Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 14:59   #2161
Iwa844
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
u nas sa na wage ciuszki,ale one sa jakby cale osiedle w nich wychodziło no pojde,ale pewnie znowu karza mi pic glukoze i znowu bede rzygac jak mlody kot
A dodawałaś cytrynę do glukozy?
Stary 2012-12-10, 15:10   #2162
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
dla Alanka

my dzisiaj idziemy na konrolę u rehabilitanta...Jagoda miała po tych 2tyg wiczen podnosic główkę, jednak poprawy brak... ja bynajmniej jej nie widzę:/ zobacyzmy co powie rehabilitant- o 16 mamy wizytę...jutro także dam znac[COLOR="Silver"]
Kochana a jak te ćwiczenia u Was wyglądają??
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:11   #2163
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ja moze dziwna jestem ale ja nie lubię lumpow wole wszystko kupować nowe ;D
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:30   #2164
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
A dodawałaś cytrynę do glukozy?
nie,ale ja normalnie wypije ta glukoze,tylko po godzinie umieram tzn.jest mi slabo,chce mi poootwooornie spac,mam ciemno przes oczami a na koncu rzygam.Wiec to nie jest rzyganie ze względow smakowych,tylko chyba moj organizm nie toleruje takiej potężnej dawki cukru,niewiem,moze sie mylę.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja tez wole nowe,ale tylko z racji tego ze u mnie uzywane kosztuja tyle co nowe
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:32   #2165
Sojka1990
Zadomowienie

My po szczepieniu
Zosia nawet nie zapłakała
waży menda 6100 tak więc nie dość że podwoiła mase urodzeniową to jeszcze z hakiem

Maggie kurcze no jakoś trzeba się zebrać :P
Stary 2012-12-10, 15:35   #2166
zielona1911
Zakorzenienie

ja jeden wor ciuchow takich ladnych wystawilam na tablice,a drugi wór takich troche gorszych zostawilam i oddam jakies mamie potrzebującej. Nie są jakies brzydkie,tylko nie firmowe

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

i kupuje lezaczek bo hustawka cos sie nie sprawdza. wogole mam wozek głeboko-spacerowy abc design po mojej siostrze,ladny dosc,na trzech kolkach,musze go wyprac i tez oddac jakies mamie potrzebującej.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:41   #2167
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tak samo :P i nie umiem szukać... Kupiłam chyba z 4 rzeczy używane na allegro dla Henia i tyle
gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-10, 15:44   #2168
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
my też byłyśmy dzisiaj u pediatry,zbadała niunię,osłuchowo w porządku,gardełko czyste tylko katarek,wiec jak najwięcej odciągać,nasivin nie dłużej niż 5 dni i maść majerankowa pod nos.

Aha i mam nie wychodzić na spacery aż małej katarek nie minie.
to dobrze, że osłuchowo z Zuzią w porządku.
trzymam kciuki, żebyście szybko katarku się pozbyły.
hmm... a nam pediatra kazał chodzić na spacery przy samym katarku
Cytat:
Ja z moim męzem po miesiącu zamieszkałam a pierwszy raz nasz wspólny po tygodniu,nie mogliśmy wytrzymać
ale dziewczyny szybkie byłyście...
my z mężem poznalismy się na I roku studiów. Podobno od razu wpadłam mu w oko, ale wzdychał tak bezowocnie do mnie do końca III. a ja uwagi na niego nie zwracałam. ot kolega po prostu. po III roku pojechaliśmy w góry i wtedy z mojej strony coś zaiskrzyło, ale na poważnie dopiero jesteśmy razem od listopada 2006. zamieszkaliśmy razem dopiero po ślubie (26,06.2010). a seks... chyba był po niecałym roku bycia razem? kurcze... nie pamiętam... i mąż to też mój jedyny partner w łóżku...
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38062463]
dziewczyny bo wczoraj pytalam ale pewnie umkneło w tych wszystkich postach.chodzicie z bobasami na basen?bo ja chce meza wysłać ale nie wiem czy nie za wczesnie i czy w zimie to w ogole sie pchac do wody...[/QUOTE]
chyba poczzekam do wiosny, żeby Zuźki nie przeziębić
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mój krążył ( jak sam mówi ) ponad miesiąc tak konkretnie, aż się z nim przespałam. A chciał od 15-tu lat
to się nie dziwię czemu teraz taki napalony i Ci spokoju nie daje... tyle lat czekania....

Cytat:

kochane mam pytanie co do tej szatki-narzutki do chrztu- to jest konieczne by dziecko ją miało? bo mi ksiądz nic o niej nie mówił,a matula mi dziurę w brzuchu o nią wierci
chyba standardowo podczas chrztu się białą szatkę nakłada.
Ja zamówiłam na all komplet: świeca i szatka. na jednym i drugim imię Zuzanki i data chrztu jest
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Wrzucam kilka zdjęć z wczoraj
sliczna panienka
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

kąpałyscie dzieci po szczepieniu???
tak tylko krócej niż normalnie

Iwoncia... zaczęłam sie zastanawiać nad tym, co napisałaś i liczyć... i może zostanę przy obecnym abonamencie, dokupię tylko transfer i zamiast tej xperii samsunga tego sobie kupię.
A jakbym brała używany jakiś, to na co mam zwarać uwagę, żeby się nie wkopać?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:52   #2169
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo :P i nie umiem szukać... Kupiłam chyba z 4 rzeczy używane na allegro dla Henia i tyle
Ja nienawidzę szukać mnie nawet h&m przeraża ;brzydal: ja musze mieć pięknie wystawione

Wcisnelam sie w moje piękne żarowskie spodnie pierwsze spodnie z przed ciazy
Stary 2012-12-10, 15:54   #2170
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nienawidzę szukać mnie nawet h&m przeraża ;brzydal: ja musze mieć pięknie wystawione

Wcisnelam sie w moje piękne żarowskie spodnie pierwsze spodnie z przed ciazy
Spodnie z Żar?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:03   #2171
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
gdybym miała większy budżet, też bym wolała.
a tak Córi szybko z ubranek wyrasta więc po co mam przepłacać, jak za cenę nowej rzeczy mogę kupić kilka sztuk używanych, świetnej jakości i nie wiem, czy wcześniej noszonych, bo wyglądających jak nowe.
Za to sobie w ciuchu nic nigdy nie nogę znaleźć i czekam na wyprzedaże w sklepach
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
My po szczepieniu
waży menda 6100 tak więc nie dość że podwoiła mase urodzeniową to jeszcze z hakiem

jak pięknie!!!
no właśnie Sojka trzeba!!

Zapraszam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-10, 16:07   #2172
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Spodnie z Żar?
Cudny iphonik zmienia na co chce ;p
Stary 2012-12-10, 16:13   #2173
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
My po szczepieniu

Brawunia Zośka idzie jak burza. Jeszcze chwila i przegoni moje dziecko, które ważyło 4230 jak się urodziło. Jeśli już nie przegoniła.. Dowiem się w środę

Cytat:
No bo fakt, do kupowania w lumpkach trzeba mieć dar ja go chyba mam. Ale my wszystkie w rodzinie takie lumpkowe jesteśmy Jak kiedyś szwagierce kupiłam miętowe rurki, które przecież były wiosną i latem mega modne za 3 zł to zaniemówiła

Foto sprzed chwili, jeszcze ciepłe moja pyza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11849.jpg (50,7 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-12-10 o 16:24
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:17   #2174
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Iwoncia... zaczęłam sie zastanawiać nad tym, co napisałaś i liczyć... i może zostanę przy obecnym abonamencie, dokupię tylko transfer i zamiast tej xperii samsunga tego sobie kupię.
A jakbym brała używany jakiś, to na co mam zwarać uwagę, żeby się nie wkopać?
Zwróc uwage na aparat czy nie szwankuje, na kamere, łączenie z wifi i bluetooth, czy przyciski boczne i te dotykowe w dole ekranu działają i cały ekran czy reaguje na dotyk. No i ogólnie czy wizualnie jak przełącza sie pulpity czy chodzi płynnie.
Stary 2012-12-10, 16:42   #2175
lilka00
Wtajemniczenie

Widzę, że piszecie jak poznałyście TŻ i w ogóle, ja zawsze lubię czytać takie rzeczy . Ja z moim chodziłam do klasy w liceum więc znamy się od 16 roku życia, jak byliśmy w drugiej klasie to się całowaliśmy jak byliśmy pijani na imprezie, a w trzeciej klasie zaczęliśmy ze sobą chodzić, jak mi się dziad przyznał po dłuuugim czasie chciał mnie naciągnąć na seks- stąd to "chodzenie", no ale się zakochał . Na szczęście ja nie byłam taka łatwa jak się wydawało i seks był po 5 miesiącach chodzenia dopiero. Pewnie jak bym była starsza, albo bardziej doświadczona to by mi to tyle nie zajęło. Taka to nasza romantyczna historia .

Cytat:
co do ubranek to Jagódka ma 99% ciuszków z lumpka i uważam, że większość z nich jest o wiele lepsza jakościowo niż tych ze sklepu, mimo tego, że większość z nich kosztowała po 2zł za sztukę. Może to dlatego, że mieszkam na jednej z bogatszych dzielnic mojego miasta i tu w lumpeksach co same porządne ubrania, poprasowane, na wieszaczkach jak w normalnym sklepie, oklejone, wycenione. Nawet po praniu nic się z nimi nie dzieje. Nie kupowałam tez jakiś zniszczonych, tylko szukałam samych perełek to może dlatego tak się jeszcze dobrze trzymają no i też mała ma ich ogromną ilość także nim się z pierze to mała już wyrasta już dwa kartony ciuszków poszły do schowania(te po pampersach 150sztuk)[COLOR="Silver"]

Ja ciuchów w lumpeksach też nie umiem kupować, może dlatego, że w tych najbliżej mnie są straszne ceny np. pajacyk znoszony za 8 zł, no to po co mi takie coś, jak w Smyku na wyprzedaży da się kupić 3-pak nowych i ładniejszych za 35-40 zł.
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

wspaniale, że się spanie unormowało
zyczę rzeki mleka i trzymam za to kciuki
Dzięki
Cytat:
my też byłyśmy dzisiaj u pediatry,zbadała niunię,osłuchowo w porządku,gardełko czyste tylko katarek,wiec jak najwięcej odciągać,nasivin nie dłużej niż 5 dni i maść majerankowa pod nos.

Aha i mam nie wychodzić na spacery aż małej katarek nie minie.
Dobrze, że wszystko ok
Cytat:
Super, mała wyglądała cuuudnie!
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:58   #2176
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

jeśli chodzi o Tż bo widzę wszystkie sie zwierzają to my poznaliśmy sie w październiku 2004 r, przez gg , a na poważnie zaczeliśmy być razem w listopadzie a seks.. był dopiero po roku ale to gówniara byłam, więc dlatego tyle czekaliśmy

i też nie lubie szukać w lumpie ciuchów, nie cierpię wręcz

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 17:11   #2177
kraven
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Wróciliśmy ze szpitala. Jasiu już nie kaszle, ale katarku jeszcze troche ma. Mamy oczyszczać nosek, smarować pod noskiem maścią majerankową i nawilżać powietrze w pokoju w którym śpimy.

Widze, że troche z Was też walczy z katarkiem Życze Wam i sobie całkowitego pozbycia się kateu. Dla dzidzi to jest uciążliwe i płakać mi się chce jak czasem charczy w nocy, bo Mu sie gotuje w nosku

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 17:14   #2178
elena_100
Wtajemniczenie

czesc mamusie

ale naskrobałyście

nadrobię sobie bo mi smutno jakoś

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 17:15   #2179
Katee27
Zadomowienie

Niedawno do domu wszedł mój mąż,ja z Kubą na rękach i mówi do mnie:cześć,(całuje)dzięki ,że do mnie nie dzwoniłaś

kraven witajcie.Dobrze,że już jesteście w domku,zawsze to inaczej i człowiek lepiej się czuje.Zdrówka dla Jasia.

elena nie smutaj,co się dzieje?

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-12-10 o 17:17
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-10, 17:17   #2180
elena_100
Wtajemniczenie

My też walczymy z katarkiem i nie chce cholerstwo znikać, ale na spacerek wychodzimy chociaż 20-minutowy bo nie zauważyłam, żeby po spacerku było gorzej.

Kraven całuski dla Jasia

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 17:34   #2181
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Zwróc uwage na aparat czy nie szwankuje, na kamere, łączenie z wifi i bluetooth, czy przyciski boczne i te dotykowe w dole ekranu działają i cały ekran czy reaguje na dotyk. No i ogólnie czy wizualnie jak przełącza sie pulpity czy chodzi płynnie.
dzięki Kochana!
wiszę Ci kawkę

Zapraszam
Stary 2012-12-10, 17:35   #2182
kraven
Zakorzenienie

No właśnie ja nie wiem co ze spacerkami. My jeszcze nie zdązyliśmy wyjśc na spacer, dopiero się werandowaliśmy. Chyba odczekam kilka dni, później poweranduje i dopiero wyjdę.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-12-10, 17:41   #2183
afternoon
Rozeznanie

Nadrabiam i nadrabiam

Widzę, że temat miłości na tapecie...u mnie specyficzna historia...my jesteśmy 14 miesięcy razem, to szalona miłość, dla siebie porzucilismy długoletnie związki, ja byłam w poprzednim 11 lat a mąż w swoim 7
ale serce nie sługa...kocham mężą nad życie i wiem , że taką pewnośc ma się raz w życiu i miłość jakiej doznaję od Niego jest niesamowita...ale romantycznie się zrobiło z danych technicznych: seks po 2 tyg., zamieszkaliśmy razem po 2 miesiącach.
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 17:45   #2184
kraven
Zakorzenienie

My jesteśmy razem 6 lat, a 3 lata małżenstwem. I podobnie jak Gda jestem uzależniona od TŻ i gdy Go nie ma to mam doła. Wiem, że moze to nie za dobrze, ale taka już jestem

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-12-10, 18:01   #2185
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Witam się z samego rana przy kawie a Maks przy butli mleczka

Trzymajcie kciuki bo dzisiaj idę do ortopedy na 11:15 na usg bioderek! Boję się jak cholera, mam nadzieję, że jest ok

Odezwę się później jak było Jak zwykle moje dziecko teraz zjadło i będzie głodne na wizycie bo miną akurat 3 godzinki ;/
jak po wizycie?

ja zawsze zabieram ze sobą butle i podaję przed wizytą. Lena jak jest głodna to nie da się zbadać, wyje jak kojot ...

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38058167]iwa a moze Twoje dziecie jest high-need baby.poczytaj sobie http://www.bangla.babyonline.pl/arty...o-brzmi-dumnie

[/QUOTE]

jakbym o swojej Lenie czytała
każdy podpunkt się zgadza.
nie brzmi to optymistycznie, bo wychodzi na to, że nadpobudliwe niemowlę zmienia się w nadpobudliwe dziecko. a ja myślałam, że po trzech miesiącach minie

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

a jeśli chodzi o związek to z Marcinem jesteśmy razem od 12 lat, a w sierpniu przyszłego roku będziemy obchodzili 7 rocznicę ślubu

tak się zastanawiam kiedy to zleciało

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Lenę katar omija szerokim łukiem i oby tak zostało.
może to zasługa witaminy c, którą codziennie podaję małej.

chyba sama zacznę ją brać, bo coś ostatnio pociągam nosem...
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 18:19   #2186
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Mała księżniczka i jej mamusia

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Brawunia Zośka idzie jak burza. Jeszcze chwila i przegoni moje dziecko, które ważyło 4230 jak się urodziło. Jeśli już nie przegoniła.. Dowiem się w środę

No bo fakt, do kupowania w lumpkach trzeba mieć dar ja go chyba mam. Ale my wszystkie w rodzinie takie lumpkowe jesteśmy Jak kiedyś szwagierce kupiłam miętowe rurki, które przecież były wiosną i latem mega modne za 3 zł to zaniemówiła

Foto sprzed chwili, jeszcze ciepłe moja pyza
Do wycałowania

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Wróciliśmy ze szpitala. Jasiu już nie kaszle, ale katarku jeszcze troche ma. Mamy oczyszczać nosek, smarować pod noskiem maścią majerankową i nawilżać powietrze w pokoju w którym śpimy.

Widze, że troche z Was też walczy z katarkiem Życze Wam i sobie całkowitego pozbycia się kateu. Dla dzidzi to jest uciążliwe i płakać mi się chce jak czasem charczy w nocy, bo Mu sie gotuje w nosku
Jak dobrze że jesteście już w domku

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
czesc mamusie

ale naskrobałyście

nadrobię sobie bo mi smutno jakoś
Czemu jest Ci smutno

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Niedawno do domu wszedł mój mąż,ja z Kubą na rękach i mówi do mnie:cześć,(całuje)dzięki ,że do mnie nie dzwoniłaś
?

Czy wszystkie dałyście dwa imiona dzieciom?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 18:23   #2187
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Marzenka - napisz jak po wizycie.

Anesh - trzymaj się kochana. Wiem co to znaczy wylądować z dzieckiem chorym na płuca w szpitalu. Przechodziłam dwa razy i trauma, nigdy nie zapomnę jak wkłuwali się wenflonem Klaudii w rękę, prawie tam zjechałam, ona się wyrywała, płakała a ja nie mogłam nic zrobić ani jej pomóc.

Kraven - dobrze że już jesteście w domku.

Zielona - a ty robisz kontrolne badanie na cukrzycę z racji tego, że miałaś powiększony w ciąży? Bo ja miałam tzw nietolerancje glukozy, miałam powiększony wynik o 15 też powinnam. Są jakieś normy czasowe kiedy należy to zrobić czy nie ma znaczenia?

Ogólnie czuję się jakby połamana, ogólnie bolą mnie całe plecy od kręgosłupa, właściwie to krzyż mnie ciągnie bo niebawem jeśli oczywiście wierzyć powinnam dostać @

Aaaa i tak jak Iwonka zrobiłam dzisiaj takie gały :wow: Sonia siedząc w bujaczku podnosiła mi głowę wraz z plecami tak jakby ćwiczyła brzuszki. A jak sprytnie, to sobie wykombinowała, łapała się pasków z tych majtek zabezpieczających i tak jakby się podciągała. Zrobiła tak ze 4 razy pod rząd, szczena mi opadła

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-10, 18:24   #2188
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dzięki Kochana!
wiszę Ci kawkę
Kawki nie pijam bo mi dekielek
od niej boli

Cytat:

Czy wszystkie dałyście dwa imiona dzieciom?
Ja dałam drugie przy chrzcie
Stary 2012-12-10, 18:25   #2189
afternoon
Rozeznanie

Marta ja dałam jedno imię.
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 18:29   #2190
Iwa844
Zakorzenienie

Alicja też ma jedno nie lubimy podwójnych
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości