MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 18:33   #1471
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
znalazłam taki przepis na piernika i idę piec
http://www.wielkiezarcie.com/recipe24611.html

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

no niestety... Zazdroszczę mamusiom, które są od kilku miesięcy przekonane w 100% do wybranego imienia Ostatnio pisałam smsa z gratulacjami do koleżanki, która 3 tyg urodziła synka i od razu pytałam jakie imię wybrali (to ich 3 dziecko) a ona mi odpisała, że dziecko standardowo nie miało imienia przez pierwsze 2 tygodnie... i dopiero w zeszlym tyg zdecydowali się na imię Iwo
Upiekłabym piernika gdybym miała mikser daj znać jak wyszedł

Ja mam znajomych co całą ciążę do dzidzi mówili Pola, nawet u lekarza już tak zapisali i w szpitalu też w książeczce tak podali. A późnij po około 2-3 tygodniach zmienili na Zosię

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
chyba wczoraj mieliśmy pierwszy raz to takie miarowe podrygi brzucha?! aż szukałam na YT
Kochana, nie martw się. Płucka sobie rozwija, ma dużo wód, ćwiczy łykanie...
tak tak to czkawka fajne uczucie... skoro maluszka to nie drażni to niech sobie czka

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Dziewczyny... dzisiaj mam atak paniki
Od rana kiedy może trochę za bardzo śpieszyłam się na autobus, rozbolał mnie brzuch... i boli do teraz jak się ruszam :|
Teraz leżę i czekam aż Mała da o sobie znać bo zazwyczaj wieczorem ją czuję i nic!
Zaraz czegoś dostanę... do położnej mogę najwcześniej jutro zadzwonić... w takich sytuacjach niecierpię tego kraju!
zjedz coś słodkiego i połóż się.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 18:38   #1472
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

z tego co pisała myaja to tyle na okres próbny a wg mnie to sporo u nas na lubelszczyżnie tyle to można dostac po wielu latach pracy a na okres probny to najniższa krajowa albo ciut wiecej
No tak ale to najpierw 2400 na rękę, a potem 3100. Jeżeli nie ma drugiej osoby z pensją to wd mnie w Krakowie samodzielnie utrzymać się za to i w pełni korzystać z życia miejskiego i kulturalnego się nie da.

1500 mieszkanie, liczmy że w okazyjnej cenie i z opłatami ( pewnie kawalerkę da się za tyle znaleźć)
500 jedzenie i na okresie próbnym zostaje 400 zł, na wakacje, paliwo, ratę za auto, komórkę - a gdzie tu miejsce na kino, filharmonie, karnet na siłownię, operę już nie mówię o jakiś większych koncertach czy innych. Kupnie ciucha, czy książki, albo gry komputerowej. Same wakacje za granicą to pewne dla jednej osoby po taniości ok 3000, to co miesiąc trzeba sobie odłożyć. Życie może i jest, ale nie można mówić o pełni korzystania z życia miejskiego i kulturalnego. Jak byle jaka kolacja przystawka, obiad, deser plus wino powiedzmy dwa kieliszki i już na jedną osobę 60 zł, a co dopiero jak trzeba dziewczynę na randkę zaprosić. Ogólnie straszne jest ta dysproporcja między zarobkami a kosztami życia, zwłaszcza jak na wynajem trzeba tyle wydać a się mało zarabia. Ja od kilku lat prowadzę nas budżet w excelu i mam tam każdy wydatek i wiem, że te rzeczy sporo kosztują w Krakowie, przykładowo z przed ciąży, bo teraz jak mi się chce sikać co 5 sekund, to spasowaliśmy z wyjściami na koncerty, ale np w kwietniu-maju, filharmonia dwa bilety dla mnie i Męża 160, opera : 220 za dwa, akurat w krk, opera jest bardzo słabo akustycznie zrobiona i jest tylko kilka msc gdzie dobrze słychać, a mój ma na tym punkcie fioła że jak już idzie, to chce słyszeć tak jak należy - więc odpadają te najtańsze za 100 za dwa, karnet na festiwal krakowski filmowy 260 no że o zwykłym kinie, koncercie w Wwa i innych nie wspomnę. Więc po prostu za taką pensję można się utrzymać, ale bez wypasu.

[QUOTE=despa;38064661]

tzn ?
Cytat:

Nie jest to sprzęt niezbędny i niedostępny w sklepie, jak bedzie Ci potrzebny to kupisz. Mnie się nie przydał,ani żadnej spośród znajomych które rodziły
Widać zależy od doświadczeń, to jak Twoje koleżanki wychodziły gdzieś na dłużej jak karmiły piersią ? Bo rozumiem, że do pobudzania laktacji nie każdy używa.

strippi piękny brzuszek, a zdjęcie bardzo ładne.

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
tzn wiecie z tą pracą to powiem Wam tak, że nawet jak mu nic kompletnie nie zostanie w portfelu to on i tak zrobi wszystko , zeby sie tylko z domu rodzinnego wyprowadzić - i tu mu się wcale nie dziwimy ... dla mnie lekki dom wariatów i tyle... człowiek ma spierdzieloną psychikę dzięki 'wspaniałomyślnym' rodzicom... mam nadzieje, że się mu uda wynająć chociaż jaką kawalerkę i żyć na bieżąco - byłoby super...
No jasne, z toksycznego domu wyprowadzić się warto, trzymam kciuki, żeby mu dobrze poszło, a Wy będziecie mieć fajną bazę na wypady do krk

Cytat:
Od rana kiedy może trochę za bardzo śpieszyłam się na autobus, rozbolał mnie brzuch... i boli do teraz jak się ruszam :|
Teraz leżę i czekam aż Mała da o sobie znać bo zazwyczaj wieczorem ją czuję i nic!
Zaraz czegoś dostanę... do położnej mogę najwcześniej jutro zadzwonić... w takich sytuacjach niecierpię tego kraju!
Spokojnie, kilka dziewczyn w tym mnie też tak pobolewało, jak przegięłam z aktywnością. Połóż się, zjedz coś słodkiego i czekaj aż córa zapuka

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Zmierzyłam - 140 cm z doniczką. Załączam zdjęcie na razie takiej nagiej

bardzo ładna ! Już Ci ładnie pachnie, super ! Ale jak dla mnie za mała, a szkoda bo cena świetna, jakby była taka 190 cm za 50 zł, już bym się w auto pakowała
Stary 2012-12-10, 18:48   #1473
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

strippi piękny brzuszek, a zdjęcie bardzo ładne.
dzięki kochana

Jeśli rozmawiacie o laktatorze to u mnie super się sprawdził!
Julka od 3 miesiąca przestała chwytać cyca, a ja by nie dawać mm odciągałam jej moje mleko i dawałam w butelce, dzięki czemu jeździłam do koni, a mąż mógł zostać z Julą w domu i nakarmić ją moim mleczkiem
Wykarmiłam ją w taki sposób do 7 miesiąca

Jak Jula miała prawie 5 miesięcy, pojechaliśmy na wesele i tam nocowaliśmy a Jula została z moimi rodzicami, wcześniej zamroziłam swoje mleko i odciągnęłam też sporo, także miała zapasy, a na weselu 2 razy poszłam do pokoju i odciągnęłam swoje, potem zaniosłam do chłodni gdzie stały napoje itd i po powrocie Julcia miała świeże mleczko

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-12-10 o 18:50
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 18:50   #1474
Natalia17011995
Raczkowanie

Cytat:

Mi lekarka ze szpitala kazała jak nie będę dziecka czuć zjeśc coś słodkiego, popić dużą ilością wody, położyć się i czekać
02.03.2013 - Nasze maleństwo przychodzi na świat
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:09   #1475
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Pomysł fajny, ale po 1 nie wiem czy teściowie na to wpadną a po 2gie nie wiem czy mój tata by chciał

Fajne takie Wigilie u babci chyba są nie wiem ja przeważnie spędzałam Wigilię w gronie najbliższej rodziny: mama, tata, ja i brat.. Później nawet w uszczuplonym składzie, bo brat z mamą pracują za granicą i nie zawsze mogli być w tym roku będę pierwszy raz na Wigilii u Tż
Oj takie Wigilie u babć są najcudniejsze- zawsze mi się tak tradycyjnie będzie kojarzyć.

[QUOTE=ObserwujeCie;380674 61]

Widać zależy od doświadczeń, to jak Twoje koleżanki wychodziły gdzieś na dłużej jak karmiły piersią ? Bo rozumiem, że do pobudzania laktacji nie każdy używa.

jeśli juz musiały odciągać to normalnie -ręcznie (jak to brzmi), bez użycia laktatora.

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
dzięki kochana

Julka od 3 miesiąca przestała chwytać cyca, a ja by nie dawać mm odciągałam jej moje mleko i dawałam w butelce, dzięki czemu jeździłam do koni, a mąż mógł zostać z Julą w domu i nakarmić ją moim mleczkiem

Jak Jula miała prawie 5 miesięcy, pojechaliśmy na wesele i tam nocowaliśmy a Jula została z moimi rodzicami, wcześniej zamroziłam swoje mleko i odciągnęłam też sporo, także miała zapasy, a na weselu 2 razy poszłam do pokoju i odciągnęłam swoje, potem zaniosłam do chłodni gdzie stały napoje itd i po powrocie Julcia miała świeże mleczko
Strippi przecież ja nie mówię, ze laktator to całe złoo, ale nie uważam go za jeden z najpilniejszych zakupów, jeśli będzie potrzebny w każdej chwili go kupisz i w wielu miejscach.

U Ciebie się sprawdził i super- i fajnie że tak długo dzięki niemu mogłaś karmić, ale nie każdy tak miał, ma....Oby każdy z nas miał pokarm- koleżanka miesiąc temu urodziła i nie karmi, bo pokarmu nie ma....W życiu jest różnie.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:16   #1476
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
spokojnie... czekaj i pisz jak poczujesz.

Cytat:
od kilku lat prowadzę nas budżet w excelu i mam tam każdy wydatek
podziwiam. ileż razy sobie to obiecywałam...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:22   #1477
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
no to nieźle Jak mi któraś babcia, ciocia czy ktokolwiek będą zmieniac imie dziecka to od razu taką do odstrzału
moja mama już próbowała zmieniać imię.. tak na własny użytek.. jassssne po moim trupie!

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Wiecie co....zaczynam się martwić tymi czkawkami Małej:/ są bardzo często - nawet 2-3 razy dziennie czasami.
mój chyba nie miewa czkawki, tzn raz podejrzewałam, że to czkawka, ale pewna nie jestem, za to Mały kuzynki ciągle miał czkawkę w brzuchu. chyba taki urok dziecka po prostu.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:23   #1478
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
hehe... Widzę, że wszystkie mamy podejście, że "inni mają lepiej niż my" My narzekamy, że mamy teściów czy rodziców daleko, a Ty znowu że masz za blisko bo musisz wszystkich odwiedzić To prawda... jak ma sie blisko to trzeba do wszystkich zajrzeć, ale na upartego to w ciągu jednego dnia wszystkich możecie "obleciec" i już... reszta świąt w domku A jak dochodzi 5h w jedna stronę w aucie to już lipa
i tak źle i tak niedobrze.. bo jakby byli daleko, to trzeba by jechać, bo przecież widywalibyśmy się kilka razy w roku..

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
a jeżeli chodzi o stroje to planuje zakup takiej koszulki sexi ale droga tez jest wiec nie wiem kiedy kupie http://www.biustonoszedokarmienia.pl...ma-Letizia.php
świetna..

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
aaa a jak juz o swietach mowicie - prosze bardzo kolejen foto mojej DUZEJ CHOINKI na nowym dommu
choinka gigant..

Cytat:
proszę, nie jest może jakaś super, ale do albumu się nadaje
zrobiłam ją w wannie podczas kąpieli i aparat postawiłam sobie na głowie pod kątem :d hahahahah i tak celowałam udało się na 1 razem

Cytat:
Zmierzyłam - 140 cm z doniczką. Załączam zdjęcie na razie takiej nagiej
fajna, może do sypialni zakupię..

po wizycie ok.. synuś cały i zdrowy, rośnie jak na drożdżach..
waży 1kg.. +- 150g.. synkiem pozostał, bo jak zwykle siusiaka wywalił do zdjęcia..
a ja +3kg..
także szczęśliwa jestem..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:28   #1479
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

najważniejsze to nie panikować teraz, bo jak na złość nie będzie się ruszać
postukaj trochę brzuszek, mój Michałek wariuje po mandarynkach
spróbuj zjeść coś co poruszy maluszka do kopania
Cytat:

zjedz coś słodkiego i połóż się.
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Spokojnie, kilka dziewczyn w tym mnie też tak pobolewało, jak przegięłam z aktywnością. Połóż się, zjedz coś słodkiego i czekaj aż córa zapuka
Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Mi lekarka ze szpitala kazała jak nie będę dziecka czuć zjeśc coś słodkiego, popić dużą ilością wody, położyć się i czekać
Cytat:
spokojnie... czekaj i pisz jak poczujesz.
Dzięki Wam dziewczyny za te słowa...
Zjadłam, leżałam ale nic
Stwierdziłam że pójdę pod prysznic, jak wstałam to za to jak mnie chwycił ból podwójny, brzuch i plecy za jednym razem, to aż się zgiełam... po prawej stronie tak...
Zwariuję dzisiaj, naprawdę...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:33   #1480
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

No właśnie, moje znajome albo im pomagało przy nawałach, albo żeby rozkręcić laktacje, no już nie mówiąc własnie o opcji wyjścia na 3 godziny bez dziecka żeby zostało z Tatą, takie dla mnie to must have

Cytat:
jeśli juz musiały odciągać to normalnie -ręcznie (jak to brzmi), bez użycia laktatora.
o nie ja w precyzyjnych robotach dobra nie jestem, już widzę to mleko sikające po ścianach. Rozważałam ewentualnie ręczny, ale koleżanki co miały, strasznie się umęczyły...

Wiadomo, że podstawowy zakup to może nie jest, ale prawie wszystko inne mam, a zawsze jak się nie sprawdzi można odsprzedać na allegro, te elektryczne widziałam dobrze cenę trzymają. Więc sobie, kupię a co mi tam Jak któraś miała jakiś i może polecić to chętnie !

Cytat:
:

podziwiam. ileż razy sobie to obiecywałam...
hehe wiesz, z jednej strony spoko, z drugiej powiem Ci że prowadzi do niezłej analizy, można się zdołować, ile w roku na wino poszło

Sorceresss łobuzie, jak wizyta?
Stary 2012-12-10, 19:35   #1481
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
dziewczyny a miałyscie badane piersi w ciąży ?
Bo ja jeszcze nie
ja miałam raz w 8 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
może skończymy kwestię zarobków? bo czuję się jak idiotka która zmarnowała 5 lat zycia.
ja mogę o sobie powiedziec to samo teraz od stycznia jestem po raz kolejny w nowej pracy więc po tylu latach pracy ciągle siedze na marnej pensji ale niestety albo mi sie trafiał nieuczciwy pracodawca, albo skąpiec albo praca na zastepstwo

Cytat:
spokojnie poleż odpocznij zjedz coś napewno sie odezwie

Cytat:
znalazłam taki przepis na piernika i idę piec

no niestety... Zazdroszczę mamusiom, które są od kilku miesięcy przekonane w 100% do wybranego imienia Ostatnio pisałam smsa z gratulacjami do koleżanki, która 3 tyg urodziła synka i od razu pytałam jakie imię wybrali (to ich 3 dziecko) a ona mi odpisała, że dziecko standardowo nie miało imienia przez pierwsze 2 tygodnie... i dopiero w zeszlym tyg zdecydowali się na imię Iwo
daj znać jak piernik

a co do zdecydowania na imię to ja tak do Julki byłam przekonana w 100 a nawet 200% od samego początku ze Julia i już a teraz tż mówi ze Karol i już a ja jakoś sie nie mogę przekonać ale jeśli miałabym wybierać inne to jakoś nie wiem jakie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:35   #1482
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Zjadłam, leżałam ale nic
Stwierdziłam że pójdę pod prysznic, jak wstałam to za to jak mnie chwycił ból podwójny, brzuch i plecy za jednym razem, to aż się zgiełam... po prawej stronie tak...
A nie ma u Was jakiejś izby przyjęć czy coś. Żeby gdzieś pojechać i się uspokoić ?

Aaaa imię Leon mi się bardzo podoba
Stary 2012-12-10, 19:35   #1483
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
moja mama już próbowała zmieniać imię.. tak na własny użytek.. jassssne po moim trupie!
Twoja mama w ogóle rządzi....
na jakie?!

Cytat:
mój chyba nie miewa czkawki, tzn raz podejrzewałam, że to czkawka, ale pewna nie jestem
mój wczoraj pierwszy raz dał matce odczuć. może jeszcze nie nadszedł nasz czkawkowy czas?!

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
i synuś cały i zdrowy, rośnie jak na drożdżach..
waży 1kg.. +- 150g..
kawał chłopa!!!!!! super!!!!

Cytat:
spoko, spoko. po pryszce leż grzecznie...

Stary 2012-12-10, 19:38   #1484
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Strippi przecież ja nie mówię, ze laktator to całe złoo, ale nie uważam go za jeden z najpilniejszych zakupów, jeśli będzie potrzebny w każdej chwili go kupisz i w wielu miejscach.

U Ciebie się sprawdził i super- i fajnie że tak długo dzięki niemu mogłaś karmić, ale nie każdy tak miał, ma....Oby każdy z nas miał pokarm- koleżanka miesiąc temu urodziła i nie karmi, bo pokarmu nie ma....W życiu jest różnie.
no, ale ja nie mówię, że mówisz, że to zło, tylko podaję na swoim przykładzie jak to u mnie było z laktatorem i jak okazał się przydatny.
i nie jestem z tych matek polek co wielbią KP i mleko matki uznają jako cud natury, a podczas karmienia spływa na nie cudowne i niezastąpione uczucie

Cytat:

waży 1kg.. +- 150g.. synkiem pozostał, bo jak zwykle siusiaka wywalił do zdjęcia..
a ja +3kg..

za wizytę i synusia

Muszę wam powiedzieć, że te moje meble do pokoju Michałka są cudne, świetnie wykonane i mega pojemne. Szafa narożna jest tak wielka, że nawet się nie spodziewałam, że aż tak, regał jak 2x Julkowy i fajna duża komoda. Do tego kolory super pasują do pokoiku i na razie wszystko super się sprawdza tak jak sobie wyobraziłam i wyszukałam.
Stary 2012-12-10, 19:38   #1485
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
prowadzi do niezłej analizy, można się zdołować, ile w roku na wino poszło

u nas by nas zabiło
hektolitry... dwóch alkoholikenów:br zydal:

Stary 2012-12-10, 19:41   #1486
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

to tak a propo jeszcze zarobków. dziś moja praca odebrała mi resztki czegokolwiek co można nazwać chęcią pracy motywacji itd.
miałam dostać podwyżkę po dr 500 brutto dostałam 300zł brutto.

żeby nie było teraz to 1800zł na rękę nie będe nawet mieć.

także chyba zostanę na rocznym macierzyńskim i niech mnie w d.. ugryzą

ehhh
normalnie mi się beczeć chce. 5 lat w kosz trzeba było iść pracować gdzie bądź człowiek by przynajmniej nie czuł się jak frajer.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:44   #1487
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
No tak ale to najpierw 2400 na rękę, a potem 3100. Jeżeli nie ma drugiej osoby z pensją to wd mnie w Krakowie samodzielnie utrzymać się za to i w pełni korzystać z życia miejskiego i kulturalnego się nie da.

1500 mieszkanie, liczmy że w okazyjnej cenie i z opłatami ( pewnie kawalerkę da się za tyle znaleźć)
500 jedzenie i na okresie próbnym zostaje 400 zł, na wakacje, paliwo, ratę za auto, komórkę - a gdzie tu miejsce na kino, filharmonie, karnet na siłownię, operę już nie mówię o jakiś większych koncertach czy innych. Kupnie ciucha, czy książki, albo gry komputerowej. Same wakacje za granicą to pewne dla jednej osoby po taniości ok 3000, to co miesiąc trzeba sobie odłożyć. Życie może i jest, ale nie można mówić o pełni korzystania z życia miejskiego i kulturalnego. Jak byle jaka kolacja przystawka, obiad, deser plus wino powiedzmy dwa kieliszki i już na jedną osobę 60 zł, a co dopiero jak trzeba dziewczynę na randkę zaprosić. Ogólnie straszne jest ta dysproporcja między zarobkami a kosztami życia, zwłaszcza jak na wynajem trzeba tyle wydać a się mało zarabia. Ja od kilku lat prowadzę nas budżet w excelu i mam tam każdy wydatek i wiem, że te rzeczy sporo kosztują w Krakowie, przykładowo z przed ciąży, bo teraz jak mi się chce sikać co 5 sekund, to spasowaliśmy z wyjściami na koncerty, ale np w kwietniu-maju, filharmonia dwa bilety dla mnie i Męża 160, opera : 220 za dwa, akurat w krk, opera jest bardzo słabo akustycznie zrobiona i jest tylko kilka msc gdzie dobrze słychać, a mój ma na tym punkcie fioła że jak już idzie, to chce słyszeć tak jak należy - więc odpadają te najtańsze za 100 za dwa, karnet na festiwal krakowski filmowy 260 no że o zwykłym kinie, koncercie w Wwa i innych nie wspomnę. Więc po prostu za taką pensję można się utrzymać, ale bez wypasu.
moze to i za mało żeby sie utrzymać ale ja pracując juz ponad 6 lat tyle nie mam, a żyć trzeba My np nie chodzimy do kina, teatru czy opery, na wakacjach tez dawno nie byliśmy a za granicą to wogóle bo po prostu nie ma na to kasy no ale nie marudzę mam nadzieję ze kiedyś bedzie mnie stać na wszystko na co mam ochote marzenia piękna rzecz

a jeśli chodzi o zestawienie w exelu to jak to rozdzielasz jeśli chodzi o żywność? z każdego rachunku spisujesz w oddzielne kolumny np chleb, masło, mleko itp? Ja kiedyś tak próbowałam ale mi sie znudziło każdą rzecz z rachunku spisywać

Cytat:
a ja +3kg..
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:47   #1488
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
spokojnie poleż odpocznij zjedz coś napewno sie odezwie

Dzięki
Cytat:
A nie ma u Was jakiejś izby przyjęć czy coś. Żeby gdzieś pojechać i się uspokoić ?

Aaaa imię Leon mi się bardzo podoba
Nie... mogę zadzwonić na numer 'porodowy' położnej ale dzisiaj nic nie zrobi... najwcześniej jutro może przyjść i zobaczyć co i jak.

A co do Leona tak przy okazji... kiedyś bardzo mi się to imię podobało.
Dopóki u nas do pracy nie przyszedł pewien Leon... okropny człowiek. Obrzydził mi fajne imie...

Cytat:

spoko, spoko. po pryszce leż grzecznie...
leżę... leżę...

Eh dobrze się gdzieś wyżalić.
Dzięki Wam

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:48   #1489
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz czegoś dostanę... do położnej mogę najwcześniej jutro zadzwonić... w takich sytuacjach nie cierpię tego kraju!
Cytat:
Zjadłam, leżałam ale nic
A masz cos rozkurczowego? no-spę lub tp.? Skoro masz bóle takie silne, to ja bym jechała do szpitala, nie ma co bagatalizować...NA ruchy to jak dziewczyny pisały cos słodkiego i zimnego do picia typu: sok,cola. i Chociaz nie wolno ja zawsze na plecach sie kąłde płąsko o wtedy wyczuwam małe. 3mam kciuki, ze bedzie wszystko dobrze!! Mnie jak wczoraj plecy zaczeły bolec, to tez się wystraszyłam, ale po no-spie przeszły...A dzis mały wyjatkowo aktywny

Cytat:
i t

a ja +3kg..
Spoooro! Ciekawe ile mój rówiesnik będzie miał jutro tak myślałam, że z 1000 gram powinien mieć.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:49   #1490
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
moze to i za mało żeby sie utrzymać ale ja pracując juz ponad 6 lat tyle nie mam, a żyć trzeba My np nie chodzimy do kina, teatru czy opery, na wakacjach tez dawno nie byliśmy a za granicą to wogóle bo po prostu nie ma na to kasy no ale nie marudzę mam nadzieję ze kiedyś bedzie mnie stać na wszystko na co mam ochote marzenia piękna rzecz

a jeśli chodzi o zestawienie w exelu to jak to rozdzielasz jeśli chodzi o żywność? z każdego rachunku spisujesz w oddzielne kolumny np chleb, masło, mleko itp? Ja kiedyś tak próbowałam ale mi sie znudziło każdą rzecz z rachunku spisywać

ja nie rozpisywałam jedzenia. miałam rubryki, ubrania, środki higieniczne, jedzenie, opłaty itd. i u nas się to sprawdziło. przez kilka miesięcy patrzyłam na co idzie najwięcej kasy i udało mi się zaoszczędzić 200-300zł
15.10. 2011.

Stary 2012-12-10, 19:55   #1491
Luna0
Zakorzenienie

Dobry wieczór
mama mi przywiozła piękne ciuszki ale nawet nie miałam kiedy pstryknąc zdjęć

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
no ja upatrzyłam sobie emjot hitreec. moja koleżanka ma i bardzo sobie chwali, nie dość, że nie jest taki ciężki to ma dość długą gondolę, łatwo się prowadzi i ładnie wygląda.
łaaadny

Cytat:
mi poki co podoba się tako laret (poza torbą, która jest okropna - babciowata i kupilibyśmy inną). Ale oczywiście rozgladam sie dalej- może jakiś inny wpadnie w oko

wcześniej o nich nie slyszałam... Zaraz pooglądam, bo widzę że 3w1 na alle.gro o ok 1/3 tańszy niż tako
widziałam tego tako laret, podobno jest identyczny jak Tutek Ambero tylko tutek lżejszy ale nie wiem czy to prawda... jak dla mnie Laret to za duży wózek.. zgrabny jak na te większe wózki ale jednak za duży/masywny

Cytat:
dobrze, że jesteś zadowolona. ja w takich nie gustuję zupełnie. nie mogę patrzeć na te foteliki montowane na gondolę zamiast na goły stelaż, bo tarabanić się chociażby na zakupy ze stelażem i gondolą w bagażniku i fotelikiem w samochodzie to dla mnie trochę za dużo, jeszcze przy moim małym samochodzie. poza tym jest na prawdę ciężki i nie ma skrętnych kół. na rynku jest tyle wózków, że każdy znajdzie coś dla siebie. ja wolałabym w takiej cenie używany, ale lekki, zwrotny i zgrabny niż nówkę starej generacji. co kto lubi
zgadzam się w 100%

Cytat:
zrobiłam ją w wannie podczas kąpieli i aparat postawiłam sobie na głowie pod kątem :d hahahahah i tak celowałam udało się na 1 razem
świetne zdjęcie
a pokoik też śliczny i ta lampka

Cytat:
mój niestety podobnie... Ostatnio mnie wkurzył, bo nie dość że zdjęć mi nie robi to jeszcze się śmiał jak go zawołałm do zdjęcia robionego samowyzwalaczem A my kurcze nie mamy chyba żadnego wspólnego zdjęcia z czasu ciąży

oliwka, super że wizyta udana no i gratuluję dziewczynki
A co do imienia to tak jak piszą dziewczyny - nie ma co się sugerować zdaniem innych... Choc wiem po sobie, że latwo to mówić ale jednak człowiek się wkurza gdy słyszy: "ja to bym tak na imię nie dała" A Twój Tż jakie ma zdanie? Mój mnie zaczyna wkurzać, bo jak jakis miesiąc temu chciałam odpuścić imię Leon (bo oczywiście nikomu się nie podobało) i zaproponowałam Filipa, to mój Tż oczywiście stwierdził, że Filip nie... tydzień temu znajomi też powiedzieli, że Filip nie... Tż nadal potwierdzał, że Filip nie I stwierdził, że "niech juz będzie ten Leon". No to ja juz się na tego Leonka nastawiłam... wczoraj do Tzta braci mówię, że może będzie Leon - oni powiedzieli że ładnie, a mój Tż wyskakuje: "A Filip nie?" Dziś z pracy wrócił i mnie mizia po brzuchu i pyta '"jak tam Filip?" Ja go pytam jak długo będzie zdanie zmieniał, bo dopiero co mu się to imie nie podobało... A on mi na to, że "po co Ty się tak od razu nastawiasz?": Kurcze... no jak tu się nie nastawiać? I jeszcze powiedział, że w pracy dziś wszystkim mówił, że będzie Filip i każdemu się podoba
Inna sprawa, że ja sama nie wiem co bym chciała... bo jak Tż się na jakies imię nie zgadza, to ja mu wiercę dziurę w brzuchu i strasznie akurat takie imię chcę... A jak on w końcu się zgodzi, to ja nagle nabieram watpliwości Tak jak teraz z tym Filipem... Jeszcze na początku listopada strasznie to imie chciałam... a teraz nie wiem

cos podobnego widziałam ostatnio w Praktikerze za 29,99... mam nadzieję, że do weekendu będą
ja miałam raz - na samym początku... gdy poszłam na kontrolę sprawdzić co z krwiakiem. Ginka szybko sprawdziła krwiaka i chyba jej głupio było wołać 100zł za 3 min badania, więc mi przebadała tez piersi
Mokka ja też już nie raz ględziłam że my też nie mamy ani jednego zdjęcia razem w ciąży a jak TŻ widzi moje zdjęcia do lustra z brzuchem to się śmieje że sobie sweet focie szczelam, oczywiście śmieje się na żarty nie złośliwo, ale co mam zrobić jak nie ma mi kto szczelić
a i jak dla mnie Mokka to Ty masz Leonka i już! Sama się juz tak przyzwyczaiłam powiedz TŻ ze jestes juz na takim etapie ciąży że chcesz myślieć/mówić do brzucha po imieniu i będzie sie musiał zdecydować oczywiście tylko i wyłącznie na Leosia

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:55   #1492
klementyna1
Zakorzenienie

Co do laktatorów, to nam położna na szkole rodzenia mówiła, żeby na razie nie kupowac, tego nie zabraknie w sklepach, a moze sie nie przydać...NA początku próbowac w razie czego sciagać ręcznie...Co innego jak mama musi wczesniej wrócic do pracy lub ma inne obowiązki poza domem, to wtedy mówiła, żeby w laktator się zaopatrzyć. To chyba indywidualna sprawa...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:55   #1493
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
chyba wczoraj mieliśmy pierwszy raz to takie miarowe podrygi brzucha?! aż szukałam na YT
Kochana, nie martw się. Płucka sobie rozwija, ma dużo wód, ćwiczy łykanie...
haha dobra jesteś
co do czkawki to mój miał kiedyś cały dzień noc i dzień i przestałam pić gazowane bo się bałam że może od tego
ale chyba taki urok dzieci w brzuchu, chociaż jak mu dawałam słodkie picie to wiadomo że wiecej tych wod połykal

Cytat:
domyślam się że no-spy tam nie masz, ale może magnez? Jesli tak to weź odrazu dwie tabletki.
co do ruchów, to prysznicem i chodzeniem tylko go uśpisz, zjedz coś słodkiego i połóż się na lewym boku.. najlepiej włącz jakiś film i spróbuj na nim się skupić mój ma tak że zawsze jak chce żeby kopał to moge go szturchać godzine itp i nic, a jak odpuszcze i zapomnę to zaraz mnie zaczyna kopać, takie złośliwe moje dziecie

Cytat:
a ja +3kg..
także szczęśliwa jestem.. :
o jaki duży synek

a mnie wczoraj jak chodziłam to kuło/bolało miejsce z 5 cm na prawo od pękpa tak jakby mi ktoś uciskał na skóre i chciał żeby pękła ale jak tylko usiadłam to nic, i znów jak szłam to kuło.. ah te lęki

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 19:56   #1494
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

i ja juz po pogaduchach, boshe a zamrzlam czekajac na busa
ale cos za cos, po drodze weszlam do sklepu i kupilam sobie pizzze
i zaraz bede ja jesc, zjem cala z nikim sie nie podziele

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 20:01   #1495
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie

Wr... nie wszystko mi cytuje... wr....wr....
Kasia, fajny wózek.... niezła przeprowadzka.... i MEGA choinka!
Strippi, ładny pokoik I słynna u nas lampka samolot
Cytat:
na!

A dziś rano byłam na wizycie u gina i endokrynologa, u gina wszystko pięknie, wyniki idealne, mam skierowanie na glukozę za 4 tyg. U endo: zwiększyła mi dawkę euthyroxu, prawdopodobnie moje probemy z tarczycą wynikają z ciąży, ale żeby wiedzieć to na pewno, muszę mieć badania po porodzie.

Cytat:
fajneeeee!!!! dzisiaj już po 2 kąpielach jestem więc jutro odgapię od Ciebie
Hihi, Strippi o może Ty sobie sama sesje porób 550zł w kieszeni

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
No i na 100% dziewczynka jak to lekarz stwierdził pięknie "wargulki widać" Maleństwo zdrowe większość odstępów w rozmiarach to jest 2 dni plus lub minus jedynie obwód główki jest 8 dni do tyłu ale mieści się w granicach tak więc zdrowituka piękna dziewczynka ma 355g.
Dostaliśmy płytkę z całego badania połówkowego tak więc lekarz się śmiał że mamy dowód na niego ale wszystko pięknie więc teraz tylko patrzeć by mała przybierała na masie
Wyniki stwierdził że są ok tak więc niską hemoglobiną i hematokrytem mam się nie przejmować mieszczą się w normach dla ciężarnych i żelazo jest super więc mam nie brać (i tak nie brałam żelaza tylko od tygodnia witaminy co 2 dzień jak się okazało że bez nich i tak mam wysokie żelazo).
Super za malutką! Gratuluję córusi!

Cytat:
z tego co pisała myaja to tyle na okres próbny a wg mnie to sporo u nas na lubelszczyżnie tyle to można dostac po wielu latach pracy a na okres probny to najniższa krajowa albo ciut wiecej
mój TŻ w Krakowie na stałą umowę dostał tyle co na próbnym + premie kwartalne A jak jest z premiami uznaniowymi wie każdy...

Cytat:
dziewczyny a miałyscie badane piersi w ciąży ?
Bo ja jeszcze nie
tylko raz, na pierwszej wizycie w 5tc

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no no już lada tydzień i bach
ciekawe która pójdzie na pierwszy ogień w mojej opinii pierwsze 3 to właśnie Ty, Ja i Strippi
za dzisiejszych lekarzy Podziwiam... hhih zamieniłaś PKP na poczekalnie

HA! Dzisiaj o tym myślałam, która z nas pójdzie na pierwszy ogień

Cytat:
ja 98
a ja w sobotę miałam 99 Ale wydaje mi się, jakby mniej bylo.. natomiast dupcia wydaje mi się wieeeeelka :P

Cytat:
Chyba najważniejsze to się nie denerwować, poleż sobie... mnie jedzenie słodkiego nie pomaga - bardziej treściwy posiłek... albo herbata z cytryną i cukrem!

Cytat:

a ja +3kg..
superancko! Kawał chłopiny masz w brzuszku!

Cytat:
Sorceresss łobuzie, jak wizyta?
ciiii... nadrabiam zaległości z całego dnia....

Dziękuję za kciuki Maluszek (olałam już potwierdzanie płci i zaglądanie między nóżki) zdrowiutki, całe 850gram! Więc tradcyjnie starszy tydzień z hakiem niż z OM
Gin mnie przyatakował USG dopochwowym - mierzył szyjkę
Zlecił kilka badań dodatkowych prócz tej słynnej glukozy...

Oficjalnie przeszłam na L4... popakowałam się w pracy, a jak wychodziłam o mało sie nie poryczałam... EH!

Na koniec udanego, acz męczącego dnia postanowiłam zrobić dobry uczynek jak się nadarzy okazja. Myślałam, że to może być np herbata dla męża etc... a tu przyszli z WWF... i co? Zadeklarowałam, że pomogę biebrzańskim rysiom Przekonał mnie argument, że jest ich bardzo mało i mnożą się biedaki między sobą...
Pani z WWF powiedziała, ze wyglądam ślicznie i że będzie syn - podziękowałam grzecznie, a mąż o mało jej nie uściskał

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-12-10 o 20:02
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 20:01   #1496
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja +3kg..

kawał synusia !!

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
to tak a propo jeszcze zarobków. dziś moja praca odebrała mi resztki czegokolwiek co można nazwać chęcią pracy motywacji itd.
miałam dostać podwyżkę po dr 500 brutto dostałam 300zł brutto.

żeby nie było teraz to 1800zł na rękę nie będe nawet mieć.

także chyba zostanę na rocznym macierzyńskim i niech mnie w d.. ugryzą

ehhh
normalnie mi się beczeć chce. 5 lat w kosz trzeba było iść pracować gdzie bądź człowiek by przynajmniej nie czuł się jak frajer.
No to można się wkur... , ale fakt że tyle lat pracy to się można zdołować

Cytat:

Nie no przeżyć to się właśnie da, ale właśnie bez wypasów, biorąc pod uwagę jeszcze ceny wszystkiego, drożyznę i jeszcze np jak ktoś nie ma po kimś mieszkania, a musiał kupić, to potem właśnie trzeba z wielu rzeczy zrezygnować, a prawda jest taka że dziś niestety kultura jest dla przynajmniej średniobogatych, bo droga, to wszytko w nawiązaniu do przypadku szwagra maji.

A żywność dzielimy tak: żywność, śmieci/junk ( tu wszystkie kompulsywne zachcianki w stylu cola, słoik nutelli - z grubsza nie zdrowe i tak naprawdę zbędne , mcdonald, kfc , pizza), alko.
Restauracje mamy wpisaną w rozrywce. Bo w pracy nie jadamy od lat, tylko z domu zabieramy, a jak jesteśmy w delegacji to mamy delegację i na to jest osobna kategoria. Więc jak idziemy do knajpy to towarzysko, albo żeby spróbować czegoś nowego i na wypasie

Uznaliśmy, że skoro nie wyrzucamy żywności i pilnujemy tego dość dobrze od dłuższego czasu, to u nas dzielenie, na nabiał, mięso itp nie ma większego sensu, bo podział i tak jest taki żeby dieta była zbilansowana i zdrowa, więc nawet jak będzie za dużo na mięso i warzywa to i tak nic z tym nie zrobimy, bo nie przerzucimy się nagle na brak warzyw i przetwory mączne. Raczej to nam służy do tego że ustaliłam sobie pewien limit w głowie ile chcę wydawać na jedzenie w miesiącu i jak widzę że np dobijam do granicy, a jest jeszcze 7 dni do końca miesiąca, to wyjmę coś z zamrażarki,a na obiad, zamiast cielęcinki zrobię soczewicę z czymś Tak dla własnej dyscypliny i żeby móc oszacować ile kasy naprawdę potrzebujemy żeby przetrwać np rok bez pracy każdego z nas.
Stary 2012-12-10, 20:05   #1497
Sorceresss
Wtajemniczenie

AH! i powiem Wam, że mój ginekolog jest bardzo kulturalnym facetem...
Przytałam 3kg w 4 tyg, a on grzecznie powiedział: sugerowałbym 2 kg na miesiąc

Przekroczyłam magiczną 7 na wadze! i wiecie co? dobrze mi z tym!

Koleżanka w pracy poleciła mi JĘZYK NIEMOWLĄT! Czytałyście? Polecacie?

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 20:05   #1498
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Twoja mama w ogóle rządzi....
na jakie?!
na Krzysia. chyba powtarzanie ileś razy "nie znam żadnego Krzysia" poskutkowało bo ostatnio nie pyta o niego. Kubuś nie powiedziała o nim ani razu najpierw był niczym, powietrzem , potem płodem, potem Krzysiem. aha, dzieckiem też nigdy nie był, bo dzieckiem będzie dopiero jak się urodzi eeee... szkoda mi już nerwów na to.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 20:10   #1499
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
A dziś rano byłam na wizycie u gina i endokrynologa, u gina wszystko pięknie, wyniki idealne, mam skierowanie na glukozę za 4 tyg. U endo: zwiększyła mi dawkę euthyroxu, prawdopodobnie moje probemy z tarczycą wynikają z ciąży, ale żeby wiedzieć to na pewno, muszę mieć badania po porodzie.

Ogólnie jest dobrze Lecę do kuchni!

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
jestem i ja.
no i laryngologicznie wszystko ok, tylko jeszcze czekac musze na wyniki rozmazu z nosa, ale jak nie mam kataru to raczej nic nie wyjdzie.
tak więc ja już nie wiem może taka moja natura i tyle...
to super
Cytat:
ale właśnie ,że jest super- fotka super oświetlona i idealnie czysta!
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
No i na 100% dziewczynka jak to lekarz stwierdził pięknie "wargulki widać" Maleństwo zdrowe większość odstępów w rozmiarach to jest 2 dni plus lub minus jedynie obwód główki jest 8 dni do tyłu ale mieści się w granicach tak więc zdrowituka piękna dziewczynka ma 355g.
Dostaliśmy płytkę z całego badania połówkowego tak więc lekarz się śmiał że mamy dowód na niego ale wszystko pięknie więc teraz tylko patrzeć by mała przybierała na masie
Wyniki stwierdził że są ok tak więc niską hemoglobiną i hematokrytem mam się nie przejmować mieszczą się w normach dla ciężarnych i żelazo jest super więc mam nie brać (i tak nie brałam żelaza tylko od tygodnia witaminy co 2 dzień jak się okazało że bez nich i tak mam wysokie żelazo).

No i mam doła kurde wszyscy negują moje imię dla małe jak tż już się nawet przekonał i chyba nawet zaczyna mu się podobać to dziś jego mama nosem kręciła i mówi "jeszcze dużo czasu zmieni ci się 5 razy" no jak Apolonia nikomu się nie podoba to samo Pola brzmi wszystkim pięknie no ok jeśli chodzi i mała dziewczynkę to Pola wg mnie ok ale dla starszej Pani to Pola ju lepiej Apolonia brzmi. Jednakże najbardziej podoba mi się Aniela a tu już każdy nos wykrzywia i jak widzę te miny i nadzieję że coś się zmieni to mi się przykro robi. ehhh
Już stwierdziłam że jak mnie zapytają jeszcze raz to powiem że tak że zmieniłam i nie będzie Anielki tylko Nadzieja ,Franciszka albo Blanka (choć akurat Blanka mi się też podoba ale bez szału) ciekawe co na to powiedzą.
to gratuluje 100 % dziewczynki !!!!
a co do imienia - to sądzę tak jak reszta dziewczyn - najważniejsze jest wasze zdanie
Cytat:
Bo to jest wg mnie tak,ze niektóre imiona się bardzo charakterystycznie kojarzą. A Anielka wciąż bardzo wielu osobom kojarzy się z dziewczynka z noweli Prusa i może dlatego.
masz rację ,że się kojarzą ale to dotyczy prawie każdego imienia . Np. Adolf (wiadomo z kim) ale i może tak być ,że jakieś nawet fajne imię nosi ktoś nie lubiany i klop.....
Tak sobie myślę ,że np. mój kuba może kojarzyć się z kubą rozpruwaczem .....
Dlatego mam w du... co i jak się komu kojarzy najważniejsze jest moje zdanie (ewentualnie tżta )
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Jak tu wybrac żeby nie żałowac a trafić na to jedyne
.... a ja się pytam - jak to zrobić 3 raz ?????
Cytat:
Wiecie co....zaczynam się martwić tymi czkawkami Małej:/ są bardzo często - nawet 2-3 razy dziennie czasami.
... mój brzdąc ma czasami częściej .... i czasami jeden seans trwa ok 30 min. szaleństwo . A ninka w brzuszku miała codziennie przez dłuższy czas !!!

"dziecko przystosowując się do życia poza organizmem mamy pije wody płodowe ćwicząc odruch ssania,łykania i ukł.pokarm.i przy zbyt gwałtownym łykaniu czy za dużych ilościach wypitych na raz dostaje czkawki.Czasami skurcz przepony powoduje czkawki.Nic się jednak dziecku nie dzieje ,nie boli,jest całkiem naturalnym odruchem."
[QUOTE=despa;38068185
[/QUOTE]
no ja też tak uważam
Cytat:
a ja +3kg..
Stary 2012-12-10, 20:11   #1500
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
kawał synusia !!

No to można się wkur... , ale fakt że tyle lat pracy to się można zdołować

Nie no przeżyć to się właśnie da, ale właśnie bez wypasów, biorąc pod uwagę jeszcze ceny wszystkiego, drożyznę i jeszcze np jak ktoś nie ma po kimś mieszkania, a musiał kupić, to potem właśnie trzeba z wielu rzeczy zrezygnować, a prawda jest taka że dziś niestety kultura jest dla przynajmniej średniobogatych, bo droga, to wszytko w nawiązaniu do przypadku szwagra maji.

A żywność dzielimy tak: żywność, śmieci/junk ( tu wszystkie kompulsywne zachcianki w stylu cola, słoik nutelli - z grubsza nie zdrowe i tak naprawdę zbędne , mcdonald, kfc , pizza), alko.
Restauracje mamy wpisaną w rozrywce. Bo w pracy nie jadamy od lat, tylko z domu zabieramy, a jak jesteśmy w delegacji to mamy delegację i na to jest osobna kategoria. Więc jak idziemy do knajpy to towarzysko, albo żeby spróbować czegoś nowego i na wypasie

Uznaliśmy, że skoro nie wyrzucamy żywności i pilnujemy tego dość dobrze od dłuższego czasu, to u nas dzielenie, na nabiał, mięso itp nie ma większego sensu, bo podział i tak jest taki żeby dieta była zbilansowana i zdrowa, więc nawet jak będzie za dużo na mięso i warzywa to i tak nic z tym nie zrobimy, bo nie przerzucimy się nagle na brak warzyw i przetwory mączne. Raczej to nam służy do tego że ustaliłam sobie pewien limit w głowie ile chcę wydawać na jedzenie w miesiącu i jak widzę że np dobijam do granicy, a jest jeszcze 7 dni do końca miesiąca, to wyjmę coś z zamrażarki,a na obiad, zamiast cielęcinki zrobię soczewicę z czymś Tak dla własnej dyscypliny i żeby móc oszacować ile kasy naprawdę potrzebujemy żeby przetrwać np rok bez pracy każdego z nas.
no wysługę lat mam uwaga 88zł także na pieluchy będzie
15.10. 2011.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości