|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
dzień dobry
mąż robi śniadanko, a ja zabieram się za nadrabianie ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
jest idealny do herbatyCytat:
|
|
#1232 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
no i Hania a teraz non stop słyszę Cytat:
w jednej klasie tak, jestem często głodna, doszło jeszcze podjadanie w środku nocy- ale wtedy ograniczam się do jogurtu Cytat:
Nie polecam za to ,,Był sobie człowiek" jak raz ogladałam to tak pokazywali jak ludzie zabijali zwierzęta, bo to był odcinek o pierwszych ludzich na ziemi moja chrześnica się wystraszyła ![]() Cytat:
mój był chyba odwrócony ostatnio pleckami (bo miałam twardy brzuch ) i przez ok. 2 dni słabiutko czułam ruchy na szczęście wczoraj zaczął wierzgać ![]() Cytat:
![]() masz udanego synka Wczoraj nareszcie wyszłam na miasto małe zakupy od razu poprawiły mi samopoczucie a dzisiaj lece do ciuchlandu poszukać jakiś spodni bo się nie dopinam mam nadzieję że zima nie będzie mega sroga to będe latać w leginsach a potem do parku |
|||||
|
|
|
#1233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wyglądasz pięknie
|
|
#1234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja od rana mam ochotę bluzgać, moja kochana Alfia pieprzony ropniak zamarzła dziś w nocy. Jesteśmy kuźwa bez auta. I teraz powinna nastąpić wiązanka...
|
|
#1235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swoją drogą, zaczęłam szukać informacji i trafiłam na taki artykuł http://www.bhclub.pl/Artykuly/Zdrowo...ladek-nie-lubi , z którego wynika, że tak naprawdę żyjemy w jakiejś matni, gdzie wydaje nam się, że zdrowo się odżywiamy (rybki bez paniereczki tylko delikatnie podsmażone, jak mój wczorajszy dorsz, twarożek z pomidorkiem, razowe otręby z mlekiem niskotłuszczowym) a tu WAŁEK. ja już się gubię w tych całych zasadach żywienia- na śniadanie dziś mam kakao i chleb z masłem :p
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez dzisij bede szukala spodni
|
|
#1237 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
diabli ślicznie masz zaokrąglony brzuszek ![]() Kinga za kopniaczki ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() samochud nie jezdzi i jestesmy uziemieni,a tak sie cieszylam ![]() a ja siedzę u nich.. a tż w pracy,potem kończy sklep w końcu..i szukam zajęcia na dziś.. moze jakieś kruche chrupiące ciasteczka? tak więc łączę się z toba w bólu.. i zacznę szukać przepisów.. poza tym "hi: |
|
|
|
|
#1239 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
to prawda, to najcudowniejsze uczucie na świecie Też odnoszę wrażenie (kupiłam raz i cena zwaliła mnie z nóg), że to jakaś propaganda z tym femibionem ;- ) Szukam kwasów Omega- dr wyraził zdanie, że podobno najlepiej przyswajalne są z alg- takich będę wypatrywać.
|
|
#1240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1241 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Motylku, akurat mi przypomniałaś czemu wczoraj nie mogłam zasnąć. Nie wiem gdzie mieszkacie (ja blisko centrum miasta), ale zastanawiam się nad tym, jak sobie poradzimy z maluchem bez samochodu. Ja nie mam prawa jazdy i nie zrobię, a Tatuś ma niepolskie, musiałby jakoś ogarnąć polskie drogi. Ale nie w tym rzecz- nie stać nas raczej na samochód i jestem przerażona tym, jak będziemy kontynuować nasz tryb życia, czyli zakupy w supermarkecie i wracanie tramwajem obłożeni jak wielbłądy, a nade wszystko wizyty u lekarza z maluchem (odpukać), nie wyrobimy za każdym razem na taxi. No, ciężka sprawa, o tyle dobrze, że w mojej rodzinie nigdy nie było samochodu, więc nie mam takiego przyzwyczajenia a dzieci cała drużyna piłkarska, ale to było miasto do 30 tyś.---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
jeszcze zatęsknisz za tym stanem :- )
|
|
#1242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale to hmm nie jest taka droga, którą da się przejść piechotą, bo to A12. A ja od zawsze jestem przyzwyczajona do auta...I jak nie ma to cierpię ![]() Póki co musimy liczyć na tatę, ale nie wiem co zrobimy... Albo będziemy musieli kupić auto, albo wymeldować TŻ do babci, która mieszka drzwi w drzwi z miejscem pracy TŻ. A auto odmarznie jak się zrobi na plusie... Nie wiem ![]() Ale nie wyobrażam sobie nie mieć auta. Bo tak jak piszesz zakupy, wizyty u lekarza...Nie dałabym rady bez.
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też bez autka ![]() ![]() ja chcę zrobić prawko,nawet chetnie zaczelabym juz ale to tyyle kasy a jeszcze trzeba miec auto i cos do niego wlać ![]() sama nie wiem o robić eh.. |
|
|
|
|
#1244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1245 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podoba mi się Twoje podejście. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Axello, Ty na szczęście masz rodziców w pobliżu, więc nie martwiłabym się tak bardzo, chociaż zawsze lepiej byłoby to prawo jazdy mieć ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
czasem naprawdę się zastanawiam jak nam się udaje bez samochodu, no ale bez wątpienia mieszkając pod miastem nie ma opcji "z buta". Kurde, faktycznie problem się robi przy tych mrozach z samochodami, współczuję.
|
|
#1246 |
|
Wtajemniczenie
|
Będzie dziewczynka?! Super!! My chcemy na drugie też dać Hania. Będzie Kalina Hanna, ale na razie nie wiemy jaka płeć
|
#1247 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a rośnie bardzo ładnie, jest większa niż podają statystyki, więc nic jej chyba nie brakuje ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam sił,słow..nic
wczoraj szefowa weszła po $ jak już wychodziłam-co za tym idzie-nie przeliczyłam przy niej. wzięła 1500, wpisała... 1000.. i teraz maaaaarne szanse by się przyznała.. to już drugi raz, za pierwszym rabneła stówe, teraz pół tysiąca. a,że kamer brak i słowo przeciwko słowu.. nie wiem ku**a co teraz,a jeszcze ta laska co dziś ma zmiane zamiast zadzwonic i powiedzieć "ma pani za duzo" to zadzwoni i bedzie mialczec ze "ojej,ale chyba moze sie pomylilysmy" |
|
|
|
#1249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Coś bym zjadła....
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
jest złym człowiekiem..
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1252 |
|
siedzę i myślę
|
Witam się z nutella i mlekiem ![]() Dzisiaj nad ranem pierwszy raz dłużej bolał mnie brzuch Bardzo się przestraszyłam... nie wiedziałam czy budzić męża i jechać do szpitala czy przeczekać Na szczęście po jakichś 5 min przeszło.Wczoraj odkryłam, że moje dziecię nie toleruję buraków We wtorek po barszczu, a wczoraj bo buraczkach do obiadu. Też tak macie, że po jakimś konkretnym jedzeniu wymiotujecie ?
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyznała się.. jaka ulga.. jezusie.. idę się wziąć za ciacha |
|
|
|
|
#1254 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Dzięki za odpowiedzi w sprawie zabawek, o które pytałam Ale fajne bajery edukacyjne tam mają Idę zobaczyć, co napisałyście od wczoraj, 10 stron
|
#1255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:- ) ))))))
|
|
#1256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super ![]() nie wiem co kupić mamie pod choinkę dla wszystkich mam, tylko jeszcze coś mamie muszę dokupić. mam dla niej wodę toaletową z avonu i błyszczyk, bo chciała, ale chcę coś jeszcze ... tylko w tym wypadku jakaś srebrna biżuteria czy ciuchy odpadają (to bym kupiła na samodzielny prezent), bo już mnie nie stać na nic droższego w ostateczności będzie książka, ale obie jesteśmy molami książkowymi, i mamy tego multum ... jakieś pierdółki typu świeczki zapachowe itp odpadają, kosmetyki też ... zostaje mi coś z allegro tylko, bo nie mogę wychodzić
|
|
|
|
|
#1258 |
|
Wtajemniczenie
|
Jem Knoppersa....
|
#1259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
uffff ...
|
|
#1260 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na szczęście już daaawno nie wymiotuję, a po jedzeniu też nie. Prędzej to lecę usiąść na kibel niż wisieć nad nim.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

a teraz non stop słyszę 
w jednej klasie
moja chrześnica się wystraszyła

jest drogi jak cholera, więc pewnie nikt by im tego nie kupił nigdy. Ja biorę Falvit Mama oraz Omega 3 500mg