|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#75751 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVI część niech się kręci
Cytat:
. Wiele też zależy od dnia, rodzaju żelu, intensywności ugniatania itd. Tłumacząc inaczej. Moje włosy gdy wyschną same to typ 2a s'wavy czyli takie "nic". Natomiast jeśli będę je ugniatała na żelu mrożącym to udaje mi się wykrzesać całkiem ładne 2c z jednym wielkim rulonem z grzywki. Na zdjęciach, które wsawiłaś jako porównanie z początku i połowy pielęgnacji, widzę 2b/2c, ale avatar pokazuje, że ślicznie się kręcą o ile chcę, lub Ty chcesz
|
|
|
|
|
#75752 |
|
Zakorzenienie
|
Drogie zakręcone dziś wpadł mi w ręce taki płyn do kąpieli i mam pytanie czy nadawałby się do codziennego mycia włosów? (szukam zamiennika facelle, na początku było fajnie ale gdzies mnie głowa zaczynała swędzieć, no i czytałam na jakimś blogu że przy dłuższym stosowaniu może troszke wysuszać)
Niestety ze składami nadal u mnie słabo ;/ ale powoli się ucze ![]() Oto skład : Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Polyglyceryl-4 Caprate, Panthenol, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Sodium Coco-Glucoside Tartrate, Hydroxopropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Chloride, Citric Acid, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Denatonium Benzoate, Parfum. |
|
|
|
#75753 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ale w sumie potrzebne mi do niczego
|
|
|
|
|
#75754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak sobie uświadomiłam, że dzisiaj stuknęło mi pół roku z CG
|
|
|
#75755 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za odpowiedź
|
|
|
|
#75756 |
|
Zakorzenienie
|
dziś byłam u fryzjera na podcięciu końcówek, a teraz umyłam włosy i nałożyłam żel lniany, tylko gotowałam na małym ogniu i wyszła mi taka brązowa woda, nie było typowego glutka
|
|
|
|
#75757 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#75758 |
|
Rozeznanie
|
Mój nie zgęstniał
i teraz nie robią się sucharki. Używam go tylko w celach pielęgnacyjnych a nie jako stylizator. A moje włosy się dzisiaj jakieś sztywne zrobiły ( drugi dzień bez mycia). Pierwszy raz coś takiego się zrobiło, więc dzisiaj nie ma się czym chwalić
|
#75759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą u mnie też ostatnio prostawe, ale prostują się raczej same z siebie ![]() Cytat:
spróbuj rozczesywać włosy z d/s na włosach, przed spłukaniem. wtedy skręt powinien być lepszy, niż rozczesanie po myciu. i koniecznie grzebieniem, nie szczotką!utnijcie mi ręce... dzisiaj zakupiłam kolejną odżywkę - Garnier Oleo i maskę - Wax Awokado. promocja w SP w ogóle czy zbyt częste zmienianie produktów odżywiających może zaszkodzić włosom? czy to, że na 3-4 mycia w tygodniu za każdym razem dostają do jedzenia co innego może je w jakiś sposób rozdrażnić?
|
|
#75760 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu z pytaniem
![]() Co robicie z włosami na noc?
|
#75761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sluchajcie, to jak to w koncu jest z joanną mrożącą? Nie ma alko czy ma???
PannaLokowana, wlaśnie to chciałam Ci wczoraj napisac - po co u Ciebie wzmacniać, wydobywac skręt żelem? Spróbuj olejami. Co do kłopotów po ścięciu, to kiedyś Eloe pisała że po ścieciu włosów, musi minąc troszkę czasu, aż się na nowo "dopasują" do nowej sytuacji. Tak, że cierpliwości ![]() Cytat:
Tylko czemu je prostujesz?Cytat:
) zdaniem na pewno masz 3-jkę przed literką.To co Czarno czarna napisala - to były początki pielęgnacji teraz pokazal się prawdziwy skret w twoim avku i albumie
|
|
|
#75762 |
|
Raczkowanie
|
ja daję mojej owcy spokojnie skakać przez płotki i odgnieść się z żel i innych specyfików, żebym rano nie musiała już rączkami
|
#75763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcieram wcierkę i ide spać
|
|
|
#75764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze podobał mi się efekt po żelu (choć kiedyś go nie wygniatałam). W tych miejscach, gdzie się loczki same wygniotły wszystkie pasma były tak ładnie oddzielone, a same loki trzymały się kupy nie będąc zlepione w jeden strąk jednocześnie. Poza tym czy żelowanie nie jest szybsze?
|
|
#75765 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
NIE MA
|
|
|
|
|
#75766 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Nic
. Kiedy zasypiam przerzucam przez poduszkę, ale co się dzieje dalej - nie mam nad tym kontroli . Cytat:
). Alko ma joanna z serii profesjonalnej, ale mrożąca nie ma.O, widzę, że Ania mnie ubiegła
|
|
|
|
|
#75767 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#75768 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, dobrze ze to napisałyście, bo już zaczynałam wątpić w swoją percepcję
na pewno czytalam, że ma dlatego wzięłam Isanę
|
|
#75769 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Aaaa, to dlatego tak to się ciągnie
Tak, dobrze czytałaś, ktoś to napisał, a potem się ciągnęło. |
|
|
|
#75770 |
|
Rozeznanie
|
Albo nie zauważyłam albo nikt nie odpisał, na punkt rosy zwracamy uwagę przy doborze odżywki b/s i stylizatora, tak? To co jest d/s może mieć humektanty, jeżeli jest duża wilgotnośc?
|
#75771 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przynajmniej do świąt jak ogarnę uczelnie. Po prostu nie mogę wynaleźć sposobu na fale przy minimalnej ilości czasu. Do wyschnięcia z żelem lnianym i sklepowym potrzebują ok 2,5-3h, a tyle wcześniej rano nie da rady, abym wstała. Na noc nie mogę myć włosów bo rano jest busz (wiercę się po całym łóżku), a żeby rano zreanimować zadowalająco włosy muszę je dość obficie zmoczyć więc znów by schły te 2h. Mycie po uczelni też nie ma sensu, bo pięknie je wystylizuję, pójdę spać i rano znów busz co równa się reanimacji. Dyfuzor = totalna klapa, wchodzą mi jakieś "kwadratowe" loki takie wygniecione i nie ładne.A tak to wstaję 30min wcześniej, myje włosy, odżywkuje, spłukanie + płukanka, suszę koncentratorem z głową w dół i w 10 min mam i objętość i fryzuję zdyscyplinowaną, która trzyma kształt 2-3 dni i z bańki, życie stało się łatwiejsze Żeby nie było oczywiście uwielbiam moje fale i uważam, że w nich mi ładniej, ale na razie w takim tempie życia nie da rady. Chyba, że ktoś mi wynajdzie cudowną radę na to Ale wielkiego ciśnienia na skręt również nie mam, najważniejsze aby były zdrowe ![]() Co do dawania różnego jedzenia, zależy pewnie od włosów, ale moje wręcz bardzo lubią dostawać coś innego co któreś mycie. Po 3-4 pod rząd tego samego nudzi im się ![]() P.S. Chyba sobie zamówię na allegro Scandic Line kokosową i bananową i może Kallosa waniliowego.. I focia prostaków: |
|
|
|
|
#75772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko oczywiście strzelam co mi do głowy wpadnie, bo na dopasowywanie do punktu rosy to za głupia jestem ![]() Cytat:
), czyli mycie wieczorem i chodzę spać z mokrymi, bo u mnie suszenie w ogóle nie wchodzi w grę, bo wtedy mam króla lwa, a nie prostaki zresztą znając siebie to bym je tak wysuszyła, że po wyjściu na dwór w minus pięć stopni grypa gwarantowana!widać, że ładne i błyszczące te prostaki szok, to znaczy, że masz po prostu wyjątkowo zdyscyplinowane włosy ![]() nie kuś żadnymi Scandicami, ja miałam chrapkę na bananowego, ale biorąc pod uwagę, że aktualnie mam otwartych... 5 masek, w tym dwie półlitrowe - wolę nic nie mówić
|
|
#75773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bywało i tak, że zakręciłam pasmo na palcu i po 5 min miałam loka, a 100lat temu jak kręciłam włosy na wałki to w ciągu 30 min był baran, bez podgrzewania ![]() Ja właśnie specjalnie przez cały październik i listopad robiłam denko! Z całych moich 3 półkowych zapasów w szafie zostały mi tylko półprodukty i uwaga połowa jednej odżywki ![]() Dlatego chyba upoluję te Scandici i może wezmę też mleczno miodową To zużywaj swoje maski pięknie ładnie, zabraniam kupować coś nowego , a jak skończysz polecam Scandica bananowego bo skład jak dla mnie ma pikny a cena powala na kolana 14,29zł za 1000ml
Edytowane przez Ignis00 Czas edycji: 2012-12-09 o 01:26 |
|
|
|
|
#75774 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w poprzednim wątku pisałam o moim sposobie: nakładam mokrymi rękami duuużo odżywki b/s czasami trochę olejku na końcówki albo jedwabiu. Jeżeli są splątane to przeczesuje delikatnie palcami i wiąże koka na czubku głowy albo luźnego warkocza. Cytat:
jak ci się nie sposoba to zawsze można wrócić do żelu
|
|
|
#75775 |
|
Zadomowienie
|
Wiążę w koczka-ślimaczka, ale chyba będę musiała wykombinować coś innego, bo rano nie mogę nad nimi zapanować
|
|
#75776 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cudowne i kolor, i skręt! boskie! ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
ja w końcu jutro idę do fryzjera skracam o zniszczone końce no i obowiązkowo muszę podcieniować, bo to co mam teraz woła o pomstę do nieba
"Tyle wiemy o sobie na ile nas sprawdzono..." blog! ![]() 66 kg ![]() CG - 11.11.2012 Edytowane przez trythis Czas edycji: 2012-12-09 o 11:56 |
||
|
|
|
#75777 |
|
Raczkowanie
|
Takie pytanie mam. Nafta kosmetyczna faktycznie jest dobra na prost włosów czy to tylko takie gdybanie?
|
#75778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak zdenkuję to będzie szał bananowy, bo i Scandic, i odżywka TBS bananowa za mną chodzi ![]() Cytat:
|
|
#75779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Robią mi się dzięki temu fajnie zdefiniowane loko-fale a z puchem już prawie nie mam problemów (tylko bejbiki stoją). Tylko, że ja nie używam żelu, może to ma jakiś wpływ, nie cierpię moich włosów po żelu![]() Zrobiłam dzisiaj serum olejowe, ciekawe czy efekt będzie lepszy niż po zwykłym olejowaniu.
|
|
|
#75780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

. Wiele też zależy od dnia, rodzaju żelu, intensywności ugniatania itd. Tłumacząc inaczej. Moje włosy gdy wyschną same to typ 2a s'wavy czyli takie "nic". Natomiast jeśli będę je ugniatała na żelu mrożącym to udaje mi się wykrzesać całkiem ładne 2c z jednym wielkim rulonem z grzywki. Na zdjęciach, które wsawiłaś jako porównanie z początku i połowy pielęgnacji, widzę 2b/2c, ale avatar pokazuje, że ślicznie się kręcą o ile chcę, lub Ty chcesz 

i teraz nie robią się sucharki. Używam go tylko w celach pielęgnacyjnych a nie jako stylizator.
Jaaaaa miła jest taka odmiana
promocja w SP

szok, to znaczy, że masz po prostu wyjątkowo zdyscyplinowane włosy
, a jak skończysz polecam Scandica bananowego bo skład jak dla mnie ma pikny