Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 09:18   #3751
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ja dostałam od razu po wpisaniu się na listę.
Neti chodzi o o petycje w sprawie urlopu macierzynskiego
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9080
Ja tak samo

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:25   #3752
nancykenator
Zakorzenienie

witam Was z rana

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Heeeelooouu, przypominam że to jest wątek styczniowo-lutowe a tu za chwilę się okaże że połowa się na święta rozpakuje Może ja bym jednak kupiła tę torbę... Stresujecie mnie dziewczyny hehe
dokładnie, co czytam to kolejna ma termin już niedługo a ja dopiero końcem lutego . Ale dzięki Wam dziewczyny zmobilizowałam się do pierwszych dzidziusiowych zakupów i prania także wielkie dzięki dla Was wszystkich

mam pytanko, jak to jest z tymi osłonkami na cycki. Chciałam sobie zamówić ale widzę, że są jakieś rozmiary S, M? Jak to to się mierzy?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:26   #3753
Debrah
Zakorzenienie

Dzień dobry

3mam kciuki za wizytę, ja mam jutro późnym popołudniem.
Ale mnie w nocy Mala skopała, fajnie, że ją jutro zobaczę
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:26   #3754
scotasia
Wtajemniczenie

Dziewczyny a orientujecie się może, czy pieluszki Pampers Premium Care te najmniejsze mają wycięcie na pępek? bo chyba dla takich maluszkow trzeba wybrac takie z wycieciem? Kolezanka polecała mi te pampersy ale nie moge znalezc informacji, czy sa z tym wycieciem, czy nie
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:27   #3755
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Szaja ale u mnie nie było ryzyka wczesnego porodu tylko jedna lekarka tak walneła nawet mnie nie badając i od razu zastrzyk potem dopiero mnie zbadała i stwierdziła że nic nie wskazuje na poród i że udaje bo dziwne żeby mnie tak bolało skoro nie nam skurczy... Ale to długa historia opowiem Wam jak wrócę do domu bo na tel mi się źle pisze bardzo. Potem jednak odwiezli mnie do innego szpitala i tu opieka lekarze i pielęgniarki są świetni.

A w ogóle to Was tylko zatłuc za te rozmowy o wigilii i jedzeniu! Ślina mi ucieka nie powiem gdzie,a wiecie jak tu w szpitalu karmią... Zrobię wszystko za rybę po grecku!
Ale te zastrzyki na płucka podobno są bardzo dobre, w razie jak coś się zacznie to będziesz spokojniejsza że płucka są lepiej rozwinięte, podobno 8 miesiąc jest gorszym do porodu niż 7
Stary 2012-12-11, 09:28   #3756
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
witam Was z rana

dokładnie, co czytam to kolejna ma termin już niedługo a ja dopiero końcem lutego . Ale dzięki Wam dziewczyny zmobilizowałam się do pierwszych dzidziusiowych zakupów i prania także wielkie dzięki dla Was wszystkich

mam pytanko, jak to jest z tymi osłonkami na cycki. Chciałam sobie zamówić ale widzę, że są jakieś rozmiary S, M? Jak to to się mierzy?

o właśnie podłączam się pod pytanie..oraz proszę o pomoc..u kogo zamawiałąyście?? czy też kupowałyście stacjonarnie...??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:29   #3757
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Hej
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Ja dziś na wizytę się wybieram na 15 ciekawe jak tam wszystko wygląda na dole
Jeju już tak mało czasu zostało
witam się w 35 tygodniu jejuuuuuu
Ja też mam dziś wizytę, na 14 będzie dokładne USG

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:35   #3758
charlizz
Zadomowienie

Hej laski,
robię dziś zakupy i mam do Was pytanie. Wiem, że teamt był wałkowany 1000 razy, ale nie mogę teraz tego odnaleźć.. u jakich sprzedawców zamawiałyście na all i ile wyniósł koszt przesyłki? Wiem , że mychy nie polecamy a magmaris? albo r_p i inni P
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:38   #3759
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej hej, kochane.
Moja kota ma się już dobrze, co prawda kuleje i jest obolała, ale przy tym je i mruczy, więc wszystko z nią okej. Musi się wykurować w domu. Biedactwo. Jestem wściekła na mojego psa...
BH mnie męczą od rana, jak bóle miesiączkowe, ehh. Mam nadzieję, że niedługo przejdą.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
no nie straszę...cały cały czas był 16-17-02. a wczoraj lekarz mówił że to za duże dziecię...i wszytsko wskazuje na 32-33 tydzień...a wogóle ile macie w brzuszkach...mi każdy mowi że mam taaaki duży...dziś się zmierzyłam...123 cm.....
Ja mam 106cm w 34. tygodniu, na wadze +6,5kg tak około - zaczynałam z wagą 59kg, a teraz ważę 65-65,5kg, waha się. Ciekawe, ile do końca mi przybędzie. Z 1,5kg?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:43   #3760
gochaa_p
Zakorzenienie

helloł, ja jak zawsze czasu mam za mało :P

po pierwsze - przeziębiłam się chrypę mam taką że ledwie mówię, ciągle kaszlę :/

dzis wizyta na 11 , miała być wczoraj ale go nie bylo :/ dziś idę do jego żony

u nas zima na całego, śniegu pełno, jużmnie wszystko boli od odśnieżania, a mam na prawdę niewielki kawałek :/
dobrze że mi teściu miejsce w garażu zrobił to chociaż skrobać auta już nie muszę

no i jak tam u NINAGG????

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja mam 106cm w 34. tygodniu, na wadze +6,5kg tak około - zaczynałam z wagą 59kg, a teraz ważę 65-65,5kg, waha się. Ciekawe, ile do końca mi przybędzie. Z 1,5kg?
oj to na prawdę bardzo mało przytyłaś - aż pozazdrościć
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:44   #3761
Ifwka
Zakorzenienie

Witam, dziewczyny, długo mnie nie było i dam rady nadrobić.
U mnie dalej remont a jeszcze teściowa złamała nogę, ja chora, więc same problemy. Dzisiaj wizyta u gina więc zobacze co powie. Pewnie teraz będe regularniej czytać więc będe raczej na bieżąco.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:45   #3762
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Hej laski,
robię dziś zakupy i mam do Was pytanie. Wiem, że teamt był wałkowany 1000 razy, ale nie mogę teraz tego odnaleźć.. u jakich sprzedawców zamawiałyście na all i ile wyniósł koszt przesyłki? Wiem , że mychy nie polecamy a magmaris? albo r_p i inni P
ja brałam od magmaris i r_p ale zakupy zrobiłam z niedzielę (więc co do jakości się nie wypowiem) i wzięłam kuriera za 13,5 u jednego i chyba za 16 u drugiego. Widziałam, że oni mają prawie po 100% pozytywnych komentarzy. Aha i od tego r_p dostałam wczoraj maila, że zamówienie zostało przekazane do realizacji. Także teraz już sobie czekam
Stary 2012-12-11, 09:48   #3763
eff8
Zakorzenienie

Witam sie

Black biedny kotek, ale dobrze ze juz lepiej

zapomnialam pisac co my mamy na wigilii:
barszcz czerwony z uszami, kapusniak, ziemniaki z sosem grzybowym, pierogi z kapusta, ryba z chlebem, fasola z maslem no i kompot (chyba tyle ) kazdy je wszystkiego po trochu

cos mi dzis od rana nie dobrze ;/ poki co zjadlam tylko jablko ...

odnosnie cm w brzuchu ja mam 92 cm w 33 tygodniu a waga - dzis sie wazylam i niby schudlam (sama nie wiem czy to mozliwe ) takze u mnie 10,5 kg na plusie a bylo 1 kg wiecej

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 09:52   #3764
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
U mnie dalej remont a jeszcze teściowa złamała nogę, ja chora, więc same problemy. Dzisiaj wizyta u gina więc zobacze co powie. Pewnie teraz będe regularniej czytać więc będe raczej na bieżąco.
Dobrze cie znowu czytac kochana. Powodzenia na wizycie.

black jak ja ci zazdroszcze tej wagi.
Stary 2012-12-11, 10:00   #3765
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dzień dobry

3mam kciuki za wizytę, ja mam jutro późnym popołudniem.
Ale mnie w nocy Mala skopała, fajnie, że ją jutro zobaczę
Na ktora masz? Ja na 17

Cytat:
Hej laski,
Pisalam do nich ostatnio maila - magmaris ma promocyjna wysylke w wysokosci 8zl, a u r_p77, jesli nie zamawiasz rzeczy gabarytowo duzych, to placisz 10zl za wysylke.
Obie paczki sa wyslane Poczta Polska, wiec jesli chcesz je dostac przed swietami, to trzeba sie spieszyc

Lece do endokrynologa, a potem po te pampki do Rossa

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:01   #3766
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Ale te zastrzyki na płucka podobno są bardzo dobre, w razie jak coś się zacznie to będziesz spokojniejsza że płucka są lepiej rozwinięte, podobno 8 miesiąc jest gorszym do porodu niż 7
Ze wszystkim się zgadzam poza pogrubionym - to akurat mit jakich mało i nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości. Im starsza ciąża tym lepiej - zawsze.
Owszem, w 8mcu jest ważny okres dla płuc ze względu na to, że pęcherzyki płucne zaczynają się rozprężać i pracować za sprawą substancji o nazwie surfaktant, która się wtedy zaczyna intensywnie produkować. Bez niej - płucka dziecka by się zapadły i tak się dzieje u mniejszych wcześniaków, przez co muszą być pod respiratorem, bo pęcherzyki się nie rozprężą same i nie podniosą się płuca.

A to co się dostaje - ten lek na płucka - to właśnie surfaktant, z tym, że syntetyczny i faktycznie bardzo pomaga maluszkom.

Neti: ja też kupowałam od r_p77 - w piątek, a paczka przyszła wczoraj. Zadowolona jestem

Black : co do wagi : moja też stanęła teraz, ciągle jestem poniżej 50kg. Wyjściowo było 44.3kg.
Więc na ten moment przytyłam w przedziale 5.5 - 6 kg - w zależności kiedy się zważę.

Ciekawe czy jeszcze waga ruszy w 9 mcu.

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2012-12-11 o 10:04
Stary 2012-12-11, 10:05   #3767
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ojjj ja to już raczej bedę miała ostatnią teraz wizyte -21.XII

ajjjjj ...
Ja też mam 21 ale raczej nie ostatnią
Stary 2012-12-11, 10:06   #3768
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Ja brałam M, czyli standard taki. Avent w ogóle ma podział: small, standard, big.

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a orientujecie się może, czy pieluszki Pampers Premium Care te najmniejsze mają wycięcie na pępek? bo chyba dla takich maluszkow trzeba wybrac takie z wycieciem? Kolezanka polecała mi te pampersy ale nie moge znalezc informacji, czy sa z tym wycieciem, czy nie
Nie mają ale też i nie jest to konieczne zwyczajnie, podwijasz na góze kawałeczek pieluszki, a pępek odpada w ciągu kilku dni. Ja trafiłam na wycięcie tylko w Bella Happy, ale same pieluszki dupiate, twarde bardzo, olałam.

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Stary, dawno obalony mit.

Cytat:
Hej laski,
Ja kupowałam nieraz u Rodzyneczek, polecam

Cytat:
No to dobrze kojarzyłam, że ty zajęta
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:08   #3769
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Ide spac gwiazdy. Ja tez mam sucho w nosie, a kozy to calymi stadami sie w nim pasa. Ach, dobranoc...
U mnie poszedł w ruch mermaid dla malutkiej
Stary 2012-12-11, 10:10   #3770
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
no i jak tam u NINAGG????

oj to na prawdę bardzo mało przytyłaś - aż pozazdrościć
Nina się na razie nie odzywała, z tego, co mi wiadomo. Ale jest pod dobrą opieką, także pewnie wszystko dobrze u niej - może już urodziła? Na pewno da znać, jak będzie mogła, bo w takich momentach się raczej nie myśli o smsowaniu.

No właśnie malutko mi przybyło i ostatnio rośnie bardzo wolno, a do końca zaledwie kilka tygodni... A jem dużo. Już się bałam, że nie wcisnę się w suknię ślubną, a tak, to chyba nie będę miała z tym problemu. Tylko ja np nie mam zaparć ani nie puchnę, to na pewno ma też wpływ na wagę. I jem mało słodyczy, bo też mi wyszedł wysoki cukier (wysoki, ale poniżej normy), raczej owoce zamiast tego, choć codziennie skubnę coś małego.

Cytat:
Ze wszystkim się zgadzam poza pogrubionym - to akurat mit jakich mało i nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości. Im starsza ciąża tym lepiej - zawsze.
Owszem, w 8mcu jest ważny okres dla płuc ze względu na to, że pęcherzyki płucne zaczynają się rozprężać i pracować za sprawą substancji o nazwie surfaktant, która się wtedy zaczyna intensywnie produkować. Bez niej - płucka dziecka by się zapadły i tak się dzieje u mniejszych wcześniaków, przez co muszą być pod respiratorem, bo pęcherzyki się nie rozprężą same i nie podniosą się płuca.

A to co się dostaje - ten lek na płucka - to właśnie surfaktant, z tym, że syntetyczny i faktycznie bardzo pomaga maluszkom.

Black : co do wagi : moja też stanęła teraz, ciągle jestem poniżej 50kg. Wyjściowo było 44.3kg.
Więc na ten moment przytyłam w przedziale 5.5 - 6 kg - w zależności kiedy się zważę.

Ciekawe czy jeszcze waga ruszy w 9 mcu.
Zgadzam się - mit wyssany z palca. Im później, tym lepiej dla maleństwa, dzieciątko urodzone w np 34. tygodniu jest już praktycznie gotowe do wyjścia, więc nie potrzeba jakiejś specjalnej opieki nad nim, bo już ma wykształcone praktycznie wszystko.

W ogóle dużo jest tych mitów - najlepszy, jaki słyszałam, to że niby poród się dziedziczy częściowo po teściowej - co za bzdura.

A co do wagi - to ja się zastanawiałam od samego początku ciąży, czy nastanie taki moment, że ta waga mi pójdzie z kopyta do przodu... Ludzie mnie straszyli, że taaaak, że na peeeewno, tycie się dopiero zacznie! No i się nie zaczęło. Więc nie sądzę, że ruszy - i u mnie, i u Ciebie przybędzie jeszcze troszkę i tyle. Takie mamy organizmy po prostu.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-12-11 o 10:12
Stary 2012-12-11, 10:17   #3771
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej, kochane.
Moja kota ma się już dobrze, co prawda kuleje i jest obolała, ale przy tym je i mruczy, więc wszystko z nią okej. Musi się wykurować w domu. Biedactwo. Jestem wściekła na mojego psa...
BH mnie męczą od rana, jak bóle miesiączkowe, ehh. Mam nadzieję, że niedługo przejdą.

Biedna kota opiekuj sie nia ladnie, a pies dostal bure za to co zrobil???

Cytat:
Hej, martwilysmy sie tu o Ciebie

Ja wlasnie wstalam zaraz lece cos zrobic jesc tz mi wczoraj kupil skrzynke pomaranczy w tesco to sobie swiezy soczek wycisne no a potem popatrze moze za czyms na allegro na ta moja wielka choinke
Stary 2012-12-11, 10:20   #3772
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Biedna kota opiekuj sie nia ladnie, a pies dostal bure za to co zrobil???

Ja wlasnie wstalam zaraz lece cos zrobic jesc tz mi wczoraj kupil skrzynke pomaranczy w tesco to sobie swiezy soczek wycisne no a potem popatrze moze za czyms na allegro na ta moja wielka choinke
Suka nie dostała kolacji za karę wczoraj wieczorem. No i ode mnie bury nie dostała, bo miałam akurat mokre włosy, ale mój tata się tym zajął, więc na pewno bura była bardzo ostra. Niedobrota jedna z niej...

Świeży sok pomarańczowy.
Stary 2012-12-11, 10:20   #3773
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

A co do wagi - to ja się zastanawiałam od samego początku ciąży, czy nastanie taki moment, że ta waga mi pójdzie z kopyta do przodu... Ludzie mnie straszyli, że taaaak, że na peeeewno, tycie się dopiero zacznie! No i się nie zaczęło. Więc nie sądzę, że ruszy - i u mnie, i u Ciebie przybędzie jeszcze troszkę i tyle. Takie mamy organizmy po prostu.
Mi też tak parę osób powiedziało..i nic się nie sprawdziło.
Ale ja też nie puchnę itp - i to na pewno ma wpływ.
Chyba po prostu mamy taką budowę.

Bo ja wyglądam tak samo - mam troszkę większy biust (ale też stanął dawno w miejscu) i piłkę z przodu. Wszystko inne bez zmian. Śmiesznie to wygląda, jakby odciąć to co wystaje, to jestem taka jak zawsze:P

Dawno się nie mierzyłam w brzuchu, muszę to dzisiaj zrobić.
Stary 2012-12-11, 10:21   #3774
Ewik86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
O, czyli jesteśmy już 3 i to w równych odstępach czasowych, co 3h, bo ja mam na 15. Hehe.
I ja też mam wizytę w czwartek Na 12:15.

Cytat:
Nie wiem jak to zmierzyć, ale ja ostatnio wlaśnie odwaliłam. Poszłam do sklepu z zabawkami i tam były właśnie te osłonki z Canpola, a że zobaczyłam je w ostatniej chwili to wzięłam po prostu paczkę i siup do kasy. Dopiero w domu zobaczyłam rozmiar L i są chyba za duże

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:28   #3775
bokeh
Zakorzenienie

Aha jeszcze jedno, juz kiedys pytalam ale chyba nikt mi nie odpowiedzial

Otoz czym sie roznia rozne serie pampersow? Jedne sa te standardowe zielone, potem biale, pomaranczowe ...
Stary 2012-12-11, 10:31   #3776
Debrah
Zakorzenienie

EwaDylewska : robiłaś eksperyment z moim makaronowym obiadem? Jak cukier po tym?

W ogóle myślę czy nie założyć wątku dla Słodkich Mam - przydadzą Nam się wskazówki a tutaj nie będziemy zaśmiecać.

Wczoraj będąc u teściowej zjadłam normalny obiad, z braku innej możliwości (lepsze to nic za długa przerwa w jedzeniu) i cukier po tym 103, a jadłam ziemniaki z kotletem i surówką.

Zaczynam wątpić we wszystko, chyba zjem dzisiaj jakiś mały wafelek czy coś takiego słodkiego niedozwolonego i zrobię pomiary, po godzinie i po dwóch.

Z tego wszystkiego jeszcze bardziej mi się nie chce dokładnie liczyć tych WW, staram się, ale już tak nie panikuję, bo kurczę, nie wiem co z tą moją cukrzycą... chyba muszę faktycznie coś zakazanego zjeść i sprawdzić.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Aha jeszcze jedno, juz kiedys pytalam ale chyba nikt mi nie odpowiedzial

Otoz czym sie roznia rozne serie pampersow? Jedne sa te standardowe zielone, potem biale, pomaranczowe ...
Podłączam się! Też nie mam pojęcia, wiem tylko, że pewnie te Sensitive to dla wrażliwych dupeczek, delikatniejsze takie.
Odnośnie pozostałych, nie mam pojęcia! O_o
A nawet rossman ma 2 kolory chyba?

A ja ponawiam odnośnie czapeczek, pisałam w moim nocnym poście. Macie zimowe czapeczki, gdzie kupione?
Te z linków co dałam, to piękne ale za duże na noworodkowy łebek.
Stary 2012-12-11, 10:34   #3777
nancykenator
Zakorzenienie

szaja dzięki, czyli nic sobie nie mierzyłaś?

Black teoria dziedziczności porodu po teściowej jest niezła
co do wagi, to ja też jestem zdziwiona, zawsze miałam tendencję do tycia, lubię jeść i słodko i dużo, bałam się, że będąc na L4 i mając lodówkę cały czas do dyspozycji, przytyję przynajmniej 15 kg. A tu póki co niecałe 5 kg (30 tc), teraz widzę, jak dużo daje regularne jedzenie.

Debrah jak tam Twoja cukrzycowa dietka?
Stary 2012-12-11, 10:36   #3778
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
EwaDylewska : robiłaś eksperyment z moim makaronowym obiadem? Jak cukier po tym?

W ogóle myślę czy nie założyć wątku dla Słodkich Mam - przydadzą Nam się wskazówki a tutaj nie będziemy zaśmiecać.

Wczoraj będąc u teściowej zjadłam normalny obiad, z braku innej możliwości (lepsze to nic za długa przerwa w jedzeniu) i cukier po tym 103, a jadłam ziemniaki z kotletem i surówką.

Zaczynam wątpić we wszystko, chyba zjem dzisiaj jakiś mały wafelek czy coś takiego słodkiego niedozwolonego i zrobię pomiary, po godzinie i po dwóch.

Z tego wszystkiego jeszcze bardziej mi się nie chce dokładnie liczyć tych WW, staram się, ale już tak nie panikuję, bo kurczę, nie wiem co z tą moją cukrzycą... chyba muszę faktycznie coś zakazanego zjeść i sprawdzić.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Podłączam się! Też nie mam pojęcia, wiem tylko, że pewnie te Sensitive to dla wrażliwych dupeczek, delikatniejsze takie.
Odnośnie pozostałych, nie mam pojęcia! O_o
A nawet rossman ma 2 kolory chyba?

A ja ponawiam odnośnie czapeczek, pisałam w moim nocnym poście. Macie zimowe czapeczki, gdzie kupione?
Te z linków co dałam, to piękne ale za duże na noworodkowy łebek.
Ja kupilam w h&m taka z uszkami, juz mam dosc tych uszek wszedzie ma klapki na uszka w srodku polarek, z zewnatrz taka jakby welniana, 22,90 tylko nie wiem czy nie bedzie za duza, ale niby pisze ze od 0 rozmiar... a naprawde ciezko dostac noworodkowa czapke na zime....
Stary 2012-12-11, 10:39   #3779
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

Black teoria dziedziczności porodu po teściowej jest niezła
ja słyszałam, że nie po teściowej tylko 50% po mamie i 50% po mamie ojca (nie ojca dziecka) tylko Twojego taty, czyli Twojej babci.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 10:40   #3780
Debrah
Zakorzenienie

Bokeh - a dawno to było?
Bo kurdę takich czapeczek to ze świecą szukać...

To urocze jest:P : http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 już podawałam wcześniej. Ale nie dla noworodka niestety. (fajne dziewczyńskie rzeczy ma ten użytkownik, super czapy!)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości