Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 13:40   #3481
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Moja dziś szaleju jakiegoś dostała. Czuję ją non stop od samego rana Przespała się chyba razem ze mną i wstała jak ja się obudziłam i szaleje dalej

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:41   #3482
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Nie zdążyłam Wam nawet napisać, ale w czwartek wieczorem znowu wylądowałam na IP i patologii ciąży Tym razem dostałam przedwczesnych skurczy, szyjka mi się skróciła o ponad połowę i istniało prawdopodobieństwo przedwczesnego porodu Na szczęście w miarę szybko zareagowaliśmy. Dostałam leki na szybszy rozwój płucek u Małej, no i od czwartku jestem na Fenoterolu i Isoptinie W sobotę wyszłam do domu, ale z zaleceniami leżenia plackiem i nie przemęczania się. Za tydzień do kontroli.
Normalnie najgorszemu wrogowi nie życzę takich przeżyć. Po tych lekach jestem tak rozwalona psychicznie i fizycznie, że mała bania Organizm chyba powoli się przyzwyczaja, ale ogólnie, to takiej roz****duchy organizmu w życiu nie miałam
Leż kochana, już tak niewiele zostało do końca

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja to samo

Dziewczyny, jak to jest z ta Frida? Jesli bedziemy uzywac codziennie sprayu do noska (typu Marimar) to jak czesto uzywac Fridy?
W sr położna coś mówiła, żeby nawilżyć nosek i odwrócić dziecia na brzuszek, samo wycieknie. Przed kąpielą na przykład. Jak katar to oczywiście frida w użyciu.

Piękne brzuszki dziewczyny. Ja mam takie rozstępy że szok.
Gotuję żurek i idę wieszać dzieciowe ciuszki.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:42   #3483
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moje kochane
dzięki za wsparcie
ale sie nie daje ja pamiętliwa jestem i dzisiaj mu wygarnełam co lezalo na wątrobie i jeszcze więcej
zero jedzenia, z sypialni won (klucza w drzwiach co prawda nie mam ale szczotka podepre )
a od rana chodzi za mną z miną spaniela i przeprasza- a fige nie dam sie i już

teraz do pracy pojechał i zaloże sie ze bedzie dzwonił co poł godziny w z tekstem "Co robisz kochanie", juz ja odbiore - a z sie zdziwi

co na obiadek macie? ja sobie dewolajka zrobiłam i sałatkę z ogórka
na deser mam sernik z imienin tesciowej to sobie dogodze

w ogóle z tych nerwów na tego palanta dostałam takiego pałera, ze w dywanie malo co dziury odkurzaczem nie wydarlam (sprzatałam w sobote, ale musiałam sie wyzyc bo bym chyba eksplodowała)

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

nie cytowałam bo skleroza dała znac o sobie

Deli, Bokeh- ale brzuszki moze i ja sobie pstryknę (Pstryczku)

Aniolku
Biedny dywan
no i bardzo dobrze, niech se nie mysli ze mu tak łatwo z tobą pojdzie
ja dzis tez pomidorowka z wczorajszego rosołu, kurczak i ziemniaki - czyli dupy nie urywa
niestetty nie mam nic na surówkę

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ja chyba jakaś zaćmiona dziś jestem Szaja, Pstryczek! Tłumaczcie się obie!
wstydze się

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:45   #3484
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Moja dziś szaleju jakiegoś dostała. Czuję ją non stop od samego rana Przespała się chyba razem ze mną i wstała jak ja się obudziłam i szaleje dalej
No i dobrze Niech szaleją jak najwięcej

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Piękne brzuszki dziewczyny. Ja mam takie rozstępy że szok.
Gotuję żurek i idę wieszać dzieciowe ciuszki.
To witaj w klubie Ja smaruję 3 razy dziennie brzuchol i co?? g.o.w.n.o to daje. Mam na brzuchu coraz więcej rozstępów
Stary 2012-12-10, 13:45   #3485
litllesweetangel
Lurker ;)

Delicjanka, Black- takie chude, brzuchate i bez rozstepow grrr!!! Zazdroszcze

Musze cos zjesc na cukrzycowy obiad, nie wiem co bo TZ w pracy i nie robie nic dla nas dwoja tylko dla siebie, a wiadomo dla 1 osoby to sie nie chce robic nic...

Silver- ja tak samo, przechrzcilam sie na slonio-zebre, ale zauwazylam ze jak szoruje je chropowata gabka to skora wydaje sie byc rowniejsza, nie czuc ich tak pod palcami. Po ciazy to chyba tylko mikrodermabrazja albo laser....

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2012-12-10 o 13:49
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:47   #3486
s i l v e r
Zakorzenienie

Jestem ciekawa czy w tym wątku się któraś rozpakuje czy dopiero w nastepnym
Stary 2012-12-10, 13:52   #3487
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
może nie wie ile macierzyński trwa
bardzo dobrze wie ale już sobie coś w tej swojej łysiejącej główce układa i to mi się nie podoba

Cytat:
nie strasz, mamy czas

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:54   #3488
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
U mnie w rodzinie akurat nie jemy w Wigilie barszczu z uszkami Jemy tylko zupę grzybową
barszczyk czerwony czy też grzybowa, i tak uwielbiam i tą i tą

Cytat:
No faktycznie ciekawe, jak by nie było mogę być jedną z prawdopodobnych kandydatek do rozpakowania się, no ale może jednak w kolejnej części, w końcu tak szybko przybywa postów, że ani się obejrzymy a już zamkniemy tę część.
Stary 2012-12-10, 13:55   #3489
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
suuuper brzucholek

Nadrobiłam Was. Idę sobie podgrzać jedzonko. Zrobiłam barszczyk z uszkami

Jutro mam wizyte na 8.30
a potem na 16.00 dentyste bojeee sie
Barszczyk z uszkami?
U nas jada sie go tylko raz w roku - na wigilie
Juz mi sie od dawna marzy

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
W sr położna coś mówiła, żeby nawilżyć nosek i odwrócić dziecia na brzuszek, samo wycieknie. Przed kąpielą na przykład. Jak katar to oczywiście frida w użyciu.
Aha, czyli Fridy uzywamy tylko jak jest katar?
Nie wiedzialam

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:56   #3490
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

sylwietta, tweety w twoim avatarze ma chyba identyczną minę jak ty teraz powinnaś mieć
nooo faktycznie tylko ja mam bardziej zołzowatą
bosze, zemsta bywa słodka- nie uprasowałam mu spodni do pracy a chodzi w takich a'la garniturowatych, na kant- po praniu wyglądąły jak psu z gęby
ale mialam widoki, jak przy desce cudował omajgat

Black, masz przesliczne wlosy, taaaaaaaaaaaakie długie
ja niestety mam niewiele i jeszcze cienkie, także muszę miec max do ramion i jeszcze wycieniowane, żeby wydawało sie ze jest ich więcej.... wlasnie w srode mam umówioną fryzjerkę
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:57   #3491
adusia1554
Rozeznanie

Ale smaki robicie
barszcz z uszkami dewolaj moje ulubione obiadki.
A ja dziś nie wiem co będę gotować na obiado-kolacje. O 15 mąż kończy pracę i od razu jedziemy na zakupy dla małej i rachunki popłacić i zrobić przegląd auta także pewnie jak wrócimy to coś na szybko pójdzie, ale jutro chyba coś stworzę pysznego.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:59   #3492
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
wstydze się
wstydzi to sie cnotliwa zuzanna i udaje, ze nie wie o co chodzi

chwalic sie tu zaraz co nawyczyniałyscie we dwie z Szają?

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Ale smaki robicie
barszcz z uszkami dewolaj moje ulubione obiadki.
A ja dziś nie wiem co będę gotować na obiado-kolacje. O 15 mąż kończy pracę i od razu jedziemy na zakupy dla małej i rachunki popłacić i zrobić przegląd auta także pewnie jak wrócimy to coś na szybko pójdzie, ale jutro chyba coś stworzę pysznego.
jak na szybko to moze spaghetti? albo makaron z serem białym? jesli lubicie- bo ja koooooocham
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 13:59   #3493
s i l v e r
Zakorzenienie

[QUOTE=nafiyqa;38062287]Barszczyk z uszkami?
U nas jada sie go tylko raz w roku - na wigilie [QUOTE]

Mi się wogóle z wigilią nie kojarzy
My w wigilie jemy grzybową,a na drugie ziemniaczki,karp i kapusta z grochem

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-12-10 o 14:02
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 14:01   #3494
Wisienka_0809
Rozeznanie

Hejloł, no to pisiamy

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
ja nie wiem co Wy z tym sikaniem, ja w ogóle nie wstaję w nocy z zawsze ożłopie się herbaty przed snem jak głupia
I tak samo mam jak Ty, chociaż bym chciała, bo to jest wskazane jak najbardziej. To choćbym wypiła pół butelki wody, to wstanę dopiero koło 8.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanie od kiedy chodzicie na ktg tzn od którego tygodnia ciąży? Czy lekarz to Wam zleca pod koniec ciąży? Czy chodzicie do tego szpitala, gdzie zamierzacie rodzić? Czy po prostu lekarz Wam to robi w trakcie badania? Zazdroszczę Wam, jesteście już w końcówce, a ja dopiero zaczęłam 30 tydzień.
Ja chodzę od jakichś 2 miesięcy, ale to dlatego, że mała zbyt ruchliwa była i nie dało się tętna zmierzyć. No i było podejrzenie owinięcia pępowiną. Ale że wyszło okej wszystko, to skończyło się na trzech razach. A normalnie ktg się robi od ostatniego tyg. ciąży no i jeśli jest już przenoszona

Cytat:
jej, dziewczyny ale mi sie tydzioen zaczął.... zapowiadają sie ciche dni i to w mega hardkorowym wtdaniu.... mój debilny małżon wczoraj popił i zaczął mi od potopu swiata wyciągac wszystkie zale i pretensje, że mógl sie z inna ożenic, że teraz nie utrzymywałby niepracującego darmozjada, itp, itd... służna nie byłam ale pewnie niewiele do niego dotarło....
W każdym razie uryczalam sie jak głupia pół nocy, potem zasnac nie mogłam, młody zaczał szalec, chyba wyczuł co sie kroi....
nie odzyam sie do dziada, oznajmiłam mu tylko ze od dzisiaj nie sypia w sypialni i nie życze sobie jego obecnosci w szpitalu
zaraz wracam na łóżko i to wszystko p.i.e.r.d.o.l.e
jeszcze dzbanek kawy wylal na nowiusienką koszule- władowałam ją do kosza, mam to gdzies, prac na pewno mu nei bede

miłego dnia laski
Jak któraś z dziewczyn napisała, na Twoim miejscu powiedziałabym tylko, że nikt mu nie każe się z Tobą "użerać" i droga wolna. A potem zero odzewu. Ehh...

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ja tez tak sobie wmawiam że do stycznia wytrzymam
Wiecie co strasznie sie boje zatrucia nie wiem co mam robić
Ręce mam od jakiś2 tyg lekko opuchniete ale teraz doszły nogi cisnienie 130/80 więc u mnie w normie bo takie często miałam ale niby lekko podwyższone jak byłam we wtorek na wizycie to mnie opieprzył ze 3 kg w miesiąc przytyłam a wiem że zgrzeszyłam kilka razy kazał pilnowac diety i sprawdził nogi wtedy nie puchły mam iśc 19 na wizyte ale konował nawet moczu mi nie kazał robic chyba jutro rano sama zrobie mocz a jak wyjdzie białko znaczy że zatrucie nie wiem czy nie zabardzo się nakręcam wkońcu wszyscy puchną trochę na koniec
Woóledociera do mnie że to już 37 tydz i zaraz rodzimy i zaczełam się bać
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja dziś idę na wizytę z duszą na ramieniu. Od jakiegoś czasu ciśnienie w granicach 140/90 - 150/100 (mam nakaz codziennego mierzenia w domu). wyszło białko w moczu. Puchnąć jakoś strasznie nie puchnę, tzn. obrączki już nie nałożę ale nie jest to jakaś opuchlizna widoczna gołym okiem jaką nie raz widziałam u koleżanek pod koniec ciąży...
Też mam podejrzenie zatrucia. Co do ciśnienia to właśnie norma jest 140/90. Jeśli którykolwiek wskaźnik jest wyższy to trzeba zacząć działać. Ja biorę teraz Dopegyt, niby działa, ale jak wczoraj zmierzyłam ciśnienie po obiedzie to było 158/96 Wizytę mam za tydzień, i wyniki z moczu czy białko jest, więc wtedy się okaże. Jak co to mnie dają do szpitala i sobie tam leżę. Tylko ja nie chcę przez święta
A opuchlizna to jest dopiero hit, mam bez przerwy już praktycznie od 2 miesięcy i nic na nią nie pomaga... A ponieważ moja mama też przy dwóch ciążach to zatrucie miała, no to jednak jest prawie pewne, że i u mnie się tak skończy.
Ta więc na ciśnienie dopegyt, na opuchliznę żurawinka i duuużo wody. I leżeć też trzeba, bo podobno jak się leżakuje, to się więcej wysikuje Mi niby praktycznie nie pomaga, ale faktycznie jak tak z 2 godz. poleżę z raciami do góry, to jednak przynajmniej kostki zaczynam dostrzegać

A jeśli jeszcze chodzi o tżtów, to bardzo mi przykro tym, które mają z nimi takie przykre incydenty Teraz dopiero widzę, jaki mój jest kochany po prostu. Schylać nie mogę się po nic, jedzonko do łóżka przynosi, wczoraj do szpitala już chciał mnie zawozić, bo to ciśnienie takie wyskoczyło, cały czas z małą rozmawia, głaska brzuszek, nogi masuje. Zabronił już absolutnie sprzątać. Oj
W ogóle jak tak się zastanowię, to mi się wydaje, że u niego się bardziej tym wszystkim przejmują.. Jak jesteśmy u nich, to teściowa cały czas pyta jak się czuję, czy mała się rusza, teściu każe tylko leżeć, plecy oszczędzać i na ciśnienie patrzeć, siostry tżta się brzuszkiem interesują, ciuszki wszelkie, zabawki dają.. A u mnie w domu to tak, "a no faktycznie to ciśnienie, plecy... ale posprzątać możesz, co będziesz tylko leżeć. ciśnienie nie takie znowu wysokie, ból pleców to normalne".
Ale tak jak mi radziłyście, w tym tygodniu palcem nie ruszam, a jak będą dymić, to już wiem jakimi ripostami ich uraczę, i zobaczymy co wtedy powiedzą.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 14:05   #3495
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
jak na szybko to moze spaghetti? albo makaron z serem białym? jesli lubicie- bo ja koooooocham
O ja też bardzo lubię makaron z serem białym i śmietaną, ale tylko na słono- mój mężulek je też na słodko z dżemem

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 14:06   #3496
Wisienka_0809
Rozeznanie

Kurde, ale pała ze mnie
Gratulacje dla Mamuś, które już donosiły swoje bobaski i tych rozpoczynających kolejne tygodnie
I brzuszki, które się ukazały - piękne, gładkie i zgrabne
Stary 2012-12-10, 14:07   #3497
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
dostałam wcześniejszy prezent od teściów na imieniny narzutę na łóżko, w odcieniach brązu i kawy z mlekiem i aż sobie zamówiłam pod kolor zasłony z organtyny w paski brąz/krem na przelotkach będzie ładny komplecik Mam nadzieję, że zdązą dotrzeć przed świętami
Ty to jesteś dekoratorka Cały czas tylko byś w pokoju zmieniała i ozdabiała Ja chyba nie mam do tego zdolności... Co nie zrobie w pokoju to się nie podoba.....
Cytat:
Cześć dziewczyny!
Nie zdążyłam Wam nawet napisać, ale w czwartek wieczorem znowu wylądowałam na IP i patologii ciąży Tym razem dostałam przedwczesnych skurczy, szyjka mi się skróciła o ponad połowę i istniało prawdopodobieństwo przedwczesnego porodu Na szczęście w miarę szybko zareagowaliśmy. Dostałam leki na szybszy rozwój płucek u Małej, no i od czwartku jestem na Fenoterolu i Isoptinie W sobotę wyszłam do domu, ale z zaleceniami leżenia plackiem i nie przemęczania się. Za tydzień do kontroli.
Normalnie najgorszemu wrogowi nie życzę takich przeżyć. Po tych lekach jestem tak rozwalona psychicznie i fizycznie, że mała bania Organizm chyba powoli się przyzwyczaja, ale ogólnie, to takiej roz****duchy organizmu w życiu nie miałam
Ojej coś tej Malutkiej się bardzo śpieszy żeby już być z wami ale nie ma tak dobrze, trzeba potrzymać jeszcze
Cytat:

ide pokombinowac cos z torba bo mi sie ledwo co domyka
spakuje tez juz malego bo w koncu wybralam mu ciuszki do szpitala
no i pakunek dla malza na wyjscie ze szpitala - poloze na foteliku, mam nadzieje ze z wrażenia nie zapomni
Hihi chyba trzeba będzie TŻtom przeszkolenie zrobić co i jak. Myślę, że mój by zawału dostał jakbym urodziła przedwcześnie i kazała mi ciuszki wybrać do przywiezienia Pewnie by mi body na lato przywiózł na 68cm
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
wymozdzylam ciasta: cappuccino i z galaretka. Mam nadzieje, ze nie zawiode gosci (o ile beda pamietali i przyjda), bo to moj debiut. 3majcie kciuki.
Mmmm na pewno pyszne!

A ja nie mam twardnienia brzucha....nie wiem co to jest? Mam tylko ostatnio ciągłe bóle miesiączkowe.....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 14:07   #3498
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
po takim komentarzu to chyba nie mam wyjscia
nie wiem jak szaja ale ja zamiast jelpowe pranie przeczytałam jełopowe
i tak czytalam tego posta ze 3 razy bo cos mi w nim nie pasowało
eh, te zwoje mozgowe

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 14:08   #3499
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Tekst ze "Znachora" uwielbiam ten film znam go na pamięć

No właśnie myślałam o jakimś makaronie ale chyba zrobię z sosem pieczarkowym bo mi zalegają w lodówce pieczarki, jeszcze zobaczę bo może TŻ np zarzuci hasłem i skończy się na pizzy

Stary 2012-12-10, 14:11   #3500
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ty to jesteś dekoratorka Cały czas tylko byś w pokoju zmieniała i ozdabiała Ja chyba nie mam do tego zdolności... Co nie zrobie w pokoju to się nie podoba.....
ja mam delikatnie mówiąc jopla na tym punkcie uwielbiam jak mi wszystko gra i właśnie dekoracje wszystkie lubię. I świeczki Juz mam obmyślone jak na świeta domek wystroję, tylko kurde, bez drabinki się nie obędzie... A nikt mi nie zrobi tak jak ja chcę...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 14:15   #3501
adusia1554
Rozeznanie

Pochwalę się dziełem mojego męża.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (44,4 KB, 65 załadowań)

Stary 2012-12-10, 14:20   #3502
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Pochwalę się dziełem mojego męża.
aleeee...on to sam zrobił czy jak ??
Stary 2012-12-10, 14:23   #3503
Lenova
Wtajemniczenie

Aniołku doskonale Cię rozumiem, ja też już od soboty na patologii leże i nam dość:-( Też dostałam zastrzyki na rozwój płuc u małej tylko tak się zastanawiam po co? To znaczy że ona mi wcześniej wyjdzie czy jak? Fenoterol też miałam ale mi odstawili bo drgawek ciężkich dostałam nawet przy osłonowych. Dziś mi posiew robili to teraz tak mnie cipka boli że szok. I usg miałam to mała waży tyg. 2 kg lub więcej w 34
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 14:23   #3504
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
po takim komentarzu to chyba nie mam wyjscia
nie wiem jak szaja ale ja zamiast jelpowe pranie przeczytałam jełopowe
i tak czytalam tego posta ze 3 razy bo cos mi w nim nie pasowało
eh, te zwoje mozgowe
No i od razu lepiej A po Jełopie ubrania mi śmierdzą Załączyłam dodatkowe płukanie, już drugie, zobaczymy czy coś pomoże. Próbki Loveli nie mam, to nie wiem, w którym będę prała

Adusia ale fajny tort!

Dziewczyny z opuchlizną, właśnie oglądałam Rewolucje na talerzu i te dwie kobiety co to prowadzą mówiły, że na zatrzymanie wody dobry jest imbir. Czy można im ufać, nie wiem, ale imbir w ciąży bezpieczny to może warto spróbować?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 14:24   #3505
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ale mialam widoki, jak przy desce cudował omajgat

Cytat:
Mi się wogóle z wigilią nie kojarzy
My w wigilie jemy grzybową,a na drugie ziemniaczki,karp i kapusta z grochem
i tylko te dwa dania?

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 14:28   #3506
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
i tylko te dwa dania?
No tak zupa,drugie danie,kompot i makówki

A u Was ile dań na Wigilii macie?
Stary 2012-12-10, 14:28   #3507
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
mi się ostatnio śniło, że wpierniczałam rurki z bitą śmietaną i zajadałam przeterminowaną galaretką w czekoladzie. To wszystko przez tą cukrzycę, jak człowiek sobie cały czas odmawia to przynajmniej we śnie chce nadrobić
czyli co chce mi sie napić że aż mi sie to śni ? właśnie już nie mam parcia na piwo tak jak na początku

Cytat:
Cześć dziewczyny!
trzymaj sie !

ja po fenoterolu też byłam taka rozwalona masakra.... ale moja ginka mi powiedziała że mam tego nie brać, żebym sobie tylko nospę brała, tymbardziej jak w szpitalu mi tego nie podawali. Ale Ty bierz koniecznie i zaciskaj nogi!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38061158]

No ładnie, męża nie ma w domu to ta sobie kumpli sprowadza!

[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Oj płaciłam sporo, bo 85zl!, no ale byłam uprzedzona, żeby tyle się spodziewać. Choć w niektórych aptekach podobno i ponad 90 nawet. W ogóle nie mieli tego w aptece na stanie i musieli mi zamawiać. Zamówiłam w piątek także na sobotę już miałam. Póki co wzięłam 2 dawki w sobotę i niedziele. Tak, tak wiem, że na noc, ale tak czy siak sposób aplikacji jest jak dla mnie beznadziejny, te aplikatory takie nie za bardzo noi za pierwszym razem obawiałam się, żeby właśnie za głęboko tego nie dać no a za płytko też źle. No ale wczoraj już poszło ok. Wprowadzam to na leżąco przed snem. Zdecydowanie bym wolała, żeby to były globulki, no ale jak krem to krem.
A ja zapłaciłam 95 zł!! tez musili mi sprowadzać....

Cytat:
suuuper brzucholek

Nadrobiłam Was. Idę sobie podgrzać jedzonko. Zrobiłam barszczyk z uszkami
:rózga: grabisz sobie ! u nas na wigilie też w sumie nie ma barszczu, jest rybna z karpia i fasolowa albo grzybowa i na drugie też ziemniaki, kapusta z grzybami i karpik, już się nie mogę doczekać

Cytat:

w ogóle z tych nerwów na tego palanta dostałam takiego pałera, ze w dywanie malo co dziury odkurzaczem nie wydarlam (sprzatałam w sobote, ale musiałam sie wyzyc bo bym chyba eksplodowała)
Ja tez zawsze jak sie wku***wie na tż to zaczynam sprzątać nawet na dobre to czasem wychodzi bo szybko i doklandie zawsze sprzątne :P

Wyobraźcie sobie... był u mnie ten mój kumpel oczwiście tż wiedział ale to taki co się we mnie kiedyś podkochiwał, no i za chwile dzwoni nasz znajomy czy jestem w domu że on wpadnie :P a ja potem do kumpla że "ehe pewnie Dawid wysłał przyzwoitke" no ale on przyjeżdza ja patrzeee a ten niesie ze sobą taka 2 metrową choinke urąbał ze swojego ogródka i nam przyniosł bo mu tż mówił że ja chce żywą ale jak gadałam z tż to ciągle się zapierał że on nie chce choinki że po co itp i teraz stoi na balkonie i już sikoreczki sobie na niej siedzą
Stary 2012-12-10, 14:29   #3508
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z opuchlizną, właśnie oglądałam Rewolucje na talerzu i te dwie kobiety co to prowadzą mówiły, że na zatrzymanie wody dobry jest imbir. Czy można im ufać, nie wiem, ale imbir w ciąży bezpieczny to może warto spróbować?
Imbir można, tylko że drażni przewód pokarmowy, więc powinno się raczej pić herbatki (albo brać tabletki) z wyciągiem z korzenia.
Stary 2012-12-10, 14:29   #3509
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
aleeee...on to sam zrobił czy jak ??
Tak sam robił. Tylko lalka jest kupiona i wbita.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Aniołku doskonale Cię rozumiem, ja też już od soboty na patologii leże i nam dość:-( Też dostałam zastrzyki na rozwój płuc u małej tylko tak się zastanawiam po co? To znaczy że ona mi wcześniej wyjdzie czy jak? Fenoterol też miałam ale mi odstawili bo drgawek ciężkich dostałam nawet przy osłonowych. Dziś mi posiew robili to teraz tak mnie cipka boli że szok. I usg miałam to mała waży tyg. 2 kg lub więcej w 34
No moja w sobotę ważyła 2100 35 tydzień więc podobne mamy kluseczki.

A ja mam pytanie odnośnie tego spirytusu do pępka to ma być jakiś specjalny czy zwykły czy jak????

Stary 2012-12-10, 14:29   #3510
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
No tak zupa,drugie danie,kompot i makówki

Oczywiście jakieś ciasta też są.

A u Was ile dań na Wigilii macie?
Ja też mam te dwa nigdy nie było jakiś tam pierogow czy czegoś innego.... jedynie też kompot i makówki których nie lubie..... ble

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości