|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3782 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38076628]J
Nie mają ale też i nie jest to konieczne zwyczajnie, podwijasz na góze kawałeczek pieluszki, a pępek odpada w ciągu kilku dni. Ja trafiłam na wycięcie tylko w Bella Happy, ale same pieluszki dupiate, twarde bardzo, olałam.[/QUOTE] Dzieki Cytat:
![]() Cytat:
Chcialam wstawic zdjecie, ale nie umiem..
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-12-11 o 10:47 |
||
|
|
|
#3783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam zimowej czapusi dla Oliwki, chyba poproszę mamę, by zrobiła taką grubą i ciepłą na drutach, mi i siostrze robi co roku nową na zimę i uwielbiam te jej czapy.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah ja dostałam od kuzyna czapeczkę ale szczerze powiedziawszy to nie wiem nawet jaki jest jej rozmiar i czy będzie odpowiednia (w sensie, czy nie za duża) do wyjścia ze szpitala.
|
|
|
|
#3785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Rozeznanie
|
Hej, trochę was poczytałam i się witam. Obudziłam się dzisiaj z bólem gardła, chyba od suchego powietrza bo trochę za mocno kaloryfery odkrecilismy na noc. Teraz juz nie boli.
Dzisiaj brzuch mniej ciągnie i taki jakby luźniejszy. Mały szaleje od 4 nad ranem z małymi przerwami. Miałam pracować ciuszki dzisiaj aleeeee niiieeeee chce mi sie. Chyba odpuszczę. Zrobię tylko zaległe pranie.
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
To na pewno.
![]() nancykenator : o diecie pisałam wyżej. Zwiększyłam dzisiaj troszkę ilość chleba na śniadanie - cukier 110, więc też dobrze. Zastanawiam się czy próbować z tym wafelkiem, czy odpuścić, trochę się stracham ![]() A ty robisz jakieś eksperymenty? Liczysz WW do każdego posiłku? |
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te na allegro sa slodkie i ogolnie wszystkie te ciuszki Moja mama miala cc bo ja noc przed porodem obrocilam sie dupa na swiat, da sie? Da
|
|
#3790 |
|
Rozeznanie
|
........
|
#3791 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio kupiłam w lumpku 2 pary dżinsów Jedne na 3-6 miesięcy drugie 6-9 miesięcy. Już takich niemowlaczkowych nie kupuję bo mam masę ciuszków. Zrobiłam zdjęcie z tą czapeczką.
|
||||
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3794 |
|
Rozeznanie
|
Mąż dzisiaj poszedł do pracy więc postaram się was juz częściej odwiedzać.
Strasznie mi go szkoda, od maja ma problem z kręgosłupem, od miesiąca rehabilitacja zrobiła swoje i dysk wskoczył na miejsce ale ma tak obolałe mięśnie lewej nogi, że ledwo chodzi. Śpi ciagle na podłodze , szkoda mi go. Widzę jak się męczy, jak tylko trochę lepiej to stara się mną opiekować i widzę, że mu z tym źle, że nie jest jak sobie zaplanował. Ciągle się stresuje, że mało czasu zostało i że jak tak dalej pójdzie to po porodzie mało mi będzie mógł pomagać. Najgorsze, że nie umiem mu pomoc, w tym tygodniu już nie wytrzymał i łykał przeciwbóle. Z drugiej strony śmiesznie wyglądamy razem. Najpierw idzie on kuśtykając a za nim toczę się ja z wielkim brzucholem i stawiam nogi szeroko jak kaczka.
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
Wychodzę dziś do domu
|
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co myślicie o chodzeniu zimą na wysokich obcasach?
Bo mnie rozwala taki widok na mieście - lód na chodnikach, ludzie ślizgają się nawet w glanach, a tu idą kobitki w kozakach na szpilkach, idą - ale ledwo, albo czasem się nawet przewracają... Komiczne. O ile uwielbiam, naprawdę uwielbiam! wysokie obcasy, więc nie chodzi mi o samą ideę śmigania na nich, o tyle zimą nie mogę na nie patrzeć, no bo jak w tym chodzić, gdy szklanka na chodniku? No nareszcie.
|
|
|
|
#3797 |
|
Rozeznanie
|
Co do pieluszek, ja kupiłam 1 hugisa z wycięciem na pępek i Dadę też 1. TZ wie co i jak już więc resztę po porodzie dokupi w zależności jak duży mały będzie.
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wątku słodkich mam to jestem za
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Rozeznanie
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
No kurdę, to muszę poszukać gdzieś tej czapeczki. Na allegro jakoś głucho.
A powiedzcie MAMY - nie wystarczy taka cienka bawełniana jak po kąpieli - na nią druga bawełniana, ale grubsza np : http://allegro.pl/mis-niemowleca-cza...844157509.html i na to kaptur od kombinezonu? |
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Super
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy Wy pierzecie też swoje ciuchy i pościel w tym proszku dziecięcym??? Właśnie rozmawiałam z koleżanką i była zaskoczona że nie mam zamiaru tego robić..powiedziałam jej że tylko rzeczy synka piorę...a ona" no coś ty wasze też musza być w tym wyprane...przecież maluszka będziecie dotykac...może położycie w sowim łóżku"... zgłupiałam...
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Black, spodenki masz rację, cudne Miałam kłopot z wyborem, najpierw wyszperałam całą górę takich maleńkich dżinsów a potem musiałam zrobić przesiew, bo bym i 300zł na nie mogła wydać. Cała masa takich ładnych ciuszków była, ale dziś z mężem jedziemy znów bo jesteśmy po wypłacie Był też cudny pajacyk z czapeczką przebranie - dynia kusiło ale nie wzięłam.
|
|
|
|
|
#3806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Super!!
Cytat:
Cytat:
Zjadłam tego wafelka, zobaczymy co z nim będzie. A robić pomiar też po godzinie, czy po godzinie, a potem po dwóch, bo może wolniej narastać cukier?? Przesada lekka z tak szczegółowym liczeniem WW chyba, jeśli nic się nie dzieje niepokojącego i cukry są w normie. Też jestem zdania, że trzeba troszkę posprawdzać. I jakoś mam problem z warzywami, nie zjadam ich aż tyle.. Wątek słodkich mam założę potem - chyba, że ty byś chciała to zrobić
|
||
|
|
|
#3807 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie. Ja nie dawno wstałam. Wczoraj już nie pisałam nie miałam siły po tych zakupach itd. Wypłukałam się prawie z całej wypłaty
Ale chociaż mam już całą wyprawkę i dziś pakuję torbę ![]() Wczoraj dostałam od męża już prezent pod choinkę, a ja dla niego jeszcze nie kupiłam Szczoteczkę elektryczną do zębów(mam hopla na punkcie higieny jamy ustnej) cieszę się jak dziecko![]() Muszę wstawić pranie, i obiad jakiś zrobić. Wczoraj skończyło się na obiedzie w restauracji był dewolaj (ktoś mi tu smaka narobił wczoraj) i zestaw surówek pyszne świeże objadłam się jak bąk, a TŻ jadł kluski śląskie, roladę wołową i kapuchę ale smaczne było. A dziś ugotuję na życzenie męża jarzynową i do tego ciepłe kanapki panini. No nic lecę nadrabiać
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na słupkach to się łatwiej śmiga, ale na takich szpilkach? Nie wyobrażam sobie tego. Wiadomo, ładnie to wygląda, ale to jest naprawdę niebezpieczne.
|
|
|
|
|
#3809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trochę kasy nas to kosztowało , ale pomaga, a ci lekarze to powinni wszyscy dostać zakaz wykonywania zawodu. Tylko pod nóż i leki, zero prawdziwej pomocy i starodawne metody rehabilitacji - prądem.Wam tez sie tak tnie wizaz?
|
|
#3810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Mitabe a twój mąż nie jest przypadkiem zawodowym kierowcą? często kierowcy tirów mają takie problemy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

zwyczajnie, podwijasz na góze kawałeczek pieluszki, a pępek odpada w ciągu kilku dni. Ja trafiłam na wycięcie tylko w Bella Happy, ale same pieluszki dupiate, twarde bardzo, olałam.

, szkoda mi go. Widzę jak się męczy, jak tylko trochę lepiej to stara się mną opiekować i widzę, że mu z tym źle, że nie jest jak sobie zaplanował. Ciągle się stresuje, że mało czasu zostało i że jak tak dalej pójdzie to po porodzie mało mi będzie mógł pomagać. Najgorsze, że nie umiem mu pomoc, w tym tygodniu już nie wytrzymał i łykał przeciwbóle.
No nareszcie.