|
|
#1441 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
noo, juz 115 cm
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za wizytę i potwierdzoną córeczkęa imieniem i tym co gadają się nie przejmuj Cytat:
Cytat:
bo leżałam w wodzie, cała w pianie i myślałam "byle tylko nie wpadł do wody"
|
|
|
|
#1442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale stwierdziłam, że jeden zachowam na prezent dla jakiejś koleżanki, której się synek urodzi Choć poki co nic o nowych bocianach nie slychac...
|
|
|
#1443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ObserwujeCie;380538 35]A to świniak
Może się jeszcze zreflektuje ![]() tzn ?[QUOTE] Nie jest to sprzęt niezbędny i niedostępny w sklepie, jak bedzie Ci potrzebny to kupisz. Mnie się nie przydał,ani żadnej spośród znajomych które rodziły
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1446 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mi któraś babcia, ciocia czy ktokolwiek będą zmieniac imie dziecka to od razu taką do odstrzału![]() Cytat:
Tyle że on doktorat już ho ho czasu temu zrobil... i w sumie to juz dawno powinien zrobić habilitację... ale w ogóle mu to nie idzie... tak jak coś tam rozgrzebał chyb z 5 lat temu, tak to nie zostalo skończone i w sumie to pewnie już nawet mało aktualne I tylko widzę jak sie stresuje jak go prof raz na kilka miesięcy zaprasza na "spowiedź" i pyta co już napisał... A tez tak własnie został na uczelni po studiach, gdy mu zaproponowali tam pracę... a do tego macocha nalegała a on jakoś nie potrafił się postawić... No i tak teraz coraz bardziej żałuje Jeszcze jak kilka lat temu mieli więcej godzin (nadgodzin i podyplomówek) to przynajmniej może nie robił tego o czym marzy ale jakas kasa z tego była... a teraz nadgodzin prawe wcale nie ma, więc lipa
|
|
|
#1447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no bo tak jest właśnie na uczelniach. jak są granty jak sa dodatki to jest cacy. tylko do tego musi być zespół ludzi którzy chce a z tym to już różnie. dlatego właśnie zabrałam się za myślenie żeby nie zrobić tak jak z dr. na wariata bo mi się wydawało że ktoś mnie docenił bo mi asystenturę zaproponowali a oni szukali jełopa do roboty...
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
bactrim czy jakoś tak
jakoś trzeba sobie radzić ![]() Cytat:
![]() zrób koniecznie, super pamiątka
|
|
|
|
#1450 |
|
Rozeznanie
|
tzn wiecie z tą pracą to powiem Wam tak, że nawet jak mu nic kompletnie nie zostanie w portfelu to on i tak zrobi wszystko , zeby sie tylko z domu rodzinnego wyprowadzić - i tu mu się wcale nie dziwimy ... dla mnie lekki dom wariatów i tyle... człowiek ma spierdzieloną psychikę dzięki 'wspaniałomyślnym' rodzicom...
dziś ma zdać pełną relację z pierwszego dnia, jutro Wam z pewnością napisze co i jak tyle co się odezwał to to że biurować rewelacyjny a pod nim same bmw i audi a on biedny corsinką mamy podjechał bo na gazie był jeszcze na kontroli u onkologa i kur*a przyśpieszyli mu termin operacji już na 16tego... lekarze mówią że przy łagodnym raku nie ma możliwości żeby po operacji mu to odrosło ... a tu masz odrósł i to 2 razy większy i ok 5razy szybiej ... do tego jeszcze teraz przyszła bratowa mi pisze ze ją strasznie kłuje lewa pierś i ją boli od ok 2tyg... oni są za granica bd dopiero w styczniu... jej mama miała straszne problemy z jajnikami i własnie piersiami cudem uniknęła amputacji ... co do imienia: hahaha u nas to wogóle jest meksyk mamie podoba się agatka, tacie natalia (nam zadne z nich) męzowi karolina i wikoria i martyna (karolina już odpadła), szwagierce zuzia, a mnie ... hmmmm... no własnie
|
|
|
|
|
#1451 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam tylko na pierwszej wizycie, teraz nie. Kiedyś miałam wciągniętą jedną brodawkę, od kiedy zaszłam w ciążę, sama się naprawiła - na początki stwierdziłam, że coś jest nie tak, skoro "znormalniała", potem zrobiłam test i wyszło
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Słodkie zdjęcie.
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2012-12-10 o 16:56 |
||
|
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z Julią nie miałam brzucha do 8 miesiąca, za to teraz mam podwójny i w 9 tyg był już ciążowy
no i z tym, że u mnie za 4 dni - 30 tydzień będzie
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-12-10 o 16:54 |
|
|
|
|
#1453 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Strippi - piękna fotka!
Cytat:
ja ostatnio przeglądając zdjęcia z USG znalazłam takie z 11 tygodnia gdzie mam wpisaną datę porodu 20 luty hahaja się urodziłam dzień po terminie - pytałam mamy, moja siostra też urodziła dzień po terminie, więc może u mnie też będzie dzień po terminie więc wychodzi 1 marca trzymając się tego z OM. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
)) a imieniem też radzę jak dziewczynki się nie przejmuj! Tobie ma się podobać! u nas też Michalina nie zrobiła szału w rodzinie z mojej strony się podoba ale ze strony TŻ nie koniecznie. Mi się podoba i to najważniejsze. Czuję więź emocjonalną z Michaliną i tak będzie i kropka! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ------------------------------------- Wiecie co....zaczynam się martwić tymi czkawkami Małej:/ są bardzo często - nawet 2-3 razy dziennie czasami.
|
|
|
|
#1454 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki no ja też mam przeczucie, że przed terminem, ale Julię urodziłam 11 dni PO terminie, także kto to wie, jak to będzie
|
|
|
|
#1456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem szczerze, że Leon to nie jest imię którego jestem pewna w 100%... ale wiem, że takiego po prostu nie ma
|
|
|
#1457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No widzisz tak właśnie myślałam u mnie było/jest podobnie, bo TŻ nie do końca akceptuje Michalinę, chociaż powiedział ostatnio, że niech już będzie Misia i gdy mówi do brzucha to właśnie zwraca się Misia, ale jak myślę o innych imionach dla Małej to zaraz sobie myślę, że jak nie dam Michalina to będę żałować w przyszłości.
|
|
|
|
#1458 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja się łapię, muszę się temu przyglądnąć....
wg mnie cala polityka prorodzinna w Polsce jest do doopy- albo cos jest obowiązkowe, albo obostrzone jakimiś datami. Cytat:
Cytat:
Bo to jest wg mnie tak,ze niektóre imiona się bardzo charakterystycznie kojarzą. A Anielka wciąż bardzo wielu osobom kojarzy się z dziewczynka z noweli Prusa i może dlatego. Dalej, urodzisz....podchowasz i zrobisz jeszcze karierę!!!!
|
|
|
#1459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1460 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam jedną brodawke płaską i w ciązy mi nie znormalniała. ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1461 | |
|
Wtajemniczenie
|
znalazłam taki przepis na piernika i idę piec
http://www.wielkiezarcie.com/recipe24611.html ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
Ostatnio pisałam smsa z gratulacjami do koleżanki, która 3 tyg urodziła synka i od razu pytałam jakie imię wybrali (to ich 3 dziecko) a ona mi odpisała, że dziecko standardowo nie miało imienia przez pierwsze 2 tygodnie... i dopiero w zeszlym tyg zdecydowali się na imię Iwo
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, nie martw się. Płucka sobie rozwija, ma dużo wód, ćwiczy łykanie...
|
|
|
|
#1463 |
|
Zadomowienie
|
ech i nici z usg maz zadzwoniuł i sie nie wyrobi z montazem do 20:/ no nic pozostaje mi zadzwonic i przełożyc na za tydzien....
|
|
#1464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny... dzisiaj mam atak paniki
![]() Od rana kiedy może trochę za bardzo śpieszyłam się na autobus, rozbolał mnie brzuch... i boli do teraz jak się ruszam :| Teraz leżę i czekam aż Mała da o sobie znać bo zazwyczaj wieczorem ją czuję i nic! Zaraz czegoś dostanę... do położnej mogę najwcześniej jutro zadzwonić... w takich sytuacjach niecierpię tego kraju!
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas meble stoją złożone i na swoim miejscu, huśtawka na swoim miejscu ![]() Jutro naklejkę naklejam i sprzątam pokoik za to dalej nie zdecydowałam się na zasłonki
|
|
|
|
#1467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1468 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#1469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a po 2gie nie wiem czy mój tata by chciał ![]() Fajne takie Wigilie u babci chyba są nie wiem ja przeważnie spędzałam Wigilię w gronie najbliższej rodziny: mama, tata, ja i brat.. Później nawet w uszczuplonym składzie, bo brat z mamą pracują za granicą i nie zawsze mogli być
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
doganiasz mnie z brzuszkiem
)) Cytat:
postukaj trochę brzuszek, mój Michałek wariuje po mandarynkach spróbuj zjeść coś co poruszy maluszka do kopania
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

i brzuszek pokaźny

Maleństwo zdrowe większość odstępów w rozmiarach to jest 2 dni plus lub minus jedynie obwód główki jest 8 dni do tyłu ale mieści się w granicach tak więc zdrowituka piękna dziewczynka ma 355g. 

Ale stwierdziłam, że jeden zachowam na prezent dla jakiejś koleżanki, której się synek urodzi
).
Jak mi któraś babcia, ciocia czy ktokolwiek będą zmieniac imie dziecka to od razu taką do odstrzału
Jeszcze jak kilka lat temu mieli więcej godzin (nadgodzin i podyplomówek) to przynajmniej może nie robił tego o czym marzy ale jakas kasa z tego była... a teraz nadgodzin prawe wcale nie ma, więc lipa

Ale innego wyjścia nie ma.
:torb a: