|
|
#1711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
Trzeba przeżyć mimo że to bolesne.A z tym nudzeniem... jutro już do pracy idę więc zmarnowana szansa ![]() o w ramach ciekawostki: http://metromsn.gazeta.pl/Lifestyle/...ego_zycie.html o imionach (;
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2012-12-11 o 20:35 |
|
|
|
|
|
#1712 | ||
|
Kniaginia
|
Witam!
Powoli nadrabiam wątek, bo czasu mało - trzeba się decydować na jakieś mieszkanie, negocjować cenę itd., itp. Po pracy już jestem zmęczona, a potem jeszcze jest tyle załatwiania i późne powroty do domu... Nogami powłóczę, szczególnie jak teraz tyle śniegu na chodnikach. I zakupów większych nie jestem w stanie dźwigać. Same ograniczenia. Oj, współczuję. Ja bym spanikowała. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja miałam na wizycie u gina w 7 tc. Stwierdził, że jest ok, ale mam piersi jakieś tam, że są trudne do zbadania i zdiagnozowania i muszę sama własnoręcznie się badać raz w miesiącu. Ale to już po porodzie. klementyna, odpoczywaj |
||
|
|
|
|
#1713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chciałabym, to poszło by mi to szybciej co do pierwszego, to niestety prawda! w 3 trymestrze tyje się najwięcej nooo, tak się cieszę ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- dzięki kochana
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1715 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#1716 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpoczywaj ! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co jest najgorsze i mnie zdołowało ...
od niedzieli ma być ocieplenie i deszcz.. potem cały czas czas na plusie nawet do 4' i w wigilię 4 stopnie na plusie i deszcz
|
|
|
#1718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na to patrzyłam przed Mikołajem, i to jest zwykły Twister, więc jeśli Ci to nie przeszkadza to zabawka fajna, ale z matą do tańczenia nie ma nic wspólnego. Cytat:
A jesteś systematyczna? Ja kupiłam, ale niestety systematyczna nie byłam, a szkoda tak że pamiątki nie ma.... Dzień dobry! Nie dawno wróciłam do domu- padam na pysk....
|
|
|
#1719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś musiałam zasuwać z łopatą bo nie ma TŻ i nie miał mi kto odśnieżyć podjazdu - myślałam, że padne! no i druga sprawa, że rachunki za gaz też mnie nie śmieszą... Zima piękna to fakt, ale wolę mieć parę stówek w kieszeni niż biało za oknami
|
|
|
|
#1720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
cześć laseczki
, ja dziś miałam taki dzień ,że wyszłam rano a wróciłam po 19 - na szczęście dzieci po basenie więc już przyprowadziłam wykąpane ,kolacyjka dobranocka i od 20 śpią a ja właśnie już sobie usiadłam i się chwalę ,że byłam u mojej ginki na wizycie (po 2 miesiącach) Co do wizyty - mój urwis zdrowy , ja też ,szyjka długa . co ciekawe termin z om i usg zawsze jest u mnie ten sam - 8 .03 a teraz idę nadrabiać .........
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie prezent na Dzien Kobiet
|
|
|
|
|
|
#1723 |
|
Rozeznanie
|
polecam dziś o 21,30 na National Geographic obejrzeć jak powstają produkty gerber w fabryce, w Rzeszowie.
|
|
|
|
|
#1724 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę Cytat:
Nic trzeba położyć kości (;
|
|
|
#1725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój gin ostatnio chyba nie sprawdzał szyjki, niby coś tam zaglądał, ale o szyjce ani słowa. muszę sobie zapisać żeby zapytać na najbliższej wizycie. tylko na tych początkowych dopochwowych USG ją mierzył. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1726 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie materialistka tylko to podstawa z drugiej strony jak się nie ma nie ważne ile byle by było coś a zawsze o podwyżkę można się staraćCytat:
![]() Jak robisz sobie morfologię to zawsze rób żelazo mi spadła hemoglobina i hematokryt a żelazo wzrosło ze 122 na 136,4 a granica to 145 więc lekarz powiedział że wyniki są super jak na ciążenie można się przyczepić do niczego. I taka jego uwaga "kobiety w ciąży łykają tabletki witaminy, żelazo itp. nabijając kieszenie koncernom farmaceutycznym a to wcale nie potrzebne jeśli wyniki mieszczą się w normach dla ciężarnych i wtedy żadna suplementacja nie jest potrzebna" własnie w sobotę był na jakimś seminarium na temat nadmiernego stosowania witamin u kobiet w ciąży. I coraz częściej spotykam dziewczyny w ciąży które nie biorą żadnych witamin bo lekarz nie zalecił skoro wyniki ok, a my oceniamy każdy indywidualnie lekarz patrzy na ogół. Cytat:
Ja ostatnio kupiła jakiś z firmy ogród natury czy coś takiego ale to niedobre krzywiłam się wypiłam raptem pół.OtTakaJa nie przejmuj się jeśli lekarz powie że ok to jest dobrze on ocenia ogół wyników ale jak już pisałam wyżej, ja zawsze robiąc morfologię robię żelazo żeby wykluczyć anemie za co najczęściej uznaje się spadek hemoglobiny. Poza tym normy dla ciężarnych są zupełnie inne ![]() Strippi gratuluję ![]() ![]()
|
||||
|
|
|
|
#1727 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytęA odnośnie badania szyjki to u mnie gin bada na każdej wizycie.
|
|
|
#1728 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co zauważyłam że łeb mnie boli na przełomie tygodnia jutro 21 tydzień a mnie znowu we wtorek boli łeb
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#1729 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wooooow no rosnie Slawcio rosnie Cytat:
. ale wiedz ze bedzie dobrze, my kobiety jzu to w genach zapisane mamy - jak zajmowac sie dziecmi ![]() Cytat:
co do 2 przypadku - dziedzicnosc genow siegnac moze nawet do 5 pokolenia w tyl - no ale jak wiadomo w zyciu wszytsko jest mozliwe ![]() ooo moj bsohe po raz 2 dzis. to byla moja jedna z najulubienszych bajek dziecinstwa gratulujeCytat:
ogolnie kochane DALAM RADE - jestem z sobie dumna, wytrzymalam cale 8 h - dwa razy sobeie tylko przysiasc musialam po ok 3 minuty - ale na szczescie kochane mam osoby w pracy i nikt mi nic nie mowil ![]() kolega dzis stwierdzil ze bylam ''PRAWIE JAK DZIEWICA'' w pracy, no w sumie od miesiaca nie pracowalam nowe bugry doszly - no ale JA bym rady nie dala- to nic ze padam na twarz, i zaraz zapuszcze sobie jakiegos filma i pewnie odpane w polowie - no ale jutro wolne - wiec bedzie czas na dopakowanie kartonow na weekend ![]() wiec zycze milej i spokojnej nocy |
||||
|
|
|
|
#1730 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę!
|
|
|
|
#1731 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki za przepis, będę testować ![]() Z ciekawostek znalazłam, taką wypowiedź ginekologa na jednym z forów: wg. WHO) Jeśli w ciąży wystąpi spadek hemoglobiny poniżej 11g/dl (6,82mmol/l) lub wartość hematokrytu spadnie ponieżej 33% można rozpoznać niedokrwistość u ciężarnej niezależnie od okresu ciąży. Jednak trzeba pamiętać, że osocze zwiększa swoją obiętość o 45% a masa erytrocytów tylko o 20% pod warunkiem prawidłowych wartości wyjsciowych przed ciążą. Uznaje sie, że spadek hematokrytu o 4-7% oraz hemoglobiny o 1,5-2 mg/dl od stanu przed ciążą jest prawidłowy. Największe zmiany około 32-34 tc.
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
![]() podziwiam... ![]() ![]() klask i:
|
|
|
#1733 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a rachunek za listopad 420zł ![]() A to się zgadzam mozę byc snieg na 2 tygodnie w grudniu i później w ferie zeby dzieci miały radoche
|
|
|
|
#1734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Ja nie odkładam, ale rachunki za gaz mam płatne co dwa miesiące a płacę co miesiąc po 150 zł i tym sposobem nigdy nie dopłacam. A na nowym mieszkaniu zawsze jest prognoza, bo nie ma poprzedniego zużycia, więc jak mi początkowo wyliczyli to miałam na rachunku grosze a potem dopłatę ponad 700 zł ( nadpłacając zaoszczędziłam sobie stresu przy otwarciu rachunku)
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie to sprawdziłaś? kupiłaś czy w sklepie widziałaś? idę lulać, do jutra kochane
|
|
|
|
#1736 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to wizyte mamy tego samego ![]() Cytat:
Cytat:
dobra nadrobilam. ide myć głowę i spać
|
|
|
#1737 | |||
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam ....... o matko ale dużo nabazgrałyście .....
Cytat:
..... a pocieszeniem jest fakt ,że dopóki dziecko na cycu to kupki nie śmierdzą .... ale tylko kupki naszego dziecka .... Cytat:
![]() piękny i krąglutki .![]() i dla nas - w końcu też się przyczyniłyśmy Cytat:
|
|
|
#1738 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale faktem jest, że ten Marci Polo stal na półce na wysokości mojego pasa więc może dlatego taki duży mi się wydał Przyjrzę się jeszcze raz jednemu i drugiemuCytat:
śliczny brzusio Cytat:
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z takich są fajne (tylko już inna półka cenowa) http://www.zabawkiph.pl/dla-dziewczy...lek-03072.html Moja kiedyś w "Supełku" taką matę wygrała , co prawda nie z Hannah- ale jest to zabawka, która cieszy się popularnościa zwłaszcza wtedy jak koleżanki przychodzą. Przez kilka godzin dziewczyny zajęte i upocone jak myszy
|
|
|
#1740 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super ![]() Cytat:
Ważne tylko żeby szyjka się nie skracała![]() Cytat:
Ja już wspominałam, że mamy dwa... Bo jeden kupiliśmy typowo dla synka... Ale po tygodniu zobaczyliśmy inny - fajniejszy i tez kupiliśmy Nie ruszyłam jeszcze żadnego ale mam zamiar wypełniac bliżej poroduCytat:
![]() Cytat:
Najpier ręcznie, potem usg żeby długość sprawdzić i dopiero usg dzidziCytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

u mnie i trzeba posprzątać i zrobić zakupy 
Trzeba przeżyć mimo że to bolesne.

nie materialistka tylko to podstawa z drugiej strony jak się nie ma nie ważne ile byle by było coś a zawsze o podwyżkę można się starać

klask i: