|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
![]() ale mój kolega audi nie jeździ tylko mpk'iem :P
|
|
|
|
#1562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() witam się z rana muszę się szybko zbierać dziś wracam do Opola, a po drodze muszę jeszcze siuśki oddać do badania mam nadzieję że zdążę wszystko załatwić.
|
|
|
#1563 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie, i czy jak ono jest z przodu to już na zawsze czy może się ruszyć ?
|
|
|
#1564 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Taki system i mieszkając tutaj muszę go zaakceptować. Moja koleżanka mi powiedziała że ona właśnie też łożysko z przodu miała i odbić stop i takich tam nie miała... więc też na to nie liczę... Ja dzisiaj już dzwoniłam do asystentki mojej położnej bo ból został, mimo że mała już się rozciągała. Powiedziała że położna się ze mną skontaktuje. W domu i tak zostałam. A dzisiaj równo 26 tydzień.
|
|
|
#1565 |
|
Zadomowienie
|
Dramat. Nie wiem co komu kupić pod choinkę.
Chyba tylko 22letniego brata mam z głowy, bo kupię mu coś ze Star Wars i będzie git Ale mama? Tata? 10letni brat? Porażka. Mężulek stwierdził, że pomysł zrobienia pokoju dla mnie pod choinkę to za mało.... taaaaa, a robić go do świąt będzie )Macie jakieś pomysły dla 10latka? Lubi gry komputerowa, Harry`ego Pottera i mało ruchu W zeszłym roku kupiliśmy mu piłkarzyki, bo marzył, i nie gra. Dostał wcześniej Twistera. Teraz marzy mu się PS3 i Wonderbook, ale sponsora brak....
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
jego żona pracowała w Zabierzowie i jeździła ich fordzikiem
a on z Prądnika Cz. ma dobrą komunikację z firmą. i mówi, że autobus to czas na książkę teraz już z przyzwyczajenia jeździ.Cytat:
może ale nie musi. dlatego mam częste obserwacje, bo mam za nisko
|
|
|
|
#1567 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy chcę usłyszeć nie było kasy? albo inne osoby miały więcej osiągnięć itd. bo co to zmieni? wiesz prawda jest taka że od nas z wydziału wypromowali 4 dr od czerwca. niech każdy zamiast 500zl dostanie 300zl i masz oszczędności. po prostu jest mi przykro. ale co ja się dziwię jak w ogóle moja promotor i szefowa nie wystąpiła o tą podwyżkę. potem dopiero dziekan zmusił innego prof. to wiesz.... wiem jak było jak mi chcieli umowę zmienić i panie z kadr zaproponowały żeby nie dawać na czas nieokreślony przerwę miesięczną w pracy....
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#1568 |
|
Rozeznanie
|
hej, witam się w skończonym 21 tygodniu
centralna Polska cała w śniegu tonie. zimno... brrry
|
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz dość długo pracowałam, potem współpacowałam z państwową uczelnią wyższą i kasa była nie oszałamiająca ale zawsze były przejrzyste zasady. ceniłam to bardzo...
|
|
|
#1570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja zakładam, że nie będę mieć - wolę później miłe zaskoczenie
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#1571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natalia ja nie pisałam o nóżce bo kompletnie nie wiem ale mówiąc szczerze nie mam złudzeń że takie coś mi się nie trafi :P A twój Brzusio śliczny. Notabene moja córa będzie Natalka
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1572 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Przecież nie ma co się męczyć kolejne lata !
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Byłam wczoraj w kinie, koleżanka z pracy mnie zaprosiła do dostała bilety na Anne Karenine, bardzo fajny film ![]() Rano już byłam na badaniach(krew,mocz+ toksoplazmoza) Co do imienia to my już się przyzwyczailiśmy do Igora i tak do brzucha mówiliśmy ale ostatnio naszły mnie wątpliwości Ostatnio jak powiedziałam dziewczyną z pracy to właśnie były teksty Igor nie. No i tak teraz o Filipie myślę i w sumie już bawet prawie podjęliśmy taką decyzję z TŻ ale często i tak mówimy Igor więc nie wiem co robić czy kiedyś nie będę żałować że jednak nie Igor
|
|
|
|
|
#1574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale niestety koniec sentymentów i będę szukać po firmach. już wczoraj trochę grzebałam ale to i tak dopiero po ur. w ciąży nawet nie ma się co iść i wygłupiać.
|
|
|
|
|
#1575 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam gruszkę z miękką końcówką, nie sprawdziła się.. cienko to idzie.. ale sama się przekonasz, może Tobie spasuje.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
gdzie Ty to mieszkasz w tej Małopolsce, że Ci tak dobrze..? ![]() u mnie zero, śniegu wczoraj spadło jak na lekarstwo , a córka z sankami czeka.. ![]() Cytat:
we fridzie jest blokada.. katarek jest o tyle lepszy, że nie ciągniesz Ty (wbrew pozorom to jest męczące - parę razy mi się ciemno przed oczami zrobiło od tego wysysania ), tylko podłączasz go do odkurzacza.. ciągnie świetnie, szybko i wszystko co trzeba wyciągnie.. do tej pory używam.. co do obrzydzenia mi się wydaje, że żadna z nas własnego dziecka się brzydzić nie będzie.. też się tego bałam w 1c i jak widać nie było czego.. ![]() prędzej faceci tak mają.. szwagier ani razu dziecka nie przebrał, bo go na wymioty naciągało.. ![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#1576 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się i Igor i Filip podoba, hmm bardziej chyba nawet Igor, ale z drugiej strony zawsze mam drobny problem z tymi rosyjskimi imionami, czy nie jest to jakiś wyraz rusyfikacji naszego społeczeństwa -
chyba bym wybrała z tych dwóch to do którego Ty masz większe przekonanie, bo żadne obciachowe nie jest, a z koleżanek wiadomo każda ma inne zdanie, a to Wy będziecie z tym żyć.
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padnę jak się okaże że nasi siedzą w tym samym pokoju ![]() mój przyjaciel robi doktorat ale jednocześnie jest szefem fabryki jakiś śrubek... heh.. ale też ma wyrzuty sumienia - bo ambitna bestia.... może się trzecie jakieś pojawi ![]() Na drugim forum długooo był Aleksander a w dniu porodu objawił się Julek i koniec
|
|
|
|
#1578 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam sie i ja
Cytat:
za wizyte i za l4 ja też bede na zwolnienie odchodzić z ciężkim sercem![]() Cytat:
) mc donald to jak zajedziemy raz na rok to święto wina tez nie pijemy chyba ze jakąś impreze robimy![]() Ale i tak na żywność idzie najwięcej. W sumie ja to i chleb z masłem bym zjadła i by wystarczyło ale Julka chce serek homogenizowany, jogurt czy płatki z mlekiem to przecież nie odmówie bo to w końcu nabiał to niech je. Wogóle żywność jest taka droga że to skandal A co do niepracowania jednego z nas to my byśmy nie przeżyli hehe niestety zarobki marne a kredyt, czynsz, przedszkole, i opłaty za światło itp zjadaja jedną pensję Cytat:
![]() Cytat:
szkoda nerwów
|
|
|
#1579 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. Cytat:
) coś pisało, o odkurzaczu w instrukcji ale myślałam że to jakiś wew mechanizm tego katarka tak nazwali ![]() [/QUOTE] Cytat:
a odnośnie roweru to wkurza mnie ten mój, chodzi i jęczy teraz że strasznie się upasł przez ten brak ruchu. już mu powiedziałam, że o pasieniu się nie będę z nim gadać bo jak chce to możemy się porównywać ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#1580 | |||
|
Zakorzenienie
|
to super
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale mało, no i nie sypie jak na razie.. hiehie termometr buntownik.. mojego dziecka nie stresowało, moja mała usypiała przy odkurzaczu zawsze.. do noska się przykłada taką końcówkę jak ma frida.. a drugą część się montuje w rurze odkurzacza.. niektórzy to uważają za barbarzyństwo.. ![]() ale na prawdę może zdziałać cuda, przy gęstym i męczącym katarze.. nosek czyści pięknie.. u mnie się sprawdził..
|
|
|
#1582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
A katarek podłącza się do odkurzacza Wiecie - to brzmi dość absurdalnie, ale... open your mind Warto zapamiętać nazwę i jeśli teraz brzmi niezbyt to na przyszłość, jak będzie katar a maluch będzie robił wszystko, żeby nie dać wyczyścić noska ( a uwierzcie, że będzie to po paru miesiącach nielada wyzwaniem) to do przemyślenia lepiej sobie zostawić.I owszem - obrzydliwość do swojego dziecka całkowicie mija. Owszem - czasem jak wyrzucam zawartość nocnika i poczuję, to mam odruch, ale to dopiero teraz. Na początku te kupy w istocie nie śmierdzą i wszystko jest tak naturalne, że nie jest w ogóle obrzydliwe.
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
![]() W końcu was przeleciałam ![]() (chociaż nikt nie zauważył że nie nie ma) Nie mam ostatnio czasu na pisanie, tylko zaglądam i po troszku czytam aż w końcu skończyłam i jestem na bieżąco. A czasu mało bo Tż chwilowo nie pracuje i jest w domu więc zawsze coś robimy... Dwa to porządki w domu, bo Święta co raz bliżej a po weekendzie siostra moja ze swoją 3 latką przylatuje A temat Świąt poruszałyście więc u mnie to wygląda tak, my mieszkamy z moimi rodzicami więc tu Wigilię spędzamy i przyjeżdżają (w tym roku, bo różnie to bywa) moje siostry z rodzinami więc będzie nas 14 osób więc i tak sporo i powiem wam że trochę mnie to przerasta bo już wiem jaki harmider będzie no bo w końcu 5 dzieci w tym a każde inne na swój sposób więc wiem jak to będzie wyglądać ![]() A więc tak za wszystkie 100-dniówki i pozostałe skończone tygodnie. za wizyty, ruchy maluszków, czkawki itp. itd...strippi wózek na żywo świetny, pokoik Michałka zaczyna nabierać wyglądu a jak już będzie skończony to bajka ![]() Fotka brzuchalka super, jak pozostałe twoje pstryki Nie cytowałam bo i tak za dużo tego by było a teraz już zapomniałam co chciałam napisać ![]() Idę na kawkę, kto chętny potowarzyszyć ![]() Aaa obiecałam fotkę, trochę kiepska bo z kamery ale proszę, zamiast twarzy gin zadowolił nas piękną stópką synka |
|
|
|
|
#1584 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Cytat:
Cytat:
ja już 6 dzień się męczę, ale już dziś nie leżę w łóżku, katar przechodzi, za to gardło drapie, że non stop kaszlę :/ Cytat:
mąż to robi u nas, bo Julka tak się wyrywa i kopie, że bym rady nie dałakatarku nie próbowałam, ale wiem, że podłącza się do odkurzacza i samo zasysa Cytat:
) hihi dziękuję ![]() Dziś wyniki tego konkursu bebiko.
|
|
|
|
#1585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu przeciez tam jest osłonka zeby "nie najesć " sie tego co wyciągamy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1586 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w jakim programie obrabiasz?Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie!
Witamy się w 22 tygodniu moje dziecko jest coraz bardziej aktywne, wczoraj mój mąż miał okazję znowu poczuć dziecinę ![]() strippi zdolniacho! bardzo ładne zdjęcia ja też lubię fotografować ![]() kiedyś miałam więcej czasu to robiłam dużo więcej zdjęć.. teraz czekam na wenę twórczą ostatnio mąż mi kupił nowy aparat Nikon'a 5100 ale szczerze to nie miałam nawet czasu żeby go wypróbować! ;/ poza tym muszę zawiesić tło do zdjęć a nie mam haka.. i co mnie cieszy to że ma funkcję nagrywania filmów i jak się dziecina urodzi to nie muszę inwestować w kamerę.. choć w sumie to i tak nie przepadam za filmikami, wolę zdjęcia ![]() także jakby co to ja jestem zawsze chętna zobaczyć coś Twojego Agnjeska tak tak to nieszczęsna kolka jelitowa tak robi pisałam kiedyś jeszcze na początku, że ja też mam z tym problem.. tzn. teraz już dawno nie miałam ale wiem co to za paskudztwo ;/ ja zawsze zmieniałam pozycję szybko i woda! dużo wody i ruch- zawsze pomagało! jak byłam w szpitalu to lekarz też potwierdził i zalecił dietę.. a co do Holandii.. wiem coś o tutejszej służbie zdrowia.. ostatnio po wypadku zawieźli mnie do szpitala w Arnhem i bałam się jak cholera mimo, iż wiedziałam, że mają mi pomóc.. znajoma koleżanki pojechała rodzić do szpitala o godz. 17 a o 22 była już w domu! no bo jak nie było komplikacji to po co trzymać w szpitalu ehh dużo by opowiadać.. dziewczyny zapraszam dziś na kluseczki i czerwoną kapustę niestety nie mam rolady ale mięsko z kurczaka też mi pasuje p.s. NIECH ŻYJE KOKTAJL TRUSKAWKOWY! pozdrawiam |
|
|
|
|
#1588 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana
Chyba cierpie na bezsenność. Dzisiaj zasnęłam około 4-5. Leżałam, przewracałam się z boku na bok i nic A wstałam o 8:45 .. Ehhh właśnie zjadłam śniadanko i wypiłam kawe (tak jak przed ciążą nie piłam kawy, tak teraz taak mi zasmakowała, że nie mogę się opanować Cytat:
( to moja pierwsza ciąża, a ja jestem młoda , także jeszcze dużo rzeczy nie wiem)Cytat:
A, że mieszkasz w Niemczech to Gutte Besserung Cytat:
Ale też zastanawiam się co kupić mojej 7-letniej kuzynce Lubi róż, stroić się i jest niesamowicie mądra
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to jakoś masakrystycznie brzmi... wydaje mi się, że mózg dziecku wyssysa w moich wyposzczonych uszach brzmi jak brzmi ![]() ooo, to czekamy na wyniki pospolitego ruszenia
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

Ale jakaś mamusia się odezwała, że teraz własnie ciężko taka znaleźć i w ogóle o taką z miękką końcówką trudno

Dodam zdjęcia swojego brzuszka ( jestem w 28 tygodniu) Duży? Czy w sam raz?
Czekam i czekam... stukam w brzuch, wciskam palcem... a tu nic

szkoda nerwów
05.07.2008