Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 23:17   #4321
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Pieleszko, zimowa Hania bardzo mi się podoba
Patik, Sarenka ma takie długie włosy, że za niedługo będziesz jej warkocze pleść A Ty chudzielcu jeden zacznij jeść!
Wasz quad?
Brumku, śliczności z Tymcia Kupuj e sanki, mówię Ci fajne są Pczacza, oparcie, wszystko możesz zdemontować bardzo szybko i łatwo. Moja pupa też się na nie mieści
Dziubku, wróć, co?
Kajool, cieszę się, że z ząbkiem już lepiej
Ddevik, nie zaniedbuj
Stronczek, biedna Wikusia
Dziękujemy za komplementy
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:18   #4322
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumeczku Tymcio obledny... I te oczyska

Wiki juz sie zdążyła 3 razy obudzić. Bedzie powtórka z rozrywki dzis w nocy
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:32   #4323
mme_audrey
Raczkowanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Witam wieczorową (nocną?) porą znad talerza pierogów

Miś - Heluta ma swojego i moje misie Endo - nosi je czasem pod pachą trzeba ich przed psem pilnować, bo pluszaki uwielbia (szczególnie szczury z Ikea - wykończyła już kilkanaście )

brumek, fajne buty ta "siateczka" na samej górze czymś podszyta jest, czy tam te dziurki są na wylot już?

ciemiączko, wydaje mi się, że jeszcze trochę zostało

Stronczek27
, dobrze, że to nic poważnego, trzymam kciuki, żeby szybko sobie poszło

Natka_, patik87, pieleszka fajni saneczkarze

brumek, Tymek hipnotyzuje spojrzeniem

a na psie tematy się już nie wypowiadam, bo się tylko nakręcam niepotrzebnie

Wkleję Wam za to moje ulubione zdjęcie, koniecznie z podpisem: "Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg minnie.jpg (44,1 KB, 64 załadowań)
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 23:37   #4324
mme_audrey
Raczkowanie

Mam i szczurka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg abra.jpg (23,7 KB, 39 załadowań)
Stary 2012-12-10, 23:56   #4325
marzena_S
Zadomowienie

Brumek, jaki on cudny i coraz przystojniejszy -miodzio po prostu. (zawsze miałam słabość do ciemnookich brunetów ) No i przyznaj się, masz solarium w domu, że Tymek taki brązowiutki?

Mme_Audrey, po kawałeczku, po kawałeczku może doczekamy się całej Heli na zdjęciu? A suczka jak się wabi?
Stary 2012-12-11, 00:03   #4326
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Najbardziej w gorących dyskusjach uwielbiam koronny argument pt. strzelam focha i sobie idę, nie zawracam Wam głowy.

Gomra jedno tylko skoro mówisz, ze masz trudną sytuacje materialną to popatrz ile kosztuje karma dla zwierząt. Nochyba ze chcesz zwierze karmic syfem z biedry.
Swoimi postami prezentujesz bardzo lekkie podejście do psa. Mam wrażenie, ze to taki kaprys, zeby dzieci miały się z kim bawić.
Nie wierzę, ze można kupić rasowego labradora za 500 zł.
Polecam http://www.dogomania.pl/forum/forum.php? i ogromny dział psiaków do adopcji z dt moim zdaniem bezpieczniej niz ze schroniska.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 00:19   #4327
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
- brumek, fajne buty ta "siateczka" na samej górze czymś podszyta jest, czy tam te dziurki są na wylot już?

- brumek, Tymek hipnotyzuje spojrzeniem

- Wkleję Wam za to moje ulubione zdjęcie, koniecznie z podpisem: "Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship"
- Podszyta i to takim "misiem" Wczoraj nawet na to nie zwróciłam uwagi, bo spieszyłam się bardzo (Tymek zaczął płakać w sklepie ), a dziś na spacerze jakoś dziwnie mi nogi nie zmarzły I potem patrzę, a tam taka miła, ocieplona, niespodzianka
-
- O, stopa Heli
(widzę, ze oprócz Audrey lubimy też razem Casablancę? )

Cytat:
Mam i szczurka
No proszę, ale szczurek chyba jest przyjacielem a nie ofiarą?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Brumku, śliczności z Tymcia Kupuj e sanki, mówię Ci fajne są Pczacza, oparcie, wszystko możesz zdemontować bardzo szybko i łatwo. Moja pupa też się na nie mieści

No i chyba niestety kupię
Pogadam z mamą, może ona mu na gwiazdkę zafunduje... Nie lubię proponować prezentów,ale jak pomyślę o kolejnych zabawkach, to mnie przerażenie ogarnia

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brumeczku Tymcio obledny... I te oczyska

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumek, jaki on cudny i coraz przystojniejszy -miodzio po prostu. (zawsze miałam słabość do ciemnookich brunetów ) No i przyznaj się, masz solarium w domu, że Tymek taki brązowiutki?

No wiesz, mała lampeczka się go podgrzewa regularnie

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-12-11 o 00:20
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 00:24   #4328
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Zmykam spać, narazie na 3 pobudkach sie skończyło i śpi spokojnie, także trzeba korzystać bo nie wiadomo co bedzie dalej...

Dobranoc

Aaaha: przypominam ze zbieram tytuły...
Stary 2012-12-11, 00:38   #4329
mme_audrey
Raczkowanie

Marzena, suku to Abra

A labradorów (głównie w typie rasy) do adopcji pełno jest: http://www.fundacjaprima.pl/

brumek, mówiłam, że Ty jesteś moją bratnią duszą

Szczurek jest najpierw zmiękczany, później obgryzany (najpierw nos, później łapki, na końcu ogon )

Zrobiłam sobie fusiastą herbatę i... już wiem dlaczego takiej nie lubie
Stary 2012-12-11, 00:45   #4330
marzena_S
Zadomowienie

Mme_Audrey, no ładne rzeczy- to ja Cię chyba trochę kojarzę z Labradorów.info.
Stary 2012-12-11, 00:52   #4331
mme_audrey
Raczkowanie

Cóż, światek labradoromaniaków jest całkiem mały
Stary 2012-12-11, 01:14   #4332
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Jutro chyba w końcu wstawią okna dachowe, a jak pogoda pozwoli to piątek/sobota w całym domu.

Dzisiaj byliśmy pierwszy raz na sankach, Dominik zachwycony. Jak robiłam mu slalom to krzyczał "jesze" co znaczy jeszcze
Widać, że Dominikowi się podoba saneczkowanie!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Ale mi się teraz zrobiło płaczliwie... oglądałam w faktach o bliźniaczkach - córkach medalisty z IO, widziałyście? Przez błąd lekarzy jedna cały czas jest w szpitalu i oddycha tylko przez aparaturę...
A teraz jeszcze TŻ mówił o swoim koledze z pracy - miał córeczkę, chyba 2 letnią, od urodzenia w szpitalu bo miała wadę serca, w sobotę umarła

Patik- świetne zdjęcia, Sara i mąż (wnioskuję, że quad męża) mają swoje pojazdy, A Ty
Ale Sara duża dziewczynka, i te włoski, oczka

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Cytat:
Boshee jakieś fatum dzis. Wiktoria bawiła sie dzis w raczkowanie i zaryla buzia o podłogę. Warga rozciąga, napuchlo. Na poczatku myslalam ze to ząb bo nie dała zobaczyć
Niech ten dzien sie juz skonczy
Dla Wiki - Oby przeziębienie szybko przeszło!

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość

O pracy to zaczynam powoli myslec(chociaz 1 marca ide), a czas zajmuje mi pomoc przy "Szlachetnej paczce"(jak co roku o tej porze)
Robisz wspólnie z rodzinką paczkę? Czy bierzesz udział w organizacji akcji "sp"?

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

mój TŻ jest na etapie wybierania sanek. mówiłam, że jak nas zasypie to się tatus zorganizuje
Hania U nas tatus się ciągle organizuje w sprawie sanek... Ma czas do czwartku wieczora (wtedy wraca mały), inaczej ja kupię w Biedronce, pod warunkiem, że jeszcze będą

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
1. u nas brak czasu, ja mam trochę komputerowstręt
i ogólnie jakoś po Xmas party u męża w pracy słabo się czuję. trochę mnie jeszcze brzuch pobolewa, ale to pewnie dla tego że głównie się żywię kanapkami, zero owoców. tak więc dieta do bani, a zwłaszcza zimą, kiedy należałoby tych witamin dostraczyć więcej.

2. aj wezmę się porządnie za gotowanie , przynajmniej co drugi dzień, bo tak daleko nie zajadę. a w ogóle pomysłałam sobie, ze chyba przerzucimy się na zdrowe odżywianie. koniec ze słodyczmi i innymi fastfoodami. od nowego roku- żyjemy zdrowiej.

3. Widze, że temat psów na tapecie- ja nie mam psa, miałam kiedyś i wiem, ze to ogromny obowiązek. teraz świadomie wybieram brak psa, bo szczerze leniwa jestem (nie lubie wychodzić na dwór, kiedy mi się, nie chce, nie lubię sprzatać kupy itp.) i wiem, że nie byłabym dobrą kompanką dla takiego psiaka, a uważam że zasługują na najlepszych kompanów.
Mam tylko nadzieję, że schroniska przestaną byc w końcu taką wykańczalnią psiaczków. uważam, jak większość z was, że sterylizacja jest potrzebna i należy świadomie podejmować decyzję o zakupie pieska.

4. a mam jeszcze takie pytanie: Emilowi ropieją oczka i ma lekko zaczerwienione - myślałam, zeby użyć soli fizjologicznej, ale.. no właśnie nie wiem jak to aplikować. w ogóle to ta sól fizjologiczna jest w takiej przezroczystej torebeczce ( przypomina mi napój w torebkach- tylko rozmiar i kolor się nie zgadza). no więc, co radzicie i jak radzicie? bo jak mu się nie poprawi, to znów dostanie bana na żłobek.
ad. 1 - to się nazywa zabawa, ile dni już Cię trzyma, 3?

ad. 2 - rozpoczyna się etap noworocznych postanowień

ad. 3 - Podpisuję się, nie mam psa i na razie mieć nie będę. To baaaardzo duży obowiązek i niestety trzeba się liczyć z wydatkami...

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Brumku dziekuje, ze pytasz, z zebem juz lepiej. Nie boli. Ide 18 na wizyte beda cos dalej robic.
To dobrze, że ząb nie boli!
Jak minęła podróż, znośnie?

---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Przypominamy się (z ostatnich kilku dni):
Ale masz przystojniaka w domu! Niejednej serce złamie...
Mamy tą samą ciuchcię, mały lubi się nią bawić. Teraz przyczepia wagonik i chce, żeby go odczepiać i tak w kółko

[QUOTE=mme_audrey;38074302]

brumek, fajne buty ta "siateczka" na samej górze czymś podszyta jest, czy tam te dziurki są na wylot już?

[QUOTE]

o to samo chciałam zapytać, ale już doczytałam odpowiedz!
A kiedy cała Hanię zobaczymy?

Dobranoc!

Edytowane przez anka_1984
Czas edycji: 2012-12-11 o 01:17
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 01:42   #4333
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
brumek, mówiłam, że Ty jesteś moją bratnią duszą

Szczurek jest najpierw zmiękczany, później obgryzany (najpierw nos, później łapki, na końcu ogon )

Zrobiłam sobie fusiastą herbatę i... już wiem dlaczego takiej nie lubie
-
A lubisz świnki?
- Metodycznie podchodzi do zagadnienia
- Spać nie będziesz mogła po takiej ilości teinki

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Ale masz przystojniaka w domu! Niejednej serce złamie...
Mamy tą samą ciuchcię, mały lubi się nią bawić. Teraz przyczepia wagonik i chce, żeby go odczepiać i tak w kółko

I dobrze Lepiej on im, niż one jemu
A wiesz, że ja tej ciuchci nie znosiłam! Dostaliśmy ją na Tymka urodziny i on się mało interesował, a mnie od początku jakoś drażniła, więc ją w ogóle schowałam. I tak stała zapomniana. A w tę środę była koleżanka z córeczką i oddaliśmy im tę ciuchcię
Mam kilka (3 chyba) takich jego zabawek, których serdecznie nie znoszę. I 2 z nich to ciuchcie właśnie

Dobranoc
Stary 2012-12-11, 06:04   #4334
agni82
Zadomowienie

Cytat:

, a jaki piękny kolor cery on ma. nasz Emil to syn młynarza
no i jak nic H&M w garderobie przeważa
mamy takie samo krzesełko Ikei. Tymek potrafi sam wejść na nie? Emilowi jak dotąd nie udało się nawet samemu usiąść na nie
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Agni, to Ty naprawdę nieźle zabalowałaś na xmas party skoro jeszcze Ci się daje we znaki. Trzymam kciuki za noworoczne postanowienia.
ja nie moge pić musujących alkoholi (szampan to zabójstwo dla mnie- któregoś roku siedzieliśmy w Sylwestra z T. i piliśmy taki dobry szampan, a ja po dwóch lampkach opwiedziałam mu przez 3 godziny cały życiorys.

Przypuszczam, że to tylko zbieg okoliczności z tym pobolewaniem brzucha, bo miałam @, i jak wspominałam uboga dieta w witaminy. mało ciepłych posiłków(w zasadzie 2 razy w tygodniu jem coś ciepłego, a tak to kanapki).no i żołądek się trochę buntuje

czas odświeżyć Brumkowego bloga tam mi większość rzeczy smakuje i opisane jak zrobić z taką łatwością, ze nie mogę tego zepsuć
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 07:36   #4335
mamad1
Zadomowienie

Masa pięknych zdjęć

Stronczek jak Wiki?

Agni ja się robiłam wylewna po winie

Aania słyszałam tą historię. Głupota i zaniedbanie lekarzy

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Ja się wychowałam na wsi i dla mnie pies to pan podwórka. Pilnuje swojego terytorium i jego mieszkańców -domowników i zwięrząt domowych. Nie wydaje mi się, żeby miał być mniej szczęśliwy, jeśli ma ciepłą budę, jedzenie i miejsce do pobiegania Ten, który jest teraz u moich rodziców to nawet jest wyprowadzany na smyczy poza podwórko Tylko, że to kundelek.
Jednak rasowe psy w większości mi się z domem kojarzą. Poza może owczarkiem podhalańskim - "Bacy" to ja w domu nie widzę
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 08:55   #4336
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
myha a to tak... wszędzie w krzakach się siedzi
Przeciez tutaj pisze tylko nikt nie zauwaza

Cytat:
A tak wogóle to witam, bo dawno mnie nie bylo(i tak nikt pewnie nie zauważył).Nie mam czasu w obecnej chwili(czyli ostatni tydzień i kawałek tego), czytam Was tylko, a odpisać nie mam juz siły.

Patiku-śliczna Sarenka zimowa i Ty również
Natko-Domek tez cudny na tych sankach(my mamy drewniane, kupione na szybko w piątek, jak śnieg spadł)
Ja auwazyłam. Miałam juz o Ciebie pytac...

Cytat:
Boshee jakieś fatum dzis. Wiktoria bawiła sie dzis w raczkowanie i zaryla buzia o podłogę. Warga rozciąga, napuchlo. Na poczatku myslalam ze to ząb bo nie dała zobaczyć

Szybkie pytanie. Paracetamol i ibuprofen mozna na zmiane podawać w odstępach 4 godzin?
Biedna Wiki
My tez dzisiaj pechowcy. Martyna ma sliwe na wardze. Zachaczyła o stół. Potem łaziła z podnóżkiem i sie z nim wywaliła i ma zadrapanie na policzku. Wyglada jak dziecko wojny

Cytat:
a tutaj Wam wrzucam nasze saneczkowanie na starych, jeszcze po TŻ-towych sankach

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

podczytuję Was ale i nastrój i brak czasu przy młodym jakoś nie pozwala pisać...

choć tęskno strasznie
a jak już niby chwila jest to wbić się w dyskusję ciężko

buziaki od nas dla dzieciaczków i mamusiek

Cytat:
Tymek-wspinalski Piekne ma oczka. I podobny do ammuśli (o ile dobrze kojarze )

Cytat:

Aaaha: przypominam ze zbieram tytuły...
jas nie pomoge bo nie mam talentu
A jest opcja dopisania do listy mamusiek?

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 08:57   #4337
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Najbardziej w gorących dyskusjach uwielbiam koronny argument pt. strzelam focha i sobie idę, nie zawracam Wam głowy.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Ja się wychowałam na wsi i dla mnie pies to pan podwórka. Pilnuje swojego terytorium i jego mieszkańców -domowników i zwięrząt domowych. Nie wydaje mi się, żeby miał być mniej szczęśliwy, jeśli ma ciepłą budę, jedzenie i miejsce do pobiegania Ten, który jest teraz u moich rodziców to nawet jest wyprowadzany na smyczy poza podwórko Tylko, że to kundelek.
Jednak rasowe psy w większości mi się z domem kojarzą. Poza może owczarkiem podhalańskim - "Bacy" to ja w domu nie widzę
u mnie tak samo.

Audery dobre rzeczy, zaraz się okaże że się znacie z Marzeną a zdjęcie szczurka i suni rozczulajace.

Pieleszka sanki całkiem dobrze sie trzymają jak na swoje lata. I Hania też z nich zadowolona.

Brumek ale przystojniak rosnie, nie odgoni się od zalotów. Co Ty mu robisz że tki ciemny?

Agni z to Cię trzyma ( żartowałam ), masz nauczkę na dłuzszy czas, co? a taka dietka kanapkowa nie służy ja za to jem za dużo mięsa, słodyczy, za mało owoców warzyw i też coś w tej kwestii u mnie do zmiany.

Ania, Natka tż quad. Ja miałam też swojego, ale sprzedaliśmy. Za to pamętam czasy przed ślubem, kiedy bezdroża, łąki, pola, lasy były nasze... ( to były czasy)

Teraz trąbią o bliźniaczkach medalisty, już n-ty razy w mediach słyszę. Ale spojrzeć prawdzie w oczy, to takie przypadki gdzie dziecko rodzi się z niedotelenieniem, innymi wadami ukł nerwowego z powodu błędu lekarzy zdarzają się pewnie codziennie. Gdyby nie to, że jest kim jest sprawa nie zostałaby aż tak nagłośniona.

A o Bolku słyszałam...aż nóż się w kieszeni otwiera.

Kajool to Ty już w PL?
Stary 2012-12-11, 09:13   #4338
pieleszka
Wtajemniczenie

patiku, Marzenko sanki satre, ale w bardzo dobrym stanie bo mój teść to człowiek, który o wszystkie swoje rzeczy bardzo dba. reanimował te sanki, jak urodziła się ich pierwsza wnuczka (starsza od Hani o 2 lata). wcz esniej smigali na nich TŻ i jego rodzeństwo, potem młodsze kuzynostwo, a teraz kolej na wnuczki

dziękuję za komplementy dla zimowej Hanuli

Brumku Tymek jest cudny te oczy, ta karnacja!! moja panna bladzizna po mamie..niby przemycam jej marchewkę, ale coś nie działa może jakby piła jakiś soczek z marchwią byłoby lepiej, ale ona tylko wodę toleruje i ewentualnie malinową, ale mocno rozrobioną herbatkę..

Agni kciuki za noworoczne postanowienia
stronczku jak Wiki dzisiaj?? jak noc?? co do tematów to liczę na wenę dziewczyn, bo moje rymy częstochowskie raczej się nie nadają
Myha ja czytam i zauważam Twoje posty!
DDewiku Twoje zniknięcie też zauważyłam!

a ja w pracy..nie chce mi się nic robić. standardowo. wybieram prezent dla przyszłej Chrześnicy i się zdecydować nie mogę

a tutaj mój czort
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 182372_4401403112244_421491043_n.jpg (89,6 KB, 40 załadowań)

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-12-11 o 09:15
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:21   #4339
myha82
Wtajemniczenie

PIELESZKO ja żartowałam stad to oczko Wiem, ze ciezko przeczytac wszytsko. Czasami sama polece po łebkach i nie kazdemu odpowiem.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:32   #4340
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
PIELESZKO ja żartowałam stad to oczko Wiem, ze ciezko przeczytac wszytsko. Czasami sama polece po łebkach i nie kazdemu odpowiem.
mam tak samo, ale

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:49   #4341
mamad1
Zadomowienie

Nowa fryzura
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg F.jpg (63,7 KB, 51 załadowań)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:28   #4342
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Stronczku dzięki, że pytasz Jakoś ostatnio mam mniej czasu, a i leń mnie złapał Śpię po 8-10 h, a i tak jestem nie wyspana i pół dnia chodzę jak cień człowieka Muszę wziąć się w garść.
Zdrówka dla Wiki Jak dzisiaj? Odwiedzisz mnie kiedyś?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:40   #4343
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
, a jaki piękny kolor cery on ma. nasz Emil to syn młynarza
no i jak nic H&M w garderobie przeważa
mamy takie samo krzesełko Ikei. Tymek potrafi sam wejść na nie? Emilowi jak dotąd nie udało się nawet samemu usiąść na nie

czas odświeżyć Brumkowego bloga tam mi większość rzeczy smakuje i opisane jak zrobić z taką łatwością, ze nie mogę tego zepsuć
Agni, kocham Cię dzisiaj podwójnie za te słowa

Na krzesełko Tymuś włazi od pierwszej chwili. Natomiast usiąść też nie potrafi Tzn. potrafi, ale najpierw musi na nie wejść na stojąco i dopiero siada A schodzić umie w 50% przypadków

Cytat:
Tymek-wspinalski Piekne ma oczka. I podobny do ammuśli (o ile dobrze kojarze )
On chyba mieszany jest. Choć może do mnie bardziej aktualnie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek ale przystojniak rosnie, nie odgoni się od zalotów. Co Ty mu robisz że tki ciemny?

On naprawdę taki ciemny? Bo czasem ludzie mi to mówią, ale ja jakoś nie widzę na co dzień.

Cytat:
Brumku Tymek jest cudny te oczy, ta karnacja!! moja panna bladzizna po mamie..niby przemycam jej marchewkę, ale coś nie działa może jakby piła jakiś soczek z marchwią byłoby lepiej, ale ona tylko wodę toleruje i ewentualnie malinową, ale mocno rozrobioną herbatkę..
Pileszko, ale mi humor poprawiłaś
On wcale tak dużo tej marchewki nie wcina. Tzn. je w zupkach regularnie, ale w malutkich ilościach.

Czort? Wygląda jak Aniołek raczej Takie niewinne oczęta Tymek powiedział na nią dzidzia (tzn. zizi )

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Nowa fryzura
No ślicznie mu Zgrabna główka

Dzień dobry
Noc potworna. 4 pobudki, ale ta jedna była 0d 5 do 7.40
Sypie śnieg... A sanek nie ma. Ale chyba już poczekam do tej Gwiazdki.

Teliczku
- jak Jasio, odezwij się!

I jak Wikusia, Stronczku?
Stary 2012-12-11, 11:44   #4344
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien zły ...

Noc masakra. Milion pobudek... A raczej spania brak tylko przysypianie na chwile. Wiki gardło boli, budziła sie z krzykiem, na rękach mi Usypiala. Jak odlozylam to po 20 minutach jak ja juz przysypialam budziła sie znów i tak cała noc. Od 2 modliłam sie juz zeby ta noc sie skończyła. Gorączka zbita, katar sie pojawił. Leci z nosa. Moze to i dobrze bo wyleci i nie bedzie zalegac.
Dziekuje wszystkim za zainteresowanie.

Myha podaj mi potrzebne dane na PW to od następnego watku Cie dopisze

Madziulka kiedys ten dzien nastąpi i sie z Wiki zjawimy

Ide gotować zupę dla Wiktorii a pozniej kładziemy sie spać. Moze Troche odespie.
Musze wyjść do miasta na zakupy a nie mam jak. Nie mam z kim dziecka zostawiać. Chyba Meza pogonie na lunchu do sklepu.
Stary 2012-12-11, 11:46   #4345
Kajool
Zadomowienie

Brumku, Tymus jest sliczny
Patiku jestem juz w Polsce, zalapalam sie na transport busem :P
Stary 2012-12-11, 11:51   #4346
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien zły ...

Noc masakra. Milion pobudek... A raczej spania brak tylko przysypianie na chwile. Wiki gardło boli, budziła sie z krzykiem, na rękach mi Usypiala. Jak odlozylam to po 20 minutach jak ja juz przysypialam budziła sie znów i tak cała noc. Od 2 modliłam sie juz zeby ta noc sie skończyła. Gorączka zbita, katar sie pojawił. Leci z nosa. Moze to i dobrze bo wyleci i nie bedzie zalegac.

Myha podaj mi potrzebne dane na PW to od następnego watku Cie dopisze

Madziulka kiedys ten dzien nastąpi i sie z Wiki zjawimy

Ide gotować zupę dla Wiktorii a pozniej kładziemy sie spać. Moze Troche odespie.
Musze wyjść do miasta na zakupy a nie mam jak. Nie mam z kim dziecka zostawiać. Chyba Meza pogonie na lunchu do sklepu.
tantum verde jest dobre do psikania na gardło, nam zawsze pediatra przepisuje
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 12:15   #4347
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Justyna to na receptę jest ? I jakieś specjalne dla dzieci?
Stary 2012-12-11, 13:02   #4348
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Stronczku tantum verde jest bez recepty, to jest areozol do psikania. Jak kupisz zwykly tv, a nie forte, to sie nadaje dla dzieci. Jest jeszcze tanszy hascosept.

I bry!

Brumku, Mamad, Pileszko dzieciaki slodziaki! Sliczni sa!

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Wazne:

Dziewczyny, ktore kupowaly PRIMIGI dzieciakom: na jaki rozmiar sie zdecydowalyscie i jaki rozmiar nozki maj ateraz dzieci? Jesli Antek ma 13,5 cm, to rozmiar 22 czy 23?

Edytowane przez AgaGuernsey
Czas edycji: 2012-12-11 o 12:53
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 13:15   #4349
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
wczoraj wieczorem też musiałam gada wynieść na dwór, bo jak zobaczyła śnieg i poczuła zimno, to uciekała na posłanie . tylko wcześniej ważyła 5 kg a nie ponad 15kg
heheh jak ja wczoraj wyprowadziłam naszego to postawił jedną łapę na śniegu i tył zwrot nie ma siły nie wejdzie na śnieg bo go mrozi w poduszeczki

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Pieszczocha na 4 łapach . Zwiedziła juz dużo miejsc w Polsce, tam gdzie moi rodzice tam i ona.

Na ostatnim zdjęciu jej mama- Kaja.

hahaha ale śliczny paskudek
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

A propo Wasze dzieci mają już pozarastane ciemiączka?

Cytat:
nie twierdzę, że sprezentowanie psa sobie i dzieciom jest z gruntu złe, bo zdarzają się ludzie rozważni, znający i kochający zwierzęta. gorzej jak ktoś nie ma podstawowej wiedzy. no i traktuje zwierzę jak przedmiot. tu bardziej pasuje "pisze jak o zabawce dla dziecka".
ja sprezentowałam psa mamie (oczywiście chciała) a potem się sytuacja zmieniła i mama mieszka z nami i oczywiście jej psiak również początkowo się bałam jak będzie z małym, ale teraz to kumple na 102 nawet jak babcia go prosi o chrupka to on daję psu a babci nie

Cytat:
A tak wogóle to witam, bo dawno mnie nie bylo(i tak nikt pewnie nie zauważył;)).
wypraszam sobie

Cytat:

Szybkie pytanie. Paracetamol i ibuprofen mozna na zmiane podawać w odstępach 4 godzin?
ojjj bidulka a jak na dziś ?

Cytat:
zew niech sobie czuje, ale psiaków nie będzie

Dodajmy, że taki duży pies duuużo je. Nie są to małe wydatki. Do tego szczepienia, nie daj boże jakaś choroba a weterynarze się cenią, ojjjj cenią
no właśnie nasz kastrowany a od czasu do czasu zew poczuję i wyładowuje się na ulubionym jaśku naszej babci
no ja za podcinanie pazurków ostatnio płaciłam 15 zł
Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam ze namieszałam Wam swoimi problemami we wątku, postaram się nie pisać więcej o sobie.
ale nie fochaj

Cytat:
Mam i szczurka
toć to miłość w czystej postaci! tak mi się skojarzył jak zobaczyłam ten języczek, że dziś młody nie zdążył uskoczyć i nasza bestia oblizała mu cały pysior

Cytat:
Przeciez tutaj pisze tylko nikt nie zauwaza

Stary 2012-12-11, 13:16   #4350
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien zły ...

To samo sobie w nocy myślałam
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości