|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
Jasne, że się opłacało Pewnie się liczy, ja poszłam na łatwiznę i kupiłam żurawit ale suszonej też poszukam Ananas Ja zjem jabłko i jakiś koktajl by się przydało zrobić
|
|
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
![]() a co do cycow, obawiam sie, ze u mnie tez tak to sie skonczy ;( rosna i rosna... |
|
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ciuszki ciążowe już dla siebie jakieś masz?
|
|
#1864 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Koktajle uwielbiam, ale to mąż mixuje, ja się lenię zwykle musli+mleko+banan+jabłko/truskawki/wiśnie![]() Cytat:
![]() A mi cycki już jakby wyhamowały na całe szczęście pewnie drugi rzut cyckowego przybieranie będzie przed samym porodem albo juz po jak pokarmu przybędzie, oj boję się tego
|
||
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dwa w które się mieszczę i jak pomyślę, że mam znów wywalać po ponad 100zł na chwilę na biustonosz to mnie skręca
|
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
a takie pytanie z innej beczki, ale jak Wasze kupy?
bo ja od dobrego tygodnia mam tak, ze wyprozniam sie ladnie codziennie rano, ale te kupy sie kupy nie trzymaja no jakies takie rzadkie sa...gin kazal mi przejsc na jakas lekka diete zeby wrocilo do normy, ale jak skoro ciagle jestem glodna i jem jak szalona? mama mnie uspokaja, ze to przez te wszystkie owoce (mandarynki jem jak wariatka!), jablka, teraz byly koktajle, wiec truskawki, banany. no i szpinak, sok pomidorowy...to wszystko nie moze sprawic, ze kupa bedzie kupa nie? nie chce sobie odmawiac, skoro mi sie chce, a z drugiej strony troche sie martwie. hmm, tylko gdyby to bylo jakies wirusowe to mialabym mega biegunke, a ja ladnie raz dziennie ide na kibelek :P czy Wy tez macie ewolucje przez to mieszanie wszystkiego? dobra rozpisalam sie, nie ma jak debata nad kupa - Dziś, syneczku, tak, jak ja przed laty, spójrz w tę studnię przeszłości... Co w niej widzisz? - Kupę. - Tak, TO jest kupa. To jest odpowiedź. Od tysięcy lat wszystkim cywilizacjom, kulturom i religiom, wielkim wojnom i rewolucjom, najwybitniejszym ludziom na świecie zawsze towarzyszy KUPA! Teraz rozumiesz? To jest życie! Mnie oszukasz, przyjaciela oszukasz, mamusię oszukasz, ale życia nie oszukasz! Dlatego zrozumiałem! Zrozumiałem, że będę produkować sedesy! A my zostaniemy królami życia, mój synu... |
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam też w biedronie mrożoną... Ja koktajl ostatnio malinowy na jogurcie naturalnym robiłam i truskawka, banan + kiwi też na jogurcie ![]() też bym zjadła taką zapiekankę a te z Kazimierza wszyscy baardzo chwalą... żal mi Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-12-10 o 22:37 |
|
|
|
|
#1868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie ginka tylko przyłożyła głowicę do brzuszka i od razie powiedziała, że ona już wie przełączyła na 4d, żebysmy lepiej widzieli i powiedziała, że córeczka jak dziecko dobrze ułożone to wszystko od razu widać
|
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i oczywiście gratuluję Synka! ![]()
|
|
|
|
|
#1870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myslę, ze u Ciebie to kwestia lekkostrawnej diety no i dużo błonnika i wody z owoców, ja tam bym sie nie martwiła![]() Magiusa nie chodź bez stanika, bo Ci cycki obwisną i będziesz miała ogony bobra
|
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale poza tym jak ja się ubiorę na cebulkę koszulka, bluzka z długim rękawem i na to sukienka to nikt się nie domyśla Tak samo się z ciuchami martwie, nie mam ochoty wydawać na nie jakoś specjalnie dużo, bo za długo ich nie ponoszę, ale jak wrócę do pracy to muszę jakieś sukienki mieć porządne, bo inaczej mnie nie wpuszczą, a w moje co niektóre już się wcisnąć nie mogę
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kupy to ja mam z nia problem..
![]() Niestety kiepsko idzie |
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki, to przestaje sie martwic i wcinam dalej ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- oddam troche swojego "polotu" i obie bedziemy mialy w normie |
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widać niektórzy miewają dobre dni i się sprawdza, może na tej podstawie decydują czy w kasynie wydać 5 czy 10k |
|
|
|
|
#1876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i u mnie byłoby widać, że jestem bez ![]() a co do kupy to u mnie różnie ale jak się najem owoców to rzadsza, jak mniej to twardsza, nie narzekam, ważne, że jest
|
||
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co dzielnie się trzymają, ale spoko...jak mi podrosną porządnie to zamierzam coś kupić, w zaawansowanej ciąży i po nie zamierzam tak biegać radośnie podskakując cyckami do brody.
|
|
#1878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do kupy, to pytanie do mnie nie jest skierowane w odpowiednim momencie, gdyż jak to mawiał Maślana z Czesiem... sikam dupami. |
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lekarz miał niezły sposób mój gin ostatnio, na początku 13tc nawet nie próbował zaglądać między nogi Młodemu i że powie na następnej wizycie (czyli dziś )
|
|
|
|
|
#1880 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak karmienie potrafi popsuć naturę, nie ma się co oszukiwać. Ale jakby coś mam czyste sumienie, bo Cię ostrzegłam---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łazanki muszę zrobić w tym tyg
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1883 |
|
Zadomowienie
|
Jak macie ochotę, to jeszcze na dwie porcje będzie.
Zapraszam! ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Aha... Ostrzegam tylko, że kibelek mam jeden. |
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1886 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tych imion podoba mi się: Wiktor i Franek ![]() ![]() Cytat:
A Wy już macie jakiś pomysł na imię ?? Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1888 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już mam cycki prawie do pępka
nie chcę wiedzieć co będzie jak będzie mleko w nich .........a co do kupy, to przez ostatni tydzień jakoś mało jej było. teraz miałam przed chwilą taką dziwną akcję, że znów zwijałam się z bólu kilka min, ale tak mnie masakrycznie bolało po lewej na dole, że miałam wrażenie, że umieram ..... jakby mnie ktoś kroił żywcem. a potem musiałam do wc .... może te nieszczęsne bóle to przez zaparcia? kolejna teoria ..... ale tak by potwornie bolało?
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, co ja dzisiaj przegapiłam?
przeczytałam relację nuny ze szpitala. lekarz świniak, ale pies go w mordę lizał - ważne, że dziecię wporzo no i coś widziałam, że Meli gadała z T i z psychologiem. ważne, że coś się rusza, rozmowa teraz potrzebna... idę spać
|
#1890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.

yummy
ale suszonej też poszukam

, a jeszcze babka mnie pocieszyła, że jej w ciąży piersi urosły o 3 rozmiary
07.07.2012 
a te z Kazimierza wszyscy baardzo chwalą... żal mi 

U mnie ginka tylko przyłożyła głowicę do brzuszka i od razie powiedziała, że ona już wie

muszę zrobić w tym tyg 

nie chcę wiedzieć co będzie jak będzie mleko w nich .........