MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 16:04   #1441
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
strippi - bardzo ładne i brzuszek pokaźny
noo, juz 115 cm

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Pewnie kochana, że się nada. Jest ładne, jasne i takie czyste mi się wydaje Chciałabym takie mieć i chociaż aparat mamy, to mąż nie kwapi się by ładną fotkę ciężarówce swojej zrobić Potem zrób sobie takie drugie, ale z maleństwem na brzuszku )
właśnie mi mąż też nie umie zrobić

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

jest super. bardzo mi się podoba. subtelnie i ewidentnie ciążowo

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Strippi piękny kolorek pokoju

Ja dziś byłam na wizycie poranny szantaż emocjonalny "jak mam się dalej denerwować i żyć w niepewności to mogę nie jechać ale psychicznie się wykończę do następnej wizyty" no i pojechaliśmy ogólnie część drogi tragedia a bliżej poznania już dużo lepiej było. Ale jak z domu wychodziliśmy to tak śnieg sypał że strach było jechać. Ale jak to tż stwierdził jak ja się na coś uprę to nie ma mocnych jakbym na jutro nie mogła przełożyć no nie nie mogę bo jak nie będzie terminów i mi za tydzień umówi a ja już czekam 4 tygodnie.
No i na 100% dziewczynka jak to lekarz stwierdził pięknie "wargulki widać" Maleństwo zdrowe większość odstępów w rozmiarach to jest 2 dni plus lub minus jedynie obwód główki jest 8 dni do tyłu ale mieści się w granicach tak więc zdrowituka piękna dziewczynka ma 355g.
Dostaliśmy płytkę z całego badania połówkowego tak więc lekarz się śmiał że mamy dowód na niego ale wszystko pięknie więc teraz tylko patrzeć by mała przybierała na masie
Wyniki stwierdził że są ok tak więc niską hemoglobiną i hematokrytem mam się nie przejmować mieszczą się w normach dla ciężarnych i żelazo jest super więc mam nie brać (i tak nie brałam żelaza tylko od tygodnia witaminy co 2 dzień jak się okazało że bez nich i tak mam wysokie żelazo).

No i mam doła kurde wszyscy negują moje imię dla małe jak tż już się nawet przekonał i chyba nawet zaczyna mu się podobać to dziś jego mama nosem kręciła i mówi "jeszcze dużo czasu zmieni ci się 5 razy" no jak Apolonia nikomu się nie podoba to samo Pola brzmi wszystkim pięknie no ok jeśli chodzi i mała dziewczynkę to Pola wg mnie ok ale dla starszej Pani to Pola ju lepiej Apolonia brzmi. Jednakże najbardziej podoba mi się Aniela a tu już każdy nos wykrzywia i jak widzę te miny i nadzieję że coś się zmieni to mi się przykro robi. ehhh
Już stwierdziłam że jak mnie zapytają jeszcze raz to powiem że tak że zmieniłam i nie będzie Anielki tylko Nadzieja ,Franciszka albo Blanka (choć akurat Blanka mi się też podoba ale bez szału) ciekawe co na to powiedzą.
dzięki

za wizytę i potwierdzoną córeczkę
a imieniem i tym co gadają się nie przejmuj

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Zmierzyłam - 140 cm z doniczką. Załączam zdjęcie na razie takiej nagiej
śliczna

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Fajowe Nada sie nada...Chciałabym zobaczyc jeszcze zdjęcie jak robiłas sobie to zdjecie- z aparatem na głowie;p
hahaha pewnie komicznie by to wyglądało
bo leżałam w wodzie, cała w pianie i myślałam "byle tylko nie wpadł do wody"

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
aha Strippi fajny brzusio
Stary 2012-12-10, 16:05   #1442
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Brat pytał co chciałabym dostać pod choinkę- zaproponowałam Pamiętnik Syna. Mam nadzieję, że wybierze jakiś fajny, bo ja nie potrafię się zdecydować.
to tak jak ja... nie mogłam się zdecydować a gdy kupilismy, to po tygodniu zobaczylismy ładniejszy... I mamy dwa Ale stwierdziłam, że jeden zachowam na prezent dla jakiejś koleżanki, której się synek urodzi Choć poki co nic o nowych bocianach nie slychac...
Stary 2012-12-10, 16:07   #1443
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiesz, jak by mi się Hipolit czy inny Wieńczysław podobał, to tak bym dała (byle by się chłop zgodził). Na innych się nie oglądaj

Zazdroszczę fryzjera. aż przejrzałam kalendarz, kiedy ostatnio byłam... aaaa w marcu... także z krótkich włosów mam już słusznie zapuszczone (dosłownie i w przenośni). hehe niby z moim fryzjerem zmierzaliśmy do wydłużenia, ale mam absolutny żywioł na głowie (wizyta miała być w sierpniu).

śliczna

tylko 5?! hehe to ja już kolosalna idiotka. do kwadratu, albo do sześcianu
5 na doktorat o studiach to nawet wolę nie myśleć. raczej mam wyrzut do siebie że mi brakło odwagi odejść i utknęłam za marne grosze a teraz pytania co dalej?
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 16:14   #1444
despa
Zakorzenienie

GG do despa

[QUOTE=ObserwujeCie;380538 35]A to świniak Może się jeszcze zreflektuje

tzn ?[QUOTE]

Nie jest to sprzęt niezbędny i niedostępny w sklepie, jak bedzie Ci potrzebny to kupisz. Mnie się nie przydał,ani żadnej spośród znajomych które rodziły
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 16:16   #1445
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
noo, juz 115 cm
E to ja mam ledwie 89cm

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 16:20   #1446
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
apodyktyczna babcia mojego ojca "przechrzciła" swoje wnuczki, jak jej się imię wybrane przez odziców nie widziało i tak Maria jest Marylką, Anną Małgorzatą a Elżbieta Jagodą.
I te kobiety są 50+ i inaczej nikt inny na nie nie mówi/ł one też się przedstawiają babcinymi imionami
no to nieźle Jak mi któraś babcia, ciocia czy ktokolwiek będą zmieniac imie dziecka to od razu taką do odstrzału
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
5 na doktorat o studiach to nawet wolę nie myśleć. raczej mam wyrzut do siebie że mi brakło odwagi odejść i utknęłam za marne grosze a teraz pytania co dalej?
echhh... jakbym mojego Tżta słyszała Tyle że on doktorat już ho ho czasu temu zrobil... i w sumie to juz dawno powinien zrobić habilitację... ale w ogóle mu to nie idzie... tak jak coś tam rozgrzebał chyb z 5 lat temu, tak to nie zostalo skończone i w sumie to pewnie już nawet mało aktualne I tylko widzę jak sie stresuje jak go prof raz na kilka miesięcy zaprasza na "spowiedź" i pyta co już napisał... A tez tak własnie został na uczelni po studiach, gdy mu zaproponowali tam pracę... a do tego macocha nalegała a on jakoś nie potrafił się postawić... No i tak teraz coraz bardziej żałuje Jeszcze jak kilka lat temu mieli więcej godzin (nadgodzin i podyplomówek) to przynajmniej może nie robił tego o czym marzy ale jakas kasa z tego była... a teraz nadgodzin prawe wcale nie ma, więc lipa
Stary 2012-12-10, 16:23   #1447
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
no to nieźle Jak mi któraś babcia, ciocia czy ktokolwiek będą zmieniac imie dziecka to od razu taką do odstrzału

echhh... jakbym mojego Tżta słyszała Tyle że on doktorat już ho ho czasu temu zrobil... i w sumie to juz dawno powinien zrobić habilitację... ale w ogóle mu to nie idzie... tak jak coś tam rozgrzebał chyb z 5 lat temu, tak to nie zostalo skończone i w sumie to pewnie już nawet mało aktualne I tylko widzę jak sie stresuje jak go prof raz na kilka miesięcy zaprasza na "spowiedź" i pyta co już napisał... A tez tak własnie został na uczelni po studiach, gdy mu zaproponowali tam pracę... a do tego macocha nalegała a on jakoś nie potrafił się postawić... No i tak teraz coraz bardziej żałuje Jeszcze jak kilka lat temu mieli więcej godzin (nadgodzin i podyplomówek) to przynajmniej może nie robił tego o czym marzy ale jakas kasa z tego była... a teraz nadgodzin prawe wcale nie ma, więc lipa

no bo tak jest właśnie na uczelniach. jak są granty jak sa dodatki to jest cacy. tylko do tego musi być zespół ludzi którzy chce a z tym to już różnie. dlatego właśnie zabrałam się za myślenie żeby nie zrobić tak jak z dr. na wariata bo mi się wydawało że ktoś mnie docenił bo mi asystenturę zaproponowali a oni szukali jełopa do roboty...
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 16:43   #1448
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
raczej mam wyrzut do siebie że mi brakło odwagi odejść i utknęłam za marne grosze
straszne myślenie młodegoj doktora

Cytat:
mi się wydawało że ktoś mnie docenił bo mi asystenturę zaproponowali a oni szukali jełopa do roboty...
heh... o tempora, o mores.... gdzie my żyjemy, że człowiek po sporym intelektualnym dokonaniu ma takie myśli

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 16:44   #1449
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a co to za syrop
bactrim czy jakoś tak

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
super fotka

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
pomysły masz niesamowite - to trzeba przyznać.
fotka też fajna

jakoś trzeba sobie radzić

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
wowww świetna fotka, super miec taką pamiątke na prawde

Cytat:
super fotka

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

piekne zdjecie, ja sie wlasnie do kolezanki mojej musze usmeichnac jakos w lutym kilka fotek zrobic

zrób koniecznie, super pamiątka

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

strippi sliczne zdjecie

Cytat:
bardzo ładne
Stary 2012-12-10, 16:51   #1450
myaja
Rozeznanie

tzn wiecie z tą pracą to powiem Wam tak, że nawet jak mu nic kompletnie nie zostanie w portfelu to on i tak zrobi wszystko , zeby sie tylko z domu rodzinnego wyprowadzić - i tu mu się wcale nie dziwimy ... dla mnie lekki dom wariatów i tyle... człowiek ma spierdzieloną psychikę dzięki 'wspaniałomyślnym' rodzicom... mam nadzieje, że się mu uda wynająć chociaż jaką kawalerkę i żyć na bieżąco - byłoby super...
dziś ma zdać pełną relację z pierwszego dnia, jutro Wam z pewnością napisze co i jak tyle co się odezwał to to że biurować rewelacyjny a pod nim same bmw i audi a on biedny corsinką mamy podjechał bo na gazie sam na sharana 07" ale już miał tyle przypadków w krk gdzie ginęły mu lusterka, lampy itp ze teraz boi się jechać swoim ...

był jeszcze na kontroli u onkologa i kur*a przyśpieszyli mu termin operacji już na 16tego... lekarze mówią że przy łagodnym raku nie ma możliwości żeby po operacji mu to odrosło ... a tu masz odrósł i to 2 razy większy i ok 5razy szybiej ... ... ja nie wiem... boimy się wszyscy jak cholera ale oczywiście pchamy go do świata powodzeń bo przez ostatnie 12msc to było pasmo płaczów, depresji i dosłownie myśleliśmy że to już koniec... wyrok raka kości, zwolnienie z pracy, i zdrada narzeczonej z którą był 5 lat z dwoma facetami na raz (on był trzecim) ...

do tego jeszcze teraz przyszła bratowa mi pisze ze ją strasznie kłuje lewa pierś i ją boli od ok 2tyg... oni są za granica bd dopiero w styczniu... jej mama miała straszne problemy z jajnikami i własnie piersiami cudem uniknęła amputacji ... ... powiem Wam że człowiek powinien przede wszystkim dziękować bogu (lub w kogo wierzycie) za zdrowie... bo bez tego to oni rusz...

co do imienia:
hahaha u nas to wogóle jest meksyk mamie podoba się agatka, tacie natalia (nam zadne z nich) męzowi karolina i wikoria i martyna (karolina już odpadła), szwagierce zuzia, a mnie ... hmmmm... no własnie
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 16:52   #1451
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny a miałyscie badane piersi w ciąży ?
Bo ja jeszcze nie
Ja miałam tylko na pierwszej wizycie, teraz nie. Kiedyś miałam wciągniętą jedną brodawkę, od kiedy zaszłam w ciążę, sama się naprawiła - na początki stwierdziłam, że coś jest nie tak, skoro "znormalniała", potem zrobiłam test i wyszło
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
i chyba mnie chorobsko rozklada... goraczki nie mam, ale czuje sie podobnie, gardlo boli od rana, i z nosa leje sie caly czas... wiec chyba przeziebienie?
kurcze, od co najmniej 7 lat nie bylam przeziebiona czy chora.. to teraz mnie rozklada
Zdrowiej!

Cytat:
hahaha pewnie komicznie by to wyglądało
bo leżałam w wodzie, cała w pianie i myślałam "byle tylko nie wpadł do wody"
To była moja pierwsza myśl, jak zobaczyłam zdjęcie i przeczytałam, jak je robiłaś: A nie bała się, że aparat wyląduje w wodzie?
Słodkie zdjęcie.

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2012-12-10 o 16:56
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 16:53   #1452
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
E to ja mam ledwie 89cm
Ja z Julią nie miałam brzucha do 8 miesiąca, za to teraz mam podwójny i w 9 tyg był już ciążowy
no i z tym, że u mnie za 4 dni - 30 tydzień będzie

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-12-10 o 16:54
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 16:57   #1453
LiwkaO
Wtajemniczenie

Strippi - piękna fotka!

Cytat:
no no już lada tydzień i bach
ciekawe która pójdzie na pierwszy ogień w mojej opinii pierwsze 3 to właśnie Ty, Ja i Strippi
Wydaje mi się, że Strippi - takie mam przeczucie ja ostatnio przeglądając zdjęcia z USG znalazłam takie z 11 tygodnia gdzie mam wpisaną datę porodu 20 luty haha
ja się urodziłam dzień po terminie - pytałam mamy, moja siostra też urodziła dzień po terminie, więc może u mnie też będzie dzień po terminie więc wychodzi 1 marca trzymając się tego z OM.

Cytat:
a miałam się jeszcze zapytać bo na styczniówkach już rozmawiają o stopniu dojrzałości łożyska, od kiedy to ginek sprawdza? chyba są 4 stopnie i niby od 3 do porodu ok 2 tyg. wiecie coś o tym?
Ja mam na USG napisane który stopień i mam I, a też słyszałam, że jak jest III to zaraz fruuuuu na porodówkę

Cytat:

Ja dziś byłam na wizycie poranny szantaż emocjonalny "jak mam się dalej denerwować i żyć w niepewności to mogę nie jechać ale psychicznie się wykończę do następnej wizyty" no i pojechaliśmy ogólnie część drogi tragedia a bliżej poznania już dużo lepiej było. Ale jak z domu wychodziliśmy to tak śnieg sypał że strach było jechać. Ale jak to tż stwierdził jak ja się na coś uprę to nie ma mocnych jakbym na jutro nie mogła przełożyć no nie nie mogę bo jak nie będzie terminów i mi za tydzień umówi a ja już czekam 4 tygodnie.
No i na 100% dziewczynka jak to lekarz stwierdził pięknie "wargulki widać" Maleństwo zdrowe większość odstępów w rozmiarach to jest 2 dni plus lub minus jedynie obwód główki jest 8 dni do tyłu ale mieści się w granicach tak więc zdrowituka piękna dziewczynka ma 355g.
Dostaliśmy płytkę z całego badania połówkowego tak więc lekarz się śmiał że mamy dowód na niego ale wszystko pięknie więc teraz tylko patrzeć by mała przybierała na masie
Wyniki stwierdził że są ok tak więc niską hemoglobiną i hematokrytem mam się nie przejmować mieszczą się w normach dla ciężarnych i żelazo jest super więc mam nie brać (i tak nie brałam żelaza tylko od tygodnia witaminy co 2 dzień jak się okazało że bez nich i tak mam wysokie żelazo).

No i mam doła kurde wszyscy negują moje imię dla małe jak tż już się nawet przekonał i chyba nawet zaczyna mu się podobać to dziś jego mama nosem kręciła i mówi "jeszcze dużo czasu zmieni ci się 5 razy" no jak Apolonia nikomu się nie podoba to samo Pola brzmi wszystkim pięknie no ok jeśli chodzi i mała dziewczynkę to Pola wg mnie ok ale dla starszej Pani to Pola ju lepiej Apolonia brzmi. Jednakże najbardziej podoba mi się Aniela a tu już każdy nos wykrzywia i jak widzę te miny i nadzieję że coś się zmieni to mi się przykro robi. ehhh
Już stwierdziłam że jak mnie zapytają jeszcze raz to powiem że tak że zmieniłam i nie będzie Anielki tylko Nadzieja ,Franciszka albo Blanka (choć akurat Blanka mi się też podoba ale bez szału) ciekawe co na to powiedzą.

Zmykam do domku obiad gotować a jutro do fryzjera w końcu bo od sierpnia nie byłam a włosy są tragiczne tak więc jutro cięcie Ale innego wyjścia nie ma.

Pozdrawiam was dziewczyny serdecznie i trzymam kciuki również za Wasze wizyty
Brawo za potwierdzenie!)) a imieniem też radzę jak dziewczynki się nie przejmuj! Tobie ma się podobać! u nas też Michalina nie zrobiła szału w rodzinie z mojej strony się podoba ale ze strony TŻ nie koniecznie. Mi się podoba i to najważniejsze. Czuję więź emocjonalną z Michaliną i tak będzie i kropka!

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
aaa wez nawet mi nie gadaj, weszlam dzis na wage u poloznej to wyskoczylo mi 89.7 - no ale trzeba przyznac ze brzuchol urusl w koncu widac ze jestem w ciazy

aaa no i przypomnialo mi sie ze bede musiala zrobci GLUKOZE :zygi: ehhh, zyc nie umierac.
noo nic ide po malu sie szykowac na te pogaduchy - zazancze ze zjadlam cala truskawkowa z Wedla w 10 minut - nowy rekord
hehehe no rekord

Cytat:

oliwka, super że wizyta udana no i gratuluję dziewczynki
A co do imienia to tak jak piszą dziewczyny - nie ma co się sugerować zdaniem innych... Choc wiem po sobie, że latwo to mówić ale jednak człowiek się wkurza gdy słyszy: "ja to bym tak na imię nie dała" A Twój Tż jakie ma zdanie? Mój mnie zaczyna wkurzać, bo jak jakis miesiąc temu chciałam odpuścić imię Leon (bo oczywiście nikomu się nie podobało) i zaproponowałam Filipa, to mój Tż oczywiście stwierdził, że Filip nie... tydzień temu znajomi też powiedzieli, że Filip nie... Tż nadal potwierdzał, że Filip nie I stwierdził, że "niech juz będzie ten Leon". No to ja juz się na tego Leonka nastawiłam... wczoraj do Tzta braci mówię, że może będzie Leon - oni powiedzieli że ładnie, a mój Tż wyskakuje: "A Filip nie?" Dziś z pracy wrócił i mnie mizia po brzuchu i pyta '"jak tam Filip?" Ja go pytam jak długo będzie zdanie zmieniał, bo dopiero co mu się to imie nie podobało... A on mi na to, że "po co Ty się tak od razu nastawiasz?" Kurcze... no jak tu się nie nastawiać? I jeszcze powiedział, że w pracy dziś wszystkim mówił, że będzie Filip i każdemu się podoba
Inna sprawa, że ja sama nie wiem co bym chciała... bo jak Tż się na jakies imię nie zgadza, to ja mu wiercę dziurę w brzuchu i strasznie akurat takie imię chcę... A jak on w końcu się zgodzi, to ja nagle nabieram watpliwości Tak jak teraz z tym Filipem... Jeszcze na początku listopada strasznie to imie chciałam... a teraz nie wiem
Jak dla mnie to Filip ładne i Leon również. Wydaje mi się, że jak dasz Filip to będziesz gdzieś w głębi żałować, że jednak nie dałaś Leon

-------------------------------------
Wiecie co....zaczynam się martwić tymi czkawkami Małej:/ są bardzo często - nawet 2-3 razy dziennie czasami.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 17:03   #1454
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
E to ja mam ledwie 89cm
ja 98
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 17:08   #1455
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Strippi - piękna fotka!

Wydaje mi się, że Strippi - takie mam przeczucie ja ostatnio przeglądając zdjęcia z USG znalazłam takie z 11 tygodnia gdzie mam wpisaną datę porodu 20 luty haha
ja się urodziłam dzień po terminie - pytałam mamy, moja siostra też urodziła dzień po terminie, więc może u mnie też będzie dzień po terminie więc wychodzi 1 marca trzymając się tego z OM.
nie martw się czkawkami, są niegroźne i mogą być często

dzięki

no ja też mam przeczucie, że przed terminem, ale Julię urodziłam 11 dni PO terminie, także kto to wie, jak to będzie
Stary 2012-12-10, 17:13   #1456
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak dla mnie to Filip ładne i Leon również. Wydaje mi się, że jak dasz Filip to będziesz gdzieś w głębi żałować, że jednak nie dałaś Leon
Liwka... dokładnie to samo powiedziałam mojej siostrze gdy rozmawialyśmy przez tel Powiem szczerze, że Leon to nie jest imię którego jestem pewna w 100%... ale wiem, że takiego po prostu nie ma Jest tam jakas taka mała wątpliwośc czy synek będzie swoje imię w przyszłości akceptował - no bo to jest najwazniejsze... Ale jest to imię które póki co najbardziej mi pasuje gdy pomyślę o tym maluchu, którego noszę w brzuchu. I wiem po prostu, że jak dostanie inne imię to ja często będę żałowała, że nie jest Leonem...
Stary 2012-12-10, 17:18   #1457
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Liwka... dokładnie to samo powiedziałam mojej siostrze gdy rozmawialyśmy przez tel Powiem szczerze, że Leon to nie jest imię którego jestem pewna w 100%... ale wiem, że takiego po prostu nie ma Jest tam jakas taka mała wątpliwośc czy synek będzie swoje imię w przyszłości akceptował - no bo to jest najwazniejsze... Ale jest to imię które póki co najbardziej mi pasuje gdy pomyślę o tym maluchu, którego noszę w brzuchu. I wiem po prostu, że jak dostanie inne imię to ja często będę żałowała, że nie jest Leonem...

No widzisz tak właśnie myślałam u mnie było/jest podobnie, bo TŻ nie do końca akceptuje Michalinę, chociaż powiedział ostatnio, że niech już będzie Misia i gdy mówi do brzucha to właśnie zwraca się Misia, ale jak myślę o innych imionach dla Małej to zaraz sobie myślę, że jak nie dam Michalina to będę żałować w przyszłości.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 17:31   #1458
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
ja juz sie podpisywałam bo tez sie nie łapie
ja się łapię, muszę się temu przyglądnąć....

wg mnie cala polityka prorodzinna w Polsce jest do doopy- albo cos jest obowiązkowe, albo obostrzone jakimiś datami.

Cytat:
aż mi się głupio zrobiło że nie korzystam....:torb a:

a o jakich konkretnie studiach myślisz?!
ja też nie korzystam, ale nie uważam że to dużo jeśli chodzi o utrzymanie w wynajmem.

Cytat:

Bo to jest wg mnie tak,ze niektóre imiona się bardzo charakterystycznie kojarzą. A Anielka wciąż bardzo wielu osobom kojarzy się z dziewczynka z noweli Prusa i może dlatego.

Cytat:
Dalej, urodzisz....podchowasz i zrobisz jeszcze karierę!!!!
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 17:57   #1459
bmma
Zadomowienie

Cytat:
polecam płyn do płukania colgate zdrowe dziąsła bez alkoholu. mnie baaardzo pomógł

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 18:00   #1460
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Ja miałam tylko na pierwszej wizycie, teraz nie. Kiedyś miałam wciągniętą jedną brodawkę, od kiedy zaszłam w ciążę, sama się naprawiła - na początki stwierdziłam, że coś jest nie tak, skoro "znormalniała", potem zrobiłam test i wyszło
.
Ja tez miałam tylko na pierwszej wizycie, badanie piersi.
Ja mam jedną brodawke płaską i w ciązy mi nie znormalniała.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
No widzisz tak właśnie myślałam u mnie było/jest podobnie, bo TŻ nie do końca akceptuje Michalinę, chociaż powiedział ostatnio, że niech już będzie Misia i gdy mówi do brzucha to właśnie zwraca się Misia, ale jak myślę o innych imionach dla Małej to zaraz sobie myślę, że jak nie dam Michalina to będę żałować w przyszłości.
Jeju a my dalej nie możemy sie zdecydować, niby Tomuś ale tak nie na 100 %. Zadne imie mi nie pasuje a mój mąż to nawet nie wiem czy w 50 % jest za Tomkiem Jak tu wybrac żeby nie żałowac a trafić na to jedyne
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 18:05   #1461
Mokka_83
Wtajemniczenie

znalazłam taki przepis na piernika i idę piec
http://www.wielkiezarcie.com/recipe24611.html

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Jeju a my dalej nie możemy sie zdecydować, niby Tomuś ale tak nie na 100 %. Zadne imie mi nie pasuje a mój mąż to nawet nie wiem czy w 50 % jest za Tomkiem Jak tu wybrac żeby nie żałowac a trafić na to jedyne
no niestety... Zazdroszczę mamusiom, które są od kilku miesięcy przekonane w 100% do wybranego imienia Ostatnio pisałam smsa z gratulacjami do koleżanki, która 3 tyg urodziła synka i od razu pytałam jakie imię wybrali (to ich 3 dziecko) a ona mi odpisała, że dziecko standardowo nie miało imienia przez pierwsze 2 tygodnie... i dopiero w zeszlym tyg zdecydowali się na imię Iwo
Stary 2012-12-10, 18:05   #1462
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co....zaczynam się martwić tymi czkawkami Małej:/ są bardzo często - nawet 2-3 razy dziennie czasami.
chyba wczoraj mieliśmy pierwszy raz to takie miarowe podrygi brzucha?! aż szukałam na YT
Kochana, nie martw się. Płucka sobie rozwija, ma dużo wód, ćwiczy łykanie...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 18:06   #1463
booziaczek
Zadomowienie

ech i nici z usg maz zadzwoniuł i sie nie wyrobi z montazem do 20:/ no nic pozostaje mi zadzwonic i przełożyc na za tydzien....
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 18:07   #1464
bmma
Zadomowienie

Cytat:
proszę, nie jest może jakaś super, ale do albumu się nadaje
zrobiłam ją w wannie podczas kąpieli i aparat postawiłam sobie na głowie pod kątem :d hahahahah i tak celowałam udało się na 1 razem

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2012-12-10, 18:11   #1465
Agnjeska
Zadomowienie

Dziewczyny... dzisiaj mam atak paniki
Od rana kiedy może trochę za bardzo śpieszyłam się na autobus, rozbolał mnie brzuch... i boli do teraz jak się ruszam :|
Teraz leżę i czekam aż Mała da o sobie znać bo zazwyczaj wieczorem ją czuję i nic!
Zaraz czegoś dostanę... do położnej mogę najwcześniej jutro zadzwonić... w takich sytuacjach niecierpię tego kraju!

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 18:11   #1466
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
To była moja pierwsza myśl, jak zobaczyłam zdjęcie i przeczytałam, jak je robiłaś: A nie bała się, że aparat wyląduje w wodzie?
Słodkie zdjęcie.

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

u nas meble stoją złożone i na swoim miejscu, huśtawka na swoim miejscu
Jutro naklejkę naklejam i sprzątam pokoik

za to dalej nie zdecydowałam się na zasłonki
Stary 2012-12-10, 18:20   #1467
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
bo konflikty mogą się zaczynać gdy sytuacja się komplikuje... między nami a moimi rodzicami jest 326 km, między rodzicami a "teściową" (in spe...) 162 km, od teściowej do nas 182 km...
no i brak auta, i kiepska komunikacja między moim domem rodzinnym a domem konkubenta... no i nade wszystko moje ukochane szantażyki emocjonalne - czyja mama jest bardziej "samsza" (wdowa vs żona marynarza)...
no to faktycznie macie spore utrudnienia. Między domem moich rodziców i teściów jest 15 km, no i mamy auto więc problemów logistycznych nie ma żadnych, chodziło mi o to, że bezkonfliktowi jesteśmy w relacjach i dogadywaniu się z jednymi i drugimi .. bo była o tym też dyskusja
Stary 2012-12-10, 18:21   #1468
bmma
Zadomowienie

Cytat:
ja 98
Ja 110 biodra i brzuszek

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2012-12-10, 18:26   #1469
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Fajny pomysł z tym aby Twój tato pojechał z Wami do teściów

My na wigilię jak co roku do mojej babci, będzie z 15osób a co do pierwszego jak i drugiego dnia to jeszcze nie wiemy.
Pomysł fajny, ale po 1 nie wiem czy teściowie na to wpadną a po 2gie nie wiem czy mój tata by chciał

Fajne takie Wigilie u babci chyba są nie wiem ja przeważnie spędzałam Wigilię w gronie najbliższej rodziny: mama, tata, ja i brat.. Później nawet w uszczuplonym składzie, bo brat z mamą pracują za granicą i nie zawsze mogli być w tym roku będę pierwszy raz na Wigilii u Tż
Stary 2012-12-10, 18:30   #1470
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Ja 110 biodra i brzuszek
doganiasz mnie z brzuszkiem ))

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Dziewczyny... dzisiaj mam atak paniki
Od rana kiedy może trochę za bardzo śpieszyłam się na autobus, rozbolał mnie brzuch... i boli do teraz jak się ruszam :|
Teraz leżę i czekam aż Mała da o sobie znać bo zazwyczaj wieczorem ją czuję i nic!
Zaraz czegoś dostanę... do położnej mogę najwcześniej jutro zadzwonić... w takich sytuacjach niecierpię tego kraju!
najważniejsze to nie panikować teraz, bo jak na złość nie będzie się ruszać
postukaj trochę brzuszek, mój Michałek wariuje po mandarynkach
spróbuj zjeść coś co poruszy maluszka do kopania

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości