Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-09, 10:15   #1231
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

dzień dobry
mąż robi śniadanko, a ja zabieram się za nadrabianie

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Co do miodu to mi nie każdy teraz smakuje, nie mogę znieść lipowego za to przepadam za nawłociowym.
nawłociowy to mój ulubiony jest idealny do herbaty

Cytat:
Napisane przez axella
no i jeszcze good news- 21go i 22go przychodzimy do pracy we dwie bo będzie ruch, i dostaniemy mega premie za te dwa dni. nie licząc premii świątecznej
super wiadomość!
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:27   #1232
gold-fish
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
i ...... na 80% CÓRECZKA "widzę tylko zwiniętą pępowinę między nóżkami i raczej nie dostrzegam żadnych męskich atrybutów" mąż się zasmucił lekko Hania Eliza albo Eliza Hania
super no i Hania jak to się dzieje, że nagle ,,wypływa" jakieś imię i jest mega popularne?! mi się Hanna spodobało tak z 2 lata temu i nie słyszałam wtedy żeby ktokolwiek dał tak dziecku na imię a teraz non stop słyszę

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mysle, ze to musiala byc ekspresowa wpadka, bo te maluchy jeszcze nie chodzily, wiec musialy miec mniej niz rok. w sumie to obstawialabym tak z 6-10 miesiecy :P w kazdym razie moze tak byc, ze beda z jednego roku, hehe.

tez jestescie non stop glodne?
o kurcze, mieć 4 dzieci z jednego roku w jednej klasie
tak, jestem często głodna, doszło jeszcze podjadanie w środku nocy- ale wtedy ograniczam się do jogurtu

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
jak myślicie co możemy kupić dla dziewczynki 5 lat? i chłopca 3,5? ?
moze bajki na dvd? tylko takie edukacyjne typu ,,Było sobie życie". Nie polecam za to ,,Był sobie człowiek" jak raz ogladałam to tak pokazywali jak ludzie zabijali zwierzęta, bo to był odcinek o pierwszych ludzich na ziemi moja chrześnica się wystraszyła

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
ja też nic nie czuję. I też juz bym chciała, ale wiem, że muszę być cierpliwa, bo niedługo poczuję. Potem jest zresztą jeszcze gorzej. Bo jak już się czuje ruchy a potem dziecko się obróci albo jest leniwe i się np. parę dni nie czuje nic to dopiero jest hardkor.
ja pierwsze ruchy poczułam dopiero jak przyłozyłam rękę do brzucha i spokojnie leżałam i masz rację, że jak potem dziecko się nie rusza to od razu najgorsze myśli mój był chyba odwrócony ostatnio pleckami (bo miałam twardy brzuch ) i przez ok. 2 dni słabiutko czułam ruchy na szczęście wczoraj zaczął wierzgać

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki u mnie takze mroźny poranek , ale wyspana jestem super moj syn wstal dzisij i przylecial do nas i pyta sie a gdzie dzidzia ? a ja no jak gdzie w brzuszku!! a on zdziwiony heheh myslal ze juz wyszla mowi długo tam siedzi!!!! ehhehehe
Ja dzisij z rodzinka idziemy do c.h. chłopaki do kina na Diono mame a ja do Castellari na wielki deser lodowy a pozniej jedziemy do pizzy hut po nasz wypasiona super suprim mniaaammmmm
ja, ja weźcie mnie ze sobą
masz udanego synka ,,długo tam siedzi"

Wczoraj nareszcie wyszłam na miasto małe zakupy od razu poprawiły mi samopoczucie a dzisiaj lece do ciuchlandu poszukać jakiś spodni bo się nie dopinam mam nadzieję że zima nie będzie mega sroga to będe latać w leginsach a potem do parku

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:35   #1233
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
dzieki bylo milo, ale do pierwszej przerwy(1,5godz) myslalam, ze nie dam rady i wyjde...bolal mnie kregoslup, w kazdej pozycji bylo mi niewygodnie. w czasie przerwy oproznilam pecherz, wrabalam czekolade, pochodzilam troche i bylam jak nowa hehe. 2 polowa to juz pikus

a teraz zaprzyjaznilam sie z lodowka i wyjadam wszystko co w niej jest

oto moj teatralny brzuszek fotka sprzed momentu - wskakuje w dresik i ide wyczarowac jakies hamburgery na pierwsza kolacje...

ps. moj brzuch jest na rowni z cycami!!!

wyglądasz pięknie
Stary 2012-12-09, 10:40   #1234
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki bylo milo, ale do pierwszej przerwy(1,5godz) myslalam, ze nie dam rady i wyjde...bolal mnie kregoslup, w kazdej pozycji bylo mi niewygodnie. w czasie przerwy oproznilam pecherz, wrabalam czekolade, pochodzilam troche i bylam jak nowa hehe. 2 polowa to juz pikus

a teraz zaprzyjaznilam sie z lodowka i wyjadam wszystko co w niej jest

oto moj teatralny brzuszek fotka sprzed momentu - wskakuje w dresik i ide wyczarowac jakies hamburgery na pierwsza kolacje...

ps. moj brzuch jest na rowni z cycami!!!
Piękny brzunio

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Ja jestem w 3 i mam takie samo odczucie jak Ty

Witam się i ja.. w 15tc
Gratuluję

Cytat:
oo Twoja pasta jajeczna z makrela tez brzmi dobrze az ochoty nabralam heheh a wagi pozazdroscic

super masz brzusio tez spory i do tego szczczuplutka ślicznie

za 15 tc

za 14 tc
co do objawow ciesz sie ja w poprzedniej tak mialam superr bylo

własnie te ceny sa koszmarne a na allegro nie dotkne nie pomacam a zawsze wole podotykac material, i pewnie bede przepłacała hehe ale ja bardziej od smyka wole h&m i jest tanszy

Witam dziewczynki u mnie takze mroźny poranek , ale wyspana jestem super moj syn wstal dzisij i przylecial do nas i pyta sie a gdzie dzidzia ? a ja no jak gdzie w brzuszku!! a on zdziwiony heheh myslal ze juz wyszla mowi długo tam siedzi!!!! ehhehehe
Ja dzisij z rodzinka idziemy do c.h. chłopaki do kina na Diono mame a ja do Castellari na wielki deser lodowy a pozniej jedziemy do pizzy hut po nasz wypasiona super suprim mniaaammmmm
Dzieci są kochane

A ja od rana mam ochotę bluzgać, moja kochana Alfia pieprzony ropniak zamarzła dziś w nocy. Jesteśmy kuźwa bez auta. I teraz powinna nastąpić wiązanka...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:46   #1235
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja pastę z makreli i pora, pierniki w czeko i kawowe ciacha z kremem. +herba z cytryną, i idę robić chleb w jaju..
ale pakman
dziewczyny uwielbiam Was : ) ja strasznie uważam na to co jem i zastanawiam się czasem po co? jedyne co, to nigdy nie łączę żadnych ryb z czekoladą w przedziale kilku godzin, tego nauczył mnie mąż, choć do tej pory nie wiem dlaczego się nie powinno- zabrania i już ;- )

swoją drogą, zaczęłam szukać informacji i trafiłam na taki artykuł http://www.bhclub.pl/Artykuly/Zdrowo...ladek-nie-lubi , z którego wynika, że tak naprawdę żyjemy w jakiejś matni, gdzie wydaje nam się, że zdrowo się odżywiamy (rybki bez paniereczki tylko delikatnie podsmażone, jak mój wczorajszy dorsz, twarożek z pomidorkiem, razowe otręby z mlekiem niskotłuszczowym) a tu WAŁEK. ja już się gubię w tych całych zasadach żywienia- na śniadanie dziś mam kakao i chleb z masłem :p
Stary 2012-12-09, 10:47   #1236
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
super no i Hania jak to się dzieje, że nagle ,,wypływa" jakieś imię i jest mega popularne?! mi się Hanna spodobało tak z 2 lata temu i nie słyszałam wtedy żeby ktokolwiek dał tak dziecku na imię a teraz non stop słyszę

o kurcze, mieć 4 dzieci z jednego roku w jednej klasie
tak, jestem często głodna, doszło jeszcze podjadanie w środku nocy- ale wtedy ograniczam się do jogurtu

moze bajki na dvd? tylko takie edukacyjne typu ,,Było sobie życie". Nie polecam za to ,,Był sobie człowiek" jak raz ogladałam to tak pokazywali jak ludzie zabijali zwierzęta, bo to był odcinek o pierwszych ludzich na ziemi moja chrześnica się wystraszyła

ja pierwsze ruchy poczułam dopiero jak przyłozyłam rękę do brzucha i spokojnie leżałam i masz rację, że jak potem dziecko się nie rusza to od razu najgorsze myśli mój był chyba odwrócony ostatnio pleckami (bo miałam twardy brzuch ) i przez ok. 2 dni słabiutko czułam ruchy na szczęście wczoraj zaczął wierzgać

ja, ja weźcie mnie ze sobą
masz udanego synka ,,długo tam siedzi"

Wczoraj nareszcie wyszłam na miasto małe zakupy od razu poprawiły mi samopoczucie a dzisiaj lece do ciuchlandu poszukać jakiś spodni bo się nie dopinam mam nadzieję że zima nie będzie mega sroga to będe latać w leginsach a potem do parku
hhehe to fakt moj mały jak walnie tekstem to idzie sie polozyc ze smiechu ehheh
ja tez dzisij bede szukala spodni
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:49   #1237
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
byłam w biedronie z TŻtem. Wrzuciliśmy kilka kartonów mleka i jakies piedroły, poszlam po ser i podjechał do mnie koszyk z mlekiem to wrzucam tam ser.. nagle facet ktory trzymał koszyk pyta się mnie co ja robię, podnoszę głowę a to nie mój maż tylko ktos inny.. No to ja przepraszam i wyciągam ten ser z jego koszyka.. dobrze, ze go jeszcze nie zapytalam po co mu naleśniki...

Cytat:
Napisane przez maarchewka
Ja bym zapytała się znajomej, czy nie planuje sprzedać łóżeczka.
ja też

Cytat:
Napisane przez happy blue
a Wy bierzecie, tak na marginesie, jakieś witaminy? bo nie wyczytałam między wierszami, ja od początku ciąży "jadę na" jodidzie, kwasie foliowym i mgb6.
ja nic nie biorę bo morfologię mam ok. na ostatniej wizycie gin powiedziała że mogę też już odstawić kwas foliowy. także łykam jakieś tabletki jedynie na bakterie w moczu żeby nie doszło do zapalenia.

diabli ślicznie masz zaokrąglony brzuszek

Kinga za kopniaczki

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
Nie mam zachcianek, nigdy nie rzygałam, nic mnie nie boli, nie mdleje, nie mam zaparć i śpi mi się wygodnie i co najgorsze - nie mam brzucha;(
coś trochę odstaje pod pępkiem, ale jak leżę to płasko jest:/ każdy mnie pyta czy mam zachcianki i jak się czuje i tka mi głupio ciągle mówić, że nic mi nie jest i nic się nie zmieniło:/
to ja mam podobnie, tyle że jak się mówi o jedzeniu czegoś dobrego to mam na to ochotę (ale tak było w sumie i przed ciążą, bo ja ogólnie lubię jeść). brzucha brak, poza starym tłuszczykiem, i ogólnie nie sposób się domyślic że jestem w ciąży.

Cytat:
Napisane przez banka26
moj syn wstal dzisij i przylecial do nas i pyta sie a gdzie dzidzia ? a ja no jak gdzie w brzuszku!! a on zdziwiony heheh myslal ze juz wyszla mowi długo tam siedzi!!!! ehheheh
Stary 2012-12-09, 10:49   #1238
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

A ja od rana mam ochotę bluzgać, moja kochana Alfia pieprzony ropniak zamarzła dziś w nocy. Jesteśmy kuźwa bez auta. I teraz powinna nastąpić wiązanka...
a moim rodzicom zamarzlo paliwko w przewodach,bo autko dość wiekowe i.. i nici z rzeźby lodowej
samochud nie jezdzi i jestesmy uziemieni,a tak sie cieszylam
a ja siedzę u nich..
a tż w pracy,potem kończy sklep w końcu..i szukam zajęcia na dziś..
moze jakieś kruche chrupiące ciasteczka?

tak więc łączę się z toba w bólu..

i zacznę szukać przepisów..

poza tym "hi:

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 10:52   #1239
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
a teraz masz takie bolesne? ja nie bardzo wiem jak to rozpoznawać, czy to co mam to skurcze, czy co ... w sumie trochę się wyciszyło, ale wczoraj cały dzień miałam bardzo mocne kłucia, co kilka sekund momentami, napięte podbrzusze, czasem chyba takie bezbolesne skurcze, ale pewności nie mam ... wszystko było naraz. i się zastanawiam nad tym twardym brzuchem, bo lekarz mnie o to pytał, a ja mam fałdki na brzuchu dość spore i cięzko mi wyczuć

Vil, w czwartek na wizycie pytałam dr-a o co chodzi z tą twardością brzucha, bo podobno trzeba zwracać na to uwagę, ale odrzekł, że to nie na tym etapie (17 tydzień zaczęłam wczoraj), to dopiero później. A co do bóli- wszelkie kłucia, rozciągania- są normalne natomiast, cytuję, "nie chcę takiego bólu jak przy okresie". Tyle, że o ile pamiętam, ból przy okresie też zaliczyłabym u siebie do rozciagania...Postanowiła m postawić na INTUICJĘ i POZYTYWNE NASTAWIENIE :- )

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Wpadłam pochwalić się, że wczoraj poczułam dwa mocne kopnięcia po lewej stronie brzucha Boże jakie to zaj....e uczucie Czekałam na więcej, ale maluch woli mi dozować endorfiny najwyraźniej

Co do Femibionu natal to widzę, że lekarze na potęgę go przypisują, pewnie firma musi mieć niezłą "kampanię reklamową" wśród lekarzy jest drogi jak cholera, więc pewnie nikt by im tego nie kupił nigdy. Ja biorę Falvit Mama oraz Omega 3 500mg

to prawda, to najcudowniejsze uczucie na świecie zwłaszcza te pierwsze :- ) moje Serduszko się bardzo rozbrykało i parę razy dziennie się komunikuje ze mną!
Też odnoszę wrażenie (kupiłam raz i cena zwaliła mnie z nóg), że to jakaś propaganda z tym femibionem ;- ) Szukam kwasów Omega- dr wyraził zdanie, że podobno najlepiej przyswajalne są z alg- takich będę wypatrywać.
Stary 2012-12-09, 10:54   #1240
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
swoją drogą, zaczęłam szukać informacji i trafiłam na taki artykuł http://www.bhclub.pl/Artykuly/Zdrowo...ladek-nie-lubi , z którego wynika, że tak naprawdę żyjemy w jakiejś matni, gdzie wydaje nam się, że zdrowo się odżywiamy (rybki bez paniereczki tylko delikatnie podsmażone, jak mój wczorajszy dorsz, twarożek z pomidorkiem, razowe otręby z mlekiem niskotłuszczowym) a tu WAŁEK. ja już się gubię w tych całych zasadach żywienia- na śniadanie dziś mam kakao i chleb z masłem :p
tam jest mnóstwo moich ulubionych połączeń! wspólczuję mojemu żołądkowi bo ma słabą siłę przebicia

Cytat:
Napisane przez axella
kruche ciasteczka brzmią pysznie
Stary 2012-12-09, 10:59   #1241
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

Motylku, akurat mi przypomniałaś czemu wczoraj nie mogłam zasnąć. Nie wiem gdzie mieszkacie (ja blisko centrum miasta), ale zastanawiam się nad tym, jak sobie poradzimy z maluchem bez samochodu. Ja nie mam prawa jazdy i nie zrobię, a Tatuś ma niepolskie, musiałby jakoś ogarnąć polskie drogi. Ale nie w tym rzecz- nie stać nas raczej na samochód i jestem przerażona tym, jak będziemy kontynuować nasz tryb życia, czyli zakupy w supermarkecie i wracanie tramwajem obłożeni jak wielbłądy, a nade wszystko wizyty u lekarza z maluchem (odpukać), nie wyrobimy za każdym razem na taxi. No, ciężka sprawa, o tyle dobrze, że w mojej rodzinie nigdy nie było samochodu, więc nie mam takiego przyzwyczajenia a dzieci cała drużyna piłkarska, ale to było miasto do 30 tyś.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Witam Was w 14 tc, niestety ja chyba jakaś inna jestem, bo mało ciążowa jestem

Nie mam zachcianek, nigdy nie rzygałam, nic mnie nie boli, nie mdleje, nie mam zaparć i śpi mi się wygodnie i co najgorsze - nie mam brzucha;(
coś trochę odstaje pod pępkiem, ale jak leżę to płasko jest:/ każdy mnie pyta czy mam zachcianki i jak się czuje i tka mi głupio ciągle mówić, że nic mi nie jest i nic się nie zmieniło:/

a i ja biorę Pharmaton po centrum Materna chciało mi się

jeszcze zatęsknisz za tym stanem :- )
Stary 2012-12-09, 11:05   #1242
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
a moim rodzicom zamarzlo paliwko w przewodach,bo autko dość wiekowe i.. i nici z rzeźby lodowej
samochud nie jezdzi i jestesmy uziemieni,a tak sie cieszylam
a ja siedzę u nich..

tak więc łączę się z toba w bólu..

i zacznę szukać przepisów..

poza tym "hi:
Daj spokój, przekleństwo te auta
Cytat:
Motylku, akurat mi przypomniałaś czemu wczoraj nie mogłam zasnąć. Nie wiem gdzie mieszkacie (ja blisko centrum miasta), ale zastanawiam się nad tym, jak sobie poradzimy z maluchem bez samochodu. Ja nie mam prawa jazdy i nie zrobię, a Tatuś ma niepolskie, musiałby jakoś ogarnąć polskie drogi. Ale nie w tym rzecz- nie stać nas raczej na samochód i jestem przerażona tym, jak będziemy kontynuować nasz tryb życia, czyli zakupy w supermarkecie i wracanie tramwajem obłożeni jak wielbłądy, a nade wszystko wizyty u lekarza z maluchem (odpukać), nie wyrobimy za każdym razem na taxi. No, ciężka sprawa, o tyle dobrze, że w mojej rodzinie nigdy nie było samochodu, więc nie mam takiego przyzwyczajenia a dzieci cała drużyna piłkarska, ale to było miasto do 30 tyś.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Mieszkamy na wsi, 7 km od miejsca pracy TŻ, a jakieś 4 km od miasta.
Ale to hmm nie jest taka droga, którą da się przejść piechotą, bo to A12. A ja od zawsze jestem przyzwyczajona do auta...I jak nie ma to cierpię
Póki co musimy liczyć na tatę, ale nie wiem co zrobimy...
Albo będziemy musieli kupić auto, albo wymeldować TŻ do babci, która mieszka drzwi w drzwi z miejscem pracy TŻ. A auto odmarznie jak się zrobi na plusie...
Nie wiem
Ale nie wyobrażam sobie nie mieć auta. Bo tak jak piszesz zakupy, wizyty u lekarza...Nie dałabym rady bez.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-09, 11:10   #1243
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

my też bez autka i też okropnie się obawiam zakupów, lekarzy i odpukać czegoś nagłego-to co,zostaje taxi?

ja chcę zrobić prawko,nawet chetnie zaczelabym juz ale to tyyle kasy a jeszcze trzeba miec auto i cos do niego wlać
sama nie wiem o robić eh..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-09, 11:19   #1244
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue
Motylku, akurat mi przypomniałaś czemu wczoraj nie mogłam zasnąć. Nie wiem gdzie mieszkacie (ja blisko centrum miasta), ale zastanawiam się nad tym, jak sobie poradzimy z maluchem bez samochodu. Ja nie mam prawa jazdy i nie zrobię, a Tatuś ma niepolskie, musiałby jakoś ogarnąć polskie drogi. Ale nie w tym rzecz- nie stać nas raczej na samochód i jestem przerażona tym, jak będziemy kontynuować nasz tryb życia, czyli zakupy w supermarkecie i wracanie tramwajem obłożeni jak wielbłądy, a nade wszystko wizyty u lekarza z maluchem (odpukać), nie wyrobimy za każdym razem na taxi. No, ciężka sprawa, o tyle dobrze, że w mojej rodzinie nigdy nie było samochodu, więc nie mam takiego przyzwyczajenia a dzieci cała drużyna piłkarska, ale to było miasto do 30 tyś
wszystko zależy od odległości. my mamy auto, ale tak naprawdę używam go ja na dojazd do pracy i większe zakupy raz na tydzień czy dwa, bo wszędzie mam w miarę blisko. no a jak robi się ciepło to stoi długo nieużywane bo wolę dojeżdżać na rowerze. zobaczymy co będzie jak maleństwo się urodzi, ale jeśli okaże się że auto będzie używane raz w tygodniu max. to pewnie się go pozbędziemy..

Cytat:
Napisane przez axella
ja chcę zrobić prawko,nawet chetnie zaczelabym juz ale to tyyle kasy a jeszcze trzeba miec auto i cos do niego wlać
dla mnie auto to skarbonka bez dna
Stary 2012-12-09, 11:47   #1245
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
wszystko zależy od odległości. my mamy auto, ale tak naprawdę używam go ja na dojazd do pracy i większe zakupy raz na tydzień czy dwa, bo wszędzie mam w miarę blisko. no a jak robi się ciepło to stoi długo nieużywane bo wolę dojeżdżać na rowerze. zobaczymy co będzie jak maleństwo się urodzi, ale jeśli okaże się że auto będzie używane raz w tygodniu max. to pewnie się go pozbędziemy..

dla mnie auto to skarbonka bez dna

Podoba mi się Twoje podejście.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
my też bez autka i też okropnie się obawiam zakupów, lekarzy i odpukać czegoś nagłego-to co,zostaje taxi?

Axello, Ty na szczęście masz rodziców w pobliżu, więc nie martwiłabym się tak bardzo, chociaż zawsze lepiej byłoby to prawo jazdy mieć

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Daj spokój, przekleństwo te auta

Mieszkamy na wsi, 7 km od miejsca pracy TŻ, a jakieś 4 km od miasta.
Ale to hmm nie jest taka droga, którą da się przejść piechotą, bo to A12. A ja od zawsze jestem przyzwyczajona do auta...I jak nie ma to cierpię
Póki co musimy liczyć na tatę, ale nie wiem co zrobimy...
Albo będziemy musieli kupić auto, albo wymeldować TŻ do babci, która mieszka drzwi w drzwi z miejscem pracy TŻ. A auto odmarznie jak się zrobi na plusie...
Nie wiem
Ale nie wyobrażam sobie nie mieć auta. Bo tak jak piszesz zakupy, wizyty u lekarza...Nie dałabym rady bez.

czasem naprawdę się zastanawiam jak nam się udaje bez samochodu, no ale bez wątpienia mieszkając pod miastem nie ma opcji "z buta". Kurde, faktycznie problem się robi przy tych mrozach z samochodami, współczuję.
Stary 2012-12-09, 11:58   #1246
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

Będzie dziewczynka?! Super!! My chcemy na drugie też dać Hania. Będzie Kalina Hanna, ale na razie nie wiemy jaka płeć
Stary 2012-12-09, 11:59   #1247
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Witam Was w 14 tc, niestety ja chyba jakaś inna jestem, bo mało ciążowa jestem

ja też nie miałam zachcianek, mdłości, nie mówiąc o wymiotach, brzuch większy zobaczyłam jakoś koło 16 tygodnia, a teraz niby już 21 a niewiele większy jest ... i zaś mi poleciało pół kilo w dół każda z nas jest inna, ciesz się ja się cieszyłam, póki mi te bóle się nie zaczęły

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
no właśnie my już kilka lat temu wybraliśmy imię dla dziewczynki, i wtedy nam się wydawało, że nie dość że śliczne, to jeszcze mało popularne ... a teraz w sumie od Was się dowiaduje, że coraz go więcej i dlatego mamy alternatywę, nie wiem jeszcze które imię jako pierwsze wybierzemy, czy Hania czy Eliza, ale bardzo się do Hani przywiązałam .... tylko nie chcę żeby potem było ich 5 w klasie

Cytat:
dziewczyny uwielbiam Was : ) ja strasznie uważam na to co jem i zastanawiam się czasem po co? jedyne co, to nigdy nie łączę żadnych ryb z czekoladą w przedziale kilku godzin, tego nauczył mnie mąż, choć do tej pory nie wiem dlaczego się nie powinno- zabrania i już ;- )

ja jak jeszcze nie byłam w ciąży to myślałam że jak uda się w końcu, to zmienię zupełnie swój sposób odżywania, że gotowanie na parze, ciągle owoce, warzywa, ryby .... oczywiście na planach się skończyło, zwyczajnie nam się nie chce, i myśląc o tym, ile w tym żarciu niby "naturalnym" konserwantów to myślę, że lepiej niech się Młoda przyzwyczaja a rośnie bardzo ładnie, jest większa niż podają statystyki, więc nic jej chyba nie brakuje

Cytat:
Vil, w czwartek na wizycie pytałam dr-a o co chodzi z tą twardością brzucha, bo podobno trzeba zwracać na to uwagę, ale odrzekł, że to nie na tym etapie (17 tydzień zaczęłam wczoraj), to dopiero później. A co do bóli- wszelkie kłucia, rozciągania- są normalne natomiast, cytuję, "nie chcę takiego bólu jak przy okresie". Tyle, że o ile pamiętam, ból przy okresie też zaliczyłabym u siebie do rozciagania...Postanowiła m postawić na INTUICJĘ i POZYTYWNE NASTAWIENIE :- )
mój lekarz właśnie mi mówił, żeby już zwracać uwagę na te twardnienia, bo wydaje mi się, że ja już mogę tak mieć, ale pod tymi fałdkami nie wyczuwam dobrze :/ jak tak lekko naciskam, to często wydaje mi się twardy, mąż macał wczoraj dla porównania, to też mówił że wcześniej był bardziej miękki chyba. hmm. chyba że ogólnie w ciąży mimo fałdek wszystko się tam robi twardsze ... no nic, łykam nospę dalej

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 12:05   #1248
axella
Zakorzenienie

GG do axella

nie mam sił,słow..nic

wczoraj szefowa weszła po $ jak już wychodziłam-co za tym idzie-nie przeliczyłam przy niej. wzięła 1500, wpisała... 1000..

i teraz maaaaarne szanse by się przyznała..
to już drugi raz, za pierwszym rabneła stówe, teraz pół tysiąca.
a,że kamer brak i słowo przeciwko słowu..

nie wiem ku**a co teraz,a jeszcze ta laska co dziś ma zmiane zamiast zadzwonic i powiedzieć "ma pani za duzo" to zadzwoni i bedzie mialczec ze "ojej,ale chyba moze sie pomylilysmy"

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-09, 12:07   #1249
vvgh
Wtajemniczenie

Coś bym zjadła....

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
nie mam sił,słow..nic

wczoraj szefowa weszła po $ jak już wychodziłam-co za tym idzie-nie przeliczyłam przy niej. wzięła 1500, wpisała... 1000..

nie wiem ku**a co teraz,a jeszcze ta laska co dziś ma zmiane zamiast zadzwonic i powiedzieć "ma pani za duzo" to zadzwoni i bedzie mialczec ze "ojej,ale chyba moze sie pomylilysmy"
Zwariowała?
Stary 2012-12-09, 12:08   #1250
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Coś bym zjadła....

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Zwariowała?
jest złym człowiekiem..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-09, 12:10   #1251
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
nie mam sił,słow..nic

i ona tak celowo? nie możesz zadzwonić i powiedzieć, że przeliczyłaś i Ci się nie zgadza, zapytać delikatnie czy nie pomyliła się wpisując? chyba nic więcej faktycznie nie możesz zrobić, co za patowa sytuacja :/
Stary 2012-12-09, 12:13   #1252
karolina2121
siedzę i myślę

Witam się z nutella i mlekiem

Dzisiaj nad ranem pierwszy raz dłużej bolał mnie brzuch Bardzo się przestraszyłam... nie wiedziałam czy budzić męża i jechać do szpitala czy przeczekać Na szczęście po jakichś 5 min przeszło.

Wczoraj odkryłam, że moje dziecię nie toleruję buraków We wtorek po barszczu, a wczoraj bo buraczkach do obiadu. Też tak macie, że po jakimś konkretnym jedzeniu wymiotujecie ?
Stary 2012-12-09, 12:14   #1253
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
i ona tak celowo? nie możesz zadzwonić i powiedzieć, że przeliczyłaś i Ci się nie zgadza, zapytać delikatnie czy nie pomyliła się wpisując? chyba nic więcej faktycznie nie możesz zrobić, co za patowa sytuacja :/
alarm odwołany..

przyznała się..
jaka ulga.. jezusie..

idę się wziąć za ciacha

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-09, 12:17   #1254
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Hej

Dzięki za odpowiedzi w sprawie zabawek, o które pytałam . Kupiliśmy bez problemu w księgarni osiedlowej, ale takiej dobrze wyposażonej Ale fajne bajery edukacyjne tam mają Mój Tż się śmieje, że chyba wykupie połowę tego sklepu

Idę zobaczyć, co napisałyście od wczoraj, 10 stron
Stary 2012-12-09, 12:17   #1255
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
alarm odwołany..

Przyznała się..
Jaka ulga.. Jezusie..

Idę się wziąć za ciacha

:- ) ))))))
Stary 2012-12-09, 12:23   #1256
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
alarm odwołany..

przyznała się..
jaka ulga.. jezusie..

idę się wziąć za ciacha

super

nie wiem co kupić mamie pod choinkę dla wszystkich mam, tylko jeszcze coś mamie muszę dokupić. mam dla niej wodę toaletową z avonu i błyszczyk, bo chciała, ale chcę coś jeszcze ... tylko w tym wypadku jakaś srebrna biżuteria czy ciuchy odpadają (to bym kupiła na samodzielny prezent), bo już mnie nie stać na nic droższego w ostateczności będzie książka, ale obie jesteśmy molami książkowymi, i mamy tego multum ... jakieś pierdółki typu świeczki zapachowe itp odpadają, kosmetyki też ... zostaje mi coś z allegro tylko, bo nie mogę wychodzić

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-09, 12:25   #1257
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
a to moj dzisiejszy brzusio
ciążowy jak się patrzy
Stary 2012-12-09, 12:33   #1258
vvgh
Wtajemniczenie

Jem Knoppersa....
Stary 2012-12-09, 12:34   #1259
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Witam się z nutella i mlekiem

Dzisiaj nad ranem pierwszy raz dłużej bolał mnie brzuch Bardzo się przestraszyłam... nie wiedziałam czy budzić męża i jechać do szpitala czy przeczekać Na szczęście po jakichś 5 min przeszło.

Wczoraj odkryłam, że moje dziecię nie toleruję buraków We wtorek po barszczu, a wczoraj bo buraczkach do obiadu. Też tak macie, że po jakimś konkretnym jedzeniu wymiotujecie ?
Po kebabie. Za każdym z czterech razy w ciągu dwóch minut lądował w WC.

Cytat:
alarm odwołany..

przyznała się..
jaka ulga.. jezusie..

idę się wziąć za ciacha

uffff ...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-09, 12:36   #1260
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
. Też tak macie, że po jakimś konkretnym jedzeniu wymiotujecie ?
Ja na szczęście już daaawno nie wymiotuję, a po jedzeniu też nie. Prędzej to lecę usiąść na kibel niż wisieć nad nim.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości