Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 22:22   #1861
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Super! Gratuluję siuraska!

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Gratuluję synkaNo i super, że wszystko idzie ku dobremu, opłacało się wylegiwać

A żurawina suszona się liczy? Mogłabyś dodawać do musli, ja tak robięyummy

Mąż właśnie pokroił nam ananasa - ciekawe czy naszej córeczce będzie smakowałczekamy teraz aż mała zacznie fikać
Dziękuję
Jasne, że się opłacało
Pewnie się liczy, ja poszłam na łatwiznę i kupiłam żurawit ale suszonej też poszukam

Ananas

Ja zjem jabłko muszę jutro uzupełnić moją owocową miskę i jakiś koktajl by się przydało zrobić

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:28   #1862
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Dopiero niedawno wróciliśmy do domu i po całym dniu jestem padnięta
Ale jadłam pyszne domowe zapiekanki u teściowej i w końcu mam nowy stanik, szkoda tylko że zaś większy rozmiar , a jeszcze babka mnie pocieszyła, że jej w ciąży piersi urosły o 3 rozmiary Idę po coś do jedzenia i może ciut ponadrabiam
mniam, chyba jutro zrobie zapiekanki

a co do cycow, obawiam sie, ze u mnie tez tak to sie skonczy ;( rosna i rosna...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:30   #1863
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Dopiero niedawno wróciliśmy do domu i po całym dniu jestem padnięta
Ale jadłam pyszne domowe zapiekanki u teściowej i w końcu mam nowy stanik, szkoda tylko że zaś większy rozmiar , a jeszcze babka mnie pocieszyła, że jej w ciąży piersi urosły o 3 rozmiary Idę po coś do jedzenia i może ciut ponadrabiam
No wszystkie to nas czeka. Ja niby dopiero perwszy trymestr kończę, a też już nie mogę nosić starych staników, ale na razie chodzę bez...pod taką warstwą ubrań to i tak nie widać,no a dwa, że z domku mało wychodzę
A ciuszki ciążowe już dla siebie jakieś masz?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:33   #1864
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Dziękuję
Jasne, że się opłacało
Pewnie się liczy, ja poszłam na łatwiznę i kupiłam żurawit ale suszonej też poszukam

Ananas

Ja zjem jabłko muszę jutro uzupełnić moją owocową miskę i jakiś koktajl by się przydało zrobić
Ja kupiłam w Lidlu suszoną z tej amerykańskiej serii
Koktajle uwielbiam, ale to mąż mixuje, ja się lenięzwykle musli+mleko+banan+jabłko/truskawki/wiśnie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mniam, chyba jutro zrobie zapiekanki

a co do cycow, obawiam sie, ze u mnie tez tak to sie skonczy ;( rosna i rosna...
o ale mam smaka na takie domowe zapiekanki z duża ilością seraniby można by się przejechac na Kazimierz do okrąglaka, ale to nie są niestety zapiekanki najwyższych lotów, mimo, ze takie popularne

A mi cycki już jakby wyhamowały na całe szczęściepewnie drugi rzut cyckowego przybieranie będzie przed samym porodem albo juz po jak pokarmu przybędzie, oj boję się tego
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:33   #1865
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No wszystkie to nas czeka. Ja niby dopiero perwszy trymestr kończę, a też już nie mogę nosić starych staników, ale na razie chodzę bez...pod taką warstwą ubrań to i tak nie widać,no a dwa, że z domku mało wychodzę
A ciuszki ciążowe już dla siebie jakieś masz?
Ja bym bez nie mogła chodzić :/
Mam dwa w które się mieszczę i jak pomyślę, że mam znów wywalać po ponad 100zł na chwilę na biustonosz to mnie skręca

Stary 2012-12-10, 22:34   #1866
diabli
Zakorzenienie

a takie pytanie z innej beczki, ale jak Wasze kupy? bo ja od dobrego tygodnia mam tak, ze wyprozniam sie ladnie codziennie rano, ale te kupy sie kupy nie trzymaja no jakies takie rzadkie sa...gin kazal mi przejsc na jakas lekka diete zeby wrocilo do normy, ale jak skoro ciagle jestem glodna i jem jak szalona? mama mnie uspokaja, ze to przez te wszystkie owoce (mandarynki jem jak wariatka!), jablka, teraz byly koktajle, wiec truskawki, banany. no i szpinak, sok pomidorowy...to wszystko nie moze sprawic, ze kupa bedzie kupa nie? nie chce sobie odmawiac, skoro mi sie chce, a z drugiej strony troche sie martwie. hmm, tylko gdyby to bylo jakies wirusowe to mialabym mega biegunke, a ja ladnie raz dziennie ide na kibelek :P czy Wy tez macie ewolucje przez to mieszanie wszystkiego? dobra rozpisalam sie, nie ma jak debata nad kupa od razu mi sie przypomina film "chlopaki nie placza"

- Dziś, syneczku, tak, jak ja przed laty, spójrz w tę studnię przeszłości... Co w niej widzisz? - Kupę. - Tak, TO jest kupa. To jest odpowiedź. Od tysięcy lat wszystkim cywilizacjom, kulturom i religiom, wielkim wojnom i rewolucjom, najwybitniejszym ludziom na świecie zawsze towarzyszy KUPA! Teraz rozumiesz? To jest życie! Mnie oszukasz, przyjaciela oszukasz, mamusię oszukasz, ale życia nie oszukasz! Dlatego zrozumiałem! Zrozumiałem, że będę produkować sedesy! A my zostaniemy królami życia, mój synu...
Stary 2012-12-10, 22:35   #1867
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam w Lidlu suszoną z tej amerykańskiej serii
Koktajle uwielbiam, ale to mąż mixuje, ja się lenięzwykle musli+mleko+banan+jabłko/truskawki/wiśnie

o ale mam smaka na takie domowe zapiekanki z duża ilością seraniby można by się przejechac na Kazimierz do okrąglaka, ale to nie są niestety zapiekanki najwyższych lotów, mimo, ze takie popularne

A mi cycki już jakby wyhamowały na całe szczęściepewnie drugi rzut cyckowego przybieranie będzie przed samym porodem albo juz po jak pokarmu przybędzie, oj boję się tego
Będę musiała poszukać Widziałam też w biedronie mrożoną...

Ja koktajl ostatnio malinowy na jogurcie naturalnym robiłam i truskawka, banan + kiwi też na jogurcie

też bym zjadła taką zapiekankę a te z Kazimierza wszyscy baardzo chwalą... żal mi ściskał jak byłam w Krakowie i nie mieliśmy czasu aby tam zajść ale jak mówisz, że średnie to wystarczy, że skoczę do centrum, w jednym fast foodzie robią takie prawdziwe

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-12-10 o 22:37
Stary 2012-12-10, 22:37   #1868
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Chłopczyka szybciej się diagnozuje, dziewczynka bardziej skomplikowana ...
Skąd takie przekonanie?U mnie ginka tylko przyłożyła głowicę do brzuszka i od razie powiedziała, że ona już wieprzełączyła na 4d, żebysmy lepiej widzieli i powiedziała, że córeczkajak dziecko dobrze ułożone to wszystko od razu widać
Stary 2012-12-10, 22:38   #1869
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo to po pierwsze

MAMY SIUSIAKA

Rośnie pięknie, pięknie się rozwija, wszystko gra i buczy
Mały () ma 10,72cm i pięknie machał do mamy
Rozmiarami idealnie pasuje na 16t6d - tak jak mam dziś wg OM - grzeczny synuś mamusi

Co jeszcze? Krwiak zniknął, luteinę mogę powoli odstawiać.. nie no.. po prostu wszystko pięknie Jedynie mam sobie żurawinkę zażywać aby zakwasić mocz, żeby bakterie się nie rozwijały

No i Mały jest tak ułożony, że lekarz powiedział, że faktycznie się nie dziwi, że go już czuję ale mam być przygotowana, że mogę kilka dni nie czuć no ale to wiem i faktycznie dziś spokojnie jakoś tam w brzuszku

Tyle
Cieszę się, że wizyta udana i wszystko w porządku!
No i oczywiście gratuluję Synka!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:40   #1870
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Skąd takie przekonanie?U mnie ginka tylko przyłożyła głowicę do brzuszka i od razie powiedziała, że ona już wieprzełączyła na 4d, żebysmy lepiej widzieli i powiedziała, że córeczkajak dziecko dobrze ułożone to wszystko od razu widać
Też tak myślę koleżance powiedzieli w 13tc że dziewczynka no i była a na tym etapie bardzo łatwo o pomyłkę.
Cytat:
Cieszę się, że wizyta udana i wszystko w porządku!
No i oczywiście gratuluję Synka!
dziękujemy

Stary 2012-12-10, 22:42   #1871
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
a takie pytanie z innej beczki, ale jak Wasze kupy? bo ja od dobrego tygodnia mam tak, ze wyprozniam sie ladnie codziennie rano, ale te kupy sie kupy nie trzymaja no jakies takie rzadkie sa...gin kazal mi przejsc na jakas lekka diete zeby wrocilo do normy, ale jak skoro ciagle jestem glodna i jem jak szalona? mama mnie uspokaja, ze to przez te wszystkie owoce (mandarynki jem jak wariatka!), jablka, teraz byly koktajle, wiec truskawki, banany. no i szpinak, sok pomidorowy...to wszystko nie moze sprawic, ze kupa bedzie kupa nie? nie chce sobie odmawiac, skoro mi sie chce, a z drugiej strony troche sie martwie. hmm, tylko gdyby to bylo jakies wirusowe to mialabym mega biegunke, a ja ladnie raz dziennie ide na kibelek :P czy Wy tez macie ewolucje przez to mieszanie wszystkiego? dobra rozpisalam sie, nie ma jak debata nad kupa od razu mi sie przypomina film "chlopaki nie placza"
u mnie ok z kupąmyslę, ze u Ciebie to kwestia lekkostrawnej diety no i dużo błonnika i wody z owoców, ja tam bym sie nie martwiła

Magiusa nie chodź bez stanika, bo Ci cycki obwisną i będziesz miała ogony bobra ja nawet śpię w staniku, tyle, że sportowym bez fiszbin
Stary 2012-12-10, 22:42   #1872
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym bez nie mogła chodzić :/
Mam dwa w które się mieszczę i jak pomyślę, że mam znów wywalać po ponad 100zł na chwilę na biustonosz to mnie skręca
Wiesz ja tam przesadnie dużych nie mam, więc jakoś mi mocno nie ciążą

Ale poza tym jak ja się ubiorę na cebulkę koszulka, bluzka z długim rękawem i na to sukienka to nikt się nie domyśla więc na razie tak oszukuje...wiem, że z czasem już nie będę mogła

Tak samo się z ciuchami martwie, nie mam ochoty wydawać na nie jakoś specjalnie dużo, bo za długo ich nie ponoszę, ale jak wrócę do pracy to muszę jakieś sukienki mieć porządne, bo inaczej mnie nie wpuszczą, a w moje co niektóre już się wcisnąć nie mogę

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2012-12-10, 22:43   #1873
potterka
Zakorzenienie

Co do kupy to ja mam z nia problem..
Niestety kiepsko idzie
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:45   #1874
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie ok z kupąmyslę, ze u Ciebie to kwestia lekkostrawnej diety no i dużo błonnika i wody z owoców, ja tam bym sie nie martwiła

Magiusa nie chodź bez stanika, bo Ci cycki obwisną i będziesz miała ogony bobra ja nawet śpię w staniku, tyle, że sportowym bez fiszbin
ogony bobra

dzieki, to przestaje sie martwic i wcinam dalej

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Co do kupy to ja mam z nia problem..
Niestety kiepsko idzie
oddam troche swojego "polotu" i obie bedziemy mialy w normie
Stary 2012-12-10, 22:46   #1875
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Też tak myślę koleżance powiedzieli w 13tc że dziewczynka no i była a na tym etapie bardzo łatwo o pomyłkę.
dla mnie ferowanie wyroków nt. płci w 13 tc to zabawa lekarzy w ruletkęwidać niektórzy miewają dobre dni i się sprawdza, może na tej podstawie decydują czy w kasynie wydać 5 czy 10ka moja lekarka opowiadała, że zna takiego lekarza, który jak mówił przyszłym rodzicom, że dziewczynka to w kalendarzu zapisywał, że chłopiec i jak na kolejnym usg okazywało się, że chłopak i rodzice zgłaszali reklamacje, że poprzednio mówił co innego to na dowód otwierał kalendarz, że przecież ma nawet zapisane, ze chłopiec i musieli coś źle zrozumieć
Stary 2012-12-10, 22:46   #1876
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Wiesz ja tam przesadnie dużych nie mam, więc jakoś mi mocno nie ciążą

Ale poza tym jak ja się ubiorę na cebulkę koszulka, bluzka z długim rękawem i na to sukienka to nikt się nie domyśla więc na razie tak oszukuje...wiem, że z czasem już nie będę mogła

Tak samo się z ciuchami martwie, nie mam ochoty wydawać na nie jakoś specjalnie dużo, bo za długo ich nie ponoszę, ale jak wrócę do pracy to muszę jakieś sukienki mieć porządne, bo inaczej mnie nie wpuszczą, a w moje co niektóre już się wcisnąć nie mogę
No ja mam sporawe, więc się pilnuję i u mnie byłoby widać, że jestem bez

a co do kupy to u mnie różnie ale jak się najem owoców to rzadsza, jak mniej to twardsza, nie narzekam, ważne, że jest

Stary 2012-12-10, 22:46   #1877
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana;38073512

[B
Magiusa [/B]nie chodź bez stanika, bo Ci cycki obwisną i będziesz miała ogony bobra ja nawet śpię w staniku, tyle, że sportowym bez fiszbin
Ja mam genetycznie na szczęście cycki zakodowane do pionu. Moja mama w wieku 60 lat, po odchowaniu dzieci i niechętnym noszeniu stanika ( bo to ona mnie jakoś tak przekabaciła, że jak nie muszę to nie noszę np. w domku od razu ściągałam zawsze po pracy) ma cycki jędrne i w pionie. Liczę, że i mi geny na to pozwolą ;p
Póki co dzielnie się trzymają, ale spoko...jak mi podrosną porządnie to zamierzam coś kupić, w zaawansowanej ciąży i po nie zamierzam tak biegać radośnie podskakując cyckami do brody.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2012-12-10, 22:48   #1878
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Moja koleżanka po dwóch ciążach mówi o swoich: dzwoneczki.

A co do kupy, to pytanie do mnie nie jest skierowane w odpowiednim momencie, gdyż jak to mawiał Maślana z Czesiem... sikam dupami. No cóż, łazanki szybko przyszły, szybko poszły...

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:50   #1879
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie ferowanie wyroków nt. płci w 13 tc to zabawa lekarzy w ruletkęwidać niektórzy miewają dobre dni i się sprawdza, może na tej podstawie decydują czy w kasynie wydać 5 czy 10ka moja lekarka opowiadała, że zna takiego lekarza, który jak mówił przyszłym rodzicom, że dziewczynka to w kalendarzu zapisywał, że chłopiec i jak na kolejnym usg okazywało się, że chłopak i rodzice zgłaszali reklamacje, że poprzednio mówił co innego to na dowód otwierał kalendarz, że przecież ma nawet zapisane, ze chłopiec i musieli coś źle zrozumieć
Ja też tak wcześnie nie brałabym tego na 100%, w ogóle wolę nie brać

a lekarz miał niezły sposób

mój gin ostatnio, na początku 13tc nawet nie próbował zaglądać między nogi Młodemu i że powie na następnej wizycie (czyli dziś)

Stary 2012-12-10, 22:53   #1880
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam genetycznie na szczęście cycki zakodowane do pionu. Moja mama w wieku 60 lat, po odchowaniu dzieci i niechętnym noszeniu stanika ( bo to ona mnie jakoś tak przekabaciła, że jak nie muszę to nie noszę np. w domku od razu ściągałam zawsze po pracy) ma cycki jędrne i w pionie. Liczę, że i mi geny na to pozwolą ;p
Póki co dzielnie się trzymają, ale spoko...jak mi podrosną porządnie to zamierzam coś kupić, w zaawansowanej ciąży i po nie zamierzam tak biegać radośnie podskakując cyckami do brody.
oj wiesz, ja też mam teraz ładne, nieoklapnięte i jędrne piersi, ale wolę zapobiegać niż później tylko wspominać ze łzami jakie były apetycznejednak karmienie potrafi popsuć naturę, nie ma się co oszukiwać. Ale jakby coś mam czyste sumienie, bo Cię ostrzegłam

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

A co do kupy, to pytanie do mnie nie jest skierowane w odpowiednim momencie, gdyż jak to mawiał Maślana z Czesiem... sikam dupami. No cóż, łazanki szybko przyszły, szybko poszły...
chciałabym napisać, że mam ochotę na łazanki, ale chyba w tym miejscu nie bardzo to pasuje

Cytat:
mój gin ostatnio, na początku 13tc nawet nie próbował zaglądać między nogi Młodemu i że powie na następnej wizycie (czyli dziś)
u mnie identycznie
Stary 2012-12-10, 22:53   #1881
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

łazanki muszę zrobić w tym tyg

Stary 2012-12-10, 22:54   #1882
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:54   #1883
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Jak macie ochotę, to jeszcze na dwie porcje będzie. Zapraszam!

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Aha... Ostrzegam tylko, że kibelek mam jeden.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:55   #1884
potterka
Zakorzenienie

Cytat:

oddam troche swojego "polotu" i obie bedziemy mialy w normie
ok
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:55   #1885
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
oj wiesz, ja też mam teraz ładne, nieoklapnięte i jędrne piersi, ale wolę zapobiegać niż później tylko wspominać ze łzami jakie były apetycznejednak karmienie potrafi popsuć naturę, nie ma się co oszukiwać. Ale jakby coś mam czyste sumienie, bo Cię ostrzegłam
Dziękuję....i wiem wiem...jak to się może skończyć, dlatego tylko na razie sobie pozwalam, bo jak widzę co się dzieje to czuję, że tych staników różnych rozmiarów to na końcu będę miała z 15. I co ja z nimi zrobię? Poczekam jeszcze trochę, a później na pewno wybiorę się na zakupy

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2012-12-10, 22:56   #1886
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
Podczytuję Was CODZIENNIE od października
I chyba czas się przywitać zamiast zaznaczać subskrypcje kolejnego wątku. Mój termin to 18.06
Witaj

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
To jednak ktoś mnie kojarzy.
o sobie no właśnie... długo nie chciałam nic pisać. Szukałam innego forum gdzie byłabym bardziej anonimowa, ale nigdzie nie było tak fajnie

Ale kończy się pierwszy trymestr i juz się tak nie martwię i nie boję.
Nie mam juz oporów napisać, że mam 35 lat i jestem w pierwszej ciąży Oczywiście planowanej starannie.. tylko troszkę długo Wszystko jak do tej pory przebiega bez żadnych problemów. Wyniki moich badań, wyniki badań prenatalnych. Podczas których w tym tygodniu dowiedzieliśmy się, że na 80% będzie chłopiec

Aa... pytałam o jedzenie makreli, bo akurat jest w temacie - mnie gin. odpowiedział, że mam się za bardzo nie przejmować i jeść to na co mam ochotę zachowując zdrowy rozsądek. Więc zdarza mi się podjeść raz na jakiś czas.. w końcu ryby są zdrowe
No to super! i gratuluję synka!

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ech... dzisiaj nie jest mój najlepszy dzień... znowu wymiotowałam pomimo, że nie jadłam buraków Kurde 16 t.c i dalej mi nie przeszło ?? A teraz pobolewa mnie głowa
Oby Ci jak najszybciej przeszły wymioty

Cytat:
zrobilam sobie wlasnie mini-wigilie i wsunelam barszczyk z uszkami nie wytrzymalabym do 24go...ok znikam na ten film, plotkujcie zebym miala pozniej co poczytac, hehe.
Ja już się nie mogę doczekać Wigilii i barszczyku

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Muszę Wam coś opowiedzieć...
Dzisiaj u Teściów rozmawialiśmy o imieniu...
I wiecie z jakim imieniem wypalił mój Teściu....
Krzesimir myślałam, że wybuchnę śmiechem ale jakoś się powstrzymałam... nic się nie odzywałam.. aż po czasie stwierdził, ż troszkę ciężko się wymawia i pisze więc może jednak nie :roftl:

Za to mój Tż, który ciągle przebąkiwał żeby Synek miał na imię Dominik też rzucał niezłymi pomysłami, na szczęście teścia nie przebił
Proponował: Tymon, Franciszek, Beniamin, Borys.. a na koniec walnął: Wiktor- i był bardzo z tego zadowolony. Strasznie przypadło mu do gustu, stwierdził że to takie łądne męskie imię
Osobiście mam zupełnie inne typy i te jakoś nie przypadły mi do gustu..

Aaaa.... teść jeszcze proponował Matej (nawet nie wiem jak to napisać )
Oryginalne imię

A z tych imion podoba mi się: Wiktor i Franek

Cytat:
juz widze malego "ksesia"
moja tesciowa zaproponowala Denisa...

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
"Krzeeeeesiuuuu... Krzesiurku - chodź do Dziadzia "
Wiktor nawet mi się podoba, tylko musiałabym się przyzwyczaić pewnie...

A Wy już macie jakiś pomysł na imię ??

Cytat:

jeszcze Wam wrzuce cos z facebookowej tablicy superniani :P

Siedmioletni dziś Jach rozmawia z mamą:
- Mamo a to prawda, że byłem u ciebie w brzuszku mały jak ziarenko?
- Prawda i mówiłam do Ciebie codziennie rano "Rośnij zdrowo moja kochana fasolko"
- A wiesz, że jak do mnie mówiłaś to się z ciebie śmiałem?

hehe takze uwazajcie co mowicie, zeby Was dzieciaki nie wysmialy

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:59   #1887
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Jak macie ochotę, to jeszcze na dwie porcje będzie. Zapraszam!

Aha... Ostrzegam tylko, że kibelek mam jeden.

Stary 2012-12-10, 22:59   #1888
vil84
Wtajemniczenie

ja już mam cycki prawie do pępka nie chcę wiedzieć co będzie jak będzie mleko w nich .........

a co do kupy, to przez ostatni tydzień jakoś mało jej było. teraz miałam przed chwilą taką dziwną akcję, że znów zwijałam się z bólu kilka min, ale tak mnie masakrycznie bolało po lewej na dole, że miałam wrażenie, że umieram ..... jakby mnie ktoś kroił żywcem. a potem musiałam do wc .... może te nieszczęsne bóle to przez zaparcia? kolejna teoria ..... ale tak by potwornie bolało?

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:01   #1889
cloche
Zakorzenienie

dziewczyny, co ja dzisiaj przegapiłam?
przeczytałam relację nuny ze szpitala. lekarz świniak, ale pies go w mordę lizał - ważne, że dziecię wporzo
no i coś widziałam, że Meli gadała z T i z psychologiem. ważne, że coś się rusza, rozmowa teraz potrzebna...

idę spać
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:03   #1890
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja już mam cycki prawie do pępka nie chcę wiedzieć co będzie jak będzie mleko w nich .........

a co do kupy, to przez ostatni tydzień jakoś mało jej było. teraz miałam przed chwilą taką dziwną akcję, że znów zwijałam się z bólu kilka min, ale tak mnie masakrycznie bolało po lewej na dole, że miałam wrażenie, że umieram ..... jakby mnie ktoś kroił żywcem. a potem musiałam do wc .... może te nieszczęsne bóle to przez zaparcia? kolejna teoria ..... ale tak by potwornie bolało?
ja kiedyś musiałam trzymać za długo i takich skurczy dostałam, tak mnie bolało, że chodzić nie mogłam... zrobiłam co trzeba i jak ręką odjął... Spróbuj więcej błonnika spożywać

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
dziewczyny, co ja dzisiaj przegapiłam?
przeczytałam relację nuny ze szpitala. lekarz świniak, ale pies go w mordę lizał - ważne, że dziecię wporzo
no i coś widziałam, że Meli gadała z T i z psychologiem. ważne, że coś się rusza, rozmowa teraz potrzebna...

idę spać
Przegapiłaś mojego syna

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości