|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Teraz moge sie spokojnie nastawiac na sn
. I ciesze sie, bo troszke mnie przarazalo ze po cesarce dluzej sie do siebie dochodzi (chociaz ile cesarek tyle opinii W ogole to ginka namawia nas zeby isc gdzies na sywestra . I mam straszna ochote z tego skorzystac ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Bokeh o ile dobrze pamietam mamy ten sam termin wiec 2 kg to juz pewnie Twoja malutka ma |
|
|
|
#3542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do dań na wigilii to sporo ich macie Ale chyba bym pękła jakbym miała wszystkiego spróbowaćCytat:
|
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
19.12 więc wtedy się dowiem, jak byłam w szpitalu te 2 tyg temu to ważyła około 1400... bo w szpitalu nawet nie mieli usg z takim pomiarem tylko to jakos wyliczali. ![]() Ja tez bym chciała iśc na sylwestra... tylko że nie bardzo mam gdzie, tzn znajomi tż idą wzyscy do jakieś remizy ale to około 100 km od nas i już widze jak wszyscy się tam nawalą i będą balowac do 5 rana a ja 24 będe marzyła o łózku... druga opcja hmm jechać do rodziny tż 200 km z tad, też średnio mi sie widzi jeszcze busami.... poszła bym gdzies tu gdzie zaraz potem wróce do swojego łóżeczka, ale nie bardzo mam co jeszcze zjaomy tż wymyślił jakąs noc w kinie, ale kto to widział w sylwestra w kinie
|
|
#3545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jejciu... to już mamy pewne w miarę 2 terminy porodów: 3 stycznia i 7 stycznia u Djerby
![]() Apropo wigilii to ja sobie nie wyobrażam wigilii bez barszczyku z uszkami (z grzybami) i kompotu z suszonych śliwek, jabłek i gruszek A my najpierw wigilię jemy z teściami, a potem jedziemy do moich rodziców (3 km). Więc jemy wszystkiego po troszkę... A po wigilii i po odśpiewaniu chociaż jednej kolędy PREZENTY, zawsze jakieś pierdułki ale, że u moich rodziców jest nas dużo, a każda rodzina robi każdemu coś malutkiego to jest góra paczuszek, choćby to była para skarpetek to radości co niemiara ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Wisienka, a Ty przecież nie miałaś robionego usg, to skąd takie wnioski, że dzidzia tyle waży? Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2012-12-10 o 15:44 |
||
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie jednak odpuszcze balety... jeden taniec i zasapałabym sie jak lokomotywa nieeeeee, nie w tym roku... sernik mi sie skonczyl a taki był pyszny, amerykanski, szkodaaaaaaaaaa......:cry :
|
|
|
|
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś mi się kojarzy, że któraś tutaj kiedyś pisała, że spędzała już sylwestra w kinie ja to raczej nigdzie nie poszaleję, bo będę się bała gdzieś dalej iść jakby coś się miało dziać (a może już po wszystkim będzie ); pewnie rodzeństwo męża się pozjeżdża i jakąś posiadówkę zrobiąCytat:
|
|
#3548 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
je...ne.Brawo! on cukiernik czy z zamiłowania piecze? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Brawo! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
przynajmniej P. trasę na Łubinową zna
|
||||||||
|
|
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu trzeba zadbać o tę skórę, zapewnić jej odpowiednią pielęgnację. No i trzeba cierpliwie czekać na efekty, bo u niektórych będą widoczne po tygodniu, a u niektórych po miesiącu - co osoba, to inny rodzaj skóry. A co do wigilii, to ja zawsze wstawałam z ciążą spożywczą od stołu, nie wiem, jak będzie w tym roku - chyba wstanę z ciążą bliźniaczą - spożywczo - normalną. ).
|
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38064140] Przyjedź do nas przynajmniej P. trasę na Łubinową zna [/QUOTE] przyjade z dwoma torbami Badzia a jakie imie dacie córce?
|
|
#3552 |
|
Wtajemniczenie
|
marsi 26.12 lub 02.01, później ja 03.01 i djerba o7.01 ....kurde chyba stres mnie dopadł...Ciekawe,czy jeszcze któraś zrobi niespodziankę i w grudniu się rozpakuje
|
#3553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3554 |
|
Wtajemniczenie
|
Szaja ale u mnie nie było ryzyka wczesnego porodu tylko jedna lekarka tak walneła nawet mnie nie badając i od razu zastrzyk potem dopiero mnie zbadała i stwierdziła że nic nie wskazuje na poród i że udaje bo dziwne żeby mnie tak bolało skoro nie nam skurczy... Ale to długa historia opowiem Wam jak wrócę do domu bo na tel mi się źle pisze bardzo. Potem jednak odwiezli mnie do innego szpitala i tu opieka lekarze i pielęgniarki są świetni.
A w ogóle to Was tylko zatłuc za te rozmowy o wigilii i jedzeniu! Ślina mi ucieka nie powiem gdzie,a wiecie jak tu w szpitalu karmią... Zrobię wszystko za rybę po grecku! |
|
|
|
#3555 | |||
|
Raczkowanie
|
Aniołku - grzecznie leż i odpoczywaj, jeszcze troszkę i będziesz miała swojego maluszka, tylko powiedz mu żeby tak się nie spieszył, niech poczeka na swoją kolej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Black, Deli - brzuszki pierwsza klasa ![]() U nas na Wigilię też robi się sporo jedzenia. Wigilia jest postna i zazwyczaj jemy: zupę grzybową, barszcz, pierogi, kapustę z grzybami, smażonego karpia, rybę po grecku, śledzia w pomidorach, musowo - ziemniaki + śledź w śmietanie, makiełki i czasem kompoy z suszonych owoców. Oczywiście na deser są placki. Na 1 i 2 dzień Świąt będą 3 sałatki (jarzynowa, śledziowa, ryżowa z piersią kurczaka), schab ze śliwką i jeszcze jakieś mięso. Ogólnie sporo, ale każdy wybiera to co lubi i robimy w mniejszych ilościach. Na 18 jadę do SR, dziś temat II faza porodu, będzie ciekawie
|
|||
|
|
|
#3556 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się chce jeść!!! zjadłam już bułke z pomidorem i sałatke śledziową... i dalej bym coś zjadła
takiego hm.... bułka z gorącym kubkiem ![]() o wiem ! paluszki rybne ! coś mnie do ryb ostatni ciągnie, w ogóle niedawno kupiłam na obiad taka rybe z frosty mrożoną coś tam di gusto.... mintaj z sosem koperkowym, to są dwie takie rybki w foli i wklada sie to w tej foli do piekarnika mniammm pyszna jest ! tylko drogie to bo 15 zł za dwie sztuki :/ nie wiem czy tak samo wyszła by ze zwykłej foli aluminiowej???
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-12-10 o 16:03 |
|
|
|
#3558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3559 |
|
Lurker ;)
|
Basia_Bogusia- ja wlasnie zamowilam kolejna pare geterkow w piatek w nocy iii wlasnie je odebralam od listonosza
sprzedawca dostanie meega pozytywa za tempo :PNa Wigilii moja mama zawsze musi miec 12 potraw :P
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, same się z czasem zagoiły, ale pewnie długo to trwało (nie zwracałam uwagi). Moich praktycznie nie widać, dlatego latem śmiało śmigam w szortach... A może i widać? W sumie to nie wiem, nie przejmowałam się nimi nigdy, bo nie ma czym, moim zdaniem. Noo, ja myślę, że Nina będzie pierwsza.
|
|
|
|
|
#3561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla małej za obrócenie ![]() Jak ja kocham święta i jak tak piszecie o Wigilii to czuję, że to już zaraz a jeszcze wszystkich prezentów nie mam
|
||
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, Zosia u nas ma byc
Oj ja tez sie wigilii nie moge doczekac.. az mi slinka cieknie na mysl o tychnwwzystkich pysznosciach
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą mała Zocha - ma 2 latka - przyszła do mnie wczoraj i mówi "Pokaź bziucha!". A potem chodziła po domu u nas i mówiła, że ona też ma w brzuchu dzidzę, dziewczynkę. Albo wzięła mydełko Bambino z mojej toaletki i zaczęła śpiewać "Mydło siśtko umyje, nawet usijeje" Potem dorwała gdzieś mój stanik (na jakimś fotelu leżał), a jej mama, czyli moja siostra mówi do niej "Co to jest?", Zosia na to "Śtanik.", siostra "A na co się to zakłada?" - Zosia "Na cićki!" Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-10 o 16:20 |
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Eh, dziewczyny ja jak mi sie uda i zabaluje w sylwestra to zyczenia noworoczne bd wam z porodowki pisac
. W ogole moja ginka to chyba uwaza, ze juz bym mogla rodzic . Powiedziala tylko, zeby nie bylo za daleko do szpitala |
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wigilia u tesciow a oni takie srednie potrawy maja, wiekszosci nawet nie tkne..... ale w przyszlym roku chcemy jechac do moich dziadkow nad morze, a tam takie pysznosci.......
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ciasta to tak niekonieczkie
. Ale cala reszta.. mniam!Ciasta lubie tylko piec, jedza niech inni
|
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko mi uwierzyć, że lubisz je robić, ale jeść już niekoniecznie Ja to znowu na odwrót - piec nie umiem, ale jeść mogę kilogramami Łasuch jestem - taka jest prawda
|
|
|
|
|
#3570 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Dzisiaj już trochę lepiej, chyba powoli zaczynam się przyzwyczajać do tabletek. Cytat:
A te zastrzyki, to tak na wszelki wypadek. Lepiej dmuchać na zimne, niż potem żałować.Cytat:
Cytat:
Aż strach się bać jak to szybko czas mija...Cytat:
Cytat:
Jakby co to w starym roku zaciskam nogi i jej nie wypuszczę |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

. I ciesze sie, bo troszke mnie przarazalo ze po cesarce dluzej sie do siebie dochodzi (chociaz ile cesarek tyle opinii 

I inne duperele, a potem ciasta i mięsa w drugiej kolejności wchodzą na stół - u mnie w domu nie ma postu jako takiego, ale obowiązuje w czasie kolacji wigilinej - więc po kolacji można zjeść już mięso. 

a taki był pyszny, amerykanski, szkodaaaaaaaaaa......:cry :