Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 14:44   #4261
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Mam wyniki Sary. Wszystko jest ok, oprócz tego że niedobór wit D. ( ma 19 jednostek, norma 30-80 ) i trochę za dużo płytek krwi.Poza tym wszystko dobrze.
Jutro wizyta u pediatry nefrologa, zobaczymy co powie. Nic mu nie będe wspominać że tamta pedi skierowała nas na usg główki, sama zapytam żeby spojrzał na jej ciemię co on na to, zobacze jakie ma zdanie. Bo może to niedobór witaminy sprawia że nie chce się zrastać...
dziwne to, bo ja jej daję podwójną dawkę witaminy, plus jeszcze w mleku..

Ela ja też chyba zakupię misia. Sara ma swojego jednego pieszczocha, chodzi z nim, śpi, gsyzie mu nosa. Już zaczyna nam towarzyszyć jak wyjdeżdżamy z domu. Słodkie to
Stary 2012-12-10, 15:12   #4262
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Hej
Dalej nie mogę nic robić,paznokieć się podnosi do góry, czarny, odchodzi. Tkliwy jest ale na szczęście ropy nie ma
Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość

wkladaj może do zimej wody żeby gorączkę sciągnąć.

na razie staram się go właśnie nie moczyć, bo nie chcę żeby się "babrał"
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Matko, jakie pustki!

Bidulka
Może rivanolem On bólu raczej nie zmniejszy, ale kojarzy mi się właśnie ze złażącymi paznokciami... A na IP Ci nie powiedzieli?

Tymkowi dziś nie tylko apetyt na mleko wrócił, ale i ogólnie. Nawet nam z sushi wyjadał awokado i łososia pieczonego Dobierał sie i do surowego, ale walczyłam
za jakiś czas właśnie tym popróbuję, na ip lekarz kazał mi żelem Reparil smarować no to smaruje.
Zrobiłaś mi ochotę na sushi
Będę robić na święta zamiast tradycyjnej rybki ale tylko dla naszej trójcy.

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
w piątek miałam wypadek, wpadłam w poślizg na swojej krętej, wąskiej ulicy i walnęłam w słupek ogrodzeniowy dalszego sąsiada, już prędkość nie była tak duża więc "tylko" lampa i zderzak do wymiany
wczoraj odebrałam auto od mechanika, błyskawicznie zrobione, w niespełna 24h, a że to mercedes to trochę nas kosztował mój wjazd na lodowisko + flaszka dla sąsiada bo wyszedł i pomógł mi podwiązać wiszącą część zderzaka (jego słupek ok)
zderzak założony, ale pomalują jak wrócimy, po prostu do dzisiaj by nie wyschło a tym autem musimy jechać
jeżdżę już prawie 20lat i to sporo, nigdy wcześniej nie miałam wypadku, trochę się wystraszyłam, ja w ciązy, Dawidek w samochodzie, jeszcze wysiadając o mało co orła nie wywinęłam na tej ślizgawce.....

panowie jeszcze śpią, idę odświeżyć transporterek dla kota

miłego dnia

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

i jeszcze mam nadzieję antyreklama http://dorotazawadzka.natemat.pl/42145,zabic-pieska

mam nadzieję że rodzice będą rozsądni i nie kupią tego chińskiego wynalazku dzieciom!
Oj dobrze, że nic się nie stało!

A ten prezent straszny!

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Obiecane fotki:
1 - strojenie się smyczą z kluczami
2 - kąpiel
3 - prezenty (same słodycze z mojej firmy :P: )
4 - dziecku też coś s tego skapnęło - dyktatorka

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Chelsea znam ten ból;/ ja moczyłam w rivanolu i okładałam maścią ichtiolową . Skończyło sie przepalaniem paznokcia, najgorzej jak ropa jest bo nawet nie dotkniesz niczego;.
Mi też chcieli przepalać ale oczywiście się nie zgodziłam. Nikt nigdy nie interweniował w m0je ciało, no oprócz zastrzyków, pobierania krwi i zabiegu na kręcz szyjny(zktórego btw ledwo uszłam z życiem) dlatego na nic się nie zgadzam, boję się, wpadam w panikę na samą myśl.
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hej

Później nadrobię, a teraz wklejam zdjęcia ze spotkania z Anią i Adasiem, bo mi Marzenka żyć nie da

Zbyt wiele zdjęć nie mamy, bo Adaś na obu spotkaniach akurat sobie drzemał
Cudne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Jak palec dzisiaj?
Dziękuję, lepiej ale ciągle mam wrażenie, że zaraz mi zlezie ten paznokiec i jest taki cieplejszy, trochę spuchnięty.

Cytat:

Patik - czyżby?????

A u nas Tymek dziś wychodził z siebie. Takiego dziwnego dnia dawno nie było. Złościł się o mnóstwo rzeczy, frustrował, szkoda mi go było, bo sobie z tymi emocjami nie radził...
W końcu oberwał nam tapetę ze ściany! Tę, co ją niedawno przykleiliśmy. No i przez ostatnią godzinę ją doklejałam...
A wieczorem spłakał się przy usypianiu, co też się bardzo dawno nie zdarzyło. Jakiś kryzysik nastrojowy ma, mój bidulek...

Za to wieczorem kupiłam sobie buty
Julek ma tak często.
Nerwusek po mamie.

Pokaż buty

Cytat:

Marzena, jak Ty jesteś mądra babka.
Dla mnie pies (kot, chomik itp) jako prezent to porażka. To prawie tak, jakby powiedzieć, że wezmę dziecko z domu dziecka i dam komuś na prezent. Bo to podobna odpowiedzialność - obowiązki, włożony czas, pieniądze, poświęcenie, no i zobowiązanie na wiele lat.
A już pies dla dzieci - co za pomysł. Dziecko, a szczególnie 4 letnie, nie jest w stanie zająć się psem. Dla niego to najwyżej będzie zabawka, a przecież pies zabawką nie jest. Takie dziecko ani go nie nakarmi, ani nie wyprowadzi, ani nie nauczy niczego. Pies jest dla dorosłych. Rozumiem, ze np. 16-latek marzy o psie i go kupuje. Ok. To świetna szkoła odpowiedzialności, opiekuńczości i trening przed rodzicielstwem Ale dla malucha
Zgadzam się w 100%

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak. My z pełną świadomością wzięliśmy Nutę. Tż specjalnie wziął 2 tygodnie urlopu, żeby w razie potrzeby mi pomagać. I jak się okazało był bardzo potrzebny w domu w tym czasie. Jeździł z nią przez tydzień po 2 razy dziennie na zastrzyki i kroplówki, spaliśmy z nią na zmianę na dole w salonie i wynosiliśmy w nocy na dwór (o 1, 4, 7 bo nie wytrzymywała do rana), sama nie miała siły wstawać, sprzątaliśmy biegunkę, uczyliśmy dzieci zachowania w stosunku do niej. Ona wtedy była tak bierna, że jej niczego uczyć nie musieliśmy.

wczoraj wieczorem też musiałam gada wynieść na dwór, bo jak zobaczyła śnieg i poczuła zimno, to uciekała na posłanie . tylko wcześniej ważyła 5 kg a nie ponad 15kg
Oj znam to co opisujesz. Moi rodzice od 6 lat maja psa i początki były ciężkie, Funia jest jak małe dziecko, bardzo czuła, ma swoje humory, czasem musiałam jej wymiociny z podłogi zmywać, sprzątać bo narobiła w domu, ogólnie jest dośc krzykliwa i bywa upierdliwa ale gdyby zdechała to chyba bym sie zapakała.
Raz się zgubiła, okazało się, że weszła na szosę i chodziła między samochodami bo zobaczyła auto podobne do auta mojej mamy. Pracownim taty akurat jechał i ją zagonił do domu. Jak się o tym wszystkim dowiedziałam to myślałam, że zaraz zawału dostanę.

Będę zawsze powtarzać, że pies jest jak małe dziecko. Moi rodzice nieraz jadą szybciej od nas do domu bo "Funia już długo sama siedzi", jak jeszcze Julka nie było to przywozili ją do mnie żeby sama nie siedziała teraz niestety Julek by ją zamęczył.

Wiecie co? Mam wstręt do kawy i czekolady, dziwne.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:35   #4263
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie mogę być w ciąży, bo nawet współżycia nie było ( chyba, bo tak do końca nie pamiętam) , poza tym miałam krioterapię i ............ nie wiem co to by było.
Do tego dochodzą napadowe bóle głowy, czasami tylko w jednym miejscu po lewej stronie za uchem.
Słuchaj, Paticzku, weź Ty się tez przebadaj, co? Tak na wszelki wypadek. W sumie każdy powinien raz na jakiś czas. Sarę ciągle badacie, to o siebie też zadbaj

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
To pewnie marzenia każdego faceta w wieku poniżej 12 lat
A propos tu coś, co mi się bardo spodobało. Może nieco inna bajka, ale patent świetny:
http://cdn.www.babble.com/wp-content...oddlers/16.jpg

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Aaaa i jeszcze się pochwale. Agata mówi o sobie Aga. Jak się pytam kto to i pokazuje na nią to mówi Aga, jak coś robi, np. układa zwierzaki do snu to się ładuje i mówi "Aga"

Cytat:
za to kinga jednak sie odstawila od UU (chociaz wczoraj w ciagu dnia szukala gdzie schowalam cycki ale cos znalezc nie mogla )

od stycznia bedzie wystarczal dokument z peselem, bez zadnych dodatkowych ksiazeczek, pobic i rumua
- to dobrze musiałaś schować
- ale wieści ciekawe tylko czy szanowne przychodnie zachcą to respektować

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Że faktycznie nie powinna tak robić, że już nie będzie. Zobaczymy. Na razie widzę, że się ochłodziło jeszcze bardziej między nami.
Głupia jestem, że od razu nie powiedziałam, co o tym myślę, ale myślałąm,że trochę się wstrzyma. Niestety zawsze jest tak, że jak na coś przymknę oko, to następnym razem już nie wie, kiedy skończyć. Potem duszę w sobie złość i wybucham w jakimś nieodpowiednim momencie
No nie może być!
Ale faktycznie, pożyjemy zobaczymy...

Cytat:
Mam wyniki Sary. Wszystko jest ok, oprócz tego że niedobór wit D. ( ma 19 jednostek, norma 30-80 ) i trochę za dużo płytek krwi.Poza tym wszystko dobrze.
Jutro wizyta u pediatry nefrologa, zobaczymy co powie. Nic mu nie będe wspominać że tamta pedi skierowała nas na usg główki, sama zapytam żeby spojrzał na jej ciemię co on na to, zobacze jakie ma zdanie. Bo może to niedobór witaminy sprawia że nie chce się zrastać...
O jak dobrze, ze to nic wielkiego Ciekawi mnie tylko ten brak witD skoro jej podajesz regularnie Może wapnia za mało? Bo ona, żeby się przyswajać, musi mieć wapń.

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
za jakiś czas właśnie tym popróbuję, na ip lekarz kazał mi żelem Reparil smarować no to smaruje.

Julek ma tak często.
Nerwusek po mamie.

Pokaż buty
- Reparil to super sprawa I uwielbiam jego zapach
- U nas to pierwszy raz. Tymek bardzo spokojny jest na co dzień. Tez po mamusi
- Ja też mam wstręt do czekolady. Do kawy wręcz przeciwnie
Chelsea - a może Twoje marzenie się spełniło, co?
- Buty: http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/cat-3027/311002
Stary 2012-12-10, 15:37   #4264
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Pieszczocha na 4 łapach . Zwiedziła juz dużo miejsc w Polsce, tam gdzie moi rodzice tam i ona.

Na ostatnim zdjęciu jej mama- Kaja.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0221.jpg (124,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0357.jpg (113,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0607.jpg (86,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0679.jpg (65,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0892.jpg (139,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0893.jpg (106,9 KB, 10 załadowań)

Kornelia 04.02.2016

Stary 2012-12-10, 15:46   #4265
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Ela ja też chyba zakupię misia. Sara ma swojego jednego pieszczocha, chodzi z nim, śpi, gsyzie mu nosa. Już zaczyna nam towarzyszyć jak wyjdeżdżamy z domu. Słodkie to

A propo Wasze dzieci mają już pozarastane ciemiączka?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 15:56   #4266
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
1.Słuchaj, Paticzku, weź Ty się tez przebadaj, co? Tak na wszelki wypadek. W sumie każdy powinien raz na jakiś czas. Sarę ciągle badacie, to o siebie też zadbaj

2.To pewnie marzenia każdego faceta w wieku poniżej 12 lat
A propos tu coś, co mi się bardo spodobało. Może nieco inna bajka, ale patent świetny:
http://cdn.www.babble.com/wp-content...oddlers/16.jpg

3.- Reparil to super sprawa I uwielbiam jego zapach
- U nas to pierwszy raz. Tymek bardzo spokojny jest na co dzień. Tez po mamusi
- Ja też mam wstręt do czekolady. Do kawy wręcz przeciwnie
Chelsea - a może Twoje marzenie się spełniło, co?
- Buty: http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/cat-3027/311002
1. Przyłączam sie do prosby.
2. Widziałam to, pokazywała to Matka Sanepid Fajna sprawa.
3. Reparil fajnie pachnie bo tam jest zapach kwiatu pomarańczy zmieszamy z lawendą, fajny aromacik chociaż póki co będzie mi się źle kojarzył. Mówisz, że skuteczny? Ja smaruję 3 razy dziennie, coś tam zmniejsza obrzęk.
Czekolady mam dość bo ostatniodużo się u nas jej przewinęlo. Ale zrobiłam z niej coś pysznego- Ciasto Genueńskie z Kwestii Smaku. Wszyscy wczoraj zachwalali a mój tata był wręcz w 7dmym niebie, nje mógł się nachwalić.
Co do marzenia to bardzo bym chciała choć nie robię sobie złudnych nadziei, okaże się za tydzień.
Strona z butami mi się źle 0twiera. Znając Twój gust pewnie piękne.
Ja mam takie które nie każdy odwazyłby się załozyć bo trochę jak glany wyglądają a jak sie je wywinie to jest futerko. Mąż krzyczy na mnie żebym je zawijała jak wchodze w jakąs poidejrzana dzielnice bo jeszcze za buty "zarobie" a najczęściej w czerni chodzę i wyglądam jak jaki metal za sprawą tej czerni w ubiorze :P

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:

Tak juz dawno.

Za to ja się dowiedziałam jak rtg robiłam, że nie mam jeszcze calych dloni skostnialych. Gowniara ze mnie

Kornelia 04.02.2016

Stary 2012-12-10, 16:16   #4267
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
ja tez nie ale planuje wakacje ... 2016 rok bo jakas podróż poslubna chyba sie nam nazely
Nie zapędziłaś się trochę?

Cytat:
W SRODE JEDZIEMY NA SZCZEPIENIE. Ciekawe jak Karolek sobie poradzi może nie bedzie tragicznie.
Jakie macie?

Cytat:
Aaaa i jeszcze się pochwale. Agata mówi o sobie Aga. Jak się pytam kto to i pokazuje na nią to mówi Aga, jak coś robi, np. układa zwierzaki do snu to się ładuje i mówi "Aga"

Cytat:

za jutrzejszą wizytę!
A nasze misie wylądowały w worku próżniowym, bo było zero zainteresowania nimi

Cytat:
Czyżby?

Cytat:
No nie może być!
Ale faktycznie, pożyjemy zobaczymy...
Ale ona zawsze wszystkim przytakuje. Nie umie bronić swojego zdania Boi się komuś narazić chyba. W najlepszym przypadku się nie odezwie.
Nie zdziwiłabym się, gdyby za jakiś czas historia się powtórzyła, ale może nie

Cytat:
Patryk jeszcze nie ma zarośniętego. A pediatra nigdy na to nie zwracała uwagi. Nawet nie wiem, jakie miał po urodzeniu, bo nigdzie tego nie napisali, a położna powiedziała tylko, że jest duże.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 17:03   #4268
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Nie zapędziłaś się trochę?

Jakie macie?

za jutrzejszą wizytę!
A nasze misie wylądowały w worku próżniowym, bo było zero zainteresowania nimi

Czyżby?

Ale ona zawsze wszystkim przytakuje. Nie umie bronić swojego zdania Boi się komuś narazić chyba. W najlepszym przypadku się nie odezwie.

Patryk jeszcze nie ma zarośniętego. A pediatra nigdy na to nie zwracała uwagi. Nawet nie wiem, jakie miał po urodzeniu, bo nigdzie tego nie napisali, a położna powiedziała tylko, że jest duże.

to obowiązkowe, refundowane.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Dziewczyny, ja ostatnio zaczęłam sie zastanawiać nad cerą, teraz wyjatkowo mi sie wysusza, musze ja codziennie nawilzać, ale zastanawiam się czy nie kupic jakiegoś kremu pierwszego na zmarszczki, stosujecie jakies?? bo ja u siebie ju łapki widzę. możecie polecic bo ja to jestem w tej kwesti całkowicie niedoinformowana
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 17:43   #4269
patik87
Zakorzenienie

Brumek a no robiliśmy i wapń, i jest w górnej granicy normy, więc to nie może być przyczyna.
Piękne buty ( a pisałaś kiedyś że nie kupujesz sobie skórzanych )

Robię wypasioną pizzę Crazy
Stary 2012-12-10, 17:54   #4270
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Ale ja mam dzisiaj lenia..

Szymuś dzisiaj wysłał kartki świąteczne dla babć i dziadków

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 18:00   #4271
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Hej jestem

Tak na szybko:
Juz po wizycie. Osluchal, i stwierdził ze nic nie słyszy. Czyli wszystko w porządku. Leków nie przypisał zadnych, kazał podawać od gorączki. Powinno za 2-3 dni przejść. Jesli nie to wrocic na konsultacje.

Dziekuje za zainteresowanie

Patik dobre wieści. Co do ciemiaczka to ja nie wiem jakie miała i jakie ma. Czy zaroslo czy nie? Jak to sprawdzic ?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 18:03   #4272
patik87
Zakorzenienie

Stronczek pomacaj główkę ok 2 cm od czoła, tutaj z przodu. Jak będzie czuć takie miękkie tzn że nie zrośnięte. U Sary jest właśnie twardawe, ale czuć inną powierzchnię nić głowa.
To dobrze że osłuchowo czysto.
Stary 2012-12-10, 18:15   #4273
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Pieszczocha na 4 łapach . Zwiedziła juz dużo miejsc w Polsce, tam gdzie moi rodzice tam i ona.
Na ostatnim zdjęciu jej mama- Kaja.
Ale kuleczka

Cytat:
2. Widziałam to, pokazywała to Matka Sanepid Fajna sprawa.
3. Reparil fajnie pachnie bo tam jest zapach kwiatu pomarańczy zmieszamy z lawendą, fajny aromacik chociaż póki co będzie mi się źle kojarzył. Mówisz, że skuteczny? Ja smaruję 3 razy dziennie, coś tam zmniejsza obrzęk.

4. Strona z butami mi się źle 0twiera. Znając Twój gust pewnie piękne.
Ja mam takie które nie każdy odwazyłby się załozyć bo trochę jak glany wyglądają a jak sie je wywinie to jest futerko. Mąż krzyczy na mnie żebym je zawijała jak wchodze w jakąs poidejrzana dzielnice bo jeszcze za buty "zarobie" a najczęściej w czerni chodzę i wyglądam jak jaki metal za sprawą tej czerni w ubiorze :P
2. Dokładnie
3. Ja go znam z dawnych lat. Rodzice mi z Niemiec sprowadzali, bo u nas nie było. A ja w dzieciństwie miałam sporo kontuzji i tego rehabilitant używał.
4.
Ostra laska z Ciebie

Cytat:
W zasadzie tak. Ślad zostało tylko.

Cytat:
Aha, taki typ

Cytat:
Brumek a no robiliśmy i wapń, i jest w górnej granicy normy, więc to nie może być przyczyna.
Piękne buty ( a pisałaś kiedyś że nie kupujesz sobie skórzanych )
No to ciekawe, czemu za niska...
Buty - ale Ty masz pamięć! Fakt. Całe CH obleciałam i nic innego, co mi się podobało nie znalazłam. Bo chciałam dłuuuugie, takie, żeby kolano zasłaniały
Odkąd jest Tymcio coraz częściej biorę, to co jest, a nie to, co sobie umyśliłam

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Tak na szybko:
Juz po wizycie. Osluchal, i stwierdził ze nic nie słyszy. Czyli wszystko w porządku. Leków nie przypisał zadnych, kazał podawać od gorączki. Powinno za 2-3 dni przejść. Jesli nie to wrocic na konsultacje.
O, no to bomba, że czysto
Oby się nie mylił i za dwa dni było po sprawie
Stary 2012-12-10, 18:57   #4274
Natka_
Zakorzenienie

My już po urodzinkach. Musieliśmy wcześniej się zmyć, bo później doszło dużo starszych dzieci i zrobiło się niebezpiecznie. Domek był najmniejszy i pchał się tak wśród nich, a one go taranowały, nie zwracając na niego zbytnio uwagi.
Nawet Tż do nas dojechał, bo udało mu się wcześniej skończyć.

Brumek, fajne buty.

Cytat:
Dobrze, że wszystko ok. Ciekawe skąd ten niedobór witaminy

Cytat:

Będę zawsze powtarzać, że pies jest jak małe dziecko. Moi rodzice nieraz jadą szybciej od nas do domu bo "Funia już długo sama siedzi", jak jeszcze Julka nie było to przywozili ją do mnie żeby sama nie siedziała teraz niestety Julek by ją zamęczył.

-Jak moi teście. Ich piesek to pełnoprawny członek rodziny Też zawsze szybko od nas uciekają, bo się teściu już denerwuje o pieska.
-Czyżby kolejny brzuszek?

Jutro chyba w końcu wstawią okna dachowe, a jak pogoda pozwoli to piątek/sobota w całym domu.

Dzisiaj byliśmy pierwszy raz na sankach, Dominik zachwycony. Jak robiłam mu slalom to krzyczał "jesze" co znaczy jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20121210_103517 - Kopia.jpg (98,6 KB, 62 załadowań)
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 19:01   #4275
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj byliśmy pierwszy raz na sankach, Dominik zachwycony. Jak robiłam mu slalom to krzyczał "jesze" co znaczy jeszcze
Super wygląda Widać, ze mu się bardzo podoba
Stary 2012-12-10, 19:11   #4276
patik87
Zakorzenienie

O Natka mamy takie same sanki. I też dzisiaj był debiut. Jestem nimi zachwycona, tak lekko idą, no rewelacja !
Zaraz dodam fotki, jak się uda

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

d*pa nie będzie zdjęć.
Jak ja kocham mój komputer
Stary 2012-12-10, 19:13   #4277
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:

-Jak moi teście. Ich piesek to pełnoprawny członek rodziny Też zawsze szybko od nas uciekają, bo się teściu już denerwuje o pieska.
-Czyżby kolejny brzuszek?

-Ja zawsze mowilam ze to ich 4 dziecko.
- chciałoby się

Fajny Domis na sankach. My tez już byliśmy,mam zdjęcie ale bardzo niewyraźne. Nasze sanki mają prawie 20lat,siostra tż na nich jeździła jeszcze. mój tż kocha staorcie

Kornelia 04.02.2016

Stary 2012-12-10, 19:31   #4278
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Uwielbiam takie spotkania A chłopcy bawili się ze sobą, czy specjalnego zainteresowania nie był?
Aniu, jaka Ty jesteś drobniusieńka

Sanki super, wysiedział spokojnie, przynajmniej nie ma problemu jak na wózku - że go parzy w pupę i trzeba wysiadać
Chłopcy fajnie się bawili, oczywiście w tej samej chwili najlepsza jest ta sama zabawka, ale to szczegół

Cytat:
Muszę wam powiedzieć, że mam zawroty głowy.
Pierwszy raz było w nocy jak wstawałam do sary i nie dałam rady dojść do jej pokoju.
Dzisiaj drugi raz, siedziałam na fotelu i znienacka się zaczęło, czułam się jak po 5 piwach, wszystko wokół wiruje.
Nie wiem czym to jest spowodowane, dziwne to

co zawsze robicie w weekendy że tu takie pustki?
a ciśnienie mierzyłaś?
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Natko, świetne zdjęcia, tylko Ciebie brakuje. Chłopcy rosną w oczach, Dominik ma coraz bujniejszą czuprynę, a Adaś chyba wszędzie podróżuje ze swoim misiem? Pamiętam go ze zdjęć na górskim szlaku. Aaniu wyglądasz bardzo zgrabnie i brzuszek się nieźle maskuje.

Misio musi być, obowiązkowo
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
P.S Widzialam brzuszek, a raczej jego brak

Cytat:
Natka, Ania Wasi mali panowie , Ania jak była szczupła tak jest, przejęła schedę Brumka z brzuchem chyba

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Zosia
Dominik i Adaś jak zwykle oboje swietnie sie prezentujeie
Ale jakoś mi mało fotek
A Ania faktycznie drobniutka zgrabniutka fiu fiu

Cytat:
Zdjęcia świetne! Natko Ciebie brakuje!
Aniu ale zgrabana jesteś! Gdzie ten brzuszek?

dziewczyny, zawstydzacie mnie dziękuję za miłe słowa. Natka widziała, że brzuszek nie taki mały, a i do drobnej mi brakuje, zwłaszcza przy takiej laseczce jak Natka
Kochana, Twoich zdjęć brakuje

Nateczko, zdrówka dla Domka!

Cytat:
Eh dziewczyny, normalnie w własnym domu mnie nie słuchają, nic do powiedzenia nie mam. Mój brat podrzucił przed wczoraj małego pieska niby na kilka dni, małą suczke husky, o ile to jest husky bo ma oba oczka tego samego koloru, chyba mieszaniec jakiś bo tylko seirsc ma jak husky.
No i ten pies normalnie jak niedozywiony, cały czas tylko by jadł. Usiąde z kanapką to próbuje na mnie wejsc i szczeka.
Tata stwierdził że pies mu się podoba i musi zostać u nas bo tam sie zmarnuje.
Psu tez pasuje, nie piszczy nawet w nocy, grzeczny pod tym względem jest. Dzieciaki sie z nim bawią, ona z nimi.

Chcielismy kupic dzieciom labradora pod choinke, ale wahaliśmy się bo pomimo tego że mieszkamy w domku jedno rodzinnym i mamy własne podwórze, to mamy kika metrów płotu do zrobienia i bramę z tyłu na łąke. Nie wiadomo jakby to wyszło. Ten pies to było tez marzenie tżta, on kocha psy. I wiem że psu byłoby dobrze.

No i mój tata tym wiedział, i pomimo moich tłumaczeń, to ja jestem jędza, bo nie chce tego psa (suki!) tylko wymyślam.
Taki pies potrzebuje się konkretnie wybiegać, do tego nie jest nauczony korzystania z kuwety, i wali gdzie popadnie, na szczescie nie umie jeszcze po schodach wchodzic i siedzi u rodziców na dole.

Chyba muszę sie z tą wizją pogodzić że bedzie suczka i to nie tej rasy co chciałam. I co jakiś czas małe szczeniaki. Tż mówi że jak psa się wysrerylizuje to pies traci czujność i to juz nie jest dobry pies.
Kurka, jak ja nie lubię takiego uszczęśliwiania na siłę

Chelsea, może test zrób?

Ale mi się teraz zrobiło płaczliwie... oglądałam w faktach o bliźniaczkach - córkach medalisty z IO, widziałyście? Przez błąd lekarzy jedna cały czas jest w szpitalu i oddycha tylko przez aparaturę...
A teraz jeszcze TŻ mówił o swoim koledze z pracy - miał córeczkę, chyba 2 letnią, od urodzenia w szpitalu bo miała wadę serca, w sobotę umarła

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 19:36   #4279
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
O Natka mamy takie same sanki. I też dzisiaj był debiut. Jestem nimi zachwycona, tak lekko idą, no rewelacja !
Zaraz dodam fotki, jak się uda
Potwierdzam,prowadzi się rewelacyjnie

Jakiś mam dzisiaj zły dzień- bez kija nie podchodź. Wszyscy mnie denerwują Czuje, że dzisiaj @ dostane, więc pewnie tu wina leży.
Dzisiaj jestem chyba tylko miła dla Dominika, i dla Was
Stary 2012-12-10, 20:02   #4280
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:

o kurcze, to może jakieś zaburzenie wchłaniania? dziwne skoro tyle dostaje... albo błąd w badaniu
ciekawe co lekarz na to powie

Cytat:

mój już ma zarośnięte

Cytat:

fajnie wygląda

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Ale mi się teraz zrobiło płaczliwie... oglądałam w faktach o bliźniaczkach - córkach medalisty z IO, widziałyście? Przez błąd lekarzy jedna cały czas jest w szpitalu i oddycha tylko przez aparaturę...
A teraz jeszcze TŻ mówił o swoim koledze z pracy - miał córeczkę, chyba 2 letnią, od urodzenia w szpitalu bo miała wadę serca, w sobotę umarła
też oglądałam, straszne to dziękuj.ę Bogu że u nas wszystko ok....

a ja dziś odebrałam synka sąsiadki z przedszkola, Johny go uwielbia, bawią się razem, Johny robi wszystko to co on, śmieje się w głos, jest wprost zachwycony

co do psów jeszcze, to tylko nieśmiało się wtrącę. Jeśli to jest prezent dla kogoś dalszego, "obcego" to faktycznie to beznadziejny pomysł, ale jeśli tak jak u Gomry, rodzice robią taki "prezent" dzieciom, to uważam, że spoko, na pewno to jest przemyślane, bo to zwierzę pod dachem tego kto taki prezent kupuje, więc musi być przemyślane. Chyba za bardzo na nią naskakujecie...
Stary 2012-12-10, 20:05   #4281
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Potwierdzam,prowadzi się rewelacyjnie
Natka, a gdzie kupiłaś te sanki?
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 20:21   #4282
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie Natla, Patik- sanki macie z all?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 20:22   #4283
patik87
Zakorzenienie

Natka ja też dzisiaj warcząca jestem. Teraz na wieczór trochę mi się poprawiło, ale tylko odrobinkę .

Anka na all sanki.

Podajcie linka do bidonu aveta ze słomką, bo już mam po kokardki ścierania co 5 minut podłóg jak wylewa z lovi..

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-12-10 o 20:23
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 20:25   #4284
iustyna1
Wtajemniczenie

Ela a czytałaś posty na temat kupna koniecznie labladora, najlepiej bez rodowodu i za jak najmniej kasy? czytalas o teoriach Gomry Tz na temat sterylizacji? czytalas o tym, że trudno, jak wezma sukę, to najwyżej kilka razy będzie miała szczeniaki? no proszę Cię...

przeczytaj jeszcze raz posty z dzisiaj

podtrzymuje, że ludzie powinni przechodzić jakieś testy zanim dostaną psa. no i odwiedzić schronisko, tak dla uświadomienia.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 20:38   #4285
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ela a czytałaś posty na temat kupna koniecznie labladora, najlepiej bez rodowodu i za jak najmniej kasy? czytalas o teoriach Gomry Tz na temat sterylizacji? czytalas o tym, że trudno, jak wezma sukę, to najwyżej kilka razy będzie miała szczeniaki? no proszę Cię...

przeczytaj jeszcze raz posty z dzisiaj

podtrzymuje, że ludzie powinni przechodzić jakieś testy zanim dostaną psa. no i odwiedzić schronisko, tak dla uświadomienia.
może faktycznie czytałam po łepkach, ale odniosłam wrażenie, że to głównie opinie tza a nie Gomry.
ale generalnie chodziło mi o to, że prezent też może być przemyślany
Stary 2012-12-10, 20:44   #4286
marzena_S
Zadomowienie

Patikowe zdjęcia Sary.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg patik1.jpg (132,1 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg patik2.jpg (134,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg patik3.jpg (191,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg patik4.jpg (117,3 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg patik5.jpg (126,0 KB, 50 załadowań)
Stary 2012-12-10, 20:49   #4287
myha82
Wtajemniczenie

Sara Śliczna czarnulka
Fajna tablica
No i gdzie link do sanek?

Wykończy mnie ten komputer

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 20:50   #4288
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
może faktycznie czytałam po łepkach, ale odniosłam wrażenie, że to głównie opinie tza a nie Gomry.
ale generalnie chodziło mi o to, że prezent też może być przemyślany
nie twierdzę, że sprezentowanie psa sobie i dzieciom jest z gruntu złe, bo zdarzają się ludzie rozważni, znający i kochający zwierzęta. gorzej jak ktoś nie ma podstawowej wiedzy. no i traktuje zwierzę jak przedmiot. tu bardziej pasuje "pisze jak o zabawce dla dziecka".
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 20:51   #4289
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

dziewczyny, zawstydzacie mnie dziękuję za miłe słowa. Natka widziała, że brzuszek nie taki mały, a i do drobnej mi brakuje, zwłaszcza przy takiej laseczce jak Natka
Kochana, Twoich zdjęć brakuje

Nateczko, zdrówka dla Domka!

- Aniu, no coś Ty! Przecież Ty tylko masz brzuszek. Z tyłu nawet nie poznać, że jesteś w ciąży Wg mnie naprawdę bardzo dobrze wyglądasz
-Jejku to straszne

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Właśnie Natla, Patik- sanki macie z all?
Sanki na allegro

Cytat:
Natka ja też dzisiaj warcząca jestem. Teraz na wieczór trochę mi się poprawiło, ale tylko odrobinkę .

Anka na all sanki.

Podajcie linka do bidonu aveta ze słomką, bo już mam po kokardki ścierania co 5 minut podłóg jak wylewa z lovi..
http://allegro.pl/avent-kubek-kubki-...788858177.html
Stary 2012-12-10, 20:54   #4290
myha82
Wtajemniczenie

Juz widziałam link na FB Za drogie dla mnie Pozostaniemy chyba przy tradycyjnych...

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości