MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-11, 20:27   #1711
Agnjeska
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Agnjeska mi się wydaje, że to kolki mama mi mówiła że jeszcze może to być ucisk na wątrobę ale u mnie jest za mała jeszcze, żeby tak naciskać i lekarz potwierdził że jelito grube płata figle bo jest spychane na bok. Tak więc dużo wody by ułatwić przesuwanie
Gratuluję tygodni

Agnjeska hmm to zapraszam do mnie jak Ci się nudzi u mnie i trzeba posprzątać i zrobić zakupy
Położna powiedziała że to ból wiązadła, podobno częsty między 24 a 30 tyg, Poleciła oczywiście paracetamol Trzeba przeżyć mimo że to bolesne.
A z tym nudzeniem... jutro już do pracy idę więc zmarnowana szansa

o w ramach ciekawostki: http://metromsn.gazeta.pl/Lifestyle/...ego_zycie.html o imionach (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2012-12-11 o 20:35
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 20:32   #1712
maria28
Kniaginia

Witam!

Powoli nadrabiam wątek, bo czasu mało - trzeba się decydować na jakieś mieszkanie, negocjować cenę itd., itp.
Po pracy już jestem zmęczona, a potem jeszcze jest tyle załatwiania i późne powroty do domu... Nogami powłóczę, szczególnie jak teraz tyle śniegu na chodnikach. I zakupów większych nie jestem w stanie dźwigać. Same ograniczenia.

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ale miałam dziś krwotok z nosa!!!!
Oj, współczuję. Ja bym spanikowała.

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
proszę, nie jest może jakaś super, ale do albumu się nadaje
zrobiłam ją w wannie podczas kąpieli i aparat postawiłam sobie na głowie pod kątem :d hahahahah i tak celowałam udało się na 1 razem
Ekstra zdjęcie i jak najbardziej się nadaje. Półkula idealna

Cytat:
No i na 100% dziewczynka jak to lekarz stwierdził pięknie "wargulki widać"

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
dziewczyny a miałyscie badane piersi w ciąży ?
Bo ja jeszcze nie
Ja miałam na wizycie u gina w 7 tc. Stwierdził, że jest ok, ale mam piersi jakieś tam, że są trudne do zbadania i zdiagnozowania i muszę sama własnoręcznie się badać raz w miesiącu. Ale to już po porodzie.

klementyna, odpoczywaj Zdrówka!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 20:43   #1713
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Mi się wydaje, że u mnie też tyle wyjdzie...w czym pierzesz? w płatkach? mi siostra kupiła dziś właśnie płatki mydlane bebi.
ja w jelpie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
nie chce cię straszyć ale w ostatnim trymestrze a już na pewno miesiącu tyje się najwięcej

to ty masz aż tyle pralek w domu ?
hahahah chciałabym, to poszło by mi to szybciej

co do pierwszego, to niestety prawda! w 3 trymestrze tyje się najwięcej

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
bardzo fajna nagroda..
warto było..
nooo, tak się cieszę

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ekstra zdjęcie i jak najbardziej się nadaje. Półkula idealna
dzięki kochana
Stary 2012-12-11, 20:45   #1714
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Na pocieszenie wracając kupiłam: butlę coli, kilogram mandarynek i bananów i rurki z nadzieniem.
no to masz nakaz ode mnie: zakaz dzwigania. chlop ma donosic

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 20:47   #1715
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczęta za słowa wsparcia Z tych wrażeń, az się zdrzemnęłam- nie wiem kiedy;p Tak sobie mysle, że jakbym nie poprosiła o tę szyjkę, to by nie zbadała...Bo mówię, ze miałam te bóle, ale i że chodzimy do szkoły rodzenia (polecanej przez jej przychodnię) i sie pytała, czy nie mamy przeciwskazań, np króka szyjka, a lekarka, że w związku z tymi bólami i szkoła rodzenia zaraz sprawdzimy.... Nigdy wcześniej nie mierzyła jej. I najpierw ręcznie (qrcze boałao bardzo) a potem przez USg- już nie bolało. Mam wrażenie, że w POlsce to o wszystko trzeba zadbac samemu, dopytać a najlepiej samemu wystawić diagnozę.... Nic to damy radę Na pocieszenie wracając kupiłam: butlę coli, kilogram mandarynek i bananów i rurki z nadzieniem.
No pocieszenie adekwatne do bólu w czasie badania

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Położna powiedziała że to ból wiązadła, podobno częsty między 24 a 30 tyg, Poleciła oczywiście paracetamol Trzeba przeżyć mimo że to bolesne.
A z tym nudzeniem... jutro już do pracy idę więc zmarnowana szansa

o w ramach ciekawostki: http://metromsn.gazeta.pl/Lifestyle/...ego_zycie.html o imionach (;
No a jak...Paracetamol idealny na wszystko
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 20:56   #1716
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
wygrałam w tym konkursie
dzięki kochane moje

Cytat:

hemoglobina w normie...Ja mam 11,6 i a zaczynałam ciąze też z 14...Dzidzius po prostu je to, co najlepsze

Ufff nadrobiłam Was...Ja dziś po wizycie, źle nie jest, ale i szału nie ma...
Przytyłam na szczęscie tylko 1,5 kg w ostatnim miesiacu...MAM już 9,5kg na plusie od poczatku...
Mówiłam gince o tym bólu pleców ostatnio i na fotelu zbadała mi szyjkę (bolało mnie;/) i mówi, ze rzeczywiście cos jest nie tak, bo chyba za krótka... sprawdziła na USG i ma 2,5cm...Lekarka powiedziała, ze to minmum, nie ma co panikowac, ale mam brać no-spe forte 3 razy dziennie i leżec, 3 godziny przed połódniem i 2 godz po południu... I magne b6 2x2 dziennie.... A w razie bólu lub skurczy dzwonic i niej i na izbę jechać...
Poza tym dzidziuś ma 900 gram.... Wydaje mi się, ze maławo, ale lekarka mówiła, że w normie. Poza tym chyba ok... następna wizyta 5 stycznia.
strippi- ile miała Twoja szyjka?
KAkos mnie zasmuciła ta sprawa szyjki...
No póki co niby w normie, ale wolę już wejść za wczasu z jakąś profilaktyką

Odpoczywaj !

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
i po co oszukiwać siebie i pana doktora? hm???

Cytat:
o chyba o mnie mowa Ja kisiałam zakwas z przepisu: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ciaza/ciaza...zany-na-anemie
tylko bez kminku (lubię, ale nie miałam akuratnie) i wyszedł smaczny
Smakuje jak sok z kapusty kiszonej Kwaśne i dobre

Piłam tak po szklance co 2 dni... bo sobie zapominałam a potem mi sie nie chciało dorobić... i mi krew poleciała w dół znów...
Teraz mam hemoglobine 10.5 - ale lekarz stwierdził: bez paniki

W piątek wstawiłam nowy zakwas w wielkim słoju i się kisi do czwartku
Brzmi smakowicie, muszę jutro nakupić buraków i zrobię, a co tam ma być w tym linku bo coś zasłoniło ?

Cytat:
moja mając 1,5 roku nauczyła sie smarkać, pokazywałąm jej fride to krzyczała ze nie chce to mówiłam "albo to albo smarkasz" no i smarkała i od tamtej pory juz jej nie używaliśmy

Cytat:
Mi się wydaje, że tyje się najbardziej w III własnie

Cytat:
nie chce cię straszyć ale w ostatnim trymestrze a już na pewno miesiącu tyje się najwięcej
Stary 2012-12-11, 21:02   #1717
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

wiecie co jest najgorsze i mnie zdołowało ...
od niedzieli ma być ocieplenie i deszcz.. potem cały czas czas na plusie nawet do 4'
i w wigilię 4 stopnie na plusie i deszcz
Stary 2012-12-11, 21:06   #1718
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Moja właśnie też jeszcze jedna żyje, ale nie zrobiła się czerwona :/

no ja porównywałam tylko fridę do gruszki, bo katarka nigdy nie miałam, ale teraz może kupię

ooo to ładnie
to kupię dziś 2 ładne

to może kup jej matę do tańczenia, super zabawa i z Hanną Montaną, co 7 latki uwielbiają
http://allegro.pl/hanna-montana-duzy...855644770.html

nie droga i sama dla siebie bym kupiła :d

ja na to patrzyłam przed Mikołajem, i to jest zwykły Twister, więc jeśli Ci to nie przeszkadza to zabawka fajna, ale z matą do tańczenia nie ma nic wspólnego.

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Mamusie, a co wy na taki album? Ja na pewno zamówie " Album mojego dziecka" Można w nim wpisywać dosłownie wszystko Świetna sprawa A wy co o tym sądzicie?
http://allegro.pl/album-mojego-dziec...839042153.html

A jesteś systematyczna? Ja kupiłam, ale niestety systematyczna nie byłam, a szkoda tak że pamiątki nie ma....

Dzień dobry! Nie dawno wróciłam do domu- padam na pysk....
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 21:11   #1719
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
od niedzieli ma być ocieplenie i deszcz.. potem cały czas czas na plusie nawet do 4'
A mnie to w ogóle nie dołuje dziś musiałam zasuwać z łopatą bo nie ma TŻ i nie miał mi kto odśnieżyć podjazdu - myślałam, że padne! no i druga sprawa, że rachunki za gaz też mnie nie śmieszą... Zima piękna to fakt, ale wolę mieć parę stówek w kieszeni niż biało za oknami

Stary 2012-12-11, 21:14   #1720
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Lubię zimę bardzo, ale Barbary było po lodzie to Boze Narodzenie po wodzie....Ale....

Cytat:
A mnie to w ogóle nie dołuje dziś musiałam zasuwać z łopatą bo nie ma TŻ i nie miał mi kto odśnieżyć podjazdu - myślałam, że padne! no i druga sprawa, że rachunki za gaz też mnie nie śmieszą... Zima piękna to fakt, ale wolę mieć parę stówek w kieszeni niż biało za oknami
No włąśnie..U nas piec gazowy chodzi non stop...az się boję rachunku! MA któras ogrzewanie gazowe?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 21:17   #1721
nestelle
Zakorzenienie

cześć laseczki ,
ja dziś miałam taki dzień ,że wyszłam rano a wróciłam po 19 - na szczęście dzieci po basenie więc już przyprowadziłam wykąpane ,kolacyjka dobranocka i od 20 śpią a ja właśnie już sobie usiadłam i się chwalę ,że byłam u mojej ginki na wizycie (po 2 miesiącach) . to aż 3 moja wizyta a powoli kończę 28 tydz. no ale teraz już się umówiłam na 4 stycznia a potem na 18 - tak więc już będę częściej ....
Co do wizyty - mój urwis zdrowy , ja też ,szyjka długa . co ciekawe termin z om i usg zawsze jest u mnie ten sam - 8 .03

a teraz idę nadrabiać .........
Stary 2012-12-11, 21:18   #1722
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć laseczki ,
ja dziś miałam taki dzień ,że wyszłam rano a wróciłam po 19 - na szczęście dzieci po basenie więc już przyprowadziłam wykąpane ,kolacyjka dobranocka i od 20 śpią a ja właśnie już sobie usiadłam i się chwalę ,że byłam u mojej ginki na wizycie (po 2 miesiącach) . to aż 3 moja wizyta a powoli kończę 28 tydz. no ale teraz już się umówiłam na 4 stycznia a potem na 18 - tak więc już będę częściej ....
Co do wizyty - mój urwis zdrowy , ja też ,szyjka długa . co ciekawe termin z om i usg zawsze jest u mnie ten sam - 8 .03

Będzie prezent na Dzien Kobiet
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 21:19   #1723
misiulka06
Rozeznanie

polecam dziś o 21,30 na National Geographic obejrzeć jak powstają produkty gerber w fabryce, w Rzeszowie.
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 21:19   #1724
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
cześć laseczki ,

za wizytę
Cytat:

No włąśnie..U nas piec gazowy chodzi non stop...az się boję rachunku! MA któras ogrzewanie gazowe?
Ja mam... ale raczej wiele nie pomogę

Nic trzeba położyć kości (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 21:22   #1725
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Mówiłam gince o tym bólu pleców ostatnio i na fotelu zbadała mi szyjkę (bolało mnie;/) i mówi, ze rzeczywiście cos jest nie tak, bo chyba za krótka... sprawdziła na USG i ma 2,5cm...Lekarka powiedziała, ze to minmum, nie ma co panikowac, ale mam brać no-spe forte 3 razy dziennie i leżec, 3 godziny przed połódniem i 2 godz po południu... I magne b6 2x2 dziennie.... A w razie bólu lub skurczy dzwonic i niej i na izbę jechać...
Poza tym dzidziuś ma 900 gram.... Wydaje mi się, ze maławo, ale lekarka mówiła, że w normie. Poza tym chyba ok... następna wizyta 5 stycznia.
leż, pachnij, bierz leki i musi być dobrze. i może odpuść organizowanie wigilii....
mój gin ostatnio chyba nie sprawdzał szyjki, niby coś tam zaglądał, ale o szyjce ani słowa. muszę sobie zapisać żeby zapytać na najbliższej wizycie. tylko na tych początkowych dopochwowych USG ją mierzył.

Cytat:
Mamusie, a co wy na taki album? Ja na pewno zamówie " Album mojego dziecka" Można w nim wpisywać dosłownie wszystko Świetna sprawa A wy co o tym sądzicie?
na pewno fajny, tylko ciekawa jestem jak w środku wygląda, ile miejsca na zapiski, czy są miejsca na zdjęcia, jakieś opisy miesięcy, może ciekawe cytaty, itp. Ja mam książeczkę ciąża tydzień po tygodniu + 1 rok życia dziecka, ale średnio idzie mi zapisywanie, najczęściej uzupełniam hurtowo zaległe kilka tygodni i bardzo pobieżnie bo jakoś mi się nie chce po prostu. Wiem, że to na pewno fajny pomysł na prezent, więc może nie kupuj jeszcze, może akurat dostaniesz. Z tego co zauważyłam to częsty prezent dla młodych rodziców.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 21:27   #1726
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Cały dzień siedzę w necie i szukam pomysłu na prezenty pod choinkę. Wpadły mi już w oko ręczniki z haftem imiennym i termofor. Ech... Mam już dosyć.

Wrzucam Wam fotkę mojego Sławka Rośnie mi brzuch, oj rośnie!
czarny flamaster piękny brzusio Sławuś rośnie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
śliczne te Wasz brzuszki i ciuszki i w ogóle
ja mam chcice na zakup czegoś tak maleńkiego jak rozmiar 58 ... hihihi... chociaż ostatnio jak segregowałam sobie ciuszki to tak podzieliłam że mama po mnie poprawiała, bo ciuszki takie na rok władowałam na dziecko 62cm ... dla mnie to wszystko jest taaaaaaaakie maleńkie ... cóż nigdy nie miałam nawet styczności z noworodkami... siostrzenica mojego męża miała 6msc ja miałam 20 lat i ledwie ją trzymałam w rękach tak się bałam! a takie dziecko to przecież już 'sztywne' i ładnie trzyma główkę ... ehhhh....

praca męża
- jest NEW'S!!! ... mąż 17.12 idzie na rozmowę do banku spółdzielczego ... kurde ciekawe o co go będą pytać i ewentualnie ile mógłby zarobić ... wiem materialistka ze mnie no ale myślę że ten punkt ciekawi każdego z nas idąc do nowej pracy ...
myaja kciuki za męża rozmowę nie materialistka tylko to podstawa z drugiej strony jak się nie ma nie ważne ile byle by było coś a zawsze o podwyżkę można się starać

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
O też bym zjadła w sumie, ale jutro mam wizytę i ważenie... więc muszę sobie wziąć na wstrzymanie. Doświadczone mamusie, a w 3 trymestrze też się tak tyje...czy to jakoś zwalnia ???

No i spadła mi trochę hemoglobina bo właśnie się wyniki on line pojawiły, na 13,5 z 14,3 hmmm, czyli co mam jeść czerwone mięso, pełnoziarniste i buraczki ?
A poza tym jestem zdrowa jak ryba
ObserwujeCie podobno w 2 najwięcej się tyje w 3 rośnie dziecko ale kg które idą w pupe to w 2 a 3 to dzidzia wody itp. podobno tak mnie koleżanki pocieszają
Jak robisz sobie morfologię to zawsze rób żelazo mi spadła hemoglobina i hematokryt a żelazo wzrosło ze 122 na 136,4 a granica to 145 więc lekarz powiedział że wyniki są super jak na ciążenie można się przyczepić do niczego.
I taka jego uwaga "kobiety w ciąży łykają tabletki witaminy, żelazo itp. nabijając kieszenie koncernom farmaceutycznym a to wcale nie potrzebne jeśli wyniki mieszczą się w normach dla ciężarnych i wtedy żadna suplementacja nie jest potrzebna" własnie w sobotę był na jakimś seminarium na temat nadmiernego stosowania witamin u kobiet w ciąży.
I coraz częściej spotykam dziewczyny w ciąży które nie biorą żadnych witamin bo lekarz nie zalecił skoro wyniki ok, a my oceniamy każdy indywidualnie lekarz patrzy na ogół.

Cytat:
aaa właśnie odnośnie ryby, lisner odpisał więc dopytałam co z toksoplazmozą i jak długo mrożą ryby - jakby powyżej 20 dni mogło by być ok, ale o mrożeniu nic nie napisali a odnośnie toxo tak:

Niestety nie badamy naszych produktów w kierunku T. gandi. ( Toxoplasma
gondii - pierwotniak powodujący toxoplazmozę - dopisek mój
) W związku z czym nie możemy dać gwarancji na jej brak.

no

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

o , a to się kupuje gdzieś czy robi ? A jak robi to jak ?
ObserwujeCie mi Pani w warzywniaku sprzedała ostatnio przepis jak była w ciąży to kroiła buraki zasypywała cukrem i czekała aż sok puszczą i piła po parę łyżeczek ona się tym zachwycała aż musiała ograniczać bo jej smakowało Ja ostatnio kupiła jakiś z firmy ogród natury czy coś takiego ale to niedobre krzywiłam się wypiłam raptem pół.

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mi spadła z 11,6 na 10,8
OtTakaJa nie przejmuj się jeśli lekarz powie że ok to jest dobrze on ocenia ogół wyników ale jak już pisałam wyżej, ja zawsze robiąc morfologię robię żelazo żeby wykluczyć anemie za co najczęściej uznaje się spadek hemoglobiny. Poza tym normy dla ciężarnych są zupełnie inne

Cytat:
wygrałam w tym konkursie
dzięki kochane moje
Strippi gratuluję
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 21:28   #1727
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
]

Ja mam, jakieś 60m2, woda ciepła, gotowanie i ogrzewanie kotłem dwufuncyjnym ok 3500 za cały rok za gaz plus minus. Okna plastiki.

Cytat:
cześć laseczki ,

za wizytę

A odnośnie badania szyjki to u mnie gin bada na każdej wizycie.
Stary 2012-12-11, 21:28   #1728
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

wiecie co zauważyłam że łeb mnie boli na przełomie tygodnia jutro 21 tydzień a mnie znowu we wtorek boli łeb
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 21:30   #1729
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek

W końcu was przeleciałam
(chociaż nikt nie zauważył że nie nie ma)
o moj boshe - a ja nic nie poczulam szczescie ze juz zaciazona jestem

Cytat:

wooooow no rosnie Slawcio rosnie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Ja też się boję dzieci, zawsze ich unikam, bo nie wiem, co się z nimi robi. Tak się czasem zastanawiam, że przywieziemy nasze ze szpitala, położymy w łóżeczku... i co???
.
a mnie jakos wszytskei dzieci uwielbiaja nie wiem pokim to mam .
ale wiedz ze bedzie dobrze, my kobiety jzu to w genach zapisane mamy - jak zajmowac sie dziecmi

Cytat:
Dziękuję kochane za miłe słowa co do brzuszka

Kurczę, dziś w TV jakiś dzień czarnoskórych dzieci. Na TVN7 w Sądzie Rodzinnym mężczyzna sypiał z kobietą, która miała czarnoskórego chłopaka i przeniósł jego plemniki w swoją żonę przez co ta zaszła z nim w ciążę i urodziła mulata. Na TVN Ukryta Prawda- mama w młodości spała z czarnoskórym co wyszło przy narodzinach jej wnuka mulata. Strach się bać co zastanę na porodówce
co do 1 przypadaku - oczywiscie jest to mozliwe jesli drugi stosunek byl w czasie nie wiekszym niz 24 h - zawsze jakies slaodowe ilisci zostaja

co do 2 przypadku - dziedzicnosc genow siegnac moze nawet do 5 pokolenia w tyl -

no ale jak wiadomo w zyciu wszytsko jest mozliwe

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
igor to był lokaj wampira z bajki hrabia kaczula
ooo moj bsohe po raz 2 dzis. to byla moja jedna z najulubienszych bajek dziecinstwa

Cytat:
wygrałam w tym konkursie
dzięki kochane moje
gratuluje

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
UWIELBIAM układać puzzle, szczególnie z firmy ravensburger
jestem właśnie w trakcie układania
aaaa gratuluje cierpliwosci dla mnie juz 100 too za duzo

ogolnie kochane DALAM RADE - jestem z sobie dumna, wytrzymalam cale 8 h - dwa razy sobeie tylko przysiasc musialam po ok 3 minuty - ale na szczescie kochane mam osoby w pracy i nikt mi nic nie mowil
kolega dzis stwierdzil ze bylam ''PRAWIE JAK DZIEWICA'' w pracy, no w sumie od miesiaca nie pracowalam nowe bugry doszly - no ale JA bym rady nie dala-
to nic ze padam na twarz, i zaraz zapuszcze sobie jakiegos filma i pewnie odpane w polowie - no ale jutro wolne - wiec bedzie czas na dopakowanie kartonow na weekend

wiec zycze milej i spokojnej nocy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 21:31   #1730
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
ale tylko na te 3 dni

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ja na to patrzyłam przed Mikołajem, i to jest zwykły Twister, więc jeśli Ci to nie przeszkadza to zabawka fajna, ale z matą do tańczenia nie ma nic wspólnego.
aaa ja myślałam że może ona świeci i muzyczka gra

Cytat:
Lubię zimę bardzo, ale Barbary było po lodzie to Boze Narodzenie po wodzie....Ale....
ehh i się sprawdza... wolałabym teraz ten deszcz, a za tydzień śnieg

Cytat:
cześć laseczki ,

za wizytę!
Stary 2012-12-11, 21:38   #1731
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

podobno w 2 najwięcej się tyje w 3 rośnie dziecko ale kg które idą w pupe to w 2 a 3 to dzidzia wody itp. podobno tak mnie koleżanki pocieszają
O rany, no mam nadzieję, a jeszcze święta w między czasie...

Cytat:
Jak robisz sobie morfologię to zawsze rób żelazo mi spadła hemoglobina i hematokryt a żelazo wzrosło ze 122 na 136,4 a granica to 145 więc lekarz powiedział że wyniki są super jak na ciążenie można się przyczepić do niczego.
I taka jego uwaga "kobiety w ciąży łykają tabletki witaminy, żelazo itp. nabijając kieszenie koncernom farmaceutycznym a to wcale nie potrzebne jeśli wyniki mieszczą się w normach dla ciężarnych i wtedy żadna suplementacja nie jest potrzebna" własnie w sobotę był na jakimś seminarium na temat nadmiernego stosowania witamin u kobiet w ciąży.
I coraz częściej spotykam dziewczyny w ciąży które nie biorą żadnych witamin bo lekarz nie zalecił skoro wyniki ok, a my oceniamy każdy indywidualnie lekarz patrzy na ogół.
No z tym żelazem to dobry pomysł, zrobię za miesiąc, a co do suplementów zgadzam się 100 %, ja akurat nie łykam żadnych bo nie wierzę w skuteczność, mój gin też nie, a żelazo doustnie to zresztą ponoć wcale nie działa, skuteczne są zastrzyki dopiero, bo już się wujka dopytałam

Dzięki za przepis, będę testować

Z ciekawostek znalazłam, taką wypowiedź ginekologa na jednym z forów:

wg. WHO) Jeśli w ciąży wystąpi spadek hemoglobiny poniżej 11g/dl (6,82mmol/l) lub wartość hematokrytu spadnie ponieżej 33% można rozpoznać niedokrwistość u ciężarnej niezależnie od okresu ciąży.

Jednak trzeba pamiętać, że osocze zwiększa swoją obiętość o 45% a masa erytrocytów tylko o 20% pod warunkiem prawidłowych wartości wyjsciowych przed ciążą. Uznaje sie, że spadek hematokrytu o 4-7% oraz hemoglobiny o 1,5-2 mg/dl od stanu przed ciążą jest prawidłowy. Największe zmiany około 32-34 tc.
Stary 2012-12-11, 21:42   #1732
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
mój urwis zdrowy , ja też ,szyjka długa .

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
DALAM RADE - jestem z sobie dumna, wytrzymalam cale 8 h
podziwiam... klask i:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 21:44   #1733
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć laseczki ,

Co tu mówić...idealne dziecko

Cytat:
Ja mam, jakieś 60m2, woda ciepła, gotowanie i ogrzewanie kotłem dwufuncyjnym ok 3500 za cały rok za gaz plus minus. Okna plastiki.
U nas wychodzi tak samo, z tym, że my mamy 56m i jesteśmy przed ociepleniem kamienicy. W ubiegłym roku po rachunkach w zimę 550zł!!!! obiecałam sobie, że będę odkładać na kupkę od kwietnia do września, by w tym roku nie przeżywać i mieć z czego dołożyć zwłaszcza w grudniu gdzie tyle wydatków i co??? kupki brak a rachunek za listopad 420zł

Cytat:
ale tylko na te 3 dni

A to się zgadzam mozę byc snieg na 2 tygodnie w grudniu i później w ferie zeby dzieci miały radoche

Stary 2012-12-11, 21:54   #1734
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
ale tylko na te 3 dni

aaa ja myślałam że może ona świeci i muzyczka gra

ehh i się sprawdza... wolałabym teraz ten deszcz, a za tydzień śnieg

za wizytę!
Też miałam taką nadzieję

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Co tu mówić...idealne dziecko

U nas wychodzi tak samo, z tym, że my mamy 56m i jesteśmy przed ociepleniem kamienicy. W ubiegłym roku po rachunkach w zimę 550zł!!!! obiecałam sobie, że będę odkładać na kupkę od kwietnia do września, by w tym roku nie przeżywać i mieć z czego dołożyć zwłaszcza w grudniu gdzie tyle wydatków i co??? kupki brak a rachunek za listopad 420zł

A to się zgadzam mozę byc snieg na 2 tygodnie w grudniu i później w ferie zeby dzieci miały radoche

Ja nie odkładam, ale rachunki za gaz mam płatne co dwa miesiące a płacę co miesiąc po 150 zł i tym sposobem nigdy nie dopłacam. A na nowym mieszkaniu zawsze jest prognoza, bo nie ma poprzedniego zużycia, więc jak mi początkowo wyliczyli to miałam na rachunku grosze a potem dopłatę ponad 700 zł ( nadpłacając zaoszczędziłam sobie stresu przy otwarciu rachunku)
Stary 2012-12-11, 22:04   #1735
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
o tak!

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Też miałam taką nadzieję
a gdzie to sprawdziłaś? kupiłaś czy w sklepie widziałaś?

idę lulać, do jutra kochane
Stary 2012-12-11, 22:32   #1736
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
No i Michaśka po lodach dostała czkawki...ale żarłok z niej taki jak ze mnie

Cytat:
kochane mam na odsprzedaż 83 sztuki ( prawie 3 miesiące) tabletek Pharmaton Matrelle data ważności grudzień 2013 rok. Mi one nie podeszły, chętnie odsprzedam taniej ,a będę miała na swoje tabletki.
ja tez mam sporo jeszcze tabletek że chyba i na karmienie piersia mi starczy

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Ja też glukozę koło środy idę zrobić, a wizyta 20go
to wizyte mamy tego samego

Cytat:
teraz nie, kiedys tAK. płaciliśmy w okresie grzewczym 400zl za mc ale oszczedzajac

Cytat:
cześć laseczki ,

dobra nadrobilam. ide myć głowę i spać

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 22:36   #1737
nestelle
Zakorzenienie

nadrobiłam ....... o matko ale dużo nabazgrałyście .....

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
co do obrzydzenia mi się wydaje, że żadna z nas własnego dziecka się brzydzić nie będzie.. też się tego bałam w 1c i jak widać nie było czego..
prędzej faceci tak mają.. szwagier ani razu dziecka nie przebrał, bo go na wymioty naciągało..
przy własnym dziecku jest inaczej- mnie moje nie raz obrzygały , osikały a nawet to drugie .....
a pocieszeniem jest fakt ,że dopóki dziecko na cycu to kupki nie śmierdzą .... ale tylko kupki naszego dziecka ....
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Aaa obiecałam fotkę, trochę kiepska bo z kamery ale proszę, zamiast twarzy gin zadowolił nas piękną stópką synka
śliczna
Cytat:
piękny i krąglutki .
Cytat:
wygrałam w tym konkursie
dzięki kochane moje

i dla nas - w końcu też się przyczyniłyśmy
Cytat:

Stary 2012-12-11, 23:09   #1738
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Mokka, akurat śniadanie jem....
O ile przy dziecko bym zrobiła, tak kocie ropki mnie rzeczywiście brzydzą
nie martw się... mnie też
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Mokka bo Laret jest zgrabny ale jak na te wszystkie duże wózki, a ja patrze tylko na takie jak najmniejsze jak będziesz w sklepie to porównaj sobie ten moj Marco Polo z Laretem i będziesz wiedziała o co mi chodzi ladny jest tylko ja bym chciała jednak tak jak najzgrabniejszy żeby wjechać w sklepie pomiędzy półki
Lunka, tylko że ja ten Marco Polo tez wtedy widziałam... a potem przeszliśmy dalej i w sumei na końcu były Tako Laret... i on mi się najmniejszy wydał Ale faktem jest, że ten Marci Polo stal na półce na wysokości mojego pasa więc może dlatego taki duży mi się wydał Przyjrzę się jeszcze raz jednemu i drugiemu
Cytat:
Była dzis u mnie koleżanka i przyniosła ciuszki! wstawiam niektóre nie oddają niestety koloru! bodziaki są słodkie bo ażurkowe i różowe i dresik rozmiar 62
śliczne
Cytat:
śliczny brzusio
Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
praca męża - jest NEW'S!!! ... mąż 17.12 idzie na rozmowę do banku spółdzielczego ... kurde ciekawe o co go będą pytać i ewentualnie ile mógłby zarobić ... wiem materialistka ze mnie no ale myślę że ten punkt ciekawi każdego z nas idąc do nowej pracy ...
gratuluję... i trzymam kciuki za rozmowę
Stary 2012-12-11, 23:17   #1739
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
o tak!

a gdzie to sprawdziłaś? kupiłaś czy w sklepie widziałaś?

idę lulać, do jutra kochane
koleżanka kupowała córce na urodziny pod koniec listopada i poprosiłam żeby przyniosła jak rozpakują

z takich są fajne (tylko już inna półka cenowa) http://www.zabawkiph.pl/dla-dziewczy...lek-03072.html

Moja kiedyś w "Supełku" taką matę wygrała , co prawda nie z Hannah- ale jest to zabawka, która cieszy się popularnościa zwłaszcza wtedy jak koleżanki przychodzą. Przez kilka godzin dziewczyny zajęte i upocone jak myszy
Stary 2012-12-11, 23:42   #1740
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy wiecie ale od 14 do 16 grudnia jest weekend urodzinowy w kinach Helios i bilet kosztuje tylko 10zł
My pewnie wybierzemy się w sobotę
ooo, dobrze wiedzieć
Cytat:
wygrałam w tym konkursie
dzięki kochane moje
super
Cytat:
Ufff nadrobiłam Was...Ja dziś po wizycie, źle nie jest, ale i szału nie ma...
Przytyłam na szczęscie tylko 1,5 kg w ostatnim miesiacu...MAM już 9,5kg na plusie od poczatku...
strippi- ile miała Twoja szyjka?
KAkos mnie zasmuciła ta sprawa szyjki...
klementyna... nie jest źle Ważne tylko żeby szyjka się nie skracała A dzidzius waga wydaje mi się w normie
Cytat:
fajny Ja już wspominałam, że mamy dwa... Bo jeden kupiliśmy typowo dla synka... Ale po tygodniu zobaczyliśmy inny - fajniejszy i tez kupiliśmy Nie ruszyłam jeszcze żadnego ale mam zamiar wypełniac bliżej porodu Musiałam tylko sprawdzić jakie fotki sobie musimy porobić, żeby potem mieć co wklejać w odpowiednie okienka
Cytat:

mleko, album na fotki taki noworodkowy ( z nóżkami na okładce) i 50zł bon do smyka (Jula się ucieszy, bo nowa zabawka wpadnie)
super
Cytat:
Dzięki dziewczęta za słowa wsparcia Z tych wrażeń, az się zdrzemnęłam- nie wiem kiedy;p Tak sobie mysle, że jakbym nie poprosiła o tę szyjkę, to by nie zbadała...Bo mówię, ze miałam te bóle, ale i że chodzimy do szkoły rodzenia (polecanej przez jej przychodnię) i sie pytała, czy nie mamy przeciwskazań, np króka szyjka, a lekarka, że w związku z tymi bólami i szkoła rodzenia zaraz sprawdzimy.... Nigdy wcześniej nie mierzyła jej. I najpierw ręcznie (qrcze boałao bardzo) a potem przez USg- już nie bolało. Mam wrażenie, że w POlsce to o wszystko trzeba zadbac samemu, dopytać a najlepiej samemu wystawić diagnozę.... Nic to damy radę Na pocieszenie wracając kupiłam: butlę coli, kilogram mandarynek i bananów i rurki z nadzieniem.
dziwne... a Ty prywatnei chodzisz? U mnie zawsze sprawdzanie szyjki jest standardem Najpier ręcznie, potem usg żeby długość sprawdzić i dopiero usg dzidzi
Cytat:
hmmm... szukajmy plusów... Może do rodziców bezpieczniej na wigilię dotrzemy
Cytat:
cześć laseczki ,

nestelle, super że wzyta w końcu zaliczona No i super, że termin OM i USG tak fajnie Ci się zgrywa

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości