Dieta plaż południowych - Kto ze mną? - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-26, 15:44   #3361
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?

Zmierzę sobie temperaturę w domu i jutro dam znać

NIE ZNIECHĘCAJMY SIĘ CHWILOWYMI NIEPOWODZENIAMI
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 16:12   #3362
ryba82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
NIE ZNIECHĘCAJMY SIĘ CHWILOWYMI NIEPOWODZENIAMI
Ja się nie zniechęcam , ale z racji, że już tak gładko nie będzie - nie będę mierzyła się co tydzień, bo to może mnie zniechęcić. Postanowiłam, że następne mierzenie będzie 7 marca. Pozdrawiam.

Trzeba wziąć sprawy w swoje ręce....

-------------------------------

Nadzieja nie umiera nigdy
ryba82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 16:18   #3363
Kaolla
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ryba82 Pokaż wiadomość
Odpowiedziała Ci _Anusia_. Czekolada ciemna, gorzka np wedla.

Ja dzisiaj nei zjadłam praktycznie nic - za to wczoraj byłam na imprezce i jadłam same dozwolone rzeczy, ale w duzych ilosciach i wypiłam mnostwo wina, mnóstwo. Dlatego dzisiaja przespałam prawie cały dzien i nic nie jadłam

Jutro robię dzień I fazowy, bo mam straszne wyrzuty po tym winie i górze żarełka.
A dieta moim zdaniem wcale nei jest ani do kitu - skoro przez 2 tygodnei schudłam ponad 3 kg i nie chodzę głodna....Ale to już Wasze decyzje. Ja tam kontynuuje
Dobranoc .

No ale chodzi mi teraz o zupęłnie inną czekoladę nie gożką Jest to "Dietto" Sport&fitness bez dodatku cukru i jeszcze jedna "Lekka" też bez cukru Chyba że one są gożkie ale jak patrzyłam to tam pisało:mleczne
Kaolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 16:27   #3364
ryba82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaolla Pokaż wiadomość
No ale chodzi mi teraz o zupęłnie inną czekoladę nie gożką Jest to "Dietto" Sport&fitness bez dodatku cukru i jeszcze jedna "Lekka" też bez cukru Chyba że one są gożkie ale jak patrzyłam to tam pisało:mleczne
Nie wiem, jak to jest z "takimi" czekoladami Wiem natomiast, że można gorzką, ciemną o dużej zawartości kakao i niskiej zawartości tłuszczu. Ale cukier to w takich raczej jest.

Stary 2007-02-26, 16:32   #3365
_Anusia_
Rozeznanie

Jejciu jakie tu mądre rzeczy padają aż miło czytać Macie rację, ja w I fazie też za mało jadlam, ale teraz już jestem w fazie II i jak narazie wprowadziłam tylko ciemne pieczywo (a właśnie- razowe bułeczki nie są wcale ciemne... a przecież chyba można ) i czasem sobie robię kakao z mleka 0,5% albo dodaje do sera białego jogurt 1,5%. I to właściwie wszystkie zmiany. A w drugim tygodniu dorzucę jabłuszka i moze od czasu do czasu truskawki bo czekają na mnie zamrożone
Dzisiaj rano wreszcie byłam w kibelku no i okres się skończył, tak więc ważę znów 55,5 kg Ahh i jeden grzeszek dzisiaj cukiereczek malusieńki- musialam uczcić urodziny przyjaciółki
Jak narazie bardziej od chudnięcia zależy mi na tym, żeby po dodaniu tego ciemnego pieczywa i jeszcze tych kilku produktów nie zacząć tyć... Zważę się w środę. Jutro nie wchodzę na wagę i koniec!
Stary 2007-02-26, 16:57   #3366
patinka246
Raczkowanie

Oj... martwia mnie te kalorie... policzylam dziisaj... i wyszlo mi 400 kcal... + kolacja ktorej jeszcze nie zjadlam 176 kcal a wiec w sumie dzisiaj zjem 576 kcal...ale ja nie jestem glodna...

Nie wzielam dzisiaj sniadania do szkoly bo nie bardzo wiedzialm co mam wziac... :/ myslicie ze jak codziennie bede brala jogurt 0% to sie cos stanie?
patinka246 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 17:02   #3367
ryba82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Anusia_ Pokaż wiadomość
Jejciu jakie tu mądre rzeczy padają aż miło czytać Macie rację, ja w I fazie też za mało jadlam, ale teraz już jestem w fazie II i jak narazie wprowadziłam tylko ciemne pieczywo (a właśnie- razowe bułeczki nie są wcale ciemne... a przecież chyba można ) i czasem sobie robię kakao z mleka 0,5% albo dodaje do sera białego jogurt 1,5%. I to właściwie wszystkie zmiany. A w drugim tygodniu dorzucę jabłuszka i moze od czasu do czasu truskawki bo czekają na mnie zamrożone
Anusiu - co do ciemnego pieczywka - wyczytałam, że chodzi o pieczywo z mąki pełnoziarnistej. Wiem, że takie pieczywko ma firma schulstand. Pewnie kojarzysz - pakowane takie chlebki z niebiesko-zółtymi kolorami na opakowaniu, dostępne w marketach a i może sklepach osiedlowych. Bułka razowa - nie miałabym pewności czy ona jest z mąki pp.
Co do mleczka 0,5 i jogurtów - to ja od początku trwania diety stosuję i używam. Na razie wprowadziłam owsiankę i co drugi dzień owoc (jabłko lub pomarańcz).

Cytat:
Dzisiaj rano wreszcie byłam w kibelku no i okres się skończył, tak więc ważę znów 55,5 kg Ahh i jeden grzeszek dzisiaj cukiereczek malusieńki- musialam uczcić urodziny przyjaciółki
Jak narazie bardziej od chudnięcia zależy mi na tym, żeby po dodaniu tego ciemnego pieczywa i jeszcze tych kilku produktów nie zacząć tyć... Zważę się w środę. Jutro nie wchodzę na wagę i koniec!
No właśnie zbyt częste ważenie może stać się niezdrowe, ja od piątku nie widziałam się z moją wagą. Schowałam ją, żeby mnie nie kusiła i tak kontrolnie zważę się za kilka dni.

Stary 2007-02-26, 17:04   #3368
ryba82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patinka246 Pokaż wiadomość
Oj... martwia mnie te kalorie... policzylam dziisaj... i wyszlo mi 400 kcal... + kolacja ktorej jeszcze nie zjadlam 176 kcal a wiec w sumie dzisiaj zjem 576 kcal...ale ja nie jestem glodna...

Nie wzielam dzisiaj sniadania do szkoly bo nie bardzo wiedzialm co mam wziac... :/ myslicie ze jak codziennie bede brala jogurt 0% to sie cos stanie?
Patinko, jogurt to za mało, weż sobie rób sałatki albo zawijance i orzeszki np w formie przegryzki. I jedz większe porcje, licz kalorie, coby potem nie było zaskoczenia.

Stary 2007-02-26, 17:13   #3369
sardine
Przyczajenie

Malutki, malusieńki sukces... ale jest: spodnie są luźniejsze w udach
Też gdzieś czytałam, że spowolniony metabolizm to obniżona temp ciała - ja mam wiecznie zimne ręce :/

Co do zaparć to nie ustąpiły, ale poleciłam domownikom kupienie mi takich tabletek z suszonych owoców. W aptece powiedzieli, że len w tabletkach też dobrze działa. Pewnie siemie lniane będę musiała zacząć pić albo brać te tabsy z lnem, mojej koleżance pomagały. Inna znajoma mi powiedziała dawno temu, że ona zalewa kawe rozpuszczalną (zbożową chyba też można) odrobiną wody i potem reszte mlekiem i że po tym nie ma problemu. Zobaczymy jak to będzie...

A co do II fazy to myślę, że to są już zdrowe nawyki żywieniowe, które warto stosowac jako filozofię żywienia, jeżeli ma się problemy z utrzymaniem wagi (tak jak ja). Gdybym wróciła do starych nawyków... Oj, nawet sobie tego nie chcę wyobrażać.
Dziewczyny, życzę sukcesów - trzymajmy sie jakoś!
Wiosna idzie, chciałabym sobie kupić fajną spódnicę i w ogóle czuć klimat w pełni (a nie tylko ten maturalny).
Stary 2007-02-26, 17:22   #3370
_Anusia_
Rozeznanie

Cytat:
Anusiu - co do ciemnego pieczywka - wyczytałam, że chodzi o pieczywo z mąki pełnoziarnistej. Wiem, że takie pieczywko ma firma schulstand. Pewnie kojarzysz - pakowane takie chlebki z niebiesko-zółtymi kolorami na opakowaniu, dostępne w marketach a i może sklepach osiedlowych. Bułka razowa - nie miałabym pewności czy ona jest z mąki pp.
Co do mleczka 0,5 i jogurtów - to ja od początku trwania diety stosuję i używam. Na razie wprowadziłam owsiankę i co drugi dzień owoc (jabłko lub pomarańcz).
Taki? zl1.jpg

Nie widzialam go nigdzie szczerze mówiąc, ale poszukam Postaram się jutro kupić, ale grahamkę już na jutro mam więc i tak zjem
Stary 2007-02-26, 17:36   #3371
ryba82
Zakorzenienie

Cytat:
Taki? Załącznik 807948

Nie widzialam go nigdzie szczerze mówiąc, ale poszukam Postaram się jutro kupić, ale grahamkę już na jutro mam więc i tak zjem
Myślę, że któryś z tych będzie odpowiedniejszy dla nas
http://www.schulstad.pl/index.php?cat=465

Stary 2007-02-26, 17:41   #3372
_Anusia_
Rozeznanie

Cytat:
Myślę, że któryś z tych będzie odpowiedniejszy dla nas
http://www.schulstad.pl/index.php?cat=465
Oki jutro się wybiore do sklepu Dzięki
Stary 2007-02-26, 18:07   #3373
Malwu$
Raczkowanie

GG do Malwu$

hej
jestem w fazie 1 od pięciu dni,ale nie widzę rezultatów:/. może to jeszcze za krótko, żeby waga chociaż trochę drgnęła?
chociaż właściwie rezultaty widać w moim samopoczuciu:lepiej i lżej się czuję.
daleko nam do siebie strasznie...
Malwu$ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 19:16   #3374
_Gosiek_
Raczkowanie

GG do _Gosiek_

cześć dziewczyny

no cóż... już pisałam o tym ale napiszę jeszcze raz.
Jakoś tak się stało ze zamiast być na 2, jestem w 3 fazie
wiem że to zadne tłumaczenie lecz... miałam mase rodzinnych uroczystości, pozwalałam sobie na jedzenie naprawdę sporych ilosci słodyczy. To wielki błąd bo znów przypomniałam sobie jakie to wszystko smaczne i wciągające...
Jednak poza tymi słodyczami na uroczystościach jem zgodnie z SB - nie jadam ziemniakow, jakos wcale nie tęsknię (więc i nie jem) ryżu czy makaronów, czasem tylko dodaję do sałatek kus-kus.
Skutkiem wcinania słodyczy (a niestety nie było to ograniczone jak u niektórych do 1 kawałka ciasta) jest przybycie na wadze 1,5kilograma... więc ogólnie reasumujac nie jest źle......
Jem masę warzyw - do pracy zawsze biorę pojemniczek sałatki z jakąś wędlinką, serek ziarnisty, kanapkę z razowego chlebka z grubą warstwą salaty lodowej
+ wędlinka lub żółty serek. Wieczorkiem zjadam jeszcze kolację - przeważnie odtłuszczone parówki z żółtym serem lub zawijasy z szynki + jakieś warzywka.
Jak widać nie głodzę się - zjadam wręcz całkiem sporo - na pewno przekraczam 1000 kalorii.
Od jutra mówię słodyczom stanowcze NIE - mimo kolejnej imprezy rodzinnej w niedzielę - muszę zacząć znów tracić na wadze bo do celu brakuje mi przynajmniej 8kg......chciałabym to zgubić do wakacji.

ale sie rozpisałam

buziaki i zyczę wytrwałości w zdrowym zywieniu.... bo nie uważam swojego jedzonka za dietowanie
_Gosiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 19:28   #3375
_Gosiek_
Raczkowanie

GG do _Gosiek_

jeszcze jedno - jest chlebek Fitness - robiony z mąki pp i pełnego ziarna. Calkiem niezły

z hmm odwiedzinkami w łazience na SB nigdy nie miałam problemu... no ale jem naprawdę sporo warzyw więc i błonnika - moze to w tym rzecz a może po prostu to jest jedzonko w sam raz dla mnie
Nie pamiętam juz smaku wielu produktów, np ziemniakow.. nie zamierzam sobie przypominać jak smakuja.... teraz tylko musze zapomnieć jak smakuja słodkości
_Gosiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-26, 22:46   #3376
Linsy
Przyczajenie

przyszlam was odwiedzic i widze,ze wszystko jest ok
powiem wam ,ze jak bylam na SB to tez nie mialam jakos problemu z wyproznianiem co wiecej odwiedzalam toalete czesciej niz przed rozpoczaciem diety
nie wiem czym to bylo u mnie spowodowane,mysle,ze to efekt po prostu nie jedzenia slodkich rzeczy albo rzeczy utrudniajacych wyproznianie bo fakt faktem przed dieta jadlam bardzo duzo slodyczy zwlaszcza czekolady
codziennie minimum tabliczka albo jakies slodkie ciasteczka czekoladowe
wiadomo jak sie odciazy uklas trawienny to on lepiej pracuje
ale mysle,ze to ,ze wam sie ciezko wyproznic moze byc efektem malo urozmaiconej diety w sensie,ze jecie codziennie niemalze to samo
w 1 faize jadlospis nie jest zbyt urozmaicony ale takie juz sa tego uroki
ale za to ile korzysci
papa

Linsy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-27, 08:46   #3377
*Pinacolada*
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, postanowiłam dołączyć się do Was Jestem obecnie w 2 dniu I etapu i jest pewien problem. Czuję się dość słabo, mam napady gorąca i lekkie mdłości- nie wiem czy powinnam przerwać dietę? Ta dieta to dla mnie duża zmiana bo do tej pory jadłam sporo chleba, bulek i wloskich potraw (pizza, makarony)....
*Pinacolada* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-27, 08:49   #3378
Agaimka
Rozeznanie

Może cos takiego wystąpic w ciagu pierwszych 3 dni, pozniej orgaznizm się przyzwyczai do zmiany sposobu żywienia Upewnij się tylko, czy aby te zawroty nie sa spowodowane zbyt małą ilością jedzenia, a jesli nie to daj organizowi kilka dni na przyzwyczajenis sie do radykalnej(jak piszesz) zmiany. Zycze powodzenia
Agaimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-27, 08:55   #3379
mysssssia
Przyczajenie

czesc laseczki
ja to juz od grudnia na tej dietce smigam i jest super za mna 17 kg
ta dieta jest super wiec nie łamcie sie małymi niepowodzeniami

Co do zaparc, tez miałam takie problemy na samym poczatku, pomaga błonnik w tabletkach

trzymajcie sie kochane
mysssssia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-27, 09:01   #3380
dorinka30
Zakorzenienie

Witam Was Plażowiczki

Niestety, przyznaję się zapomniałam zmierzyć temperaturę.

Poza tym dzisiaj na śniadanie przyrządziłam sobie owsiankę na wodzie - paskudztwo, zjadłam na siłę z 5 łyżek. Ale nigdy więcej, ta na mleku z cynamonem jest pyszna
Wczoraj ostra dieta, dzisiaj także, i tak cały tydzieb będzie....Najgorsze te weekendy

Dziewczyny, Gosik jeśli macie problem ze słodyczami to polecam Wam łykać chrom w tabletkach. Zmniejszy to ochotę na słodycze, ja tego problemu nie mam, bo nie przepadam za słodkościami, choc przyznam że mam zawsze w domu GORZKĄ czekoladkę, na w razie czego. Jak już zgrzeszyć to z głową. Kiedyś niecierpiałam gorzkich czekolad, a teraz cóż nie są złe.

Co do chleba, to boję się jeść codziennie, nawet tego fitness.Postanowiłam , że maksymalnie 3xw tygodniu, i to przed południem. A i tak mam przeświadczenie, że jak się w ogóle nie je chleba żadnego to efekty są lepsze- pamiętam swój brzuszek i talię na I FAZIE- teraz już tak płaściutko nie jest ????!!!
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-27, 09:34   #3381
ryba82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linsy Pokaż wiadomość
przyszlam was odwiedzic i widze,ze wszystko jest ok
hej Linsy Trzymamy się dzielnie

Cytat:
Napisane przez _Gosiek_ Pokaż wiadomość
jeszcze jedno - jest chlebek Fitness - robiony z mąki pp i pełnego ziarna. Calkiem niezły
Gosi, a czy wszystkie chlebki fitness ze schulstadu są z mąki pp i pełnego ziarna?http://www.schulstad.pl/index.php?cat=465

Cytat:
Napisane przez *Pinacolada* Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, postanowiłam dołączyć się do Was Jestem obecnie w 2 dniu I etapu i jest pewien problem. Czuję się dość słabo, mam napady gorąca i lekkie mdłości- nie wiem czy powinnam przerwać dietę? Ta dieta to dla mnie duża zmiana bo do tej pory jadłam sporo chleba, bulek i wloskich potraw (pizza, makarony)....
Oj, ja też tak miałam, nawet nie przez pierwsze 3 dni, tylko ok. tydzień. A potem już było dobrze. Witaj na plaży

Cytat:
Napisane przez mysssssia Pokaż wiadomość

czesc laseczki
ja to juz od grudnia na tej dietce smigam i jest super za mna 17 kg
ta dieta jest super wiec nie łamcie sie małymi niepowodzeniami

Co do zaparc, tez miałam takie problemy na samym początku, pomaga błonnik w tabletkach

trzymajcie sie kochane
17kg? Od grudnia? Może masz jakieś wskazówki dla nas

Cytat:
Witam Was Plażowiczki
Co do chleba, to boję się jeść codziennie, nawet tego fitness.Postanowiłam , że maksymalnie 3xw tygodniu, i to przed południem. A i tak mam przeświadczenie, że jak się w ogóle nie je chleba żadnego to efekty są lepsze- pamiętam swój brzuszek i talię na I FAZIE- teraz już tak płaściutko nie jest ????!!!
Ja też się boję chlebka. Włączę go, ale jeszcze nie w tym tygodniu, dziś dopiero 5 dzień II fazy

I muszę Wam powiedzieć, że właśnie weszłam kontrolnie na wagę i jest mnie od piątku 30 dag mniej

Czas na owsiankę

Stary 2007-02-27, 10:31   #3382
malalka
Zakorzenienie

GG do malalka

hello

ja już po śniadanku i II śniadanku też. a to tylko dlatego że dziś bardzo wcześnie wstałam i takie przesunięcie bo z reguły to o tej porze dopiero jem śniadanie

wczoraj zaszalałam w kuchni - zrobiłam sobię zapiekankę będę miała na 2-3 dni do tego jeszcze ciasto jogurtowe stoi w lodówce.. żyć nie umierać

dziś wieczorem idę z TŻ na kolację musze wybrać jakieś dobre miejsce żeby mieli dozwolone potrawy juz powiedziałam że Pizza Hut odpada
malalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-27, 13:30   #3383
_Anusia_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Pinacolada* Pokaż wiadomość
Też tak miałam To minie

Cytat:
Cytat:
Witam Was Plażowiczki

Ja też się boję chlebka. Włączę go, ale jeszcze nie w tym tygodniu, dziś dopiero 5 dzień II fazy

I muszę Wam powiedzieć, że właśnie weszłam kontrolnie na wagę i jest mnie od piątku 30 dag mniej
A ja od początku drugiej fazy włączyłam ciemne pieczywo i jak narazie chudnę dalej przed chwilą się ważyłam- jest 55 kg Także się nie bójcie Przecież w drugiej fazie ciemny chlebek jest już jak najbardziej dozwolony
Stary 2007-02-27, 13:34   #3384
ryba82
Zakorzenienie

Cytat:
A ja od początku drugiej fazy włączyłam ciemne pieczywo i jak narazie chudnę dalej przed chwilą się ważyłam- jest 55 kg Także się nie bójcie Przecież w drugiej fazie ciemny chlebek jest już jak najbardziej dozwolony
Ale ja zjadam już owsiankę i owoce - dziś pół jabłka, więc chlebek to wydaje mi się byłoby już za dużo Będę sie obserwować i jak dalej waga będzie schodzić zacznę jeść chlebek. Zobaczymy jak będzie pod koniec tygodnia - w piątek

Stary 2007-02-27, 13:42   #3385
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Witam...

Czy ta dieta jest naprawdę aż taka hmm .."dobra"?
Nadaje się dla każdego? I naprawdę się chudnie?
A czy do tego jeszcze cwiczycie?

Chyba chciałabym ją zastosowac ale takie drobne "dylematy" mną targają
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-27, 13:47   #3386
_Anusia_
Rozeznanie

Cytat:
Ale ja zjadam już owsiankę i owoce - dziś pół jabłka, więc chlebek to wydaje mi się byłoby już za dużo Będę sie obserwować i jak dalej waga będzie schodzić zacznę jeść chlebek. Zobaczymy jak będzie pod koniec tygodnia - w piątek
Chyba że tak

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Witam...

Czy dla każdego to trudno powiedzieć- każda dieta to kwestia indywidualna. Jednemu będzie pasować, drugiemu nie
Ale jeśli mam mówić na własnym doświadczeniu to tak- jest jak najbardziej dobra i rzeczywiście się na niej chudnie A ćwiczeń specjalnych nie robię, tyle co wf w szkole 2 razy w tygodniu i codziennie 20 minut spacerku z pieskiem
Stary 2007-02-27, 13:47   #3387
ryba82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Witam...

Witam, anett - poczytaj wątek, zwróć uwagę na ostatnie posty Agaimki, mówiące o kaloryczności diety... Myślę, że jeśli poznasz dobrze teorię diety i będziesz przy niej rozsądna, to będzie dobrze.
Nie nadaje sie podobno dla cukrzyków (chyba, że pod kontrola lekarza).
No a czy się chudnie? No my chudniemy
Cwiczenia -do nie cwiczenia-nie namawiam, ale ja prawdę mówiąc malutko Ale to się zmieni

Spróbuj, nic Cię to nie kosztuje

Stary 2007-02-27, 13:56   #3388
_Anusia_
Rozeznanie

Cytat:
Spróbuj, nic Cię to nie kosztuje
Oj nie zgadzam się kosztuje mnóstwo silnej woli, wytrwałości i samozaparcia
Stary 2007-02-27, 13:59   #3389
ryba82
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nie zgadzam się kosztuje mnóstwo silnej woli, wytrwałości i samozaparcia
Oj, ale to taki szczególik

Stary 2007-02-27, 14:04   #3390
_Anusia_
Rozeznanie

W każdym razie spróbować jak najbardziej warto Tak więc anett jakbyś się zdecydowała to my Ci tu miejsce na plaży robimy od zaraz

A co tam dzisiaj u Was na obiadek? Bo ja już nie mam pomysłów, ciągle ten kurczak...

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości