|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#8701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzone w 1989 :)
Cytat:
Ja często robie sobie tak-8 minutes buns, potem 8 min.abs, nstępnie 8 min. legs, a potem jeszcze raz abs.Tylko muszej eszcze przed to jakąs rozgrzewkę wtrynić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w podstawówce nienawidziłam. Teraz mam fajnych wuefistów i da sie wytrzymać. Czasami fajnie sobie tak poćwiczyc, ale nienawidze sprawdzianów
|
|
|
#8702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie lubie w-fu bo gramy caly czas w siatke, naprawde na kazdym w-fie i na dodatek nie oplaca bo druzyna ktora przegra dostaje 1 za zle granie, juz wole dostac 1 za brak stroju "normalnie witki opadają"
|
|
#8703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z angielskim już dałam sobie radę ![]() Ja w czwartek prowadzę konkurs recytatorki W obcych językach to my będziemy grali legendy polskie po angielsku jak ludzie na wymianę do nas przyjadą ![]() A język francuski bardzo mi się podoba, chociaż chyba wolę hiszpański i włoski
|
|
|
|
|
#8704 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Po drugie - ja też kiedyś lubiłam wf. Naprawdę. Ale to na tyle specyficzna lekcja, że nie lubię być na niej oceniana. Nie lubiłam. Wkurzało mnie to, że muszę ćwiczyć, bo iksy mi się skończyły, nawet jeśli mam okres i zwijam się z bólu. Ot, co. A niektórzy wuefiści to prawdziwi fanatycy.
|
|
|
#8705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na taki wf też nie chciałabym chodzić ![]() Em też jestem za, żeby wf był tylko na ostatnich lekcjach, u nas niestety w piątki są dwa pierwsze wf i też dlatego zazwyczaj unikam ćwiczenia w piątki. To nie przyejmne jak ktoś koło ciebie w ławce wydziela jakiś nieprzyjemny zapaszek, a co dopiero jak człowiek się fatalnie czuje, gdy wie, że sam być może nie pachnie lepiej
Edytowane przez Martusia B. Czas edycji: 2007-02-27 o 16:24 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#8706 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba nie musze mowic, ze kocham wf
A dzisiaj ja poszlam sobie na wax'y ![]() Ogolnie to z nastawieniem, ze normalnie lekcje ale przyszly moje i.. no i wyciagnely mnie heheA jutro spr z laciny.. shit
|
|
#8707 |
|
Wtajemniczenie
|
No, dziś mam więcej czasu, luuuz
![]() ale wczoraj masakrycznie było ![]() mam pytanko do Was - orientujecie się w sprawie tej nowej matury - bo u mnie była wczoraj dyskusja na anglu i podobno my (nasz rocznik) piszemy już tak jakby starą, tzn. żeby podejść do rozszerzenia trzeba napisać najpierw podstawę Prawda to;> bo coś mi się wierzyć nie chce, ale ktoś powoływał się na dość wiarygodne źródło(ale nie pamiętam w ten chwili na co )Co do W-Fu to ja mam właśnie stałe zwolnienie ![]() jutro mam na 10.45 a autobus oczywiście jedzie o 8 nie będę sobie z własnej woli dokładać ![]() no to powstał mały elaboracik
|
#8708 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawa świata właśnie dzisiaj też moja koleżanka mówiła, że będziemy pisać maturę "przedgiertychowksą", nie mam pojęcia skąd ona to wie, ale mam nadzieję, że to prawda
|
|
|
|
#8709 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#8710 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja temat naszej matury znalazłam coś takiego http://matura.studentnews.pl/serwis.php?s=153&pok=6726
wynika z tego, że zależy to od przedmiotu |
|
|
|
#8711 | |
|
|
Cytat:
Ale.. co?! Nie można zdawać WOSu jako podstawowy przedmiot? ![]() ![]()
|
|
|
#8712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#8713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#8714 |
|
|
Niemożliwe. Na początku tego roku szkolnego było zarządzenie, że WOS można zdawać jeszcze na maturze 2007 i 2008. Jestem pewna, bo sama zastanawiałam się nad tym przedmiotem. A wiele osób z mojej klasy już się zdecydowało.
|
|
#8715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale słyszę właśnie że tak nie będzie, co dla mnie jest totalną głupotą i kolejnym poroninym pomysłem naszego ministra
|
|
#8716 |
|
Zakorzenienie
|
Mi mój nauczyciel historii mówił to juz w tamtym roku i zapadło mi to w pamieć, bo uwazał to za kompletną głupotę i ostrzegał.
|
|
#8717 |
|
Zakorzenienie
|
hey ale tam jest napisane: język obcy nowożytny zdawany na poziomie podstawowym albo rozszerzonym... czyli nie to i to ale to ALBO to
|
#8718 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawa_świata nie slyszalam jeszcze nic o naszej maturze.. oby bylo tak jak mowisz, chociaz raczej watpie.. z tabeli ze strony wklejonej przesz Martusie wynika, ze raczej zostaje po staremu
ehhh wlasnie sie zabieralam za czytanie mendla gdanskiego, patrze, a tu z 50 stron z ksiazki wydarte, akurat ta nowela dobrze ze jest internet bo inaczej bym tego nie przeczytala, biblioteki niedlugo zamykaja..
|
#8719 |
|
Wtajemniczenie
|
Bez sensu to wszystko z tymi maturami... Ja na razie się nie przejmuję, bo jak to dzisiaj stwierdziliśmy, do naszej matury przepisy zmienienią się pewnie jeszcze z 10 razy...
|
|
|
|
#8720 |
|
Zakorzenienie
|
Z wfu mam okropną nauczycielke,która nie potrafi zrozumieć,że ktoś źle się czuje,ma okres i ledwo chodz czy coś tam.Zwolnień od rodziców nie przyjmuje jedynie lekarskie i to też z hmm tzw fochem
Lekcje?? Gdy jest ciepło biegamy po parku i jesteśmy obiektem westchnień i marzeń starszych panów z pobliskiego sklepu z alkoholami W zime siatkówka bądź siłownia (w tym,że nie ma połowy sprawnych urządzeń do ćwiczeń) Gry zespołowe odpadają w mojej klasie bo zwykle kończy to się ostrą kłótnią między dziewczynami,a nawet o zgrozo rękoczynami Ehh takie mam dziwne koleżanki w klasie Dlatego bym wolała pouczyć się z czegoś niż ćwiczyć Za to słyszalam,że właśnie mamy BYĆ MOŻE pisać mature rozszerzoną i podstawową. Mam nadzieje,że to prawda. Boje się rozszerzonej historii |
|
|
|
#8721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak to bym miała w garści podstawową (bo raczej nie ma opcji, żebym nie zdała podstawowej ) a tak? tak łatwo zostać z niczym ![]() jak się wkurzę to napiszę do CKE maila ![]() i się popytam co i jak
|
|
#8722 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wf-u to ja niezbyt lubie, ale zawsze cwicze.. najbardziej wkurza mnie przebieranie sie i gdy wf jest w srodku albo na poczatku lekcji.. u mnie w szkole nie ma silowni, wiec przewaznie gramy w siatke, ping-ponga, hokeja, w kosza rzadko, czasem cwiczymy cala lekcje, gdy jest cieplo biegamy i cwiczymy na boisku albo nad rzeka, bo jest zaraz za szkola.
|
#8723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też słyszałam, że wszystko wraca do punktu wyjścia A historii rozszerzonej też się boję- jestem w biolchemie I jeszcze się waham
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#8724 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też chcę pisać roszerzoną historię i nie mam pojęcia jak tego dokonać
![]() A teraz uciekam do TŻa, papa |
|
|
|
#8725 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez slyszalam o tym, ze ma byc matura 'i'
![]() A slyszalam tez, ze moze byc tak, ze podstawowa i rozszerzona ma byc polaczona w jedna calos. Czyli, ze bdzie jeden arkusz a w tym pytania z rozsz i podst. Ciekawi mnie jak to w koncu bdzie i mysle, co byloby lepsze. Czy 'i' czy rozsz z podst..?
|
|
#8726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a pewnie jeśli byłoby I to czas pisania byłby taki sam i zadań więcej = większe pole do popisu ![]() chociaż taka jedna maturka dla wszystkich (podst. + rozsz.) też nie byłaby zła ![]() byle nie LUB BTW oddali te czytanie ze zrozumieniem co pisaliśmy przed feriami, to co Wam pisałam, że rozbawiło mnie pytanie uzasadnij, że Lara Croft to heroina komputerowa i że to wyrażenie jest neologizmem frazeologicznym trzeba było napisać, że ta heroina to bohaterka i odwołać się do czegoś (mitologii?) a większość zinterpretowała tę heroinę jako narkotyk - nałóg gra wciąga ![]() ![]() miałam 10/20 punktów i tak jestem z siebie dumna, bo myślałam, że nawet 5 nie będzie to daje mi piękną ocenę (najprawdopodobniej 2 - poloniści jeszcze skonsultują się co do ocen, ale w niektórych klasach już wystawili) od 9 był dop, więc na nic innego nie liczę dop z polskiego z największą wagą ![]() jeszcze z histy mi nie oceniła referatu bo był przeczytany (a nie wygłoszony) i jeszcze ja głupia zamiast napisać to ręcznie, to pisałam na kompie, tyle, że uczciwie pisałam z kilku źródeł, no ale mogło wyglądać na kopiuj-wklej, a ja przepisywałam podręczniki do dziś mogły być czytane, ale że ja jestem na cenzurowanym to mój nie mógł być czytany i od tej chwili każdy inny też nie... po cholerę brałam ten referat i oceny były, a teraz dupa roboty mi szkoda, olać ocenę, ale czas i praca w to wlożona ale nadzieja, że możemy pisać "starą" maturę wynagradza mi wszystko... i powiem Wam, że histy chętniej się uczę z myślą o pisaniu podstawy, bo tam przynajmniej można zaprezentować co się umie ![]() elaboracik... nie musicie czytać <powiedziała pod sam koniec wywodu>
|
|
#8727 |
|
Wtajemniczenie
|
Matura jest teraz dla mnie jakimś zbyt przyziemnym tematem
![]() Jestem taka szczęśliwa Nie mogę dzisiaj nacieszyć się życiem. Wszystko widzę w bardzo pozytywnych barwach, to takie cudowne, że mam TŻa, który mnie kocha, a ja jego, że mam taką kochającą mamusię i całą rodzinkę, nie wiem co mi dzisiaj jest... Może to przez tą pierwszą wiosenną burzę, dała mi nadzieję na jakąś lepszą przyszłość, na to że będzie słońce i kwiaty, i zieleń ![]() Jestem dzisiaj dosłownie niepoprawnie romantyczna i aż za bardzo optymistyczna, ale dobrze mi z tymi! ![]() I musiałam się tym z kimś podzielić, tak! Wybaczcie
|
|
|
|
#8728 |
|
Wtajemniczenie
|
Martusia
mam cichą nadzieję, że i ja będę mogła jeszcze tu Wam kiedyś napisać, że byłam gdzieś z Tżem
|
#8729 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Ciekawa Świata
![]() ![]() Możesz być pewna, że kiedyś będziesz też pisała tu o TŻecie, czasami warto poczekać na tego, właśnie TEGO właściwego, nawet jeżeli ma to potrwać trochę czasu, ale za to być z nim najszczęśliwszą na świecie ![]() To cudowne uczucie wiedzieć, że gdzieś jest ktoś taki, dla kogo jest się w stanie poświęcić wszystko, rzucić wszystko i pójść za nim jeżeli będzie taka potrzeba ![]() Dobrze, już się nie rozpisuję, bo przestaniecie czytać moje posty
|
|
|
|
#8730 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Ci Martuś że tak się cieszysz i tak Ci dobrze, ja pozostaję wiecznie rozerwana pomiędzy 2 facetów, po co tak szybko pakowałam się w nowy związek, tylko ranię kolejną nic nie winną osobę, bo wiem że nigdy nie pokocham go tak jak M
I na dodatek ten śnieg Znów mam doła
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

dobrze ze jest internet bo inaczej bym tego nie przeczytala, biblioteki niedlugo zamykaja..