|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
różowa, ale słodka niuńka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Nieważne za ile.
![]() ![]()
#1593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znalazłam, gdzie czytałam o różnym zastosowaniu pudru BD ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- dziękuje ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1595 |
Raczkowanie
|
rozowa, jaka z Liwki modeleczka.. no no
![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2012-12-10 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja ubieram bodziak z krótkim rękawem, bluza, spodnie, skarpety, rękawiczki, czapka, szalik, buciki mam wszyte w kombinezon. martula dziękuje za zdjęcia ![]() Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-12-10 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Zadomowienie
|
dziękuje
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- co sądzicie o tej spacerówce http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1598 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze pomogly. Udalo Ci sie cos tam wykombinowac? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie, wyparzacie jeszcze butelki??
![]() |
#1600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłałam Ci foty na maila. Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-12-10 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1602 | ||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() agatka i różowa - dzieci macie baaardzo fotogeniczne ![]() ![]() Ostatnio hitem wśród zabawek u nas jest... zwykły dmuchany balon ![]() ![]() Co do spacerów, to ja wychodzę w te mrozy, ale Celinka już mniej chętnie śpi na nich. Owszem, zaśnie, ale zwykle tylko na około pół godzinki. Już nie pamiętam kiedy ostatni raz wyparzałam ![]() ![]() Edytowane przez joss Czas edycji: 2012-12-10 o 09:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Zadomowienie
|
To tylko ja to robię po każdym myciu
![]()
#1604 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1606 | |
Zakorzenienie
|
Jaka słodka
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- He he, Majka własnie korzysta i pije z cyca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
My już po godzinnym spacerze. Hania strasznie marudzi rano, nie wiem o co chodzi, może jest jeszcze niewyspana dostatecznie, ale uśpic się nie chce w domu. ![]() Rzeczywiście, ubieracie cieniej swoje pociechy. Ja mam 2 kombinezony, ale jeden, taki widac nieprzemakalny i osłaniający przed wiatrem jest już za mały i teraz mam taki gruby z misia. Jeszcze mi się nie zdarzyło, aby ją przegrzac. Ale może rzeczywiście za ciepło ją ubieram?? ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Hmmm Szymek podobny do mojej Hani ![]()
#1608 |
Wtajemniczenie
|
moniczka, faktycznie bardzo ciepło ubierasz Hanię.
Temperatura w domu 21 stopni, to jest bardzo dobra temperatura dla dziecka. Wydaje mi się, że sam bodziak z dł. rękawem i rajstopki by wystarczyły. Podobno najkorzystniejsza temp. pomieszczenia, w którym powinno przebywać dziecko, to 18, 19 stopni ![]() ![]() ![]() Na spacer ubieram Hanię tak: góra: body z dł. rękawkiem, bluzeczka dół: rajtuzki lub półśpiochy, czasami skarpetki na to wszystko kombinezon i już. Kombinezon zakładam grubszy (ten z powłoką nieprzemakalną) na spacer, cieńszy (z polarka, misia), jak jedziemy do sklepu, lub w odwiedziny do kogoś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |||||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
Ja też ostatnio o sankach pomyślałam, bo z wózkiem ciężko się przedzierać przez śnieg, a w chuście trochę niebezpiecznie, można się poślizgnąć... cudny!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A do tego w tym roku dochodzi widmo wyprowadzki, wielkiego wyrzucania... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- W ogóle w kwestii zabawek... Jeszcze ani jednej zabawki nie kupiliśmy małemu, a ma ich po prostu OGROMNE ilości... Ciągle coś dostaje, od chrzestnej po ich dzieciach (generalnie zabawki sa nawet spoko, zawsze nie zniszczone, porządne itd - chociaż ja nie lubię tych piszczących, gadającyh i śpiewających...) i teraz na mikołaja kolejne zabawki, od chrzestnego maskotkową "rodzinę słoni" z ikei, jakiś "uczony warsztat" z fisher price... Fajnie fajnie, ale kurde się przeprowadzamy i na prawdę ostatnie czego potrzebujemy to masy wielkich zabawek i pluszaków... Zwłaszcza, że przy każdej okazji powtarzam o książkach, audiobookach... Kurczę, cieszę się, ze ma czym się bawić itd, ale no masakra. Większość pewnie będziemy musieli oddać. Głupio oddawać prezenty, no ale przecież tego nie weźmiemy do francji... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | |
Rozeznanie
|
ja też już nie wyparzam
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Hitem u nas jest też taki mały kolorowy wiatraczek ![]() Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-12-10 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Ja ostatnio jakoś znowu mniej wyrabiam z domem i dzieciakami, więc dla Was mam mało czasu, choć czytam regularnie ![]() Chłopaki znowu chore... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc od rana jedziemy z syropkami, inhalacjami, odciąganiem kataru, psikaniem w nosy, gardła. Do tego Kaj już je owoce, zupkę i kaszkę, więc też to wszystko jakoś próbuję poogarniać ![]() Niech oni już skończą chorować ![]() Dobre wiadomości są takie, że Kajko wreszcie przybrał jak należy 550g w ciągu miesiąca ![]() ![]() ![]() ![]() A Maksowi wprowadzam w pewnym sensie dietę... Zapytałam o skierowanie do dietetyka, czy jak to działa w ogóle, bo Maksiu praktycznie od kilku lat ma ze 2 kg nadwagi (niby niewiele, ale jednak), ciągle przewyższa 97 centyl, wpłynęło to już na wady postawy ![]() ![]() ![]() ![]() Na Sylwestra zostajemy w domu, nie braliśmy innej opcji pod uwagę ![]() To tyle co u nas w skrócie ![]() Kochane, pozwólcie zbiorowo - gratulacje za wszystkie nowe umiejętności, skończone miesiące i śliczne foty! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A Wy, inne mamy butelkowe, myślicie coś o zmianie smoków na jakieś dzióbki, kubki, itp.? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jest faktycznie paskudny, ale Maks go lubi ![]() ![]() Sam pomysł sanek też mi się podoba, ale z drugiej strony sądzę, że dziecku zimniej będzie na sankach, w końcu nie osłania go buda i materiał wózka, więc trzeba jeszcze grubiej ubrać... a z tym ubieraniem to wiadomo jak jest, więc summa summarum my mamy na spacery póki co pancerny wózek z pompowanymi kołami, śnieg nam nie straszny, więc Kajko jeździ wózkiem, a z sanek będzie korzystać Maks ![]() Wygląda interesująco, ma co trzeba, jest lekka ![]() Miałam podobną dla Maksa, tylko składała się bardziej na płasko, ale była pewnie dłuższa. Minusem wózka w tym przedziale cenowym jest to, że pewnie za rok czy dwa będzie już nieco rozklekotany, siądą amortyzatory, coś tam się popruje, itp. Tak czy siak można go rozważyć ![]() Z powyższych względów ja przy drugim dziecku, znając już te mechanizmy, wybrałam tańszy pierwszy wózek, a droższą i porządniejszą spacerówkę ![]() Ja też ciągle wyparzam po każdym myciu butelkę czy miseczki, łyżeczki do kaszki/obiadku ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-12-10 o 13:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Wtajemniczenie
|
Jak to jest właściwie z tym piciem wody? My dajemy Antkowi wodę, melisę, rumianek. Kupiliśmy ten doidy cup, taki podobno wspaniały - i Młody faktycznie chętnie z niego pije, wiciąga rączki i chłepcze, ale POTWORNIE rozlewa...
Czasem dajemy tez na łyżeczce, pije bardzo ładnie. No i w butelce ze smoczkiem - ale tak się nie powinno podobno? I mam pytanie, daleczego właściwie? Czy przez to może mi się bardziej przyzwyczaić do smoczka? (też używamy praktycznie tylko do zasypiania w domu) Czy ze zgryzem może byc nie tak? Lepszy wobec tego będzie niekapek, czy próbować dalej z tym doidy...? |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zdrówka Wam życzę. My również przechodzimy pierwszą infekcję wirusową, młody dzielnie wszystko znosi, a córka każdego ranka sama prosi o tran, a ja mam odruch wymiotny jak odkręcam butelkę, fujj |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 |
Zadomowienie
|
Szymon zabójczy
![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Kism- a Ty byś jaką mi poleciła ,obojętnie jaka cena bo chce dobrą kupić.
#1615 |
Wtajemniczenie
|
Kism, zdrówka dla Was!
I powodzenia z Waszą dietą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś Szymonkowi tak super sie spało na spacerze ze go wniosłam na klatke w wózku i spał dalej,ja tylko co jakis czas do niego zagladałam.Heh a zaczynało mi sie nudzić bo spał az 1,5h a on zazwyczaj tyle nie spi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Zadomowienie
|
Bry
Kism, wracajcie do zdrowia, nienawidzę jesieni i zimy przez te choróbska. Mój Adaś dzisiaj jakiś nieswój, w nocy obudził się o 2ej i płakał, bo miał coś w nosie, wyciągnęłam fridą, ale do rana się wiercił i wstał po 7ej, gdzie ostatnimi czasy wstawał kolo 9ej. No ale nic, położyłam go żeby patrzył na karuzelkę a on zacząl marudzić i tak cały dzień, dosłownie śniadanie jadłam o 12ej, bo jak tylko odeszłam to marudził, nigdy tak nie było, już zaczęłam myśleć czy może go coś boli, wzięłam latarkę i zajrzałam mu do buzi czy gardła nie ma czerwonego, ale nie ma, dziąsła też ok. Czekałam z utęsknieniem kiedy mama wróci z pracy, bo M to dopiero po 19ej, ale mama przyszła do nas i mówi "no Adasiu, dzisiaj babcia nie ma siły się z tobą bawić" i poszła do siebie ![]() Na szczęście bardzo zainteresował się tą latarką, którą przyświecałam gardło i trochę mu się humor poprawil. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 |
Zadomowienie
|
hej, w końcu dostałam zdjęcia z Chorwacji
![]() Ninka, oczywiście ząbkuje i nieźle daje nam popalić ![]() ![]() Ja w styczniu idę na operację, wycięcia brodawczaka XD STRASZNE;P Nie wiem jak M da sobie radę z małą ![]() ... No to dodam fotki Jakieś ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Wtajemniczenie
|
Sailor - czy Ty napawdę byłaś w ciąży??
![]() ![]() Ale dzidzi to nam nie pokazałaś ![]()
#1620 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
A ja znalazłam chyba spacerówkę ![]() Poza tym dostaliśmy od mojego brata po jego córci fotelik do karmienia BUMBO. No i powiem Wam, że fajna sprawa - moga w nim być dzieci, które jeszcze stabilnie nie siedzą, dobrze podtrzymuje kręgosłup, a jednocześnie dziecko nie jest w pozycji półleżącej, więc się nie zachłystuje ![]() ![]() ![]() Sailor, chyba mocno potrzebujesz dowartościowania ![]() Figurę po ciąży masz doskonałą! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.