Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 17:45   #3601
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

ninagg to już!!! aaaa.... Trzymam kciuki za szybki i łatwy poród Malutka urodzona w terminie i to najważniejsze
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 17:51   #3602
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
aaaaa wstawiam mój brzuch 99cm, 37 tydz i mój wielki zad
Tiaa, lasencja na komplementy czeka i tyle Śliczny brzuszek i zad też

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Nie zdążyłam Wam nawet napisać, ale w czwartek wieczorem znowu wylądowałam na IP i patologii ciąży Tym razem dostałam przedwczesnych skurczy, szyjka mi się skróciła o ponad połowę i istniało prawdopodobieństwo przedwczesnego porodu Na szczęście w miarę szybko zareagowaliśmy. Dostałam leki na szybszy rozwój płucek u Małej, no i od czwartku jestem na Fenoterolu i Isoptinie W sobotę wyszłam do domu, ale z zaleceniami leżenia plackiem i nie przemęczania się. Za tydzień do kontroli.
Normalnie najgorszemu wrogowi nie życzę takich przeżyć. Po tych lekach jestem tak rozwalona psychicznie i fizycznie, że mała bania Organizm chyba powoli się przyzwyczaja, ale ogólnie, to takiej roz****duchy organizmu w życiu nie miałam
Aniołku kiedy miałam problemy w 15/16 tc i rozwarcie wewnętrzne czytałam takie forum o skracających się szyjkach, przedwczesnych skurczach i innych tego typu problemach, przeczytałam cały wątek (sporo tego było) i na koniec się uspokoiłam bo wyszło że jak tylko się w porę zareaguje i włączą leki to jest ok, chyba tylko jedna dziewczyna z naprawdę dużymi problemami urodziła bodajże w 37 tygodniu, a reszta albo przenosiła, albo przynajmniej donosiła do terminu, podobno z fenkiem tak jest że potem ciężko wystartować ze skurczami nawet jak się go już odstawi A moja kuzynka urodziła miesiąc temu wprawdzie w 36 tc, ale leżała plackiem od trzeciego miesiąca ciąży, przez większość ciąży praktycznie nie miała szyjki a jak wstawała do wc to miała od razu wrażenie że jej dziecko wypadnie, takie parcie na te resztki szyjki odczuwała. I też było wszystko ok

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

A ja nie mam twardnienia brzucha....nie wiem co to jest? Mam tylko ostatnio ciągłe bóle miesiączkowe.....
Twardnienie nie zawsze występuje, czasem skurcze przepowiadające odczuwalne są właśnie jak bóle miesiączkowe

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

No i od razu lepiej A po Jełopie ubrania mi śmierdzą Załączyłam dodatkowe płukanie, już drugie, zobaczymy czy coś pomoże. Próbki Loveli nie mam, to nie wiem, w którym będę prała
Też tak miałam że mi śmierdział, w dodatku mi młodego uczulił chociaż podobno jest rewelacyjny i nigdy nie uczula Dostałam w szpitalu w Niebieskim pudełku próbkę to stwierdziłam że wykorzystam skoro to takie cudo, potem chodziłam po mieszkaniu i długo kombinowałam co mi tak śmierdzi, w końcu się zorientowałam że to z suszarki. Musiałam całe pranie ponownie prać bo nie mogłam wytrzymać tego zapachu, mimo że zawsze 2x płukałam A jak raz młodemu ubrałam bodziaka wypranego w jelpie to było dokładnie widać na ciałku w którym miejscu miał ubrane body, taką miał wysypkę. I to bynajmniej nie była potówka tylko ewidentnie uczulenie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. A ja znów piszę z patologii ciąży. Wczoraj z rana wylądowałam z podejrzeniem odpływania wód i wysokim ciśnieniem. Obudziłam się rano z mokrą piżamą, poszłam do łazienki wysikałam się, podtarłam a potem znów jakaś woda mi poleciała trochę. Obudziłam męża i pojechaliśmy na IP i zrobili test wyszedł negatywnie, ale zostawili mnie na obserwacji do PORODU. Dziś mnie badali, rozwarcia żadnego nie mam, skurcze zaniknęły. Na USG wyszło, że mam bardzo mało wód i teraz czekam z niecierpliwością na obchód co będą dalej robić. Najgorsze jest to, że mój lekarz jest na urlopie, a dla lekarza ciśnienie 155/100 to jeszcze nie kwalifikuje się do cesarki, ale mam nadzieję że po tym USG i małej ilości wód stwierdzą że jednak nie ma na co czekać i zrobią CC. A mój lekarz powiedział, że graniczne 135/95. Potem jest już problematycznie. Teraz byłam na pomiarze 145/95.
Strasznie boję się o małą i się zamartwiam. Tyle mnie ta ciąża kosztuje nerwów, że już małą bym chciała mieć przy sobie.
Trzymajcie się dziołszki, będzie dobrze Na pewno pójdą po rozum do głowy i zrobią cc
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 18:12   #3603
bokeh
Zakorzenienie

ninagg!!!! trzymam kckiuki normalnie aż mi się łezka zakręciła jak sobie pomyślałąm że juz pierwsze dzidzi na wątku

Mam tez nadzieję, że nie będą CIe długo trzymac na oddziale bez zadnej wiadomości bo to jest najbardziej irytujące i nic sie nie martw na pewno nie zrobią niczego co zaszkodzi dzidzi

Szaja a ja mam pytanie jak odczuwasz to że mała szaleje przy szyjce??? bo ja czasem mam takie hmmm dziwne kłucia takie nagłe jakby włąsnie mała tam w coś gmerała ale strasznie to nie przyjemne, taki dziwny ból...
Stary 2012-12-10, 18:29   #3604
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

ninagg trzymaj się Kochana
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 18:40   #3605
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość

Też tak miałam że mi śmierdział, w dodatku mi młodego uczulił chociaż podobno jest rewelacyjny i nigdy nie uczula Dostałam w szpitalu w Niebieskim pudełku próbkę to stwierdziłam że wykorzystam skoro to takie cudo, potem chodziłam po mieszkaniu i długo kombinowałam co mi tak śmierdzi, w końcu się zorientowałam że to z suszarki. Musiałam całe pranie ponownie prać bo nie mogłam wytrzymać tego zapachu, mimo że zawsze 2x płukałam A jak raz młodemu ubrałam bodziaka wypranego w jelpie to było dokładnie widać na ciałku w którym miejscu miał ubrane body, taką miał wysypkę. I to bynajmniej nie była potówka tylko ewidentnie uczulenie
I czego używasz w zamian? Dzidziusia? Mój mąż jutro wyruszy na poszukiwanie Białego Jelenia (on chyba też się nadaje do dziecięcych ubranek?), może nie będzie mi tak śmierdzieć bo inaczej się wykończę Albo przerzucę się na płatki mydlane

Nina to może zrobią cesarkę szybciej, ja wierzę, że jesteś pod dobrą opieką i nie musisz się martwić, trzymam mocno kciuki za Ciebie i Oleńkę

Szaja myślisz, że to już? A w razie czego mąż Cię odwiezie do szpitala czy jesteś w kropce?

Edytowane przez szklanka19
Czas edycji: 2012-12-10 o 18:41
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 18:41   #3606
bokeh
Zakorzenienie

zaglądnęłam na chwile do grudniówek, jejku one wklejają zdjęcia swoich dziubusiów malutkich ja tez juz chce zobaczyć moja Hanie <tupie nogą>
Stary 2012-12-10, 18:41   #3607
mala_19kw
Zakorzenienie

O żesz kurde wchodzę na forum a tu taki news!?
NINAgg- kochana trzymaj się dzielnie,oby wszystko poszło sprawnie i bez komplikacji. A dzidzia żeby była przede wszystkim zdrowa.

Idę was nadrabiać dziołchy
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 18:41   #3608
Delicjanka
Zakorzenienie

jakie brać pieluszki tetrowe
60x80 czy 80x80 ?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 18:41   #3609
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Widzę, że już się nawet temat sylwestrowy pojawił ja to nawet nie myślę o sylwestrze w tym roku, nie ma szans i tak już nie poszaleje a nawet nie wiem czy dotrwam do sylwka
Stary 2012-12-10, 18:44   #3610
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
60x80 czy 80x80 ?
Ja mam 80x80, ponoć kwadratowe lepsze
Stary 2012-12-10, 18:50   #3611
bishonka
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny.

ninagg

Czytam wasze wątki o dzieciach.

Mogę się pochwalić 6 siostrzeńcami i nie raz mało ataku śmiechu się przez nich nie dostało.
Pamiętam jak moja siostra zabrała małego Bartka (miał wtedy ze 3 może 4 lata) do kościoła.
Często nie chodzili ale jak przeprowadzili się to mieli do kościoła dosłownie może z 200 m.
Posadziła go na ławce,ksiądz tam te swoje dzbanki obraca-modli się.
Przygotowuje komunie a Bartłomiej pyta się siostry:
-mamo a co pan ksiądz teraz robi?
-on teraz coś z tego wyczaruje?
I tu powaga siostry się skończyła do końca mszy

Albo wyglądają przez okno i mały się pyta po co na kościele krzyż jest na dachu.
Siostra chciała mu wytłumaczyć że p.Jezus zmarł i to taki symbol itd.
Wniosek siostrzeńca...
-to p.Jezus nie żyje bo spadł z dachu?

Moja malutka dzisiaj kopie mnie bez litości
I w ogóle to tak dzisiaj zmarzłam w mieście że szok.
Jak wróciłam to przez godzinę nie mogłam się rozgrzać pod kocem z ciepłą herbatą.
Mam nadzieję ze nie odbije się to przeziębieniem.
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 18:54   #3612
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
I czego używasz w zamian? Dzidziusia? Mój mąż jutro wyruszy na poszukiwanie Białego Jelenia (on chyba też się nadaje do dziecięcych ubranek?), może nie będzie mi tak śmierdzieć bo inaczej się wykończę Albo przerzucę się na płatki mydlane
Zamierzam tym razem spróbować Dzidziusia ale ja na razie siedzę spokojnie na czterech literach bo termin na 20 lutego, więc luzik, trochę ciuszków mam po młodym, trochę dziewczyńskich dokupiłam ale jeszcze nic nie piorę i proszku też nie mam. Już 5 lat temu wszyscy chwalili Dzidziusia, mnie się w sklepie pomyliło i kupiłam Bobasa (coś mi nie grało i dopiero w domu sprawdziłam że to miał być Dzidziuś, ale z drugiej strony nigdzie u nas wtedy Dzidziusia nie widziałam). Bobasa jakoś szczególnie nie polecam, nie uczulał młodego, zapachu nie miał żadnego (to akurat chyba dobrze, mama woli jak pachnie ale dla dziecka bezzapachowe rzeczy zwykle lepsze), ale ubranka wydawały mi się jakieś takie nieprzyjemne w dotyku, mimo to przez jakiś czas na początku stosowałam i było w miarę ok. Potem się przerzuciłam na Lovelę i byłam zadowolona (ale z kolei nie testowałam na całkiem małym dziecku tylko na kilkumiesięczniaku), a na końcu zaczęłam stopniowo mieszać proszek "dzieckowy" z vizirem sensitive aż przerzuciłam się na vizir. No ale młody był już wtedy dość duży Białego Jelenia nie próbowałam. Płatków też nie, o ile kojarzę płatki są polecane jak proszki uczulają, ale był z nimi jakiś myk, nie mogę sobie przypomnieć jaki, chyba źle dopierają albo może nie chcą się rozpuszczać?? Nie pamiętam... Ja to w ogóle mam wrażenie że wszystkiego zapomniałam o takich małych dzieciach, czuję się jak pierworódka

Deli pisałam Ci jakiś czas temu posta że wg mnie lepsze kwadratowe bo przy prasowaniu i składaniu prostokątnych można osiwieć A jak się chce pieluchować to kwadratową się lepiej składa w trójkąt.
Stary 2012-12-10, 18:57   #3613
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Deli pisałam Ci jakiś czas temu posta że wg mnie lepsze kwadratowe bo przy prasowaniu i składaniu prostokątnych można osiwieć A jak się chce pieluchować to kwadratową się lepiej składa w trójkąt.
wlasnie mi sie przypomnialo

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-10, 19:01   #3614
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Szaja a ja mam pytanie jak odczuwasz to że mała szaleje przy szyjce??? bo ja czasem mam takie hmmm dziwne kłucia takie nagłe jakby włąsnie mała tam w coś gmerała ale strasznie to nie przyjemne, taki dziwny ból...
Tak, takie kłucie nagłe, nieprzyjemne, czasem aż stanę jeśli akurat idę bo się nie da kroku zrobić.

Cytat:

Szaja myślisz, że to już? A w razie czego mąż Cię odwiezie do szpitala czy jesteś w kropce?
A cholera wie, ledwo się ruszam :/ w pracy jest - no i świnia jestem bo nie napisałam :d wczoraj go do muru przyparłam, dałam 3 opcje do wyboru i pogadaliśmy - jest zawieszenie broni.

Cytat:
60x80 czy 80x80 ?
Ja brałam 80x80 i 80x70.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 19:02   #3615
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny.

ninagg

Czytam wasze wątki o dzieciach.

Mogę się pochwalić 6 siostrzeńcami i nie raz mało ataku śmiechu się przez nich nie dostało.
Pamiętam jak moja siostra zabrała małego Bartka (miał wtedy ze 3 może 4 lata) do kościoła.
Często nie chodzili ale jak przeprowadzili się to mieli do kościoła dosłownie może z 200 m.
Posadziła go na ławce,ksiądz tam te swoje dzbanki obraca-modli się.
Przygotowuje komunie a Bartłomiej pyta się siostry:
-mamo a co pan ksiądz teraz robi?
-on teraz coś z tego wyczaruje?
I tu powaga siostry się skończyła do końca mszy

Albo wyglądają przez okno i mały się pyta po co na kościele krzyż jest na dachu.
Siostra chciała mu wytłumaczyć że p.Jezus zmarł i to taki symbol itd.
Wniosek siostrzeńca...
-to p.Jezus nie żyje bo spadł z dachu?
Kościółkowe mogę dorzucić dwa, jedno swoje, drugie zasłyszane od rodzinki

Siedzimy kiedyś w kościele, Grześ miał ze 4 lata, straaasznie mu się nudziło, co chwilę było "kiedy się skończy". No i przed komunią ksiądz zjadł hostię i wypił winko mszalne, a moje dziecię scenicznym szeptem - "mamusiu, Pan Jezus wypił już swoje picie, możemy wreszcie iść do domu?"

A przed laty mój kuzyn obudził się akurat na podniesieniu jak ksiądz podnosił kielich, i na całe gardło (a w kościele wówczas cisza...) powiedział "na zdrowie"
Stary 2012-12-10, 19:02   #3616
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Zamierzam tym razem spróbować Dzidziusia ale ja na razie siedzę spokojnie na czterech literach bo termin na 20 lutego, więc luzik, trochę ciuszków mam po młodym, trochę dziewczyńskich dokupiłam ale jeszcze nic nie piorę i proszku też nie mam. Już 5 lat temu wszyscy chwalili Dzidziusia, mnie się w sklepie pomyliło i kupiłam Bobasa (coś mi nie grało i dopiero w domu sprawdziłam że to miał być Dzidziuś, ale z drugiej strony nigdzie u nas wtedy Dzidziusia nie widziałam). Bobasa jakoś szczególnie nie polecam, nie uczulał młodego, zapachu nie miał żadnego (to akurat chyba dobrze, mama woli jak pachnie ale dla dziecka bezzapachowe rzeczy zwykle lepsze), ale ubranka wydawały mi się jakieś takie nieprzyjemne w dotyku, mimo to przez jakiś czas na początku stosowałam i było w miarę ok. Potem się przerzuciłam na Lovelę i byłam zadowolona (ale z kolei nie testowałam na całkiem małym dziecku tylko na kilkumiesięczniaku), a na końcu zaczęłam stopniowo mieszać proszek "dzieckowy" z vizirem sensitive aż przerzuciłam się na vizir. No ale młody był już wtedy dość duży Białego Jelenia nie próbowałam. Płatków też nie, o ile kojarzę płatki są polecane jak proszki uczulają, ale był z nimi jakiś myk, nie mogę sobie przypomnieć jaki, chyba źle dopierają albo może nie chcą się rozpuszczać?? Nie pamiętam... Ja to w ogóle mam wrażenie że wszystkiego zapomniałam o takich małych dzieciach, czuję się jak pierworódka
Płatki trzeba rozpuszczać wcześniej we wrzącej wodzie, ponoć jak się coś źle rozpuści to pralka szybko pada przy takim praniu. Mi chodzi tylko o to na teraz, żeby zapachu nie było, bo mi w ciąży wszytko śmierdzi. Jeden płyn z Domola tylko akceptuję, reszta jest nie do zniesienia. A potem, jak już Mała się urodzi to zobaczymy co Jej podpasuje. No i mam nadzieję, że wtedy ten zapachowy wstręt mi już minie
A ta Lovela Ci nie śmierdziała? Mi z kolei Dzidziuś też zalatuje trochę za mocno. A jak się Mała Twoja urodzi to na pewno Ci się wszystko przypomni i będziesz mogła śmigać z zamkniętymi oczami
Stary 2012-12-10, 19:10   #3617
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Płatki trzeba rozpuszczać wcześniej we wrzącej wodzie, ponoć jak się coś źle rozpuści to pralka szybko pada przy takim praniu. Mi chodzi tylko o to na teraz, żeby zapachu nie było, bo mi w ciąży wszytko śmierdzi. Jeden płyn z Domola tylko akceptuję, reszta jest nie do zniesienia. A potem, jak już Mała się urodzi to zobaczymy co Jej podpasuje. No i mam nadzieję, że wtedy ten zapachowy wstręt mi już minie
A ta Lovela Ci nie śmierdziała? Mi z kolei Dzidziuś też zalatuje trochę za mocno. A jak się Mała Twoja urodzi to na pewno Ci się wszystko przypomni i będziesz mogła śmigać z zamkniętymi oczami
Dzidziusia nie wąchałam jeszcze nigdy (znam tylko z opinii które są ogólnie dobre), a co do Loveli to nie pamiętam dokładnie, wydaje mi się że jakiś zapach miała ale mnie nie drażnił, bo Jelp mnie obrzydził strasznie, aż na balkon wychodziłam sprawdzać czy czasem nie idzie to z zewnątrz Na pewno Lovela nie była bezzapachowa bo kojarzę że się różniła od Bobasa tym zapachem, ale widocznie mi on nie przeszkadzał bo jakiś czas używałam. Widzi mi się że najlepiej kupić małe opakowanie (drożej wychodzi ale przynajmniej człowiek nie klnie że ma 3 kg których nie może wykorzystać) i próbować do skutku co podpasuje. Loveli miałam też małą próbkę, razem z Jelpem w szpitalu dawali. Niestety próbka Jelpa była duuuża i wykorzystałam od razu całą, miałam ze trzy suszarki prania, poza tym myślałam że się przyzwyczaję i wsadziłam ubranka do szafki, a w konsekwencji (jak zobaczyłam że uczula) musiałam wszystko jeszcze raz przeprać bo cała szafa mi przeszła Jelpem. Tak że jak testować to na jednej małej partii a nie na całej rozmiarówce
Stary 2012-12-10, 19:12   #3618
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
juz tyle? a w ktorym tyg ty jestes
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Wisienka, a Ty przecież nie miałaś robionego usg, to skąd takie wnioski, że dzidzia tyle waży?
W tygodniu jestem 33, a wagę "orientacyjnie" podała mi szanowna pani doktor, bo przecież usg nie trzeba już robić Ale mam ją gdzieś w sumie i w nic jej już nie wierzę, więc możecie tą moją dywagację uznać za nieważną
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 19:15   #3619
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. A ja znów piszę z patologii ciąży.
Trzymaj się Kochana jesteśmy z wami myślami.
odzywaj się do nas koniecznie!!!
Cytat:
Kobiety
dziękuje za słowa otuchy związanym z moim zadkiem, niestety i tak czuje sie tłusto. Powiem Wam ze jak kochałam leginsy to teraz ich nienawidzę !! a i dzisiaj dziewczyny w szkole powiedzialy ze minimalnie opadł;o
popołudniu byla u nas znajoma, nie widzieliśmy się z miesiąc, może dłużej i pierwsza reakcja na mój bebzolek - o!, już niziutko jest
także deli - pakuj się pakuj

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 19:16   #3620
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj się Kochana jesteśmy z wami myślami.
odzywaj się do nas koniecznie!!!

popołudniu byla u nas znajoma, nie widzieliśmy się z miesiąc, może dłużej i pierwsza reakcja na mój bebzolek - o!, już niziutko jest
także deli - pakuj się pakuj
juz sie pakuje powoli
aaaaaaaaaa 60szt wkladek laktacyjnych starczy?
wlansie robie czesc zakupów i klikam
pozniej napisze co czego ile mam i najwyzej mi doradzicie ok?

Ochraniacz na materac pod prześcieradło 60x120
Sztuk: 1
Praktyczna szczotka do mycia butelek i smoczków
Mięciutki śliczny kocyk polarowy 75x100 5 kolorów
Tetra - Pieluchy tetrowe 80x80 PODWÓJNIE TKANE
Sztuk: 20
Śliczne prześcieradło frotte z gumką 120x60cm
Sztuk: 3
Rewelacyjne poporodowe majtki BabyOno PROMOCJA
Sztuk: 2 czyli 10 szt
Sudocrem - krem na odparzenia odpieluszkowe 125g
Podkład ochronny na ramię frotte podszyty ceratką
Higieniczne podkłady poporodowe dla kobiet!!!!
Sztuk: 3 30szt

Philips AVENT BUTELKA ANTYKOLKOWA NATURAL 260ml
AQUASTOP krem pielęgnacyjny dla niemowląt i dzieci
Niedrapki rękawiczki dla niemowląt super ochrona
Czapeczka Smerfetka - czapka dla niemowląt bawełna
bezpieczne cążki do paznokci Tommee Tippee
Niezastąpiony ASPIRATOR do nosa SUPER CENA!!!
Bezpieczne nożyczki Tommee Tippee Super jakoś!!n
Patyczki higieniczne dla dzieci Cleanic 60szt.
Sztuk: 2
Podkłady do przewijania Bella Panda 10szt.
Płatki kosmetyczne dla dzieci 60szt. PROMOCJA!
Sztuk: 2
SZCZOTECZKA +GRZEBYK z naturalnym włosiem BabyOn

na tę chwile kliknełam to

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-12-10 o 19:26
Stary 2012-12-10, 19:18   #3621
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
W tygodniu jestem 33, a wagę "orientacyjnie" podała mi szanowna pani doktor, bo przecież usg nie trzeba już robić Ale mam ją gdzieś w sumie i w nic jej już nie wierzę, więc możecie tą moją dywagację uznać za nieważną
dziwna kobieta.... na podstawie czego ona doszła do takich wniosków? fusy czy kryształowa kula?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 19:19   #3622
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Pstryczku, jasnowidzenie, cóż by inego?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 19:19   #3623
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
dziwna kobieta.... na podstawie czego ona doszła do takich wniosków? fusy czy kryształowa kula?
Na oko Aaa, no i cudowne macanko brzucha, i już wiedziała.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 19:22   #3624
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
juz sie pakuje powoli
na początek wystarczy, ale jak będziesz karmić to napewno będzie mało. Na każdy cycuszek po jednym to Ci zostaje 30 zmian, a jak się ma pokarm to przynajmniej 2 razy dziennie zmieniasz więc Ci wystarczy na 15 dni. ale to idzie zawsze dokupić.
Stary 2012-12-10, 19:23   #3625
gochaa_p
Zakorzenienie

NINAGG kochana trzymam kciuki żeby było dobrze
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 19:23   #3626
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
juz sie pakuje powoli
Deli z wkładkami to lepiej nie szaleć. Drogie jakoś strasznie nie są, można dokupić w każdym sklepie dziecięcym czy aptece, a nie każde muszą spasować i lepiej sobie sprawdzić czy się nadadzą. Ja np. na początku kupiłam jakieś w Rossmanie na promocji, nie jestem w tej chwili pewna firmy ale chyba J&J czy coś takiego, bo wydawało mi się że wkładki jak wkładki, każde podpasują. Ledwo w szpitalu parę zużyłam, resztę opakowania wyrzuciłam po jakimś czasie, bo były koszmarne, nieprzyjemne dla brodawek, a jak nasiąknęły mlekiem to już w ogóle była masakra. W szpitalu dziewczyna namówiła mnie na Bella Mama i te były dla mnie rewelacyjne, większe od J&J, bardziej chłonne i mięciuteńkie, chociaż spotkałam się z opinią (nie pamiętam czy tu czy na jakimś innym wątku) że są beznadziejne. Tak że co mama to opinia, ja tam uważam że lepiej sprawdzić z jednym opakowaniem zanim się kupi hurtowo. A co do ilości, 60 starczy na jakiś czas bo tego się nie zmienia co 10 minut, spokojnie zdążysz wyjść ze szpitala

Prostuję - te niedobre wkładki to chyba były Canpol babies, przypomniało mi się

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2012-12-10 o 22:02
Stary 2012-12-10, 19:29   #3627
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38068033]Tak, takie kłucie nagłe, nieprzyjemne, czasem aż stanę jeśli akurat idę bo się nie da kroku zrobić.

A cholera wie, ledwo się ruszam :/ w pracy jest - no i świnia jestem bo nie napisałam :d wczoraj go do muru przyparłam, dałam 3 opcje do wyboru i pogadaliśmy - jest zawieszenie broni.

Ja brałam 80x80 i 80x70.[/QUOTE]

o to ja takie coś czuje czasami, i aż mnie zmrozi na chwile jak to poczuje....

ehh ta nieszczęsna wyprawka.... sama nie wiem co mam a co nie :/
Stary 2012-12-10, 19:30   #3628
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Deli z wkładkami to lepiej nie szaleć. Drogie jakoś strasznie nie są, można dokupić w każdym sklepie dziecięcym czy aptece, a nie każde muszą spasować i lepiej sobie sprawdzić czy się nadadzą. Ja np. na początku kupiłam jakieś w Rossmanie na promocji, nie jestem w tej chwili pewna firmy ale chyba J&J czy coś takiego, bo wydawało mi się że wkładki jak wkładki, każde podpasują. Ledwo w szpitalu parę zużyłam, resztę opakowania wyrzuciłam po jakimś czasie, bo były koszmarne, nieprzyjemne dla brodawek, a jak nasiąknęły mlekiem to już w ogóle była masakra. W szpitalu dziewczyna namówiła mnie na Bella Mama i te były dla mnie rewelacyjne, większe od J&J, bardziej chłonne i mięciuteńkie, chociaż spotkałam się z opinią (nie pamiętam czy tu czy na jakimś innym wątku) że są beznadziejne. Tak że co mama to opinia, ja tam uważam że lepiej sprawdzić z jednym opakowaniem zanim się kupi hurtowo. A co do ilości, 60 starczy na jakiś czas bo tego się nie zmienia co 10 minut, spokojnie zdążysz wyjść ze szpitala

aha no to super

a jeszcze mam takie glupkowate pytanie jak zamawiam u jednego sprzedawcy, no i pisze mi ze mozna max 20 produktów zamówić no i jak zamawiam u niego znowu, to dwa razy mam placic za przesyłkę?

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-10, 19:32   #3629
e_vel
Wtajemniczenie

Deli, przepraszam Cię ale jak przeczytałam te wszystkie ŚLICZNE i NIEZASTĄPIONE rzeczy to mi się śmiać zachciało... Myślam, ze to Ty tak słodzisz ale to są nazwy aukcji chyba a ilości jak dla mnie ok
Stary 2012-12-10, 19:32   #3630
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
aha no to super

a jeszcze mam takie glupkowate pytanie jak zamawiam u jednego sprzedawcy, no i pisze mi ze mozna max 20 produktów zamówić no i jak zamawiam u niego znowu, to dwa razy mam placic za przesyłkę?
Ty się lepiej dopytaj mailowo żeby nie wyszło jak z niejaką Myszką
Jak będziesz długo karmić to wkładek trzeba będzie na kopy (i to nie jedną kopę w sensie 60 sztuk tylko duuuużo kop) ale spokojnie zdążysz dokupić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości