|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
![]() odnośnie paciorkowców to przypomniało mi się coś... ostatnio na wizycie pytałam się jak to wygląda w praktyce, bo będę musiała powtarzać ten wymaz. no i okazało się labo jest do tego przystosowane, na miejscu pobierają próbkę tak więc sama sobie kobieta absolutnie nic tam gmerać nie musi. ufff
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
no to jestem pod wrażeniem Zdolny ten Twój mężuś Brawo
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-10 o 14:34 |
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm to u mnie na Wigilii jest zawsze barszczyk z uszkami, pierogi ruskie, z kapustą(i z kaszą, ale nie zawsze), rybka( ale nie karp), śledzie
hmm i to chyba wszystko ... i u teściów w sumie też chyba to samo jest .....
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-12-10 o 14:36 |
|
|
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest zawsze barszcz z uszkami, zupa grzybowa, zupa grochowa, groch z kapustą, kapusta z grochem , pierogi z kapustą i grzybami, pierogi ruskie i dla dzieciarni z truskawkami, ryba z ziemniakami i surówką i kompot; także trochę więcej niż na normalny obiad![]() Cytat:
tata się uparł na jodełkę, że pachnie i w ogóle i przyniósł skądś taki wiecheć, że tylko do spalenia się nadawała, ale że nie było nic innego, to ją ubraliśmy i jakoś święta przeleciały; ale normalnie atrakcja była
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
hehe jesli dobrze pamiętam to adusii mąż jest cukiernikiem
ale cudo oczywiście super
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-12-10 o 14:40 |
|
|
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kilka, głownie ryby, barszczyk tez jest Cytat:
sie należa 2100 w 35 tyg i to ma byc kluseczka? moj w 36/37 ważył 3300
|
||
|
|
|
#3517 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem
Dziękuję za kciuki.Jeśli chodzi o ciśnienie to u wyszło bardzo wysokie też w gabinecie więc mój ciśnieniomierz nie kłamie. Rano w domu miałam 157/103 u ekarza nbawet jeszcze wyższe. Dostałam Dopegyt. Mam brać 4 razy dziennie. Następna wizyta 24 grudnia. Miałam dzisiaj posiew w kierunku paciorkowca. I najważniejsze. Będę miała cc - termin to 3 stycznia o godzinie 15!!! Właśnie ze względu na moją tendencję do nadciśnienia + było sporo białka w moczu = zagrożenie rzucawką w czasie porodu.Czyli dziewczyny zostało mi 24 dni ![]() Łożysko na razie II stopnia. Młody waży 2915. Przewidywana waga do porodu to około 3700. W załączeniu mój grubasek. Kurde chyba idę pakować torbę
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-12-10 o 14:42 |
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i takim o to sposobem na stole jest 12 dań |
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym bądź razie, już niedługo będziesz miała dzidziaka z drugiej strony brzucha
|
|
#3520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Illusion boi się cesarki???? Fajnie już wiesz jak i kiedy a my dalej czekamy. Śliczny maluszek
Edytowane przez adusia1554 Czas edycji: 2012-12-10 o 14:45 |
|
|
|
|
#3521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
i jakby tak jeszcze policzyć osobno uszka, barszcz itd, to nawet więcej się nazbiera
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robi się poważnie ![]() Gratuluje zdrowego malucha super ![]() A makówki to taka hmmm masa makowa na słodko z maku z bakaliami mleko tez się tam dodaje i bułke.... ja balaki ani maku nie lubie więc u mnie odpada ale jak ktoś lubi to podobno dobre
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co napisać nie martw się i nie myśl o ciśnieniu , nie wiem czy chciałaś cesarkę czy sn, ale najważniejsze zdrowie dzidziusia i 3 stycznia już będziecie razem !!!! Wizyta 24 grudnia ?? w wigilię
|
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Tylko czekać!Dziewczyny ale mi się nie chce.... W poniedziałki mam zajecia na 8 krótkie i później na 16 też króciutkie.... |
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze bedzie miec cc, nie bedziesz sie denerwowac tym cisnieniem, moczem itd... kurcze, jakie to uczucie wiedziec ze dokładnie tego i tego dnia o tej i o tej godz pojawi sie dziecię na świecie? chyba "fajne "co? a dzidziolek boski |
|
|
|
|
#3527 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]() A czy to fajnie wiedzieć dokładnie kiedy...nie wiem , jak pójdzie zgodnie z planem i będzie ten 3 styczeń to pewnie będą mnie nachodziły myśli że coś mnie ominęło, ta cała akcja ze skurczami, adrenalina, jazda w pośpiechu do szpitala...no nie wiem jeszcze co mam o tym myśleć
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3529 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Adusia a tak w ogóle to super tort, szacun dla męża
|
|
#3530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ilussion dla Małego, śliczny jest i ładnie rośnie To już teraz wiesz na czym stoisz
|
|
|
|
|
#3531 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to na razie wiemy kiedy się Illusion rozpakuje. Ciekawe jak reszta z nas Nikt nie zna dnia i godziny![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Wiecie co już myślałam, że nie będę nic ciążowego kupować, bo to już w sumie końcówka, więc jakoś się ogarnę z ciuchami, ale w brzuch mnie już wszystko ciśnie, spodnie ciążowe co mam już nie dają rady, tak więc zainwestowałam jeszcze w dwie pary getrów ciążowych, żeby jakoś przechodzić ten grudzień. Właśnie zamówiłam na allegro. Mam nadzieje, że nie będą długo szły.
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że Bokeh już napisała Ci co to makówki
Mak z bakaliami ,mleko się tam dodaje i bułke.... Naprawdę pyszne,uwielbiam ![]() ![]() Tak to wygląda ![]() http://kulinaria.rogatek.pl/?p=1520 Cytat:
Fajnie że wiesz na czym stoisz i co Cie czeka Brawa dla maluszka jest ślicznyA data wizyty tez mnie zdziwiła -wigilia
|
|
#3533 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak sobie teraz pomyslałam, ze o praniu małżona moge tak mówic ![]() szczena opada...... i cięzko ją pozbierac..... matko kochana, ja tez chce takei cudo- w sensie torcika, własny małżon mi wystarczy ![]() Cytat:
ja mam zawsze sztuczną, jednego roku mieliśmy żywą jeszcze w domu rodzinnym to myslałam, ze mnie szlag trafi z tymi igiełkami w dywanie ![]() chociaz dobrym pomysłem jest kupienie drzewka z korzeniami w donicy a potem siup go do ogródka- jesli któras posiada Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ide sobie naszykowac ciuszki do poprasowania Niunkowi |
||||||
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Zdolny
![]() Cytat:
No to już wiesz kiedy się przywitacie po tej stronie brzuszka ![]() U mnie na wigilii tradycyjnie karp, sos grzybowy, kapusta z grochem, ziemniaki, fasolka, barszczyk z uszkami grzybowymi (lub pasztecikami z kapustą i grzybami), kompot z suszonych owoców. Też się nazbiera 12 dań Mam nadzieję że się zdążę najeść i młody poczeka do stycznia.Straszy mnie to moje dziecko. Nie ruszał się dłuższy czas, nic nie pomagało, słodki owoc, picie, leżenie na boku. Zasnął i koniec. Teraz się trochę po obiedzie rozruszał. Stresuje mnie. |
|
|
|
|
#3535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale miszmasz sobie zafundowałam na obiad
Fuzja smaków. Ja i mój brzuszek dziękujemy za komplementy. Rozstępów u mnie nie ma, to fakt, ale do końca jeszcze kilka tygodni, więc różnie to może być z nimi. Ale dziewczyny - nie przejmujcie się rozstępami. Dobra pielęgnacja sprawi, że staną się praktycznie niewidoczne, nie trzeba będzie się niczego wstydzić. Cytat:
A swojego czasu miałam włosy do tyłka, także te, które mam aktualnie, to są dość krótkie w porównaniu z tamtymi. ![]() Pochwal się nową fryzurką, jak już będziesz po. Łojoj, u mnie to cała masa - łosoś (karpia nie jemy) - ale w tym roku będzie biały amur, dla odmiany, jakieś 3 sałatki (obowiązkowo standardowa sałatka warzywna), ze 3 rodzaje śledzia, pieczone ziemniaki i puree, jakaś surówka, ryba po grecku, kapusta z grzybami, bigos, no i oczywiście - barszcz z uszkami, jako pierwszy trafia na stół. I inne duperele, a potem ciasta i mięsa w drugiej kolejności wchodzą na stół - u mnie w domu nie ma postu jako takiego, ale obowiązuje w czasie kolacji wigilinej - więc po kolacji można zjeść już mięso. Cytat:
Zazdroszczę - tylko 24 dni. To tak malutko! Już niedługo będziesz miała swoje maleństwo przy sobie. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-10 o 15:26 |
||
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
I ja juz po wizycie
. Mala przekrecila sie glowka w dol i wazy 2360 g . Aa i lozysko 2 stopien |
|
|
|
#3537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
za przekręcenie się główką w dół
|
||
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- to u Ciebie sytuacja jest już całkowicie jasna. Nie musisz się bić z myślami na temat porodu. Moja dalej jest głową w górę, dzisiaj ją zresztą głaskałam po niej, bo czuć taką kuleczkę pod samymi żebrami u mnie, z lewej strony.
|
|
|
|
|
#3539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tymbardziej że w podpisie masz 11.02 ja nawet nie wiem czy moja dobiła do 2 kg a termin mam wczesniejszy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

no to jestem pod wrażeniem 
zupa,drugie danie,kompot i makówki
, pierogi z kapustą i grzybami, pierogi ruskie i dla dzieciarni z truskawkami, ryba z ziemniakami i surówką i kompot; także trochę więcej niż na normalny obiad
tata się uparł na jodełkę, że pachnie i w ogóle i przyniósł skądś taki wiecheć, że tylko do spalenia się nadawała, ale że nie było nic innego, to ją ubraliśmy i jakoś święta przeleciały; ale normalnie atrakcja była
moj w 36/37 ważył 3300 
Łożysko na razie II stopnia. Młody waży 2915. Przewidywana waga do porodu to około 3700. W załączeniu mój grubasek. Kurde chyba idę pakować torbę