|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
|
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
ja mam termin na 6ty maj a nie 5ty czerwiec :P
|
|
|
|
#1413 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Początek to były problemy z trawieniem, co sprawiło, że szybko przeszłam na zdrowszą dietę Był taki czas kiedy zaczęłam się martwić brakiem objawów i w nocy nie spałam przez to wtedy dzidzia pomachała do mnie i zaczęły się wymioty poobiednie, które trwały trzy dni
Edytowane przez Yola Czas edycji: 2012-12-09 o 20:28 |
||
|
|
|
#1414 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
my skończyliśmy właśnie film, i zjedliśmy chipsy solone
a ja jeszcze sobie sól przyniosłam, bo stwierdziłam że trochę za mało słone dla mniezeloth przykro mi. szybkiego zaciążenia życzę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
aczkolwiek patrząc na jego upór i złośliwość obstawiam że urodzi sie po terminie, żeby brzuch dłużej mi ciążył fajnie Yola że jesteś z nami i gratuluję synka.Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
z meliną mi się skojarzyło
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2012-12-09 o 20:37 |
|||||||
|
|
|
#1415 |
|
Wtajemniczenie
|
haha to ja się zdziwiłam, że pytasz mnie o ruchy.. i zrobiłam sobie nadzieję, że może to jednak niedługo... Ja mam termin 18 czerwiec
Dziękuję...
|
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1417 | ||
|
siedzę i myślę
|
Zeloth bardzo mi przykro
Życzę szybkiego zafasolkowania. Cytat:
Tak, zmieniłam Cytat:
![]() Ech... dzisiaj nie jest mój najlepszy dzień... znowu wymiotowałam pomimo, że nie jadłam buraków Kurde 16 t.c i dalej mi nie przeszło ?? A teraz pobolewa mnie głowa
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też często podczytuje, a mniej piszę...inna sprawa, że dziewczyny to takie gaduły, że nawet z podczytywaniem mam czasami problem ![]() Diabli to ja mam duże szanse, bo póki co termin mi zgodnie od dwóch wizyt wychodzi na 26 czerwca
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1420 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziecko zjadło mi już 70% mózgu.. czerwiec maj, co za różnica ![]() źle piszę,źle czytam.. matko.. |
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u Ciebie juz po seansie.jak strzelisz w 27 to bedzie nagroda pamietam jak moja siostra byla w ciazy (6 lat temu) i w internecie byl konkurs jakiejs marki samochodu. 10 dzieciaczkow urodzonych konkretnego dnia (wtedy kiedy powstal samochod) mialo szanse wygrac autko dla rodzicow siostra miala szanse, ale maly zdecydowal inaczej, hehe.moja mama opowiadala, ze jakiejs jej znajomej urodzila sie wnuczka i wlasnie Amelia. a ze ludzie tacy raczej ze wsi niz swiatowi, to mowili pozniej, ze corka to jakos dziwnie te wnuczke nazwala Emalia czy jakos tak ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- oj tez mnie dzisiaj leb boli. wstalam rano z bolem...ale to dlatego, ze odkrecilam sobie wczoraj kaloryfery dosc konkretnie i w sypialni zrobila sie sauna. tz w nocy wstawal i wietrzyl, a rano uslyszalam, ze chcialam nas ugotowac i ze wcale sie nie dziwi, ze mnie glowa boli hehe.pozniej znow mnie rozbolala, ale to z kolei od zatok - spacer zrobil swoje. ledwo wyjde na powietrze i juz mi zatoki daja w dupe
|
|
|
|
|
#1424 | |
|
siedzę i myślę
|
Dzisiaj tak...
![]() Cytat:
|
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tz marzy sobie, ze urodze 12 maja w jego urodzinki. termin 25 i mam nadzieje, ze zdaze przed, bo chce swietowac pierwszy dzien mamusi :P---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
mnie tez juz ciekawosc zzera, nie znam plci, imiona na razie rozpatrujemy, ale tez nie chcemy na nic sie decydowac nie znajac plci...trzeba czekac. nosek mam ladnie widoczny na jednej z fotek z usg
|
||
|
|
|
#1426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo taki był żartowniś. Badanie chyba przed Tobą? Trzymam i myśl pozytywnie Btw.. Wyobraźcie sobie, że ja zapisując się na prenatalne, zostałam zakręcona przez Panią rejestratorkę, która uparła się sama wyliczyć mi termin w rezultacie czego wylądowałam u lekarza tydzień za wcześnie i badania miałam przesunięte o dwa tygodnie. Ale ja mam wrazenie, że przez te dwa tygodnie uspokoiłam się o jakieś 80% i nastawiłam pozytywniej
|
|
|
|
|
#1427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zapraszamy do aktywnego uczestnictwa ![]() Cytat:
chyba nie widziałaś ostatniej forki którą wrzuciłam w tym tygodniu, jeszcze w poprzednim wątku chyba ![]() Mam duuuuży brzuch i przytyłam już ponad 5 kg ![]() Cytat:
Współczuję wymiotów ![]() Jejjjjj... piszecie dzisiaj jak szalone.... nie nadążam... nie mówiąc, że jeszcze nie nadrobiłam całego dnia |
|||
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
zrobilam sobie wlasnie mini-wigilie i wsunelam barszczyk z uszkami
nie wytrzymalabym do 24go...ok znikam na ten film, plotkujcie zebym miala pozniej co poczytac, hehe.
|
|
|
|
#1429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Sharp
za udane zakupy ![]() Axella piękne rzeczy, chciałabym mieć taki talent Zeloth bardzo mi przykro przytulam mocno mój się przejął, ale to chyba tylko dlatego, że mówiłam mu, że nasze terminy różniły się tylko jednym dniem, i że wspomniałam o pobolewaniu wcześniej. a ja miałam doła cały dzień, w sumie dalej mi smutno ![]() Cytat:
odkąd wylądowałam pierwszy raz w szpitalu. i nie dość że leżenie, to jeszcze ogromny stres, który nie pozwala mi do tej pory zająć się niczym konstruktywnym jak nauką języka, bo ciągle moje myśli gdzie indziej błądzą ![]() Cytat:
![]() ja jakoś o dziwo w 17 poczułam z 2 razy takie puknięcia od środka, ale nie byłam pewna czy to to, potem w 18 już troszku mocniej dalej czuje słabo, i niekoniecznie codziennie.myślę że wcześnie, bo to moja pierwsza ciąża, a do tego mam sporą nadwagę - wg książek powinnam poczuć po 20 tyg ![]() ja jem makrelę ... rzadko, bo rzadko kupujemy, ale nie mam oporów. |
||
|
|
|
#1430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() łoj jaką ja miałam fazę na barszczyk, szczególnie po badaniach krwi, chyba tak sobie wmawiałam, że go potrzebuję |
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahahaha
|
|
|
#1432 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
nadrobiłam cały weekend, który wolałabym spędzić z Wami ale musiałam odsiedzieć swoje na uczelni. Zeloth współczuje życzę dalszej wytrwałości i szybkiego osiągnięcia celu..Bardzo się cieszylam że moje mdłości przeszły, jednak wczoraj o sobie przypomniały ze zdwojoną mocą Dzisiaj jakoś lepiej się czułam to po uczelni pojechałam po prezenty, prawie wszystko już mam i prawie pusty portfel mi został jakoś ten grudzień ciężko udźwignąć $, też tak macie ? ![]() Zostały 2 tygodnie i objawimy rodzicom że zostaną dziadkami. Chociaż tak mi dobrze z tym że nie wiedzą.. pochwaliłam się jednej koleżance i zasypała mnie tysiącem męczących pytań, a jak a co, a płeć, a termin, a jak się czujesz ( w pracy już wiedzą, że nie cierpię tego pytania ). Najchętniej przygotowałabym zdjęcie z USG, dała w ramkę i opakowała jako prezent, ale boję się, że teściowa jak mnie zobaczy to się domyśli i prezent będzie spalony
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę Wam coś opowiedzieć...
Dzisiaj u Teściów rozmawialiśmy o imieniu... I wiecie z jakim imieniem wypalił mój Teściu.... Krzesimir Za to mój Tż, który ciągle przebąkiwał żeby Synek miał na imię Dominik też rzucał niezłymi pomysłami, na szczęście teścia nie przebił Proponował: Tymon, Franciszek, Beniamin, Borys.. a na koniec walnął: Wiktor- i był bardzo z tego zadowolony. Strasznie przypadło mu do gustu, stwierdził że to takie łądne męskie imię ![]() Osobiście mam zupełnie inne typy i te jakoś nie przypadły mi do gustu.. Aaaa.... teść jeszcze proponował Matej (nawet nie wiem jak to napisać |
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
porównałam 5ty maj z nastym czerwca
brawo ja ![]() Cytat:
a czemu tak bardzo nie chcesz mówić ?pomysł z ramką fajny ![]() też o takim myślałam ale jakoś szybciej spontaniczniej wyszło, nie umiem nie pokazywać szczęscia
|
|
|
|
|
#1435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co masz do Tymka? U nas jak będzie chłopak to właśnie chyba Tymoteusz-Tymuś![]() Ale nic pewnego... ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ! jeśli jeszcze tego nie zauważyłaś to uprzedzam... jesteśmy baaaardzo uzależniające
|
|
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja tesciowa zaproponowala Denisa... a Wiktorek jest ladnym imieniem! moj bratanek obecnie 11letni tak sie zwie i uwielbialam malego wiktosia |
|
|
|
|
#1438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak nie zauważyłam, jak siedzę na trzecim Waszym wątku jak na wenezuelskiej telenoweli. Ale teraz zmykam, milo było się przywitać dobrej nocki |
|
|
|
|
#1439 | ||
|
Wtajemniczenie
|
podobno tyle, ile trzeba ... że lepiej łykać nawet profilaktycznie, niż mieć skurcze. ja dziś nie brałam, ale jak znowu będę miała taką akcję jak przez ostatnie trzy dni to będę brać nawet po 2.
Cytat:
Cytat:
wysłałam dziś męża do apteki, bo okazało się, że na rano już dupka nie będę miała, i miał kupić przy okazji glukozę i jakieś tabletki dla kobiet w ciąży. wczoraj mu tak pokazywałam trochę jak pisałyście o femibionie, i mówiłam że jedne z lepszych to są podobno, ale ma kupić coś najtańszego. wrócił z femibionem 2, ja tak patrzę a on stwierdza że dla jego dziecka musi być wszystko co najlepsze
|
||
|
|
|
#1440 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kuruj się tak żeby i głowa i zatoki przestały ci dokuczać Cytat:
Cytat:
dziękuję za kciuki Cytat:
Cytat:
ja też planuje mówić rodzicom w Święta ![]() to dobranoc i do jutra
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

Chybaaa nieee eheheh.. Bo wychodziło by na to,że Ty masz termin na 6 czerwca i 15 tydzień ciąży

a ja jeszcze sobie sól przyniosłam, bo stwierdziłam że trochę za mało słone dla mnie
przykro mi. szybkiego zaciążenia życzę 
litości

07.07.2012

i myśl pozytywnie
i badania miałam przesunięte o dwa tygodnie. Ale ja mam wrazenie, że przez te dwa tygodnie uspokoiłam się o jakieś 80% i nastawiłam pozytywniej
za udane zakupy