Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 07:52   #1471
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Dzień dobry w ten mroźny poranek.
Jadę na badania z nadzieją, że nie zamarznę

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 08:10   #1472
xal
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Witam śpiochy
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
no i włosy mi rosną w dziwnych miejscach
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ostatnio leżałam sobie w samych majtkach i jak zobaczyłam te włosy na brzuchu takie sterczące masakra
Też ostatnio odkryłam włoski na brzuchu. Widzę, że to chyba normalne.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 08:13   #1473
humpback
Zakorzenienie

dzień dobry dzisiaj

adunia trzymam kciuki jejku, mam nadzieję że tym razem się jej uda

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
Krzesiurku

Cytat:
Napisane przez diabli
Siedmioletni dziś Jach rozmawia z mamą:
- Mamo a to prawda, że byłem u ciebie w brzuszku mały jak ziarenko?
- Prawda i mówiłam do Ciebie codziennie rano "Rośnij zdrowo moja kochana fasolko"
- A wiesz, że jak do mnie mówiłaś to się z ciebie śmiałem?

i kciuki za wszystkie dzisiejsze badania i wizyty
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 08:17   #1474
nuna2
Zakorzenienie

witam się... byłam wczoraj w szpitalu... ale już was nadrobie...
Stary 2012-12-10, 08:20   #1475
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mojemu tżtowi połowa imion które proponuje się kojarzy, że niemieckie, on jakis uraz do niemców ma tylko nie wiem dlaczego??
heh, no co... wszystko przez wojnę!
może jemu chodzi o to, że to imię trochę takie... twarde? może ja ci zaproponuję parę niemieckich, żeby mąż stwierdził, że Ida jednak ładne i wcale nie takie niemieckie a więc...
Helga
Heidi
Ingeborg (tak, damskie...)
Geborg (aż dziw bierze, ale to też damskie, miałam nauczycielkę lesbę o tym imieniu )
Hildegard
Gertrud
...
wszystkie dla dziewczynek

lecę do pracy. tzn. chyba się poślizgam do pracy... śniegu po kolana...

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ale wszystko w porządku? tak sobie gdybałyśmy, że chyba jednak szpital, albo ograniczenie neta. trzymajcie się cieplutko
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 08:23   #1476
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
iw piątek miałam zwykłą wizytę, ale nie dało się pomierzyć kości nosowej bo maluszek był nieruchawy i spał w niedogodnej pozycji. więc jutro idę na prenatalne na lepszy sprzęt, gdzie już nieważne jak ułoży się dziecko a oni zbadają co trzeba dziękuję za kciuki

dla mnie ten grudzień jest wyjątkowo ciężki, a jeszcze nie ma połowy miesiąca

ja też planuje mówić rodzicom w Święta

to dobranoc i do jutra
No to co marudzisz Zaraz będzie po wszystkim. Tym bardziej
Myśmy tez planowali nowine na święta, ale nie wytrzymaliśmy. Mama, teściowa, wiedzą. Teściowa (kochana kobieta) nawet nam poczatkowo uwierzyć nie mogła. Radośc była

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

ja tak miałam teraz w czwartek ... pojechaliśmy na połówkowe, i nas odesłali i kazali wrócić za dwa tyg ...
Świat chyba nie jest aż tak mały.. ale ja byłam też w ten czwartek w Katowicach, w Angeliusie. Trochę babeczek było na połówkowe

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
ooooo uwielbiam jak wszyscy mają w rodzinie patent i pomysł na imię, zaczyna się niewinnie, a potem zaczynają się domagać respektowania ich pomysłów zobaczysz
Dla pierwszego syna wybrałam imię Oskar, i teściowa wprost zacytowała słowa swojej siostry "czemu takie brzydkie imię wybraliśmy jak jest tyle ładniejszych" :conf used:

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

masakra...
Tu było tak, że ja siedziałam cicho Tż rzucał imię (mojej propozycji) i pytał rodzicow, a co myślicie o ....
A teściowa na każdą z tych moich opcji odpowiedziała- nooo ładne, takie... takie staropolskie
A teść (amator oryginalnych imion) siedział cicho :roftl:
Nam nikt nic nie proponuje Oskar - super

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
W jakich? Mój się boi, że mi wąsy urosną i powiedział, że jak nie będę się chciała golić to sam mi będzie golił
Ja też wyczekuje rozstępów, ale nowych póki co na szczęście brak
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

jeszcze Wam wrzuce cos z facebookowej tablicy superniani :P

- Prawda i mówiłam do Ciebie codziennie rano "Rośnij zdrowo moja kochana fasolko"

hehe takze uwazajcie co mowicie, zeby Was dzieciaki nie wysmialy

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dzień dobry w ten mroźny poranek.
Jadę na badania z nadzieją, że nie zamarznę
Miłego dnia dziewczyny Postaram się nie zaglądać tu za często. Trochę pracy mam
Yola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 08:25   #1477
Mysia mysz
Zakorzenienie

hej laski, jeju jak mi wczoraj nogi spuchły tak przyjechałam do pracy dzisiaj i nie mogę wysiedzieć:/ czekam aż szef przyjdzie i jadę do domu bo masakra:/ muszę się położyc i nogi czymś nasmarować:/ mam nadzieję, że to efekt 4h zakupów na obcasach wysokich a nie, że mi tak zostanie do czerwca :/
Stary 2012-12-10, 08:29   #1478
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
hej nuna, wszystko OK?bóle przeszły?

Cytat:
Napisane przez cloche
Ingeborg
jejku, takiego nie słyszałam
Stary 2012-12-10, 08:31   #1479
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
pisz co się działo? mam nadzieję, że już po wszytskim
Stary 2012-12-10, 08:49   #1480
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nie mam sił,słow..nic

wczoraj szefowa weszła po $ jak już wychodziłam-co za tym idzie-nie przeliczyłam przy niej. wzięła 1500, wpisała... 1000..

i teraz maaaaarne szanse by się przyznała..
to już drugi raz, za pierwszym rabneła stówe, teraz pół tysiąca.
a,że kamer brak i słowo przeciwko słowu..

nie wiem ku**a co teraz,a jeszcze ta laska co dziś ma zmiane zamiast zadzwonic i powiedzieć "ma pani za duzo" to zadzwoni i bedzie mialczec ze "ojej,ale chyba moze sie pomylilysmy"
Cytat:
alarm odwołany..

przyznała się..
jaka ulga.. jezusie..

idę się wziąć za ciacha
dobrze, że sie wyjaśnilo a co do bólów korzonkowych \tz to podobno boli bardzo, a facet wiesz, że czuły..
Cytat:
Napisane przez zeloth Pokaż wiadomość
Hej
niestety wykasujcie moją datę. W czwartek (06.12) dostałam plamienia, a w piątek dowiedziałam się, że serce przestało bić. Od razu dostałam tabletki na wywołanie skurczy i po paru godzinach poroniłam. Potem mnie wyczyścilii. Już jesteśmy w domu. Niestety nie w trojke.

Moje dziecko zmarło w 9 tyg. ciąży.

Od jakichś dwoch tyg. przestałam mieć mdłości a kilka dni temu piersi przestały być drażliwe.

Teraz pozostaje mi czekać na następną miesiączke i wizytę u ginekologa, kiedy mogę znów zacząć się starać. Chce znów zajść w ciążę jak najszybciej. Mam nadzieję, że szybko się zapiszę do któregoś wątku z zaciążonymi...
ech co to się dzieje kurcze ile jeszcze.... trzymaj się i obyś szybko dołączya do ponownie zafasolkowanych
Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
no i co z tą nuną ????? zeby tam wszystko było dobrze bo az strach pomyśleć
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

No i ciekawe jak tam Nuna czy jej te bóle przeszły czy pojechała do szpitala ? Bo z tego co widziałam to się dziś nie odzywała...
dziękuję dziewczynki, że sie martwiłyscie... no byłam w szpitalu ale zaraz opisze....
Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
Podczytuję Was CODZIENNIE od października
I chyba czas się przywitać zamiast zaznaczać subskrypcje kolejnego wątku. Mój termin to 18.06
o witamy
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Uff to dobrze, bo jak znowu przeczytałam o szpitalu to... Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze !!!

Wątek Aniołkowych Mam, na którym adunia się udziela.

Pozwolę sobie podać linka do jej postów, w których pisze co się stało. Mam nadzieję, że nie będzie zła.

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4364
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4368
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4384
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4397
ufff.... kurcze idą święta a tyle ostatnio się dzieje złego...

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
pisz co się działo? mam nadzieję, że już po wszytskim
już sie zabieran,,,
Stary 2012-12-10, 08:50   #1481
xal
Zakorzenienie

Motylek jak autko?
Mężowego pod blokiem już rano nie było, więc obstawiam, że odpaliło i Wasze chyba też, bo przyszło "ocieplenie"

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 09:06   #1482
nuna2
Zakorzenienie

No więc w sobotę stwierdziłam, że może panikuje etc że coś się rozciąga i przeczekam... wzielam nospe jeszcze przed spaniem.jednak wczoraj zaczęło się to samo... dostałam skurczy takich jak przy @... o 20:30 ruszylismy od tesciow i zdecydowaliśmy, że jedziemy na szpital.... tesciowa chciala zebsmy zostali bo nie mowilismy jej za bardzo nic bo stwierdzila, że boli od siedzenia....

dojechalismy na 21;30... w rejestracji w izbie przyjęć babka do mnie, że jak boli brzuch to trzeba było przyjechać w sobote a nie czekać... przyjeli mnie na izbe bo było pusto ale najpierw papierkowa robota 15 minut... skurcze miałam co 1,5 minuty...typowo takie jakbym miała za chwile lunąć @... doktor na izbie przyjęć przesympatyczna zadzwoniła do gina na pietro ten z łaski kazał mnie wysłać na góre...
i teraz gin...
widać było, że mu pokrzyżowałam ,,plany"
zaczął po mnie wrzeszczeć....
cdn zeby mi sie nie skasowało...

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

krzyczał, że czemu tak długo czekalam, że treba było jechać od razu a nie teraz po dwóch dniach, stwierdziłam, że jednak się martwie... mówię, że nie chciałam \panikować wzięłam nospę myslalam, że przejdzie... i ze bylismy poza domem... i się zaczęło....
,,\czy PANI oszalała!! kto Pani pozwolił podróżować w I trymestrze ciąży!! Macica jest teraz tak przekrwiona, że każdy czynnik może powodować komplikacje!! JA swoim pacjentkom w pierwszym trymestrze kategorycznie zabraniam jeździć a jak się im coś nie podoba to niech zmienią ginekologa!!!|" Ja się pytam,,nawet 50 km??" no nawet!! krwawienia są??!! mówie, że nie... ,,wpierwszym trymestrze może boleć Panią brzuch a jak Pani jeździ nie wiadomo ile chodzi to co Pani sobie wyobraża, troche samodyscypliny!!!! powinno się jak najwięcej odpoczywać a nie!! prosze się rozebrać!!...

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

stwierdził na samolocie , że wszystko ok... że śluz czysty żadnego plamienia nie ma... kazał przejsc na kozetke na USg, pytam się czy dopochwowow odburknął, że przez brzuch.
zaczął gadac, że jak natura chce, żeby kobieta poroniła, to oni nie mają leków, które zatrzymają nature... wiecie jak to zrozumiałam!!;(
żże powinnam wiedzieć, że bóle się zdarzaja a takie silne są z mojej winy, bo jeżdzę zaczął mi wmawiać, że uprawiałam seks i do tego tak jest!!:/
Stary 2012-12-10, 09:15   #1483
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]jeszcze Wam wrzuce cos z facebookowej tablicy superniani :P

hehe takze uwazajcie co mowicie, zeby Was dzieciaki nie wysmialy
hhaahhaha
nasze to najbardziej się musi śmiać z Tatusia

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
heh, no co... wszystko przez wojnę!
może jemu chodzi o to, że to imię trochę takie... twarde? może ja ci zaproponuję parę niemieckich, żeby mąż stwierdził, że Ida jednak ładne i wcale nie takie niemieckie a więc...
Helga
Heidi
Ingeborg (tak, damskie...)
Geborg (aż dziw bierze, ale to też damskie, miałam nauczycielkę lesbę o tym imieniu )
Hildegard
Gertrud
...
wszystkie dla dziewczynek
:
łoooo szalony, to już lubię pomysły mojego Tż
z tych co wymieniłaś Ida najlepsza

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
hej laski, jeju jak mi wczoraj nogi spuchły tak przyjechałam do pracy dzisiaj i nie mogę wysiedzieć:/ czekam aż szef przyjdzie i jadę do domu bo masakra:/ muszę się położyc i nogi czymś nasmarować:/ mam nadzieję, że to efekt 4h zakupów na obcasach wysokich a nie, że mi tak zostanie do czerwca :/
mi też nogi troszkę puchną, ale rano zawsze są ładniutkie.. Tylko ja jestem obciążona genetycznie żylakami i już się boję

Cytat:
No więc w sobotę stwierdziłam, że może panikuje etc że coś się rozciąga i przeczekam... wzielam nospe jeszcze przed spaniem.jednak wczoraj zaczęło się to samo... dostałam skurczy takich jak przy @... o 20:30 ruszylismy od tesciow i zdecydowaliśmy, że jedziemy na szpital.... tesciowa chciala zebsmy zostali bo nie mowilismy jej za bardzo nic bo stwierdzila, że boli od siedzenia....

dojechalismy na 21;30... w rejestracji w izbie przyjęć babka do mnie, że jak boli brzuch to trzeba było przyjechać w sobote a nie czekać... przyjeli mnie na izbe bo było pusto ale najpierw papierkowa robota 15 minut... skurcze miałam co 1,5 minuty...typowo takie jakbym miała za chwile lunąć @... doktor na izbie przyjęć przesympatyczna zadzwoniła do gina na pietro ten z łaski kazał mnie wysłać na góre...
i teraz gin...
widać było, że mu pokrzyżowałam ,,plany"
zaczął po mnie wrzeszczeć....
cdn zeby mi sie nie skasowało...

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

krzyczał, że czemu tak długo czekalam, że treba było jechać od razu a nie teraz po dwóch dniach, stwierdziłam, że jednak się martwie... mówię, że nie chciałam \panikować wzięłam nospę myslalam, że przejdzie... i ze bylismy poza domem... i się zaczęło....
,,\czy PANI oszalała!! kto Pani pozwolił podróżować w I trymestrze ciąży!! Macica jest teraz tak przekrwiona, że każdy czynnik może powodować komplikacje!! JA swoim pacjentkom w pierwszym trymestrze kategorycznie zabraniam jeździć a jak się im coś nie podoba to niech zmienią ginekologa!!!|" Ja się pytam,,nawet 50 km??" no nawet!! krwawienia są??!! mówie, że nie... ,,wpierwszym trymestrze może boleć Panią brzuch a jak Pani jeździ nie wiadomo ile chodzi to co Pani sobie wyobraża, troche samodyscypliny!!!! powinno się jak najwięcej odpoczywać a nie!! prosze się rozebrać!!...

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

stwierdził na samolocie , że wszystko ok... że śluz czysty żadnego plamienia nie ma... kazał przejsc na kozetke na USg, pytam się czy dopochwowow odburknął, że przez brzuch.
zaczął gadac, że jak natura chce, żeby kobieta poroniła, to oni nie mają leków, które zatrzymają nature... wiecie jak to zrozumiałam!!;(
żże powinnam wiedzieć, że bóle się zdarzaja a takie silne są z mojej winy, bo jeżdzę zaczął mi wmawiać, że uprawiałam seks i do tego tak jest!!:/
kurde.... no i co dalej... ????
Lekarz nieprzyjemny ale może dobrze, że Cię troszkę opierdzielił, będziesz bardziej dbała o siebie ... szkoda tylko, że cała Twoja rodzina tych zaleceń nie słyszała

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Jejuuu... jaki chamski ten lekarz... a co on lewą nogą wstał...

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 09:16   #1484
nuna2
Zakorzenienie

zaczął robić Usg i jak zobaczyłam, że dziecko się rusza to się popłakałam
puściły mi po prostu już nerwy ten się wydzierał, jakby mi łaske robił i w ogóle... wydarł się o co chodzi... to mu powiedziałąm, że sie bałąm , że coś się stało, wkurzyłam się i mu powiedziałam, że to moja I ciąża ja nie wiem co wolno a co nie, że mój gin nic o jeżdzeniu nie mówiłi że nie jestem taka głupia, żebym jeździła jakby mi zabronił bo mi zależy na tym dziecku!!
i Pan gin nagle odpuścił
powiedział, że dziecko żyje i żebym się uspokoiła... no to wzięłam kilka głębszych oddechów... i spoko... zaczął opowiadać gdzie co jest rączki nóżki... sprawdził przepływ krwi przez dzidzie powiedział, że dobry akcja serca zachowana stabilna... sprawdził komory mózgowe posprawdzał bardzo dokładnie...chyba go ruszyło to, że mu powiedziałam, że mi zależy....
spytał, czy mam na tyle samodyscypliny, żeby leżeć w domu, bo jak nie to zostaje w szpitalu z powodu tych bóli... powiedziałam, że tak, więc przez 3 dni moge tylko wstać siusiu i do łóżka..potem powoli oszczędnie ale też z leżeniem. nospa... i luteina na podtrzymanie... dostałam nospę w tyłek bo powiedział, że zastrzyk silniejszy działa dużo szybciej. spytał, czy na pewno bede leżec w domu, żeby potem nie było... powiedziałam , że tak...

najważniejsze dla mnie, że dziecko żyje... i już 2 usg sie pokryło z porodem: 15.06.2013 a jedną miałam 16.06.2013... wiec według niego mialam wczoraj 13t i 1 dzien....
Stary 2012-12-10, 09:20   #1485
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
niedzielne zajęcia...
włączyłam sobie kolędy..

chce już święta..i gina 19go.. i dowiedzieć się czy siurek czy pipka. chcę chcę chcęęęę.. a przedemną masa pracy, chory tż i test na glukozę

ale juz niedługo.. byle do 19go.. a potem juz z górki i całe TRZY dni wolnego
śliczności na tych zdjęciach... na ostatnim zdjęciu to pierniczki? ja chce przepis!
Stary 2012-12-10, 09:21   #1486
humpback
Zakorzenienie

nuna współczuje spotkania z takim lekarzem całe szczęście że wszystko jest w porządku. mnie to chyba na jakieś egzorcyzmy wysłał bo ja miesięcznie to przynajmniej raz mam wycieczkę typu 300 km w 1 stronę autem, a czasem jeszcze samolot się trafi.
Stary 2012-12-10, 09:22   #1487
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
puściły mi po prostu już nerwy ten się wydzierał, jakby mi łaske robił i w ogóle... wydarł się o co chodzi... to mu powiedziałąm, że sie bałąm , że coś się stało, wkurzyłam się i mu powiedziałam, że to moja I ciąża ja nie wiem co wolno a co nie, że mój gin nic o jeżdzeniu nie mówiłi że nie jestem taka głupia, żebym jeździła jakby mi zabronił bo mi zależy na tym dziecku!!
i Pan gin nagle odpuścił
powiedział, że dziecko żyje i żebym się uspokoiła... no to wzięłam kilka głębszych oddechów... i spoko... zaczął opowiadać gdzie co jest rączki nóżki... sprawdził przepływ krwi przez dzidzie powiedział, że dobry akcja serca zachowana stabilna... sprawdził komory mózgowe posprawdzał bardzo dokładnie...chyba go ruszyło to, że mu powiedziałam, że mi zależy....
spytał, czy mam na tyle samodyscypliny, żeby leżeć w domu, bo jak nie to zostaje w szpitalu z powodu tych bóli... powiedziałam, że tak, więc przez 3 dni moge tylko wstać siusiu i do łóżka..potem powoli oszczędnie ale też z leżeniem. nospa... i luteina na podtrzymanie... dostałam nospę w tyłek bo powiedział, że zastrzyk silniejszy działa dużo szybciej. spytał, czy na pewno bede leżec w domu, żeby potem nie było... powiedziałam , że tak...

najważniejsze dla mnie, że dziecko żyje... i już 2 usg sie pokryło z porodem: 15.06.2013 a jedną miałam 16.06.2013... wiec według niego mialam wczoraj 13t i 1 dzien....
to ja w koncu nie rozumiem. Czyli jak cos boli i jest źle to ma się leżeć w domu a nie jechać do szpitala??

Na szczęście wszystko jest dobrze!!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 09:23   #1488
nuna2
Zakorzenienie

vil teścciową masz naprawdę super, że się tak postarała
axella masz talent.
sharp ile zakupów
Stary 2012-12-10, 09:23   #1489
candace1
Zakorzenienie

Cześć
dzis cieplej niż wczoraj- ja nadal jakby nie w 100% zdrowa ale muszę iść umówić małą na szczepienie
UWAGA! nadal wymiotuję (przypominam, że jestem w 18t2dz)
Dzidzia podskakuje. Wczoraj na kolację wciągnełam penne di funghi i dostałam kopniaczka

nuna - współczuję takiego "miłego" lekarza. Z 2giej strony to może lepiej, że Tobą trochę wstrząsnął - zaczniesz bardziej na siebie uważać
Ja jak wyladowałam w szpitalu 200km od domu to też się wtedy nasłuchałam, ze nie wolno podróżować w I trymestrze i z sexem to lepiej sobie darować itp.itd... Wystraszyli mnie na tyle, że na świeta doopy nie ruszam z domu...
Dali Ci jakieś leki?

Trzymam kciukaski za dzieisejsze wizyty i badania - ja w srodę zrobię sobie mocz a za tydzien krew i toxo... nie znoszę tych badań...

Edit: nuna - doczytalam. No to leż spokojnie.

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2012-12-10 o 09:29
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 09:27   #1490
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
to ja w koncu nie rozumiem. Czyli jak cos boli i jest źle to ma się leżeć w domu a nie jechać do szpitala??

Na szczęście wszystko jest dobrze!!
w jego ujęciu stwierdził, że albo przyjeżdzam od razu a nie stweirdzam po 2 dniach, że jednak jadę...
ale jakie podejscie??
,,jak kobieta ma poronić bo natura tak chce to i tak poroni bo cudownego leku na to nie ma" nosz kurcze

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
nuna współczuje spotkania z takim lekarzem całe szczęście że wszystko jest w porządku. mnie to chyba na jakieś egzorcyzmy wysłał bo ja miesięcznie to przynajmniej raz mam wycieczkę typu 300 km w 1 stronę autem, a czasem jeszcze samolot się trafi.
to dla niego ty byś była kamikadze...
candace tak wiem;* ALE ODZYWKI NA TEMAT PORONIENIA WDG MNIE NIE na miejscu... mam luteine... i nospe...
Stary 2012-12-10, 09:38   #1491
Aaś
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

wracam do obiegu po tyg nieobecności

wkurzyłam się strasznie w piątek bo miałam przyjść do pracy na 2 godz a siedziałam od 9.30 do 16 i to nie z mojej winy.
od dziś postanowiłam nie przejmować się robota i jak tylko się źle poczuję to biorę zwolnienie. nosz kurczę. ja tu wykazuję dobra wolę a oni mnie wykorzystują na lewo i prawo

dziewczyny ja nadal nie czuję ruchów żadnych (15t 3d) może może coś tam się rusza ale nadal nie wiem czy to jelita czy dziewczyny

a poza tym co się działo?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 09:39   #1492
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
i Pan gin nagle odpuścił

ufff... no to dobrze, że wszystko ok. No i jednak fajnie się zachował na koniec, że wszystko tak ładnie posprawdzał i pomierzył. ALe na pocztaku mógł się ugryźć w język z tymi tekstami...
A teraz proszę Cię, osxzczędzaj się i nie ganiaj po domu jak mróweczka... inni też mogą się ruszyć... A Ty leż i odpoczywaj

Cytat:
no ja nawet większe trasy robię... ale teraz też troszkę przystopowaliśmy z tym jeżdżeniem. U moich rodziców od października nie byliśmy Choć mieliśmy jechać pod koniec listopada tylko ta stłuczka pokrzyżowała nam plany
Ale może to i dobrze, bo mimo że super znoszę ciążę to mój gin też naciskał żby nie jeździć samochodem

Stary 2012-12-10, 09:42   #1493
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
ufff... no to dobrze, że wszystko ok. No i jednak fajnie się zachował na koniec, że wszystko tak ładnie posprawdzał i pomierzył. ALe na pocztaku mógł się ugryźć w język z tymi tekstami...
A teraz proszę Cię, osxzczędzaj się i nie ganiaj po domu jak mróweczka... inni też mogą się ruszyć... A Ty leż i odpoczywaj

no ja nawet większe trasy robię... ale teraz też troszkę przystopowaliśmy z tym jeżdżeniem. U moich rodziców od października nie byliśmy Choć mieliśmy jechać pod koniec listopada tylko ta stłuczka pokrzyżowała nam plany
Ale może to i dobrze, bo mimo że super znoszę ciążę to mój gin też naciskał żby nie jeździć samochodem
to moze to serio ma jakiś wpływ??... leze,,, 3 dni zestopuje...całkowicie. Potem powoli... mam dosc strachu...

As nie za wczas na ruchy??
Stary 2012-12-10, 09:43   #1494
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
dziewczyny ja nadal nie czuję ruchów żadnych (15t 3d) może może coś tam się rusza ale nadal nie wiem czy to jelita czy dziewczyny

spokojnie, u Ciebie jeszcze wcześnie.. ja jutro zaczynam 18 tydzień i też nie czuję. W tygodniu wieczorkiem jak leżałam spokojnie to jakbym czuła delikatnie.. ale to trwało takk krótko i tylko 2x się powtórzyło. Czekam na kolejne z utęsknieniem

Stary 2012-12-10, 09:44   #1495
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

wracam do obiegu po tyg nieobecności

wkurzyłam się strasznie w piątek bo miałam przyjść do pracy na 2 godz a siedziałam od 9.30 do 16 i to nie z mojej winy.
od dziś postanowiłam nie przejmować się robota i jak tylko się źle poczuję to biorę zwolnienie. nosz kurczę. ja tu wykazuję dobra wolę a oni mnie wykorzystują na lewo i prawo

mysle ze na ruchy moze być jeszcze za wcześnie, w mojej książce ciążowej jest (chyba) napisane między 18-20 tygodniem..
a teraz jesteś na zwolnieniu? znaleźli to zastępstwo?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 09:45   #1496
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

mi też nogi troszkę puchną, ale rano zawsze są ładniutkie.. Tylko ja jestem obciążona genetycznie żylakami i już się boję

kurde.... no i co dalej... ????
Lekarz nieprzyjemny ale może dobrze, że Cię troszkę opierdzielił, będziesz bardziej dbała o siebie ... szkoda tylko, że cała Twoja rodzina tych zaleceń nie słyszała

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Jejuuu... jaki chamski ten lekarz... a co on lewą nogą wstał...
Już w domku leżę z nogami w górze i nasmarowana maścią dla ciężarówek na opuchnięcia. Szef bardzo miły, powiedział żebym jechała do domu i się nie przemęczała. Dzisiaj pracuje z domku zobaczymy co dalej.

Nuna,lekarz dupek, ale najważniejsze, że maleństwo zdrowe
Stary 2012-12-10, 09:45   #1497
candace1
Zakorzenienie

Aaś w I ciązy to za wcześnie na czucie ruchów. takze spokojnie.
ja w II zaczęłam czuc niedawno kopniaczki.
W I ciązy to dzieciak mi się uaktywnił z tego co pamiętam ok 20 tyg

nuna - wiem ale dla lekarzy jestesmy "kolejnym przypadkiem" a nie matka z dzieckiem... Później już z dzieckiem też jesteśmy "kolejnym przypadkiem"/przyzwyczaisz się
Ja Cieie doskonale rozumiem, bo na mnie też się darli, że nie mam przy sobie grupy krwi " a co jakby pani poroniła? to jaką krew miałabym Pani podać??" Ja mówię, że znam swoją grupę krwi a ona na to, że ma to w doopie bo ona ma mieć to na pismie...
Potem jak zobaczyła moją minę to sie uspokoiła i powiedziała"oczywiście Pani nie poroni - nie dopuścimy do tego, ale na przyszłośc prosze nie jeździć tak daleko a jak już Pani gdzieś wychodzi to proszę mieć ze sobą kartę ciąży i grupę krwi. nawet jak wychodzi Pani do sklepu"
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 09:46   #1498
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
to moze to serio ma jakiś wpływ??... leze,,, 3 dni zestopuje...całkowicie. Potem powoli... mam dosc strachu...
Każda inaczej przechodzi ciążę, na jedną może mieć wpływ większy, na drugą mniejszy a na trzecią wcale..
Ale słyszałam, że nie powinno się dużych tras samocgodem jeździć, a najlepiej całkiem unikać w pierwszym trymestrze..
Powiem Ci, że my jak gdzieś jedziemy, to jakoś gorzej teraz tę trasę znoszę

Stary 2012-12-10, 09:53   #1499
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
niedzielne zajęcia...
Superowe są te Twoje choineczki. Pewnie cała reszta też jest bombowa! Niech Twój TŻ szybciej zdrowieje i kończy ten sklep bom ciekawa!

Cytat:
ja mam wrażenie że te biedne dziewczynki są dyskryminowane jeszcze przed urodzinami. że syn to jakaś dodatkowa zasługa i punkt honoru
Mój mnie ostatnio zaskoczył, bo ni z tego ni z owego powiedział, że jednak fajnie będzie jak będzie pierwsza dziewczynka (o ile oczywiście później będzie też synuś).
Pomijam fakt, że innym razem stwierdził, że skoro mamy w mieście żeńską drużynę piłkarską, to tak czy siak będzie piłkarz/piłkara.
A dla mnie obojętnie- ja chcę żeby moje dziecie było zdrowiutkie!

Cytat:
Napisane przez zeloth Pokaż wiadomość
Hej
niestety wykasujcie moją datę. W czwartek (06.12) dostałam plamienia, a w piątek dowiedziałam się, że serce przestało bić. Od razu dostałam tabletki na wywołanie skurczy i po paru godzinach poroniłam. Potem mnie wyczyścilii. Już jesteśmy w domu. Niestety nie w trojke.

Moje dziecko zmarło w 9 tyg. ciąży.

Od jakichś dwoch tyg. przestałam mieć mdłości a kilka dni temu piersi przestały być drażliwe.

Teraz pozostaje mi czekać na następną miesiączke i wizytę u ginekologa, kiedy mogę znów zacząć się starać. Chce znów zajść w ciążę jak najszybciej. Mam nadzieję, że szybko się zapiszę do któregoś wątku z zaciążonymi...
Tak mi przykro. Trzymam za kolejne zafasolkowanie!

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
diabli rtęć ale w większych ilościach zawierają duże ryby dlatego szprotki są jak najbardziej bezpieczne nawet program o tym oglądałam wiec co do rtęci to jestem pewna ze w większych rybach
Jak są złe i wściekłe, to mogą narozrabiać

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
Podczytuję Was CODZIENNIE od października
I chyba czas się przywitać zamiast zaznaczać subskrypcje kolejnego wątku. Mój termin to 18.06
Hej!

Cytat:
a wiecie z ta plcia i tatusiami to roznie bywa. moj zawsze powtarzal, ze bedzie mial syna i beda razem grac w pilke (tatus pilkarz). ja nie ukrywalam, ze fajna bylaby coreczka, bo moj brat ma 2 synow, siostra jednego - same siusiaki! teraz kiedy powoli myslimy nad imionami tata zaczal chyba zmieniac zdanie, bo przegladal i wymyslil tylko damskie imiona kiedy pytam o meskie, stwierdzil, ze tylko jego imie mu sie podoba i ze dla dziewczynki latwiej. jak okaze sie, ze bedzie chlopak to bedzie sie zastanawial...cos czuje, ze on tez liczy na coreczke (jego mama oficjalnie powiedziala nam, ze wolalaby wnuczke :P moze to dlatego? hehe)
aaa i slyszalam tez, ze corka tez moze grac w pilke i ze to nawet lepiej, bo do damskiej reprezentacji polski latwiej sie zakwalifikowac
Hehe, no mój podobnie.
A powiem Wam, że w maju rodziła moja koleżanka, która całą ciążę myślała, że będzie miała chłopca. Ojciec już wymyślał body i śpiszoki z piłkami, malutkie korki itp, piłki itp. Chłopca potwierdziło dwóch lekarzy. No i leży Dagmara na porodówce, rodzi w obecności Patryka, urodziła, Patryk się pyta "siostro i jak synek?", a siostra Mu na to "jaki synek? toż Pan ma córeczkę!". No! I teraz malutka jest Jego księżniczką i Jego oczkiem w głowie

Cytat:
Ja rozstępów nie wyczekuję, nie chcę ich

ostatnio leżałam sobie w samych majtkach i jak zobaczyłam te włosy na brzuchu takie sterczące masakra
Roztępom mówię stanowcze NIE! A co do tych włosów na brzuchu, to mnie uspokoiłyście, bo myślałam, że tylko ja się zmieniam w Gorillaz

Cytat:
ja póki co za każdym razem mam badanie, więc wolę się zabezpieczyć
Mój też za każdym razem sprawdza szyjkę. Wiem od koleżanki, że na dalszych wizytach potrafi np zbadać na samolocie, a nie zrobić USG jak wszystko jest w normie. A że u mnie do końca pewnie nie jest i że ciąża zagrożona, to maluszkowi pewnie będziemy przeszkadzać USG na każdej wizycie

Cytat:
i Pan gin nagle odpuścił

Kochana, współczuję lakarzy. Niektórzy to powinni w rzeźni pracować a nie w szpitalach.
Niemniej jednak, bardzo dobrze, że Tobą troszkę wstrząsnął (może nawet a bardzo) i nakazuję Ci się dostosować do Jego zaleceń. Masz leżeć i pachnieć- tak jak mówiłam już we wcześniejszym poście skierowanym do Ciebie.
Teraz najważniejsza jesteś Ty i Twoje maleństwo, cała reszta się nie liczy!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 09:55   #1500
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
sharp za moje jutrzejsze prenatalne też potrzymaj, proszę
trzymam

zeloth bardzo mi przykro Mam nadzieję że szybko pójdą starania o następną fasolkę.

Yola witaj

Kurcze zjadłam śniadanie i mnie zaczęło kup na dole po prawej stronie a zawsze to po lewej mi coś dokuczało. No ale już przestało. Ciekawe co to, może to dziecinka?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości