Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2526 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-08, 20:33   #75751
czarno czarna
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVI część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
przegapiłam takie ważne pytanie

więc jaki bo mnie do Basiowych loków wiele brakuje a Rybiorek ma drobne loki zupełnie inne.
w 2c nie ma korkociągów, które u mnie występują
a 2b nie wyglądają jak moje
Mamy tutaj kilka rodzajów typologi, więc trudno stwierdzić jednoznacznie. Poza tym nie mi jest dane oceniać, skoro widzę je jedynie na zdjęciu . Wiele też zależy od dnia, rodzaju żelu, intensywności ugniatania itd. Tłumacząc inaczej. Moje włosy gdy wyschną same to typ 2a s'wavy czyli takie "nic". Natomiast jeśli będę je ugniatała na żelu mrożącym to udaje mi się wykrzesać całkiem ładne 2c z jednym wielkim rulonem z grzywki. Na zdjęciach, które wsawiłaś jako porównanie z początku i połowy pielęgnacji, widzę 2b/2c, ale avatar pokazuje, że ślicznie się kręcą o ile chcę, lub Ty chcesz
czarno czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 20:38   #75752
izaa29
Zakorzenienie

Drogie zakręcone dziś wpadł mi w ręce taki płyn do kąpieli i mam pytanie czy nadawałby się do codziennego mycia włosów? (szukam zamiennika facelle, na początku było fajnie ale gdzies mnie głowa zaczynała swędzieć, no i czytałam na jakimś blogu że przy dłuższym stosowaniu może troszke wysuszać)
Niestety ze składami nadal u mnie słabo ;/ ale powoli się ucze
Oto skład :
Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Polyglyceryl-4 Caprate, Panthenol, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Sodium Coco-Glucoside Tartrate, Hydroxopropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Chloride, Citric Acid, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Denatonium Benzoate, Parfum.
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 20:41   #75753
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Mamy tutaj kilka rodzajów typologi, więc trudno stwierdzić jednoznacznie.
Czarna nie musiałaś czuć sie wywołana do odpowiedzi, zacytowałam wypowiedz ale to takie luźne myslenie, właśnie dlatego nie potrafię u siebie tych cyferek dopasować
ale w sumie potrzebne mi do niczego

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 20:57   #75754
karolinga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Drogie zakręcone dziś wpadł mi w ręce taki płyn do kąpieli i mam pytanie czy nadawałby się do codziennego mycia włosów? (szukam zamiennika facelle, na początku było fajnie ale gdzies mnie głowa zaczynała swędzieć, no i czytałam na jakimś blogu że przy dłuższym stosowaniu może troszke wysuszać)
Niestety ze składami nadal u mnie słabo ;/ ale powoli się ucze
Oto skład :
Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Polyglyceryl-4 Caprate, Panthenol, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Sodium Coco-Glucoside Tartrate, Hydroxopropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Chloride, Citric Acid, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Denatonium Benzoate, Parfum.
Hm, do codziennego stosowania bym się bała, ale do oczyszczania raz na tydzień się nada

Tak sobie uświadomiłam, że dzisiaj stuknęło mi pół roku z CG
Stary 2012-12-08, 21:04   #75755
izaa29
Zakorzenienie

Dziękuje za odpowiedź
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:21   #75756
esfira
Zakorzenienie

dziś byłam u fryzjera na podcięciu końcówek, a teraz umyłam włosy i nałożyłam żel lniany, tylko gotowałam na małym ogniu i wyszła mi taka brązowa woda, nie było typowego glutka

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:28   #75757
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
dziś byłam u fryzjera na podcięciu końcówek, a teraz umyłam włosy i nałożyłam żel lniany, tylko gotowałam na małym ogniu i wyszła mi taka brązowa woda, nie było typowego glutka
pewnie zaraz zgęstnieje

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:13   #75758
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
pewnie zaraz zgęstnieje
Mój nie zgęstniał i teraz nie robią się sucharki. Używam go tylko w celach pielęgnacyjnych a nie jako stylizator.

A moje włosy się dzisiaj jakieś sztywne zrobiły ( drugi dzień bez mycia). Pierwszy raz coś takiego się zrobiło, więc dzisiaj nie ma się czym chwalić

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:39   #75759
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Jest i kolejna część

O jaaaaa ile pięknych włosów! Dziewczyny wszystkie wklejone włoski piękne!

U mnie ostatnio włosy proste. Mam ostatnio bardzo zabiegany okres i nie mam czasu na całą stylizacje co u mnie trwa godzinami przez samodzielne schnięcie. Dyfuzor u mnie się nie sprawdza, przy mojej długości robi mi jakieś kwadratowe loki. A w mokrych się nie położę bo będzie masakra. Więc wstaje rano, myje i suszę z koncentratorem Jaaaaa miła jest taka odmiana Są takie ładne, błyszczące
aaa, nie możesz, nie poddawaj się, bo i mnie szlag trafi! swoją drogą u mnie też ostatnio prostawe, ale prostują się raczej same z siebie

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
Hello ladies!

Wsiąkłam w temat włosowy, olejuję, odżywiam, wszystko robię. I kłopot mam z tym czesaniem. Bo tak: włosy mam 2A (wavy s'wavy), gęstość: i, cieniutkie, struktura jak u dziecka. Dopiero niedawno się dowiedziałam, że falują, zwłaszcza po odżywce Doliva Limoni di Amalfi (nie wiem, co takiego wyjątkowego ma w składzie, ale robi cuda). Włosy myję codziennie rano, odżywką Hegron lub rzadziej facelle albo babydream. Schną w 25 minut

Używam odżywek: (Hegron d/s, Kallos Latte, maska Gloria, GGarnier Avokado &Carite), szamponów (Joanna Rzepa, Facelle, BBD). Olejuję olejem kokosowym, arganowym, lnianym, winogronowym, od ucha a noc. Dodaję do masek elastyny, wit. B5, kilka kropli oleju, żółtko, takie tam. Czeszę po myciu grzebieniem, ugniatam z żelem lnianym, dogniatam odrobinę maski Kallos już bez spłukiwania, gdy są jeszcze mokre to ładnie falują. Schną, i... klops.

Kręcą się dopiero od ucha, więc przy głowie są bardzo ulizane. Za to na długości cieniutkie fale wyglądają nieporządnie, jak zaczątki dredów prawie okropieństwo. Przeczesuję je szczotką z włosia, są gładkie, w bardzo dobry dzień po czesaniu jest ślad fal, w zły wyglądają na bardzo zniszczone i suche. Nie puszą się jakoś, bo nie mam ich dużo (chyba że ten look to właśnie puszenie :P ). W ciągu dnia znowu zbijają się w strąki, kolejne czesanie pozbawia mnie fal zupełnie.

Ratujku, co mam robić? Kupić tangle teezer? Drewniany grzebień? Używam za dużo emolientów?
jak dla mnie to wszystko w miarę dobrze wygląda spróbuj rozczesywać włosy z d/s na włosach, przed spłukaniem. wtedy skręt powinien być lepszy, niż rozczesanie po myciu. i koniecznie grzebieniem, nie szczotką!

utnijcie mi ręce... dzisiaj zakupiłam kolejną odżywkę - Garnier Oleo i maskę - Wax Awokado. promocja w SP
w ogóle czy zbyt częste zmienianie produktów odżywiających może zaszkodzić włosom? czy to, że na 3-4 mycia w tygodniu za każdym razem dostają do jedzenia co innego może je w jakiś sposób rozdrażnić?

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:50   #75760
Szotta
Zakorzenienie

A ja znowu z pytaniem
Co robicie z włosami na noc?

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:57   #75761
konspiracja
Zakorzenienie

Sluchajcie, to jak to w koncu jest z joanną mrożącą? Nie ma alko czy ma???

PannaLokowana, wlaśnie to chciałam Ci wczoraj napisac - po co u Ciebie wzmacniać, wydobywac skręt żelem? Spróbuj olejami.
Co do kłopotów po ścięciu, to kiedyś Eloe pisała że po ścieciu włosów, musi minąc troszkę czasu, aż się na nowo "dopasują" do nowej sytuacji.
Tak, że cierpliwości

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość

Wstawię pare zdjęć moich włosów, co by udokumentować że rosną

1- tak było 100 lat temu (w kwietniu może)
2 - wrzesień- już po podcięciu (wystylizowane na żelu Artiste zielonym)
3 - wrzesień proste (schnięcie bez żadnego stylizatora, rozczesane na mokro)
4 - obecnie, wyprostowane
Drastycznie zaszalałaś z tym ścięciem, ale rozumiem, teraz będą zdrowiutkie Tylko czemu je prostujesz?

Cytat:
przegapiłam takie ważne pytanie

więc jaki bo mnie do Basiowych loków wiele brakuje a Rybiorek ma drobne loki zupełnie inne.
w 2c nie ma korkociągów, które u mnie występują
a 2b nie wyglądają jak moje
Moim (skromnym) zdaniem na pewno masz 3-jkę przed literką.
To co Czarno czarna napisala - to były początki pielęgnacji teraz pokazal się prawdziwy skret w twoim avku i albumie

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:58   #75762
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
A ja znowu z pytaniem
ja daję mojej owcy spokojnie skakać przez płotki i odgnieść się z żel i innych specyfików, żebym rano nie musiała już rączkami

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 23:03   #75763
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość

w ogóle czy zbyt częste zmienianie produktów odżywiających może zaszkodzić włosom? czy to, że na 3-4 mycia w tygodniu za każdym razem dostają do jedzenia co innego może je w jakiś sposób rozdrażnić?
Różne mogą być preferencje włochów, ale wg mnie to dobrze im zmieniac menu. Poza tym, czego sie jeszcze musze nauczyć musimy to wszystko dopasowac do punktu rosy, czyli elastyczność wskazana...
Cytat:
A ja znowu z pytaniem
Wcieram wcierkę i ide spać

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2012-12-08, 23:05   #75764
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

PannaLokowana, wlaśnie to chciałam Ci wczoraj napisac - po co u Ciebie wzmacniać, wydobywac skręt żelem? Spróbuj olejami.
Co do kłopotów po ścięciu, to kiedyś Eloe pisała że po ścieciu włosów, musi minąc troszkę czasu, aż się na nowo "dopasują" do nowej sytuacji.
Tak, że cierpliwości
Serio serio? Nie pomyślałam o tym nawet. Skoro pozbyłam się końcówek tydzień temu to ile jeszcze (tak pi razy drzwi) muszę czekać na integrację loczków? Bo szału dostać można...

Zawsze podobał mi się efekt po żelu (choć kiedyś go nie wygniatałam). W tych miejscach, gdzie się loczki same wygniotły wszystkie pasma były tak ładnie oddzielone, a same loki trzymały się kupy nie będąc zlepione w jeden strąk jednocześnie. Poza tym czy żelowanie nie jest szybsze?

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 23:06   #75765
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Aż poszłam sprawdzić NIE MA

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 23:08   #75766
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
A ja znowu z pytaniem
Nic. Kiedy zasypiam przerzucam przez poduszkę, ale co się dzieje dalej - nie mam nad tym kontroli.

Cytat:
Nie ma. Nie wiem skąd się to wzięło, że ma alkohol. Czytałam o tym już kilka razy w poprzednim wątku (która puściła taką plotkę, przyznać się). Alko ma joanna z serii profesjonalnej, ale mrożąca nie ma.
O, widzę, że Ania mnie ubiegła

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 23:20   #75767
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Nie ma. Nie wiem skąd się to wzięło, że ma alkohol. Czytałam o tym już kilka razy w poprzednim wątku (która puściła taką plotkę, przyznać się). Alko ma joanna z serii profesjonalnej, ale mrożąca nie ma.
Bo ktoś wkleił link do jakiegoś innego żelu

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 23:28   #75768
konspiracja
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, dobrze ze to napisałyście, bo już zaczynałam wątpić w swoją percepcję na pewno czytalam, że ma dlatego wzięłam Isanę

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2012-12-08, 23:33   #75769
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Bo ktoś wkleił link do jakiegoś innego żelu
Aaaa, to dlatego tak to się ciągnie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, dobrze ze to napisałyście, bo już zaczynałam wątpić w swoją percepcję na pewno czytalam, że ma dlatego wzięłam Isanę
Tak, dobrze czytałaś, ktoś to napisał, a potem się ciągnęło.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 00:12   #75770
dorka_tw
Rozeznanie

Albo nie zauważyłam albo nikt nie odpisał, na punkt rosy zwracamy uwagę przy doborze odżywki b/s i stylizatora, tak? To co jest d/s może mieć humektanty, jeżeli jest duża wilgotnośc?

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 00:19   #75771
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
aaa, nie możesz, nie poddawaj się, bo i mnie szlag trafi! swoją drogą u mnie też ostatnio prostawe, ale prostują się raczej same z siebie

Nie poddaje się w sensie pielęgnacyjnym, dalej olejuje, odżywiam itp, ale w sensie stylizacji poddałam się Przynajmniej do świąt jak ogarnę uczelnie. Po prostu nie mogę wynaleźć sposobu na fale przy minimalnej ilości czasu. Do wyschnięcia z żelem lnianym i sklepowym potrzebują ok 2,5-3h, a tyle wcześniej rano nie da rady, abym wstała. Na noc nie mogę myć włosów bo rano jest busz (wiercę się po całym łóżku), a żeby rano zreanimować zadowalająco włosy muszę je dość obficie zmoczyć więc znów by schły te 2h. Mycie po uczelni też nie ma sensu, bo pięknie je wystylizuję, pójdę spać i rano znów busz co równa się reanimacji. Dyfuzor = totalna klapa, wchodzą mi jakieś "kwadratowe" loki takie wygniecione i nie ładne.
A tak to wstaję 30min wcześniej, myje włosy, odżywkuje, spłukanie + płukanka, suszę koncentratorem z głową w dół i w 10 min mam i objętość i fryzuję zdyscyplinowaną, która trzyma kształt 2-3 dni i z bańki, życie stało się łatwiejsze
Żeby nie było oczywiście uwielbiam moje fale i uważam, że w nich mi ładniej, ale na razie w takim tempie życia nie da rady. Chyba, że ktoś mi wynajdzie cudowną radę na to Ale wielkiego ciśnienia na skręt również nie mam, najważniejsze aby były zdrowe

Co do dawania różnego jedzenia, zależy pewnie od włosów, ale moje wręcz bardzo lubią dostawać coś innego co któreś mycie. Po 3-4 pod rząd tego samego nudzi im się

P.S. Chyba sobie zamówię na allegro Scandic Line kokosową i bananową i może Kallosa waniliowego..

I focia prostaków:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3173.jpg (66,4 KB, 53 załadowań)
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 00:49   #75772
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Różne mogą być preferencje włochów, ale wg mnie to dobrze im zmieniac menu. Poza tym, czego sie jeszcze musze nauczyć musimy to wszystko dopasowac do punktu rosy, czyli elastyczność wskazana...
no moje to mają tak zróżnicowane menu, jak chyba żadne tylko oczywiście strzelam co mi do głowy wpadnie, bo na dopasowywanie do punktu rosy to za głupia jestem

Cytat:
Nie poddaje się w sensie pielęgnacyjnym, dalej olejuje, odżywiam itp, ale w sensie stylizacji poddałam się Przynajmniej do świąt jak ogarnę uczelnie. Po prostu nie mogę wynaleźć sposobu na fale przy minimalnej ilości czasu. Do wyschnięcia z żelem lnianym i sklepowym potrzebują ok 2,5-3h, a tyle wcześniej rano nie da rady, abym wstała. Na noc nie mogę myć włosów bo rano jest busz (wiercę się po całym łóżku), a żeby rano zreanimować zadowalająco włosy muszę je dość obficie zmoczyć więc znów by schły te 2h. Mycie po uczelni też nie ma sensu, bo pięknie je wystylizuję, pójdę spać i rano znów busz co równa się reanimacji. Dyfuzor = totalna klapa, wchodzą mi jakieś "kwadratowe" loki takie wygniecione i nie ładne.
A tak to wstaję 30min wcześniej, myje włosy, odżywkuje, spłukanie + płukanka, suszę koncentratorem z głową w dół i w 10 min mam i objętość i fryzuję zdyscyplinowaną, która trzyma kształt 2-3 dni i z bańki, życie stało się łatwiejsze
Żeby nie było oczywiście uwielbiam moje fale i uważam, że w nich mi ładniej, ale na razie w takim tempie życia nie da rady. Chyba, że ktoś mi wynajdzie cudowną radę na to Ale wielkiego ciśnienia na skręt również nie mam, najważniejsze aby były zdrowe

Co do dawania różnego jedzenia, zależy pewnie od włosów, ale moje wręcz bardzo lubią dostawać coś innego co któreś mycie. Po 3-4 pod rząd tego samego nudzi im się

P.S. Chyba sobie zamówię na allegro Scandic Line kokosową i bananową i może Kallosa waniliowego..

I focia prostaków:
aaa, to widzisz, ja wybieram jedno z tych 'zeł' (), czyli mycie wieczorem i chodzę spać z mokrymi, bo u mnie suszenie w ogóle nie wchodzi w grę, bo wtedy mam króla lwa, a nie prostaki zresztą znając siebie to bym je tak wysuszyła, że po wyjściu na dwór w minus pięć stopni grypa gwarantowana!
widać, że ładne i błyszczące te prostaki i wychodzą Ci takie po samym suszeniu, bez używania prostownicy? szok, to znaczy, że masz po prostu wyjątkowo zdyscyplinowane włosy
nie kuś żadnymi Scandicami, ja miałam chrapkę na bananowego, ale biorąc pod uwagę, że aktualnie mam otwartych... 5 masek, w tym dwie półlitrowe - wolę nic nie mówić

Stary 2012-12-09, 01:24   #75773
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
widać, że ładne i błyszczące te prostaki i wychodzą Ci takie po samym suszeniu, bez używania prostownicy? szok, to znaczy, że masz po prostu wyjątkowo zdyscyplinowane włosy
nie kuś żadnymi Scandicami, ja miałam chrapkę na bananowego, ale biorąc pod uwagę, że aktualnie mam otwartych... 5 masek, w tym dwie półlitrowe - wolę nic nie mówić
Mam chyba "podatne" czy jakieś takie Bywało i tak, że zakręciłam pasmo na palcu i po 5 min miałam loka, a 100lat temu jak kręciłam włosy na wałki to w ciągu 30 min był baran, bez podgrzewania

Ja właśnie specjalnie przez cały październik i listopad robiłam denko! Z całych moich 3 półkowych zapasów w szafie zostały mi tylko półprodukty i uwaga połowa jednej odżywki Dlatego chyba upoluję te Scandici i może wezmę też mleczno miodową
To zużywaj swoje maski pięknie ładnie, zabraniam kupować coś nowego , a jak skończysz polecam Scandica bananowego bo skład jak dla mnie ma pikny a cena powala na kolana 14,29zł za 1000ml

Edytowane przez Ignis00
Czas edycji: 2012-12-09 o 01:26
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 01:32   #75774
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
To już chyba zależy od włosów, jednym będzie pasowało jednym nie, musisz obserwować i tyle
Cytat:
A ja znowu z pytaniem
w poprzednim wątku pisałam o moim sposobie: nakładam mokrymi rękami duuużo odżywki b/s czasami trochę olejku na końcówki albo jedwabiu. Jeżeli są splątane to przeczesuje delikatnie palcami i wiąże koka na czubku głowy albo luźnego warkocza.
Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
Serio serio? Nie pomyślałam o tym nawet. Skoro pozbyłam się końcówek tydzień temu to ile jeszcze (tak pi razy drzwi) muszę czekać na integrację loczków? Bo szału dostać można...

Zawsze podobał mi się efekt po żelu (choć kiedyś go nie wygniatałam). W tych miejscach, gdzie się loczki same wygniotły wszystkie pasma były tak ładnie oddzielone, a same loki trzymały się kupy nie będąc zlepione w jeden strąk jednocześnie. Poza tym czy żelowanie nie jest szybsze?
Też bym spróbowała na twoim miejscu, jednak takie masełko na pewno poradzi sobie ze zbijaniem loków razem jak ci się nie sposoba to zawsze można wrócić do żelu

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:50   #75775
karolinga
Zadomowienie

Cytat:
A ja znowu z pytaniem
Wiążę w koczka-ślimaczka, ale chyba będę musiała wykombinować coś innego, bo rano nie mogę nad nimi zapanować
Stary 2012-12-09, 11:35   #75776
trythis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim Melduję się, że jestem, podczytuję.
Wklejam fotkę na dzień dobry

cudowne
i kolor, i skręt! boskie!

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez pina258 Pokaż wiadomość
Melduję się zwarta i gotowa D Oto moje lokasy

1,2 - Po umyciu, wyschły naturalnie
3. Wysuszone suszarką bez żadnej stylizacji
4. Początek CG ( tak wiem dodaję ta fotkę po raz piąty, ale strasznie mnie ona motywuje )

ja w końcu jutro idę do fryzjera
skracam o zniszczone końce no i obowiązkowo muszę podcieniować, bo to co mam teraz woła o pomstę do nieba ani się nie kręcą, ani nie układają, tylko wiszą smętnie i mnie denerwują

blog!

66 kg -> 64 kg -> 62 kg -> 60 kg -> 58 kg

CG - 11.11.2012

Edytowane przez trythis
Czas edycji: 2012-12-09 o 11:56
trythis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 13:02   #75777
pina258
Raczkowanie

Takie pytanie mam. Nafta kosmetyczna faktycznie jest dobra na prost włosów czy to tylko takie gdybanie?
Stary 2012-12-09, 13:02   #75778
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Mam chyba "podatne" czy jakieś takie Bywało i tak, że zakręciłam pasmo na palcu i po 5 min miałam loka, a 100lat temu jak kręciłam włosy na wałki to w ciągu 30 min był baran, bez podgrzewania

Ja właśnie specjalnie przez cały październik i listopad robiłam denko! Z całych moich 3 półkowych zapasów w szafie zostały mi tylko półprodukty i uwaga połowa jednej odżywki Dlatego chyba upoluję te Scandici i może wezmę też mleczno miodową
To zużywaj swoje maski pięknie ładnie, zabraniam kupować coś nowego , a jak skończysz polecam Scandica bananowego bo skład jak dla mnie ma pikny a cena powala na kolana 14,29zł za 1000ml
czuję się zmotywowana do denkowania w takim razie! to jak zdenkuję to będzie szał bananowy, bo i Scandic, i odżywka TBS bananowa za mną chodzi

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
w poprzednim wątku pisałam o moim sposobie: nakładam mokrymi rękami duuużo odżywki b/s czasami trochę olejku na końcówki albo jedwabiu. Jeżeli są splątane to przeczesuje delikatnie palcami i wiąże koka na czubku głowy albo luźnego warkocza.
ale suche włosy też traktujesz taką b/s? i nie są potem obciążone?

Stary 2012-12-09, 13:28   #75779
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
ale suche włosy też traktujesz taką b/s? i nie są potem obciążone?
moje włosy są nie do obciążenia;P dokładam im b/s (czasami jest to Garnier AiK) codziennie (nie raz 2 razy dziennie) często nakładam olejek, serum silikonowe i ani trochę nie narzekają Robią mi się dzięki temu fajnie zdefiniowane loko-fale a z puchem już prawie nie mam problemów (tylko bejbiki stoją). Tylko, że ja nie używam żelu, może to ma jakiś wpływ, nie cierpię moich włosów po żelu

Zrobiłam dzisiaj serum olejowe, ciekawe czy efekt będzie lepszy niż po zwykłym olejowaniu.

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 13:35   #75780
trythis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Zrobiłam dzisiaj serum olejowe, ciekawe czy efekt będzie lepszy niż po zwykłym olejowaniu.
jaki skład?

blog!

66 kg -> 64 kg -> 62 kg -> 60 kg -> 58 kg

CG - 11.11.2012
trythis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości