Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-08, 20:45   #1201
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam wieczornie

wstałam o 6 , po 8 byliśmy w Kielcach. Egzamin trwał do 14 i później po drodze wstąpiliśmy do rodzinki TŻta i dopiero wróciliśmy mam nadzieję że TŻ zda, jutro ciąg dalszy egzaminu ale tylko pół godz i później jedziemy na zakupy mam nadzieję że będą fajne promocje na firanki

lecę was nadrobić
a z czego ten egzamin?

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

Co do miodu to mi nie każdy teraz smakuje, nie mogę znieść lipowego za to przepadam za nawłociowym.

marchewka grasz na pianinie to moja małe marzenie, ale nigdy nic nie zrobiłam w tym kierunku

banka za brzusio
kiedyś grałam, a teraz to tylko mi się horrory snią (a to egzamin, a to lekcja na ktorą nic nei umiem). Chodziłam do szkoły muzycznej przez 12 lat, zrobiłam dyplom, dostałam tytuł muzyka i na tym moja kariera muzyczna się skończyła
Teraz ciagle mnie TŻ męczy, żeby z nim grać, ale nam to nie wychodzi. A ja jakos sama też nie gram, bo jestem w stanie grać tylko wtedy jak mam mega doła, a że mi jakos ostatnio dobrze w życiu to nie czuje potrzeby grania.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

zastanawiam się, ile może trwać zapalenie układu moczowego .... miała któraś z Was? ja nigdy, i tak się zastanawiam czy ten furagin czy biorę działa w ogóle .... biorę go od wtorku, i nadal sikam ufoludkowo i tak sobie wykombinowałam, że może od tego mam takie bóle, bo to mi gin też mówił, że może tak promieniuje, i chcę się jak najprędzej cholerstwa pozbyć ... czytałam że to może wywołać nawet przedwczesny poród, no i się zastanawiam czy to może dopiero zadziała za jakiś czas czy nie przejść się po jakiś antybiotyk ?
może i z tydzień trzymać. Ja przed ciążą często miałam, najczęściej na pierwszym roku studiów - chyba ze stresu. Okropna choroba, wszystko piecze tam na dole a wyjście do kibelka to horror...

ad. rogala - już pisałam to gdzieś ale znowu napiszę. Ja sobie zwinęłam kołdre w rurol i zlapałam ją w 3 miejscach paskami i też daje radę. Śpi mi sie z tym wybornie. Polecam. Muszę tylko paski zamienic na gumki bo mnie czasami klamra uwiera jak się źle ułozy..

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Fajnie tak jest mieć kogoś blisko kto będzie miał dziecko w tym samym wieku no i gratuluję kolejnego tygodnia

Ciesz się, że mąż Ci awantury nie zrobił, że go zmieniasz na inny model

Wypada się zapytać znajomej czy chce sprzedać łóżeczko jak z Niego nie korzysta już? Czy czekać aż sama zaproponuje, o ile zaproponuje?!
tamtem model był z 20 lat starszy od mojego TŻta więc zazdrosny raczej nie byl, nie mógł sie powstrzymać od śmiechu..

Ja bym zapytała się znajomej, czy nie planuje sprzedać łóżeczka.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 20:59   #1202
Katate
Raczkowanie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Podczytuję na bieżąco,ale nie mam weny na pisanie.
Też od wczoraj mam dylemat czy wszystko jest ok. Brzuch boli, na nospie jestem, w miarę leżę,ale wiadomo jak z małym można się oszczędzać.
Ruchy czuję więc pewnie jest dobrze, ale jakoś nastrój przez te bóle do dupy
Momentami to są ewidentne skurcze, ale krótkie i nie jakieś bardzo silne, ehh
Jak do poniedziałku tak będzie to jadę do szpitala do mojego gina niech sam oceni o co chodzi.
Masakra, człowiek myśli że w drugiej ciaży to już taki mądry doświadczony będzie a to guzik prawda.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:00   #1203
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
może i z tydzień trzymać. Ja przed ciążą często miałam, najczęściej na pierwszym roku studiów - chyba ze stresu. Okropna choroba, wszystko piecze tam na dole a wyjście do kibelka to horror...
mnie na szczęście nic nie piecze nawet bym nie wiedziała, gdyby nie to, że zmienił mi się kolor moczu lekko, a kilka dni później w szpitalu zrobili ogólne badania i wyszło dużo bakterii.

Katate, prawe ten sam termin mamy i to samo nam się dzieje

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-12-08 o 21:05
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:05   #1204
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
mnie na szczęście nic nie piecze nawet bym nie wiedziała, gdyby nie to, że zmienił mi się kolor moczu lekko, a kilka dni później w szpitalu zrobili ogólne badania i wyszło dużo bakterii.
to dziwne to zapalenie pęcherza.. mnie zawsze piekło przy sikaniu, ale jak Ci tak powiedzieli w szpitalu to wiedzieli co robią..

Wojtek
Stary 2012-12-08, 21:11   #1205
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Jasne, rozumiem.
Ostatnio szef mojego Męża mówił, że "kiedyś indianki w ciąży na koniu jeździły, schodziły, rodziły i dalej jechały na koniu" . Czasy i myślenie się zmienia.
Dążę do tego, że generalnie ja mam w dup.ie co ktoś o mnie i moim stanie myśli. Czy teście, którzy też jakoś krzywo się patrzą na moje L4, czy szef czy znajomi. Dla mnie w tej chwili najważniejsze jest moje zdrowie i moja dzidzia, a całą resztę mam o tutaj Teraz święte są dla mnie wskazówki lekarza. Mam leżeć, odpoczywać nie męczyć się to się do tego stosuję. A jak Mąż dwa razy nie zje obiadu, albo nie będzie miał chleba, albo sam wymyje wannę, to nikomu korona z głowy nie spadnie.
Takie moje zdanie.
każda z nas powinna mieć takie podejście!
na mnie akurat chuchaja i dmuchają, ale nawet jakby było inaczej to miałabym to w 4 literch..
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:14   #1206
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
to dziwne to zapalenie pęcherza.. mnie zawsze piekło przy sikaniu, ale jak Ci tak powiedzieli w szpitalu to wiedzieli co robią..
wiesz co to nie jest chyba zapalenie pęcherza, tylko jakoś ogólnie dróg moczowych. może dlatego nie boli

Stary 2012-12-08, 21:18   #1207
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Katate, prawe ten sam termin mamy i to samo nam się dzieje
NO właśnie. Z tego co widziałam to wczoraj dwóch lekarzy Ci co innego powiedziało a ja znowu w poprzedniej ciąży to cały czas byłam pod ścisłą kontrolą przez skurcze, których w dodatku nie czułam, a teraz czuje i niby jest ok (przynajmniej ostatnio było) i bądź tu mądra.
Dlatego mam stresa, bo w poprzedniej ciąży miałam zagrożenie porodem przedwczsenym, a szczerze mówiąc to takich skurczy nie czułam Tylko gin czuł
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:26   #1208
happy blue
Zadomowienie

dziewczyny, nie wiem czy to od zdjęć i Waszych opowieści o cudownych właściwościach rogalach, ale zaczął mnie kręgosłup boleć :/ i to tak w górnej części, mam tylko nadzieję, że to nie płuca czy oskrzela, bo Tatuś od poniedziałku w domu z zapaleniem oskrzeli :/ ale czuję raczej jako plecy, auć :/

a Wy bierzecie, tak na marginesie, jakieś witaminy? bo nie wyczytałam między wierszami, ja od początku ciąży "jadę na" jodidzie, kwasie foliowym i mgb6.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Happy to jest jak taka miękka podusia nie wiem jak będzie do spania, bo jeszcze nie testowałam, na razie mi się fajnie leży jak leżę na kanapie bokiem i np. oglądam tv. jeszcze daje sobie jedną podusię pod łepek. myślę, że potem jak będę miała większy o wiele brzuch, to będzie się fajnie sprawdzać. a koleżanka, która jakiś czas temu urodziła, zapowiedziała już, że przy drugiej ciąży od razu się zgłasza po rogala do mnie bo za późno się dowiedziała o takich rzeczach a mówi że baaaardzo by jej pomógł. a potem będzie jako fasolka do karmienia

:- ) poczekam aż brzusio zacznie bardziej ciążyć i pomyślę, choć nie będzie mnie stać to spróbuję patentu maarchewki

Cytat:
ad. rogala - już pisałam to gdzieś ale znowu napiszę. Ja sobie zwinęłam kołdre w rurol i zlapałam ją w 3 miejscach paskami i też daje radę. Śpi mi sie z tym wybornie. Polecam. Muszę tylko paski zamienic na gumki bo mnie czasami klamra uwiera jak się źle ułozy..
Stary 2012-12-08, 21:28   #1209
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez

a Wy bierzecie, tak na marginesie, jakieś witaminy? bo nie wyczytałam między wierszami, ja od początku ciąży "jadę na" jodidzie, kwasie foliowym i mgb6.[COLOR="Silver"

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

[/COLOR]

ja biorę femibion - zestaw witamin a teraz przerzucam się na femibion 2 od 14 tygodnia ciązy jest polecany
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:30   #1210
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja biorę femibion - zestaw witamin a teraz przerzucam się na femibion 2 od 14 tygodnia ciązy jest polecany

Też mi to jeden gin przepisał, ale drugi powiedział, że lepiej czysty kwas foliowy.
Stary 2012-12-08, 21:31   #1211
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
a ja witam Was dopiero teraz bo cały dzień sprzątałam i zrobiłam bigos i zupę ogórkową! mniami
też miałam ogórkową

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Padne w tej ciąży,,, dostałam skurczy jak przy okresie wzielam nospe po 2 h no przeszło. teraz zaś to samo... nie wiem już co robić jestem u tesciów 50 km od domu.... pojade na spzital a śluz czysty to stwierdzą, że panikuje skąd ja mam kurde wiedziec na ile silny ból jest normalny
Cytat:
tylko jechać 50 km??;/ czuje sie jakbym miała okres dostać... nie wiem czy się naciągają normalnie czy nie normalnie... ech;(
skurcze jak na okres nie są normalne, ja bym dzwoniła do gina i choćbym miała jechać 100km do szpitala to gdyby była potrzeba to bym pojechała, nie czekałabym do dnia następnego.

chyba, że to jelita? bo ja kiedyś myślałam, że to jajniki a okazało się, że musiałam się po prostu wypróżnić

---
Wróciliśmy od teściowej, nawet nie było najgorzej
ale padam na pyszczek

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:33   #1212
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć ponownie
Znowu przy weekendzie jesteście bardzo rozgadane, ale na szczęście mam chwilę to nadrobię

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:39   #1213
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Też mi to jeden gin przepisał, ale drugi powiedział, że lepiej czysty kwas foliowy.
A mi i jeden i drugi polecał femibion. Powiedział, że tam jest najabrdziej przyswajalna forma kwasu foliwego i że branie zwykłęgo kwasu nie da nigdy takiego przyswojenia. Nie wiem ile w tym prawdy ale biorę femibion...

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od teściowej, nawet nie było najgorzej
ale padam na pyszczek
My jutro na obiad jedziemy...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 21:49   #1214
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Padne w tej ciąży,,, dostałam skurczy jak przy okresie wzielam nospe po 2 h no przeszło. teraz zaś to samo... nie wiem już co robić jestem u tesciów 50 km od domu.... pojade na spzital a śluz czysty to stwierdzą, że panikuje skąd ja mam kurde wiedziec na ile silny ból jest normalny
Skoro dalej Cię boli to bym się nie zastanawiała tylko dzwoniła do gina, a jeśli by nie odbierał albo nie masz jego nr telefonu to na pewno pojechałabym do szpitala, nie ważne ile byłoby km...

No ale z tego co widzę to już nie raz Ci dziewczyny dawały różne porady a Ty i tak zrobiłaś po swojemu

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
No bo na tej wizycie 30.11. babka mi obliczyła, że miałam 17 t.c., a ja ciągle coś źle liczyłam chyba.
Teraz mam wizytę 17.12.
Wizyta dopisana

Cytat:
mąż właśnie skończył sprzątanie, nawet szafki w kuchni wysprzątał a teraz umiera

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
fajny patent pomyslowego tatusia...hehe

Cytat:

Właśnie się ZADOMOWIŁAM na wizażu

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
a dziś z Maleństwem zaczynamy 15 tc.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
tylko jechać 50 km??;/ czuje sie jakbym miała okres dostać... nie wiem czy się naciągają normalnie czy nie normalnie... ech;(
A co to jest przejechać 50km... Ja bym wolała pojechać i sprawdzić czy na pewno z maleństwem jest ok, niż siedzieć w domu, zamartwiać się i nie zrobić nic

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-08, 21:57   #1215
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A mi i jeden i drugi polecał femibion. Powiedział, że tam jest najabrdziej przyswajalna forma kwasu foliwego i że branie zwykłęgo kwasu nie da nigdy takiego przyswojenia. Nie wiem ile w tym prawdy ale biorę femibion...

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

My jutro na obiad jedziemy...

i bądź tu mądry
Stary 2012-12-08, 22:02   #1216
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
a Wy bierzecie, tak na marginesie, jakieś witaminy? bo nie wyczytałam między wierszami, ja od początku ciąży "jadę na" jodidzie, kwasie foliowym i mgb6.
W I trymestrze brałam tylko kwas foliowy a teraz kupiłam sobie witaminy Pharmaton Matruelle

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Wypada się zapytać znajomej czy chce sprzedać łóżeczko jak z Niego nie korzysta już? Czy czekać aż sama zaproponuje, o ile zaproponuje?!
Ja bym zapytała

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
a no i może uda mi się gina przerzucić na godzinę wcześniej-wtedy tz da radę pojechać ze mną
w poniedziałek będę dzwonić..
do niego zbytnio kolejek nie ma więc są spore szanse no chyba,że o 13dopiero zaczyna
Oby się udało

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
witam się z Wami w 18 tyg

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Moja sąsiadka ma termin porodu na m-c po mniebędę miała z kim iść na spacerek z wózkami
Super

Cytat:
mój tż zobaczył ten kojec i powiedziął ze taki dostanę teraz moze nie ejst mi potrzebny ale jak tak go zachwalacie to go biorę chociaz materac do spania mam rewelacyjny ale w ciągu dnia można sobie go wykorzytsać na kanapie
Ja mam rogala obiecanego na święta

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Własnie zabralam sie za kolacje i zamiast nalesnikow robie placuszki z jabkami miodem i serkiem danio )) mniaammm
Brzmi pysznie!
Smacznego

Ja właśnie zjadłam kanapki z pastą jajeczną i makrelą, a za chwilę biorę się za mandarynki

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Koniec 18 tc ?!?! Łaaaał. Ja też kończę 18 t.c. a w ogóle nie widać brzucha, no już tym bardziej nie takiego pięknego jak u Ciebie U mnie to wygląda jakbym lekko przytyła. Pokażę Wam dziś. Zrobię zdjęcie
No i gdzie to zdjęcie ?

Cytat:
Boże, ja nie potrafię się spożywczo opamiętać. Na wszystko o czym usłyszę mam ochotę...
Miałam tak dzisiaj na zakupach, naraz naszły mnie smaki na wszystko

Cytat:
A ja przytyłam tylko 1kg po miesiącu... Może mi jeszcze wywali brzucho... Chciałabym na ślub brzusio a nie takie nie wiadomo co, jakbym miała brzuch od grubości.
Za brzuszek

A my dziś w końcu kupiliśmy baterie do wagi i od ostatniej wizyty przytyłam 0,4 kg, ale ogółem jestem na -0,6 kg

Cytat:
właśnie dowiedziałam się,że coroczne spotkanie przed-świąteczne całej "mojej paczki", jedno z najfajniejszych spotkań świata, w ideeealnym domku w lesie, z tonami śniegu,choinek i ozdób, pachnących ciasteczek, grzańca i miłej atmosfery jest dziś..
dowiedziałam się przypadkiem z fb.
nie jestem zaproszona..

Cytat:
bo nie piję, nie palę, nie pasuję już do ich rozrywkowego trybu życia
bo jako jedyna mam stała pracę/faceta i do tego w ciąży?

nie wiem..
nie jestem chora..
mogłabym iść bez problemu..

ale widocznie dla nich to był problem..
Co za ludzie
A jaki to był problem zapytać czy masz ochotę na spotkanie
Współczuję

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-08, 22:04   #1217
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Ja właśnie zjadłam kanapki z pastą jajeczną i makrelą, a za chwilę biorę się za mandarynki

ja pastę z makreli i pora, pierniki w czeko i kawowe ciacha z kremem. +herba z cytryną, i idę robić chleb w jaju..
ale pakman

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:16   #1218
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ja pastę z makreli i pora, pierniki w czeko i kawowe ciacha z kremem. +herba z cytryną, i idę robić chleb w jaju..
ale pakman
To u mnie była pasta (jajo + makrela), popiłam sokiem , mandarynki, kawałek czekolady, a teraz znowu mam smaka na kanapkę z pastą , a w lodówce czekają jeszcze koreczki ale to już na inny dzień

---
Nadrobiłam a teraz zmykam pod prysznic i do wyrka, bo jutro na 8:00 mamy mszę za dziadka, czyli trzeba będzie wstać gdzieś ok 6:00, bo mamy ok 50 km jazdy. Dobranoc i do usłyszenia

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-08, 22:18   #1219
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

eee myślałam, że coś zacytowałam a tu dupa

ja dziś pojadłam śledzi opiekanych w occie od teściowej

----
Nic, czas spać, miałam się położyć 0 22:00 a już się robi powoli 23:00
Jutro pewnie będę dopiero wieczorem bo idę do szkoły, później zakupy a później może znajomi wpadną Także tego - nie pisać za dużo

dobranoc

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-12-08 o 22:41
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 22:58   #1220
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

bawcie się dobrze
dzieki bylo milo, ale do pierwszej przerwy(1,5godz) myslalam, ze nie dam rady i wyjde...bolal mnie kregoslup, w kazdej pozycji bylo mi niewygodnie. w czasie przerwy oproznilam pecherz, wrabalam czekolade, pochodzilam troche i bylam jak nowa hehe. 2 polowa to juz pikus

a teraz zaprzyjaznilam sie z lodowka i wyjadam wszystko co w niej jest

oto moj teatralny brzuszek fotka sprzed momentu - wskakuje w dresik i ide wyczarowac jakies hamburgery na pierwsza kolacje...

ps. moj brzuch jest na rowni z cycami!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b1.jpg (58,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b2.jpg (56,8 KB, 39 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 23:26   #1221
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja już biorę femiobion 2, lekarka mi zalecała, nie wiem czy był jakiś konkretny powód bo mi w badaniach wszystko wychodziło dobrze, chyba raczej od lekarza zależy. Na pierwszej wizycie bylam u innego to mi kazała jeść folik. Potem poszlam do tej już mojej to odstawiła folik i kazała femibion... I teraz mam całe 50 tabletek foliku.. Ale co tam możę przy drugiej ciąży go wtrąbię

Cytat:
teraz zaprzyjaznilam sie z lodowka i wyjadam wszystko co w niej jest

oto moj teatralny brzuszek fotka sprzed momentu - wskakuje w dresik i ide wyczarowac jakies hamburgery na pierwsza kolacje...

za brzunio

Wojtek
Stary 2012-12-08, 23:44   #1222
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
NO właśnie. Z tego co widziałam to wczoraj dwóch lekarzy Ci co innego powiedziało a ja znowu w poprzedniej ciąży to cały czas byłam pod ścisłą kontrolą przez skurcze, których w dodatku nie czułam, a teraz czuje i niby jest ok (przynajmniej ostatnio było) i bądź tu mądra.
Dlatego mam stresa, bo w poprzedniej ciąży miałam zagrożenie porodem przedwczsenym, a szczerze mówiąc to takich skurczy nie czułam Tylko gin czuł
a teraz masz takie bolesne? ja nie bardzo wiem jak to rozpoznawać, czy to co mam to skurcze, czy co ... w sumie trochę się wyciszyło, ale wczoraj cały dzień miałam bardzo mocne kłucia, co kilka sekund momentami, napięte podbrzusze, czasem chyba takie bezbolesne skurcze, ale pewności nie mam ... wszystko było naraz. i się zastanawiam nad tym twardym brzuchem, bo lekarz mnie o to pytał, a ja mam fałdki na brzuchu dość spore i cięzko mi wyczuć

Cytat:
a Wy bierzecie, tak na marginesie, jakieś witaminy? bo nie wyczytałam między wierszami, ja od początku ciąży "jadę na" jodidzie, kwasie foliowym i mgb6
ja brałam do tej pory tylko kwas foliowy, teraz gin powiedziała że mogę sobie coś kupić, obojętnie co, ale najbardziej poleca Materna Centrum z DHA. ale to droogie wszystko jest mąż będzie w pon w taniej aptece, to coś kupi, może będzie coś tańszego....

Diabli piękny brzuszek

Stary 2012-12-09, 00:04   #1223
Magiusa
Zakorzenienie

Ja biorę Pregna Plus, ma i kwas i witaminki...ale osobnego zestawu witamin nie biorę.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 08:26   #1224
Kinga_20
Zakorzenienie

Wpadłam pochwalić się, że wczoraj poczułam dwa mocne kopnięcia po lewej stronie brzucha Boże jakie to zaj....e uczucie Czekałam na więcej, ale maluch woli mi dozować endorfiny najwyraźniej

Co do Femibionu natal to widzę, że lekarze na potęgę go przypisują, pewnie firma musi mieć niezłą "kampanię reklamową" wśród lekarzy jest drogi jak cholera, więc pewnie nikt by im tego nie kupił nigdy. Ja biorę Falvit Mama oraz Omega 3 500mg

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 08:53   #1225
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
nieładnie z ich strony

byłam w biedronie z TŻtem. Wrzuciliśmy kilka kartonów mleka i jakies piedroły, poszlam po ser i podjechał do mnie koszyk z mlekiem to wrzucam tam ser.. nagle facet ktory trzymał koszyk pyta się mnie co ja robię, podnoszę głowę a to nie mój maż tylko ktos inny.. No to ja przepraszam i wyciągam ten ser z jego koszyka.. dobrze, ze go jeszcze nie zapytalam po co mu naleśniki...

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Podczytuję na bieżąco,ale nie mam weny na pisanie.
Też od wczoraj mam dylemat czy wszystko jest ok. Brzuch boli, na nospie jestem, w miarę leżę,ale wiadomo jak z małym można się oszczędzać.
Ruchy czuję więc pewnie jest dobrze, ale jakoś nastrój przez te bóle do dupy
Momentami to są ewidentne skurcze, ale krótkie i nie jakieś bardzo silne, ehh
Jak do poniedziałku tak będzie to jadę do szpitala do mojego gina niech sam oceni o co chodzi.
Masakra, człowiek myśli że w drugiej ciaży to już taki mądry doświadczony będzie a to guzik prawda.
Ja jestem w 3 i mam takie samo odczucie jak Ty

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Wpadłam pochwalić się, że wczoraj poczułam dwa mocne kopnięcia po lewej stronie brzucha Boże jakie to zaj....e uczucie Czekałam na więcej, ale maluch woli mi dozować endorfiny najwyraźniej

Co do Femibionu natal to widzę, że lekarze na potęgę go przypisują, pewnie firma musi mieć niezłą "kampanię reklamową" wśród lekarzy jest drogi jak cholera, więc pewnie nikt by im tego nie kupił nigdy. Ja biorę Falvit Mama oraz Omega 3 500mg

Witam się i ja.. w 15tc

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000

Edytowane przez colorblue
Czas edycji: 2012-12-09 o 09:00
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 09:08   #1226
xal
Zakorzenienie

Dzieńdoberek
I znowu mróz ... byle do wiosny.
Muszę się zebrać i ciasto upiec bo popołudniu mam gości, a tak mi się nic nie chce ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 09:11   #1227
Mysia mysz
Zakorzenienie

Witam Was w 14 tc, niestety ja chyba jakaś inna jestem, bo mało ciążowa jestem

Nie mam zachcianek, nigdy nie rzygałam, nic mnie nie boli, nie mdleje, nie mam zaparć i śpi mi się wygodnie i co najgorsze - nie mam brzucha;(
coś trochę odstaje pod pępkiem, ale jak leżę to płasko jest:/ każdy mnie pyta czy mam zachcianki i jak się czuje i tka mi głupio ciągle mówić, że nic mi nie jest i nic się nie zmieniło:/

a i ja biorę Pharmaton po centrum Materna chciało mi się

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2012-12-09 o 09:13
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 09:19   #1228
Atena564
Zadomowienie

Hej brzuchatki
Ja wpadam do Was się tylko przywitać w ten mroźny poranek niedzielny
Wczorej niemiałam czasu do was zajrzeć, cały dzień po sklepach latałam z Tż, oglądałiśmy i podliczaliśmy jakie wydatki musimy ponieść na poszczególne rzeczy z wyprawki...:mdlej e: ale to wszystko kosztuje......2 godziny w Smyku i ceny mniej więcej poznane i porównane potem kolejne 2 godziny spędzone na allegro i porównywanie cen i już widzimy różnice , bo np. pieluchy kolorowe tetrowe 5,99 zł za sztuke w smyku a na allegro to różnie od 2,50
Ale jak zwykle po to po co pojechaliśmy do centrum, czyli moje ziomowe buty to oczywiście niekupiłam bo albo cena powalająca albo podeszwa taka śliska,że tragedia albo wogóle niewygodne no i nadal pozostaje mi chodzić w butach z tamtego roku, i szukać nowych

Ja pomału biore się za ogarnięcie mieszkanka i obiadek bo dziś mam "inspekcje" rodziców przyjeżdząją w odwiedziny, bo siostre zawożą na lotnisko to po drodze zajeżdżają.

Miłej niedzieli Niepiszcie za dużo co bym jutro 50 stron niemiała do nadrabiania
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 09:19   #1229
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

Nie mam zachcianek, nigdy nie rzygałam, nic mnie nie boli, nie mdleje, nie mam zaparć i śpi mi się wygodnie i co najgorsze - nie mam brzucha;(
coś trochę odstaje pod pępkiem, ale jak leżę to płasko jest:/ każdy mnie pyta czy mam zachcianki i jak się czuje i tka mi głupio ciągle mówić, że nic mi nie jest i nic się nie zmieniło:/

Ale to jest zupełnie normalne Ja też nie wymiotowałam ani razu, zachcianek jako takich nie mam, po 12 tc czuję się świetnie, a brzuch zaczął rosnąć od ok. 16tc dopiero, wszystko jest ok i jesteś całkiem normalna

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:08   #1230
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
W I trymestrze brałam tylko kwas foliowy a teraz kupiłam sobie witaminy Pharmaton Matruelle

Ja bym zapytała

Oby się udał

Super

Ja mam rogala obiecanego na święta

Brzmi pysznie!
Smacznego

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

No i gdzie to zdjęcie ?

Miałam tak dzisiaj na zakupach, naraz naszły mnie smaki na wszystko

Za brzuszek

A my dziś w końcu kupiliśmy baterie do wagi i od ostatniej wizyty przytyłam 0,4 kg, ale ogółem jestem na -0,6 kg

Co za ludzie
A jaki to był problem zapytać czy masz ochotę na spotkanie
Współczuję
oo Twoja pasta jajeczna z makrela tez brzmi dobrze az ochoty nabralam heheh a wagi pozazdroscic
Cytat:
dzieki bylo milo, ale do pierwszej przerwy(1,5godz) myslalam, ze nie dam rady i wyjde...bolal mnie kregoslup, w kazdej pozycji bylo mi niewygodnie. w czasie przerwy oproznilam pecherz, wrabalam czekolade, pochodzilam troche i bylam jak nowa hehe. 2 polowa to juz pikus

a teraz zaprzyjaznilam sie z lodowka i wyjadam wszystko co w niej jest

super masz brzusio tez spory i do tego szczczuplutka ślicznie
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Ja jestem w 3 i mam takie samo odczucie jak Ty

Witam się i ja.. w 15tc
za 15 tc
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

za 14 tc
co do objawow ciesz sie ja w poprzedniej tak mialam superr bylo
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej brzuchatki
Ja wpadam do Was się tylko przywitać w ten mroźny poranek niedzielny
Wczorej niemiałam czasu do was zajrzeć, cały dzień po sklepach latałam z Tż, oglądałiśmy i podliczaliśmy jakie wydatki musimy ponieść na poszczególne rzeczy z wyprawki... ale to wszystko kosztuje......2 godziny w Smyku i ceny mniej więcej poznane i porównane potem kolejne 2 godziny spędzone na allegro i porównywanie cen i już widzimy różnice , bo np. pieluchy kolorowe tetrowe 5,99 zł za sztuke w smyku a na allegro to różnie od 2,50
Ale jak zwykle po to po co pojechaliśmy do centrum, czyli moje ziomowe buty to oczywiście niekupiłam bo albo cena powalająca albo podeszwa taka śliska,że tragedia albo wogóle niewygodne no i nadal pozostaje mi chodzić w butach z tamtego roku, i szukać nowych

Ja pomału biore się za ogarnięcie mieszkanka i obiadek bo dziś mam "inspekcje" rodziców przyjeżdząją w odwiedziny, bo siostre zawożą na lotnisko to po drodze zajeżdżają.

Miłej niedzieli Niepiszcie za dużo co bym jutro 50 stron niemiała do nadrabiania
własnie te ceny sa koszmarne a na allegro nie dotkne nie pomacam a zawsze wole podotykac material, i pewnie bede przepłacała hehe ale ja bardziej od smyka wole h&m i jest tanszy

Witam dziewczynki u mnie takze mroźny poranek , ale wyspana jestem super moj syn wstal dzisij i przylecial do nas i pyta sie a gdzie dzidzia ? a ja no jak gdzie w brzuszku!! a on zdziwiony heheh myslal ze juz wyszla mowi długo tam siedzi!!!! ehhehehe
Ja dzisij z rodzinka idziemy do c.h. chłopaki do kina na Diono mame a ja do Castellari na wielki deser lodowy a pozniej jedziemy do pizzy hut po nasz wypasiona super suprim mniaaammmmm
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości