|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz ciagle mnie TŻ męczy, żeby z nim grać, ale nam to nie wychodzi. A ja jakos sama też nie gram, bo jestem w stanie grać tylko wtedy jak mam mega doła, a że mi jakos ostatnio dobrze w życiu to nie czuje potrzeby grania. Cytat:
ad. rogala - już pisałam to gdzieś ale znowu napiszę. Ja sobie zwinęłam kołdre w rurol i zlapałam ją w 3 miejscach paskami i też daje radę. Śpi mi sie z tym wybornie . Polecam. Muszę tylko paski zamienic na gumki bo mnie czasami klamra uwiera jak się źle ułozy..---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Ja bym zapytała się znajomej, czy nie planuje sprzedać łóżeczka. |
||||
|
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Podczytuję na bieżąco,ale nie mam weny na pisanie.
Też od wczoraj mam dylemat czy wszystko jest ok. Brzuch boli, na nospie jestem, w miarę leżę,ale wiadomo jak z małym można się oszczędzać. Ruchy czuję więc pewnie jest dobrze, ale jakoś nastrój przez te bóle do dupy Momentami to są ewidentne skurcze, ale krótkie i nie jakieś bardzo silne, ehh Jak do poniedziałku tak będzie to jadę do szpitala do mojego gina niech sam oceni o co chodzi. Masakra, człowiek myśli że w drugiej ciaży to już taki mądry doświadczony będzie a to guzik prawda. |
|
|
|
#1203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet bym nie wiedziała, gdyby nie to, że zmienił mi się kolor moczu lekko, a kilka dni później w szpitalu zrobili ogólne badania i wyszło dużo bakterii.Katate, prawe ten sam termin mamy i to samo nam się dzieje
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-12-08 o 21:05 |
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
to dziwne to zapalenie pęcherza.. mnie zawsze piekło przy sikaniu, ale jak Ci tak powiedzieli w szpitalu to wiedzieli co robią..
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każda z nas powinna mieć takie podejście! na mnie akurat chuchaja i dmuchają, ale nawet jakby było inaczej to miałabym to w 4 literch.. |
|
|
|
|
#1206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Raczkowanie
|
NO właśnie. Z tego co widziałam to wczoraj dwóch lekarzy Ci co innego powiedziało a ja znowu w poprzedniej ciąży to cały czas byłam pod ścisłą kontrolą przez skurcze, których w dodatku nie czułam, a teraz czuje i niby jest ok (przynajmniej ostatnio było) i bądź tu mądra.
Dlatego mam stresa, bo w poprzedniej ciąży miałam zagrożenie porodem przedwczsenym, a szczerze mówiąc to takich skurczy nie czułam Tylko gin czuł
|
|
|
|
#1208 | |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, nie wiem czy to od zdjęć i Waszych opowieści o cudownych właściwościach rogalach, ale zaczął mnie kręgosłup boleć :/ i to tak w górnej części, mam tylko nadzieję, że to nie płuca czy oskrzela, bo Tatuś od poniedziałku w domu z zapaleniem oskrzeli :/ ale czuję raczej jako plecy, auć :/
a Wy bierzecie, tak na marginesie, jakieś witaminy? bo nie wyczytałam między wierszami, ja od początku ciąży "jadę na" jodidzie, kwasie foliowym i mgb6. ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
:- ) poczekam aż brzusio zacznie bardziej ciążyć i pomyślę, choć nie będzie mnie stać to spróbuję patentu maarchewki ![]()
|
|
#1209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mi to jeden gin przepisał, ale drugi powiedział, że lepiej czysty kwas foliowy.
|
|
#1211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i choćbym miała jechać 100km do szpitala to gdyby była potrzeba to bym pojechała, nie czekałabym do dnia następnego. chyba, że to jelita? bo ja kiedyś myślałam, że to jajniki a okazało się, że musiałam się po prostu wypróżnić ![]() --- Wróciliśmy od teściowej, nawet nie było najgorzej ale padam na pyszczek
|
|||
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć ponownie
Znowu przy weekendzie jesteście bardzo rozgadane, ale na szczęście mam chwilę to nadrobię
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- My jutro na obiad jedziemy...
|
|
#1214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale z tego co widzę to już nie raz Ci dziewczyny dawały różne porady a Ty i tak zrobiłaś po swojemu ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i bądź tu mądry
|
|
#1216 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Smacznego ![]() Ja właśnie zjadłam kanapki z pastą jajeczną i makrelą, a za chwilę biorę się za mandarynki ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my dziś w końcu kupiliśmy baterie do wagi i od ostatniej wizyty przytyłam 0,4 kg, ale ogółem jestem na -0,6 kg ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jaki to był problem zapytać czy masz ochotę na spotkanie ![]() Współczuję
|
|||||||||||
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pastę z makreli i pora, pierniki w czeko i kawowe ciacha z kremem. +herba z cytryną, i idę robić chleb w jaju.. ale pakman ![]() |
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- Nadrobiłam a teraz zmykam pod prysznic i do wyrka, bo jutro na 8:00 mamy mszę za dziadka, czyli trzeba będzie wstać gdzieś ok 6:00, bo mamy ok 50 km jazdy. Dobranoc i do usłyszenia |
|
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
eee myślałam, że coś zacytowałam a tu dupa
ja dziś pojadłam śledzi opiekanych w occie od teściowej ![]() ---- Nic, czas spać, miałam się położyć 0 22:00 a już się robi powoli 23:00 Jutro pewnie będę dopiero wieczorem bo idę do szkoły, później zakupy a później może znajomi wpadną Także tego - nie pisać za dużo dobranoc Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-12-08 o 22:41 |
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
a teraz zaprzyjaznilam sie z lodowka i wyjadam wszystko co w niej jest oto moj teatralny brzuszek fotka sprzed momentu - wskakuje w dresik i ide wyczarowac jakies hamburgery na pierwsza kolacje...ps. moj brzuch jest na rowni z cycami!!! |
|
|
|
#1221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1222 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mąż będzie w pon w taniej aptece, to coś kupi, może będzie coś tańszego....Diabli piękny brzuszek
|
||
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę Pregna Plus, ma i kwas i witaminki...ale osobnego zestawu witamin nie biorę.
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam pochwalić się, że wczoraj poczułam dwa mocne kopnięcia po lewej stronie brzucha
Boże jakie to zaj....e uczucie Czekałam na więcej, ale maluch woli mi dozować endorfiny najwyraźniej ![]() Co do Femibionu natal to widzę, że lekarze na potęgę go przypisują, pewnie firma musi mieć niezłą "kampanię reklamową" wśród lekarzy jest drogi jak cholera, więc pewnie nikt by im tego nie kupił nigdy. Ja biorę Falvit Mama oraz Omega 3 500mg
|
|
|
|
#1225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się i ja.. w 15tc
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-12-09 o 09:00 |
|||
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
![]() I znowu mróz ... byle do wiosny. Muszę się zebrać i ciasto upiec bo popołudniu mam gości, a tak mi się nic nie chce ...
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was w 14 tc, niestety ja chyba jakaś inna jestem, bo mało ciążowa jestem
![]() Nie mam zachcianek, nigdy nie rzygałam, nic mnie nie boli, nie mdleje, nie mam zaparć i śpi mi się wygodnie i co najgorsze - nie mam brzucha;( coś trochę odstaje pod pępkiem, ale jak leżę to płasko jest:/ każdy mnie pyta czy mam zachcianki i jak się czuje i tka mi głupio ciągle mówić, że nic mi nie jest i nic się nie zmieniło:/ a i ja biorę Pharmaton po centrum Materna chciało mi się
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2012-12-09 o 09:13 |
|
|
|
#1228 |
|
Zadomowienie
|
Hej brzuchatki
![]() Ja wpadam do Was się tylko przywitać w ten mroźny poranek niedzielny ![]() Wczorej niemiałam czasu do was zajrzeć, cały dzień po sklepach latałam z Tż, oglądałiśmy i podliczaliśmy jakie wydatki musimy ponieść na poszczególne rzeczy z wyprawki... :mdlej e: ale to wszystko kosztuje......2 godziny w Smyku i ceny mniej więcej poznane i porównane![]() Ale jak zwykle po to po co pojechaliśmy do centrum, czyli moje ziomowe buty to oczywiście niekupiłam albo podeszwa taka śliska,że tragedia albo wogóle niewygodne no i nadal pozostaje mi chodzić w butach z tamtego roku, i szukać nowych ![]() Ja pomału biore się za ogarnięcie mieszkanka i obiadek bo dziś mam "inspekcje" rodziców przyjeżdząją w odwiedziny, bo siostre zawożą na lotnisko to po drodze zajeżdżają.Miłej niedzieli Niepiszcie za dużo co bym jutro 50 stron niemiała do nadrabiania
|
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie wymiotowałam ani razu, zachcianek jako takich nie mam, po 12 tc czuję się świetnie, a brzuch zaczął rosnąć od ok. 16tc dopiero, wszystko jest ok i jesteś całkiem normalna
|
|
|
|
|
#1230 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 15 tc Cytat:
za 14 tc ![]() co do objawow ciesz sie ja w poprzedniej tak mialam superr bylo Cytat:
![]() Witam dziewczynki u mnie takze mroźny poranek , ale wyspana jestem super Ja dzisij z rodzinka idziemy do c.h. chłopaki do kina na Diono mame a ja do Castellari na wielki deser lodowy a pozniej jedziemy do pizzy hut po nasz wypasiona super suprim mniaaammmmm
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

, po 8 byliśmy w Kielcach. Egzamin trwał do 14 i później po drodze wstąpiliśmy do rodzinki TŻta i dopiero wróciliśmy
mam nadzieję że TŻ zda, jutro ciąg dalszy egzaminu ale tylko pół godz i później jedziemy na zakupy
mam nadzieję że będą fajne promocje na firanki 

Tylko gin czuł

czuje sie jakbym miała okres dostać... nie wiem czy się naciągają normalnie czy nie normalnie... ech;(
i choćbym miała jechać 100km do szpitala to gdyby była potrzeba to bym pojechała, nie czekałabym do dnia następnego. 

Ślub 27. X. 2012

jest drogi jak cholera, więc pewnie nikt by im tego nie kupił nigdy. Ja biorę Falvit Mama oraz Omega 3 500mg