|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
brumek, najlepiej działa mi się w nocy
tylko teraz wcześniej wstawać trzeba ![]() Kolina, dobrze, że Tobie się nic nie stało! Zimno! Zastanawiam się, czy możemy wyjść na spacer ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- ale kaloryfer nadal tylko w łazience mamy włączony
|
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Chelsea znam ten ból;/ ja moczyłam w rivanolu i okładałam maścią ichtiolową . Skończyło sie przepalaniem paznokcia, najgorzej jak ropa jest bo nawet nie dotkniesz niczego;.
Dzien dobry ![]() A u nas szaro, buro i deszcz... blee oglądałyście wczoraj wybory miski 2012? Dopiero dziś zauwazyłam że wygrała moja koleżanka ze szkoły
|
|
|
|
#4173 |
|
Zadomowienie
|
Kolina uroki mieszkania w górach. Dobrze, że tylko tak się kończyło.
Kajool dobrze, że wyjaśniła się sprawa zęba ![]() Wodaqua śliczna blondynka Dwa lata temu robiłam test A potem na dobre utknęłam w Krakowie...---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Patryk jeszcze dzisiaj nie spał Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-12-09 o 13:17 |
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały śpi, debiut na sankach zaliczony Wczoraj pobił rekord - spał 4 godziny w ciągu dnia! Potem pojechaliśmy do kuzynki na urodziny 3latki , masa dzieci była, więc szalał ile mógł. Adaś był najmłodszy, ale nie dał sobie w kaszę dmuchać rozpychał się jak zasłaniali, rozdzielał zabawki, dziewczynki całował a jednemu chłopcu odwinął, jak go zaczepiał ![]() Padł do spania dopiero po 22.00 A za chwilę jedziemy do koleżanki, ma synka miesięcznego, jeszcze go nie widzieliśmy ![]() A na razie usiłujemy wybrać z TŻem jakieś łóżko dla Adasia
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-12-09 o 14:28 |
|
|
|
|
#4175 |
|
Zadomowienie
|
Zosieńka to prawdziwa dama i jaką fryzurkę ma! Ja swojej jeszcze nie podcinałam włosów. Zapuszczam na całego - tz śmieje się ze mnie, że to przez moją traumę z dzieciństwa.
Kolina całe szczęście, że jesteście cali. Uważaj na siebie na śliskim. Kajool, a kanałówkę będą ci w ciąży robić???? |
|
|
|
#4176 |
|
Wtajemniczenie
|
Niezmiennie to polecam: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...06/#/S39836495
|
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, przyglądniemy mu się ![]() AgaG, co u Was?? Kolina, ale miałaś przejścia dobrze że tylko tak się skończyło.Kajool, zęba współczuję.
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Później nadrobię, a teraz wklejam zdjęcia ze spotkania z Anią i Adasiem, bo mi Marzenka żyć nie da ![]() Zbyt wiele zdjęć nie mamy, bo Adaś na obu spotkaniach akurat sobie drzemał
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale pustki ![]() Ja jestem u rodziców- dzieciaczki śpią razem na łóżku w sypialni, więc mam labę P. ma dniówkę, więc spędzamy tu cały dzień nie ma jak u mamy![]() Natka świetne zdjęcia. |
|
|
|
#4180 | ||||
|
Zakorzenienie
|
AGA!!!!!!!!!!!!!
Gdzie byłaś!?!?! Cytat:
I śliczną ma fryzurkę, tak równiutko z tyłu przyciętą. To Twoje działo czy fryzjera? ![]() Co je z takim zapałem? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aniu, jaka Ty jesteś drobniusieńka Cytat:
Adaś mądry chłopak - wiedział, ze trzeba pospać, żeby sił nabrać na spotkanie towarzyskie
|
|
#4182 |
|
Wtajemniczenie
|
P.S Widzialam brzuszek, a raczej jego brak ![]() Jestem Brumku, jestem... Pochlonelo mnie wybieranie pewnej rzeczy, ale potem sie okazalo, ze i tak mnie na nia nie stac, no a potem trudno jest sie wbic w watek i tak po jednym zdaniu probuje, choc widze, ze ostatnio straszne pustki tu. W ogole to sliczne zdjecia wklejalyscie ostatnio. |
|
|
|
#4183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee ale jakaś taka piękna to ona nie była. Były ładniejsze moimz daniem, no, ale nie tylko uroda się liczy. Cytat:
Cytat:
Brakuje tu Ciebie, pisz pisz ![]() Dzieci zdrowe? Wodaqua love. ![]() Natka, Ania Wasi mali panowie ![]() Kolina wrrr czyli zimę rozpoczełaś z przytupem, i portfel ucierpiał no ale ważne że Wam nic. Mamad o co cho?
|
|
#4184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcialam wczasy zarezerwowac. Nie pisalam, bo dziewczyny tu maja naprawde powazne problemy, czy to ze zdrowiem, czy inne, wiec te moje urojenia, nijak sie maja do ich problemow. Tak ze musialam sie z tym przespac po prostu. Dzieciaki zdrowe o tyle o ile. W tym tygodniu mielismy (Wiki, Antek i ja) jakiegos wirusa, bylo troche wymiotow i biegunek, na szczescie nic groznego, choc Antos jeszcze brzydkie kupki robi. Widzialam, ze tu troche chorobowo na watku bylo. Bardzo Wam wspolczulam tych chorob. Trzymam kciuki za Sare, zeby badania powychodzily w porzadku. Oliweczko Tobie nie mialam okazji pogratulowac! Swietnie Ci poszedl drugi porod. Dzieciaki prezentuja sie doskonale na zdjeciu. W ogole to @ sie zbliza, bo z mezem ostatnio na wojennej sciezce, dobrze, ze w pracy siedzi duzo, to moze sie nie pozabijamy. Od wczoraj mam na kilka dni rodzicow u siebie, przyjechali do dzieciakow na Mikolaja. |
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Aga może to Cię pocieszy, ja nigdy nie byłam na zagranicznych wczasach, nigdy nie leciałam samolotem...
Nasze wakacje poza domem w Polsce trwają zazwyczaj nie więcej niż 3-4 dni
|
#4186 |
|
Zadomowienie
|
AgaG ja też już miałam o Ciebie pytać, ale dziewczyny mnie uprzedziły. I nie myśl tak, że Twoje problemy miałyby być nie-problemami tylko dlatego, że ktoś się czymś innym martwi. Przykro mi, że trudno się Wam jednak zdecydować na te wczasy. A może jeszcze uda się jakieś last minute?
Patik ja też nigdy nie byłam na wczasach za granicą i wcale się nie zapowiada, żebyśmy sobie w najbliższym czasie na takie pozwolili. W sumie tylko raz udał nam się taki normalny urlop zaraz po ślubie na 6 dni nad morze (choć nieciekawie się skończył ostrym zapaleniem oskrzeli u męża )
|
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę wam powiedzieć, że mam zawroty głowy.
Pierwszy raz było w nocy jak wstawałam do sary i nie dałam rady dojść do jej pokoju. Dzisiaj drugi raz, siedziałam na fotelu i znienacka się zaczęło, czułam się jak po 5 piwach, wszystko wokół wiruje. Nie wiem czym to jest spowodowane, dziwne to ![]() co zawsze robicie w weekendy że tu takie pustki?
|
#4188 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja wiem, ze wiele ludzi nie podrozuje i zyje, ale tak to jest, ze apetyt rosnie w miare jedzenia.
Mamad w lastach raczej nie ma ofert dla rodzin 2+3 Mamad a powiedz mi, czy Ty teraz jesienia, zima sprawdzasz jaka jest sytuacja powietrza w Krakowie? Czy nie patrzysz na to zupelnie i wychodzisz z Patrykiem na spacer mimo zlego stanu? Dzis np. byla bardzo zla syt. Ja mam jakis tik i sprawdzam, choc i tak wychodze. Tyle, ze takie spacery moga przyniesc wiecej pozytku nz korzysci... Ale pytam tak z czystej ciekawosci. |
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Aga a co sie dzieje z powietrzem w krk? duże stężenie zanieczyszczeń?
|
#4190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wychodzimy do parku, a poza tym nasze osiedle na wzniesieniu i to powietrze jednak inne niż w centrum. A gdzie sprawdzasz? Jest tam rejonizacja Krakowa? |
|
|
|
|
#4191 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik chodzi o smog.
Mamad niby masz racje, ale teraz dochodzi fakt ogrzewania mieszkan, wiec ten stan drastycznie sie pogarsza. Ja np. nie moge przewietrzyc mieszkania po 16, bo po prostu mi smierdz. Sprawdzam tu: http://www.malopolska.pl/Obywatel/EK...y/default.aspx ulica Bujaka to moj rejon. |
|
|
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w sprawie zdjęć - zdecydowałam, że wywołam je i jeszcze 2 inne po kilka sztuk i będę losowo wysyłać do bliskich. Telik, nie było lepienia bałwana bo wczoraj nadeszła potworna @ i na nic nie miałam siły. Za to Hania po raz pierwszy testowała spodnie zimowe. Wyglądała jak Sigma podczas lądowania na księżycu.![]() Czyli u Was sezon saneczkowy też już otwarty. A w pracy nie zamierzacie zatrudnić kogoś na miejsce tej osoby? Jakby co jestem chętna! ![]() Prezenty jeszcze kupuję, ale już widzę światełko w tunelu- mamy sporo osób do obdarowania, więc to dlatego. A Ty skoro się pytasz to pewnie chcesz się pochwalić, że masz już kupione i zapakowane, co? Natko, świetne zdjęcia, tylko Ciebie brakuje. Chłopcy rosną w oczach, Dominik ma coraz bujniejszą czuprynę, a Adaś chyba wszędzie podróżuje ze swoim misiem? Pamiętam go ze zdjęć na górskim szlaku. Aaniu wyglądasz bardzo zgrabnie i brzuszek się nieźle maskuje.Wodaqua, no zrehabilitowałaś się kobieto. Cudna Zosieńka Aga, a może jeszcze uda się namówić tż? Jeśli nie na zagraniczne wczasy, to może chociaż w Polsce? Brakowało tu Ciebie. ![]() Agni, Madziulka, Wasi chłopcy noszą Clarksy prawda? Nosili któreś z kolekcji first shoes jak już chodzili? Chciałam, żeby przyjaciółka kupiła mi takie http://www.clarks.co.uk/p/20351850 dla Hani na wiosnę, ale ekspedientka wręcz na nią naskoczyła, że w żadnym przypadku dla 1,5 rocznego chodzącego dziecka się nie nadają? Podobno te buty NIE są do chodzenia- co dla mnie jest niezłym paradoksem. Możecie mi to jakoś rozsądnie wytłumaczyć? |
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Aga patrzyłam na tę stronkę co podałaś i w mojej okolicy też tragedia. Jakość powietrza bardzo zła, wczoraj, dzisiaj i jutro.
Dobrze, że wróciłaś
|
|
|
|
#4194 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
|
#4196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taki przwodnik Polska na 4 łapach, albo zwyczajnie dzwonie i sie pytam. Czasami jednego psa trzeba dopłacić jak za człowieka |
|
|
|
|
#4198 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hi
Mało piszecie ale za to jakie foty ![]() Zosia Dominik i Adaś jak zwykle oboje swietnie sie prezentujeie Ale jakoś mi mało fotek A Ania faktycznie drobniutka zgrabniutka fiu fiu Cytat:
A w pracy to inna koleżanka ta która ze mną biegła Tamta ma 2 fajowskich dzieciaczkow Dorze ze apetyt wrócił A co do łososia tak mi sie przypomniało co robicie dzieciom na wigilię ? Bo wlasnie myślałam zrobić wyjątkiem kotleciki z łososia ( na parze ) lub pieczonegoCytat:
A gdzie jak drukujesz? Nowa osoba w pracy - pod warunkiem ze będziesz brała Hanie do pracy i ona będzie bawiła sie z Jasiem czuj sie zatrudniona ![]() Prezenty - ich status jeszcze nie jest znany- Tyle ze dla chrzesniakow już nie robię bo zawsze na Mikołaja dostają No ale zbieram sie powoli z tematem A u nas kaaaaaaatar Taka głupia rzecz a męki w nocy niesamowite Za dnia tak fridy sie Jasiek nie boi a w nocy dziki szał jakby ze skóry obdzierał go ktoś
|
|
#4199 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Marzenko my mamy tez Clarks first shoes http://www.clarks.co.uk/p/20341134 i są swietnie. Wiki dobrze sie w nich chodzi. |
|
|
|
#4200 |
|
Wtajemniczenie
|
heloł.
nadaję już z domu. moje dziecko spało przez cały dzień tylko 20 minut w samochodzie ![]() wstał o 7:30 a poszedł spać 20:30. I starsznie był nakręcony cały dzień, rozpierała go energia, szałaput mały ![]() naprawdę dopiero odkręcacie kaloryfery? ja to już od dawna grzeję zmarźluch jestem ![]() mialam coś pisać, ale zapomniałam....
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

Zakończone: 2
A potem na dobre utknęłam w Krakowie...

dobrze że tylko tak się skończyło.

P. ma dniówkę, więc spędzamy tu cały dzień

no ale ważne że Wam nic. 
zębole
) lub pieczonego