Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 15:04   #3091
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez roxy20 Pokaż wiadomość
ja też miałam taki objaw ale na początku, a teraz cały czas wymioty
już 7t5d a ja od wczoraj siedzę cały czas w łazience;( masakra jakaś
Przykro mi. Wiem co czujesz
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:06   #3092
malinka0525
Zadomowienie

Jednak nie myję dziś tego okna nie chce mi się lenia mam strasznego. To chyba przez to, że dziś poniedziałek

Co do bólu piersi. Mnie też bolały na samym początku (jeszcze zanim się o ciąży dowiedziałam), ale mnie zawsze co miesiąc przed @ bolały więc jestem przyzwyczajona. Ale już nie bolą od kilku tygodniu, a ból też nie był jakoś specjalnie bardzo duży (większy bywał przed okresem). Jedynie mnie piersi swędzą, ale to też już jakoś tak mniej jakby.

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:21   #3093
Margosia__
Zakorzenienie

Nadrabianie część I

Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
mi polecono Femibion, od II trymestru zawiera on w blisterze tabletki z witaminami i minerałami oraz kapsułki z kwasami Omega3 (je niestety trzeba łykać), na I trymestr są tylko tabletki z witaminami i minerałami.
U mnie nie ma opcji co bym cokolwiek połknęła... nawet małego folika
Wszystko gryzę^^

Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o tą witaminę A to ona ma podobno różne postacie i tych silniejszych (retinoidów) w ciąży należy unikać. Słabsze formy (palmitynian retinolu czy beta karoten) są bezpieczne dla kobiet w ciąży, więc sądzę że jeśli jest zestaw wit dla kobiet w ciąży właśnie to zawiera bezpieczną formę wit A
Dziękuję za informację
Teoretycznie to powinno być oczywiste, że witaminy dla kobiet w ciąży są bezpieczne dla kobiet w ciąży... ale ...
zawsze to ale

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
A u mnie nie wiele się dzieje, codziennie mam jazdy bo sobie ubzdurałam robić prawko hehe dziś musiałam odwołać bo jakieś przeziębienie mnie łapie i chcę wyleżeć w łóżku i miodkiem się kuruję
mężowi już w pracy nie pomagam bo za zimno i nie chcemy bobasa przeziębić
a tak to jak niemowlę, ciągle bym spała i budziła się tylko na jedzonko
A kończysz już? Zdążysz przed 19.01 ? Przynajmniej z teorią bo praktyka po tym to już bez większego znaczenia

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38060929]Zgadzam się z tym.
Moja mama od razu mi zapowiedziała, że mi umyje okna na święta. W sobotę przyjeżdża. (ja się tam po cichu cieszę, bo moja mama jest perfekcjonistką, ja mam zawsze smugi, a jak ona umyje okna, to aż błyszczą)
W każdym razie mycie okien to jeden ze sposobów na przyspieszenie porodu.[/QUOTE]

Ja nie mam problemu bo mam długie firanki- okien nie widać z wewnątrz
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Też słyszałam o tym myciu okien, ale myłam raz jakoś chyba w 8 tygodniu i nic mi się nie stało. Poza tym jak myję to nie trzymam rąk zbyt długo w górze. Gdyby kobiety w ciąży nic nie mogły robić z rękami w górze to bym nawet głowy sobie nie umyła pod prysznicem bo trzeba ręce w górze wtedy trzymać. Nie wiem jak z tymi oknami jest, ale jakoś moja intuicja mi mówi, że nic mi się nie stanie jak umyję jedno okno dziennie.
Ja oglądałam program, w którym położna obalała prawdy i mity...
O myciu okien nic nie wspominała ale odnośnie wieszania firanek stwierdziła, że nie ma nic złego w podnoszeniu rąk do góry i wieszaniu firanek, problem polega właśnie na tym, że jak kobieta ma duży brzuch to zmienia się jej środek ciężkości i ma problem z utrzymaniem równowagi, więc łatwiej wtedy spaść z krzesła lub drabiny

A to mycie okien jako sposób wywołania porodu to może chodzi o wysiłek- jednak się trzeba namęczyć i nagimnastykować...

Ja i tak nie mam zamiaru teraz myć

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
własnie założyłam sobie suwaczek na babystrology i jak zobaczyłam, jak może teraz wyglądać moje maleństwo to jeszcze bardziej nie mogę się doczekać kolejnej wizyty a to dopiero 27.12 Ale to już będzie 11t2d więc już będzie co pooglądać
Już będzie wyglądał jak rodowity człowiek
Ja miałam pierwsze podejście do prenatalnych w 11t 3d... i Małe po prostu było boskie!
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
dzis zaczynam 10 tc wg suwaczka, mam nadzieje,z e dzidzi moje jest starsze czy WY tez uwielbiacie nowe tygodnie i czytanie w necie co sie w tym czasie z dzidzi robi?
ja uwielbiam
w ogole co sadzicie o tym wozku? wiem ze to jeszcze za wczesnie ale chcialabym miec jakis granatowy z czerwonym lub w kropeczki
http://www.justbaby.pl/wozek-wielofu...arki-tako.html
Mamy tak

A wózek wizualnie bardzo mi się podoba! i w moim guście
Ale myślmy ostatnio rozmawiali o kolorach i nie chcemy brać ciemnego, bo jak będa 30-sto stopniowe upały to Małe się tam przypiecze

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:26   #3094
fiazo
Zakorzenienie

Dziewczyny smarujecie się jakimiś kremami na rozstępy, jakieś opinie i porady poproszę

Kiedyś moja bratowa gadała, że oliwą, inna że oliwką dla dzieci, gdzieś czytałam o specjalnych kosmetykach ile ludzi tyle opinii, ale świeże są najlepsze
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:37   #3095
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Przyłączę się i ja do wątku W czwartek zrobiłam test, na którym dość nieśmiało pokazała się druga kreska. Z moich obliczeń wynika, że to piąty tydzień. Pierwszą wizytę u ginekologa mam wyznaczoną na 19 grudnia. Jak już będę miała ją za sobą, planujemy w święta oznajmić radosną nowinę całej rodzinie

Żeby nie być za bardzo anonimową - kilka słów o mnie Mam 27 lat, pracuję na pełen etat. Z TŻ staraliśmy się 3 miesiące. Urządzamy właśnie mieszkanie i wygląda na to, że będziemy musieli pospieszyć się z pokojem dziecięcym
Witaj i wielkie gratulacje

Cytat:
W lato jak będzie sucho to pewnie i zdecydowanie rzadziej będzie się je myło, ale teraz zimą to ja nie wiem jak to będzie bo już dziś zauważyłam, że mi się błoto naniosło i nawet nie wiem skąd! Przecież wszędzie jest śnieg! Nawet nie chcę myśleć co będzie jak przyjdzie odwilż
Ja mam normalne... ale białe i po każdym powrocie do domu trzeba je przetrzeć Tak się niesie.. a mąż zamiast najpierw zdjąć buty to najpierw łazi po całym domu odkłada swoje rzeczy i dopiero zajmuje się butami..a Ty Babo od rana po nim sprzątaj

Chyba go skrzyczę, jak dziś wróci

Cytat:
Już jesteśmy za połową, więc już bliżej jak dalej
A jeszcze jak dołączą wszystkie sierpnióweczki to pójdzie 2x szybciej

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
1)Co do mycia podłogi i ogólnie porządków, cały czas mam mieszane uczucia. Z jednej strony czuję się świetnie (odpukać ), ale obawiam się nieco wdychania oparów detergentów. A okna wyszorowaliśmy razem z TŻ w ten weekend. Ja od wewnątrz, on od zewnątrz, żeby mnie nie przwiało za mocno

2)W ogóle mamy sporo pracy przed świętami, ponieważ odważyliśmy się w tym roku zrobić Wiilię u siebie. Oboje w naszym mieście mamy właściwie tylko rodziców i rodzeństwo, więc uznaliśmy że bez sensu jeździć od jednych do drugich i że najlepiej będzie zrobić to u siebie. Problem w tym, że mamy jeszcze sajgon remontowy Dobrze, że przynajmniej jedzienie przyniosą przyszłe babcie

3)A Wy już powiedziałyście rodzinie o dziecku? Nie wiem, czy tylko ja mam taką schizę, ale wydaje mi się, że wszyscy się na mnie podejrzliwie patrzą i już wiedzą, chociaż nic jeszcze nie mówiliśmy
1) Ja sobie tak zdomestosowałam ostatnio łazienkę, ze więcej do niej nie weszłam aż wywietrzało

Cytat:
Napisane przez roxy20 Pokaż wiadomość
ja też miałam taki objaw ale na początku, a teraz cały czas wymioty
już 7t5d a ja od wczoraj siedzę cały czas w łazience;( masakra jakaś
Przykro mi

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dziewczyny smarujecie się jakimiś kremami na rozstępy, jakieś opinie i porady poproszę

Kiedyś moja bratowa gadała, że oliwą, inna że oliwką dla dzieci, gdzieś czytałam o specjalnych kosmetykach ile ludzi tyle opinii, ale świeże są najlepsze
Ja się smaruję z rossmana emulsją dla kobiet w ciąży

A u mnie doopa... przeszłam pieszo pół Krakowa i oczywiście nie znalazłam tego czego szukałam ;/ Może już przestali produkować ten zapach albo ja nie wiem... w każdym bądź razie z prezentu nici... ja się wymarzłam, bo pogoda nie zachęca do spacerów i zostawiłam czapkę w tramwaju moją ulubioną
za gapiostwo trzeba płacić

za to przyszedł esemes z empiku, że książka już do odbioru, ale chyba dopiero jutro pojadę bo dziś mi świąteczny nastrój wyparował

Mały
Stary 2012-12-10, 15:48   #3096
sammi24
Zadomowienie

mamuśki, tak pędzicie, że czytam pół godziny strony, których nie zdążyłam odwiedzić i cokolwiek napisać oby porody przebiegały w takim tempie

na topie sprzątanie - ja na szczęście okna umyłam z pomocą tżta, reszte jakoś sama ogarnę. Mamy ten komfort, że wigilię i święta spędzamy w rodzinnej miejscowości - jakieś 100 km od naszego mieszkanka, więc sprzątam dla własnego komfortu psychicznego i nie musi być na błysk. W ogóle to uwielbiam sprzątać, bardzo się wtedy odprężam ale zauważyłam, że w ciąży mam mega lenia

odliczam dni do usg we wtorek za tydzień, nie doczekam chcę się upewnić, że wszystko gra, bo martwi mnie ten kłujący ból z prawej strony brzucha...

witam wszystkie nowe mamusie
vretka - mieszkamy w tym samym mieście
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:52   #3097
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Ja sobie ostatnio kupiłam Bielende Sexy Mama Balsam nawilżający, ale na nim pisze, żeby stosować od 4 miesiąca. Oliwka dla dzieci też podobno dobra. Ogólnie chyba wszystko co dobrze nawilża skórę będzie dobre.

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:54   #3098
La_Mezcla
Wtajemniczenie

ja mam zdanie takie -ciaza ti nie choroba mozna robic wszystko ale z umiarem - moja mama w 8mym miesiacu ciazy okna myla, kiedys babki w polu pracowaly w zaawansowanej ciazy i co rodzily zdrowe dzieci a teraz kobiety unikaja wszystkiego i dzieci sa chorowite - taka prawda .. wiec ja cwicze leciutko zeby przygotowac cialo .. rozciagam sie .. robie porzadki .. jezeli ciaza nie jest zagrozona to moja ginekolozka stwierdzila ze mam zachowywac sie normalnie ale z umiarem czyli umyc jedno okno - przerwa i tak dalej ale dla kazdej to indywidualna decyzja ..
Stary 2012-12-10, 15:58   #3099
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

teraz tak piszecie o myciu okien, ja w poprzedniej ciazy na poczatku mylam, no i po 2 tyg poronienie... nie wiem czy to bylo glowwna przyczyna, ale nie oszczedzalam sie bo stwierdzilam, ze ciaza to nie choroba wiec co? teraz mam zakaz jakiegokolwiek wysilku fizycznego bo moge poronic

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:09   #3100
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
Ja już wrócona z Krakowa o 19:20 mam usg, więc trzymajcie mocno kciuki i mam nadzieję, że będziemy wznosić toasty!

Piersze usg z Mężem, ciekawe jak on zareaguje.
Wg OM mam 7 tydzień=5 dni, ale wg całej reszty to jakiś 6 pewnie...
zobaczymy co nam wyjdzie na badaniu. Nie mogę się doczekać
Trochę się ogrzeję i idę do wanny się ogarnąć, bo trzeba wyjściowo wyglądać na fotelu

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:10   #3101
mela1234
Zakorzenienie

Vretka Sammi jesteście z Łodzi? Ja z okolic, ale o lekarzach możemy pogadać do kogo chodzicie?

Nie pamiętam, która z was ale któraś podawała tu przepis na pizzę. Dziś zrobiłam, jest pyszna DZIĘKUJĘ

Cały czas mi niedobrze. Mąż już z politowaniem na mnie patrzy, ale ja ledwo funkcjonuję. Nawet prania nie mam siły rozwiesić.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2012-12-10 o 16:12
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:14   #3102
malaczarnakejt
Zakorzenienie

o rety jakoś jestem zakręcona, bo 7 to był chyba 2 tygodnie temu
Ale ten czas ucieka, że sama nie mogę policzyć normalnie

Filipiśko

Stary 2012-12-10, 16:14   #3103
roxy20
Raczkowanie

wiem co czujesz
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:17   #3104
mela1234
Zakorzenienie

A jak was swędzi brzuch czy piersi to smarujcie bo rosną. Mnie ostatnio skóra brzucha swędzi i się wściekam, bo tak naprawdę dużo za wcześnie mnie swędzi.

Też mam problem z tygodniami. Niby na usg wyszło 4 t.c. czyli teraz zaczynam 6 tydz. W pt mam wizytę to się okaże co i jak. Oby było wszystko dobrze.
Stary 2012-12-10, 16:18   #3105
sammi24
Zadomowienie

Ciąża to nie choroba, prawda ALE to również inny stan organizmu, nigdy nie da się przewidzieć jak się zachowa.
Moje założenie - nie lenić się przesadnie ale być egoistką, to jest czas dla mnie i mojego maluszka teraz wolno mi nią być, a że mąż jeszcze w koło mnie lata, to w to mi graj hehe zwłaszcza, że do tej pory pracowałam jak na dwóch etatach
dzisiaj kupujemy np tv 37 cali, żebym sobie mogła pooglądać tv na kanapie na wypasie

Jeśli chodzi o kremy - mi koleżanka poleciła Clarens czy Clarins na rozstępy z Douglasa, ale jest raczej drogi choć wydajny. Narazie postawię na oliwkę, poźniej jakieś silniejsze uderzenie
Stary 2012-12-10, 16:22   #3106
Margosia__
Zakorzenienie

Spać

Mały
Stary 2012-12-10, 16:23   #3107
mela1234
Zakorzenienie

Ja póki co używam oliwki dziecięcej, a w poprzedniej ciąży używałam jeszcze Perfacta Mama. Rozstępy pojawiły mi się dopiero po porodzie, jak dostałam po 2 tyg nawał pokarmu. Zniknęły po użyciu Mustelli.
Stary 2012-12-10, 16:25   #3108
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ponawiam pytanie odnoscie wymarów gondoli

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2012-12-10, 16:43   #3109
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja mam normalne... ale białe i po każdym powrocie do domu trzeba je przetrzeć Tak się niesie.. a mąż zamiast najpierw zdjąć buty to najpierw łazi po całym domu odkłada swoje rzeczy i dopiero zajmuje się butami..a Ty Babo od rana po nim sprzątaj
No to możemy sobie podać rękę, jeśli chodzi o mężów Jak ma coś w siatce, to pierwsze co, to włazi do kuchni i zostawia siatkę, a ja dostaję gorączki.

Cytat:
Napisane przez La_Mezcla Pokaż wiadomość
ja mam zdanie takie -ciaza ti nie choroba mozna robic wszystko ale z umiarem - moja mama w 8mym miesiacu ciazy okna myla, kiedys babki w polu pracowaly w zaawansowanej ciazy i co rodzily zdrowe dzieci a teraz kobiety unikaja wszystkiego i dzieci sa chorowite - taka prawda .. wiec ja cwicze leciutko zeby przygotowac cialo .. rozciagam sie .. robie porzadki .. jezeli ciaza nie jest zagrozona to moja ginekolozka stwierdzila ze mam zachowywac sie normalnie ale z umiarem czyli umyc jedno okno - przerwa i tak dalej ale dla kazdej to indywidualna decyzja ..
Widzisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Ja poprzednią ciążę straciłam w 30 tygodniu i dość się naoglądałam i naczytałam od tamtego czasu bardzo smutnych historii. Dlatego teraz wolę dmuchać na zimne.
A argument, że kiedyś kobiety.... już zupełnie do mnie nie przemawia - kiedyś zęby wyrywano bez znieczulenia i też ludzie żyli.
Moja mama też chodziła do pracy do końca ciąży i urodziła dwójkę zdrowych dzieci, ale teraz jak najbardziej mnie w moim "lenistwie", które jest tak naprawdę wymuszone wspiera.
Przepraszam, ja po prostu bardzo alergicznie reaguję na słowa: ciąża to nie choroba.

Cytat:
Ja na 90% kupuję Roana Maritę, a mój zakup będzie podyktowany po 1. czterema równymi pompowanymi kołami, po 2. cudną amortyzacją, a po 3. właśnie - bardzo dużą gondolą, jeśli nie największą, to jedną z największych na rynku. I masz rację, nasze wakacyjne dzieciaczki będę w gondoli jeździć jesienią, a wtedy trzeba je będzie trochę jednak opatulić.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:46   #3110
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Vretka Sammi jesteście z Łodzi? Ja z okolic, ale o lekarzach możemy pogadać do kogo chodzicie?

Nie pamiętam, która z was ale któraś podawała tu przepis na pizzę. Dziś zrobiłam, jest pyszna DZIĘKUJĘ

Cały czas mi niedobrze. Mąż już z politowaniem na mnie patrzy, ale ja ledwo funkcjonuję. Nawet prania nie mam siły rozwiesić.
ja byłam u dr Kuzmeckiej - polecam, chodzę do przychodni przy Madurowiczu
A Ty masz lekarza w Łodzi czy gdzieś indziej ?

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Spać
dobranoc

Cytat:
ja nie jestem w temacie narazie, więc nie pomogę ale chętnie poczytam

Co do kremów jeszcze - właśnie ja wiele dobrego o tej Mustelli słyszałam, też muszę poczytać

Aha, jeszcze miałam zapytać, czy macie jakieś problemy z pęcherzem, bo ja od samego początku piję wodę mineralną z sokiem z cytryny i łykam żuravit - zalecenie gin, powoli zaczyna działać ale jak mnie przewieje to znowu czuję, że coś nie tak. W tym tygodniu robię posiew z moczu..
Stary 2012-12-10, 16:48   #3111
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38065199]
Ja na 90% kupuję Roana Maritę, a mój zakup będzie podyktowany po 1. czterema równymi pompowanymi kołami, po 2. cudną amortyzacją, a po 3. właśnie - bardzo dużą gondolą, jeśli nie największą, to jedną z największych na rynku. I masz rację, nasze wakacyjne dzieciaczki będę w gondoli jeździć jesienią, a wtedy trzeba je będzie trochę jednak opatulić.[/QUOTE]

slyszalam wlasnie ze ma jedna z najwiekszych gondoli, mi tez chodzi o to zeby byl ciekawy design jak to kobieta ;D marze o granatowym jak juz wspominalam

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2012-12-10, 16:55   #3112
Konto usunięte

Cytat:
slyszalam wlasnie ze ma jedna z najwiekszych gondoli, mi tez chodzi o to zeby byl ciekawy design jak to kobieta ;D marze o granatowym jak juz wspominalam

Ja bym chciała jakiś jasno-szary, najlepiej w kratkę.
Tyle, że mnie wózek będą prawie na pewno kupować rodzice i siostra (będzie pewnie chrzestną mojego dziecka, a rodzice mi to już obiecali dawno), więc tak szczerze mówiąc zostawię im otwartą kwestię wyboru koloru.
Powiem tylko, że szary. Ale tak poza tym, to ja się w to nie będę w ogóle mieszać, bo ja do wyprawki nie bardzo się garnę.

A jeśli chodzi o design Roana, to mnie się bardzo podoba, jest taki klasyczny, bez udziwnień, wózek wydaje się być solidny. Jeździłam już nim troszkę w sklepie i naprawdę buja się jak auto na resorach

I jest jeszcze ta wersja Marita Prestige, ale te białe kółka to nie na moje nerwy i nasze ulice

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-12-10 o 16:59
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 17:05   #3113
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38065199]

Widzisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Ja poprzednią ciążę straciłam w 30 tygodniu i dość się naoglądałam i naczytałam od tamtego czasu bardzo smutnych historii. Dlatego teraz wolę dmuchać na zimne.
A argument, że kiedyś kobiety.... już zupełnie do mnie nie przemawia - kiedyś zęby wyrywano bez znieczulenia i też ludzie żyli.
Moja mama też chodziła do pracy do końca ciąży i urodziła dwójkę zdrowych dzieci, ale teraz jak najbardziej mnie w moim "lenistwie", które jest tak naprawdę wymuszone wspiera.
Przepraszam, ja po prostu bardzo alergicznie reaguję na słowa: ciąża to nie choroba.

Ja na 90% kupuję Roana Maritę, a mój zakup będzie podyktowany po 1. czterema równymi pompowanymi kołami, po 2. cudną amortyzacją, a po 3. właśnie - bardzo dużą gondolą, jeśli nie największą, to jedną z największych na rynku. I masz rację, nasze wakacyjne dzieciaczki będę w gondoli jeździć jesienią, a wtedy trzeba je będzie trochę jednak opatulić.[/QUOTE]

No to sie z Toba zgadzam i co do ciązy i co do wózka....moja koleżanka ma taki wózek i jest super....

Tani, solidny i ma piekne kolory.....

Dziewczyny to w jakim tepie mój brzuch rosnie zaczeło mnie przerażać....jestem mega chudzinka, ale żeby aż tak....zaraz wszyscy sie domyślą....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 17:29   #3114
fiazo
Zakorzenienie

ja mam nadzieje, że wózki, foteliki i ubranka dostane od moich bratowych, ilość rzeczy zależy oczywiście od płci, w rodzinie jest tendencja do dziewczynek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 17:39   #3115
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ja chodzę do pani doktor Danuty Makuły do Medicoveru na Piłsudskiego. Przed ciążą była bardzo w porządku, zobaczymy jak jej pójdzie teraz
Stary 2012-12-10, 17:58   #3116
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

u mnie jesli chodzi o wozek to tylko ja chce wybierac no i moj tz, bo dla mnie to chyba jeden z najwazniejszych zakupow dot dziecka co do ubranek to mam kuzynke, ktora ma corke wiec zalezy co my bedziemy miec a tak to u mnie nie ma dzieci w rodzinie wiec sama bede kupowac, no chyba ze moi rodzice cosik kupia
co do wozka to wlasnie ostatnio zaczelam myslec o wymiarach gondoli bo to jednak wazne, chcialabym jak najdluzej jezdzic bo wiadomo to takie slodkie no ale wiecznosc jezdzic nie mozna, podobno dziecko jak zaczyna siadac juz protestuje i nie chce lezec w czasie spaceru bo nic nie widzi, ale tez szybko zasypia i wtedy lepiej polozyc je

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2012-12-10, 18:04   #3117
La_Mezcla
Wtajemniczenie

Oczywiscie kazdy ma swoje zdanie ja bede wszystko konsultowac z lekarzem i uwazac na siebie, dbac wiem ze roznie moze byc .. ale trzeba myslec pozytywnie bo inaczej bym zwariowala .. to ze teraz czuje sie swietnie nie znaczy ze za 2 tygodnie nie ulegnie diametrialnej zmianie mam jeszcze straszna zgage rano i w ciagu dnia wydety brzuch jak balon
Stary 2012-12-10, 18:06   #3118
Konto usunięte

To w Roanie można trochę podnieść materacyk, jest pod spodem taka podkładka
A poza tym to wózek 2w1 - gondola+spacerówka.
Ale nikogo nie namawiam na ten wózek, bo jest on bardzo ciężki. Ja mimo to się pewnie zdecyduję

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez La_Mezcla Pokaż wiadomość
Oczywiscie kazdy ma swoje zdanie ja bede wszystko konsultowac z lekarzem i uwazac na siebie, dbac wiem ze roznie moze byc .. ale trzeba myslec pozytywnie bo inaczej bym zwariowala .. to ze teraz czuje sie swietnie nie znaczy ze za 2 tygodnie nie ulegnie diametrialnej zmianie mam jeszcze straszna zgage rano i w ciagu dnia wydety brzuch jak balon

Myślę pozytywnie, to podstawa.

A zgagę też mam, codziennie, niezależnie od pory dnia. Okropna przypadłość :/
Stary 2012-12-10, 18:08   #3119
kooocur
Zakorzenienie

Tak roan jest ciężki...mi to akurat nie przeszkadza bo mieszkamy w domku wiec zupełnie o tym nie myśle

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 18:09   #3120
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Ruszam do gina... Będzie chwila prawdy. Z jednej strony mnie skręca, a z drugiej mam jakieś obawy, czy na pewno wszystko będzie w porządku...
Zamelduję się po

Filipiśko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości