Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 14:03   #2251
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
:0 My po prostu jesteśmy już po 30tce i ludzie chyba zaczynali mysleć, że jestem jakas nienormalna... nie wiem może, że tym kotom śpiewam kołysanki, będę je wozić w wózku itp
Do tego jeszcze komenty żebym nie skończyła jak Violetta Villas
Yola my też ja w styczniu kończę 31, a mój TŻ w pażdzierniku33...więcc może faktycznie u mnie to samo myślenie wśród ludzi się pojawiło

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:07   #2252
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja wiem, ze kotki nie chodzą obsranea psy to jako szczeniaki tylko kradną kupalka, nie spotkałam dorosłego psa trudniącego sie takim niechlubnym procederemjedynie psie mamy na początku wylizują dupki szczeniętom, ale kotki pewnie też, żeby ni zasłać gniazda

a to ja kocham zapach mojego pieskate jej łapkiale to tylko z bliska czuć. Z resztą zależy, bo jak się trzyma pieska na małej przestrzeni to tak jak ludzia by trzymać, będzie smrodek, ale w dużym domu piesio nie powonieje ale wszystko zalezy od higieny. Z reszta niewykastrowane koty chyba szczają wszędzie i śmierdzi, moja ciotka ma cały dom pełen zwierząt i tak u nich wali, że mnie autentycznie cofa jak tam wchodzęale te psy i koty leją gdzie chca to co się dziwićfuj.
no może masz rację z tymi kupami znam jedynie psy, które lubą tarzać się w różnych smrodkach

ja kiedyś też uwielbiałam zapach psa ale od kiedy mam kota to jest to dla mnie nie do zniesienia
ale jak Milka kiedyś zdechnie to bierzemy psiaka znów się przyzwyczaję do zapachu

Moja jet sterylizowana i wali tylko chwilę jak zrobi kupsko ale też nie za każdym razem

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-12-11 o 14:08
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:09   #2253
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no pewnie bez jedzenia to by mnie wessało do środka, i zamordowałabym pół świata. uwielbiam jeść rano w domu śnaidanie, a w pracy min. 3-4 przekąski przed obiadem, który dopiero w domu po powrocie. ale ja jako coś do jedzenia o tej porze rozumiem coś ciepłego-obiadowego a w tym temacie nie mam nic
nie pomyślałam, że w pracy fajnie, że możesz klikać
Stary 2012-12-11, 14:10   #2254
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Mowa o toxo-koleżanka poroniła przez to pod koniec 3 miesiąca...

ja nie uznaje psów ani kotów leżących na kanapie-nie wpuszczam swojego psiaka do pokoi. Ma swoje legowisko w suterenach więc nie mrożę go papu dostaje... ale każdy ma inne stanowisko
ja też mam takie samo zdanie jak ty, mój pies mam swoje posłanie, nigdy niebył na łózku i nawet nie próbował wskakiwać, nie ma mowy by mi siedział z pyskiem przy stole jak jem, ma swoją miske i pore karmienia.....z uwagi na to ,że żal mi go trzymać w mieszkaniu w 4 ścianach jest mój psiak u rodziców (im zdechł owczarek 3 lata temu) a ten ból postracie starego psa zatąpił, moja psina mam całe podwórku, ogród do włsanej dyspozyjcji, a jak jest w domu to ma wpojone zasady które przestrzega i dzieki temu wie co mu wolno, gdzie kończy się granica dozwolnoje zabawy, jak się bawić by krzywdy nieyrządzić, jak cierpliwie czekać jak jest sam......

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2012-12-11 o 14:12
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:10   #2255
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mi się Tadeusz też nie podoba..

Matko, przez 6 godzin zrobiłam 2 slaidy... masakra, nigdy tego nie skonczę w tym tempie i jak będę z Wami gadać..

a o czym te slajdy? i na kiedy?
Stary 2012-12-11, 14:11   #2256
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze Wy to macie podwójnie trudniej, bo na raz trzeba dwa wymyślić. A u Ciebie też jest przesąd, że imiona bliźniaków nie mogą być na tą samą literę?
Nie znam takiego przesądu synowie mojej chrzestnej to Daniel i Damian

Stary 2012-12-11, 14:11   #2257
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Yola my też ja w styczniu kończę 31, a mój TŻ w pażdzierniku33...więcc może faktycznie u mnie to samo myślenie wśród ludzi się pojawiło

a wiecie, że naukowo udowodniono, że dzieci starszych rodziców (no, Was to jeszcze nie dotyczy, ale na przyszłość) są bardziej inteligentne niż młodych?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-11, 14:12   #2258
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze Wy to macie podwójnie trudniej, bo na raz trzeba dwa wymyślić. A u Ciebie też jest przesąd, że imiona bliźniaków nie mogą być na tą samą literę?
nie... pierwsze słyszę nie chcę tylko żeby strasznie podobnie brzmiały.
np. kasia basia

jakoś tak z alą i majką chyba będzie łatwiej

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
kurczę, ja się jakoś tak nie przejmuj, że dużo dzieci ma to samo imię, taka kolej rzeczy- ilość imion ograniczona, a dzieciaczki się rodzą. Alicja Maja- ładnie.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

o kurka, nie słyszałam o tym. głupie
no w sumie tak... ale na 4 urodzone dziewczyny wśród moich znajomych 3 to marysie
nie przesadzajmy
mi się podoba marianna a zdrobnienie to też marysia więc już odpada
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:12   #2259
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue
nie pomyślałam, że w pracy fajnie, że możesz klikać
nie ma szefa, to jest impreza i klikam sobie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:13   #2260
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no może masz rację z tymi kupami znam jedynie psy, które lubą tarzać się w różnych smrodkach

ja kiedyś też uwielbiałam zapach psa ale od kiedy mam kota to jest to dla mnie nie do zniesienia
ale jak Milka kiedyś zdechnie to bierzemy psiaka znów się przyzwyczaję do zapachu

Moja jet sterylizowana i wali tylko chwilę jak zrobi kupsko ale też nie za każdym razem
Ja też byłam psiarą zdecydowanie i dlatego zwierzaka nie miałam od czasu liceum ( bo wtedy jeszcze mieszkałam w domku z rodzicami, a później na studiach przeniosłam sie do mieszkania w Poznaniu)bo pies to moim zdaniem jednak więcej przestrzeni potrzebuje...ale przed ślubem jakoś tak wyszło, że zamiast jednego wzieliśmy dwa koty i teraz też są dla mnie bez porównania. Czyste, w ogóle nie śmierdzą, tylko jak piszesz jak zrobią do kuwety to przez chwilkę śmierdzi, nie trzeba wychodzić, a jeszcze się tulą Teraz to już nie wiem czy się kiedyś na psa zdecyduje, choć nadal uważam, że są słotkie

Atena, ja się z Tobą zgadzam- szczególnie w kwestii tego jak wielu dorosłych ignoruje gdy ich małe dzieci robią krzywdę zwierzętom...i mi też się wydaje, że czasami to właśnie przez to są jakieś tragedie. Bo taki rodzic się śmieje jak dziecko ciągnie czy bije zwierzaka, a ten zwierzak może jednak też stracić cierpliwość.
To jednak oczywiste, że trzeba mieć oczy dookoła głowy jak już dziecko pojawi się na świecie

Aaś ja też chciałam Marianne, bo tak ma moja ukochana Babcia naimie...ale wymyśliłam, że zdrobnienie to Mari ;p co by nie było Marysia ;p

p.s. a mnie dziś pozytywnie zaskoczyli z pracy bo mimo, że od miesiąca jestem na L4 to najpierw zadzwonii czy w lutym z nimi pojadę na imprezę integracyjną ( tu nie wiem czy dam rade), a później, że 20.12 robią wigilie pracowniczą i byłoby im miło gdybym wpadła

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2012-12-11 o 14:17
Stary 2012-12-11, 14:14   #2261
Aaś
Zakorzenienie

a kiedy wraca Ash?
Stary 2012-12-11, 14:15   #2262
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
u nas będzie Alicja Wiktoria albo Piotr Jan
czyli podwójne imiona dla dziecka?? ja mam podwójne i nigdy niedam mojemu dziecku podówjnego bo to tylko kłopot np. przy wypełnianiu paperów, czasem pisza podac imiona a czasem tylko imie, a czasem niesprecyzują i kilka razy już musiałam poprawić....ale imiona ładnie dobrane
Stary 2012-12-11, 14:17   #2263
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a kiedy wraca Ash?
Chyba tydzień przed świętami.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:18   #2264
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Atena to jest zależne od tego ile firma zatrudnia pracowników. Moja zatrudnia DUŻO i dlatego wypłaca mi firma i później ona się rozlicza z ZUSem. I zwolnienia zanoszę do firmy.

A jeśli firma zatrudnia mało pracowników to sama załatwiasz wszytsko z ZUSem i oni Ci przelewają kasę i tam zanosisz zwolnienia.
Chyba nie zawsze sprawdza się ta teoria.... u mnie w firmie jest mało osób, a i tak wszystkie zwolnienia daje szefowej, ona księgowej, która wysyła je do ZUSu. Do 16 grudnia jestem na zwolnieniu pracodawcy, tym które trwa 33 dni. Od 17 rudnia przejmuje mnie ZUS. Jak pytałam jak będę dostawać pieniądze, skoro nie podawałam im numeru konta to powiedzieli, że listonosz będzie przynosił
Stary 2012-12-11, 14:18   #2265
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

p.s. a mnie dziś pozytywnie zaskoczyli z pracy bo mimo, że od miesiąca jestem na L4 to najpierw zadzwonii czy w lutym z nimi pojadę na imprezę integracyjną ( tu nie wiem czy dam rade), a później, że 20.12 robią wigilie pracowniczą i byłoby im miło gdybym wpadła
milo z ich strony, ze pamietali
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:19   #2266
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
czyli podwójne imiona dla dziecka?? ja mam podwójne i nigdy niedam mojemu dziecku podówjnego bo to tylko kłopot np. przy wypełnianiu paperów, czasem pisza podac imiona a czasem tylko imie, a czasem niesprecyzują i kilka razy już musiałam poprawić....ale imiona ładnie dobrane

ja myślałam, że wszyscy mają podwójne wiadomo w celach identyfikacji
Stary 2012-12-11, 14:19   #2267
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
to fajna musisz mieć ekipe w pracy moi z pracy to już na takie spotaknia integracyjne , urodziny pracowników .... to mnie pomijają odkąd jestem na l4, ale jak trzeba było zastąpić kogoś lub przez kogoś zostać czasem kilka godzin dłużej wpracy to już niepamiętają....no cóż, bywa i tak....ciekawe co bedzie z wigilią pracownicza, bo szefostwo z warszawy ładną kase na ten cel przysyła co roku, a menagerowie dysponuja tymi środkami i ciekawe czy organizaując impreze zadzownią lub napiszą zę zapraszają?????
Stary 2012-12-11, 14:20   #2268
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Chyba nie zawsze sprawdza się ta teoria.... u mnie w firmie jest mało osób, a i tak wszystkie zwolnienia daje szefowej, ona księgowej, która wysyła je do ZUSu. Do 16 grudnia jestem na zwolnieniu pracodawcy, tym które trwa 33 dni. Od 17 rudnia przejmuje mnie ZUS. Jak pytałam jak będę dostawać pieniądze, skoro nie podawałam im numeru konta to powiedzieli, że listonosz będzie przynosił
chcesz druczek żeby ci zus przelewał na konto? w necie tego nie ma a przynajmniej ciężko znaleźć
Stary 2012-12-11, 14:20   #2269
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam jedno, bo bylam wczesniakiem (7 mies. 1400gramow, mama przy porodzie uslyszala od lekarza "niech sie pani modli zeby byla dziewczynka, bo chlopiec nie przezyje"). tata w delegacji i tak jakos nie bylo czasu na wymyslanie imion. dostalam jedno, ale dlugie, wiec nie narzekam. dziecku tez chyba damy jedno.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-11, 14:21   #2270
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa
a mnie dziś pozytywnie zaskoczyli z pracy bo mimo, że od miesiąca jestem na L4 to najpierw zadzwonii czy w lutym z nimi pojadę na imprezę integracyjną ( tu nie wiem czy dam rade), a później, że 20.12 robią wigilie pracowniczą i byłoby im miło gdybym wpadła
super strasznie miło się zachowali
Stary 2012-12-11, 14:21   #2271
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
no coś ty... ja chyba dziewczynom też tylko po jednym imieniu sprezentuję potem same problemy z tym są. tez mam podwójnie nie wiedzieć czemu
Stary 2012-12-11, 14:22   #2272
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie to akurat nie jest żaden problem, Justyna Agata + krótkie nazwisko

Cytat:
mój brat nie ma

My raczej damy drugie imię

Stary 2012-12-11, 14:23   #2273
diabli
Zakorzenienie

w sumie w podstawowce tylko ja i przyjaciolki (wlasnie blizniaczki) nie mialysmy drugich imion u nich pewnie rodzice nie mieli pomyslu na tyle imion hehe
Stary 2012-12-11, 14:23   #2274
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
oj to mając jakie kolwiek zwierze w domu czy psa czy kota to trzeba koniecznie się zastanowić co bedzie po porodzie, bo żadko kótre zwierze (myśle teraz głównie o psach) bez probemowa przymuje maleństwao i na porządku dziennym się do tego szybko przyzywaczaja!!!

ja mam owczarka niemieckiego, wytresowanego, posłusznego (moi rodzice też mieli owczarka, sam tata go wyszkolił, bo to tresował psy policyjne i pracował kiedyś z nimi) , dlugo zajeło mi wytresowanie go by był posłuszny, ale z moim dzieckiem niegdy niezostanie sam nawet na chwile, bo wiem że o dziecko bedzie zazrosny, i moze nawet niechcący zrobić maleństwu krzywde!! a najbardziej denerwuje mnie fakt, iż np. szczeniaki czy kącieta są traktowane jak zabawki i kupowane dla dziecki, które niechodzą jeszcze do szkoły, wystarczy wejśc na neta i pooglądać filmiki jak dziecki znęcają sie np. nad kotem!! a ciekawe gdzie są wtedy rodzice?? kot lub pies nawet niechcący może wyrządzić dziecku krzywde, z samej ciekawości zadrapać, ugryźć......

mając psa, trzeba zaczać już w ciaży przyzwyczajac go do przyszłej obecności dziecka, a tymabrdziej jak do tej pory miałą kontakt najczesciej tylko z domownikami, a niebyły to dzieci.....w takich przypadkach (jeśli doradzam komuś jak tresowac psa) kupuje lalke, i pierwsze co to trzymam ją na rekach i zwaracam uwage jak reaguje pies---jak jest zainteresowany to dobrze, ale jak jest podekscytowany to niewróży najlepiej---ważne są spacery na smyczy psa przyszłej mamy, warto pusty wózek i psa na smyczy obok by szedł (zakłądając ze pies umie chodzić na smyczy i nieciagnie, bo jak ciągnie to nic z tego- trzeba uczyć od podstwa chodzenia przy nodze) wyprowadzać na spacer, wtedy pies przywyknie do nowej sytuacji, puszczać trzeba psom płacz dziecka bo naprawde większość z nich reaguje poddenerwowaniem....i warto jeszcze w ciaży przyzyczaić psa które rzeczy sa dziecka np. zabawka, butelka, smoczek i wtedy pies niebedzie konkurował z dzieckiem o ta rzecz, no i ważne jest (tymbardziej jak to pies terytorialny) gdzie mają być jego strefy snu i jedzenia i trezba się trzymać tych wyznaczonych stref, by np. koło posłania niestało łóżeczko bo dla psa płacz dziecka, który nagle zakłóci mu spokój może być potraktowany jak zagrożenie!!! a najczęsciej pierwsze co to doradzam takim ludziom, iż mając psa, który do tej pory wychowywał sie bez dziecka, by po urodzniu dziecka nieszedł on w "odstawke", warto, a wrecz trzeba poświęcić choć godzinke na zabawe sama na sam ze zwierzeciem, by nieczuło sie odtrącone, a niebedzie wówczas tak zazdrosne o dziecko......

mogłabym tak pisać wiele wiecej....ale poprostu chciałam zasugerować ze mając zwierze trzeba pamietac ze dziecko w naszym zyciu to też zmiana w jego zyciu i nieważne czy to owczarek niemiecki czy york, czy pies czy kot.....kożde może być idealnym towarzyszem dla naszych pociech, ale też z drugiej strony ,może traktować dziecko jak intruza, zło konieczne a warto zawczsu o tym pomyśleć i się na taką ewentualność przygotować.....

przed porodem warto tez przebadać pupila czy aby np. niema pasożytów, a to że jest odrobaczony to niezanczy że niema innych pasożytów, do których my możemy być już przyzwyczajenie, niebeda wywoływac np. u nas alergii a dziecko nie.....
własnie my naszą niunie będziemy musieli przyzwyczajać tak jak mówisz, bo nigdy nie miała do czynienia z dziećmi a jest raczej agresywna do obcych a dla nas kochana, tez owczarek niemiecki. Tyle, ze nie mieszka z nami a u moich rodzicówędziemy z dzieckiem bywac, u których często bywać, więc musza się nawzajem tolerowac

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

mojej kolezanki jamniczka wytarzała sie raz w obsranych gaciach w parkumoja piesia nie ma na szczęście takich odchyłów
Ja może i mogłabym miec kotka, ale balabym sie, ze mi zdewastuje mieszkanieNo i wolałabym pieska a w zasadzie dwa i jak tylko będe miała dom to kupuję dwa psiakino i jak będe starsza i dzieci będa starsze.

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a wiecie, że naukowo udowodniono, że dzieci starszych rodziców (no, Was to jeszcze nie dotyczy, ale na przyszłość) są bardziej inteligentne niż młodych?
uff, dobrze, ze mąz starszy
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:23   #2275
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
no coś ty... ja chyba dziewczynom też tylko po jednym imieniu sprezentuję potem same problemy z tym są. tez mam podwójnie nie wiedzieć czemu

ja myślę o dwóch chyba tylko dlatego, że nie mogę zdecydować : ) ostatnio siostra stwierdziła, że jakoś tak dziwnie jedno, a bo ja wieml.
Stary 2012-12-11, 14:24   #2276
humpback
Zakorzenienie

a my pewnie damy drugie imię, jak nie będziemy mogli się zdecydowac na jedno konkretne. w sumie tego drugiego i tak się nie używa.
Stary 2012-12-11, 14:24   #2277
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja mam jedno, bo bylam wczesniakiem (7 mies. 1400gramow, mama przy porodzie uslyszala od lekarza "niech sie pani modli zeby byla dziewczynka, bo chlopiec nie przezyje"). tata w delegacji i tak jakos nie bylo czasu na wymyslanie imion. dostalam jedno, ale dlugie, wiec nie narzekam. dziecku tez chyba damy jedno.
Ja też mam jedno, ale właścwie dlatego, że babcia w "Żywotach Świętych" upatrzyła sobie imię dla dziewczynki bo taki piękny żywot miała ta święta no i była taka dobra i łagodna i mamie ciągle powtarzała, że tak ma mieć naimie dziewczynka...więc mama mi mówiła, że po porodzie była tak skołowana, że jak ją zapytali o imie to ona tylko pamiętała to babcine powtarzanie i już nie miała siły myśleć o drugim

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2012-12-11, 14:25   #2278
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
w sumie w podstawowce tylko ja i przyjaciolki (wlasnie blizniaczki) nie mialysmy drugich imion u nich pewnie rodzice nie mieli pomyslu na tyle imion hehe
no bo weź wymyśl 4 imiona tak żeby się podobały
nie dziwię się
Stary 2012-12-11, 14:25   #2279
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
ja też jestem przeciwniczką podwójnych imiondo niczego to niepotrzebne.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-11, 14:25   #2280
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
mój najstarszy brat też ma podwójne i też powiedział, że nigdy w życiu nie da podwójnego. Taki pomysł babci, rodzicę chcieli jedno imię, babcia drugię, więc nazwali dwoma...Imienia zaproponowanego przez babcie nigdy w życiu brat nie używał...

Przez swoje podwójne imie o mało ślubu mu nie cofneli. Tzn miał trochę nielegalnie. Już dokładnie nie pamiętam o co tam chodziło. Coś w papierach było wypisane Pierwsze imię, nazwisko. Chyba na jakimś zaświadczeniu..

Jak ksiądz się gapną, że powinno być jeszcze drugie to powiedział, że ślub z formalnego punktu widzenia w urzędzie będzie nie ważny póki tego się nie poprawi bo na inną osobę wystawiony..Ślub się jednak odbył, ale coś musieli zaraz w poniedziałek podmieniać, gdzieć coś jeździć, wysyłać...

Potem jak brat przejrzał swoje różne zaświadczenia i dokumenty to się okazało, że połowa nieważna bo tylko jedno imię widniało - drugiego i tak nie używał...

Z kolei mam koleżankę, która ma dwa imiona i sobie zamiennie je używa. Ja ją poznałam jako Elę, a mój kolega jako Paulinę.. Potem to zależy jednym się przedstawiała tak, innym siak... Trochę się zamieszanie robiło

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości