|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Dzień dobry w ten mroźny poranek.
Jadę na badania z nadzieją, że nie zamarznę
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Witam śpiochy
![]() Też ostatnio odkryłam włoski na brzuchu. Widzę, że to chyba normalne.
|
#1473 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry dzisiaj
![]() adunia trzymam kciuki jejku, mam nadzieję że tym razem się jej uda ![]() Cytat:
Cytat:
i kciuki za wszystkie dzisiejsze badania i wizyty
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
witam się... byłam wczoraj w szpitalu... ale już was nadrobie...
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może jemu chodzi o to, że to imię trochę takie... twarde? może ja ci zaproponuję parę niemieckich, żeby mąż stwierdził, że Ida jednak ładne i wcale nie takie niemieckie a więc...Helga Heidi Ingeborg (tak, damskie...) Geborg (aż dziw bierze, ale to też damskie, miałam nauczycielkę lesbę o tym imieniu Hildegard Gertrud ... wszystkie dla dziewczynek ![]() lecę do pracy. tzn. chyba się poślizgam do pracy... śniegu po kolana... ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- ale wszystko w porządku?
|
|
#1476 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaraz będzie po wszystkim. Tym bardziej Myśmy tez planowali nowine na święta, ale nie wytrzymaliśmy. Mama, teściowa, wiedzą. Teściowa (kochana kobieta) nawet nam poczatkowo uwierzyć nie mogła. Radośc była Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oskar - super Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski, jeju jak mi wczoraj nogi spuchły tak przyjechałam do pracy dzisiaj i nie mogę wysiedzieć:/ czekam aż szef przyjdzie i jadę do domu bo masakra:/ muszę się położyc i nogi czymś nasmarować:/ mam nadzieję, że to efekt 4h zakupów na obcasach wysokich a nie, że mi tak zostanie do czerwca :/
|
|
#1478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
pisz co się działo? mam nadzieję, że już po wszytskim
|
|
#1480 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co to się dzieje kurcze ile jeszcze.... trzymaj się i obyś szybko dołączya do ponownie zafasolkowanych![]() Cytat:
Cytat:
no byłam w szpitalu ale zaraz opisze....Cytat:
Cytat:
już sie zabieran,,,
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek jak autko?
Mężowego pod blokiem już rano nie było, więc obstawiam, że odpaliło i Wasze chyba też, bo przyszło "ocieplenie"
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
No więc w sobotę stwierdziłam, że może panikuje etc że coś się rozciąga i przeczekam... wzielam nospe jeszcze przed spaniem.jednak wczoraj zaczęło się to samo... dostałam skurczy takich jak przy @... o 20:30 ruszylismy od tesciow i zdecydowaliśmy, że jedziemy na szpital.... tesciowa chciala zebsmy zostali bo nie mowilismy jej za bardzo nic bo stwierdzila, że boli od siedzenia....
dojechalismy na 21;30... w rejestracji w izbie przyjęć babka do mnie, że jak boli brzuch to trzeba było przyjechać w sobote a nie czekać... przyjeli mnie na izbe bo było pusto ale najpierw papierkowa robota 15 minut... skurcze miałam co 1,5 minuty...typowo takie jakbym miała za chwile lunąć @... doktor na izbie przyjęć przesympatyczna zadzwoniła do gina na pietro ten z łaski kazał mnie wysłać na góre... i teraz gin... widać było, że mu pokrzyżowałam ,,plany" zaczął po mnie wrzeszczeć.... cdn zeby mi sie nie skasowało... ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- krzyczał, że czemu tak długo czekalam, że treba było jechać od razu a nie teraz po dwóch dniach, stwierdziłam, że jednak się martwie... mówię, że nie chciałam \panikować wzięłam nospę myslalam, że przejdzie... i ze bylismy poza domem... i się zaczęło.... ,,\czy PANI oszalała!! kto Pani pozwolił podróżować w I trymestrze ciąży!! Macica jest teraz tak przekrwiona, że każdy czynnik może powodować komplikacje!! JA swoim pacjentkom w pierwszym trymestrze kategorycznie zabraniam jeździć a jak się im coś nie podoba to niech zmienią ginekologa!!!|" Ja się pytam,,nawet 50 km??" no nawet!! krwawienia są??!! mówie, że nie... ,,wpierwszym trymestrze może boleć Panią brzuch a jak Pani jeździ nie wiadomo ile chodzi to co Pani sobie wyobraża, troche samodyscypliny!!!! powinno się jak najwięcej odpoczywać a nie!! prosze się rozebrać!!... ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- stwierdził na samolocie , że wszystko ok... że śluz czysty żadnego plamienia nie ma... kazał przejsc na kozetke na USg, pytam się czy dopochwowow odburknął, że przez brzuch. zaczął gadac, że jak natura chce, żeby kobieta poroniła, to oni nie mają leków, które zatrzymają nature... wiecie jak to zrozumiałam!!;( żże powinnam wiedzieć, że bóle się zdarzaja a takie silne są z mojej winy, bo jeżdzę zaczął mi wmawiać, że uprawiałam seks i do tego tak jest!!:/
|
#1483 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze to najbardziej się musi śmiać z Tatusia Cytat:
![]() z tych co wymieniłaś Ida najlepsza ![]() Cytat:
i już się boję ![]() Cytat:
Lekarz nieprzyjemny ale może dobrze, że Cię troszkę opierdzielił, będziesz bardziej dbała o siebie ... szkoda tylko, że cała Twoja rodzina tych zaleceń nie słyszała---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Jejuuu... jaki chamski ten lekarz... a co on lewą nogą wstał...
|
||||
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
zaczął robić Usg i jak zobaczyłam, że dziecko się rusza to się popłakałam
puściły mi po prostu już nerwy ten się wydzierał, jakby mi łaske robił i w ogóle... wydarł się o co chodzi... to mu powiedziałąm, że sie bałąm , że coś się stało, wkurzyłam się i mu powiedziałam, że to moja I ciąża ja nie wiem co wolno a co nie, że mój gin nic o jeżdzeniu nie mówiłi że nie jestem taka głupia, żebym jeździła jakby mi zabronił bo mi zależy na tym dziecku!! i Pan gin nagle odpuścił powiedział, że dziecko żyje i żebym się uspokoiła... no to wzięłam kilka głębszych oddechów... i spoko... zaczął opowiadać gdzie co jest rączki nóżki... sprawdził przepływ krwi przez dzidzie powiedział, że dobry akcja serca zachowana stabilna... sprawdził komory mózgowe posprawdzał bardzo dokładnie...chyba go ruszyło to, że mu powiedziałam, że mi zależy.... spytał, czy mam na tyle samodyscypliny, żeby leżeć w domu, bo jak nie to zostaje w szpitalu z powodu tych bóli... powiedziałam, że tak, więc przez 3 dni moge tylko wstać siusiu i do łóżka..potem powoli oszczędnie ale też z leżeniem. nospa... i luteina na podtrzymanie... dostałam nospę w tyłek bo powiedział, że zastrzyk silniejszy działa dużo szybciej. spytał, czy na pewno bede leżec w domu, żeby potem nie było... powiedziałam , że tak... najważniejsze dla mnie, że dziecko żyje... i już 2 usg sie pokryło z porodem: 15.06.2013 a jedną miałam 16.06.2013... wiec według niego mialam wczoraj 13t i 1 dzien....
|
#1485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
nuna współczuje spotkania z takim lekarzem
całe szczęście że wszystko jest w porządku. mnie to chyba na jakieś egzorcyzmy wysłał bo ja miesięcznie to przynajmniej raz mam wycieczkę typu 300 km w 1 stronę autem, a czasem jeszcze samolot się trafi.
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście wszystko jest dobrze!! |
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
vil teścciową masz naprawdę super, że się tak postarała
![]() axella masz talent. ![]() sharp ile zakupów
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
dzis cieplej niż wczoraj- ja nadal jakby nie w 100% zdrowa ale muszę iść umówić małą na szczepienie UWAGA! nadal wymiotuję Dzidzia podskakuje. Wczoraj na kolację wciągnełam penne di funghi i dostałam kopniaczka ![]() nuna - współczuję takiego "miłego" lekarza. Z 2giej strony to może lepiej, że Tobą trochę wstrząsnął - zaczniesz bardziej na siebie uważać ![]() Ja jak wyladowałam w szpitalu 200km od domu to też się wtedy nasłuchałam, ze nie wolno podróżować w I trymestrze i z sexem to lepiej sobie darować itp.itd... Wystraszyli mnie na tyle, że na świeta doopy nie ruszam z domu... Dali Ci jakieś leki? Trzymam kciukaski za dzieisejsze wizyty i badania - ja w srodę zrobię sobie mocz a za tydzien krew i toxo... nie znoszę tych badań... Edit: nuna - doczytalam. No to leż spokojnie.
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2012-12-10 o 09:29 |
|
|
|
#1490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakie podejscie?? ,,jak kobieta ma poronić bo natura tak chce to i tak poroni bo cudownego leku na to nie ma" nosz kurcze ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
candace tak wiem;* ALE ODZYWKI NA TEMAT PORONIENIA WDG MNIE NIE na miejscu... mam luteine... i nospe...
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() wracam do obiegu po tyg nieobecności ![]() wkurzyłam się strasznie w piątek bo miałam przyjść do pracy na 2 godz a siedziałam od 9.30 do 16 od dziś postanowiłam nie przejmować się robota i jak tylko się źle poczuję to biorę zwolnienie. nosz kurczę. ja tu wykazuję dobra wolę a oni mnie wykorzystują na lewo i prawo ![]() dziewczyny ja nadal nie czuję ruchów żadnych (15t 3d) może może coś tam się rusza ale nadal nie wiem czy to jelita czy dziewczyny a poza tym co się działo? |
|
|
|
#1492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz proszę Cię, osxzczędzaj się i nie ganiaj po domu jak mróweczka... inni też mogą się ruszyć... A Ty leż i odpoczywaj Cytat:
Ale może to i dobrze, bo mimo że super znoszę ciążę to mój gin też naciskał żby nie jeździć samochodem |
||
|
|
|
#1493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
As nie za wczas na ruchy??
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tylko 2x się powtórzyło. Czekam na kolejne z utęsknieniem
|
|
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz jesteś na zwolnieniu? znaleźli to zastępstwo? |
|
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nuna,lekarz dupek, ale najważniejsze, że maleństwo zdrowe
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Aaś w I ciązy to za wcześnie na czucie ruchów. takze spokojnie.
![]() ja w II zaczęłam czuc niedawno kopniaczki. W I ciązy to dzieciak mi się uaktywnił z tego co pamiętam ok 20 tyg ![]() nuna - wiem ![]() Ja Cieie doskonale rozumiem, bo na mnie też się darli, że nie mam przy sobie grupy krwi " a co jakby pani poroniła? to jaką krew miałabym Pani podać??" Ja mówię, że znam swoją grupę krwi a ona na to, że ma to w doopie bo ona ma mieć to na pismie ...Potem jak zobaczyła moją minę to sie uspokoiła i powiedziała"oczywiście Pani nie poroni - nie dopuścimy do tego, ale na przyszłośc prosze nie jeździć tak daleko a jak już Pani gdzieś wychodzi to proszę mieć ze sobą kartę ciąży i grupę krwi. nawet jak wychodzi Pani do sklepu"
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale słyszałam, że nie powinno się dużych tras samocgodem jeździć, a najlepiej całkiem unikać w pierwszym trymestrze.. Powiem Ci, że my jak gdzieś jedziemy, to jakoś gorzej teraz tę trasę znoszę |
|
|
|
|
#1499 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Superowe są te Twoje choineczki. Pewnie cała reszta też jest bombowa! Niech Twój TŻ szybciej zdrowieje i kończy ten sklep bom ciekawa!
![]() Cytat:
Pomijam fakt, że innym razem stwierdził, że skoro mamy w mieście żeńską drużynę piłkarską, to tak czy siak będzie piłkarz/piłkara. A dla mnie obojętnie- ja chcę żeby moje dziecie było zdrowiutkie! Cytat:
za kolejne zafasolkowanie!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A powiem Wam, że w maju rodziła moja koleżanka, która całą ciążę myślała, że będzie miała chłopca. Ojciec już wymyślał body i śpiszoki z piłkami, malutkie korki itp, piłki itp. Chłopca potwierdziło dwóch lekarzy. No i leży Dagmara na porodówce, rodzi w obecności Patryka, urodziła, Patryk się pyta "siostro i jak synek?", a siostra Mu na to "jaki synek? toż Pan ma córeczkę!". No! I teraz malutka jest Jego księżniczką i Jego oczkiem w głowie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niemniej jednak, bardzo dobrze, że Tobą troszkę wstrząsnął (może nawet a bardzo) i nakazuję Ci się dostosować do Jego zaleceń. Masz leżeć i pachnieć- tak jak mówiłam już we wcześniejszym poście skierowanym do Ciebie. Teraz najważniejsza jesteś Ty i Twoje maleństwo, cała reszta się nie liczy!
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam
![]() zeloth bardzo mi przykro Mam nadzieję że szybko pójdą starania o następną fasolkę.Yola witaj Kurcze zjadłam śniadanie i mnie zaczęło kup na dole po prawej stronie a zawsze to po lewej mi coś dokuczało. No ale już przestało. Ciekawe co to, może to dziecinka?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

takie sterczące 
jejku, mam nadzieję że tym razem się jej uda 
a więc...

Oskar - super 

co to się dzieje kurcze
no byłam w szpitalu ale zaraz opisze....

ale może dobrze, że Cię troszkę opierdzielił, będziesz bardziej dbała o siebie ...