|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Oj ja bardzo czesto nawet nie probuje tego co zrobie
. Z reszta ja jak zjem cos slodkiego to musze kanapka zagryzc |
|
|
|
#3572 | |
|
Rozeznanie
|
Hej laski, ja nadal na odwyku od internetu. TZ teraz pojechał na rehabilitację więc korzystam.
Cieżko mi! Czuję się jak słonica. Dzisiaj w nocy miałam tak twardy brzuszek, wzięłam nospę i na szczęście przeszło. Też tak macie, że po leżeniu brzuch trwardnieje? Jak siedzę wygodnie jest ok,wystarczy, że się położę na trochę i ledwo wstaje. Za tydzień mam wizytę zobaczę co gin na to powie ![]() Brzuch mi się powiększa w błyskawicznym tempie, już mam 101 cm, a kilka dni temu było jeszcze 98. Przez ostatni tydzień zajmowałam się zakupami. W sumie zostało mi kupić butelki, klapki dla siebie do szpitala i pościel. W związku z tym mam pytanie: czy i jaką pościel kupujecie? Czy będziecie kłaść maleństwo bez niczego tzn na poczatek w rozku a pościel kupicie pózniej? Cytat:
![]() Moj nadal poprzecznie leży, za tydzień wizyta i następna po świętach, jak nie zmieni pozycji to ustalą mi termin cesarski.
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3574 |
|
Rozeznanie
|
aniolek, lenova trzymajcie się laski
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
A powiem wam dziewczyny, czego sie dzis dowiedzialam od ginki
wiec, skurcze hb nawet bolesne nie wroza niz zlego jesli jest ich mniej niz 10 na dzien, no i nie moga byc regularne, jak wystepuja chociazby co godzine to trzeba to zglosic lekarzowi no i nospe mozna lykac do 37 tygonia, potem juz nie |
|
|
|
#3576 |
|
Zadomowienie
|
Illsion dobrze, ze znasz juz termin i mozesz sie psychicznie nastawic. Nie martw sie ciecie nie boli az tak , jak sie wydaje. W tamtym roku wycinali mi jajnik i cieli jak do cesarki. We wtorek mialam ciecie, a w czwartek juz do domu ucieklam, a w niedziele odkurzalam chalupe. Od soboty juz nie bralam zadnych srodkow przeciwbolowych. Nie jest zle, dlatego z jednej strony tez wolalabym cc, bo juz przynajmniej wiem jak to jest.
Moje drogie, ciasto cappuccino zrobione, ale z drugiego z galaretka zrezygnowalam. Zrobilam za to owoce w galaretce z bita smietana. Mamusia obiecala, ze tez jakies ciacho mi zrobi. Mam jednak watpliwosci czy np.tescie przyjda, bo oni wpadaja tylko wtedy praktycznie jak czegos potrzebuja. Tesc to nawet na moja 30-tke nie przyszedl. Trudno, sami z tztem wszystko zjemy. Nogi po tym kulinarnym dniu wchodza mi gleboko w d.pe, a plecy nawalaja jak jasny gwint.
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3578 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze wam napiszę parę smutków. W sobotę popłakałam się przez TZ w sklepie. Straszne te hormony. Chciałam kupić poduszkę dla małego taka zeby mozna było położyć na kanapę i wyrównać "teren" pod maluszkiem, bo kanapa nasza to ma juz fale dunaju. TZ sie zezwolil, ze w szkole rodzenia mówili, ze na poduszce nie wolno i nawet nie mogłam mu wytłumaczyć o co mi chodzi w końcu nie wytrzymałam i wryk. Więc on do mnie, ze to chodź kupimy. Kazałam mu odejść. Lipa pełno ludzi w sklepie a ja szlochałam jakby mi ktoś krzywdę robił. Jak się uspokoiłam podszedł do mnie chciał załagodzić i kupić co chciałam, ale ja poprostu wyszłam. Nie odzywalismy sie do siebie pól dnia. Ciagle na wszystko płaczem reaguję mam dosyć!
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Mitabe, nie martw sie, juz niedlugo te wszystkie hustawki nastrojow minal
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale niedobre te paluszki rybne fuuuj z nordisa także nigdy nie kupujcie !!! jedynie z frosty mają pyszne
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
U nas imie wybral tz
. Ja tylko stwierdzilam, ze jest ok ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Uciekam.. o 18 przychodzi do mnie laska na korasy z fizy i musze jeszcze jakies zadanka ogarnac
|
|
|
|
#3582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż ma siostrzenicę i też ją zawsze podpuszcza i ona ma takie genialne przemyślenia![]() Cytat:
![]() ja nie kupuję, bo na początek planuję rożek, a potem śpiworek jakiś; w sumie mam jakąś pościel od ciotki, ale nie przyglądałąm się jej nawet jeszcze, bo nie mam zamiaru na początku używać
|
|
#3583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Badzia brawo dla Małej Próbowałam się chwilkę zdrzemnąć i oczywiście dzwonek do drzwi. Bez sensu bo zanim zdążyłam się dobudzić i skulać to już nikogo nie było, a sen odszedł w cholerę Teraz gotuje mi się brokuł i ziemniaki, do tego mam jeszcze mięso z wczoraj.
|
|
|
|
|
#3584 |
|
Konto usunięte
|
Badzia, dajesz korki z fizyki??? szacun normalnie
|
|
|
|
#3585 |
|
Raczkowanie
|
już myślałam że Was nie nadrobię, co skończyłam jedną stronę czytać to kolejna naskrobałyście
![]() a przez to że o Wigilii piszecie to się głodna zrobiłam i ide poszperać w lodowce może znajdę coś dobrego
|
#3586 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jeszcze pyatnie czy wy macie ładne krągłe brzuszki? Czy kanciaste? Mój jest niesymetryczny strasznie i do tego czasami widać golłym okiem kształt maluszka jak się wypnie. Wiem gdzie główka dupka i nogi, głowę czasem mi tak wypina że widać jej kształt.
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38065298]Badzia, dajesz korki z fizyki??? szacun normalnie
[/QUOTE]to samo sobie pomyślałam
|
#3588 |
|
Raczkowanie
|
ło matko fizyka nie cierpiałam tego, choć się dziwili że matematykę uwielbiałam a fizyki nie
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teeeeż, szacun. Badzia, gdybyś bliżej mieszkała, to sama bym do Ciebie wpadała na korki. A może polecisz jakieś zadania na prawo Kirchhoffa? Bo nie mogę zrozumieć, jak się ustala te kierunki i znaki równania. ![]() j1987 - ja tak samo, matematykę lubię i rozumiem, a fizykę nie... Na nieszczęście, wybrałam sobie takie studia, gdzie jest pełno fizyki. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-10 o 16:59 |
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do poscieli to ja kupilam do lozeczka z ta wieksza kolderka 135x100, do tego 2 komplety poszewek na zmiane i posciel do wozka lub kolyski (pewnie bede zamieniac , raz tu, raz tu). marsi jak tu zagladasz to napisz prosze jak sie czujesz, bo ty przeciez z tym wstretnym kaszlem mialas problem. No i jak przeprowadzka idzie???
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-12-10 o 17:05 |
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny. A ja znów piszę z patologii ciąży. Wczoraj z rana wylądowałam z podejrzeniem odpływania wód i wysokim ciśnieniem. Obudziłam się rano z mokrą piżamą, poszłam do łazienki wysikałam się, podtarłam a potem znów jakaś woda mi poleciała trochę. Obudziłam męża i pojechaliśmy na IP i zrobili test wyszedł negatywnie, ale zostawili mnie na obserwacji do PORODU. Dziś mnie badali, rozwarcia żadnego nie mam, skurcze zaniknęły. Na USG wyszło, że mam bardzo mało wód i teraz czekam z niecierpliwością na obchód co będą dalej robić. Najgorsze jest to, że mój lekarz jest na urlopie, a dla lekarza ciśnienie 155/100 to jeszcze nie kwalifikuje się do cesarki, ale mam nadzieję że po tym USG i małej ilości wód stwierdzą że jednak nie ma na co czekać i zrobią CC. A mój lekarz powiedział, że graniczne 135/95. Potem jest już problematycznie. Teraz byłam na pomiarze 145/95.
Strasznie boję się o małą i się zamartwiam. Tyle mnie ta ciąża kosztuje nerwów, że już małą bym chciała mieć przy sobie. |
|
|
|
#3592 |
|
Raczkowanie
|
Ja na szczęście miałam na studiach mało fizyki ale jak już była to miałam jej serdecznie dość
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie odpoczywaj dużo, nie stresuj się i życzę Ci, żeby lekarze zdecydowali o cesarce, by mała była już przy Tobie. Najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarską. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-10 o 17:11 |
|
|
|
|
#3594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymaj się
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już? trzymaj się i oby wszystko było dobrze
|
|
#3596 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie ide CI zmienić date hahha **Cytat:
Cytat:
![]() ooojjjjjjjjjj jak ja kocham jesc maaaaaaaasakra!!!!! mniam mniam mniam Cytat:
![]() Cytat:
ooo kochana! ja Ci mogę podac rękę, mam to samo! Cytat:
Kobiety dziękuje za słowa otuchy związanym z moim zadkiem, niestety i tak czuje sie tłusto. Powiem Wam ze jak kochałam leginsy to teraz ich nienawidzę !! a i dzisiaj dziewczyny w szkole powiedzialy ze minimalnie opadł;o poza tym jutro jade zrobić te kierunki haha bo troche lipa tak jezdzić ;p aaaaaaa i siadam teraz zaraz na allegro i zamawiam rzeczy dla dzidzi mojej malutkiej lalal
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3598 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wczoraj aż się śmiałam wieczorem, bo smarowałam oliwką i jakoś tak sama mocno w tył się wygięłam, że brzuch zrobił się mega szpiczasty Cytat:
Malusia donoszona, to najważniejsze ------------------------------- Ja mam większość dnia tak twardy brzuszek dzisiaj, a do tego Dosiaczek szaleje po szyjce że w sumie tylko czekam, kiedy wody polecą...
|
||
|
|
|
#3599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też tylko te z lidla Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.

. Z reszta ja jak zjem cos slodkiego to musze kanapka zagryzc 

Łożysko na razie II stopnia. Młody waży 2915. Przewidywana waga do porodu to około 3700. W załączeniu mój grubasek. Kurde chyba idę pakować torbę 

A potem chodziła po domu u nas i mówiła, że ona też ma w brzuchu dzidzę, dziewczynkę. 

Najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarską.
**