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Pamiętam, że Któraś z Dziewczyn (Agaton to nie Ty przypadkiem?) kupiła ten wózek baby heaven alu line. Fajny jest? i faktycznie lekki?
ostatecznie kupiłam tako laret

Cytat:
Ja też często piszę a do tego sprzątam,prasuję,gotuję więc chyba jestem dobrze zorganizowana co
nawet bardzo dobrze

Cytat:
U nas dzisiaj dzień świraFilip jak wstał o 8 to do tej pory praktycznie nie spałprzed momentem usnął u babci na rękach, ale z tego co widzę to płytki sen...ok. 16 zaczął marudzić konkretnie, potem to marudzenie przeszlo w przeraźliwy płacz, nic nie pomagało, w desperacji sięgnęłam po windi, ale to nie była kwestia gazów...cyca nie chciał, possał trochę, potem wypluwał i dalej płakał...nie byliśmy dzisiaj na spacerze, bo tutaj u moich rodziców w kotlinie górskiej -15 stopni mrozu
.
u nas dzisiaj identycznie
Cytat:
Filpi obudził się , troszke zjadł i znowu przysnął.

a to debil
ja też mam nieciekawe wspomnienia ze szpitala. głupie ☠☠☠☠y pielęgniarki łapały mnie z cycki jak krowę sprawdzając czy mam pokarm, że niby ich oszukuję...
jak pomyślę, co tam przeszłam to mnie na wymioty wzbiera...

Cytat:

pomoc teściówki bezcenna

Cytat:
też gdzieś to czytałam.
ja znam jedną co się w nim kąpie
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:51   #1919
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
No to już lekka przesada...

No to stwierdzam, że ja to wobec tego leń jestem
A Twoje dziecię śpi w dzień??
A z teściowej niezła spryciula
No raczej sypia, tak 3-4 godzinki w ciągu całego dnia. Z czego godzinka - półtorej to spacer. Jak wstaje to jemy, przebieramy się i Bartoszek bawi się ze 20 minut sam później jak się znudzi to już tylko z mamusią. o 17 wraca mąż i pomaga przy synku

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38038822]no w ogóle gdzies czytałam o jakims plemieniu co ludzie sobie pija siuski i myja nimi twarz.fujccccc[/QUOTE]

Babcia mi kazała myć twarz porannym moczem jak miałam krostki

Cytat:

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

A w ogóle to zeżarłam tabliczkę czekolady...
Mnie po czekoladzie brzuch boli, nawet po jednej tabliczce.
Stary 2012-12-08, 21:54   #1920
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

U mnie przygotowania do chrztu pełną parą, także się nie udzielam i nie nadgonię
Trzymajcie kciuki, żeby się wszystko udało.
Co ja bym zrobila bez swojej rodziny... no i bez Was

Pozdrawiam,
kciuki za imprezkę zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
też tak robie

do mnie mama wczesniej wpadla to pomogla troszke
upiekłam sernika i murzynkatort jutro do odebrania
sałatki mam-warzywną i z pieczarkami,wędlinke,pomi dorki i papryczke czerwona w słoiku
do obiadu dwie surówki,a na obiadek rosół,ziemniaczki i do wyboru schabowy,mielony lub pieczone udko.
No i karkówka zapiekana z ziemniaczkami.
Myślę,że starczyw końcu to tylko 14 osób

u Nas w nocy było -17
jutro zamarzniemy w Kościele

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

jaką?
jak wyżej

Cytat:
hej mamcie
dzisiaj cały dzien na pełnych obrotach - sprzątanie na świeta, pokój i kuchnia gotowe, choinka stoi jeszcze Duśki pokój i sypialnia .... ale padam ... dzisiaj zachciało mi się kapusty z grochem aaaaa tak a propo to jutro testuję stresa mam nie ?

Tamlin zamówiłam większą czapeczkę teraz nie wiem czy nie za dużą heh Duska ma około 40 cm a ja wzięłam 42 jak będzie za wielka to zwiążę ją u góry bądź będę zakładać bawełnianą .... no zobaczymy

Anesh szok że osłuchowo było czysto a zapalenie jest ehh zdrówka, mała szybko wróci do zdrowia zobaczysz .... a powiedz czy ona kaszlała?? katarek miała stale czy taki delikatny ???

Iwcia - dla Alanka cudnie !!!!!
Martuś piękna choinka moja też już stoi

Aniu trzymam kciuki za jutro hmmm ktoś jeszcze ma chrzciny więc by wszystko było cudnie

no to kciuki wielkie za to testowanie!!!!!

poczytałam i zmykam bo siły już nie mam na dziś

jutro jedziemy do mojej drugiej koleżanki - w ciąży byłyśmy w tym samym czasie i jej syncio o dwa dni starszy od Lili
śmiejemy się że to pierwszy potencjalny narzeczony małej

dobranocka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości