|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV
by³am w DP, ale tam cudeñka
|
|
|
|
#3632 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 410
|
Przysz³o moje zamówienie z helfów
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
Mo¿e rzeczywi¶cie korzeñ rabarbaru macerowaæ? Np. olej winogronowy z rabarbarem, a nawet dodatkowo rumianek, potem odcedziæ. Sama chêtnie bym chcia³a co¶ rozja¶niaj±cego.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 152
|
Cytat:
sama szukam czegos rozjasniajacego, czasem robie p³ukanki z rumianki, ale zazwyczaj mi siê nie chce ![]() rabararem tez kiedys próbowa³am i miodem
|
|
#3635 |
|
Spaceroholiczka
Wiadomo¶ci: 27 522
|
Dajcie mi jakiego¶ kopa, bo ostatnio nic w³osowego mnie nie podnieca
No mo¿e szampon Timotei Jerycho Rose - dla mamy, znaczy siê - który i tak parê razy u¿yjê Jako¶ min±³ mi sza³ na same produkty wolne od sylikonów i polecane na wiza¿u. Po czê¶ci nie mam si³y ju¿ tak wariowaæ, po drugie: "W³osy s± dla mnie, a nie ja dla nich". Nic siê nie stanie, jak sobie troszkê poeksperymentujê, prawda?
|
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3637 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
Cytat:
Rozja¶niaj±: kwiat dziewanny, k³acze tataraku ( ), kwiat lipy i rumianekRudy odcieñ nadaj±: czerwony hibiskus, nagietek lekarski, szafran, korzeñ alkanny ![]() Albo siê wybiorê do zielarskiego, albo zamówiê przez internet (s± apteki z ca³ym asortymentem zió³ ![]() Edit. Ju¿ wiem 'k³±cze tataraku'
pisze siê razem ! Gdy schudniesz bêdziesz fajnie wygl±daæ w ubraniu, gdy æwiczysz - ¶wietnie wygl±dasz we wszystkim, zw³aszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2012-12-10 o 16:35 |
||
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siedzê w domu, to w³osy przyzwoite, a¿ sobie macam kitkê. Jutro znowu siê zavatikujê, a przed Vatik± mgie³ka w³asnej roboty: aloes, keratyna, mleczan sodu, olejek z kie³ków pszenicy i woda demineralizowana
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#3639 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 724
|
Cytat:
|
|
#3640 |
|
Wtajemniczenie
|
Olejek i myde³ko Sesa i myd³o oliwkowo - laurowe z aleppo 16%
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Wody ok 47 ml, 2ml aloesu 10 x zatê¿onego, 1 ml mleczanu sodu i 6-7 kropel keratyny (bo moje w³osy nie lubi± nadmiaru protein), 2 krople olejku, plus 2 krople konserwantu.
|
|
|
#3642 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 488
|
W kwesti macerowania, to wystarczy jakies ziolko zalac np olejem winogronowym i to kisic ?
|
#3643 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
dziêki
Cytat:
Cytat:
pamiêtam, ¿e kiedy¶ trafi³am na fajny sklep internetowy gdzie s± zió³ka, oleje itp ale nie mogê go teraz znale¼æ ![]() ps. przy 13* to chyba nie powinno byæ w ogóle lekcji
|
||
|
|
|
#3644 | |||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
![]() Cytat:
O tym denacie w od¿ywce w sprayu nie wspomnê. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2012-12-10 o 17:27 |
|||||
|
|
|
#3645 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 204
|
Dziewczyny, gor±ca pro¶ba-gdzie mogê kupiæ puder Alma Khadi? Na allegro jest jedna oferta, ale z dopiskiem, ¿e chwilowy brak na stanie i czeka na dostawê
Pisa³am do niej i nie wiadomo czy dostawa w ogóle bêdzie. Pomocy, gdzie j± znajdê? Bardzo zale¿y mi, ¿eby ja zamówic
|
|
|
|
#3646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
link da³am wy¿ej W mojej szkole mog± byæ. Dyra grzeje swoje szanowne dupsko przy trzech grzejnikac, a wy marznijcie. Przy pisaniu spr z gegry, w trakcie musia³am palce rozmroziæ o grzejnik, bo mi zesztywnia³y z zimna i pisaæ nie umia³am Na szczêcie moja wychowawczyni za³atwi³a 'farelkê', a mam z ni± 3 lekcje jutro ![]() Cytat:
Teraz dopiero mnie za wied¼mê w domu wezm± jak zmieszam szafran, nagietek, korzeñ alkanny, hibisus, zalejê olejem i postawiê do piwnicy Dziêki, muszê to w koñcu zapamiêtaæ
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 814
|
Ja to bym chcia³a co¶ sza³owo przyciemniaj±cego...
ale rzeczy indyjskie maj± takie ceny , ¿e musia³abym byæ 100procentowo pewna, ¿e da efekt... :P nie chcê granatowej po¶wiaty z henny indygo i w sumie to nie mam pomys³u na ¿adnego pewniaka ![]() kurde, jak piszecie bia³ymi i ¿ó³tymi to nic nie widzê :P bo ci±gle tylko telefon...
|
#3648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na helfach brak³o: http://www.helfy.pl/amla-ziolowa-odz...w-zniszczonych Cytat:
Znam ten problem
pisze siê razem ! Gdy schudniesz bêdziesz fajnie wygl±daæ w ubraniu, gdy æwiczysz - ¶wietnie wygl±dasz we wszystkim, zw³aszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2012-12-10 o 17:53 |
||
|
|
|
#3649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tydzieñ temu siedzia³am w grubym swetrze a nie by³o mrozu. Jutro chyba nie bd zdejmowac kurtki. Budyneczek nie ma po³±czenia ze szko³± ¿adnego takiego wewnêtrznego i trzeba po dworzu chodziæ
|
|
|
#3650 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
Cytat:
obecnie mam tylko z shea, ale przed ni± u¿ywa³am w³asnie keratyny&spiruliny. ogólnie bardzo lubiê obie, ale dzia³a³y trochê inaczej.. shea niesamowicie nawil¿a, ale mam te¿ po niej lekki przyklap i wolê stosowaæ przed myciem . je¿eli ci siê chce czytaæ, to u mnie na blogu s± obydwie recenzje Cytat:
mam dzisiaj s³aby dzieñ, i w³osowo i ogólnie ;( wkurza mnie ten wy¶cig szczurów u mnie na uczelni ;/
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) , ewentualnie olej je¶liby mia³ dzia³aæ, albo szybki efekt farby/henny
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
http://zioladar.pl/p/66/745/olej-kok...a-zywnosc.html chcê to
Xminor, przecie¿ masz ciemne w³osy te¿ chcê takie:P
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
dodatkowo, je¶li chodzi o ten konkurs Rossmanna,w którym g³osowa³y¶cie na mnie - to jest jaka¶ ¿enada, ju¿ druga osoba pisa³a do mnie na pw, czy chcê siê wymieniæ na g³osy ;/
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej siê czujê w ciemniejszych odezwa³a siê ta, z kolorem z jajem g³êboki taki
|
|
#3655 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 204
|
Cytat:
Niestety, na helfach te¿ nie ma
|
|
|
|
|
#3656 | |||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 664
|
Ale znów musia³am nadrabiaæ, tak¿e ten tego, przepraszam za opó¼nienie ;*
Cytat:
![]() Cytat:
A chemia organiczna jest z³aaa.. Te¿ siê z ni± wczoraj mêczy³am.. Ojj ja te¿.. Cytat:
![]() Mój bardzo lubi siê odszczekiwaæ, jak i sam zaczepia.. Nie wiem jak j± tego oduczyæ.. Jak z ni± wychodzê na krótki spacer tylko ko³o bloku, to bez smyczy sobie biega, jeszcze nigdy nikogo nie ugryz³a, ale podbiega do wszystkich, bo chce siê przywitaæ ;/ Wiem ¿e niektórzy nie lubi±, mnie te¿ to denerwuje, no ale ju¿ nie wiem co robiæ.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy Wam te¿ jest tak zimno? Ja siedzê w d³ugim rêkawie i 2 bluzach polarowych... A w mieszkaniu w cale nie jest zimno, bo rodzice s± normalnie ubrani.. Zastanawiam siê ju¿ od jakiego¶ czasu jak± maskê wybraæ.. Czy Biowax dla w³osów ciemnych to dobry wybór? BingoSpa nigdzie nie ma u mnie stacjonarnie, wiêc jedynie musia³abym zamów/iæ, ale na Allegro z przesy³k± ok 16z³ ;/ My¶la³am te¿ nad Scandicem bananowym
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja sznaucerka (mam olbrzyma :P) jest bardzo spokojna, ale te¿ podchodzi do ludzi i ich obw±chuje ze szczekaniem nie mam problemu, ogólnie na komendê siê zamyka ![]() moi s±siedzi maj± te¿ sznaucera, ale to jaki¶ wariat najchêtniej zagryz³by mnie i moj± suczkê. w dodatku szczeka ca³e dnie, w³asciciele w ogóle sobie z nim nie radz±..
|
|
#3658 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 883
|
Ostatnio mam ca³y czas good-day-hair...
jak pó¼niej przyjedzie do mnie T¿ i zrobi jakie¶ w³osowe zdjêcia to siê wieczorem pochwalê
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Wtajemniczenie
|
Zasesowa³am siê pierwszy raz. Strasznie intensywny zapach ale mi siê podoba. Mamie mniej :x Wygoni³a mnie z pokoju :x
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

- 

albo inne zió³ko rozja¶niaj±ce..
), kwiat lipy i rumianek

Dosta³am prezent, chyba trochê k³opotliwy. Jest to zestaw z Gliss kura: szamponUltimate Repair, Szampon do w³osów bardzo zniszczonych, Sk³ad: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacerate, Sodium Chloride, PEG-12 Dimethicone, Polyquaternium-10, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Pathenol, Citric Acid, Laureth-2, Sodium Benzoate, PEG-7 Glycerylcocoate, Parfum, Propylene Glucol, PEG-55 Propylene Glycol Oleate, Hydrogenated Castor Oil, PEG-14M, Mica, Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, Sodium Sulfate, CI 77891. Od¿ywka: Sk³ad: Aqua, Cetearyl Alcohol, Quaternium-87, Dimethicone, Isopropyl Myristate, Polyquaternium-37, Stearamidopropyl Dimethylamine, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Panthenol, Glyceryl Stearate, Propylene Glycol, Ceteareth-20, Citric Acid, Phenoxyethanol, Parfum, Dimethiconol, Methylparaben, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, PPG-1 Trideceth-6, Cyclomethicone, Hexyl Cinnamal, Sodium Sulfate, Linalool, Limonene (24.04.2012), I od¿ywkê dwufazowa w sprayu, której sk³adu nie mog³am znale¼æ, ale na drugim miejscu jest alk. denat. co z tym mam zrobic? mogê u¿ywaæ? o ile szampon i od¿ywka pewnie bêd±, chocia¿ teraz sama nie kupi³abym tego, ale szkoda mi tego w sprayu, ale ma ten denat...

Na szczêcie moja wychowawczyni za³atwi³a 'farelkê', a mam z ni± 3 lekcje jutro