|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
telik fajny saneczkowiec!
Sarenka na sankach jeździ tylko po wykładzinie w sypialni Na polu za chiny ludowe nie wsiądzie, biegnie koło sanek
|
|
|
|
#4202 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Cytat:
Telik - A i u nas był debiut sankowy Fajne są te sanki drewniane z Biedronki Nawet z Jankiem z górki sie "karnełam" ![]() Macie już wszystkie prezenty[/QUOTE] Mowisz, że fajne te sanki? Dzisiaj wysłałam po nie męża i mówi, że są kiepskie i takie "jednosezonowe" bo później się rozpadną... chyba się nie zna Jutro muszę sama po nie pojechać.Cytat:
Dobrze, że Wam nic się nie stało!!!! Cytat:
Hania marzenki i Zosia bardzo podobne!!! |
||||
|
|
|
#4203 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bede probowac, choc na zagramanice szans nie ma... Cytat:
Cytat:
2. Ja wole pewna pogode... Cytat:
Fajne zdjecie saneczkowe. |
||||
|
|
|
#4204 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aniu ale zgrabana jesteś! Gdzie ten brzuszek? Cytat:
co do podkreśłonego - zgadzam się w 100%! Cytat:
a już urlop wiecie kiedy będziecie mieli? Może się jeszcze coś ciekawego traifi do wakacji.Cytat:
![]() A tak na poważnie to pewnie przemęczenie i stres o Sarę. Trzymam kciuki za badania ![]() Cytat:
ad.2 - biedny Jasiu... A na noc skrpiasz poduszkę/rękawek kropelkami Olbas - u nas to zawsze pomagało i w nocy nie trzeba było odciągać. Jasiu na sankach wygląda na bardzo skupionego i chyba jeszcze nie wie, czy mu się podoba czy nie. Jasiu to taki chyba spokojny typek, grzecznie siedzi... ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Ja też, a PL to nigdy nie można przewidzieć! Wczasy zagraniczne wcale tak dużo więcej nie wychodzą.Rozmażylam się o jakim ciepłym kraju... zwłaszcza gdy taka pogoda u nas... Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-12-09 o 23:51 |
|||||
|
|
|
#4205 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam wcześniej napisać, że dziękuję za wszystkie miłe słowa na temat świątecznej sesji Haniołka.
Teliczku, Jasiek nawet w sankach wyluzowany - fajnie mu. Zdjęcia normalnie w Empiku wywołam, kupiłam kolorowe kartki A4 ponaklejam je na nie, do tego mam dziurkacz ozdobny, wypiszę i gotowe. To kiedy podpisujemy warunki umowy? ![]() Biedny Jasiek, dużo zdrówka dla Niego i moc uścisków. ![]() Madziulka, Stronczku, Carmela, dzięki za odpowiedzi. Była w innym sklepie i kolejna mówiła, że jak najbardziej dla chodzącego dziecka się nadają. Nie wiem o co tej poprzedniej mogło chodzić. ![]() A jakie rozmiary noszą Wasze maluchy? Ten model który mi się podoba jest tylko do rozmiaru 5- mam nadzieję, że Hania w nich pochodzi.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-12-09 o 22:57 |
|
|
|
#4206 |
|
Wtajemniczenie
|
Anka urlop w zasadzie sami sobie planujemy, troche na zasadzie, kto pierwszy ten lepszy, choc do tej pory nie mielismy problemow, bo wyjezdzalismy w czerwcu, gdy nie ma chetnych na ten miesiac. Ja tylko musze wziac pod uwage, ze tak po 8 i przed 28.
A wlasnie Patik, tez sobie o tym samym pomyslalam, co Anka. |
|
|
|
#4207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Patik - czyżby????? ![]() Cytat:
![]() A apetyt wrócił już na sto dwa ![]() 2. Ja zawszę mówię, ze katar niby taka błaha rzecz, ale dokuczyć potrafi na całego Nos boli, głowa boli, jakieś mroczki w głowie, oddychać się nie da, spać nie da, buuu Mogę tylko współczuć, bo oprócz odciągania i olbasu ewentualnie, nic się poradzić nie da raczej... Jasio mały eskimosek A czemu pytasz? Ale jak pytałaś, to było jeszcze przed Zamówiliśmy dopiero przed 18 ![]() Cytat:
Podpadłaś i nigdy więcej tak nie rób!Cytat:
Z urlopem przykre A u nas Tymek dziś wychodził z siebie. Takiego dziwnego dnia dawno nie było. Złościł się o mnóstwo rzeczy, frustrował, szkoda mi go było, bo sobie z tymi emocjami nie radził... W końcu oberwał nam tapetę ze ściany! Tę, co ją niedawno przykleiliśmy. No i przez ostatnią godzinę ją doklejałam... A wieczorem spłakał się przy usypianiu, co też się bardzo dawno nie zdarzyło. Jakiś kryzysik nastrojowy ma, mój bidulek... Za to wieczorem kupiłam sobie buty
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-12-09 o 23:07 |
|||
|
|
|
#4208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4209 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Marzenko, świąteczna Hania mnie powaliła
Wodaqa, ale Zośka się zmieniła! Śliczna dziewczynka Kolina, współczuję przeżycia Dobrze, że tak się to "tylko" skończyło ![]() AgaG, kurcze szkoda ![]() My też dawno nie byliśmy na wakacjach, zawsze jest coś ważniejszego Zresztą mój tż caaaały czas w pracy, rzadko się zdarza żeby miał chociaż dzień wolnego...Cytat:
Cytat:
![]() Ania jest bardzo zgrabna i świetnie wygląda Ciąża jej bardzo służy, ma tylko brzuszek Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajne saneczkowe foto
|
||||||
|
|
|
#4210 |
|
Raczkowanie
|
szukam jakiegoś albumu do wklejania zdjęć, ale wszystkie jakoś mało kart mają :/ co mi się tam zmieści
może widziałyście gdzieś większe albumy (albo jakieś notesy do scrapbookingu, czy coś w tym stylu) - będę wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4212 |
|
Raczkowanie
|
chyba będę skazana na tryliard małych albumów :/
albo na taki do wkładania zdjęć |
|
|
|
#4213 |
|
Wtajemniczenie
|
Audrey - są na Allegro
Kiedyś kupowałam Zmykam do pracy
|
#4214 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Telik jaki Jaś grzeczny na tych sankach ![]() Cytat:
Po pierwsze pierwszy raz nie wzięłam go na spacer, więc cały plan dnia mu się poprzestawiał. Po drugie w domu był tata, więc Mały musiał to wykorzystać na maxa. Po trzecie miałam wrażenie, że coś go boli - może nie ciągle ale jednak. Ta prawa trójka jeszcze się nie przebiła, więc jedno, ale obstawiam też brzuszek. Gdy mąż wyszedł do kościoła, to Mały zrobił koopkę ze śluzem i nagle stał się takim fajnym, grzecznym dzieckiem. A ja wychodziłam przed południem, a gdy wróciłam to Mały ani myślał jeść - i albo wtedy już go bolał brzuszek, albo dali mu coś do jedzenia. (Babcia ostatnio zaczęła go dokarmiać pod moją nieobecność Ja też miałam wczoraj kiepski nastrój, a ta sytuacja jeszcze dodatkowo mnie dobiła. Ale dziś już lepiej...
|
||
|
|
|
#4215 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie poweekendowo. W domu jestem odcieta od mojego lapka bo spaliła mi sie ładowarka. Dosłownie. Walneło iskrami. tak to jest jak sie kupuje jakas chińszczyzne
Przeleciałam po łebkach bo mimo weekendu nawet sporo naskrobalyscie piękne zdjęcia zimowych dzieciaczków. Oczywiscie Hania Marzeny zachwyciła mnie najbardziej My nadal bez sankowi i z zazdrościa patzre na zdjęcia Waszych opatulonych szkrabów. czekamy na bony TŻ i pojedziemuy wreszcie kupic. PATIK ja takie zawroty miaąłm przy jednej jak i przy drugiej ciązy Widze, ze Brumek tez juz o tym pomyślał...Zanieczyszczenie powietrza-nie bede mówic co u nas w Zagłebiu sie dzieje. Ostatnio nawet wieczorem w mieszkaniu czuc drapanie w gardle bo gdzies przez wentylacje dostaje sie do sdomu ten smród... Wiecej nie pamietam... U mnie katar i gardło. W sobote w zasadzie nie mówiłam (pewnie niektórzy sie z tego powodu cieszyli )
Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-12-10 o 09:05 |
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Eh dziewczyny, normalnie w własnym domu mnie nie słuchają, nic do powiedzenia nie mam. Mój brat podrzucił przed wczoraj małego pieska niby na kilka dni, małą suczke husky, o ile to jest husky bo ma oba oczka tego samego koloru, chyba mieszaniec jakiś bo tylko seirsc ma jak husky.
No i ten pies normalnie jak niedozywiony, cały czas tylko by jadł. Usiąde z kanapką to próbuje na mnie wejsc i szczeka. Tata stwierdził że pies mu się podoba i musi zostać u nas bo tam sie zmarnuje. Psu tez pasuje, nie piszczy nawet w nocy, grzeczny pod tym względem jest. Dzieciaki sie z nim bawią, ona z nimi. Chcielismy kupic dzieciom labradora pod choinke, ale wahaliśmy się bo pomimo tego że mieszkamy w domku jedno rodzinnym i mamy własne podwórze, to mamy kika metrów płotu do zrobienia i bramę z tyłu na łąke. Nie wiadomo jakby to wyszło. Ten pies to było tez marzenie tżta, on kocha psy. I wiem że psu byłoby dobrze. No i mój tata tym wiedział, i pomimo moich tłumaczeń, to ja jestem jędza, bo nie chce tego psa (suki!) tylko wymyślam. Taki pies potrzebuje się konkretnie wybiegać, do tego nie jest nauczony korzystania z kuwety, i wali gdzie popadnie, na szczescie nie umie jeszcze po schodach wchodzic i siedzi u rodziców na dole. Chyba muszę sie z tą wizją pogodzić że bedzie suczka i to nie tej rasy co chciałam. I co jakiś czas małe szczeniaki. Tż mówi że jak psa się wysrerylizuje to pies traci czujność i to juz nie jest dobry pies. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-12-10 o 09:28 |
|
|
|
#4218 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wg meza nas nie stac. Prace mam pewna, ale nie wiadomo w zasadzie co z Antkiem, jesli nie pojdzie do zlobka, to chyba maz wezmie wychowawczy, a to znowu tylko jedna pensja, wiec nie uskladamy. Poza tym boi sie nieprzewidzianych wydatkow. Zreszta ja sobie tez z tego wszystkiego zdaje sprawe, ale ja mam inne podejscie: co ma byc, to bedzie i niekoniecznie zle. A on sie przejmuje, bo glowa rodziny. Ciekawe co Tymkowi bylo. Mam nadzieje, ze dzis juz bedzie ok. Cytat:
Ja trzymam kciuki, zeby Wam sie udalo spedzic razem. |
||
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam.
20 stron zaległości
|
|
|
|
#4220 |
|
Wtajemniczenie
|
bartessa co Ty piszesz, no jak pies straci czujność? to ma być pies do budy, że ma byc niewiadomo jak czujna? teorii psów do budy też nie jestem w stanie zrozumieć. ja swoją sterylizuje od razu jak będzie w odpowiednim wieku. nie będę "produkować" kolejnych szczeniakow jak schroniska przepełnione. ludzie zanim dostaną zwierzaka powinni przechodzić jakieś testy....
tak jak gadanie, że wykastrowany kot nie jest łowny-guzik prawda. mam w domu wykastrowany i bardzo łownego kota, sąsiedzi też. dla mnie ludzie, którzy nie sterylizuja psów i kotów są strasznie nieodpowiedzialni i niedouczeni. wyjątkiem od sterylizacji są prawdziwe hodowle.
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Labrador też będzie potrzebował się wybiegać.
|
|
|
|
#4222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Jak dla mnie powinno się wprawadzić odgórny nakaz kastracji zwierząt domowych. Wszystkich poza tymi wystawowymi. I kary walić tym, co nie kastrują.Ech... Chciałoby się więcej napisać... Cytat:
![]() A gdzie byłaś????? Tyle razy się pytałam. U nas Tymek-Szatan dzień drugi
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-12-10 o 10:35 |
|||
|
|
|
#4223 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Marzenko my mamy 4. Jest ciut luzu jeszcze. A Wg polskiej rozmiarowki ma 20. U nas choroba. Wiki wczoraj rano zaczęła kaszelec. W nocy gorączka. Nawet nie wiem ile było ale po pól godzinie od podania leku miała 38.3. Cała noc przewiercila sie u nas w łóżku. Widziałam ze oczy sie jej kleja ale nie mogła zasnąć. Idziemy do lekarza na 15.50. Mam nadzieje ze ja oslucha. |
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suczka i szczeniaki, albo utrata czujności, prosze nie pierdziel takich głupot ![]() ja tez nie |
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie dziewczyny
nie wiadomo jeszcze co powie mój brat na to wszystko, nie ma w kraju, wyjechał na urlop.Jezeli zostanie to będą do tego dążyc, zeby ją wystrylizowac. To nie ma być typowy pies do budy jezeli zostanie, ale raczej w domu mieszkał nie bedzie od wiosny, tylko w dzień bedzie biegać po podwórzu, z dziecmi a na noc w kojcu/budzie. Pozatym labrador to jest spokojny pies, bieganie na podwórzu czy spacer mu wystarczy, tym bardziej że cały bozy dzień bedzie mógł biegać, a husky to są psy min, zaprzęgowe jak malamuty. potrzebuja zupełnie innego podejscia, innego traktowania. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Raczkowanie
|
Gomra, wydaje mi się, że dwukolorowe oczy nie są wyznacznikiem tego, czy husky jest rasowy, czy nie.
Pies czy suka, jeśli nie jest rasowy, nie jest w hodowli, powinien być wysterylizowany/wykastrowany. Za dużo jest już niechcianych psiaków, bo "suczka musi mieć szczeniaki dla zdrowotności" itp. Jeśli chodzi o wybieganie, to tak samo trzeba wybiegać husky, jak i labradora - żadnemu nie wystarczy bieganie po posesji, trzeba wyjść "w teren". Labradora nie zmęczysz ruchem jednostajnym, nie jest stworzony do biegania przy rowerze itp. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- dziękuję ![]() wszystkie wydają mi się jakieś małe, ale może przesadzam i po prostu nie robią większych chyba podzielę życie Heli na jakieś kategorie muszę się w końcu za to zabrać
|
|
|
|
#4227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4228 | |
|
Wtajemniczenie
|
a gdzie byłaś?
wymknęłaś się cichaczem, nic nie mówiąc ![]() witam się! mój syn wczoraj był wulkanem energii, dziś zupełnie odwrotnie, snuje się po domu. apropo psów. mój wujek ma na wsi sad i przyszwędała mu się suczka, zanim się zorientował już zaszła w ciążę :/ a teraz na zimę jego tam raczej nie będzie i przywiózł ją do moich rodziców na przechowanie. Na wiosnę weźmie ją znowu, ale jest właśnie problem ze szczeniakami. Tata będzie chciał sobie jednego zostawić, a co z resztą? masakra.... dziś odbieram z przedszkola synka sąsiadki. Ja nigdy nikogo z przedszkola nie odbierałam a tu jakieś karty wylogowania są, w ogóle żebym ja trafiła do tego przedszkola ![]() Patik co tak ucichłaś? może Ty faktycznie jesteś w ciąży? ja miałam taki zawrót dzień przed porodem, prowadząc samochód... no, ale Ty przecież nie rodzisz, chyba, że za 9 miesięcy....? ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
ja mam wszystkie w kompie, a wywołuję tylko wybrane do albumu, cały 1 roczek mamy w 1 albumie na 200 zdjęć. A z 2 roczku jeszcze nie wywoływałam, ale już kupiłam. Były fajne w biedronie na na 200zdjęć, z kubusiem puchatkiem
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Spalił nam się zasilacz od laptopa, a potem jakies remonty sieci
|
|
|
|
#4230 |
|
Wtajemniczenie
|
To widze, ze nie tylko mnie dopadła przypadłosc z zasilaczem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

zębole

+ flaszka dla sąsiada bo wyszedł i pomógł mi podwiązać wiszącą część zderzaka (jego słupek ok)

P. ma dniówkę, więc spędzamy tu cały dzień
a już urlop wiecie kiedy będziecie mieli? Może się jeszcze coś ciekawego traifi do wakacji.
Była w innym sklepie i kolejna mówiła, że jak najbardziej dla chodzącego dziecka się nadają. Nie wiem o co tej poprzedniej mogło chodzić. 

) lub pieczonego
Nos boli, głowa boli, jakieś mroczki w głowie, oddychać się nie da, spać nie da, buuu
Podpadłaś i nigdy więcej tak nie rób!