|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak powaznie to chyba sobie żartujesz że bez kierunkó pojedziesz !!! ale u mnie sypie śniegiem *_*
|
|
#3423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
Lecę na wizytę
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
o jaaa teraz mi sie przypomniało co mi się śniło! mianowicie że poszłam na impreze i piłam alko i paliłam fajki i potem rano po imprezie sie obudziłam i tak płakałam że co ja najlepszego zrobiłam że przeciez jestem w ciąży.....
Illusion kciuki
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=pstryczek84;3805746 0] OOO, powodzenia! a mam pytanko - czy mozna nie miec zleconego ktg? ![]() ja nie mam i nie wiem co o tym myslec ostatnio pytalam sie jej czy nie trzeba a ona ze nie, ze wszystko jest ok... ![]() wiekszosc z was juz miala to badanie ![]() mozna miec ktg dopiero przy porodzie? ![]() Cytat:
Ja myślałam, że od któregoś tygodnia ciąży się chodzi z tym, że ja na ostatniej wizycie mówiłam, że czuję jakby skurcze to może dlatego mi dała skierowanie na ktg.nancykenator ja chodzę do lekarki prywatnie, i ona mi dała skierowanie na ktg do przychodni w której przyjmuje na nfz. Wszystko zależy od lekarza, moja koleżanka miała robione przed wizytą. Odnośnie puchnięcia, to mi łydki spuchły bo nie mogę kozaków zasunąć i zasuwam tak do połowy łydki ![]() a paluchy jeszcze nie !! a pierścionek i obrączkę ściągnęłam, że by nie było zaskoczenia że paluchy mi nagle spuchną i nie ściągnę w ogóle. Koleżanka tak miała, spuchła nagle i musiała wszystko przecinać
|
|||
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, co tym chłopom odbija po alko! Świnia normalnie. Trzymaj się i nie daj się.
Palce u dłoni mam trochę jak paróweczki Nawet jak zaciskam pięść to czuje lekki opór. Poza tym nadgarstki mnie rano napieprzają.Wczoraj ok 17 w całym pionie w klatce wybiło nam prąd, mąż zna się na tym tak jak ja czyli praktycznie wcale ale coś tam próbował sprawdzać korki. W końcu przyjechał elektryk i zrobił. Ale dowiedziałam się co sąsiad spod 5 ma do nas żalił się temu elektrykowi że my na pewno jakąś maszynerię mamy w piwnicy i ciągniemy na lewo prąd Taaaa drukujemy pieniądze, tudzież destylujemy alkohol ![]() Elektryk się do nas śmiał, że sąsiad ma teorie spiskowe, padłam jak to usłyszałam. Coraz mocniej śnieg prószy Ślicznie za oknem. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja mam jutro. Dziś może jeszcze domówie to co mi do torby brakuje i już się do końca spakuje. W końcu jutro 36 tydzień się zaczyna
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
Mnie tak samo :/ a tak długo udawało mi się wytrzymać.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! No i dziewczyny gratuluję donoszonych ciąż ![]() Mika zrób dla pewności badanie moczu i nie martw się, spokojnie czekaj na wynik, bo stres nic nie pomoże Sylwietta w głowie mi się nie mieści postawa Twojego męża. Nakopałabym do dupy, lała kijem i patrzyła czy równo puchnie za taki tekst Jak to w ogóle jest, że jak facet sobie popije i gada bzdury to jest pewny, że jak wytrzeźwieje to po sprawie bo przecież pijany się nie kontroluje Maluchna najlepiej do biszkoptu owoce zalać galaretką, a drugi biszkopt możesz przełożyć kwaśnym dżemem i bitą śmietaną i ładnie ozdobić. Ja robiłam wczoraj test z próbką płynu Dzidziuś, trochę mi zalatuje mimo wszystko |
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa wstawiam mój brzuch 99cm, 37 tydz i mój wielki zad
|
|
#3432 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Aga8484 moja koleżanka np od 38 tyg ciąży co 3 dni jeździła do szpitala, nie miała skierowania ani nic i jej ktg robili, bez gadania. Jutro mam wizytę to dopytam mojego doktorka co i jak
![]() Delicjanka brzuch śliczny ale tego wielkiego zadka to ja jakoś nie widzę, coś kręcisz
|
|
|
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
Deli weź jakieś kółeczko walnij na tym niby wielkim zadku bo szukam i nie widzę
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia, czekamy na dobre wiadomości
Cytat:
piekny dziewczyny, pisąłam wam wczoraj ze juz mamy przygotowane lozeczko tak na tip-top i wszystkie ladnie , pieknie ale nie pasuja mi zasłony a tu prosze co dzis znalazłam ![]() http://allegro.pl/zaslonki-zaslony-w...840355796.html takze jakby co to polecam ![]() ja niestety poszukuje długich zasłon bo mamy stare grzejniki i brzydki parapet wiec chce to zasłonic. zapytam sie, moze uszyja mi długie
|
|
|
|
|
#3436 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, zgrabny brzuszek i Ty też. Ja nie wiem gdzie Ty schowałaś te 20 kg...może Twoja gina ma wagę popsutą co????
|
||
|
|
|
#3437 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() U mnie dziś zaczął się remont sypialni (w której będzie też stać łóżeczko), co by dzidzia miała ładny kącik Myślę, że w tydz. fachowiec się uwinie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Po alkoholu to nie ma co z facetami gadać, może on nawet nie pamieta co powiedział. Może przemyśli sprawę i przeprosi. Oby tak zrobił ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dopiero teraz włączyłam laptopa,a wczoraj tez cały dzień mnie nie było. Mam 6 str do nadrobienia -gaduły
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Deli śliczny brzuszek
![]() i żadnego tyłka wielkiego ja tam nie widzę zgrabna pupcia jest
|
|
|
|
#3440 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie. Ale ja ostatnio śpię masakra. Tylko wstaję na siku min. 5x w nocy. Chyba organizm czuje że zaraz skończy się dobre.
Nie mogę doczekać się mojej kruszynki na świecie Lenova jeszcze dzień wytrzymasz. Delicjanka śliczny brzucho, ale zadka to ja tam nie widzę tylko zgrany tyłek. Sylwietta należą się porządne bęcki dla Twojego męża W głowie mi się nie mieści jak tak można powiedzieć do swojej żony i matki własnego dzieckaJak tak czytam o tych waszych TŻtach i o ich odzywkach do was to normalnie drobne mi się w kieszeni nie zgadzają jak tak można mówić do swojej kobiety. Ja to chyba mam Skarb jakiś w domu. W życiu nie usłyszałam od niego obraźliwego słowa na swój temat tak samo jak on nie usłyszał nic obraźliwego ode mnie. W domu się dogadujemy, nie ma czegoś takiego że ja stoję przy garach, myje je, sprzątam itd., robimy to na zmianę teraz oczywiście ja więcej bo siedzę na l4 ale bez przesady nie wyręczam go we wszystkim. I przede wszystkim nie muszę się prosić 100 razy żeby np coś naprawił.
|
#3441 | |||
|
Zakorzenienie
|
I ja się witam w 37 tygodniu
gin mi wpisze w karcie 36 tc ...Żeby tylko w Wigilię móc zjeść Wyniki odebrane, są ok - uff ![]() Poza tym to noc koszmarna tak mnie lewy bok bolał, że nie mogłam się w ogóle ułożyć, non stop mi się odbijało ulewało plus jeszcze niesamowity katar i bolące gardło, a temperatura 36,1. Dziś z rana wzięłam Cholinex, bo nic innego nie miałam,syrop prawoślazowy i TŻ mnie potraktował mlekiem z czosnkiem i miodem, to udało mi się wstać z łóżka jeszcze czekam na zupkę czosnkową (Bokeh, zapraszamy )Cytat:
ale czekam na wieści od Ciebie! Cytat:
Wiecie co... ja od początku +14 ale twierdzi otoczenie, że bandzioch duży i jedynie troszkę siadło na udach i dupsku, ale ja widzę bezę w lusterku ooo to widzę, że się sezon na zatkane nosy zaczął ![]() piękny bandzioszek zadECZEK to Ci można skopać jeśli pojechałaś nie do końca sprawnym autem (zamarzły może) ![]() Cytat:
wymyśla niestworzone rzeczy Paskuda |
|||
|
|
|
#3442 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Mam do Was prośbę o podpisanie i rozpowszechnienie wśród znajomych, adresu petycji dotyczącej wydłużonego urlopu macierzyńskiego, dla rodziców wszystkich dzieci urodzonych w 2013 roku. Nie wiem, jakie macie zdanie na ten temat, bo nie śledzę Waszego wątku, ale zakładam, że większość z Was tak jak ja, wolałaby dłużej zostać z dzieckiem mając zapewnione wynagrodzenie. Ja jestem oburzona projektem ustawy w proponowanym brzmieniu i jeśli mogę zrobić cokolwiek, to niniejszym robię ![]() dzięki serdeczne www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycj eid=9080 |
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
brzuszek sliczny duzy
a pupa zgrabniutka
|
#3444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no racja, kiedyś to w ogóle o wielu rzeczach nie wiedzieli, a teraz to wszystko się wykrywa i potem się tylko martwię. No ale jakoś tak mi lepiej jak tu na forum przeczytam taki uspokajający post, zaraz lepiej. A tak z ciekawości jakie globulki bierzesz na to?? Ja drugi posiew będę mieć jeszcze 19.12 na wizycie już po wybranym leku. Daj znać jaki Ci wyjdzie wynik, choć wiem, że się na niego sporo czeka.A tak w ogóle to mi również stuknął 37 tydzień, oj leci ten czas, leci
|
|
#3445 |
|
Wtajemniczenie
|
dostałam wcześniejszy prezent od teściów na imieniny
będzie ładny komplecik Mam nadzieję, że zdązą dotrzeć przed świętami
Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2012-12-10 o 12:15 |
|
|
|
#3446 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mąż bedzie w szoku, jak zobaczy pranie wywieszone, dotrze do niego, ze jestesmy coraz blizej...Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twoj synus mial ze 3 latka i chcial mnie przewieźć motorem, takim gigantyczym czoperem - Hondą ![]() ja brałam jakies robione na recepte, takze nawet nie napisze ci składu bo nie dam rady rozczytac pani magister ![]() ginka mowila ze na wynik czeka sie tak 3-4 dni (tez myslalam ze dłużej ) wiec moze w piatek juz bede wiedziała...
|
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba zle zdjecie wstawilas, bo zadnego wielkeigo zada na nim nie ma ![]() Sliczny brzucholek ![]() Aaa, zaczynamy dzis 31 tc
|
|
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Nie zdążyłam Wam nawet napisać, ale w czwartek wieczorem znowu wylądowałam na IP i patologii ciąży Tym razem dostałam przedwczesnych skurczy, szyjka mi się skróciła o ponad połowę i istniało prawdopodobieństwo przedwczesnego porodu Na szczęście w miarę szybko zareagowaliśmy. Dostałam leki na szybszy rozwój płucek u Małej, no i od czwartku jestem na Fenoterolu i Isoptinie W sobotę wyszłam do domu, ale z zaleceniami leżenia plackiem i nie przemęczania się. Za tydzień do kontroli. Normalnie najgorszemu wrogowi nie życzę takich przeżyć. Po tych lekach jestem tak rozwalona psychicznie i fizycznie, że mała bania
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
suzi31 wiem wiem żadnych dołów, niby ich tak często nie łapię jak na początku ciąży (kiedy mąż zastawał mnie płaczącą a ja nie wiedziałam od czego ja płaczę) ale mimo wszystko czasem się mi zdaży. Chciałabym być uśmiechniętą mamą
![]() scotasia my z małżonem robiliśmy wczoraj pierwsze zakupy dzidziusiowe na allegro. I chyba powoli do niego dociera, że to się dzieje naprawdę i że niedługo będziemy we trójkę. Tylko on ma tak, że jak się stresuje to zaczyna głupkowato żartować. Zaczął się śmiać ze słowa nasiadówka, pytał czy to jest związane z pobytem w toalecie. Ehhh....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

cały czas jakieś takie nerwy i stresy łapię, a to o Dzidziusia, a to o poród, nie wspomnę już o powrocie do pracy czy tym jak sobie poradzimy z Maluszkiem 

ostatnio pytalam sie jej czy nie trzeba a ona ze nie, ze wszystko jest ok...

Jak to w ogóle jest, że jak facet sobie popije i gada bzdury to jest pewny, że jak wytrzeźwieje to po sprawie bo przecież pijany się nie kontroluje 

gin mi wpisze w karcie 36 tc ...
ulewało plus jeszcze niesamowity katar i bolące gardło, a temperatura 36,1. Dziś z rana wzięłam Cholinex, bo nic innego nie miałam,syrop prawoślazowy i TŻ mnie potraktował mlekiem z czosnkiem i miodem, to udało mi się wstać z łóżka
Tym razem dostałam przedwczesnych skurczy, szyjka mi się skróciła o ponad połowę i istniało prawdopodobieństwo przedwczesnego porodu