Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 21:09   #4291
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

myha a to tak... wszędzie w krzakach się siedzi
Stary 2012-12-10, 21:17   #4292
DDewik
Raczkowanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
nie twierdzę, że sprezentowanie psa sobie i dzieciom jest z gruntu złe, bo zdarzają się ludzie rozważni, znający i kochający zwierzęta. gorzej jak ktoś nie ma podstawowej wiedzy. no i traktuje zwierzę jak przedmiot. tu bardziej pasuje "pisze jak o zabawce dla dziecka".
Zgadzam sie z Toba w 100%.Nie rozumiem ludzi którzy biorą pieska, badz kupuja "bo chcą" np.dzieci, albo oni sami, a nie wiedza co ich tak naprawde czeka po podjęciu takiej decyzji.Tak jak dziewczyny pisały to czlonek rodziny na co najmniej 15 lat. Wiecie jak widze moich sąsiadów co pokupowali sobie labradory i teraz wychodzą z nim na 5 min(siusiu i z powrotem), to mi sie" nóż w kieszeni otwiera ", albo sąsiadka ktora oddaje psa po 3 latach, bo zminiła plany zyciowe, ach...płakać sie chce.
Nie rozumiem ludzi , którzy trzymaja psa na dworze, przepraszam ze moge w ten sposób kogos urazić, ale piesek to członek rodziny i nie powinien tam byc.Ja bardzo bym chciała miec psa(od dziecka zawsze miałam), ale w tej chwili mieszkam w bloku i to nie jest możliwe.

A tak wogóle to witam, bo dawno mnie nie bylo(i tak nikt pewnie nie zauważył).Nie mam czasu w obecnej chwili(czyli ostatni tydzień i kawałek tego), czytam Was tylko, a odpisać nie mam juz siły.

Patiku-śliczna Sarenka zimowa i Ty również
Natko-Domek tez cudny na tych sankach(my mamy drewniane, kupione na szybko w piątek, jak śnieg spadł)

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-12-10 o 21:25
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 21:28   #4293
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Ale mi się teraz zrobiło płaczliwie... oglądałam w faktach o bliźniaczkach - córkach medalisty z IO, widziałyście? Przez błąd lekarzy jedna cały czas jest w szpitalu i oddycha tylko przez aparaturę...
A teraz jeszcze TŻ mówił o swoim koledze z pracy - miał córeczkę, chyba 2 letnią, od urodzenia w szpitalu bo miała wadę serca, w sobotę umarła
Boże Po raz kolejny pytam, czy coś takiego - śmierć dziecka - da się przeżyć???
O bliźniaczkach słyszałam jakiś tydzień temu? Nic jej się nie poprawiło?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Jakiś mam dzisiaj zły dzień- bez kija nie podchodź. Wszyscy mnie denerwują Czuje, że dzisiaj @ dostane, więc pewnie tu wina leży.
Dzisiaj jestem chyba tylko miła dla Dominika, i dla Was
To wystarczy

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Natka ja też dzisiaj warcząca jestem. Teraz na wieczór trochę mi się poprawiło, ale tylko odrobinkę .

Podajcie linka do bidonu aveta ze słomką, bo już mam po kokardki ścierania co 5 minut podłóg jak wylewa z lovi..
Faaaaajna ta tablica
Sankami kusicie coraz bardziej A w nich można odczepić pchacz i normalnie ciągnąć?
Ten pojazd obok sanek też fajny
A Ty chudzina jakich mało

Bidon: http://www.calineczka.pl/sklep/avent...0-p-14552.html

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
A tak wogóle to witam, bo dawno mnie nie bylo(i tak nikt pewnie nie zauważył).Nie mam czasu za dużo w obecnej chwili.
I tu się mylisz
A co Ci tyle czasu pochłania? Szykujesz się powoli do pracy?
Stary 2012-12-10, 21:33   #4294
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Boshee jakieś fatum dzis. Wiktoria bawiła sie dzis w raczkowanie i zaryla buzia o podłogę. Warga rozciąga, napuchlo. Na poczatku myslalam ze to ząb bo nie dała zobaczyć
Niech ten dzien sie juz skonczy

Szybkie pytanie. Paracetamol i ibuprofen mozna na zmiane podawać w odstępach 4 godzin?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 21:34   #4295
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Boże Po raz kolejny pytam, czy coś takiego - śmierć dziecka - da się przeżyć???
O bliźniaczkach słyszałam jakiś tydzień temu? Nic jej się nie poprawiło?

To wystarczy

Faaaaajna ta tablica
Sankami kusicie coraz bardziej A w nich można odczepić pchacz i normalnie ciągnąć?
Ten pojazd obok sanek też fajny
A Ty chudzina jakich mało

Bidon: http://www.calineczka.pl/sklep/avent...0-p-14552.html

I tu się mylisz
A co Ci tyle czasu pochłania? Szykujesz się powoli do pracy?

O pracy to zaczynam powoli myslec(chociaz 1 marca ide), a czas zajmuje mi pomoc przy "Szlachetnej paczce"(jak co roku o tej porze)

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-12-10 o 21:36
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 21:47   #4296
pieleszka
Wtajemniczenie

Scio to plan taki, że u mnie następna Agatka a u Ciebie Hania (bo ja uwielbiam imię Agata!!)

witam wieczorowo
Sara Patikowa sanki świetne!
Haniołek Marzenki prześliczna!!! zdjęcia naprawdę cudne
Dominik na sankach
spotkanie Nateczki i Ani -dzieciaki fajowskie, Aania zgrabniutka bardzo a Natki nie widać
mój TŻ jest na etapie wybierania sanek. mówiłam, że jak nas zasypie to się tatuszorganizuje

a tutaj Wam wrzucam nasze saneczkowanie na starych, jeszcze po TŻ-towych sankach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (104,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (150,7 KB, 36 załadowań)

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 21:54   #4297
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Kurka, jak ja nie lubię takiego uszczęśliwiania na siłę

Chelsea, może test zrób?

Ale mi się teraz zrobiło płaczliwie... oglądałam w faktach o bliźniaczkach - córkach medalisty z IO, widziałyście? Przez błąd lekarzy jedna cały czas jest w szpitalu i oddycha tylko przez aparaturę...
A teraz jeszcze TŻ mówił o swoim koledze z pracy - miał córeczkę, chyba 2 letnią, od urodzenia w szpitalu bo miała wadę serca, w sobotę umarła
To samo pomyślałam jak czytałam posta Gomry.
Ee,nie, mam jeszcze czas

Oglądałam,straszne. Nie przeżyłabym śmierci własnego dziecka, chyba umarłabym razem z nim.:beksiam:

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Patikowe zdjęcia Sary.
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

a tutaj Wam wrzucam nasze saneczkowanie na starych, jeszcze po TŻ-towych sankach

Co do imion to mi z damskich podoba się Aurelia i Anastazja.
Z męskich Tymon i Leon.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:09   #4298
agni82
Zadomowienie

Cytat:

Agni, Madziulka, Wasi chłopcy noszą Clarksy prawda? Nosili któreś z kolekcji first shoes jak już chodzili? Chciałam, żeby przyjaciółka kupiła mi takie http://www.clarks.co.uk/p/20351850 dla Hani na wiosnę, ale ekspedientka wręcz na nią naskoczyła, że w żadnym przypadku dla 1,5 rocznego chodzącego dziecka się nie nadają? Podobno te buty NIE są do chodzenia- co dla mnie jest niezłym paradoksem. Możecie mi to jakoś rozsądnie wytłumaczyć?
mój Emil miał dokładnie takie same jak Szymon Madziulki. i sam je sobie wybrał i ganial w nich aż do jesieni. ale teraz trochę za zimno na nie więc ma już takie zimowe. ale te uwielbiał i świetnie w nich sobie radził. nie wiem dlaczego pani ekspedientka naskoczyła na twoją przyjaciółkę?. moja pediatra powiedziął, że są ok, ale ogólnie to buciki powinny byc bardziej sztywne przy kostce. serio nie wiem, o co jej chodziło

u nas brak czasu, ja mam trochę komputerowstręt
i ogólnie jakoś po Xmas party u męża w pracy słabo się czuję. trochę mnie jeszcze brzuch pobolewa, ale to pewnie dla tego że głównie się żywię kanapkami, zero owoców. tak więc dieta do bani, a zwłaszcza zimą, kiedy należałoby tych witamin dostraczyć więcej.

aj wezmę się porządnie za gotowanie , przynajmniej co drugi dzień, bo tak daleko nie zajadę. a w ogóle pomysłałam sobie, ze chyba przerzucimy się na zdrowe odżywianie. koniec ze słodyczmi i innymi fastfoodami. od nowego roku- żyjemy zdrowiej.

Widze, że temat psów na tapecie- ja nie mam psa, miałam kiedyś i wiem, ze to ogromny obowiązek. teraz świadomie wybieram brak psa, bo szczerze leniwa jestem (nie lubie wychodzić na dwór, kiedy mi się, nie chce, nie lubię sprzatać kupy itp.) i wiem, że nie byłabym dobrą kompanką dla takiego psiaka, a uważam że zasługują na najlepszych kompanów.
Mam tylko nadzieję, że schroniska przestaną byc w końcu taką wykańczalnią psiaczków. uważam, jak większość z was, że sterylizacja jest potrzebna i należy świadomie podejmować decyzję o zakupie pieska.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

a mam jeszcze takie pytanie: Emilowi ropieją oczka i ma lekko zaczerwienione - myślałam, zeby użyć soli fizjologicznej, ale.. no właśnie nie wiem jak to aplikować. w ogóle to ta sól fizjologiczna jest w takiej przezroczystej torebeczce ( przypomina mi napój w torebkach- tylko rozmiar i kolor się nie zgadza). no więc, co radzicie i jak radzicie? bo jak mu się nie poprawi, to znów dostanie bana na żłobek.

aha w ogóle to Emil bardzo lubi swój żłobek, na tyle , że przed 8 rano codziennie (nie ważne czy sobota, czy niedziela) schodzi na dół i każe sobie zakładac buty. a w niedzielę, wyszedł z T. na spacer i od razu poszedł do żłobka .Stanął pod bramką i pokazywał T. by wcisnął kod na domofonie
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:11   #4299
dziubek79
Zakorzenienie

nie mogę się nie wtrącic
sama jestem przykładem dziecka/młodzieży które dostało psa w prezencie
pies przemycony przez granicę z Niemiec, bez papierów , bez szczepień

okazało się że Sunia jest cieżko chora, parwowiroza
masa pieniędzy wydana, problemów, nerwów , płaczu
wyszła z tego
potem guzy w macicy
przeżyła operację mimo dużego wykrwawienia
paraliż tylnych łap
miesiące rehabilitacji -o kosztach nie wspomnę
noszenie po schodach (ważyła coś ok 20 kg )
kolejny problem rak, operacja udana
niestety po niej tylko 3 miesiace życia...

ale walczyliśmy bo to właśnie był członek rodziny!!!!
to było najlepsze 11 lat mojego zycia (dostalam Ją mając jakos 11 lat )
ale też masa obowiązków, wyrzeczeń i ustawienia życia typowo pod psa

i nie , nie była wysterylizowana, jakoś nikt o tym nie pomyślał
ale na spacer w czasie cieczki ZAWSZE na smyczy plus specjalne dezodoranty które zmniejszały zapach tak atrakcyjny dla psów
i dało się, nigdy nie miała szczeniaków a my świadomie pilnowaliśmy bo nie bylibyśmy w stanie się nimi zająć mieszkając w bloku a ,że rodowodu nie miała to nikt nie myślał o potomstwie na sprzedaż

konsekwencje pomysłu wujka ponosiliśmy my bo on nawet nie pomyślał,zeby zapytać rodziców czy na psa są wogóle chętni...
dla nas jedynym wyjściem było zaopiekowanie się szczeniakiem
choć wiem,że pewnie cześc ludzi oddałaby psiaka na stracenie ...

jak widać oprócz zabawy pies to ogoromna odpowiedzialność i trzeba być jej w pełni swiadomym
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:11   #4300
Kajool
Zadomowienie

witam wieczorowa pora
U nas wszystko ok, rozkoszuje sie pobytem w domu :P

Patiku bardzo sie ciesze, ze wyniki Sary dobre.
Co do tematu psa, ja zawsze mialam jakiegos, ale teraz nie wyobrazam sobie. Bo pies to dziecko przez cale zycie, owszem radosc, ale tez mega odpowiedzialnosc. I trzeba dokladnie przemyslec taka decyzje, wziac pod uwage rozne opcje, co bedzie za 10 lat itp. Pies rowniez choruje, wymaga szczepien, to wszystko tez sa koszta. Nigdy nie zapomne jak nasz psiak zachorowal na padaczke, ni emoglismy mu pomoc, a kazdy atak, to nie bylo tylko cierpienie jego, ale rowniez nasze, bo nie moglismy mu pomoc.
Szymon uwielbia zwierzeta, teraz ma kontakt ze szczeniakiem mojej kuzynki (maly mopsik :P) i nawet czestowal go swoja woda z kubeczka, ale w zyciu bym mu nie kupila psa obecnie. Dziecko owszem chce, ale obowiazki i tak spadaja na rodzicow. Bartessa jak myslicie o zwierzaku, to juz lepiej krolika kupic.
I tez jako dziecko mialam suczke, ale wtedy nikt o sterylizacji nawet nie wiedzial. No coz mieszkalismy w domku, Czarkowa miala szczeniaczki, ale staralismy sie zawsze zapewnic im dom, teraz na szczescie inne czasy i mozna zatroszczyc sie o to, aby pies nie mial szczeniakow. Aa i to nie jest tak, ze zawsze suczke mozna upilnowac, bo jak lajza, to sama pojdzie do psow, wiec chyba wieksza krzywda jest psa nie wysterylizowac, bo w ten sposob naraza sie go na niebezpieczenstwa. np. wypadek samochodowy itp.

Edytowane przez Kajool
Czas edycji: 2012-12-10 o 22:15
Kajool jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:16   #4301
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Ela a czytałaś posty na temat kupna koniecznie labladora, najlepiej bez rodowodu i za jak najmniej kasy? czytalas o teoriach Gomry Tz na temat sterylizacji? czytalas o tym, że trudno, jak wezma sukę, to najwyżej kilka razy będzie miała szczeniaki? no proszę Cię...

przeczytaj jeszcze raz posty z dzisiaj

podtrzymuje, że ludzie powinni przechodzić jakieś testy zanim dostaną psa. no i odwiedzić schronisko, tak dla uświadomienia.
Cytat:
nie twierdzę, że sprezentowanie psa sobie i dzieciom jest z gruntu złe, bo zdarzają się ludzie rozważni, znający i kochający zwierzęta. gorzej jak ktoś nie ma podstawowej wiedzy. no i traktuje zwierzę jak przedmiot. tu bardziej pasuje "pisze jak o zabawce dla dziecka".

Zrobiło sie mi przykro jak to przeczytałam

Po pierwsze!
Cytat:
koniecznie labladora, najlepiej bez rodowodu i za jak najmniej kasy?
jest mnóstwo ras! skoro mogę wybrać to dlaczego mam tego nie zrovbic????
nie chodzi o to żeby był bez rodowodu, teraz to juz zmyślasz

a to ze jak za najmniej kasy Cię dziwi? jest cięzko, tylko jedno z nas pracuje, nasza znajoma ma prywatną chodowlę, i zaproponowała pieska za 500 zł z metryką ale nie wyrobionym jeszcze rodowodem. Skoro tak nam poszła na rękę to dlaczego miałabym jezdzic po polsce I PŁACIC 2000 ZŁ kiedy mam psa praktycznie pod nosem???

Co do sterylizacji - nie planowaliśmy suczki, nie interesowałam się tym.

I DOSKONALE WIEM, ŻE PIES TO NIE ZABAWKA, MOŻE TWOIM ZDANIEM DZIECI TEZ MAM DLA KAPRYSU????????????
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:20   #4302
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Boshee jakieś fatum dzis. Wiktoria bawiła sie dzis w raczkowanie i zaryla buzia o podłogę. Warga rozciąga, napuchlo. Na poczatku myslalam ze to ząb bo nie dała zobaczyć
Niech ten dzien sie juz skonczy

Szybkie pytanie. Paracetamol i ibuprofen mozna na zmiane podawać w odstępach 4 godzin?
Co 3 godziny.
Bidna Wiki

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
O pracy to zaczynam powoli myslec(chociaz 1 marca ide), a czas zajmuje mi pomoc przy "Szlachetnej paczce"(jak co roku o tej porze)
Dobra kobieta z Ciebie!

teliczku - jak Jasio sie czuję?

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Zimowa Haniulka

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Co do imion to mi z damskich podoba się Aurelia i Anastazja.
Z męskich Tymon i Leon.

Mi też się Leon całkiem podoba

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
nie mogę się nie wtrącic
sama jestem przykładem dziecka/młodzieży które dostało psa w prezencie
pies przemycony przez granicę z Niemiec, bez papierów , bez szczepień

okazało się że Sunia jest cieżko chora, parwowiroza
masa pieniędzy wydana, problemów, nerwów , płaczu
wyszła z tego
potem guzy w macicy
przeżyła operację mimo dużego wykrwawienia
paraliż tylnych łap
miesiące rehabilitacji -o kosztach nie wspomnę
noszenie po schodach (ważyła coś ok 20 kg )
kolejny problem rak, operacja udana
niestety po niej tylko 3 miesiace życia...

ale walczyliśmy bo to właśnie był członek rodziny!!!!
to było najlepsze 11 lat mojego zycia (dostalam Ją mając jakos 11 lat )
ale też masa obowiązków, wyrzeczeń i ustawienia życia typowo pod psa
Dziubku
Wiem, ze temat smutny i ciężki, ale tak się cieszę, ze się tu odzywasz

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
witam wieczorowa pora
U nas wszystko ok, rozkoszuje sie pobytem w domu :P
A ząb ok?
Stary 2012-12-10, 22:27   #4303
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Zrobiło sie mi przykro jak to przeczytałam

Po pierwsze! jest mnóstwo ras! skoro mogę wybrać to dlaczego mam tego nie zrovbic????
nie chodzi o to żeby był bez rodowodu, teraz to juz zmyślasz

a to ze jak za najmniej kasy Cię dziwi? jest cięzko, tylko jedno z nas pracuje, nasza znajoma ma prywatną chodowlę, i zaproponowała pieska za 500 zł z metryką ale nie wyrobionym jeszcze rodowodem. Skoro tak nam poszła na rękę to dlaczego miałabym jezdzic po polsce I PŁACIC 2000 ZŁ kiedy mam psa praktycznie pod nosem???

Co do sterylizacji - nie planowaliśmy suczki, nie interesowałam się tym.

I DOSKONALE WIEM, ŻE PIES TO NIE ZABAWKA, MOŻE TWOIM ZDANIEM DZIECI TEZ MAM DLA KAPRYSU????????????
Poczytaj, co sama pisałaś. I tyle. Ja co chciałam, to napisałam. Dziewczyny pisały o pseudohodowlach, o psach bez rodowodu za 500 zł, nadal nic nie dotarło?

Wiesz, raz ktoś pisze delikatnie (brumek, marzena), drugi raz, a Ty dalej swoje. Jeśli chcesz psa, to poczytaj chociaż trochę na ten temat. Psa też można wykastrować - też nie interesowałaś się tym? Co do rodowodu, to pisałaś że nie musi być. Za 500 zł nie kupisz z rodowodem...

Tu nie chodziło o to, żeby Tobie się przykro zrobiło, tylko żebyś rozważniej podeszła do tematu psa.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:30   #4304
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumku
Dałam lek przed snem bo juz rosła temperatura. Mam nadzieje ze dzis przespi noc spokojnie, w dzien tez kiepsko spała.

Śliczne te Wasze zdjecia zimowo-sniegowo-sankowe. U nas śniegu niet i pewnie prędko nie bedzie. A szkoda ...

Aniu Ty pisalas o tym dziecku kolegi Tz. Straszna historia. Ja ostatnio oglądałam w wydarzeniach o rocznym chłopcu z Białegostoku jak mu tamtejszy szpital pomógł. Niestety chłopiec zmarł .... Ehhhh nie wyobrażam sobie

Eveewe halooo, hop hop
Agni Ciebie tez juz miałam poszukiwać, ale w porę sie znalazłas. A swoją droga Emil Maly cwaniaczek. Sam zaprowadził tate do przedszkola. Jesli chodzi o sól fizjologiczna to ja miałam w takich ampulkach plastikowych ( wyglada troche jak naboj) Odcinalo sie tylko górę i takim czymś łatwiej by sie zakraplalo. W Boots są (tixylix czy jakos tak)

Madziulka a co u Was? Mało cos ostatnio piszesz.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 22:34   #4305
Kajool
Zadomowienie

Brumku dziekuje, ze pytasz, z zebem juz lepiej. Nie boli. Ide 18 na wizyte beda cos dalej robic.

Justa masz racje, psa mozna tez wykastrowac i tez jest to wskazane, bo ok szczeniakow nie bedzie miec, ale jak w okolicy sunia bedzie miec cieczke, to poczuje zew.
Stary 2012-12-10, 22:36   #4306
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
zatrzymałabym się na pogrubionych słowach
zakup psa nie kończy się na kupieniu go za najniższą , możliwą sumę
myślisz ,ze w takiej sytuacji stac Was na jego utrzymanie , leczenie itd???
mając taka sytuację finansową nie decydowałabym się na psa
Stary 2012-12-10, 22:36   #4307
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Brumku dziekuje, ze pytasz, z zebem juz lepiej. Nie boli. Ide 18 na wizyte beda cos dalej robic.

Justa masz racje, psa mozna tez wykastrowac i tez jest to wskazane, bo ok szczeniakow nie bedzie miec, ale jak w okolicy sunia bedzie miec cieczke, to poczuje zew.
zew niech sobie czuje, ale psiaków nie będzie

Dodajmy, że taki duży pies duuużo je. Nie są to małe wydatki. Do tego szczepienia, nie daj boże jakaś choroba a weterynarze się cenią, ojjjj cenią
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-12-10 o 22:37
Stary 2012-12-10, 22:38   #4308
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziubku
Wiem, ze temat smutny i ciężki, ale tak się cieszę, ze się tu odzywasz

podczytuję Was ale i nastrój i brak czasu przy młodym jakoś nie pozwala pisać...

choć tęskno strasznie
a jak już niby chwila jest to wbić się w dyskusję ciężko

buziaki od nas dla dzieciaczków i mamusiek
Stary 2012-12-10, 22:42   #4309
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Poczytaj, co sama pisałaś. I tyle. Ja co chciałam, to napisałam. Dziewczyny pisały o pseudohodowlach, o psach bez rodowodu za 500 zł, nadal nic nie dotarło?

Wiesz, raz ktoś pisze delikatnie (brumek, marzena), drugi raz, a Ty dalej swoje. Jeśli chcesz psa, to poczytaj chociaż trochę na ten temat. Psa też można wykastrować - też nie interesowałaś się tym? Co do rodowodu, to pisałaś że nie musi być. Za 500 zł nie kupisz z rodowodem...

Tu nie chodziło o to, żeby Tobie się przykro zrobiło, tylko żebyś rozważniej podeszła do tematu psa.
jezeli spełnie dla psa warunki, to nie ma koniecznosci kastrowania. Jezeli mam ogrodzoną i zabezpieczoną posesje to po co mam go kaleczyc?

Niestety mamy zupełnie inne podejscie do zwierząt.
Co do pseudo hodowli, nie jest to pseudo hodowla, jest to sprawdzona hodowla, w której suka szczeni zdrowe pieski, które są wystawiane na pokazy między innymi.
Pochodzą od ludzi którzy sami nie mogą miec soich dzieci i zajmują się psami z miłośći, nie dla zarobku.

Ja tez piszę po kilka razy, a Wy nadal próbujecie uświadomic mi że to jednak ja nie mam racji, i na podstawie kilku postów osądzacie, że nie będę umiała zająć sie psem, że nie jestem odpowiedzialną osoba i że powinnam przejsc test.

Po prostu brak słów, mam wrażenie, że pies stoi nad człowiekiem wg ciebie, bo na macierzyństwo nawet nie przechodzi sie testów.
I wg twojego zdania, można się domyslić ze dzieci tez powinnam wykastrować, żeby nie płodziły bo na pewno do domu dziecka trafią. Bo tak na pewno będzie. Bo ja nie umiem inaczej

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2012-12-10 o 22:44
Stary 2012-12-10, 22:50   #4310
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
1. Ja tez piszę po kilka razy, a Wy nadal próbujecie uświadomic mi że to jednak ja nie mam racji, i na podstawie kilku postów osądzacie, że nie będę umiała zająć sie psem, że nie jestem odpowiedzialną osoba i że powinnam przejsc test.

2. Po prostu brak słów, mam wrażenie, że pies stoi nad człowiekiem wg ciebie, bo na macierzyństwo nawet nie przechodzi sie testów.
I wg twojego zdania, można się domyslić ze dzieci tez powinnam wykastrować, żeby nie płodziły bo na pewno do domu dziecka trafią. Bo tak na pewno będzie. Bo ja nie umiem inaczej
Ad 1. Na razie mnie nie przekonałaś (a testy to mój pomysł, nie reszty).
Ad 2. Jak czytam i widzę, co dzieje się na świecie, to też jestem zdania, że na dziecko trzeba zasłużyć. No i przejść jakieś testy, najlepiej psychologiczne (ile jest przypadków maltretowanych dzieci).

No i złe wnioski wyciągasz w związku z hierarchią pies/człowiek. Tego nie napisałam, że pies stoi nad człowiekiem.

Co do Twoich dzieci, to nie wypowiadam się, nie dam się sprowokować (odnośnie "mam dzieci dla zabawy" i "wykastrować moje dzieci").
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-12-10, 22:50   #4311
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
zatrzymałabym się na pogrubionych słowach
zakup psa nie kończy się na kupieniu go za najniższą , możliwą sumę
myślisz ,ze w takiej sytuacji stac Was na jego utrzymanie , leczenie itd???
mając taka sytuację finansową nie decydowałabym się na psa

nie podjeliśmy decyzji o zakupie psa, zakonczyło się na checiach.

Problemem dla mnie w tej chwili nie jest ten pies, którego planowaliśmy - tylko tez którego mamy przez cudzą głupotę w domu. Bo kompletnie nie znam pochodzenia, nie wiem jakie szczepienia powinien przyjąć a przede wszystkim nie byłam przygotowana na 3 dziecko.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2012-12-10 o 22:53
Stary 2012-12-10, 22:51   #4312
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brumku
Dałam lek przed snem bo juz rosła temperatura. Mam nadzieje ze dzis przespi noc spokojnie, w dzien tez kiepsko spała.
Kciuki za noc

Cytat:
Polska ziemia jest widocznie dobra na wszystko

Cytat:

podczytuję Was ale i nastrój i brak czasu przy młodym jakoś nie pozwala pisać...
choć tęskno strasznie
a jak już niby chwila jest to wbić się w dyskusję ciężko
buziaki od nas dla dzieciaczków i mamusiek
Dziubku, to Ty się nie czaj, zeby się wbić, tylko wal nawet od czapy, jak masz ochotę A dalej jakoś pójdzie

Przypominamy się (z ostatnich kilku dni):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1200510.jpg (50,1 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1200551.jpg (73,6 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1200562.jpg (55,2 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1200564.jpg (84,1 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1200566.jpg (57,9 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_8368.jpg (42,3 KB, 80 załadowań)
Stary 2012-12-10, 22:51   #4313
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Ad 1. Na razie mnie nie przekonałaś (a testy to mój pomysł, nie reszty).
Ad 2. Jak czytam i widzę, co dzieje się na świecie, to też jestem zdania, że na dziecko trzeba zasłużyć. No i przejść jakieś testy, najlepiej psychologiczne (ile jest przypadków maltretowanych dzieci).

No i złe wnioski wyciągasz w związku z hierarchią pies/człowiek. Tego nie napisałam, że pies stoi nad człowiekiem.

Co do Twoich dzieci, to nie wypowiadam się, nie dam się sprowokować (odnośnie "mam dzieci dla zabawy" i "wykastrować moje dzieci").
nie ma sensu ciągnąć tej dyskusji, powiem tylko tyle: wierzysz w stereotypy.

I szczerze? Dla mnie możesz myślec co chcesz, ale dopóki ktoś nie zna kogoś tak normalnie a tylko przed ekranem to moze sobie gdybać na temat charakteru i podejscia do życia, ludzi i zwierząt. I na podstawie kilku zdań nie powinien wyciagać wygodnych dla siebie wniosków.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2012-12-10 o 22:56
Stary 2012-12-10, 22:57   #4314
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
nie ma sensu ciągnąć tej dyskusji, powiem tylko tyle: wierzysz w stereotypy.
co do pierwszej części się zgodzę, z drugą nie.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-12-10, 22:57   #4315
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Dziewczyny, przepraszam ze namieszałam Wam swoimi problemami we wątku, postaram się nie pisać więcej o sobie.
Stary 2012-12-10, 22:59   #4316
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Brumku jaki on śliczny i do Ciebie podobny!

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:01   #4317
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Brumku świetne to ogrodzenie, sami robiliście czy zamawialiście?
Ile takie coś kosztuje?

Chcemy zrobic Karolowi jego sfere zabaw bo klocki lego Bartka są dla niego niebezpieczne.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2012-12-10 o 23:03
Stary 2012-12-10, 23:09   #4318
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Brumku jaki on śliczny i do Ciebie podobny!

Cytat:
Brumku świetne to ogrodzenie, sami robiliście czy zamawialiście?
Ile takie coś kosztuje?
Chcemy zrobic Karolowi jego sfere zabaw bo klocki lego Bartka są dla niego niebezpieczne.
Pożyczyliśmy od znajomych. Są na allegro, ale trochę kosztują.
Stary 2012-12-10, 23:11   #4319
marzena_S
Zadomowienie

Scio, tak pies oczywiście jest dla całej rodziny. Chciałam tylko podkreślić, że całą odpowiedzialność za niego przejmuje osoba dorosła, a nie dziecko... (a tak niestety czasem się zdarza)

Bartessa, błagam nie porównuj ludzi do zwierząt... Nikt nie chce Cię tu obrażać, piszesz więc odpowiadamy. Każdy próbuje Ci na swój sposób wytłumaczyć z czym się wiąże przygarnięcie psa, bo wydajesz się na to nieprzygotowana i niezaznajomiona w temacie.

Pieleszko, śliczna saneczkowa Hania, a sanki się super trzymają. No i brawa dla małej gaduły . Moja Hania najpierw mówiła na siebie "niania", a teraz ewaluowało to na samo Ania-czekamy jeszcze na H.

Natko, jednym słowem Domek miał radochę - po zdjęciu od razu widać, że zadowolony.

Patik
, super że wyniki dobre. Dziwne z tą witaminą D, ciekawe co dalej lekarze zalecą?
Sara jest cudna . Przy tablicy wygląda tak poważnie, jak mała uczennica.

Stronczku, zdrówka dla Wiki.

Agni, to Ty naprawdę nieźle zabalowałaś na xmas party skoro jeszcze Ci się daje we znaki. Trzymam kciuki za noworoczne postanowienia.

Justyna, ja się Ciebie boję.
Stary 2012-12-10, 23:14   #4320
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Justyna, ja się Ciebie boję.
Akurat
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości