Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 11:08   #3421
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
bokeh ranny sik powinien być ciemny, jeśli nie sikasz w nocy, to jest normalne, taki mocz najlepiej oddawać do analizy, bo jest bardzo zagęszczony (szczególnie jeśli mniej pijesz). Ale w ciągu dnia jak się dużo pije to sik powinien być jasny. Sól jak najbardziej ograniczać się powinno
O, to ja tak mam, czyli dobrze

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:10   #3422
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja mam normalny kolor :P
a co do soli to w ogole nie uzywam, nawet do frytek.
kurna, jakas niespokojna dzis jestem
dobra uciekam na uczelnie :d
kurna kierunkowskazy i awaryjne mi nie dzialaja
ręce wystawiaj za okno

a tak powaznie to chyba sobie żartujesz że bez kierunkó pojedziesz !!!

ale u mnie sypie śniegiem *_*
Stary 2012-12-10, 11:12   #3423
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Cytat:
measia paciorkowce grupy B (chodzi o S. agalactiae) może być florą fizjologiczną pochwy, dla nas nie jest niebezpieczne (tak to jest z florą fizjologiczną) ale u dziecka może wywoływać m.in. zapalenie opon m-rdz. Można to leczyć przed ciążą (po to robi się te wymazy) albo podaje się antybiotyk przed porodem tak jakby profilaktycznie.
w moim wypadku w czasie ciazy go nie ruszamy dopiero w momencie akcji porodowej oslaniamy profilaktycznie Marysie, zby go nie zlapala. nie oznacza to ze na 100% go zlapie, ale moze go zlapac.
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:13   #3424
ILLUSION
Wtajemniczenie

Lecę na wizytę
Stary 2012-12-10, 11:21   #3425
bokeh
Zakorzenienie

o jaaa teraz mi sie przypomniało co mi się śniło! mianowicie że poszłam na impreze i piłam alko i paliłam fajki i potem rano po imprezie sie obudziłam i tak płakałam że co ja najlepszego zrobiłam że przeciez jestem w ciąży.....

Illusion kciuki
Stary 2012-12-10, 11:21   #3426
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, to ja tak mam, czyli dobrze

dziewczyny, za Waszym przykładem zrobiłam dzisiaj pierwsze pranie dzidziusiowych rzeczy ale one są malutkie i słodkie już bym chciała, żeby był luty i żeby mój Kubuś był z nami
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:21   #3427
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
szajajaba dzięki

czy Wy też macie takie jakieś doły raz na jakiś czas? Bo ja wczoraj to byłam nie do życia, tylko bym siedziała i płakała cały czas jakieś takie nerwy i stresy łapię, a to o Dzidziusia, a to o poród, nie wspomnę już o powrocie do pracy czy tym jak sobie poradzimy z Maluszkiem
Oczywiście że tak mam. Tylko jeszcze nie płaczę.....

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
3mam kciuki i czekamy na wiesci,z pewnoscia same pozytywne. Kobitki,na jutro musze 2 ciasta na biszkopcie zrobic,a ze antytalencie kulinarne jestem,to blagam was o jakies dwa szybkie przepisy.
Cytat:
daj znac trzymam kciuki
Po leżeniu 10 minut na plecach zrobiło mi się tak gorąco, ale położna mówiła o tym i mogłam się na bok przewrócić. Wizytę mam jutro , ale położna powiedziała, że ktg w porządku zaniosła do lekarki i ta też powiedziała, że ok. Więcej dowiem się jutro na wizycie. Tylko Malutka się mało ruszała, bo tam jest tak, że jak czujesz ruchy to wciskasz guziczek.No i ja na 20 minut poczułam 3-4 ruchy, ale położna mówiła, że tyle wystarczy.

[QUOTE=pstryczek84;3805746 0]

OOO, powodzenia!
a mam pytanko - czy mozna nie miec zleconego ktg?
ja nie mam i nie wiem co o tym myslec ostatnio pytalam sie jej czy nie trzeba a ona ze nie, ze wszystko jest ok...
wiekszosc z was juz miala to badanie
mozna miec ktg dopiero przy porodzie?

Cytat:
dziewczyny, mam pytanie od kiedy chodzicie na ktg tzn od którego tygodnia ciąży? Czy lekarz to Wam zleca pod koniec ciąży? Czy chodzicie do tego szpitala, gdzie zamierzacie rodzić? Czy po prostu lekarz Wam to robi w trakcie badania? Zazdroszczę Wam, jesteście już w końcówce, a ja dopiero zaczęłam 30 tydzień.
Szczerze to nie wiem Ja myślałam, że od któregoś tygodnia ciąży się chodzi z tym, że ja na ostatniej wizycie mówiłam, że czuję jakby skurcze to może dlatego mi dała skierowanie na ktg.

nancykenator ja chodzę do lekarki prywatnie, i ona mi dała skierowanie na ktg do przychodni w której przyjmuje na nfz.
Wszystko zależy od lekarza, moja koleżanka miała robione przed wizytą.

Odnośnie puchnięcia, to mi łydki spuchły bo nie mogę kozaków zasunąć i zasuwam tak do połowy łydki a paluchy jeszcze nie !!
a pierścionek i obrączkę ściągnęłam, że by nie było zaskoczenia że paluchy mi nagle spuchną i nie ściągnę w ogóle. Koleżanka tak miała, spuchła nagle i musiała wszystko przecinać
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:22   #3428
laurka23
Zakorzenienie

Sylwia, co tym chłopom odbija po alko! Świnia normalnie. Trzymaj się i nie daj się.

Palce u dłoni mam trochę jak paróweczki Nawet jak zaciskam pięść to czuje lekki opór. Poza tym nadgarstki mnie rano napieprzają.
Wczoraj ok 17 w całym pionie w klatce wybiło nam prąd, mąż zna się na tym tak jak ja czyli praktycznie wcale ale coś tam próbował sprawdzać korki. W końcu przyjechał elektryk i zrobił. Ale dowiedziałam się co sąsiad spod 5 ma do nas żalił się temu elektrykowi że my na pewno jakąś maszynerię mamy w piwnicy i ciągniemy na lewo prąd Elektryk mu tłumaczy, że to stara instalacja, od 40 lat nie zmieniana, że mało amper na 3 mieszkania, ale nie ten dalej że my coś w piwnicy mamy Taaaa drukujemy pieniądze, tudzież destylujemy alkohol
Elektryk się do nas śmiał, że sąsiad ma teorie spiskowe, padłam jak to usłyszałam.
Coraz mocniej śnieg prószy Ślicznie za oknem.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja mam jutro.
Dziś może jeszcze domówie to co mi do torby brakuje i już się do końca spakuje. W końcu jutro 36 tydzień się zaczyna
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:24   #3429
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
o jaaa teraz mi sie przypomniało co mi się śniło! mianowicie że poszłam na impreze i piłam alko i paliłam fajki i potem rano po imprezie sie obudziłam i tak płakałam że co ja najlepszego zrobiłam że przeciez jestem w ciąży.....
mi się ostatnio śniło, że wpierniczałam rurki z bitą śmietaną i zajadałam przeterminowaną galaretką w czekoladzie. To wszystko przez tą cukrzycę, jak człowiek sobie cały czas odmawia to przynajmniej we śnie chce nadrobić
Stary 2012-12-10, 11:26   #3430
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
kurcze... i mnie złapał katar i zimno mi mimo, że w domku ciepło ;/
Mnie tak samo :/ a tak długo udawało mi się wytrzymać.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

No i dziewczyny gratuluję donoszonych ciąż

Mika zrób dla pewności badanie moczu i nie martw się, spokojnie czekaj na wynik, bo stres nic nie pomoże

Sylwietta w głowie mi się nie mieści postawa Twojego męża. Nakopałabym do dupy, lała kijem i patrzyła czy równo puchnie za taki tekst Jak to w ogóle jest, że jak facet sobie popije i gada bzdury to jest pewny, że jak wytrzeźwieje to po sprawie bo przecież pijany się nie kontroluje Jak dobrze, że mój tż mi takich numerów nie robi. Trzymaj się kochana!

Maluchna najlepiej do biszkoptu owoce zalać galaretką, a drugi biszkopt możesz przełożyć kwaśnym dżemem i bitą śmietaną i ładnie ozdobić.

Ja robiłam wczoraj test z próbką płynu Dzidziuś, trochę mi zalatuje mimo wszystko Dzisiaj próbka Jelpu i podejmuję decyzję co kupuję dla Małej.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:26   #3431
Delicjanka
Zakorzenienie

aaaaa wstawiam mój brzuch 99cm, 37 tydz i mój wielki zad
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 37.jpg (37,1 KB, 52 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:32   #3432
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
no nie wiem gdzie Ty masz ten zad

brzuszek śliczniusi
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:32   #3433
nancykenator
Zakorzenienie

Aga8484 moja koleżanka np od 38 tyg ciąży co 3 dni jeździła do szpitala, nie miała skierowania ani nic i jej ktg robili, bez gadania. Jutro mam wizytę to dopytam mojego doktorka co i jak

Delicjanka brzuch śliczny ale tego wielkiego zadka to ja jakoś nie widzę, coś kręcisz
Stary 2012-12-10, 11:36   #3434
szklanka19
Zadomowienie

Deli weź jakieś kółeczko walnij na tym niby wielkim zadku bo szukam i nie widzę A brzuszek bardzo ładny
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:37   #3435
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Lecę na wizytę
Powodzenia, czekamy na dobre wiadomości
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wczoraj ok 17 w całym pionie w klatce wybiło nam prąd, mąż zna się na tym tak jak ja czyli praktycznie wcale ale coś tam próbował sprawdzać korki. W końcu przyjechał elektryk i zrobił. Ale dowiedziałam się co sąsiad spod 5 ma do nas żalił się temu elektrykowi że my na pewno jakąś maszynerię mamy w piwnicy i ciągniemy na lewo prąd Elektryk mu tłumaczy, że to stara instalacja, od 40 lat nie zmieniana, że mało amper na 3 mieszkania, ale nie ten dalej że my coś w piwnicy mamy Taaaa drukujemy pieniądze, tudzież destylujemy alkohol
Elektryk się do nas śmiał, że sąsiad ma teorie spiskowe, padłam jak to usłyszałam.
niezły koleś

Cytat:
piekny
dziewczyny, pisąłam wam wczoraj ze juz mamy przygotowane lozeczko tak na tip-top i wszystkie ladnie , pieknie ale nie pasuja mi zasłony ja chce jakies dzieciowe, najlepiej pod kolor pościeli ale jak zamawialm posciel to nic nie było.
a tu prosze co dzis znalazłam
http://allegro.pl/zaslonki-zaslony-w...840355796.html
takze jakby co to polecam
ja niestety poszukuje długich zasłon bo mamy stare grzejniki i brzydki parapet wiec chce to zasłonic. zapytam sie, moze uszyja mi długie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:46   #3436
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Ile mmy juz dzidziusiow donoszonych oj chyba niedlugo sie zacznie

Ja dzis na 14 lece na usg
Miłego seansu!
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ojojoj, zajedziesz chłopa.... a potem tez przeciez Ci sie przyda

co tam przedmioty i lekcje- ja bym chciała NUMERKI zaliczac

doooookładnie, za radą mojej położnej- "częste mycie skraca życie"

bo kobieta ma krótsze stopy to jej wygodniej

jej, dziewczyny ale mi sie tydzioen zaczął.... zapowiadają sie ciche dni i to w mega hardkorowym wtdaniu.... mój debilny małżon wczoraj popił i zaczął mi od potopu swiata wyciągac wszystkie zale i pretensje, że mógl sie z inna ożenic, że teraz nie utrzymywałby niepracującego darmozjada, itp, itd... służna nie byłam ale pewnie niewiele do niego dotarło....
W każdym razie uryczalam sie jak głupia pół nocy, potem zasnac nie mogłam, młody zaczał szalec, chyba wyczuł co sie kroi....
nie odzyam sie do dziada, oznajmiłam mu tylko ze od dzisiaj nie sypia w sypialni i nie życze sobie jego obecnosci w szpitalu
zaraz wracam na łóżko i to wszystko p.i.e.r.d.o.l.e
jeszcze dzbanek kawy wylal na nowiusienką koszule- władowałam ją do kosza, mam to gdzies, prac na pewno mu nei bede

miłego dnia laski
A idz Ty co za dziady przebrzydłe....
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Nie puszczą mnie dziś tylko jutro :-( :-( :-(

Cytat:
Super, zgrabny brzuszek i Ty też. Ja nie wiem gdzie Ty schowałaś te 20 kg...może Twoja gina ma wagę popsutą co????
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:50   #3437
suzi31
Raczkowanie

Hej
U mnie dziś zaczął się remont sypialni (w której będzie też stać łóżeczko), co by dzidzia miała ładny kącik Myślę, że w tydz. fachowiec się uwinie.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
No niech Pan Minister wykaże się dobrym sercem dla nas. Chociaż to i tak będzie niesprawiedliwe, bo jeśli któraś nie da rady zacisnąć nóg do stycznia to i tak du.pka.

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
kurcze moj Mały na ost usg (w 21tyg) wazyl 450g to teraz bede w szoku, jak pojde w 31 tyg bedzie go 3x razy wiecej
To miałaś usg tak jak ja - w 21 tc. mała miała 370 gram, a w 31 tc już 1720 g

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
wczoraj mieliśmy wieczorkiem niespodziewanych gości, a mianowicie przyjechał nasz bardzo dobry znajomy ze swoją narzeczoną zaprosić nas na wesele. W sumie to wiedzieliśmy że coś planują ale to miało być w przyszłym roku na jesień a tu termin 28.12 i dupa bo niestety nie pójdziemy bo tu trzeba leżeć żeby Ola była donoszona.
A ja bym sobie tak potańczyła ale w wakacje sobie odbiję mamy trzy wesela już na 100% tydzień po tygodniu
To bardzo, bardzo późno te zaproszenia rozdają

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
jej, dziewczyny ale mi sie tydzioen zaczął.... zapowiadają sie ciche dni i to w mega hardkorowym wtdaniu.... mój debilny małżon wczoraj popił i zaczął mi od potopu swiata wyciągac wszystkie zale i pretensje, że mógl sie z inna ożenic, że teraz nie utrzymywałby niepracującego darmozjada, itp, itd... służna nie byłam ale pewnie niewiele do niego dotarło....
W każdym razie uryczalam sie jak głupia pół nocy, potem zasnac nie mogłam, młody zaczał szalec, chyba wyczuł co sie kroi....
nie odzyam sie do dziada, oznajmiłam mu tylko ze od dzisiaj nie sypia w sypialni i nie życze sobie jego obecnosci w szpitalu
zaraz wracam na łóżko i to wszystko p.i.e.r.d.o.l.e
jeszcze dzbanek kawy wylal na nowiusienką koszule- władowałam ją do kosza, mam to gdzies, prac na pewno mu nei bede

miłego dnia laski
Po alkoholu to nie ma co z facetami gadać, może on nawet nie pamieta co powiedział. Może przemyśli sprawę i przeprosi. Oby tak zrobił

Cytat:
szajajaba dzięki

czy Wy też macie takie jakieś doły raz na jakiś czas? Bo ja wczoraj to byłam nie do życia, tylko bym siedziała i płakała cały czas jakieś takie nerwy i stresy łapię, a to o Dzidziusia, a to o poród, nie wspomnę już o powrocie do pracy czy tym jak sobie poradzimy z Maluszkiem
Żadnych dołów. Jak mam ciut gorszy dzień to nastawiam się na pozytywne myślenie. Chcę mieć w domu fajną atmosferę, gdzie mężowi będzie chciało się wracać do uśmiechniętej żony. Poza tym moja córka na wszystko reaguje. Raz jak w ciąży się rozpłakałam (bo zorientowałam się, że nie zrobiłam zaleconego przez gina badania i wystraszyłam się, ze mogłam zaszkodzić dzidzi) i ona to zobaczyła to zrobiłą się smutna i też od razu zaczęła płakać. Powiedziałam, że mam katar i przestała płakać. Także muszę być uśmiechnietą mamą
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:52   #3438
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam
Dopiero teraz włączyłam laptopa,a wczoraj tez cały dzień mnie nie było. Mam 6 str do nadrobienia -gaduły więc lecę
Stary 2012-12-10, 11:54   #3439
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Deli śliczny brzuszek i żadnego tyłka wielkiego ja tam nie widzę zgrabna pupcia jest
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:55   #3440
adusia1554
Rozeznanie

Witam mamusie. Ale ja ostatnio śpię masakra. Tylko wstaję na siku min. 5x w nocy. Chyba organizm czuje że zaraz skończy się dobre.
Nie mogę doczekać się mojej kruszynki na świecie

Lenova jeszcze dzień wytrzymasz.

Delicjanka śliczny brzucho, ale zadka to ja tam nie widzę tylko zgrany tyłek.

Sylwietta należą się porządne bęcki dla Twojego męża W głowie mi się nie mieści jak tak można powiedzieć do swojej żony i matki własnego dzieckaMój musiał by mnie długo przepraszać żebym wybaczyła.
Jak tak czytam o tych waszych TŻtach i o ich odzywkach do was to normalnie drobne mi się w kieszeni nie zgadzają jak tak można mówić do swojej kobiety. Ja to chyba mam Skarb jakiś w domu. W życiu nie usłyszałam od niego obraźliwego słowa na swój temat tak samo jak on nie usłyszał nic obraźliwego ode mnie. W domu się dogadujemy, nie ma czegoś takiego że ja stoję przy garach, myje je, sprzątam itd., robimy to na zmianę teraz oczywiście ja więcej bo siedzę na l4 ale bez przesady nie wyręczam go we wszystkim. I przede wszystkim nie muszę się prosić 100 razy żeby np coś naprawił.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:55   #3441
hope01
Zakorzenienie

I ja się witam w 37 tygodniu gin mi wpisze w karcie 36 tc ...
Żeby tylko w Wigilię móc zjeść Wyniki odebrane, są ok - uff
Poza tym to noc koszmarna tak mnie lewy bok bolał, że nie mogłam się w ogóle ułożyć, non stop mi się odbijało ulewało plus jeszcze niesamowity katar i bolące gardło, a temperatura 36,1. Dziś z rana wzięłam Cholinex, bo nic innego nie miałam,syrop prawoślazowy i TŻ mnie potraktował mlekiem z czosnkiem i miodem, to udało mi się wstać z łóżka jeszcze czekam na zupkę czosnkową (Bokeh, zapraszamy )

Cytat:
Napisane przez ILLUSION;38057746
[B
Hope[/B] Ty też masz dzisiaj wizytę z tego co kojarzę, o której godzinie?
ja dopiero na 18 zastanawiam się co mi powie ale czekam na wieści od Ciebie!

Cytat:
apropo puchnięcia to ja zauważyłam też, że jakoś tak od tygodnia mam palce trochę spuchnięte (w nocy) i stopy, odciskają mi się skarpetki... Ale badania mam ok, a ciśnienie to wręcz zaniżone.
ja z nogami, to masakra... skarpetki non stop odciśnięte, chyba, że założę te bez ściągacza dla diabetyków to jest ok i nawet nie puchną mi wtedy. Obrączki i pierścionka już nie noszę bo nie ściągnę na wieczór.
Wiecie co... ja od początku +14 ale twierdzi otoczenie, że bandzioch duży i jedynie troszkę siadło na udach i dupsku, ale ja widzę bezę w lusterku

Cytat:
kurcze... i mnie złapał katar i zimno mi mimo, że w domku ciepło ;/
ooo to widzę, że się sezon na zatkane nosy zaczął

Cytat:
piękny bandzioszek
zadECZEK to Ci można skopać jeśli pojechałaś nie do końca sprawnym autem (zamarzły może)

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Deli weź jakieś kółeczko walnij na tym niby wielkim zadku bo szukam i nie widzę A brzuszek bardzo ładny
no właśnie wymyśla niestworzone rzeczy Paskuda

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 11:57   #3442
Hepe
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!

Mam do Was prośbę o podpisanie i rozpowszechnienie wśród znajomych, adresu petycji dotyczącej wydłużonego urlopu macierzyńskiego, dla rodziców wszystkich dzieci urodzonych w 2013 roku.

Nie wiem, jakie macie zdanie na ten temat, bo nie śledzę Waszego wątku, ale zakładam, że większość z Was tak jak ja, wolałaby dłużej zostać z dzieckiem mając zapewnione wynagrodzenie.
Ja jestem oburzona projektem ustawy w proponowanym brzmieniu i jeśli mogę zrobić cokolwiek, to niniejszym robię

dzięki serdeczne

www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycj eid=9080
Stary 2012-12-10, 12:00   #3443
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
brzuszek sliczny duzy a pupa zgrabniutka

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:06   #3444
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Basieńko, sniłaś mi sie ostatnio
troche nas tu z paciorexem jest. spokojnie, kiedys tego w ogole nie wykrywali i kobiety zdrowe dzieci rodziły.
ja rozmawialam z dwiema poloznymi - jedna mowilaze to sie absolutnie leczy i ze faktycznie jest groźne a druga że rzadko sie udaje to wyeliminowac i tak jak piszesz przy porodzie podaje sie nam antybiotyk zeby wszystko było ok. nie ma czego strachac...
gdzies czytalam ze paciorkowca ma mnostwo kobiet, co druga, czy co trzecia nawet, i dopiero o lokatorze czlowiek dowiaduje sie zazwyczaj w ciązy
ja jutro robie drugi posiew po wybranych globulkach, ale nie nastawiam sie ze sie wynióśł
najwyzej bedzie antybiotyk

dlatego ja wole brac prysznic - rach ciach i po myciu jak wejde do wanny to bym lezala i lezala
No proszę, a co to był za sen no racja, kiedyś to w ogóle o wielu rzeczach nie wiedzieli, a teraz to wszystko się wykrywa i potem się tylko martwię. No ale jakoś tak mi lepiej jak tu na forum przeczytam taki uspokajający post, zaraz lepiej. A tak z ciekawości jakie globulki bierzesz na to?? Ja drugi posiew będę mieć jeszcze 19.12 na wizycie już po wybranym leku. Daj znać jaki Ci wyjdzie wynik, choć wiem, że się na niego sporo czeka.

A tak w ogóle to mi również stuknął 37 tydzień, oj leci ten czas, leci
Stary 2012-12-10, 12:11   #3445
e_vel
Wtajemniczenie

dostałam wcześniejszy prezent od teściów na imieniny narzutę na łóżko, w odcieniach brązu i kawy z mlekiem i aż sobie zamówiłam pod kolor zasłony z organtyny w paski brąz/krem na przelotkach będzie ładny komplecik Mam nadzieję, że zdązą dotrzeć przed świętami

Edytowane przez e_vel
Czas edycji: 2012-12-10 o 12:15
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:14   #3446
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:

dziewczyny, za Waszym przykładem zrobiłam dzisiaj pierwsze pranie dzidziusiowych rzeczy ale one są malutkie i słodkie już bym chciała, żeby był luty i żeby mój Kubuś był z nami
Dostalam od mojego rodzenstwa całą torbę ciuszkow po maluchach i tez dzis pierwsza pralke nastawiłam Mąż bedzie w szoku, jak zobaczy pranie wywieszone, dotrze do niego, ze jestesmy coraz blizej...

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej

To miałaś usg tak jak ja - w 21 tc. mała miała 370 gram, a w 31 tc już 1720 g

Żadnych dołów. Jak mam ciut gorszy dzień to nastawiam się na pozytywne myślenie. Chcę mieć w domu fajną atmosferę, gdzie mężowi będzie chciało się wracać do uśmiechniętej żony. Poza tym moja córka na wszystko reaguje. Raz jak w ciąży się rozpłakałam (bo zorientowałam się, że nie zrobiłam zaleconego przez gina badania i wystraszyłam się, ze mogłam zaszkodzić dzidzi) i ona to zobaczyła to zrobiłą się smutna i też od razu zaczęła płakać. Powiedziałam, że mam katar i przestała płakać. Także muszę być uśmiechnietą mamą
UUppss czyli moge się spodziewać, ze Mały jest 4-5x cięższy szok

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość

Dziewczyny gratuluje rozpoczętych 37 tyg, to juz taaaak blisko
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:15   #3447
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
No proszę, a co to był za sen no racja, kiedyś to w ogóle o wielu rzeczach nie wiedzieli, a teraz to wszystko się wykrywa i potem się tylko martwię. No ale jakoś tak mi lepiej jak tu na forum przeczytam taki uspokajający post, zaraz lepiej. A tak z ciekawości jakie globulki bierzesz na to?? Ja drugi posiew będę mieć jeszcze 19.12 na wizycie już po wybranym leku. Daj znać jaki Ci wyjdzie wynik, choć wiem, że się na niego sporo czeka.

a o dziwo taki w miare "normalny" bylam u ciebie w domu, wstapilismy po was w drodze do SR twoj synus mial ze 3 latka i chcial mnie przewieźć motorem, takim gigantyczym czoperem - Hondą
ja brałam jakies robione na recepte, takze nawet nie napisze ci składu bo nie dam rady rozczytac pani magister
ginka mowila ze na wynik czeka sie tak 3-4 dni (tez myslalam ze dłużej ) wiec moze w piatek juz bede wiedziała...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:19   #3448
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Tez bedziesz miec Kubusia? To juz 3 naliczylam na watku

Cytat:
Chyba zle zdjecie wstawilas, bo zadnego wielkeigo zada na nim nie ma
Sliczny brzucholek

Aaa, zaczynamy dzis 31 tc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:20   #3449
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cześć dziewczyny!
Nie zdążyłam Wam nawet napisać, ale w czwartek wieczorem znowu wylądowałam na IP i patologii ciąży Tym razem dostałam przedwczesnych skurczy, szyjka mi się skróciła o ponad połowę i istniało prawdopodobieństwo przedwczesnego porodu Na szczęście w miarę szybko zareagowaliśmy. Dostałam leki na szybszy rozwój płucek u Małej, no i od czwartku jestem na Fenoterolu i Isoptinie W sobotę wyszłam do domu, ale z zaleceniami leżenia plackiem i nie przemęczania się. Za tydzień do kontroli.
Normalnie najgorszemu wrogowi nie życzę takich przeżyć. Po tych lekach jestem tak rozwalona psychicznie i fizycznie, że mała bania Organizm chyba powoli się przyzwyczaja, ale ogólnie, to takiej roz****duchy organizmu w życiu nie miałam
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 12:23   #3450
nancykenator
Zakorzenienie

suzi31 wiem wiem żadnych dołów, niby ich tak często nie łapię jak na początku ciąży (kiedy mąż zastawał mnie płaczącą a ja nie wiedziałam od czego ja płaczę) ale mimo wszystko czasem się mi zdaży. Chciałabym być uśmiechniętą mamą

scotasia my z małżonem robiliśmy wczoraj pierwsze zakupy dzidziusiowe na allegro. I chyba powoli do niego dociera, że to się dzieje naprawdę i że niedługo będziemy we trójkę. Tylko on ma tak, że jak się stresuje to zaczyna głupkowato żartować. Zaczął się śmiać ze słowa nasiadówka, pytał czy to jest związane z pobytem w toalecie. Ehhh....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości