|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?
Zmierzę sobie temperaturę w domu i jutro dam znać
NIE ZNIECHĘCAJMY SIĘ CHWILOWYMI NIEPOWODZENIAMI |
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie zniechęcam
, ale z racji, że już tak gładko nie będzie - nie będę mierzyła się co tydzień, bo to może mnie zniechęcić . Postanowiłam, że następne mierzenie będzie 7 marca . Pozdrawiam.
|
|
#3363 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
No ale chodzi mi teraz o zupęłnie inną czekoladę nie gożką Jest to "Dietto" Sport&fitness bez dodatku cukru i jeszcze jedna "Lekka" też bez cukru Chyba że one są gożkie ale jak patrzyłam to tam pisało:mleczne
|
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem natomiast, że można gorzką, ciemną o dużej zawartości kakao i niskiej zawartości tłuszczu. Ale cukier to w takich raczej jest .
|
|
|
#3365 |
|
Rozeznanie
|
Jejciu jakie tu mądre rzeczy padają
aż miło czytać Macie rację, ja w I fazie też za mało jadlam, ale teraz już jestem w fazie II i jak narazie wprowadziłam tylko ciemne pieczywo (a właśnie- razowe bułeczki nie są wcale ciemne... a przecież chyba można ) i czasem sobie robię kakao z mleka 0,5% albo dodaje do sera białego jogurt 1,5%. I to właściwie wszystkie zmiany. A w drugim tygodniu dorzucę jabłuszka i moze od czasu do czasu truskawki bo czekają na mnie zamrożone Dzisiaj rano wreszcie byłam w kibelku Ahh i jeden grzeszek dzisiaj cukiereczek malusieńki- musialam uczcić urodziny przyjaciółki Jak narazie bardziej od chudnięcia zależy mi na tym, żeby po dodaniu tego ciemnego pieczywa i jeszcze tych kilku produktów nie zacząć tyć... Zważę się w środę. Jutro nie wchodzę na wagę i koniec!
|
|
#3366 |
|
Raczkowanie
|
Oj... martwia mnie te kalorie... policzylam dziisaj... i wyszlo mi 400 kcal... + kolacja ktorej jeszcze nie zjadlam 176 kcal a wiec w sumie dzisiaj zjem 576 kcal...ale ja nie jestem glodna...
Nie wzielam dzisiaj sniadania do szkoly bo nie bardzo wiedzialm co mam wziac... :/ myslicie ze jak codziennie bede brala jogurt 0% to sie cos stanie? |
|
|
|
#3367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bułka razowa - nie miałabym pewności czy ona jest z mąki pp.Co do mleczka 0,5 i jogurtów - to ja od początku trwania diety stosuję i używam . Na razie wprowadziłam owsiankę i co drugi dzień owoc (jabłko lub pomarańcz).Cytat:
. Schowałam ją, żeby mnie nie kusiła i tak kontrolnie zważę się za kilka dni.
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#3369 |
|
Przyczajenie
|
Malutki, malusieńki sukces... ale jest: spodnie są luźniejsze w udach
![]() Też gdzieś czytałam, że spowolniony metabolizm to obniżona temp ciała - ja mam wiecznie zimne ręce :/ Co do zaparć to nie ustąpiły, ale poleciłam domownikom kupienie mi takich tabletek z suszonych owoców. W aptece powiedzieli, że len w tabletkach też dobrze działa. Pewnie siemie lniane będę musiała zacząć pić albo brać te tabsy z lnem, mojej koleżance pomagały. Inna znajoma mi powiedziała dawno temu, że ona zalewa kawe rozpuszczalną (zbożową chyba też można) odrobiną wody i potem reszte mlekiem i że po tym nie ma problemu. Zobaczymy jak to będzie... A co do II fazy to myślę, że to są już zdrowe nawyki żywieniowe, które warto stosowac jako filozofię żywienia, jeżeli ma się problemy z utrzymaniem wagi (tak jak ja). Gdybym wróciła do starych nawyków... Oj, nawet sobie tego nie chcę wyobrażać. Dziewczyny, życzę sukcesów - trzymajmy sie jakoś! Wiosna idzie, chciałabym sobie kupić fajną spódnicę i w ogóle czuć klimat w pełni (a nie tylko ten maturalny ).
|
#3370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie widzialam go nigdzie szczerze mówiąc, ale poszukam Postaram się jutro kupić, ale grahamkę już na jutro mam więc i tak zjem
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.schulstad.pl/index.php?cat=465
|
|
|
#3372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki
|
|
|
#3373 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() jestem w fazie 1 od pięciu dni,ale nie widzę rezultatów:/. może to jeszcze za krótko, żeby waga chociaż trochę drgnęła? chociaż właściwie rezultaty widać w moim samopoczuciu:lepiej i lżej się czuję.
|
|
#3374 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
no cóż... już pisałam o tym ale napiszę jeszcze raz. Jakoś tak się stało ze zamiast być na 2, jestem w 3 fazie ![]() wiem że to zadne tłumaczenie lecz... miałam mase rodzinnych uroczystości, pozwalałam sobie na jedzenie naprawdę sporych ilosci słodyczy. To wielki błąd bo znów przypomniałam sobie jakie to wszystko smaczne i wciągające... Jednak poza tymi słodyczami na uroczystościach jem zgodnie z SB - nie jadam ziemniakow, jakos wcale nie tęsknię (więc i nie jem) ryżu czy makaronów, czasem tylko dodaję do sałatek kus-kus. Skutkiem wcinania słodyczy (a niestety nie było to ograniczone jak u niektórych do 1 kawałka ciasta) jest przybycie na wadze 1,5kilograma... więc ogólnie reasumujac nie jest źle...... Jem masę warzyw - do pracy zawsze biorę pojemniczek sałatki z jakąś wędlinką, serek ziarnisty, kanapkę z razowego chlebka z grubą warstwą salaty lodowej + wędlinka lub żółty serek. Wieczorkiem zjadam jeszcze kolację - przeważnie odtłuszczone parówki z żółtym serem lub zawijasy z szynki + jakieś warzywka. Jak widać nie głodzę się - zjadam wręcz całkiem sporo - na pewno przekraczam 1000 kalorii. Od jutra mówię słodyczom stanowcze NIE - mimo kolejnej imprezy rodzinnej w niedzielę - muszę zacząć znów tracić na wadze bo do celu brakuje mi przynajmniej 8kg......chciałabym to zgubić do wakacji. ale sie rozpisałam ![]() buziaki i zyczę wytrwałości w zdrowym zywieniu.... bo nie uważam swojego jedzonka za dietowanie |
|
|
|
#3375 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze jedno - jest chlebek Fitness - robiony z mąki pp i pełnego ziarna. Calkiem niezły
![]() z hmm odwiedzinkami w łazience na SB nigdy nie miałam problemu... no ale jem naprawdę sporo warzyw więc i błonnika - moze to w tym rzecz a może po prostu to jest jedzonko w sam raz dla mnie ![]() Nie pamiętam juz smaku wielu produktów, np ziemniakow.. nie zamierzam sobie przypominać jak smakuja.... teraz tylko musze zapomnieć jak smakuja słodkości |
|
|
|
#3376 |
|
Przyczajenie
|
przyszlam was odwiedzic i widze,ze wszystko jest ok
powiem wam ,ze jak bylam na SB to tez nie mialam jakos problemu z wyproznianiem co wiecej odwiedzalam toalete czesciej niz przed rozpoczaciem diety ![]() nie wiem czym to bylo u mnie spowodowane,mysle,ze to efekt po prostu nie jedzenia slodkich rzeczy albo rzeczy utrudniajacych wyproznianie bo fakt faktem przed dieta jadlam bardzo duzo slodyczy zwlaszcza czekolady codziennie minimum tabliczka albo jakies slodkie ciasteczka czekoladowe ![]() wiadomo jak sie odciazy uklas trawienny to on lepiej pracuje ale mysle,ze to ,ze wam sie ciezko wyproznic moze byc efektem malo urozmaiconej diety w sensie,ze jecie codziennie niemalze to samo w 1 faize jadlospis nie jest zbyt urozmaicony ale takie juz sa tego uroki ![]() ale za to ile korzysci ![]() papa
|
#3377 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, postanowiłam dołączyć się do Was
Jestem obecnie w 2 dniu I etapu i jest pewien problem. Czuję się dość słabo, mam napady gorąca i lekkie mdłości- nie wiem czy powinnam przerwać dietę? Ta dieta to dla mnie duża zmiana bo do tej pory jadłam sporo chleba, bulek i wloskich potraw (pizza, makarony)....
|
|
|
|
#3378 |
|
Rozeznanie
|
Może cos takiego wystąpic w ciagu pierwszych 3 dni, pozniej orgaznizm się przyzwyczai do zmiany sposobu żywienia
Upewnij się tylko, czy aby te zawroty nie sa spowodowane zbyt małą ilością jedzenia, a jesli nie to daj organizowi kilka dni na przyzwyczajenis sie do radykalnej(jak piszesz) zmiany. Zycze powodzenia
|
#3379 |
|
Przyczajenie
|
czesc laseczki ja to juz od grudnia na tej dietce smigam i jest super za mna 17 kg ta dieta jest super wiec nie łamcie sie małymi niepowodzeniami Co do zaparc, tez miałam takie problemy na samym poczatku, pomaga błonnik w tabletkach trzymajcie sie kochane |
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Plażowiczki
Niestety, przyznaję się zapomniałam zmierzyć temperaturę. Poza tym dzisiaj na śniadanie przyrządziłam sobie owsiankę na wodzie - paskudztwo, zjadłam na siłę z 5 łyżek. Ale nigdy więcej, ta na mleku z cynamonem jest pyszna Wczoraj ostra dieta, dzisiaj także, i tak cały tydzieb będzie....Najgorsze te weekendy Dziewczyny, Gosik jeśli macie problem ze słodyczami to polecam Wam łykać chrom w tabletkach. Zmniejszy to ochotę na słodycze, ja tego problemu nie mam, bo nie przepadam za słodkościami, choc przyznam że mam zawsze w domu GORZKĄ czekoladkę, na w razie czego. Jak już zgrzeszyć to z głową. Kiedyś niecierpiałam gorzkich czekolad, a teraz cóż nie są złe. Co do chleba, to boję się jeść codziennie, nawet tego fitness .Postanowiłam , że maksymalnie 3xw tygodniu, i to przed południem. A i tak mam przeświadczenie, że jak się w ogóle nie je chleba żadnego to efekty są lepsze- pamiętam swój brzuszek i talię na I FAZIE- teraz już tak płaściutko nie jest ????!!!
|
|
|
|
#3381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej Linsy
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Od grudnia? Może masz jakieś wskazówki dla nas Cytat:
. Włączę go, ale jeszcze nie w tym tygodniu, dziś dopiero 5 dzień II fazy![]() I muszę Wam powiedzieć, że właśnie weszłam kontrolnie na wagę i jest mnie od piątku 30 dag mniej Czas na owsiankę
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() ja już po śniadanku i II śniadanku też. a to tylko dlatego że dziś bardzo wcześnie wstałam i takie przesunięcie bo z reguły to o tej porze dopiero jem śniadanie ![]() wczoraj zaszalałam w kuchni - zrobiłam sobię zapiekankę będę miała na 2-3 dni do tego jeszcze ciasto jogurtowe stoi w lodówce.. żyć nie umierać dziś wieczorem idę z TŻ na kolację musze wybrać jakieś dobre miejsce żeby mieli dozwolone potrawy juz powiedziałam że Pizza Hut odpada |
|
|
|
#3383 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To minie Cytat:
przed chwilą się ważyłam- jest 55 kg Także się nie bójcie Przecież w drugiej fazie ciemny chlebek jest już jak najbardziej dozwolony
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zobaczymy jak będzie pod koniec tygodnia - w piątek
|
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
Witam...
Czy ta dieta jest naprawdę aż taka hmm .."dobra"?Nadaje się dla każdego? I naprawdę się chudnie? A czy do tego jeszcze cwiczycie? Chyba chciałabym ją zastosowac ale takie drobne "dylematy" mną targają
|
|
|
|
#3386 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jeśli mam mówić na własnym doświadczeniu to tak- jest jak najbardziej dobra i rzeczywiście się na niej chudnie
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie nadaje sie podobno dla cukrzyków (chyba, że pod kontrola lekarza). No a czy się chudnie? No my chudniemy Cwiczenia -do nie cwiczenia-nie namawiam , ale ja prawdę mówiąc malutko Ale to się zmieniSpróbuj, nic Cię to nie kosztuje
|
|
|
#3388 |
|
Rozeznanie
|
Oj nie zgadzam się
kosztuje mnóstwo silnej woli, wytrwałości i samozaparcia
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3390 |
|
Rozeznanie
|
W każdym razie spróbować jak najbardziej warto
Tak więc anett jakbyś się zdecydowała to my Ci tu miejsce na plaży robimy od zaraz ![]() A co tam dzisiaj u Was na obiadek? Bo ja już nie mam pomysłów, ciągle ten kurczak...
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

. Postanowiłam, że następne mierzenie będzie 7 marca
. Dlatego dzisiaja przespałam prawie cały dzien i nic nie jadłam
.
Wiem natomiast, że można gorzką, ciemną o dużej zawartości kakao i niskiej zawartości tłuszczu. Ale cukier to w takich raczej jest
) i czasem sobie robię kakao z mleka 0,5% albo dodaje do sera białego jogurt 1,5%. I to właściwie wszystkie zmiany. A w drugim tygodniu dorzucę jabłuszka i moze od czasu do czasu truskawki bo czekają na mnie zamrożone 

będę miała na 2-3 dni