|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Pieleszko, zimowa Hania bardzo mi się podoba
Patik, Sarenka ma takie długie włosy, że za niedługo będziesz jej warkocze pleść A Ty chudzielcu jeden zacznij jeść!Wasz quad? ![]() Brumku, śliczności z Tymcia Pczacza, oparcie, wszystko możesz zdemontować bardzo szybko i łatwo. Moja pupa też się na nie mieści![]() Dziubku, ![]() Kajool, cieszę się, że z ząbkiem już lepiej Ddevik, nie zaniedbuj ![]() Stronczek, biedna Wikusia ![]() Dziękujemy za komplementy
|
|
|
|
#4322 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumeczku Tymcio obledny... I te oczyska
Wiki juz sie zdążyła 3 razy obudzić. Bedzie powtórka z rozrywki dzis w nocy |
|
|
|
#4323 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Witam wieczorową (nocną?) porą znad talerza pierogów
![]() Miś - Heluta ma swojego i moje misie Endo - nosi je czasem pod pachą trzeba ich przed psem pilnować, bo pluszaki uwielbia (szczególnie szczury z Ikea - wykończyła już kilkanaście )brumek, fajne buty ta "siateczka" na samej górze czymś podszyta jest, czy tam te dziurki są na wylot już?ciemiączko, wydaje mi się, że jeszcze trochę zostało ![]() Stronczek27, dobrze, że to nic poważnego, trzymam kciuki, żeby szybko sobie poszło ![]() Natka_, patik87, pieleszka fajni saneczkarze brumek, Tymek hipnotyzuje spojrzeniem a na psie tematy się już nie wypowiadam, bo się tylko nakręcam niepotrzebnie ![]() Wkleję Wam za to moje ulubione zdjęcie, koniecznie z podpisem: "Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship" |
|
|
|
#4324 |
|
Raczkowanie
|
Mam i szczurka
|
|
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
Brumek, jaki on cudny i coraz przystojniejszy -miodzio po prostu.
) No i przyznaj się, masz solarium w domu, że Tymek taki brązowiutki?![]() Mme_Audrey, po kawałeczku, po kawałeczku może doczekamy się całej Heli na zdjęciu?
|
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej w gorących dyskusjach uwielbiam koronny argument pt. strzelam focha i sobie idę, nie zawracam Wam głowy.
![]() Gomra jedno tylko skoro mówisz, ze masz trudną sytuacje materialną to popatrz ile kosztuje karma dla zwierząt. Nochyba ze chcesz zwierze karmic syfem z biedry. Swoimi postami prezentujesz bardzo lekkie podejście do psa. Mam wrażenie, ze to taki kaprys, zeby dzieci miały się z kim bawić. Nie wierzę, ze można kupić rasowego labradora za 500 zł. Polecam http://www.dogomania.pl/forum/forum.php? i ogromny dział psiaków do adopcji z dt moim zdaniem bezpieczniej niz ze schroniska.
|
|
|
|
#4327 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a dziś na spacerze jakoś dziwnie mi nogi nie zmarzły I potem patrzę, a tam taka miła, ocieplona, niespodzianka ![]() - - O, stopa Heli ![]() (widzę, ze oprócz Audrey lubimy też razem Casablancę? )No proszę, ale szczurek chyba jest przyjacielem a nie ofiarą? ![]() Cytat:
No i chyba niestety kupię ![]() Pogadam z mamą, może ona mu na gwiazdkę zafunduje... Nie lubię proponować prezentów,ale jak pomyślę o kolejnych zabawkach, to mnie przerażenie ogarnia ![]() Cytat:
No wiesz, mała lampeczka się go podgrzewa regularnie
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-12-11 o 00:20 |
|||
|
|
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmykam spać, narazie na 3 pobudkach sie skończyło i śpi spokojnie, także trzeba korzystać bo nie wiadomo co bedzie dalej...
Dobranoc ![]() Aaaha: przypominam ze zbieram tytuły... |
|
|
|
#4329 |
|
Raczkowanie
|
Marzena, suku to Abra
A labradorów (głównie w typie rasy) do adopcji pełno jest: http://www.fundacjaprima.pl/ brumek, mówiłam, że Ty jesteś moją bratnią duszą ![]() Szczurek jest najpierw zmiękczany, później obgryzany (najpierw nos, później łapki, na końcu ogon )Zrobiłam sobie fusiastą herbatę i... już wiem dlaczego takiej nie lubie
|
|
|
|
#4330 |
|
Zadomowienie
|
Mme_Audrey, no ładne rzeczy- to ja Cię chyba trochę kojarzę z Labradorów.info.
|
|
|
|
#4331 |
|
Raczkowanie
|
Cóż, światek labradoromaniaków jest całkiem mały
|
|
|
|
#4332 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Patik- świetne zdjęcia, Sara i mąż (wnioskuję, że quad męża) mają swoje pojazdy, A Ty Ale Sara duża dziewczynka, i te włoski, oczka ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ad. 2 - rozpoczyna się etap noworocznych postanowień ad. 3 - Podpisuję się, nie mam psa i na razie mieć nie będę. To baaaardzo duży obowiązek i niestety trzeba się liczyć z wydatkami... Cytat:
Jak minęła podróż, znośnie? ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Ale masz przystojniaka w domu! Niejednej serce złamie... Mamy tą samą ciuchcię, mały lubi się nią bawić. Teraz przyczepia wagonik i chce, żeby go odczepiać i tak w kółko ![]() [QUOTE=mme_audrey;38074302] brumek, fajne buty ta "siateczka" na samej górze czymś podszyta jest, czy tam te dziurki są na wylot już?[QUOTE] o to samo chciałam zapytać, ale już doczytałam odpowiedz! A kiedy cała Hanię zobaczymy? Dobranoc! Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-12-11 o 01:17 |
|||||||
|
|
|
#4333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A lubisz świnki? ![]() - Metodycznie podchodzi do zagadnienia ![]() - Spać nie będziesz mogła po takiej ilości teinki ![]() Cytat:
I dobrze Lepiej on im, niż one jemu A wiesz, że ja tej ciuchci nie znosiłam! Dostaliśmy ją na Tymka urodziny i on się mało interesował, a mnie od początku jakoś drażniła, więc ją w ogóle schowałam. I tak stała zapomniana. A w tę środę była koleżanka z córeczką i oddaliśmy im tę ciuchcię ![]() Mam kilka (3 chyba) takich jego zabawek, których serdecznie nie znoszę. I 2 z nich to ciuchcie właśnie ![]() Dobranoc
|
|
#4334 | |
|
Zadomowienie
|
![]() no i jak nic H&M w garderobie przeważa mamy takie samo krzesełko Ikei. Tymek potrafi sam wejść na nie? Emilowi jak dotąd nie udało się nawet samemu usiąść na nie Cytat:
![]() Przypuszczam, że to tylko zbieg okoliczności z tym pobolewaniem brzucha, bo miałam @, i jak wspominałam uboga dieta w witaminy. mało ciepłych posiłków(w zasadzie 2 razy w tygodniu jem coś ciepłego, a tak to kanapki).no i żołądek się trochę buntuje czas odświeżyć Brumkowego bloga
|
|
|
|
|
#4335 |
|
Zadomowienie
|
Masa pięknych zdjęć
Stronczek jak Wiki? Agni ja się robiłam wylewna po winie ![]() Aania słyszałam tą historię. Głupota i zaniedbanie lekarzy ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Ja się wychowałam na wsi i dla mnie pies to pan podwórka. Pilnuje swojego terytorium i jego mieszkańców -domowników i zwięrząt domowych. Nie wydaje mi się, żeby miał być mniej szczęśliwy, jeśli ma ciepłą budę, jedzenie i miejsce do pobiegania Ten, który jest teraz u moich rodziców to nawet jest wyprowadzany na smyczy poza podwórko Tylko, że to kundelek.Jednak rasowe psy w większości mi się z domem kojarzą. Poza może owczarkiem podhalańskim - "Bacy" to ja w domu nie widzę
|
|
|
|
#4336 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Przeciez tutaj pisze
![]() Cytat:
Cytat:
My tez dzisiaj pechowcy. Martyna ma sliwe na wardze. Zachaczyła o stół. Potem łaziła z podnóżkiem i sie z nim wywaliła i ma zadrapanie na policzku. Wyglada jak dziecko wojny ![]() Cytat:
Cytat:
Tymek-wspinalski )jas nie pomoge bo nie mam talentu ![]() A jest opcja dopisania do listy mamusiek? |
||||
|
|
|
#4337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Audery dobre rzeczy, zaraz się okaże że się znacie z Marzeną Pieleszka sanki całkiem dobrze sie trzymają jak na swoje lata. I Hania też z nich zadowolona. Brumek ale przystojniak rosnie, nie odgoni się od zalotów. Co Ty mu robisz że tki ciemny? Agni z to Cię trzyma Ania, Natka tż quad. Ja miałam też swojego, ale sprzedaliśmy. Za to pamętam czasy przed ślubem, kiedy bezdroża, łąki, pola, lasy były nasze... ( to były czasy) Teraz trąbią o bliźniaczkach medalisty, już n-ty razy w mediach słyszę. Ale spojrzeć prawdzie w oczy, to takie przypadki gdzie dziecko rodzi się z niedotelenieniem, innymi wadami ukł nerwowego z powodu błędu lekarzy zdarzają się pewnie codziennie. Gdyby nie to, że jest kim jest sprawa nie zostałaby aż tak nagłośniona. A o Bolku słyszałam...aż nóż się w kieszeni otwiera. ![]() Kajool to Ty już w PL?
|
|
#4338 |
|
Wtajemniczenie
|
patiku, Marzenko sanki satre, ale w bardzo dobrym stanie bo mój teść to człowiek, który o wszystkie swoje rzeczy bardzo dba. reanimował te sanki, jak urodziła się ich pierwsza wnuczka (starsza od Hani o 2 lata). wcz esniej smigali na nich TŻ i jego rodzeństwo, potem młodsze kuzynostwo, a teraz kolej na wnuczki
![]() dziękuję za komplementy dla zimowej Hanuli Brumku Tymek jest cudny może jakby piła jakiś soczek z marchwią byłoby lepiej, ale ona tylko wodę toleruje i ewentualnie malinową, ale mocno rozrobioną herbatkę..Agni kciuki za noworoczne postanowieniastronczku jak Wiki dzisiaj?? jak noc?? co do tematów to liczę na wenę dziewczyn, bo moje rymy częstochowskie raczej się nie nadają ![]() Myha ja czytam i zauważam Twoje posty! DDewiku Twoje zniknięcie też zauważyłam! a ja w pracy..nie chce mi się nic robić. standardowo. wybieram prezent dla przyszłej Chrześnicy i się zdecydować nie mogę a tutaj mój czort
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-12-11 o 09:15 |
|
|
|
#4339 |
|
Wtajemniczenie
|
PIELESZKO
Wiem, ze ciezko przeczytac wszytsko. Czasami sama polece po łebkach i nie kazdemu odpowiem.
|
|
|
|
#4340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Zadomowienie
|
Nowa fryzura
|
|
|
|
#4342 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku dzięki, że pytasz
Zdrówka dla Wiki
|
#4343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na krzesełko Tymuś włazi od pierwszej chwili. Natomiast usiąść też nie potrafi Tzn. potrafi, ale najpierw musi na nie wejść na stojąco i dopiero siada A schodzić umie w 50% przypadków Cytat:
![]() Cytat:
On naprawdę taki ciemny? Bo czasem ludzie mi to mówią, ale ja jakoś nie widzę na co dzień. Cytat:
On wcale tak dużo tej marchewki nie wcina. Tzn. je w zupkach regularnie, ale w malutkich ilościach. Czort? Wygląda jak Aniołek raczej (tzn. zizi )No ślicznie mu ![]() Dzień dobry ![]() Noc potworna. 4 pobudki, ale ta jedna była 0d 5 do 7.40 Sypie śnieg... A sanek nie ma. Ale chyba już poczekam do tej Gwiazdki. Teliczku - jak Jasio, odezwij się! I jak Wikusia, Stronczku?
|
|
#4344 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien zły ...
Noc masakra. Milion pobudek... A raczej spania brak tylko przysypianie na chwile. Wiki gardło boli, budziła sie z krzykiem, na rękach mi Usypiala. Jak odlozylam to po 20 minutach jak ja juz przysypialam budziła sie znów i tak cała noc. Od 2 modliłam sie juz zeby ta noc sie skończyła. Gorączka zbita, katar sie pojawił. Leci z nosa. Moze to i dobrze bo wyleci i nie bedzie zalegac. Dziekuje wszystkim za zainteresowanie. Myha podaj mi potrzebne dane na PW to od następnego watku Cie dopisze Madziulka kiedys ten dzien nastąpi i sie z Wiki zjawimy Ide gotować zupę dla Wiktorii a pozniej kładziemy sie spać. Moze Troche odespie. Musze wyjść do miasta na zakupy a nie mam jak. Nie mam z kim dziecka zostawiać. Chyba Meza pogonie na lunchu do sklepu. |
|
|
|
#4345 |
|
Zadomowienie
|
Brumku, Tymus jest sliczny
![]() Patiku jestem juz w Polsce, zalapalam sie na transport busem :P
|
|
#4346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4347 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna to na receptę jest ? I jakieś specjalne dla dzieci?
|
|
|
|
#4348 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku tantum verde jest bez recepty, to jest areozol do psikania. Jak kupisz zwykly tv, a nie forte, to sie nadaje dla dzieci. Jest jeszcze tanszy hascosept.
I bry! Brumku, Mamad, Pileszko dzieciaki slodziaki! Sliczni sa! ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Wazne: Dziewczyny, ktore kupowaly PRIMIGI dzieciakom: na jaki rozmiar sie zdecydowalyscie i jaki rozmiar nozki maj ateraz dzieci? Jesli Antek ma 13,5 cm, to rozmiar 22 czy 23? Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-12-11 o 12:53 |
|
|
|
#4349 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
![]() Cytat:
hahaha ale śliczny paskudek ![]() Cytat:
początkowo się bałam jak będzie z małym, ale teraz to kumple na 102 nawet jak babcia go prosi o chrupka to on daję psu a babci nieCytat:
Cytat:
Cytat:
no ja za podcinanie pazurków ostatnio płaciłam 15 zł Cytat:
toć to miłość w czystej postaci! tak mi się skojarzył jak zobaczyłam ten języczek, że dziś młody nie zdążył uskoczyć i nasza bestia oblizała mu cały pysior ![]()
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

Pczacza, oparcie, wszystko możesz zdemontować bardzo szybko i łatwo. Moja pupa też się na nie mieści

trzeba ich przed psem pilnować, bo pluszaki uwielbia (szczególnie szczury z Ikea - wykończyła już kilkanaście
)