|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Aaa ja nie wiem czy sie pochwalilam ale kupilam wczoraj w lumpku sliczny spiworek dla malej
. Za cale 6 zl
|
|
|
|
#3842 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześc laski. Widzę, że mnie Delicjanka awansowała na liście i wskoczyłam o kilka miejsc w górę...
Nina trzymam kciuki za Was! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super Neti i jak ten kocyk? Fajny? Ciepły? Możesz zrobić swoje zdjęcie żebym się przyjrzała dokładniej? Ta jasna strona to bawełna?
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-12-11 o 12:42 |
||||||
|
|
|
#3843 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie że podobno aby pomarańcza była dobra,słodka i smaczna musi mieć taki pępek.
Jak kupuje to tym się właśnie sugeruje i zawsze trafiają się smaczne. Oglądałam kiedyś o tym w programie "wiem co jem". Lubię ten program ale te...przebieranki prowadzącej |
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3845 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3846 | |||
|
Zadomowienie
|
Ninagg No to czekamy na dobre wieści i na maluszka oczywiście!!!
ewulkaaa Hihi to niezłego urwisa masz z tej Anuli ![]() Cytat:
Nie boli mnie to w ogóle Nic nie czuję![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja kota dostała szału. Jak jem wafelki kakaowe to mnie drapie i szarpie za rękę żeby jej dać To koty lubią słodycze?Kurde przeziębiłam się a taki zapierdziel teraz na uczelni.... Co do Wigili to u mnie od kilku lat atmosfera równa zeru. Jakoś tak u mojego TŻta się nie obchodzi, owszem jest żarcie ale zero ozdób, zastawy ładnej, prezentów raczej też nie... Ale myślę, że dziecko wszystko zmieni
|
|||
|
|
|
#3847 |
|
Rozeznanie
|
Słuchajcie. Bo Wy tu tak cały czas piszecie o tych pomarańczach, mandarynach, grejpfrutach... A mi cały czas wszyscy mówią, że właśnie pod koniec ciąży powinno się, najlepiej całkowicie, ograniczyć owoce cytrusowe, bo powodują alergię. Tylko skoro tendencji do alergii nie mam? A przecież pomarańcze właśnie podobno dużo kwasu foliowego zawierają, to chyba tym bardziej się powinno jeść
|
|
|
|
#3848 |
|
Raczkowanie
|
Ja znów słyszałam że trzeba jeść wszystko.
A cytrusów jeść nie wolno tylko jak już się karmi piersią. (podobno jak wielu innych rzeczy o których narazie nie mam pojęcia) |
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie cierpie tych odgrywanych scenek. |
|
|
|
|
#3850 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ostatnio kilka z Was pisało, że zaczęły 37 tydzień, w tym ja również
i tak mi powiedzcie czy to tak jest, że w 37 tygodniu to już jest tzw. ciąża donoszona?
|
#3851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3852 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale to bym bardziej powiedziała już w okresie karmienia z tym nie jedzeniem cytrusów, tak nam mówiły położne w SR. Noi i generalnie duże ograniczenie jeśli chodzi o jedzenie w okresie karmienia, ale póki co jem wszystko na co mam smak , tylko słodkiego nie jem.
|
|
#3854 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3855 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciąża jest donoszona jak się skończy 37 tydzień czyli w 38 tc.
|
#3856 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Żarłam na koniec ciąży z młodą pomarańcze = po 3,4 dziennie. Skutek? Taki, że miała nadwrażliwość na jabłka i marchewkę (minęło), a po cytrusach (w tym banany, bo do takich się je zalicza) nic jej nie było
|
|
|
|
|
#3857 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dziewczyny!
kurczę, ale dzisiaj pospałam, do 10 30! i zauważyłam, że im więcej śpię, tym bardziej ospała jestem ![]() wczoraj w końcu miałam tyle normalnego prania, że miejsca mi na suszarce brakło na rzeczy Ani wyprałam tylko kombinezon ręcznie i kocyk z ręcznikiem z kapturkiem. A dziś już wstawiłam jej rzeczy i tak pięknie pachnie dzieckiem w domu ale zaraz się za to zabieram, już wstawiłam zupkę do gotwania i zabieram się za sprzątanko żeby później nam sprawniej poszło.Dziewczyny - gratuluję nowych tygodni, wy już jesteście tak blisko normalnie aż wam zazdroszczę. Z drugiej strony niby wiem, że u mnie też już niedaleko, ale kurde, czasem nie dociera, jakbym w ciąży miała już chodzić całe życie nie wiem czy mnie rozumiecie, bo ja sama nie wiem czy siebie rozumiem, ale ok ![]() dziewczyny, pojawiła się u mnie dzisiaj siara! niby wiem, że może się pojawić wcześniej, ale się przestraszyłam w ogóle mąż wczoraj stwierdził, że brzuch mi się obniżył boję się, coraz bardziej się boję, a im bliżej tym wręcz ten strach mnie paraliżuje... ![]() co do butów - ja obcasy w ogóle zakładam tylko na jakieś okazje, po prostu mi w tych butach nie wygodnie a że mój TŻ jest jakiś inny i nie lubi obcasów, to nie mam problemu najbardziej mi się chce śmiać jak się zbliża jakieś wesele itp a on: jeeejku, tylko proszę cię, nie zakładaj obcasów! ja tak tego nie znoszę, no nie zakładaj! to mu tłumaczę, że przecież muszę, ale i tak nie wytrzymam całej imprezy. Więc on po godzinie: i co, bolą cię już nogi? może założysz sobie balerinki? ale zaręczam: gejem to on nie jest
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
nie znam się, ale jakoś nie wierzę
|
#3859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc wychodzi na to, że w 36tc ciąża jest donoszona
|
|
|
#3860 |
|
Raczkowanie
|
Ja też słyszałam że w 38 ale może też chodzi o wagę dziecka
|
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Ja tez... Co do uszek w ubrankach to slodkie to jest ale wszystko z umiarem
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-12-11 o 13:08 |
|
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, wlasnie zdalam sobie sprawe, ze wciaz nie mam kombinezonu dla maluszka
Tzn mam tylko taki futerkowy, ale mysle, ze bedzie mu w nim zimno w lutym ![]() Musze dokupic typowo zimowy. |
|
|
|
#3863 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj dostałam kartkę dot. przygotowania do porodu i tam jest coś takiego "Około tygodnia przed zbliżającym się terminem porodu zaleca się przejście na dietę lekkostrawną. Należy unikać potraw smażonych , tłustych i ciężkostrawnych, w tym: grochu, kapusty, fasoli, bobu, napoi gazowanych itp. Przed wyznaczonym terminem cc nie wolno nic jeść przez minimum 6 godzin i pić przez 4 godziny."
Myślicie że jak ja mam termin cc na 3 stycznia to w święta mogę jeszcze normalnie jeść? A co do Wigilii to nieźle, co region to inne zwyczaje. Aż się nadziwić nie mogę jak czytam, co u niektórych z Was je się w wigilię. U nas: barszcz czerwony z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, ryba po grecku, ryba smażona, śledzie na różne sposoby i jemy z chlebem, sałatka warzywna. Ziemniaków i surówek się nie podaje. A ja mam dwie Wigilie w różnym czasie. U moich rodziców 24 grudnia i u męża rodziców 6 stycznia. U nas w podlaskim jest bardzo dużo osób wyznania prawosławnego (wiecie, cerkiew i te sprawy ) no i właśnie mój mąż jest prawosławny dlatego święta mam 2 razy. Wielkanoc tak samo, choć raz na jakieś 3 lata wypada razem z katolicką. Bardzo to lubię bo nie trzeba wymyślać jak spędzać święta i jeździć na dwie wigilie np. No i synek będzie miał Mikołaja 2 razy
|
#3864 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3866 |
|
Rozeznanie
|
różnie, moja siostra urodziła 37/38 i w karcie miała poród przedwczesny czy coś takiego
|
#3867 |
|
Rozeznanie
|
"Prawidłowa ciąża trwa od 38 do 42 tygodni. Każde dziecko urodzone po zakończeniu 37 tygodnia ciąży, bez względu na wagę, nazywane jest noworodkiem donoszonym. Dziecko, które przyszło na świat przed ukończeniem owego 37 tygodnia nazywane jest noworodkiem przedwcześnie urodzonym."
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Za chwilę się zbieram na autobus i wizyta
Z jednej strony się cieszę, a z drugiej jakiś stres mnie dopadł Pewnie odezwę się wieczorkiem, bo po wizycie będę musiała zawieźć wymaz do laba na paciorkowca, a potem do teściowej jedziemy pomóc uszka lepić ![]() Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby to takie tradycyjne swieta, a jednak jemy wlasciwie rozne potrawy ![]() Twoje sa bardzo zblizone do tego, co jada sie u mnie. A przeciez pochodzimy z zupelnie innych rejonow (ja z Dolnego Slaska). |
|
|
|
|
#3870 |
|
Wtajemniczenie
|
hej... byłam na zakupach i padam... nawet zrezygnowałam z 2 sklepów bo mnie brzuch zaczął boleć. Kupiłam Majeczce prześcieradełko, kocyk i podusię do wózka, coś takiego kolor ekrii+kawa z mlekiem http://allegro.pl/ty-i-my-polarowy-k...844789586.html Podusia jest taka malusia i cienka jak złożona pieluszka
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- ninagg się nie odezwała? pewnie rodzi... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

. Za cale 6 zl 

[COLOR="Silver"]
Nie boli mnie to w ogóle
To koty lubią słodycze?

i zauważyłam, że im więcej śpię, tym bardziej ospała jestem
normalnie aż wam zazdroszczę. Z drugiej strony niby wiem, że u mnie też już niedaleko, ale kurde, czasem nie dociera, jakbym w ciąży miała już chodzić całe życie
niby wiem, że może się pojawić wcześniej, ale się przestraszyłam
w ogóle mąż wczoraj stwierdził, że brzuch mi się obniżył
boję się, coraz bardziej się boję, a im bliżej tym wręcz ten strach mnie paraliżuje...